lauantai 16. marraskuuta 2019

KUKA PUHUU, MISTÄ JA MILLOIN?


Niin kuin lukija hyvin tietää, pyrkii Järjestelmäpuolueen sekä hallitus- että oppositiojaosto kaikin tavoin kampittamaan perussuomalaisten toimintaa kun niillä ei kantti ainakaan ihan vielä kestä vaatia puolueen toiminnan kieltämistä. Tuorein esimerkki saatiin hiljattain. Eduskunnassa on alkanut mutina siitä että on kovasti epiä kun perussuomalaiset saavat eduskunnan kyselytunnilla esittää kysymyksensä ensimmäisenä koska se on suurin oppositiopuolue. Kyseinen käytäntö on ollut voimassa jo pitkään, sitä on pidetty herrasmiessopimuksena eikä se ole aikaisemmin haitannut Järjestelmäpuoluetta millään tavalla. Eihän toki, sillä tähän mennessä lepovuorossa ollut oppositiopuolue on itsekin edustanut Järjestelmäpuoluetta.

On tietysti selvää että Järjestelmäpuoluetta tilanne jurppii. Kas kun perussuomalaiset nostavat hyvin usein pääkysymykseksi juuri haittamaahanmuuttoon liittyvät asiat. Järjestelmäpuolue ei mielellään keskittyisi näihin kysymyksiin sillä niissä joudutaan palaamaan Järjestelmäpuolueen omiin, tietoisesti tehtyihin järkyttäviin virheisiin. Miellyttävintä olisi vain keskustella siitä kuinka Suomi pystyy takaamaan elintasosurffareitten turvallisuuden myös Suomen ulkopuolella josta tuoreena esimerkkinä oli se hylsyn saanut ja Irakissa ammuttu entinen Saddam Husseinin upseeri.

Joku voisi tuumia tästäkin asiasta että no, onko tuo nyt loppujen lopuksi niin suurta. Mutta kun tarpeeksi monta pientä palasta viedään, niin jäljellä ei ole enää mitään. Ja sitähän Järjestelmäpuolue haluaa. Se haluaa päästä eroon oikeasta oppositiosta ja palata koko eduskunnan mitalla turvalliseen vastuulliseen valehteluun.36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tähän on tultu. Sanavapautta yritetään tukahduttaa jopa Eduskunnassa.
Nämä yritykset "vihapuhe"laeiksi on myös yhtä Neuvostoliittoa.
En nyt siteeraa Neuvostoliiton lakipykäliä, koska joku voi lukea niitä ja tulkitsee ne ohjeeksi eikä varoitukseksi.

Timppa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Timppa. Joo, Rauhanvaltiossa oli se rikoslain artikla 58. Meillä ei vielä ole mutta hinku tuntuisi olevan kova.

Joppos123 kirjoitti...

Jostain kumman syystä Suomi halutaan samaan tilaan kuin naapurimme Ruotsi. Jos katselee ympärilleen niin kaikki länsivaltiot ovat kahtiajakautuneina ja kansalaiset toisetensa kurkussa.
Jotain porukkaa se hyödyttää ja politiikot lietsovat lisää vihaa.
Jos ne sen sodan haluaa niin kyllähän he sen saavat.
Jos paska tärähtää tuulettimeen niin siitä tulee historian verisin sota.
Noi politiikot pitää ihan ensimmäisenä nyppäistä pois jos siihen mennään.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Yllättävällä tavalla tuo, että Järjestelmäpuolueen tekemät "virheet" ovat olleet tietoisia ja tahallisia, tuli ilmi eilisessä Sannikka ja Ukkola -ohjelmassa, jossa haasateltavana ollut entinen YLE:n ja nykyinen Iltalehden toimittaja Juha Ristamäki tiivisti kysymyksen nykyisestä sensuurimielialasta siihen, että vaarallisin sensuurin laji on se kun joistain asioista kokonaan vaietaan.

Esimerkiksi siihen kysymykseen, kuka oman hallintomme edustaja sopi ruotsalaisten kanssa siitä että kansainvaeltajien virtaa loppukesällä 2015 ohjataan läpi Ruotsin Tornioon -- siihen emme tule saamaan vastausta.

Kuinka paljon tällaisia kokonaan puhumattomia asioita on? Kuka tietää? Voin kuvitella että niitä on paljon enemmän kuin osaamme kuvitella.

Se, että jossain kulissien takana vaikuttaa jokin kokonan toinen todellisuus -- siis ihan todellinen rinnakkaistodellisuus -- on tietysti tavankansalaiselle märkä rätti silmille. Me voimme vain todeta, ettei millään "demokratialla" ole mitään toimintaedellytyksiä eikä virkaa, sillä demokratia edellyttäisi yhteiskunnallista läpinäkyvyyttä.

Ja kun luottamus jossain kohdassa menee, se alkaa mennä muissakin kohteissa. Yhä useampi alkaa kysellä, mitä tai ketä nämä "näytösoikeudenkäynnit" sensuurilakien pykälien nimissä oikein palvelevat? Pykälissähän ei ole mitään käsitteellistä järkeä, ne ovat todellakin orwellilaista puppukieltä. Kuka tarvitsee, miksi, mitä täällä oikein on tekeillä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jopps123:lle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Niin Ruotsissa kuin Suomessa valtaapitävän koneiston ainoa prioriteetti on suojella itseään tekemistään järkyttävistä ja rikollisista virheistä. Ja kun etnisen vähemmistön määrä kasvaa tarpeeksi suureksi niin se sota alkaa. Emmekä me aloita sitä. Mutta eiköhän meillä ole oikeus sentään puolustautua.

Seppo: Olet – piru vie – täysin oikeassa.

Hemuli kirjoitti...

Itse alan kohta olemaan valmis myös väkivaltaisiin mielenosoituksiin, että tähän touhuun tulisi joku järki. Ehkä väkivallan aika ei ihan vielä ole Suomessa mutta ei se kaukana ole. Jos normi suomalaisen pinna lopulta palaa niin pelkään jäljen olevan rumaa.

Itse muistan historiasta kaksi suomalaista rähinää. Sisällissota ja nuijasota - molemmat aikanaan pohjolan verisimpiä tapahtumia.

DuPont kirjoitti...

"Vastakkainasettelun aika on ohi", tuollaista soopaa meille on esitetty. Konsensusta muka tarvitaan. No, ei tarvita, vaan kilpailevia näkemyksiä. Mitä Suomi on ollut, muuta kuin konsensusta, jossa ei vaihtoehtoja ole ja poliittiset puolueet ovat sitä samaa.

On täysin terve ilmiö demokratialle, että vaihtoehtoja esitetään. PS:n gallupit kertovat siitä, että tarvetta vaihtoehdoille on. Vaikka PS:n vaihtoehtobudjetti oli hieman pettymys, on siinä paljon hyviä leikkauskohteita. Niitä olisi pakko löytää toki enemmän myös yhteiskunnan ydintoiminnoista.

Yksipuoluejärjestelmämme ei ole terve ilmiö, niin samankaltaisia muut puolueet ovat. PS tekee demokratialle hyvää kyseenalaistamalla konsensusta. Koska konsensuksesta on vain pieni askel taantumukseen. Yhteiskunnan täytyy olla elävä organismi, ei mikään Leninin muumio.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille ja DuPontille & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Niin. Suomalaisethan ovat yksiä maailman kilteimpiä ja kuuliaisiampia kansoja. Kunnes niillä päre palaa. Historia on sen opettanut. Nykyinen uusrälssi tekee kaikkensa että se jossain vaiheessa palaa. Sille kun suomalaisilla ei ole enää mitään merkitystä. Vain ideologialle.

DuPont: Jep. Konsensus, joka alkoi kehittyä 1980-luvun lopulla ei hyväksy tosiasiallista oppositiota. Ja sillä se suojelee vain itseään omilta virheiltään ja suoranaisilta rikoksiltaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jo silloin kun poliitikot alkoivat hokemaan "Suomi on avoin yhteiskunta, Suomi on avoin yhteiskunta" ja toimittajat tätä mantraa innolla toistelemaan, olisi hälytyskellojen pitänyt soida. Emme hölmöt tajunneet, että nämä tarkoittavat avoimella yhteiskunnalla ihan muuta kuin kansalaiset. Kansalaisten mielestä avoin yhteiskunta jakaa avointa, sensuroimatonta, pimittämätöntä ja todenperäistä tietoa, päättäjien ja median mielestä näköjään avoin yhteiskunta on sellainen, jonne voi avoimesti ja esteettömästi tulla kuka tahansa.

Uutisointi tuosta irakilaisesti kuulustelijaupseerista on erinomainen esimerkki. Migrin päätä ovat jotkut hörhöt olleet jo vaatimassa vadille jopa välillisestä murhasta, mutta se on huolellisesti jätetty kertomatta että ko. henkilö palasi Irakiin vapaaehtoisesti vaikka prosessi oli vielä kesken.
tira+

Qroquius Kad kirjoitti...

Saapas nakua, mitä tulevaisuus tuo. Merkkejä hitaasta mutta varmasta kyrpiintymisestä on havaittavissa tämänkin uutimen kommenttikentässä:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006310756.html

Uutimessa soma Li Lystikäs räkyttää, etteivät persut ole koskaan puuttuneet vaikkapa vanhustenhuollon ongelmiin tai Postin työtaisteluun.

Jotenkin vaikea on ainakin minun ymmärtää, miten joku lakko mahtaisi kuulua eduskunnan oppositiopolitiikkaan. Vanhustenhuollosta Perussuomalaiset ovat muistaakseni puhuneet kyllä paljonkin.
Jos soma Li Lystikäs ei ymmärrä, miten senkin asian voi liittää haittamaahanmuuttoon, hän ilmeisesti luulee todellakin rikkailla olevan Roope Ankan rahasäiliö, josta voisi ottaa loputtomasti rahaa kaikkeen kivaan.

Missään nimessä hän ei ymmärrä, että kaikki haittamaahanmuttoon kylvetty raha on pois oman maan rahantarpeesta, joka on joillakin aloilla ollut jo ennestään hälyttävällä tasolla.

Valopilkku asiassa ovat taas kerran kommentit:

luin ensimmäiset 50, joista suurin osa oli tyyliä "jospa lopettaisit kukuttelun muiden tekemisistä ja allkaisit itse vaihteeksi tehdä jotain, kerta hallituksessa istut." Monessa ilmaistiin suora tuki Halla-aholle ja PS:lle.
Myötäsukaisia änkyröintejä taisi olla seitsemän kappaletta, ja niistä ainakin viisi oli räksytyksen tyylistä ja sananvalinnoista päätellen taas samalta näppäimistöltä.

Ehkä se tästä, pikkuhiljaa, toivon mukaan. Mistään kansannousuista ja kapinoista on turha fantasioida:

kaiki kansamme aloittamat kapinat ja kansannousut nuijasodasta vapaussotaan ovat päättyneet kapinallisten (talonpojat, Punakaarti ym.) täydelliseen tappioon ja virallisten joukkojen (Flemingin huovit, Valkoinen Armeija ym.) julmaan kostoon.
Mikään ei puhu sen puolesta, että asiantila muuttuisi. Ei se kapinointi vaan onnistu meiltä.

Hemuli kirjoitti...

Muistelisin jonkun saksmanni? Tutustuttuaan Suomen armeijaan, ettei mikään muu kansakunta suhtaudu tappamiseen yhtä vakaumukselisesti.

Harmi etten muista sanojaa enkä suoraa sitaattia...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Qroquius Kadille ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

tira+: Totta. Tuohon ei ole oikeastaan mitään lisättävää.

Qroquius Kad: Tuo uutinen kertoi että kyseinen Li Andersson on yksi Suomen suosituimmista poliitikoista. Ja se kertoo sitä kuinka paljon maassamme on ihmisiä jotka ovat vapauttaneet itsensä reaalimaailman kahleista. Kapinaa on turha odottaa niin kauan kuin jääkaapissa on muutakin kuin valo. Mutta entäs sitten jos kaapin täytettä ei enää ole?

Hemuli: Joo, olen lukenut tuon joskus itsekin. Se saksalainen totesi jotenkin niin että ”saksalaisia sotilaita hirvitti se kuinka järjestelmälliseen teurastamiseen suomalaiset pystyivät”.

Anonyymi kirjoitti...

Roope Ankasta tuli mieleen hänen eräässä taskarissaan Akulle mainitsema juttu, joka on kuin suora sitaatti meidän hallitukselta: Hän sanoo Akulle, että ei se mitään jos minä häsisin rahaa, sitä saa aina, tärkeintä on että jos olisin myöntänyt tehneeni huonon päätöksen olisin menttänyt kasvoni. Rahaa saa aina, kasvoja ei. Muista se.
Siinäpä hallituksen ohjenuora, virheitä ei myönnetä, menee kasvot. rahaa saa aina kansan selkänahasta.
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kiviuori.
Että se järjestelmälliseen teurastamiseen kykeneminen on tuottanut virallisille joukoillemme menestystä sodissa kautta historiamme.
Ja kääntäen se on tuottanut kapinallisille hirvittäviä tappioita niin kapinoiden aikana kuin niiden jälkikostoissa.

Tässä jääkaapin tyhjentymiskapinassa niitä kapinallisia vastassa olisivat taas kerran ne viralliset Suomen Puolustusvoimat, jotka kykenisivät juuri siihen järjestelmälliseen teurastamiseen mutta organisoituina ja johdettuina korkeammalle tasolle, mihin kapinalliset koskaan pystyisivät.

En edelleenkään usko, että kapinasta tulisi muuta kuin karmea tappio. Pahoittelen, jos tämä menee jaanaamisen puolelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Juuri näin. Kyse on sekä kasvojen että aseman säilyttämisestä.

Qroquius Kad: Enpä ole ihan niin varma Suomen puolustusvoimista. Enkä siitä että sen kapteeni ja majuritaso on valmis toteuttamaan tappokäskyjä. Sinänsä se paras kapina tapahtuu tietysti äänestämällä.

MikkoK kirjoitti...

Tuossa aikaisemmin tira+ mainitsi mantran "avoin yhteiskunta".

Ulkoministeri Timo Soini totesi vuonna 2017 Tukholman terrori-iskun jälkeen tyyliin, että avoimessa yhteiskunnassa tällaista ei voi estää ja saman sanoi Ruotsin entinen pääministeri ja hullu väestönvaihtaja Fredrik Reinfeldt.
Estää ei varmaan voi, mutta on hullua lisätä riskiä, kuten mainittu parivaljakko teki oikein urakkatahtia. Kymmenien tuhansien kehitysmaasiirtolaisten hinnalla Soini pääsi sentään lentokentälle asti Ruotsiin "valtiovierailulle". Onkohan se Suomen historian kallein valtiovierailu, hintalappu alakanttiin arvioiden kymmenen miljardia?

Tämä mantra "avoin yhteiskunta" paljastaa suoraan sylttytehtaan ja rahalähteen sijainnin. Open society on kaikkien kansojen vihollisen, EU-lobbarin George Soroksen maailmanvallankumouksen yksi komentopiste. Timo Soinikin, puhumatta muista käskyläisistä, oli siis oppinut sylttytehtaalta lähteneet korrektit termit.

Näin maallikon mielestä on tyhmää paljastaa kuka käskee, mutta tyhmiähän nuo ovatkin.

Joppos123 kirjoitti...

Meikä on Ykä ollut "jimmy" koko ikäni ja en hirveesti ole keneltäkään lupia kysellyt kun olen puolustanut itseäni tai läheisiäni. Jos ja kun sonta lävähtää tuulettimeen niin on oikeastaan aivan herttisen yhdentekevää jos joistain teoista joutuu aikanaan lusimaan. Olen siihen valmis, toivottavasti laki on silloin kaikille sama ja se vastapuolikin joutuu funtsimaan ihan samaa.
Toivon ettemme koskaan joudu siihen tilanteeseen, että pitää alkaa lipastamaan mutta jos niin käy niin olen valmis.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Totta puhut ja tulee muistaa että Suomi oli varsin avoin yhteiskunta myös 1980-luvulla jolloin maassa oli toimiva ulkomaalaispolitiikka. En ymmärrä Soroksen ideaa. Hän on juutalainen ja haluaa Euroopan täyteen ihmisiä jotka haluavat tappaa juutalaisia.

Joppos123: Vastapuoli on valitettavasti etuoikeutettu. Mutta onhan niin että jos poliisi ei enää puolusta ihmisiä niin pitää ihmisillä olla oikeus puolustaa itseään.

Joppos123 kirjoitti...

Töllöstä tulee parhaillaan jonkun kokin ohjelma. Vääntävät "tom yamia". Noissa pitää olla tarkkana ettei kala ole raakaa, niistä saa maksamadon.
Jos tuonne menee niin pikkumainospläjäyksenä Sukhumvit 19:lta löytyy semmonen syöttölä kuin Beer Garden. Aivan loistavaa sianpotkaa ja hapankaalia. Vaimo syö aina jotain paikallista mutta grillattu sianpotka on mun juttu.
Niin monta kertaa on tullut käytyä, että tarjoilijat kysyy nykyään " the usual, sir?".
Se tarkoittaa sianpotkan lisäksi kahta pientä olutta ja jälkkäriksi esspresso ja shotti paikallista rommia. Siitä onkin hyvä mennä vatsansa viereen koisimaan.
Seuraava reissu onkin jo 1-2.2 välisenä yönä.
Hieno maa Ykä, suosittelen. Jos joskus olet menossa niin voin neuvoa käytännön jutuissa ja antaa vinkkejä mihin kandee mennä.
Me ollaan luuhattu siellä viimeisen 15 vuoden aikana joka talvi. Ihan omatoimimatkalaisina. Samalla on tullut koluttua ne naapurimaatkin kuten Malesia, Kambotsa, Laos, Myanmar, Singapore,Hong Kong, Kiina, Vietnam jne.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota olen miettinyt, että mikä ja kuka ilmiantoi/teki ilmoituksen EIT:n tuomittavaksi sen itse palanneen oletetun kuoleman? Ja minkä maalainen tuomari siellä Suomen tuomitsi? Oliko kenties ihmisoikeuksistaan kuuluisan Turkin tuomari asialla? No, sitä tietoahan ei nämä hutimaisat ja muut kellokkaat meille kerro, vaan jospa joku noheva ja kielitaitoinen osaisi sen kaivaa pöytäkirjoista esille. Mielestäni sillä olisi merkitystä arvioitaessa tuomion oikeellisuutta ja sitä, että johtavatko jäljet sylttytehtaalle vai "tehtaankadulle"?
Huru-ukko

Lemminkäinen kirjoitti...

Kertoo paljon yksilön järjenjuoksusta kun yksilö sanoo että avoimessa yhteiskunnassa ei voi estää terrori-iskuja. Ei tietenkään niitä voi estää, eikä niitä voi estää myöskään suljetussa yhteiskunnassa, mutta terrori-iskuja voi minimoida. Mm. Tsekki, Unkari ja Puola ovat hyviä esimerkkejä terrori-iskujen minimoinnissa. Jos Ruotsiin kehittyy jonkinlainen jihadistiliike niin silloin Ruotsi on saanut tilaamansa palapelin viimeiset palikat ja Ruotsille voi toivottaa onnea ja vielä kerran onnea ja terkkuja perseestä. Sodan kolme kriteeriä ovat talous, valta ja alueet ja tarkkaavainen Ruotsin seuraaja on huomioinut räjäytykset, ampumiset, auto- rakennuspalot, raiskaukset, ryöstöt (missä ryöstetyltä viedään vaatteet ja voidaanpa leikellä vaikka korva irti), jne. ja pelon ilmapiiri on myös huomioonotettava asia tämän päivän Ruotsissa. Näin muutama vuosi sitten sarjan "Rooma" ja se on yksi parhaimmista sarjoista mitä olen koskaan nähnyt ja Roomassa vallanpitäjät käyttivät paikallisten gangstojen palveluksia silloin kun palveluksille oli tarvetta ja jos joku taho haluaa vahingoittaa yhteiskuntaa niin gangstat ovat kuin luotu tähän tehtävään. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Magnus Hagelstam kirjoitti...

Vapaussota voitettiin koska oli Saksan tuki. Nuijasota hävittiin koska ei ollut tukijaa, resursseja, rahaa eikä valmista organisaatiota. Valtiovalta kukistaa aina kansan kapinat. Ainoa paikka jossa kansa pystyy kaatamaan valtajärjestlemän on äänestyskoppi. Kynä ja puhujapönttö ovat nuijaa ja heinähankoa tehokkaampia aseita. Onneksi meillä on Mestari!

Lemminkäinen kirjoitti...

Järjestelmäpuolue ja Suomen polliisi taitaa olla yhtä kognitiivista dissonanssia koko porukka. Polliisi palauttaa Irakiin jos palautukseen sisältyy rikosperusteisuus. Jussi kyselee että kuinka Irakiin voi palauttaa rikollisia jos sinne ei voi palauttaa laittomasti maassa olevia. "Kiiluvasilmäisten ideologia" on voittamaton naurun lähde, lol.

Tuumailija kirjoitti...

Joppos123:lle (ja kaikille muillekin) matkavinkkinä, että jos Aasia tuntuu kiinnostavan niin suosittelen ehdottomasti Japania. On turvallista, ystävällistä ja hienoja paikkoja. Moderni yhteiskunta, jossa asiat toimivat. Paikallisia ruokia löytyy joka makuun. Itse rakastuin täällä tuoreeseen merikalaan, joten sushi ja sashimi ovat suosikkejani. Muista ruuista okonomiyaki, ramen, curry-udon, takoyaki, gyudon, grillattu lehmänkieli, vain muutamia mainitakseni. Jos possunliha on juttusi, niin katsudon, yakiniku ja inkivääripossu ovat ohittamattomia. Äläkä unohda maistaa aitoja soba-nuudeleita. Jälkkäriksi kirsikankukan makuisia mochi-palleroita tai vaikkapa taiyaki-leivos makealla punapaputahnalla.

Hintataso Japanissa saattaa olla korkeampi kuin Kaakkois-Aasiassa (jossa en ole käynyt), mutta en minä kalliina tätä pidä jos vähänkään katsoo. Olen tehnyt useita maansisäisiä matkoja, ja joka kerta kolmen tähden hotelli omalla kylpyhuoneella on löytynyt halvalla. Ei näillä hinnoilla kannata edes katsella mitään nuorison halpa-hostelleja. Tosin niissäkin on tullut joskus aiemmin oltua monesti, ja niissäkin on nukkunut ihan hyvin.

Lentolippujen hinta vaihtelee sesongeittain ja tuurillakin on väliä, mutta itse olen löytänyt viidensadan ja tonnin väliltä menopaluut. Jos ei tykkää välilaskuista, niin Finnair lentää suoria lentoja Fukuokaan, Osakaan, Sapporoon, Nagoyaan ja Tokioon. Kaupungeista kauneimmat ovat Kioto ja Nara historiallisine alueineen. Luonnon ystävälle Hokkaido tarjoaa vaikka mitä vuorineen ja laaksoineen. Nähtävyyksiä on kaikkialla, mutta erityisesti suosittelen käyntiä perinteisessä onsen-kylpylässä mieluiten jostain vuoriston rauhasta ulkoilma-altaalla.

Ja jos jonkun paikallisen kanssa tulee juttuun, niin kannattaa mainita olevansa suomalainen. Suomella on hyvä maine ja kaikki haluavat kuulla Aurorasta, eli revontulista. Netistä voi näyttää kuvia Suomen luonnosta, se tekee aina vaikutuksen.

Qroquius Kad kirjoitti...

Veli Huru-ukon hyvään kysymykseen ei ollutkaan ihan helppo löytää vastausta. Suomenkielisistä lähteistä löytyi lopulta, että päätöksen teki EIT:n 1. jaosto, ja sen kokoonpano on seuraava:

President
Ksenija Turković

Vice-President
Krzysztof Wojtyczek

Linos-Alexandre Sicilianos
Aleš Pejchal
Armen Harutyunyan
Pere Pastor Vilanova
Pauliine Koskelo
Tim Eicke
Jovan Ilievski
Raffaele Sabato

Registrar
Abel Campos

Deputy Registrar
Renata Degener

Mahtoiko Pauliine jäävätä itsensä, vai olikohan tuo sittenkin se kaikkein innokkain Suomen tuomitsija?

Veli Lemminkäisen pohdintaan voin vain taas kerran muistuttaa, että poliisi on yksi sisäministeriön käsivarsista, ja toteuttaa siis kaikessa toiminnassaan viime kädessä sisäministerin kehotuksia, keiltoja ja käskyjä.

Eli kun Älykäs Nuori Nainen Huti-Maisa loruilee kirkkain silmin tässä tehtävän nyt poliisin Ihan Ikiomia päätöksiä, pitäisi kaikkien käsittää, ettei poliisi todellakaan tee mitään sellaista, mitä sisäministeriö ei ole käskenyt tai vähintäänkin siunannut.

Anonyymi kirjoitti...

Menee vähän asian vierestä, mutta eikö nyt kun on vietetty Berliinin muurin kaatamisen 30-vuotisjuhlaa, olisi jo korkea aika ottaa päivänvaloon se surullisenkuuluisa Tiitisen lista? Olen kyllä jostakin lukenut, että siitä on varmuuden vuoksi poistettu kaksi nimeä, mutta kun kaiken aikaa mainostetaan Suomea oikeusvaltiona ja kehutaan politiikan läpinäkyvyyttä, niin minkä ihmeen takia tätä suomalaisia jo vuosikymmeniä kiinnostanutta listaa ja DDR:n kanssa vehkeilleitä vasemmistolaisia suojellaan kuin Englannin kruununjalokiviä? Odotetaanko kenties niin kauan, että kaikki listalla olevat ovat kuolleet, eikä maanpetossyytteitä enää voi nostaa?

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Huru-ukolle, Lemminkäiselle, Magnus Hagelstamille, Tuumailijalle, Qroquius Kadille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123 & Tuumailija. Kiitos vinkeistä. Sinänsä olen omalla kohdallani päättänyt jo aikaa sitten etten poistu Suomesta enää ollenkaan. Mulle riittää tämän maan nähtävyydet. Mutta oikein mukavia reissuja teille kummallekin.

Huru-ukko & Qroquius Kad: Hyvä kysymys ja QK vähän valaisikin asiaa. Joka tapauksessa sisäministeriössä varmaan läiskittiin yläviitosia kun moinen päätös tuli.

Lemminkäinen: Tosi on. Terroria ei voi estää. Mutta sen todennäköisyyttä voi vähentää.

Lemminkäinen & Qroquius Kad: Onhan joo niin että poliisi tekee minkä sisäministeriö päättää. Sinänsä poliisin ylin johto on selkeästi poliittisesti valittu. Ja sisäministeriön linjahan on se että Suomen on taattava ulkomaalaisten turvallisuus ulkomailla mutta ei suomalaisten turvallisuutta Suomessa.

Magnus: Sillä äänestyskoppilinjalla ollaan täälläkin.

Rouva Ano: Kyllä näin. Sinänsä minua kiinnostaisi vieläkin enemmän se, että mitäs niistä sen ajan KGB:n asiakirjoista löytyisi mutta sinnehän ei ole valitettavasti pääsyä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Näistä KGB:n asiakirjoista tulee mieleeni Neuvostoliiton virallinen historiankirjoitus Talvisodan osalta:
Puna-armeijan tappiot kaatuneina kun olivat muka vain vajaa 50 000, mutta N-Liiton kaaduttua myönnettiin niiden olleen vajaa 130 000.

Kuitenkin heti Talvisodan jälkeen Mannerheim arvioi Puna-armeijan tappioiksi n. 200 000 kaatuneina, ja perusteli arvionsa yksityiskohtaisesti. Joku saksalainen olisi päässyt lukuun reilut 270 000 kaatunutta, mutta sitä pidetään reilusti yläkanttiin vedettynä.

Joka tapauksessa tuo Venäjän virallisesti ilmoittama tappioluku tuntuisi vähän köykäiseltä, etenkin sitä vasten, että he vuosikymmenet valehtelivat luvut paljon pienemmiksi.
Luottamusta ei myöskään herätä se, ettei itänaapuri vieläkään tee pienintäkään yritystä myöntää ns. "partisaanien", eli sotarikollisten terroristi-iskut suomalaista siviiliväestöä vastaan.

Ei, ne ovat edelleen hyvin suunniteltuja ja tehokkaasti toteutettuja erikoisoperaatioita saksalaisten ja suomalaisten fasistien sotilaallisia kohteita vastaan, joilla tuotettiin suunnattomia materiaalitappioita ja mainittavia henkilöstötappioita.

Enpä siis ole kovin luottavainen senkään materiaalin suhteen, mitä KGB:n arkistoista voitaisiin löytää.
Joltain foorumilta, en taaskaan muista miltä luin vuosia sitten N-Liiton MiG-15:sien voitto- ja tappioilmoituksista Korean sodassa:
niiden mukaan neuvostolentäjät olisivat MiGeillään pudottaneet enemmän F-86 Sabreja, kuin USA oli koko sodan aikana edes lähettänyt Korean sotanäyttämölle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuo kaikki on täysin totta mutta se on Neuvostoliiton / Venäjän propagandaa jossa tunnetusti on mukana aina Leningradin lisää / vähennystä. Sen sijaan sen ajan tiedusteluasiakirjat voivat sisältää aivan muuta tietoa. Venäläisellä kun on tuo tiedustelu sujunut aina hyvin. Ja Kekkoslovakian aikaan taas suomalaisista värvättävistä ei valitettavasti ollut pulaa. Osa lörpötteli tietonsa tajuamatta toimivansa vakoojana.

Qroquius Kad kirjoitti...

Toisaalta N-Liiton tiedustelu harhautui sivupoluille uskoessaan 1930-luvun suomalaisia kommunisti-informanttejaan, jotka valehtelivat sen mukaan mitä uskoivat GRU-värvääjiensä haluavan kuulla:
Suomessa on hirvittävä nälänhätä, koska kaikki omaisuus on Kahdenkymmenen Suvun omistuksessa ja työväestö on valmis toivottamaan Suuren Sosialistisen Isänmaan tervetulleeksi liittämään heidät itsensä.
Totuus tuli tiettävästi monelle Puna-armeijan kenttäkomentajalle varsin tylynä yllätyksenä.

Edelleen sekä GRU:n että NKVD:n ulkomaantiedustelut olivat tienneet Operaatio Barbarossan aattona sen tulevan jopa kellonaikaa myöten.
Sitä ei vain uskallettu kertoa Isä Aurinkoiselle, koska tämä itsekin tiesi sen tulevan, mutta ei halunnut sen tulevan vielä nyt, kun Puna-armeija on keskentekoinen 1936-38 puhdistusten ja Talvisodan jäljiltä.

Silti uskon itsekin KGB:n petranneen edellämainituista puutteista, etenkin kun se perustettiin Stalinin tuhoisan vaikutuksen päätyttyä asianomaisen inhimillisesti katsoen aivan liian myöhäiseen kuolemaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Vakavien asioiden kevennykseksi voisin esittää tähän väliin sanoituksen lauluun
"Minä olen niin hyvä ihminen".

Tämän laulun on lukuisasti mainitun kuuluvan Älykkäiden Nuorten Naisten korvien välissä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tiedämme laulajan kuulostavan Kristiina Halkolalta tai Krista Kososelta tahi peräti molemmilta yhtaikaa, mutta muuten olemme vain voineet arvailla, minkä sanoituksen he oikein kuulevat.
Vaan veljet ja sisaret, tässä se tulee:

Minä olen niin hyvä ihminen
minä tykkään kaikesta
mistä kuuluukin tykätä!
Minä tykkään somalihusuista,
arabeista ja kurdeista sekä
tietysti afgaaneista!

Minä olen niin hyvä ihminen
minä tiedän että persut tahtovat tuhoa
tuhoa meille ja ilmastolle!
Siksi minä en persuille koskaan anna
ääntä enkä anna edes koskettaa
kumpaakaan hanhenrintaani!

Minä olen niin hyvä ihminen
että tiedän Suomen kuuluvan Eurooppaan
jonka on hallittava meitä!
Siksi Suomen on lakattava olemasta
joku outo setämiesten kuvitelma
tasavallasta jota ei ole!!

Minä olen niin hyvä ihminen
että tiedän tarkalleen mitä tarvitsette te,
minua pahemmat ja huonommat.
Te ihmisenkuvatukset, jotka varmaan
olette ennen viisauttani
äänestäneet täysin väärin!

Minä olen niin hyvä ihminen
että hallitukseen nyt päästyäni
minä holhoan teitä kuin pikkulapsia!
Sillä lapsiahan ei ole minulla enkä
aio tosiaan hankkia niitä
pilaamaan minun dildo-iltaani!

Minä olen niin hyvä ihminen
että teidän on nieltävä aivan kaikki
mitä minä milloin mistäkin keksin!
Sillä päähäni putkahtavat asiat
ovat, kuten kaikkien pitäisi tietää
Nuoren Naisen Älykkyyttä!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad.

Viesti1: Sehän on se totalitaristisen valtion ongelma. Kuka uskaltaa kertoja huonoja uutisia? Käsittääkseni muuten Neuvostoliiton tiedustelu sai varsin hyvää koulutusapua kakkosrähinän aikaan brittien tiedustelulta. Korjatkoon joku jos olen väärässä. Ja sinänsä KGB:n (ja sen vielä paremman GRU:n) toiminta oli Länsi-Euroopassa varsin helppoa. Vapaaehtoisia informantteja ja hyödyllisiä idiootteja riitti.

Viesti2: Kieltämättä osuva styge… tuohon kun joku väsää vaan melodian…

Anonyymi kirjoitti...

https://www.bz-berlin.de/berlin/kolumne/justizsenator-behrendt-wird-fuer-berlins-polizisten-zum-problem

>>Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta
55 mins ·

Berliinin oikeussenaattori Brhrendt (vihr) ajaa lakia, jossa poliisille säädetään syrjintäepäilyissä ns käänteinen todistusvelvollisuus.

Käytännössä se tarkoittaa, että joku syrjityksi itsensä kokeva tai hänen puolestaa jokin yhdistys voi ilmoittaa epäilynsä, jolloin yksittäinen poliisi joutuu todistamaan, ettei siitä ollut kyse.

Valittajan tai hänen edustajanaan ilmoituksen tehneen ei tarvitse esittää todisteita, vaan pelkkä epäilys riittää.

Tähän asti todistusvelvollisuus on ollut päinvastainen.

BZ-lehdessä kirjoittavan toimittaja Schrupeliuksen mukaan vuhreiden ajamaa lakia voivat käyttää hyväkseen esimerkiksi vasemmistoradikaalit ja poliisien ammattiliiton mukaan esimerkiksi myös Görlitzin puistossa huumeita myyvät afrikkalaiset diilerit.

Kynnys puuttua lainrikkomulsiin nousee, ja poliisit joutuvat entistä enemmän kirjoituspöytätöihin selittäessään vaikkapa, että mustaihoisen huumekauppiaan tarkistaminen ei johtunut ihonväristä vaan huumekaupasta.

Muun muassa poliisien ammattiliittto vastustaa yhdessä CDU:n ja AfD:n tavoin käänteisen todistusvelvollisuuden käyttöönottoa.

- Laki mahdollistaa perusteettomat joukkokanteet ja poliiseista tulee vapaata riistaa, sanoo Berliinin poliisien edustaja Jörn Badendick.<<

Hyvin menee Saksassakin ja eiköhän vastaava apinoida sitten meillekin...

-Tvälups-

Becker kirjoitti...

Tuo olisi muuten mukava tietää että kuka tai ketkä poliitikoista olivat tietoisia 2015 tapahtuneesta muslimi invaasioista Suomeen. Varmaa on nimittäin että siitä oli Absurdistanilaisten kanssa sovittu ja se pidettiin kansalaisilta salassa. Tällainen sopiminen on voinut tapahtua vain poliittisesti erittäin korkealla tasolla, vähintään pääministeri ellei jopa presidentin myötävaikutuksella.

Tuon asian selvittäminen joka vastaa jo maanpetosta kaikkine kustannuksineen, rikoksineen, raiskauksineen ja surmineen olisi jo täyttä dynamiittia. Se olisi myös hyvä testi nähdä suomalaisten reaktiot, Puristellaanko edelleenkin nyrkkiä taskussa vai lähdettäisiinko pistämään porukalla asiat kuntoon ja syylliset oikeuteen.

Meinaan että alkaa pikkuhiljaa olla yhteiskuntasopimus aika heikoilla, ainakin minun osaltani.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kyllähän sen Invaasio 2015:n tiedettiin tulevan, koska siitä oli sovittu hyvissä ajoin:
jo huhtikuussa maahanmuuttoviranomaiset olivat tiedustelleet kunnilta tiloja 80 000 maahantunkeutujan majoittamiseksi.

Se oli siis se määrä, mikä tänne oli tarkoitus rahdata.
Voimme vain kuvitella, millaista täällä nyt olisi, kun jo ne maahan päässeet kolme ja puolikymmentätuhatta ovat kylväneet ja kylvävät tällaista tuhoa.

Asiasta oli siis sovittu korkeimmalla poliittisella ja hallinnollisella tasolla. Tarkoittaa että presidentti, pääministeri ja muu valtioneuvosto sekä korkeimmat virkamiehet kuin myös valtamedia olivat mukana juonessa, joka suunniteltiin ja toteutettiin täysin salaa suurelta yleisöltä.

Tämä on selvää. Mutta niinpä vain meidän nyrkkimme pysyvät taskuissa. Ei ole tulossa kansannousua eikä valtiorikostuomioistuimia. Syyllisten ei tarvitse pelätä mitään:

kun Kempeleestä tuli tylyjä uutisia, Pipilä esiintyi tv-uutimissa pelko naamasta paistaen. En tiedä keitä hän pelkäsi, ehkä lestadiolaisia liikekumppaneitaan, jotka olisivat saattaneet tuhota hänen busineksensa. Ehkä Kempeleestä oli tullut viesti, että älä ikinä enää näytä täällä naamaasi, tai...

Mutta Kempeleelle oli mentävä. Siellä ei tapahtunutkaan mitään, ja kohta pelko oli häipynyt Pipilän naamalta ylimielisyyden tieltä:
eivät ne mitään uskaltaneet eivätkä uskalla...

Ja oikeassahan hän oli. Ja on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Beckerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Hjuu… mitä tuohon enää sanoisi? Hulluus turbovaihteella. Ja tuohan veisi poliisin toimintamahdollisuudet kokonaan.

Becker & Qroquius Kad: Kyllä QK on oikeassa. Noita paikkoja kyseltiin jo keväällä 2015. Toisin sanoen korkein valtiojohto tiesi asiasta ja edesauttoi sitä. Ja valitettavasti tuokaan ei herättänyt hallintoalamaista syvästä unestaan. En oikein osaa sanoa että mikä herättäisi.