keskiviikko 6. syyskuuta 2017

XXXIV YMMÄRRYSHARJOITUS

Eli hieman ajatuksia tuotteen ja siihen liittyvän mainonnan ristiriidasta sekä pakko-opetetusta vihasta

Jos kysytään suvaitsevais-tiedostavalta henkilöltä niin hänen näkövinkkelistään Suomen ehdottamasti suurin ongelma on tietenkin tavallisen suomalaisen kantaväestön edustajan monikultturistiseen utopiaan ja ennen kaikkea sitä kannattaviin ihmisiin kohdistama nuivuus ja suoranainen viha. Viha ilmenee ajatuksina ja sanoina ja sitä kautta luonnollisesti myös vihatekoina sillä suomalaisen sanoma sanahan on jo tehty teko ja sellaisena sitä täytyy tiedostavan ihmisen mielestä luonnollisesti kohdella. Myös käräjäoikeudessa. Sen sijaan ns. uussuomalaisen kantaväestöön kohdistamissa ihan oikeissa väkivallan teoissa on taas kyse siitä, että kantasuomalaiset eivät ole osanneet oikealla tavalla vastata uussuomalaisuuden aikaansaamiin sosioekonomisiin haasteisiin. Mikä puolestaan suorastaan pakottaa uussuomalaisen raiskaamaan, lyömään ja tappamaan.

Vaan mistä se tavallisen suomalaisen viha oikein kumpuaa? Jos asiaa kysellään punavihreän kuplan sisältä niin luonnollisesti syynä on se, että pääosa suomalaisista (poislukien tietysti kuplan sisällä mukavasti köllöttelevät ja selvästi muita suomalaisia fiksummat poikkeusyksilöt) ovat yksinkertaisesti niin takapajuisia nurkkiin tuijottajia että ulkomaalaisvihamielisyys on jo ohjelmoitu heidän sisäsiittoisiin geeneihinsä joita tulisi korjata etnisellä (jos kohta itse serkusavioliittoja harrastavalla mutta eipä takerruta yksityiskohtiin) pikaparannuksella.

Koska itse kuulun tähän nurkkiin tuijottavaan ja takapajuiseen kantaväestönosaan uskaltaudun olla hieman eri mieltä ja väitän, että suurin osa suomalaisesta (selkeästi kasvavasta, tämähän on selvä, mitä siitä valehtelemaan) vihasta johtuu eräänlaisesta tuotteen ja mainonnan välisestä selkeästä ristiriidasta. Tavallinen suomalainen on sellainen, että jos hän huomaa jonkun asian olevan itselleen hyväksi, hän uskoo sen muutenkin, ilman asian jatkuvaa toitottamista. Tavallinen suomalainen osaa myös tunnistaa itselleen kalliit, haitalliset ja vaaralliset asiat, sillä hän (vaikka tätä ei punavihreässä kuplassa oikein hahmoteta) ihan oikeasti kykenee ajattelemaan. Ja jos hänelle jatkuvasti mainostetaan kallista, haitallista ja vaarallista asiaa otsakkeella että asia onkin ihana ynnä välttämätön ja suomalainen on tyhmä kun ei asiantilaa huomaa niin selväähän on että se alkaa vituttaa. Jatkuvasti toistettuna kevyt kenttävitutus muuttuu raskaaksi rynnäkkövitutukseksi.

Kyse ei siis ole mistään geeneihin ohjelmoidusta ulkomaalaisvihasta. Katsellaanpa hieman historiaa. Sanotaan nyt vaikka siltä ajalta mihin omat havaintoni riittävät eli palataan 1970-luvun alkuun jolloin Suomeen tuli parisataa chileläistä pakolaista. Tiedettiin yleisesti että kyseiset chileläiset olivat oikeassa hengenvaarassa. Se, pelastiko Augusto Pinochet toimillaan Chilen vielä suuremmalta pahalta on tietysti toisen ja ihan perustellun keskustelun aihe mutta nämä Suomeen tulleet chileläiset olivat oikeasti kusessa, joten asia ei aiheuttanut sen enempää vastalauseita kuin sitä paljon mainostettua vihaakaan.

Asiaa auttoi tietysti sekin, että chileläisiä oli vähän ja he olivat ja elivät ihmisiksi. Ennen kaikkea oli tärkeää, että niin poliittinen koneisto, virkakoneisto kuin silloinen mediakaan eivät tehneet chileläisistä pakkosyötettävää ja kyseenalaistamatonta uskontoa. Asia todettiin, asia uutisoitiin ja kansalaiset totesivat että okke, antaa heidän tulla ja olla. Eivät he Suomea millään tavoin romuta. No, he tulivat, he olivat ja ennen kaikkea kun tilanne Chilessä muuttui, he lähtivät. He olivat pakolaisia sanan varsinaisessa merkityksessä. En usko, että he itse olisivat halunneet mitään nykyisen tyyppistä itseään ylistävää suitsutusta ja ansiotonta arvonnousua.

Seuraavana tulivat sitten vietnamilaiset eli ne kuuluisat venepakolaiset. Heidän kohdalla ilmiö oli suurinpiirtein sama. Kusessa oltiin, Suomeen tultiin, asia ei aiheuttanut suurempaa mutinaa ja mediakin tyytyi silloin uutisoimaan asiasta pahemmin tuputtamatta. Sinänsä tiedän kokemusteni puolesta että itäaasialaiset eivät ole ihan kokonaan sellaisia työteliäitä kullanmuruja kuin sanotaan, heidän porukoistaan löytyy vallan hulluakin sakkia mutta noin pääosin he ovat eläneet Suomessa ihmisiksi. Se ero heissä on chileläisiin, että samanlaista paluumuuttoa ei ole tapahtunut mutta Vietnam on kuitenkin edelleenkin kommunistihallinnon johtama ja sitä hallintoahan he läksivät alun perin karkuun.

Kaiken kaikkiaan noista kahdesta pakolaisryhmästä voidaan sanoa, että heidät myytiin suomalaisille rehellisesti sellaisena pakettina mitä he olivatkin. Joten asia ei ylittänyt epäoikeudenmukaisuuskynnystä eikä näin ollen aiheuttanut sen kummempaa vihaakaan. Mutta 1990-luvulla kaikki muuttui, joskaan en täysin hahmota, että minkä ihmeen vuoksi. Vuonna 1990 tulivat somalit ja muutamassa vuodessa kävi selväksi, että nyt kyseessä olikin aivan erilainen kansanryhmä. Puhtaasti kantaväestön elätettävä, töykeä, epäkohtelias ja (niin kuin pian huomattiin) erittäin lahjakas tehtailemaan niin väkivalta- kuin seksuaalirikoksia.

Mutta mitä silloin tapahtuikaan? Tuotteen ja sen mainonnan välille syntyi käsittämätön ja täysin epälooginen ristiriita. Vaikka suomalaiset huomasivat kyllä että nyt heille pakkosyötetään jotain kallista, haitallista ja vaarallista, niin tätä tosiasiaa ei saanutkaan enää sanoa ääneen. Kansalaisille valehdeltiin niin poliittisen- ja virkakoneiston kuin mediankin taholta ja vaadittiin että valheeseen tuli suhtautua totuutena. Uuden väestöryhmän aiheuttamat ongelmat eivät olleetkaan ongelma, vaan ongelmana oli kantasuomalaisten asenne joka ei ollutkaan kyseenalaistamattoman ihaileva ja tänne tuotua kansanryhmää jalustalle nostava. Tässä vaiheessa alkoi jatkuva ja aina kasvava arvostelijoitten rasistiksi, natsiksi jne. tuomitseminen aina vain pienemmistä ja pienemmistä syistä.

Suomalainen huomasi, että hänelle myydään (ja pakotetaan ostamaan) sekundaa priimana ja häneltä vielä vaadittiin, että hän nimittää sekundaa priimaksi. Suomalaiselle opetettiin, että hänen tulee kaikista faktoista huolimatta ainoastaan hyväksyä ja rakastaa ihanaa toiseutta. Koska asiasta oli niin poliittinen-, virkamies- kuin mediapäätös.

Epäoikeudenmukaisuuskynnys oli ylitetty ja tämä luonnollisesti sai aikaan vihamielisyyttä.

Siirryttiin 2000-luvun puolelle ja haittamaahanmuutto jatkui sekä sen määrä lisääntyi. Tuotteen ja sen mainonnan välillä oleva ristiriita kasvoi edelleen, sillä nyt alettiin aina suuremmissa määrin tuoda esille sitä väitettä että jossain vaiheessa tulevan työvoimapulan ja heikkenevän huoltosuhteen vuoksi tarvitaan ilman muuta lisää maahanmuuttoa. Suomalainen huomasi, että mainostettava maahanmuutto oli nimenomaan tuota haittamaahanmuuttoa jossa ”huoltosuhdetta korjattiin” siten, että maahan saapuneet kehitysmaalaiset siirrettiin samantien pysyvälle suomalaisten maksamalle eläkkeelle. Samaan aikaan kun suuren 1990-luvun laman jälkeen suomalaiset oltiin pakotettu avuttomana totuttelemaan siihen tilanteeseen että satojatuhansia suomalaisia oli jatkuvasti – ja aina kasvavassa määrin pysyvästi – työttömänä.

Viimeisenkin objektiivisuutensa hylännyt valtamedia alkoi tässä vaiheessa tuoda esille loistavia esimerkkejä haittamaahanmuuttajien positiivisesta vaikutuksesta työelämään. Koska tavallinen suomalainen – tai ainakin pikkuhiljaa kasvava osa heistä – ymmärsi lukea jutut otsikon lisäksi kokonaan, he panivat merkille että nämä kovasti mainostetut onnistumiset olivat pääosin suomalaisten kustantamia julkisen sektorin tulkkeja tai projektityöntekijöitä jotka pyrkivät työssään ratkaisemaan ongelmia joita ei alun perin olisi ollut olemassakaan elleivät nämä väestöryhmät olisi tulleet Suomeen.

Lisää sekundaa myytiin aina vain parempana ja välttämättömänä priimana. Suomalaisen tuli edelleenkin kaikista faktoista huolimatta ainoastaan hyväksyä ja rakastaa ihanaa toiseutta. Koska asiasta oli niin poliittinen-, virkamies- kuin mediapäätös.

Epäoikeudenmukaisuuskynnyksen rimaa oli jälleen kohotettu.. Lienee täysin luonnollista, että tämä sai aikaan aina vain kasvavaa vihamielisyyttä.

Tilanne jatkui. Niin haittamaahanmuutto kuin sen julkinen ylistäminen ei vähentynyt. Tässä vaiheessa suomalainen huomasi, että nämä muualta tulleet ohittivat suomalaiset kunnallisissa asuntojonoissa. Koska oltiin kehitetty niin sanottu positiivinen erityiskohtelu. Saman erityiskohtelun perusteella haittamaahanmuuttajia alettiin suosia julkisen sektorin työllistämisessä. Maassa, jossa oli satoja tuhansia suomalaisia työttömiä ja tuhansia suomalaisia kodittomia. Suomalainen huomasi myös, että aina vain useampi julkisen sektorin työpaikka keskittyi näihin haittamaahanmuuttajiin ja heidän ylläpitämiseensä. Maassa, jossa suomalaisiin kohdistuvia peruspalveluja oltiin alettu voimakkaasti leikata. Samaan aikaan kaikkeen tähän liittyvä arvostelu määriteltiin uudella termillä ”vihapuhe”, joka haluttiin kieltää ja kriminalisoida.

Ja jatkuvasti suomalaiselle muistutettiin joka tuutista ja erityisesti täysin vihervasemmistolaiseksi muuttuneen valtamedian taholta että – edelleenkin kaikista faktoista huolimatta – suomalaisen tuli alistuneena vain hyväksyä ja rakastaa ihanaa toiseutta. Koska asiasta oli niin poliittinen-, virkamies- kuin mediapäätös.

Epäoikeudenmukaisuuskynnyksen rimaa siis kohotettiin jälleen kerran. Vihamielisyys muuttui puhtaaksi vihaksi. Alistuneeksi sellaiseksi, koska varsinainen valtiojärjestelmä näytti menettäneen järkensä utopian edessä. Nyrkkiä puitiin taskussa kun ei muutakaan voitu. Samaan aikaan kun luettiin lehdistä että kyseinen tunne oli väärä. Sitä ei saanut olla. Vihata ei saanut. Arvostella ei saanut. Ajatella ei saanut. Ajattelu piti jättää sertifikoiduille toimittajille ja ns. asiantuntijoille. Tavallisen kansalaisen tuli keskittyä elättämään heitä.

Leikattiin sitten syksy 2015 jolloin pakolla priimana myytävästä sekundasta tuli totaalinen ylitarjonta. Näin jälkeenpäin ajanjaksoa voisi sanoa Suomen arabikevääksi jota harva halusi ja jonka tulon hallitus tiesi etukäteen muttei tehnyt muuta kuin rupesi etsimään tulijoille majoitustiloja ja elättämiseen lisärahoitusta. Tavallinen suomalainen osasi lukea karttaa ja hoksasi, että tulijat olivat saapuneet Suomeen seitsemän rauhallisen maan läpi, joten hengenvaarasta heillä ei ollut tietoakaan. Lisäksi hän huomasi, että tulijat esittelivät facebookissa suomalaisilta saatua rahaa ja samalla valittivat sekä ruuasta että palvelun tasosta. Tavallinen suomalainen ajatteli että yleensä palvelua voi vaatia vain maksava asiakas. Kiitokset kelpaamattomasta palvelusta maksettiin jälleen tuttuun tapaan väkivalta- ja seksuaalirikoksina.

Tässä vaiheessa jo ankaraa enemmän vihastunut suomalainen tuumasi, että eikö nyt olisi aika niin hallituksen, virkakoneiston ja jopa mediankin polttaa päreensä ja ryhtyä selvän kusetuksen edessä toimiin.

Ja ryhtyiväthän ne. Ne aloittivat vielä entistäkin suuremmalla volyymilla vihapuheen vastaisen propagandakampanjan ja poliisi aloitti tiensä kohti uutta punaista Valpoa perustamalla ”vihapuhetta estävän ja paljastavan tutkijaryhmän”. Lisäksi poliisihallitus esitti, että ”uusi ryhmä tekisi esitutkinnan kaikissa niissä tapauksissa, joissa tehdään rikosilmoitus internetissä tapahtuneesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai uskonrauhan rikkomisesta” ts. Suomen valtio otti neuvostotyyppisen anonymka-järjestelmän käyttöön.

Tavallinen kansalainen ymmärsi, ettei enää riitä sekään, että sekundaa pakkomyydään priimana. Oltiin tultu siihen tilanteeseen, että priiman vaatiminenkin muuttui rikolliseksi. Mutta silti, kaikesta huolimatta suomalaisen tuli edelleenkin vain hyväksyä ja rakastaa ihanaa toiseutta. Koska asiasta oli niin poliittinen-, virkamies- kuin mediapäätös. Tavallinen kansalainen alkoi hoksata myös sen, että järjestelmä ei suojele pelkästään haittamaahanmuuttoa vaan järjestelmää itseään, ettei sen tekemiä kohtalokkaita virheitä tuotaisi esille ja ennen kaikkea ettei se joutuisi vastaamaan teoistaan.

Eikä kyseisestä vuoden 2015 syksystä mennyt kuin kaksi vuotta, niin Suomi pääsi nauttimaan samasta maahantunkeutujien terrorista kuin niin moni muu maa ennen Suomea. Meillä saldona oli kaksi kuollutta ja kahdeksan haavoittutta. Tämä Turun isku oli tietysti se ensimmäinen joka virallisesti luokiteltiin terroriksi. Sitä ennen tapahtuneet murhat, tapot, ryöstöt, pahoinpitelyt ja raiskaukset tulkittiin sosioekonomisesti haastaviksi tapahtumiksi. Jo hieman väsyneellä ja sarkasmin sävyttämällä äänellä suomalainen kysäisi, että voiskos nää tyypit ehkä jo nyt eristää ja siirtää maasta pois ennen kuin näitä terroristisia murhia tulee lisää? Kas kun jopa järjestelmä itse on todennut, ettei heillä ole mitään oikeutta notkua täällä.

Eihän vastaus ollut millään muotoa yllätys. Ei suomalaisten henki, terveys ja hyvinvointi merkinnyt mitään utopian ja järjestelmän edustajan kasvojen säilyttämisen rinnalla. Siispä suomalaisen tuli edelleenkin hyväksyä ja rakastaa ihanaa toiseutta. Koska asiasta oli niin poliittinen-, virkamies- kuin mediapäätös. Järjestelmä ei ollut tehnyt mitään virhettä. Järjestelmä ei voi tehdä virhettä.

Suomalainen alkoi pikku hiljaa ymmärtää, että epäoikeudenmukaisuuskynnyksen rimaa tullaan nostamaan loputtomasti, ellei itse telineitä hajoteta. Se viha, mikä joskus parikymmentä vuotta aikaisemmin oli ollut pelkkää ärtyneisyyttä oli nyt jalostunut oikeaksi valkohehkuiseksi vihaksi. Eikä vihan kohde ollut pelkästään haittamaahanmuuttajat. Ehkä vielä enemmän se kohdistui niihin järjestelmän (tavallisen suomalaisen rahoilla eläviin) edustajiin jotka olivat kerta toisensa jälkeen syöttäneet suomalaiselle haisunäädän kusikeittoa sekä vielä joka kerta vaatineet suomalaista kiittämään ja pyytämään uutta ja isompaa annosta.

Tällä hetkellä saattaa ainakin osalla noista kusikeiton syöttäjistä nousta mieleen kysymys:

Entäs jos se viha onkin oikeutettua? Entäpäs jos me olemmekin siihen osasyyllisiä? Etteipä jopa pääsyyllisiä?

Luulisin, että itseään täynnä olevassa punavihreässä mediakuplassa ei ajatella noin. Siellä todetaan, että viha ei ole missään olosuhteissa ja millään perusteella hyväksyttävää. Ainoastaan kantasuomalaisiin kohdistettu viha on sallittua.

Sen sijaan uskon, että niin poliittisessa kuin virkakoneistossa on ihmisiä, jotka ymmärtävät asian oikein hyvin. Itse asiassa he pitäisivät ihmeenä  jos tuo aivan oikeutettu viha ei olisi noussut kaiken tuon todellisuudesta vierantuneen pakkopropagandan syötön jälkeen. Niinpä he ovat varmasti pohtineet tilannetta, jonka tietävät itse saaneensa aikaiseksi. Aikansa pohdittuaan he ovat päätyneet johtopäätökseen ja tajunneet, että heillä on vain kaksi vaihtoehtoa.

1. Tunnustaa tapahtunut, pyytää anteeksi, erota tehtävistään ja toivoa että tilalle tulisivat sellaiset henkilöt jotka pystyvät korjaamaan aiheutetun sotkun. Erotessaan he olisivat valmiit myös siihen, että heidän tekonsa käsiteltäisiin tuomioistuimissa joista luonnollisesti olisi myös erotettu poliittiset tuomarit jolloin heidät tuomittaisiin tekojensa, eikä minkään ideologian mukaan.

2. Jatkaa niin kuin ennenkin ja vielä härskimmin. Tietäen, että koska – perustellun – vihan määrä ei vähene, niin se on vaiennettava. Ennen kuin se muuttuu toiminnaksi. Vaiennettava niin sensuurin kuin jatkuvasti koventuvien rangaistusten keinoin. Eli on edettävä johdonmukaisesti kohti pakko-, sanelu- ja poliisivaltiota. Tietäen hyvin, mihin se tie johtaa.

Niin kuin lukija tämän päivän tilanteesta oikein hyvin huomaa, niin järjestelmä on valinnut vaihtoehdon kaksi. Kaikkine seuraamuksineen ja niistä välittämättä. Nykyinen tilanne on vasta harjoittelua. Olettaisin, että tätäkin blogia lukevat jotkut virka- ja turvallisuuskoneiston edustajat. Voi olla, että tätä lukevat myös jotkut poliittisen koneiston edustajat. Siksi haluaisinkin näin lopuksi esittää teille kysymyksen:

Miltä tuntuu olla luomassa uutta Itä-Saksaa? Soimaako omatunto koskaan?

Onko Epäilyksen Piru käynyt koskaan kylässä? Ja jos kävi, niin mitä se teille sanoi?


61 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Jou, eipä tapahtumien kulkua juuri voisi ytimekkäämmin kuvata. Mutta olisin kiinnostunut kuulemaan mitä ja millä aikataululla Ykä kaavailet oikeasti tapahtuvaksi (lähi)tulevaisuudessa. Tämä kantasuomalaisten vihan ja vitutuksen kasvu ja virkakoneiston jatkaminen linjalla 2 eivät voi jatkua rinnakkain loputtomiin.

Ukkeli kirjoitti...

Kuvaat perusteellisesti viimeisten vuosikymmenten menoa ja tuntemuksia, vihaa on kylvetty ja nyt on korjataan satoa. On muuten myös kolmas vaihtoehto, joka on oikeastaan kakkosen muunnelma.

Kun Stalin huomasi, että kansa ei hurraa kollektivisoinnille ja muille uudistuksella, hän aloitti terrorin omiaan vastaan. Kansalle annettiin syntipukkeja, jotka tuomittiin näytösoikeudenkäynneissä, hän oli selvästi lukenut vanhaa testamenttia pappiskoulussa. Lähes koko vanha kaarti päätyi leireille tai kuoppiin. Kansa sai vihata heitä.

Mikseivät olisi vihanneet, nuo kommunistit sovelsivat utopiaa ja vähät välittivät uhreista, munakasta ei voi tehdä rikkomatta munia. Nyt saivat palkkionsa. Totta kai Stalin nosti tilalle vielä pahempia virkailijoita, jotka tottelivat sokeasti.

Jos tätä mallia soveltaa tähän päivään, niin valtio etsii sopivat syntipukit näistä Butlereista ja Lenni-Pirkitoista. Heidät tuomitaan, mutta mikään ei muutu. Toki tämä joskus muuttuu. Kun rahat loppuvat, ajattelu alkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä summauksesta. Elämme hyvin jänniä aikoja, todennäköisesti seuraavan parin vuoden aikana tulee tapahtumaan jotain, mikä pakottaa Suomen / Euroopan tekemään massiivisia korjausliikkeitä, tai suistaa kokonaisuuden syöksykierteeseen, jota on mahdotonta pysäyttää ilman erittäin radikaaleja toimia...
Voi olla, että seuraavat eduskuntavaalit tulevat liian myöhään, parlamentaristisin metodein vaikuttaminen ei tuolloin ehkä enää tehoa.
Olen mietiskellyt noita "pelolle ei saa antaa valtaa" ja "nollatoleranssi vihapuheelle", ym. mantroja, joita virallinen Lügenpressemme meille toitottaa; tajuavatko nämä propagandistit, että he yrittävät hokemillaan suitsia ihmisten syvimpiä tuntemuksia, refleksinomaisia reaktioita, joiden perimmäisenä tehtävänä on suojella henkeä ja ruumista vaaran hetkellä? Ovatko nämä olennot kaikenkattavan typeryyden, hulluuden vai pahuuden vallassa?

Kun en edellistä(kään) kirjoitusta kerinnyt kommentoimaan: kiitos kauniista ja hieman haikeasta tarinan päätösjaksosta, painettuna kokonaisuus muodostaisi hienon novellin!

Terkut täältä moniosaajia pursuavasta Tsadista,
Riku Raunioilta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olavi Koskelalle, Ukkelille ja Rikulle Raunioilta & kiitos kommenteistanne.

Olavi: Veikkaan että lähitulevaisuudessa ei tapahdu vielä mitään. Siis suomalaisten puolelta. Kusikeittoa syödään edelleenkin. Kun tympiintyminen ei näy edes äänestyskäyttäytymisessä. Tosin eihän meillä ennen tämän vuoden kesäkuuta mitään tosiasiallista vaihtoehtoa edes ollut. Mutta jos talous romahtaa niin että tilanne näkyy ihmisten lompakossa ja jääkaapissa niin sitten voi alkaa tapahtuakin.

Ukkeli: Periaatteessa tuo kolmaskin vaihtoehto on mahdollinen. Tosin se tarkoittaisi sitä, että järjestelmä tunnustaisi edes osittain virheensä. Ja kyllä, kun rahat loppuvat, ajattelu alkaa.

Riku: Kiitokset sinullekin. Ja minusta olet mietiskellyt oikein. Tässähän yritetään viedä ihmisiltä täysin luonnollinen itsesuojeluvaisto. Seuraavissa vaaleissa muuten suurin kauhukuva on se, että vihreät ovat pääministeripuolue.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Miksi ns. päättäjät, vaikka tietävät totuuden, tekevät kuten Ype yllä kuvasi? Blokeissa puolustellaan rivipoliiseja, jotka kurmuuttavat Suomi-Ensin aktivisteja ja käyvät mielinkielin kahvilla kurkunleikkaajien leireillä. Hekin tietävät, mikä olisi oikein, mutta asuntolainat. Samalla logiikalla voisi puolustella ns. päättäjiä, joilla hillopurkit.
Tällä blogiseinällä ei käy töhrijöitä, tai seinä vaan pystytään hyvin pitämään puhtaana. Kiinnitän nykyään huomiota yhtä paljon kommentteihin kuin itse blogeihin. Lukekaapa Vastavalkean tekstejä (puoluepoliittisesti sitoutumattomia vasemmistoblogeja) ja kommentteja. Huomaatte jotain erikoista... Jos luette US:n nettitxt ja niiden kommentteja, huomaatte että siellä vittuillaan toinen toiselleen esiintyen älykköinä. Oliskohan noissa esimerkeissä hämmentelemässä trollit tai muut maahiset yrittämässä sotkea lukijoiden päät ja hajoittamassa rivejä. Samoja on muissakin blogisivustoissa, etenkin MV-lehdessä, ja etenkin Molarin blogeissa.
Jäljet viittaavat sinne kuuluisalle sylttytehtaalle, jotka CIA-aforismin mukaan hei tienaa siellä!

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Täällä Karjalan (Tl.) korvessa, hiljaisuudessa ja rauhassa, on mukava lukea Ykän mainioita blogeja, joissa "ruma sana sanotaan niinkuin se on". Ei tule mieleenkään lähteä Turussa edes käymään, vaikka siellä virallisesti asunkin. Ainoana vaihtoehtona pohdin mahdollista Viroon muuttamista. Sitä vastaan on vain ikääntymiseni ja luonteva laiskuuteni. Joten "kuulkaa korpeimme kuiskintaa..." jne. Mukava kun ei näy eikä kuulu murjaaneja kylänraitilla!
Kiitos Ykä myös edellisestä kertomattomasta tarinasta, joka sai näin aikamiehelläkin tipan linssiin...!

Mito Islam kirjoitti...

Pahoin pelkään että kakkosella mennään, onhan 2 uusi 1. Kylmä totuus on ettei suurinta osaa kansasta kiinnosta politiikka tai Suomen/maailman tulevaisuus. Sirkushuvit lisääntyvät leivän loppuessa. Ihminen ovat sopeutuva eläin, se sopeutuu mihin tahansa elinympäristöön. Nykyinen politiikka tähtää uuteen maailmaan järjestykseen, jossa kurjallisto syö käkimassaa ja nauttii priimaviihdettä. On pakko käydä pohjalla jotta voi nousta ylös. Toivottavasti olen väärässä. PS.kiitos loistavasta blogista, ajoittain jopa toivo herää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Ykälle rehellisestä kirjoituksesta.

Tähän on pakko lisätä oma "white flight" tositarina, joka tapahtui -93 Tampereella ja tuli maksamaan noin 20 000 markkaa.

Asuimme tuolloin viihtyisässä kerrostalolähiössä vaimon kanssa. Eräänä aamuna töihin lähtiessäni huoltomies ruuvasi naapuriasunnon postiluukkua ja asetteli siihen kirjaimia Hassan Mohamed. Suhtauduin asiaan neutraalisti, eihän sitä nyt joka päivä afrikkalaisia naapurikseen saa. Selvisi että kaupunki oli vuokrannut naapuriasunnon sekä koko lähiöstä kaikki muutkin vapaana olleet asunnot kotoutettaville somaleille.

Hyvin pian kävi selväksi ettei meistä uuden naapurin kanssa tulisikaan ylimpiä ystävyksiä. Yhteisön miespuoliset jäsenet ottivat ns. tilan haltuun kokoontumalla iltaisin talon pihaan, pyöräkellariin ja muihin yhteisiin tiloihin. Talon nuori naisväki koki tämän ahdistavana, varsinkin kun somalimiehet porukalla tuijottivat pihalla naisten perään, ääntelivät ja elehtivät käsillään. No, siitähän seurasi se, ettei vaimokaan enää yksin uskaltanut lähteä pimeällä pyykkiä viemään kellarin kuivaushuoneeseen tai roskia katokseen.

Öisin naapuriasunto muuttui jonkinlaiseksi heimon kokoontumispaikaksi metelistä ja musiikista päätellen. Bileiden jälkeen seuraavana aamuna rappukäytävässä leijui aina sietämätön katku. Kun bileet jatkuivat viikosta toiseen, alkoi se käymään normaalia päivätyötä tekevän, veroja maksavan ja öisin nukkuvan viilipytyn hermoille. Yhteydenotot isännöitsijään eivät tuottaneet muuta tulosta kuin "ymmärrän, katsotaan ja seurataan - koita kestää". Isännöitsijäkin varmaan tajusi että vastaan tulisi kunniakansalaisten edunvalvoja, kaupungin sosiaali-ymmärtäjien verkosto lakimiehineen, niin ettei tähän tapaukseen haluasi mitenkään sotkeutua pitkällä tikullakaan.

Seuraava yhteydenottoni muutaman kuukauden valvomisen jälkeen oli kiinteistövälittäjä. Rehellinen välittäjä totesi heti suoraan, että jos naapurikämpän postiluukussa lukee Mohamed, niin se vaikuttaa kyllä asunnon pyyntihintaan ja valitettavasti alentavasti. Normaalisti tällaiset pikku lähiökämpät menevät saman tien sijoittajille, mutta Suomessa elettiin vielä lama-aikaa. Useamman viikon tuloksettoman näytön jälkeen välittäjä ehdotti, että mitä jos liimaisit naapurin postiluukkuun näytön ajaksi nimilapun "Mäkinen". Hän kyllä kantaa vastuun, jos jotain jälkiseuraamuksia tulee. Näin tehtiin. Asunnon osti seuraavalla näytöllä huonokuuloinen vanhempi naisihminen.

-kitupiikki

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle, Terho Hämeenkorvelle, Mito Islamille ja Kitupiikille & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Jaa miksikö? Varmaankin siksi, että heitä ei laitettaisi vastuuseen teoistaan. Suomen laissa on vielä olemassa ikävä bugi eli laki törkeästä maanpetoksesta. Sitten kun lainsäädäntö on saatettu kokonaan EU-tasolle, niin sekin varmaan vanhenee. Tähän blogiin ei oikein töhrijöitä tule. Minullahan on moderaatio päällä mutta lähes kaikki kommentit voi päästää läpi. Viimeisen vuoden aikana olen deletoinut muutaman kommentin ja nekin olivat lähinnä pikkusen liian yli-innokkaita kommentteja tältä meidän puolelta. Sieltä voiman valoiselta puolelta ei tule mitään. Todennäköisesti ne eivät juurikaan lue tätä blogia.

Terho: Kiitokset. Minäkin tykkään asustella täällä hornanperseessä. Onhan täällä kyläkauppa mistä saa kaiken tarvittavan. Ymmärrän sen, että moni – varsinkin nuorempi ihminen – pohtii Suomesta muuttamista mutta itselläni se ei kyllä enää onnistu. Tänne jään ja tänne kaadun jos niikseen on. Ja kiitos myös kommentista siitä aikaisemmasta tarinasta. Noin kirjoittajana ne ovat minun suosikkeja.

Mito Islam: Näin alkuun totean että tervetuloa kommentoimaan. Et ole tainnut aikaisemmin käydä täällä kommenttiosiossa. Ja joo, kakkosella mennään. Niin pitkään kunnes tilanne heijastuu tavallisten ihmisten jääkaapeissa. Ja lämmin kiitos kannustuksesta.

Kitupiikki: Tiedätkö, mulla oli joskus 1990-luvulla aivan samanlaisia kokemuksia. Ja luulen, että me emme ole ainoita. Yleensäkin voi todeta, että kovasti mainostettu etninen diversiteetti laskee asuntojen hintoja. Kukapa haluaisi maksaa itsensä kipeäksi siitä että saa muuttaa etnoslummiin?

Jaska Brown kirjoitti...

Tämä oli muuten kirjoitus joka summasi aivan kaiken mitä tästä asiasta tarvitsee ikinä sanoa. Taidan pistää pillit pussiin ja jos tulee jotain sanottavaa, laitan vain linkin tähän kirjoitukseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jaska ja lämmin kiitos. Mutta älä nyt helvatussa pistä pillejä pussiin. Sinua tarvitaan edelleenkin. Olet sitä kuuluisaa parasta A-ryhmää.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä kirjoitti suvakkien tavasta ajatella:
”Viha ilmenee ajatuksina ja sanoina ja sitä kautta luonnollisesti myös vihatekoina sillä suomalaisen sanoma sanahan on jo tehty teko ja sellaisena sitä täytyy tiedostavan ihmisen mielestä luonnollisesti kohdella. ”

Noinhan se on nykyhetkellä. Mutta… mutta… tämä on vasta alkua. Ehkä 10-20 vuoden kuluttua rangaistavaksi vihateoksi lasketaan myös tekemättömyys. Siis, jos ei tee jotain asiaa, niin rangaistus tulee ja nimenomaan vihaperusteella.

Ei… en ole tullut hulluksi enkä ole juovuksissa. Esimerkki tulevaisuuden viharikoksesta. Vuonna 2030 nuorimies Kalle on tapansa mukaan työpaikallaan tehnyt työnsä hyvin ja moitteetta, mutta jättänyt osallistumatta islamofobian vastaiseen vapaaehtoiseen seminaariin. Koska Kalle on pidetty ja keskeinen henkilö omassa yhteisössään, hänen pois jäämisensä on huomattu. Käy ilmi, että Kalle on ollut työpaikalla, mennyt illalla kotiin ja leikkinyt lastensa kanssa pihalla. Oli siis terve ja esteetön tulemaan seminaariin. Kallen osallistumattomuus on ollut omiaan houkuttelemaan ihmisiä ajattelemaan väärällä tavalla ja epäilemään monikulttuuria.

acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, acc. Et ole hullu etkä juovuksissa. Tuo on täysin mahdollinen tulevaisuudenkuva. Muistuttaa kovasti sitä Orwellin ”kahden minuutin vihaa”.

Becker kirjoitti...

Miten se kävikään niin näppärästi että pääkanisteri Sipilä piti juuri tänään "salaisen" kokouksen puolueiden johtajien kanssa koskapa "Vihapuhe on kärjistynyt somessa." Mitä helvettiä, onko tuo äijä totaalisen seonnut. Ensin me maksamme satoja miljoonia euroja kaikenkarvaisten parasiittien elättämisestä. Ja siitä kiitokseksi meitä pahoinpidellään ja ryöstetään ja raiskataan sekä tapetaan. Ja sitten kun rauhallinen kansa alkaa saada kyllikseen tästä ja nurisee somessa, niin Sipilää alkaa huolestuttamaan kiittämättömän kansan manailu.
Kyllä nyt pitäisi jo hitaammankin tajuta miten pihalla poliittinen aateli on tai välinpitämätön kansalaisten kyllästymisestä. Minua ei yllätä alkuunkaan poliitikkojen moralisoiva ja ylimielinen asenne. Mehän oleme vain tällaista rahvasta joka ei ymmärrä omaa parastaan, sitä mikä ymmärretään kyllä Brysselissä. Olikohan Sipilä lukenut blogisi, kun päätti pitää salaisen kokouksensa. Olipa yhteensattuma!
Miksi muuten Persujen Huhtasaari oli paikalla. Ovatko persutkin samaa mieltä siitä että kansan ärtyminen on jotain aivan ennenkuulumatonta. En muuten lukenut ainuttakaan Sipilän kokousta puolustavaa kommenttia.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten aiemmin on todettu, Ylen toimitus tekee pääsääntöisesti täyttä paskaa. Kaikki ei toki ole paskaa, vaikka toimittaja tekisi parhaansa agendansa esiin saamiseksi. Vahingossa näet voi haastateltavaksi sattua tyyppi, joka vaan autistisesti vastaa oman asemansa ja näkemyksensä mukaan, eikä suostu johdatteluun. Sattui tänään Yle Puheelta korvaan tämmöinen klippi: https://areena.yle.fi/1-4213389 . Haastattelua varten toimittaja Pajunen oli koonnut listan julkisuudessa ja verkossa esiintyvistä väitteistä, joiden todenperäisyyttä pyysi Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Ilkka Laitista arvioimaan. Haastattelun edetessä, kun Laitinen ei suostunut yhtäkään väitettä ampumaan alas, olin aistivinani toimittajassa jos ei ihan epätoivoa, niin ainakin epäuskoa, joko Laitista tai - toivottavasti - oman työnantajansa agendaa kohtaan. Ainakaan mitään yhteenvetoa toimittaja ei asian ympärille pystynyt lopuksi tekemään. Kannattaa kuunnella, tahatonta viihdettä parhaimmillaan.

Terv. Achtung

AT kirjoitti...

Kyllä järjestelmä voi tehdä virheitä. Kysykää vaikka keneltä tahansa mielipidettä Migrin tekemiin kielteisiin tp-päätöksiin ja niiden täytäntöönpanoon. Taatusti saatte kuulla että järjestelmä voi tehdä virheitä.

Becker kirjoitti...

acc:lle toteaisin samoin kuin Ykä että et ole hullu tai juovuksissa. Tuo mitä kirjoitit tulevaisuudesta vaikuttaa kovasti tämän päivän Ruotsilta. Ihan oikeasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Achtungille ja Antille & kiitos kommenteistanne.

Becker:

Viesti1: Eipä mulla tuohon ole kyllä mitään lisäämistä. Asiaa. Suomalaisen sanoma sana on vakavampi asia kuin läpsyttelijän tekemä väkivallan teko.

Viesti2: Ruotsilta vaikuttaa niin. Ja valitettavasti perässä tullaan.

Achtung: No joo… toimittaja näyttää laittavan Berliinin muurin ja asiallisen rajavalvonnan jolla estetään elintasopakolaisuus samaan lokeroon. Taattua Yleä.

Antti: Joo, Migri tekee virheen aina jos se ei laske läpsyttelijää ikuisen elatusautomaatin piiriin. Kysytään vaikka Veronika Honkasalolta.

Snowcamo kirjoitti...

Olipa muuten kylmäävä viranomaisarvio tilanteesta tuossa radio-ohjelman aivan viimeisillä sekunneilla: "Tämä on pikemmin alun loppua, kuin lopun alkua". Vakavaksi vetää.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Katsoin juuri Monokulttuurin lähetyksen https://mvlehti.net/2017/09/07/monokulttuuri-fm-6-9-2017-jakso-106-jaahyvaiset-diskolapsyttelijoille/ Videon kohdalla 1:01:45 puidaan ansiokasta blogiasi ansiokkaasti.

Kaija Olin-Arvola kirjoitti...

Tästä korttitalosta puuttuu perusta ja sen myötä talo romahtaa. Puuttuu talous, joka on paskonut Suomen työmarkkinat erilaisella tuontitavaralla eli ulkolaisella työvoimatavaralla. Nyt suomalaisille ei ole enää työtä, jolla työvoimatavaran uusintaisi päivästä toiseen ja myös sukupolvien saatossa. Viimeksi mainittu näkyy syntyvyyden laskun. Media on oikeiston hallussa. Vihaisia on paljon. Se on totta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Snowcamolle, Veijo Hoikalle ja Kaija Olin-Arvolalle & kiitos kommenteistanne.

Snowcamo: Koska vallitseva järjestelmä ei aio muuttaa linjaansa mitenkään, niin eipä muuhun johtopäätökseen voi tulla.

Veijo: Kas, olen otettu. Kiitos linkistä. Itse nostan tulle porukalle hattua sillä he ovat tehneet asian eteen suuren määrän työtä.

Kaija: Jo se, että satojatuhansia suomalaisia työttömiä pidetään normaalitilana joka ei aiheuta toimenpiteitä kertoo tuosta. Mielestäni media on kyllä punavihreä eikä oikeistolainen.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kitupiikille - ja muillekin ns. ajankohtaisista asioista kiinnostuneille tässä blogissa:
Asuin takavuosina Turun Mäntymäessä mukavassa rauhallisessa yksiössä kirjaimellisesti mäntymäellä. Mukavia naapureita, ahkera ja reilu talonmies seinän takana eikä muissakaan asujissa ollut muita kuin ihmisiksi eläjiä. Mutta mutta:

Tulipa erään kerran yläkertaan vuokralaiseksi Husaini - niminen joku. Kohta kävi ilmi, että yleinen käsitys asumisen viihtyisyydestä ei ollut hänen käsityksensä. Useamman kerran jouduin harjanvarrella yöllä jyskyttämään kattoon saadakseni kovaäänisen mekkalan ainakin hiljenemään. Jossain vaiheessa hänelle tuli sitten kavereita - ei kylään, vaan siipimään. Ja meno senkun kiihtyi.
Kunnon talonmies - aito rasisti kuten minäkin - käskytti sakkia useamman kerran, mutta minkäs teet! Ei voi mitään, kun ei voi mitään.

Kun taloon muutti sitten vielä eräs nekru vähän ylemmäksi, niin löin hanskat tiskiin. Asunto myyntiin ja pian menikin, kun Husainin nimikyltti oli yläkerran postiluukussa !
Nyt asun Karjalassa (Tl.), hornanperseessä, kuten Ykä osuvasti lausuilee. Oolrait, täällä on hiljaista ja rauhallista. Kerrran - pari viikossa käyn Mynämäellä ostoksilla, muuten elän ja asun itsekseni. Ei tartte katsella eikä varsinkaan kuunnella murjaanien mölötystä.
Tällaista täällä suomipakolaisena.

Anonyymi kirjoitti...

Oletteko miettineet termiä 'hajoita ja hallitse' nyt on menossa hajoita osio, jälkeenpäin meille tarjoillaan hallitse osion eu-liittovaltiota, johon niinistö meidän huijasi aikoinaan, liittovaltio on ollut suunnitteilla kokoajan ja siitä on varovasti tunnusteltu mielipidettä ja yritetty myydä mitä erilaisemmilla verukkeilla kuten lisääntyvällä turvallisuudella ja paremmalla taloudella jne

Anonyymi kirjoitti...

Toivotonta!
Yrjö hyvä, etpä paremmin olisi voinut loihtia.

Jäin tänään miettimään Iltalehden uutista Sipilän lausunnosta eduskunnan syyskauden ekalla kyselytunnilta.
Suora lainaus iltalehdestä
"- Turun tapaus on osoittanut, että viranomaiset toimivat hyvin"
Täytyy sanoa, että Sipilä on täysin moraaliton jätkä:
- kaksi kuollutta
- 8 haavoittunutta
- läheisten tuska
- yhteisön turvattomuus
- jne, loputon lista
Jätkä väittää kirkkain silmin, "- Turun tapaus on osoittanut, että viranomaiset toimivat hyvin"

En tiedä luetaanko hallitus viranomaisiin virallisesti, mutta omassa päässäni he ovat ylimmät viranomaiset, ainakin moraalisessa mielessä.

Voi Aikoja Voi TapojaYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Terho: Samanlaisia suomipakolaisia olen minä ja Ylva. Ollaan varmaan ensimmäistä aaltoa sitä white flightia kun nähtiin mitä tuleman pitää. Ja onhan tietysti niinkin että täällä syrjässä asuminen ei kustanna läheskään niin paljon kuin niissä maalikylissä.

Ano: Luulisin, että liittovaltion nuotit oltiin kirjoitettu jo siinä vaiheessa kun Suomessa oli EU-äänestys. Tosin siinä äänestyksessä myytiin suomalaisille huomattavasti kevyempää pakettia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Voi Aikoja Voi Tapoja ja kiitokset. Meni näköjään kommentit ristiin. Varmaankin poliisi toimi tilanteessa niin hyvin ja nopeasti kuin pystyi, mutta koko tilannetta ei olisi tapahtunut jos muut viranomaiset olisivat toimineet oikein. Hallituksen toiminnasta lienee turha puhuakaan, sillä se keskittyy edelleenkin vihapuheeseen.

Becker kirjoitti...

Oli muuten tuolla eräässä ruotsalaisessa keskustelussa hauska toteamus, kun siellä mainittiin melkein 700-vuotinen yhteiselo, eli Suomi oli itäinen valtakunnan puolisko. Eräs kommentoija totesi että kyllä niitä kunnon ruotsalaisia on vieläkin olemassa, niitä kutsutaan nykyjään suomalaisiksi.Toistaiseksi. (toim. kommentti)

Yksi ymmärrysharjoitus pitäisi tehdä mutta kun ei oikein pysty. Nimittäin eräs sairaalloisesti julkisuuden kipeä henkilö nimeltään Rosa Meriläinen valitti ettei hän ole koskaan saanut kunnon suuseksiä. Ensinnäkin mistä hän tietää mikä on kunnon suuseksiä jos ei ole sellaista saanut. Onko tämä julkinen arvostelu Simo Frangenia kohtaan (on muuten niin vastenmielinen lässyttäjä että oksat pois)joka yleensä on suuna ja päänä on päättänyt nyt pysyä asiasta hiljaa. Frangen, joka on muutenkin niin pätevä suustaan on ilmeisesti onnistunut tässä tapauksessa tekemään palindromit punkassa. Jos perehtyy Meriläisen habitukseen niin on ihme että on saanut yleensä seksiä ollenkaan puhumattakaan suuseksistä.
Mutta noin asiallisesti ottaen, mitä helvettiä tämä kuuluu jonkun iltalehden palstalle ja oikein näkyvästi. Olen joskus pläräillyt joitakin Ilta-Sanomien numeroita jostain 60-luvulta ja ne lehdet olivat jotenkin täyspäisiä uutislehtiä joissa oli todellsta asiaa. Ei siellä vinguttu omista avio tai seksiongelmista mitä nämä roskalehdet ovat täynnään nykyjään. Ihmisten omien asioiden huoraaminen julkisesti vaatisi jonkilaisen ymmärrysharjoituksen, mutten usko että ymmärrän sittenkään, koskaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Ehkä suomalaisille oli hyvä että Suomesta tuli osa Venäjää vuonna 1809. Venäjä antoi kumminkin suomalaisen yhteiskuntajärjestelmän kehittyä. Ruotsi ei olisi sitä välttämättä antanut.

Rosa Meriläinen on aikamme tuote. Nykyaikamme ansiosta hän voi olla julkkis joka otetaan vakavasti, vaikkei mitään vakavasti otettavaa kyseisessä tättähäärässä olekaan. Tolkullisessa yhteiskunnassa hän tekisi omalta osaltaan yhteiskunnalle tärkeää työtään baariapulaisena tai assanvessankassana. Se, että Meriläisen pillupoliittisesta tilanteesta tehdään valtakunnan tason uutinen kertoo varsin mainiosti mediamme tilasta.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle monikulttuurisuus sanana ei kerro yhtään mitään.
Kovasti sitä kirjoituksissa yritetään huutaa, mitä
lisäarvoa se tuo työpaikoille tai Suomeen.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005305276.html


Katsoin kauan aikaa historia ohjelman, siitä on
jäänyt tämä muistiin elettiin monikulttuurisuudessa.
Siis intiaanit ja euroopasta tulleet olivat tekemisissä
keskenään.

En ole missään tekemisissä, ei ole mitään tekemistä
kanssaan.

Kuplan epäilys

http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005207819.html


Olen tämän saman kirjoittanut aikaisemmin.

Ja sitten huomattiin ja kauhistuttiin eihän heille
ole työtä. Mistähän tässä tilanteessa?

Keksittiinhän ihan pakolla kaikenlaista,
kuten kaarnaveneitä veistäämään.
Pari ministeriä on tästä ihan huolissaan ollut.


Työtä tuosta vaan järjestyy.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/pakkopalautusta-paennut-aiti-vauvan-kanssa-kateissa-kyyjarvella-poliisi-haki-isan-toista-ja-toisen-lapsen-paivakodista/6563946


Tähän ovat syyllisiä yle, ja muu media.
Yle teki pari tuntia keskusteluohjelmaa 2015-2016
miten työllistyy maahanmuuttaja.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, valtioneuvosto (hallitus) ei minun luokittelussani ole viranomainen, vaan eduskunnan antamalla mandaatilla toimiva poliittinen johto. Viranomaiset ovat sellaisia virastoja/laitoksia, jotka on perustettu jonkin lain perusteella, samassa laissa määriteltyjä tehtäviä hoitamaan. Tässä revohkassa viranomaisista ovat framilla olleet ainakin Migri, Rajavartiolaitos sekä Poliisihallitus. Myös piccolovirka-apua antamaan nöyrtynyt Puolustusvoimat. Viranomaisten ja poliittisen johdon välissä ja välimuotoa ovat perustuslain nojalla poliittisessa (ministerin) johdossa olevat virastot eli ministeriöt, joissa niissäkin on ministerin lisäksi korkea virkamiesjohto (kansliapäälliköt). Toki tarkan määritelmän mukaan ministeriöt, eduskunnan virastot sekä Tasavallan Presidentin kanslia ovat nekin viranomaisia. Mutta valtioneuvoston jäsenet eli se hallitus/ministerit, tai Eduskunta, tai valtionpäämieskään eivät ole viranomaisia.

Minulle on tullut semmoinen mielikuva, että viranomaisjohdoissa olisi viime aikoina jotkut todella ottaneet lakikirjan käteensä ja ryhtyneet opiskelemaan, mitä heidän lain mukaan on tehtävä. Syksyn 2015 tulvan aikoihin viranomaisjohto vaikutti lähinnä välittävän ministerien poliittisia ohjeita, tai jos näitä ei ollut, toteutti itse luomaansa kumbayata. Nyt kun tilanne on havaittu kriittiseksi niin maassa jo olevien laittomien määrän kuin kansalaiskritiikin vuoksi, on viranomaisjohto, tai ainakin osa siitä, ottamassa lakisääteisiä tehtäviään vakavasti, ja ottamassa lakisääteisiä valtuuksiaan haltuun. Riittävätkö valtuudet ja keinot tehokkaaseen toimintaan, on sitten toinen kysymys.

Eduskunnan kyselytunnillahan Huhtasaari esitti, että "Perussuomalaiset vastustaa erityisesti vihapuhetta, joka kohdistuu suomalaisia, elämäntapaamme ja länsimaisia arvoja vastaan". tjsp. Sai raivoisan nuhtelun Sipilältä, että "pari päivää sitten kaikki sitouduimme tuomitsemaan _kaiken_ vihapuheen.." No, mielestäni Huhtasaaren ryhmäpuheenvuoro ei tuota sulkenut pois. Mutta pääministeri tuli epäsuorasti kumminkin tunnustaneeksi, että kyllä, vihapuhe ei ole määritelmällisesti kantaväestön taholta muukalaisia vastaan esitettyä, vaan määritelmään mahtuu myös käänteisen suuntainen vihanlietsonta. Jota muuten käsittääkseni on, ainakin esittäjäpoolin kokoon suhteutettuna ihan perkeleesti enemmän, ja paljon suorempana, kuin suomijamppojen tympääntyneet avautumiset nettipalstoilla.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, media on Suomessa vallankäyttäjä, se on punavihreä vallankäyttäjä eikä se luonnollisesti halua luopua asemastaan.

Achtung: Pakko sanoa, että en ole havainnut samaa. Virkamiesjohto menee kuuliaasti poliittisen johdon käskyjen mukana. Toivottavasti olen väärässä. En ole myöskään samaa mieltä Sipilän kommentista. Sipilä haluaa kieltää kaiken vallitsevan järjestelmän arvostelun, ettei joudu itse vastuuseen teoistaan. Toivottavasti olen tässäkin väärässä.

Kaija Olin-Arvola kirjoitti...

"Mielestäni media on kyllä punavihreä eikä oikeistolainen."

Tämä on väite, joka pitää kyetä perustelemaan. Media on jo kauan sitten kadottanut värinsä ja siitä on tullut pelkästään vallanpitäjien puudeli. Kaikki risuparrat ja työväen tyttäret railakkapäät on siivottu pois aikoja sitten. Jäljelle on jäänyt vain Arto Tintti Nyberg ja Kuustosen dynastia. Viihteen tarkoitus on pelkästään tyhmistää ja raaistaa ihmmisiä. Pieru mainittu, riittää minulle ja se on off. Uutiset ja ajankohtaisohjelmat suosivat kokoomusta ja uuvatteja. Ryssäviha suorastaan tirisee joka raosta. Tämä tosin sopii myös hallituspaikkaa kyttääville punavihreille. Kuolinkouristuksissaan kuolaava valtamedia suhtautuu kuin skitso kylähullu vaihtoehtomediaan. Tärkein oikeistolaisuuden tunnus valtamediassa on kuitenkin täysin kritiikitön suhtautuminen pääomaa ja sen liikkeisiin, USAn nuolenta ja suomettuminen sekä häpeämätön Nato-propaganda.

Anonyymi kirjoitti...

Enhän toki väitä, että Sipilä olisi yhtäkkiä valaistunut katsomaan ulos kuplasta. Tarkoitan, että hänen vastauksensa PS-ryhmäpuheenvuoroon tuli vähän kuin työtapaturman kaltaisesti määritelleeksi "vihapuheen" olevan totta myös edistyksellisen rikastuneesta suunnasta. Lauralle iso käsi tyylikkäästä puheesta, johon ei DI-pm osannut vastata nolaamatta itseään. Enkä muuten sanonut, että viranomaisjohtokaan olisi kokonaisuutena tullut järkiinsä. Olen vain aistivinani ristivetoa. Voin vallan hyvin olla väärässäkin, ei olisi ensinmäinen kerta.

Terv. Achtung

Vittuuntunut NettoVeronmaksa kirjoitti...

Heh!
Punavihreä Kupla sai kosketuksen Todellisuudesta.

Vasarahammer kirjoitti...

Itse uskon, että tilanne on sama kuin muualla Länsi-Euroopassa. Sipilä ja kumppanit tietävät tehneensä suuren virheen, mutta eivät voi tunnustaa sitä. Jos he tunnustaisivat, heidän oma ja viranomaisten legitimiteetti asetettaisiin kyseenalaiseksi. Kansalaiset kysyisivät, miten hemmetissä te uunot olette tehneet tämän meille. Päitä putoilisi hallinnossa ja sehän ei käy päinsä.

Jos kyseessä olisi pelkkä pikkutuhma tekstiviesti julkkistyrkylle kuten Kanervalle, silloin vastuuta ehkä kannettaisiin. Nyt vastuu on liian raskas kannettavaksi nykyhallinnon edustajille.


Tämän kaiken välttämiseksi tarvitaan vihapuheen torjuntaa. En tiedä, miten pitkälle hallinto on valmis menemään. Mitä tapahtuu, jos persut saa kolmannen jytkynsä ja nousee suurimmaksi puolueeksi?

Odotettavissa on likaisia temppuja persujen torpedoimiseksi. Ensimmäinen nähtiin jo, kun Sipilä allekirjoitutti kaikilla puolueilla julkilausuman, jossa mm. tuomittiin "vihapuhe". Melko pian tuota julistusta käytettiin astalona Laura Huhtasaarta vastaan.

Lemminkäinen kirjoitti...

Eduskunnan capo di tutti capi ja kapteenit ovat lätkäisseet puumerkkinsä paperiin, mikä mm. tuomitsee terrorismin. Minäkin olen tuominnut terrorismin jo kauan sitten, mutta en ole huomannut terrorismin vähentyneen sen vuoksi ollenkaan. Terrorismi on pikemminkin lisääntynyt. Ehkä Juha ja kapteenit voisivat kehittää muita ratkaisuja kuin tuomitsemisen, terrorismin hävittämiseen! Juhalta ja kapteeneilta ei todistettavasti puutu mielikuvitusta, he ovat esimerkiksi keksineet ratkaisun "minnuu vituttoo" vihapuheeseen. Parisataa nettipoliisia ja perheenjäsenten ilmiannot perheissä ilmenevistä vihapuheista on Juhan ja kapteenien kehittämä suunnitelma "minnuu vituttoo" kansanosan laittamisesta kyykkyyn. Tahtoa ja tarmokkuutta löytyy siis yllin kyllin Juhalta ja kapteeneilta. Myös huomio syrjäytyneiden suomalaisten vaarallisuudesta yhteiskunnalle on nerokas, mutta millä tavalla se korreloi importoidun terrorismin kanssa, on sanoisinko, hämärän peitossa. Ehkä Juha ja kapteenit sen joskus selittävät, jos kiireiltään ehtivät.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ylen päivän uutinen: "Yli 30 veteraania avaa viimein suunsa jatkosodan verilöylystä: Pakokauhua, seonneita päälliköitä eikä tietoakaan organisoidusta puolustuksesta"
https://yle.fi/uutiset/3-9816288

Miksi yllä oleva juttu on julkaistu? Miksi juuri nyt?
Arvaus: liittyy "Jokainen kansalainen sielussaan iloitsi suuresti kun eduskunnan puolueiden johtajat tuomitsivat 6.9. 2017 terrorismin, väkivallan ja vihapuheen. Kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että tämä on hyvä ja kannatettava asia." Blogista: http://beta.oikeamedia.com/o1-37805

Nyt eliitti yrittää tanssimalla sotiemme uhrien haudoilla häivyttää Suomeenkin tunkeutuneiden terroristien teot. Lisäksi kiusaavat niitä, jotka viime sodasta vielä ovat hengissä.

Toivottavasti olen vain vainoharhainen ja olen väärässä.

Anonyymi kirjoitti...

"Vastuullinen" media, mukaanlukien iltalehdet, julkaisi pari vuotta sitten kannanoton, haluten leimata pahan kilpailijan MV-lehden ja sen lukijat ja korotti itsensä laatumediaksi; sisällön todisteena juuri näitä Beckerin mainitsemia Rosa Meriläinen -juttuja, kuka nyt kenenkin kanssa on peittoa heiluttanut ja ainakin viikonloppunumeron kannessa joku misukka esittelemässä rintavarustustaan. Samaan aikaan peiteltiin sitä, mitä maassa oikeasti tapahtuu. Kansan sivistämiseksi pääministeri kumppaneineen rientää nyt agendaa pönkittämään, varsinkin kun lakikirjan ulkopuolelta on keksitty sana "vihapuhe", jota kaikkien tulee karttaa kuin ruttoa. Pieleen menee sekin. Ja eipä aikakaan kun Petteri Orpo päästää oikean aivopierun: Suomi on vastuussa Afrikan väestöräjähdyksestä! En ole ikinä kuullut mitään yhtä idioottimaista ministerin suusta!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kaija Olin-Arvolalle, Achtungille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Vasarahammerille, Lemminkäiselle, Veijo Hoikalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Kaija Olin-Arvola: Tuollaisia ilmiöitä kyllä mediassa on, mutta kun kolme neljäsosaa toimittajista kannattaa jonkun sortin vasemmistopuolueita niin kyllä se näkyy. Vanhakantainen vasemmistolaisuus on toki hävinnyt mutta tilalla on jotain jota voisi kutsua kulttuurimarxilaisuudeksi. Mutta siitä olemme samaa mieltä että media on kakana objektiivisesta.

Achtung: On totta kai selvää että virkamieskunnassa on tolkullista väkeä joka pitää nykymenoa järjettömänä. Mutta he eivät uskalla aukaista suutansa kuin korkeintaan eläkkeellä. Mikko Paatero on hyvä esimerkki.

VNV: Kas, nytkös ne vasta tuon Piritorin hoksasivat.

Vasara: Juuri näin. Luulen, että olemme nähneet paskanheitosta vasta alun.

Lemminkäinen: Kehno vie, minäkin olen tuominnut terrorismin mutta ei se siitä vähentynyt. Nettipoliisi ja ilmiannot ”vihapuheesta” ovat Juhan ja kapteenien prioriteetti ja juuri tuosta Vasaran mainitsemasta syystä.

Veijo: Totta kai siellä on pakokauhua ollut, sehän on selvä. Mutta en tiedä, pyritäänkö nyt aloittamaan uusi ”mitäs läksitte”-vaihe. Mene ja tiedä. Sehän on selvä että suomalaiset federalistipoliitikot eivät halua mainostaa taistelua itsenäisyydestä kun se ollaan heidän toimestaan luovutettu vapaaehtoisesti pois.

Rouva Ano: Joo, kyllähän mokutuksen ohella mediamme on täynnä jonninjoutavaa hömppää. Millähän lailla muuten Suomi on vastuussa Afrikan väestöräjähdyksestä? Kyllä se vastuu on Afrikalla itsellään.

Jonttu kirjoitti...

Kiitos tästä, Yrjö ja kommentoijat. Päiväni pelastui, ettekä tekään ole yksin.

Minusta viha-sana on edelleen liioittelua, suomalaiselle miehelle viha ja rakkaus ovat niin äärimmäistä tarkoittavia sanoja, että moni elää pitkän elämän käyttämättä niitä kertaakaan. Esim. englanninkielen hate ja love ovat suunnilleen aivan toista asiaa tarkoittavia sanoja.
Ei jotain lähellä asustelevaa ryhmää vihaava suomalainen ryhmä istu kotona ja näpyttele tietokonetta tai käy edes töissä, ennenkuin ongelma on ratkaistu.

Tuo varsinainen ymmärrysharjoitus-kirjoitus on pitkään aikaan paras suomalainen kaunokirjallinen taidonnäyte minulle.
Sen verran olisin mainiota tekstiä vielä halunnut lukea enemmän, että siinä olisi kerrottu vastaavasti myös kansamme ymmärtämät syyt siihen, miksi nämä somalit tänne saapuivat turvaan, ja näistä uudemmista Syyrian sodan irakilaisista evakoista myös ns. naisineen ja lapsineen.
Hyvää syksyn jatkoa kaikille.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jatkoa edelliseen kommenttiini.

Vainoharhoissani ymmärtäisin niin, että sotiemme vainajat halutaan kuvata verenhimoisina barbaareina, jotka sekopäisten upseeriensa johdolla teurastivat rauhaarakastavan kommunistiuskonnon jäseniä.
Nyt halutaan suitsia vihapuhujia, jotka yrittävät säilyttää Suomen sellaisena kuin tunsimme sen ennen ensimmäistä massainvaasiota Afrikasta. Mutta vihapuhetta tuomitaan vain yksisuuntaisesti, vaaleasta tumman suuntaan, kristityiltä jihadismin suuntaan.

Toivottavasti Laura kestää ja saa mukaansa Suomen kansan. Pahalta kuitenkin näyttää: https://yle.fi/uutiset/3-9823551

http://www.taikaluukku.com/ Uusin video Mannermaalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joni Hiltuselle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Joni: Lämmin kiitos. Yleensäkin tuota vihatermiä käytetään puhtaasti poliittisiin tarkoituksiin ja halutaan estää sillä vallitsevan järjestelmän arvosteleminen. Somalien yms tänne tulolle lienee yksinkertaisin syy se, että se on yksinkertaisesti mahdollista. Tänne voi tulla, tänne voi jäädä ja loppuiän elatus on taattu. Niin paljon etuja että kannattaa yrittää.

Veijo: Voi olla niin. Voi olla myös että kun Suomen historiasta kaivetaan esille tarpeeksi oikeaa tai keksittyä ryönää niin siihen vedoten voidaan meitä vaatia maksamaan sen ryönän kunniavelka. Tosin jonkun kieron logiikan mukaan se pitää maksaa Afrikalle. Sinänsä on tietysti selvää että kun sotaa käydään niin se on rumaa. Ei se mikään uutinen ole. Tuosta Ylen uutisesta voi todeta että kyseinen pulju on lyönyt vielä entistäkin isomman propagandavaiheen sisään.

Anonyymi kirjoitti...

Terve taas,

tässäpä Amerikan kautta kiertänyt englanninkielinen käännös itävaltalaisen maalaismediapersoonan "EU-talonpoika" Manfred Tisain haastattelusta sikäläiseen Kronen-Zeitungiin. Jampalla on ollut oma maalaiskolumni "Kuhmentaren" (engl. Cowmentaries) Kärntenin (engl. Carinthia) radiossa. Tisai joutui paskamyrskyn silmään, kun viikko sitten lateli radiokolumnissaan poliittisesti epäkorrektia kuhmentaaria, tosin mielestäni ihan asiasta. Tuossa englanninkielisessä jutussa asia on meille Itävallan ulkopuolisille taustoitettu hiukan paremmin kuin Kronen-Zeitungin alkuperäisessä saksankielisessä jutussa (sinnekin tuolta GoV:n jutusta on linkki). Ukko vastailee varsin viisaalla maalaisjärjellä toimittajan johdatteluun. Erityisesti mieleen jäi kysymys/vastauspari, joka käsittelee tässäkin langassa kosketeltua kysymystä, onko joku oikeistoa vai vasemmistoa:

Krone: Oletteko oikeistolainen?
Tisai: Minulle sana "oikeisto" ei tarkoita yhtään mitään. Kuten tieliikenteessä, myös politiikassa tulee mutkia sekä oikealle että vasemmalle. Toisinaan pitää kääntyä oikealle, toisinaan vasemmalle. Etenkin, jos oma nahka alkaa olla vaarassa. (Käänsin tämän itse saksasta; englanninkielisessä käännöksessä sama asia ilmaistaan hiukan englantilaisemmin).

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Vihapuheesta alati niin kärkkäästi kommentoiva Hgin polpon komisario Taponen ja parodiapoliisi Kaarisade käyvät tiukkaa kisaa siitä, kumpi laittaa kehiin älyttömimmän tweetin - Taponen johtaa niin suvereenisti, että parodisti on jo käytännössä myöntänyt häviönsä:
https://www.suomenuutiset.fi/pahkahulluin-twiittiketju-ikina-ylikomisario-taponen-vaatii-ikaisia-terroristeja-koulunpenkille/

-Ei tämmöistä voi keksiä, meillä on oikeasti pehmustettuun koppiin kuuluvia olentoja helkkarin tärkeissä avaintehtävissä!

Päätään puistelee, kun ei tiedä että itkeäkö vaiko nauraisiko,
Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Ai pahus, linkki unohtui: http://gatesofvienna.net/2017/09/the-farmer-wasnt-cowed/

Terv. Achtung

QroquiusKad kirjoitti...

Mahtaisikohan tuon Veijon mainitseman Yle-uutisoinnin tarkoitus sittenkin olla osa poliittisen eliittimme käskyä pistää turvat tukkoon maahantunkeutujien motiiveista?

Kun osa arvostelusta kohdistuu nuorten, asekuntoisten miesten sotilaskarkuruuteen jättäen naiset, lapset ja vanhukset sodan jalkoihin, täytyy meille nyt opettaa, että ihan samalla tavallahan ne suomalaiset rintamamiehetkin juoksivat paskat housuissa hädästä itkien karkuun, joten meillä ei ole mitään oikeutta arvostella ketään rintamakarkuruudesta!

Kannasta puolustaneet suomalaisjoukot joutuivat toki Pääaseman murtuessa pakokauhun valtaan, mutta ryhmittyivät olosuhteisiin nähden ällistyttävän nopeasti puolustukseen VT-asemaan. Varsinnkaan he eivät juosseet yhtä kyytiä Ruotsiin käskemään ruotsalaisia antamaan heille heidän rahansa ja herkkuruokia, kiittäen niistä väkivalta- ja seksuaalirikoksilla.

Mutta ehkä tällainenkin propaganda voi mennä läpi sotasukupolven lastenlastenlapsiin, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan Suomen olleen jossain sodassa, saati Helsinkiäkään pommitetun?

Hallituksen toimintaa valotettiin tässä viikolla muistaakseni Oikean Median jossain kirjoituksessa tai sellaisen komentissa, en taaskaan muista missä. Mainittiin kuitenkin parin vuoden takaisen invaasion seuranneen Sipilän ja kumppaneiden hyväksyttyä Brysselin Suomelle määräämän taakanjako-osuuden, joka oli 30 000 - 40 000 muslimijätkää. Kuten tiedämme, tuplasti suurempaan määrään valmistauduttiin; varmuuden vuoksi?

Eipä tässä siis sen kummempaa. Jälleen kerran suomalaisen vierasmaalainen herra käski alamaisensa hyppäämään ja tämä kysyi vain, kuinka korkealle ja kuinka monta kertaa, että herra on varmasti tyytyväinen. Siksi meidän on pidettävä turpamme tukossa ja hypittävä. Ja mehän hypimme. Vain koska meitä käsketään.

Olen taas kerran ihmetellyt, mistä ihmeestä suomalaiselle on tullut käsitys itsestään erityisen kapinallisena kansana, jota ei saa edes käskeä, vaan sitä on kiltisti pyydettävä tai muuten tulee heti kapina. Suomalainenhan on oikein orjakansan prototyyppi, joka syö hatullisen paskaa kun käsketään. Syö ja jurnuttaa, kurnuttaa ja urnuttaa ja syö. Kun ohikulkija kysyy, miksi suomalainen syö paskaa, on vastaus: "On pakko!!" Kysyttäessä mikä pakottaa, on vastaus vain: "On pakko kun on pakko kun on pakko!!!"

Tätä saamme taas kerran todistaa seuraavissa eduskuntavaaleissa, ja niitä seuraava Aallon viherpunahallitus jatkaa taakanjakoa, jonka seuraavan episodin näemme viimeistään ensi vuonna, viisinumeroisena tunkeilijamääränä jälleen. Aallon hallitus saattaa alkaa jakaa taakkaa jo kuusinumeroisesti.

Eikä kansannousua tule.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Rikulle Raunioilla ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Kiitos linkistä. Kovasti järkevältä ja asialliselta mieheltä vaikuttaa. Sinänsä harmittaa kun tuo oma saksankieli on pahasti ruostunut.

Riku: Hjuu… aina kun kuvittelee että virkakoneisto on saavuttanut äärimmäisen pohjan, niin heti mennään vielä syvemmälle.

Qroquius Kad: Tuokin voi olla mahdollista. Mitä tulee itse rähinään niin tosiasia on, että Ilomantsia lukuunottamatta taistelut olivat muuttuneet asemasodaksi ja tuho vältettiin. Ilomantsissakin vihollinen pysäytettiin elokuun alussa ja suomalaiset joukot olivat rauhan tullessa idempänä kuin mitä olivat olleet sodan alkaessa.

Hallituksemme on todellakin vain maakunnallinen hallintovirasto ja suomalaisen pinna venyy päivä päivältä enemmän. Ja kestää aina uudet haistattelut. En tiedä, mitä kaikkea sen pinnan katkeamiseen vaaditaan mutta sanotaan, että se punavihreä hallitus saattaisi neljän vuoden aikana saadakin sen aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

No joo, saksan kielen hallinta on yhden sortin friikkilaji. Itse jouduin aikoinaan hakemaan työlupaan tarvittavan kielitaitotodistuksen taakse jättämäni lukion saksanmaikalta - ja tuo pyyntö hävetti ihan saakelisti. Rouva sanoi ystävällisesti, että toki minä tämän kirjoitan - kyllähän sinä siellä sen kielen sitten opit. Lukiossa nimittäin laiminlöin saksan kutakuinkin totaalisesti. Puhekielellä, kun sen rytmiin ja äänteisiin pääsee, on suht. helppo ilmaista itseään - siinä voi oikaista ja käyttää kieliopillisesti vääriä apusanoja. Näiden apusanojen perusteella kaikki ei-baijerilaiset huomasivat heti minun oleskelleen Baijerissa - toki myös ääntämisen perusteella. Mutta kirjakieli on vaikeampi. Siinä ei käytetä turhia apusanoja, eikä saksa nojaa niin vahvasti prepositioihin kuin englanti ja ruotsi. On oltava tarkka substantiivien sukujen sekä sukusidonnaisiin, artikkeleihin asti ulottuvien sijamuotojen kanssa - muuten lauseen merkitys karkaa täysin. Klassinen esimerkki, jonka tuo saksanopettajani kertoi: Oppilaan oli pitänyt kääntää lause "Martti Luther on kääntänyt Uuden testamentin Wartburgissa". Vastaus oli "Martin Luther hat Neues Testament ins Wartburg übergesetzt". Muuten ihan oikein, mutta preposition "in" taivutusmuoto viittaa neutrisukuisen sanan akkusatiiviin. Johtopäätös: käännöslause tarkoittaa, että uskonpuhdistaja olisi kääntänyt Uuden testamentin Wartburg-autoon (das Auto), joka vieläpä on tiedossa.. Toisaalta, on meilläkin omat kommervenkkimme jumalattoman lukuisine sijamuotoinemme, sekä eri kielikerrostumista johtuvien sanojen omanlaisine taivutusmuotoineen. Suomalaiseksi tullakseen pitää tehdä töitä myös kielen parissa. Jotkut tekevätkin.

Jatkosodan loppurevohkasta sanon vielä minäkin: Jos rintama murtuu, syntyy tietysti kaaos ja pakokauhu; miksei myös esimiestasoilla - ihmisiä upseeritkin ovat. Mutta se, että voimat saattiin koottua johonkin asemaan, osoittaa, että sotamoraali oli edelleen olemassa. Tämän todistaa jo se, että Neuvostoliitto yleensä ryhtyi rauhanneuvotteluihin Suomen kanssa. Jos sodan loppu olisi Suomen joukkojen puolella ollut pelkkää sekasortoa ja kauhua, eikä uskottavaa vastusta olisi pystytty muodostamaan, vanhempamme ja isovanhempamme olisivat sitten asioineet miehitysjoukkojen, eivät Suomen viranomaisten kanssa. Ja se ei sitten olisi ollut senkään vertaa herkkua kuin nyt toteutunut. Stalin ei tyngäksi silvottua Suomea säästänyt hyväntahtoisuuttaan, vaan siksi, että voimia piti keskittää sodan päärintamille. Jos luoteeseen jätetyt joukot olisivat Suomen voineet vallata, ne olisivat sen tehneet. Tuokin voisi muuten olla yksi vaihtoehtohistoriallisen spekuloinnin paikka. Tämä siis EI ole mikään kirjoitustyön tilaus, vaan ns. läpällä heitetty vajaa-ajatus.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa blogissa kirjoitettu sama asia.
Tätä yritettiin vääntää valtamedian puolelta positiivisena
asiana. Muistan senkin kolumniin kuinka polttopulloja heittelevät
suomalaiset olemmekin terroristeja. Ei enää onnistu mainostus nettiajssa.

http://suomaliansanomat.blogspot.fi/2017/09/vuonna-2015-alkanut-ennatyksellinen.html

En itsekään tilaa oikein mitään lehtiä, tämän asian takia.
Voinhan sitä kirjastossa lukea, mutta tilaaminen eri asia.

Tänä vuonna tuli tämä, älytön suvakkius. Miten voikaan kilahtaa näin.

http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/07/18/nakokulma-kun-lumeavioliitto-ei-enaa-riita-turvapaikanhakijat-tehtailevat-lapsia-suomalaisteinien-kanssa/

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ype ja QK.
Juuri niin tarkoitin. Pyrin välttämään ehdottoman totuuden syöttämistä eli sen yritystä kommenteissani. Ypen ja QK:n kommenteissa tulee uusia näkökantoja, jotka vievät aina vain lähemmäs totuutta.
Mutta Yle ei salli sentään ruottalaisten solvata Mannerheimia mini-hitleriksi. Hyvä niin.

https://yle.fi/uutiset/3-9823442

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Anolle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Minulla on samanlainen tarina lukiosta tuon saksankielen kanssa. Kun oli jo englanti ja ruotsi niin ei siihen saksaan jaksanut keskittyä ja sain sen nippanappa läpi ja kaikki opeteltu unohtui melkein heti. Yleensäkin kieltenopetus oli silloin (liekö nykyisinkin) aivan liikaa kielioppipainotteista ja vielä pilkuntarkasti. Tietysti tuo esimerkkisi kertoo että sillekin oli sijansa mutta enempi olis pitänyt keskittyä siihen että ymmärtää kieltä ja pärjää sillä.

Tuosta rintaman murtumisesta voi vielä muistuttaa senkin että vihollisella oli aivan järkyttävä ylivoima ja jokaisella on murtumispisteensä. Oikestaan noitten kokemusten perusteellahan kehitettiin Suomen alueellinen puolustus. Kiinteä rintamalinja murtuu joka tapauksessa. Ja ilman muuta vihollisjoukot olisivat edenneet niin pitkälle kuin mahdollista. Suomen kannalta sinänsä onni että siellä takana oli sitten vielä Salpalinja. Sen murtaminen kun olisi vaatinut vielä toisen mokoman miehiä. Vähän mainitsemasi tyyppistä vaihtoehtohistoriaa oli aikanaan tuossa kirjoituksessani:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2012/12/tarina-kuudes-joulukuuta.html

Sinänsä se keskittyy pääosin Ruotsiin. Jos luet sen, niin huomaat lopussa että olet itse yksi kirjoituksen inspiroijista.

Ano: Kiitos linkeistä. Propagandamylly on tosiaan moninkertaistunut. Tuo kakkoslinkki kyllä suorastaan hirvittää.

Veijo: Joo, et sinä syötä mitään vaan heittelet ideoita ja mielipiteitä niin kuin kuuluukin. Tuo Ylen juttu oli vaihteeksi ihan suht asiallinen. Se ruotsalainen hemmo saa haistaa pitkän paskan. Helppo sieltä Ruotsista käsin on härkkiä kun maa ei itse joutunut ampumaan laukaustakaan ja (by the way) möi koko ajan rautamalmia ja yleensäkin sotatarvikemateriaalia nimenomaan mainitulle Saksalle.

Kaija Olin-Arvola kirjoitti...

Kun olen tällainen uskomaton ja kovapäinen ihminen, niin kaikella kunnioituksella pyytäisin kirjoittajaa mainitsemaan esimerkiksi viisi kulttuurimarxilaista valtamediasta, joka mielestäni on täysin miehitetty kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten kannattajilla, Joukossa toki muutama demari, joista ei parhaalla tahdollakaan löydä mitään kulttuuria marxilaisuudesta puhumatrakaan. Tiedosta kiitollisena! Kaija

Kaija Olin-Arvola kirjoitti...

Mitä vihapuheeseen tulee, niin voin sanoa, että minä vihaan. Vihaan silmittömästi. Vihaan sotaa. Sen opetti minulle täysin palvellut isäni, joka haavoittui, mutta jäi henkiin, koska ohi juossut venäläinen jätti haavoittuneen miehen ampumatta. Isä pisti sormen luodinreikään ja lähti hakemaan apua ja pelastui. Ilman tätä venäläistä en tässä kirjoittaisi.

Isä opetti minut vihaamaan sotaa, ei ihmisiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kaija Olin-Arvola. Minä yleensä pyrin olemaan mahdollisimman kohtelias kommentoijille, niillekin jotka olevat eri mieltä kuin minä. Mutta nyt en tiedä, että olenko tekemisissä trollin vai äärimmäisen änkyräkommunistin kanssa. Jaa että valtamedia miehitetty perussuomalaisilla? No sittenhän minä voinkin lopettaa tämän blogin tarpeettomana, koska asiat suttaantuvat muutenkin. Tuollaista ei vaan tätä ennen ole väittäneet edes kommunistit.

Mitä tulee tuohon kokoomus/keskusta vs. persut akseliin, niin muistuttaisin, että ensin mainittu torppasi persut hallituksesta kesäkuussa.

Kulttuurimarxilaisuus on siis oikeasti yhdyssana ja siitä löydät tarvittavaa tietoa googlettamalla. En tiedä, mitä hait tästä blogista mutta luulen, että sinun kannattaa jatkossa kommentoida Tiedonantajaan, sillä näyttää siltä, että Kansan Uutisetkin on sinulle liian oikealla.

Mitä tulee tuohon isäsi sotakokemukseen, niin minulla oli puolestaan pari sukulaista jota venäläiset eivät jättäneet henkiin. Etsi toinen foorumi itsellesi.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kuis sattukaan. Aluepuolustus; lueskelen juuri kenraali Airoa kuvantavaa kirjaa (kirj. Martti Turtola), hänellä taisi olla tekemistä tuon idean tiimoilla. Oli ne äijiä, kentsutkin! Kai niitä vieläkin on, ainakin vilttiketjussa (sark). Ehkä he tulevat jälleen kääntämään kokan sinne oikeaan länteen. Uskon.

Anonyymi kirjoitti...

Katohan kehveli. Olin kokonaan unohtanut tuon kirjoituksen, jossa siirsit Suomen sodanjälkeishistorian Ruotsiin. Sinulle kun on kertynyt tuota tekstihistoriaa todella kunnioitettava määrä. On sanottava, että tuo kirjoitus on kestänyt kuluneet viisi vuotta tosi hyvin. Sulla muuten on tainnut jossakin vaiheessa myös olla analyysiä aiheesta perinteinen oikeisto-vasemmisto ja puoluekentän läpäisevä uusvasemmisto? Tuli vain mieleen tuosta aiheesta tässä langassa käymästäsi sananvaihdosta. En vaan onnistunut löytämään.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Minä muistan lukeneeni että aikanaan voimansa huipulla ollut neuvostoarmeija oli nähnyt Suomen alueellisen puolustusmallin niin hankalaksi murtaa, että sen hinta olisi tullut liian suureksi. Tuohon aikaan puhuttiin ns. pääsylippuperiaatteesta. Veikkaisin, että kenraalikunta on koko lailla ”poliittiset realiteetit hahmottavaa” mutta onhan siellä alempana everstejä, majureita ja kapteeneja. Jotka sitten kumminkin sitä touhua käytännössä pyörittävät.

Achtung: Joo, se kirjoitushan oli tosiaan käytännössä Suomen historian siirtämistä Ruotsiin ja tiettyjen ruotsalaisten painotusten lisääminen. Voi olla, että sellaisen uusvasemmistojutun olen tehnyt, mutta hitto vie en saa nyt mieleeni että missä vaiheessa se on oikein tullut väsättyä. Piti ihan tarkistaa ja mulla on 918 kirjoitusta läjässä joten ei niitä ihan kaikkia muista.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Joku väittää että helvetti palaa. Ainakin vastavalkeassa niin kerrottiin. Elävä uistinpakki komppaa. Kurkkaa.

Sandscorpion kirjoitti...

Itse asiassa väitteeseen, että valtamedia on persujen talutusnuorassa, törmää kyllä silloin tällöin. Yleensä sitä kuulee itsenäisyyspäivän jälkeen, kun liimanhaistovasemmiston edustajat ovat taas hyökkäilleet kansallismielisiä kulkueita ja poliisia vastaan.

Heissä herättää närää se, että valtamedian otsikointi on tyyliä "kansallismielisten kulkueessa nujakoitiin", koska sellainen häveliäs ja vähättelevä muotoilu on kuulemma omiaan lisäämään natsismin hyväksyntää. Objektiivisempaa, asiallisempaa ja puolueettomampaa uutisointia olisi vaikkapa "sankarilliset kansalaisaktivistit torjuivat pahojen äärinatsien pogromin".

Väitteen esittäjät tulevat järjestään siitä porukasta, jonka mielestä soihtukulkueiden ja poliisin kivittäminen ja piekseminen on ihan asiallista protestointia, rauhaa ja rakkautta ja solidaarisuutta, ja joka ei hyväksy, että kukaan ei-natsi voisi olla eri mieltä. Kaijan kommentissa yllättää lähinnä se, etteivät hänenikäisensä yleensä kuulu tuohon ryhmään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sandscorpion. Joo, tällainen ihmistyyppi on kyllä olemassa. Samanlainen tyyppi sitten mieltää, että vastauksena yhteiskunnallisiin ongelmiin pitäisi kokeilla, yllätys, sosialismia. Jota tosin on kokeiltu aina yhtäläisin tuloksin. Viimeksi Venezuelassa.