sunnuntai 24. syyskuuta 2017

YLE JA TYYPILLINEN NIKSMANNI

Niin kuin lukija hyvin tietää, suuresti arvostettu kansallinen propagandalaitoksemme Yle pieksää suutaan Suomessa suomalaisten asioista tiedostavasti ja oikeaoppisesti ja sen lisäksi se käy keskenään myös toisten valtioitten vaaleja ja julistaa niitten tulokset yleensä jo noin puoli vuotta ennen varsinaista äänestystä. Ylen vaaliveikkaukset eivät sinänsä ole sattuneet aivan kohdalleen, minkä huomasi erityisesti Brexitistä ja Yhdysvaltain presidentinvaaleista. Sinänsä on selvää, että Ylen ulkomaitakin koskevan vaalipropagandan pääkohde on tavallinen suomalainen äänestäjä ja viesti on tietenkin se, että älkää nyt helvetissä ryhtykö haaveilemaan kotimaisesta Fixitistä ja Halla-ahoilmiöstä. Sen myötähän alettaisiin tuumailemaan laajemminkin, että minkäs takia tuota Yle-veroa yleensä maksetaan.

Niin kuin asiaan kuuluu, käy Yle myös tällä hetkellä Saksan vaaleja jotka pidetään pikapuoliin eli tänään ja sen vuoksi Yle antaa puheenvuoron Saksan kansan syville riveille joita edustaa yksi (1) saksalainen mies nimeltään Norman Ritter. Minkälainen mies on tämä Ritter, jonka suun kautta saksalaiset puhuvat suomalaiselle rahvaalle? No, ensinnäkin hän on naimisissa turkkilaisen naisen kanssa ja tämän kaltainen avioliittomuotohan on Saksassa aivan tolkuttoman yleinen, etten sanoisi arkkityyppiavioliitto. Luonnollisesti tämä esimerkkimies on vegaani mikä sopii kuvioon myös oikein hyvin sillä Bratwurstin tuotantohan ollaan Saksassa pikapuoliin lopettamassa kannattamattomana. Saksalaiset kun ovat porukalla innostuneet jälttäämään biodynaamista parsaa.

Kyseisellä miehellä on myös käsittämättömän hyvä muisti, sillä hän on ollut viisivuotias kun DDR romahti mutta ”muistaa hyvin, millaista lapsuus oli kommunistisessa Itä-Saksassa 1980-luvulla”. Tosihan on, että viimeistään nelivuotiaana lapsi hahmottaa täysin oman valtionsa yhteiskunnallisen järjestelmän ja osaa kertoa siitä ihan muistipohjalta luennon vajaa 30 vuotta myöhemmin. Sinänsä Ylen olisi ehkä kannattanut jättää miehen taustasta kertomatta se, että ”hänen isänsä toimi DDR:n ulkomaankirjeenvaihtajana, ja isän työ vei milloin NATOn, milloin YK:n käytäville”. Kommunistijärjestelmän nomenklaturan edustajan elämä kun taisi olla hieman toisenlaista kuin ruskohiilikaivoksessa työskentelevän Horstin ja Jürgenin sekä heidän lastensa.

Vaan mitä Normanilla on sitten sanottavaa meille suomalaisille?

Ilman muuta hän heittää peliin vanhan ja hyväksi havaitun, eli:

Tuntuu kuin olisimme taas 30-luvulla, kun katson tämän vuoden vaalimainontaa. Etenkin AfD:n iskulauseet ovat todella pelottavia.

Eli ei päivää ilman polttouuneja joita tosin ei kukaan ole vaatinutkaan, mutta kun eletään tiedostavan ihmisen elämää ei faktojen kannata antaa häiritä hyvää läppää. Kyseinen Norman ilmoittaa, että ei aio äänestää, sillä vaaleissa keskustellaan vääristä asioista ja väärin niistä on tietenkin turvapaikkahuilailijakriisi josta niin Norman kuin Yle käyttää termiä pakolaiskriisi. Normanin mielestä tärkeintä olisi tietysti keskustella ilmastonmuutoksesta ja ihmisten hyvinvoinnista.

Se, millä tavoin miljoonien ihmisten köijääminen eurooppalaisten elätettäväksi lisää ihmisten (esmes saksalaisten) hyvinvointia ja yleensäkin vähentää sitä kuuluisaa hiilijalanjälkeä jää niin Ylellä kuin Normanilla miettimättä. Mikä on tietysti luonnollista, sillä kun uskotaan utopistiseen  ideologiaan, sen kanssa ristiriitaiset faktat yksinkertaisesti ignoroidaan. Ilmastoasioista kovasti kiinnostunut Norman ei myöskään viitsi puuttua väestöräjähdykseen eikä hän sitä edes mainitse. Eikä ihme, sillä sen ratkaiseminen tosiasiassa tarkoittaisi pakkokeinoja kehitysmaalaisia ja heidän väsäämiään rakkauslapsia kohtaan. Länsimaisiin ihmisiin kohdistuviin pakkokeinoihin Norman on huomattavasti ymmärtävämpi:

Pakottaisin jokaisen saksalaisen hakemaan lupaa autolleen ja perustelemaan, miksi he tarvitsevat autoa. Jos he esimerkiksi kuskaavat lapsia tai liikuntarajoitteista sukulaista autolla, lupa myönnettäisiin.

Ylen esimerkilliseksi saksalaiseksi nostama heppu siis pamauttaisi kerralla pakkovallan – ainakin autojen suhteen – vielä DDR:ääkin tiukemmalle tasolle. Oletan että Saksassa – vaikka se talousmahti onkin – ei julkinen liikenne vielä yllä kaikkiin paikkoihin eikä Normanin hyväksymiin autonhankkimisperusteisiin kuulunut työssä käyminen. Mutta Normanilla on kuitenkin peruste, jolla hän perustelee mahdollisena uraansa aloittelevana gauleiterina tekemiään päätöksiä:

Kaikki on vanhentunutta. Nuoret pitävät esimerkiksi oman auton omistamista turhana. Koko omistamisen merkitys on toisenlainen kuin vanhemmilla ihmisillä.

Hotellin respassa ei epäillä hetkeäkään, etteikö tämä olisi kaikkien saksalaisten nuorten mielipide, sillä onhan sen esille tuonut eräs Norman Ritter ja asian on vahvistanut Yle. Sen täytyy olla totta, joten jäämme odottamaan uutista suurista lomautuksista saksalaisessa autoteollisuudessa.

Hotellin respasta toivotetaan Norman Ritterille kaikkea hyvää sekä äärimmäistä onnea ja menestystä hänen henkilökohtaisessa elämässään. Kyllähän ihmisille täytyy mielipide sallia. Vaikka hän olisi alle satakiloinen. Mutta Ylelle voisi lähettää terveisiä siitä, että oliko nimenomaan tämä heppu ja hänen mielipiteensä juuri se tärkein ja oleellisin asia mitä suomalaisten pakolla Ylen herrasväkeä elättävien kansalaisten luettavaksi tuli tarjota? Tämäkö oli se yleinen saksalainen mielipide? Kuinka moni suomalainen muuten voi äänestää Saksan vaaleissa? Samalla voi muistuttaa, että propagandaa voi tehdä joko ovelasti, niin että sitä ei huomaa propagandaksi tai sitten Ylen tyyliin joka herättää lähinnä huvittuneisuutta. Keep up the good work, Yle!


Kuvassa mainittuun vihapuheeseen liittyen voisi ottaa vielä esille vihreitten presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston tuoreimman – eikä niin yllättävän – avautumisen:

Haavisto tahtoisi vihapuheesta rangaistavaa: ”Se on täysin moraalitonta”

Haavisto on valmis suitsimaan vihapuhetta mahdollisesti lainsäädäntöä tiukentamalla.

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto olisi valmis tiukentamaan lainsäädäntöä vihapuhetta suitsiakseen.

Haavisto osoitti huolensa lisääntyvästä vihapuheen määrästä tänään Riihimäellä alkaneen vihreiden puoluevaltuuston kokouksen avajaispuheenvuorossaan. Hänen mukaansa vihapuheesta tulisi tehdä nykyistä herkemmin rangaistavaa.

Haavisto kertookin olevansa valmis suitsimaan vihapuhetta mahdollisesti lainsäädäntöä tiukentamalla.

– Jos sananvapautta käytetään aktiivisesti ihmisten hiljentämiseen tai vahingoittamiseen, niin minusta se on täysin moraalitonta ja sen tulisi olla rangaistavaa.

– Joko niin, että yksittäiset vihapuhujat joutuvat edesvastuuseen, tai kanavat, Haavisto sanoo.

Jos esimerkkitapauksia olisi enemmän, uskoo Haavisto, että myös vihapuhe vähenisi vähitellen.

Hotellin respassa kysytään, että mikä olennainen seikka jäi Haavistolta (ja monelta muulta ns. vihapuheen vihaajalta ennen häntä) sanomatta? No tietenkin tämä:

”Vihapuhetta ei ole se, jos henkilö kohdistaa joko poliitikkoon tai muihin henkilöihin perusteltua arvostelua joka pohjautuu näitten henkilöitten omiin tekoihin tai lausuntoihin. Vaikka kyseisen arvostelun myötä kyseinen poliitikko tai muu henkilö joutuisi naurettavaan valoon”.

Ja tuota lausuntoa saadaankin sitten odottaa. Sillä juuri tuo on vihapuhehysterian todellinen kohde. Ei turpa kuolassa tehty mesoaminen tee kipeää. Mutta asiallisesti perustellut faktat tekevät. Siksi ne halutaan hiljentää. Ja vihreitten presidenttiehdokas Pekka Haavisto sanoi ihan suoraan ja häpeämättä että hän ei salli poliittista keskustelua, ellei se etene hänen ideologiansa mukaisesti. Sanoisin, että Pekka Haaviston lausunnon voisi tulkita vihapuheeksi, mutta virallisesti (ja epäilemättä Pekka Haavistonkin mielestä) vihapuhetta onkin tämä oma blogipostaukseni.

41 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Jospa Ylen toimituksessa on kunnon suomalaisia, jotka tahallaan tekevät tökeröä propagandaa tarkoituksenaan saattaa Yle naurunalaiseksi.

acc

Olavi Koskela kirjoitti...

Luulisi Haaviston olevan erityisen varovainen moraalittomien tekojen rangaistaviksi saattamisen suhteen. Ei tästä nyt niin mahdottoman kauan ole, kun homous oli Suomessa lakisääteisesti rangaistavaa - ja lienee tuo varsin suuren kansanosan mielestä edelleenkin läpitte moraalitonta meininkiä. Mutta erityisesti huolestuttavaa on se, ettei Haavisto tunnu muistavan tai oivaltavan, että vihapuheen suitsiminen lainsäädäntöä tiukentamalla vaatisi sen kattavaa ja pätevää määrittelyä rikoslaissa. Ei se mahda oikein riittää, että "Vihapuheella tarkoitetaan puhetta, josta Pekka Haavisto (vihr.), tai hänen kannattajansa eivät pidä."

Professori kirjoitti...

Tuo Ylen vaalima "kansan ääni" haastattelemalla epätyypillistä kommentaattoria on tosiaan hätkähdyttävän yleistä. Ei ole kuin vuorokausi siitä, kun kiinnitin huomioni lähinnä eurooppalaistaustaisiin lapsiin kohdistuneen suomalaistutkimuksen uutisointiin, jossa Yle haastatteli syyrialaisperhettä ikään kuin tyypillisenä esimerkkinä tutkimuksen kohteista.

Seurauksena lienee useimpien lukijoiden kohdalla ollut väärinkäsitys, jonka mukaan muslimilapsilla ei olisi suomalaisissa kouluissa juuri lainkaan oppimisongelmia. Kaikki kunnia kuitenkin tuolle syyrialaisperheelle, joka näyttää ottaneen uuteen kotimaahansa sopeutumisen tosissaan.

Snowcamo kirjoitti...

Haaviston lausumasta niin monen ihmisen kanssa jo raivonneena olen huomannut että moni ei ole hoksannut pysähtyä tämän nollalla jakamisen oppikirjaesimerkin äärelle:

"Jos sananvapautta käytetään aktiivisesti ihmisten hiljentämiseen tai vahingoittamiseen, niin minusta se on täysin moraalitonta ja sen tulisi olla rangaistavaa."

Itsestäänselvyyden töksäyttämisen uhallakin alleviivaan, että eikö Haavisto tuossa 'käytä sananvapauttaan ihmisten hiljentämiseen'? Ehkä peräti äärimmäisen 'aktiivisestikin', eli rangaistusta vaatimalla. Onko Haavisto aivan idiootti, vai kiero sisäisesti hihittelijä?

Anonyymi kirjoitti...

Ylehän on entisiä stasin agentteja vilisevän virallisen eliitin prpagandatuutti,joten sinänsä tuo haastateltavan valinta kaikessa irvokkuudessaan ei yllätä:kansansuosikki Muumimamma Haloskaa myöten poliitikoissa on järkyttävä määrä tyyppejä,joille tuo DDR oli maanpäällinen taivas.Mahtoi sattua,kun kulissit kaatuivat.Haaviston toiveiden mukaan jos mennään ja juurikin DDRmäisesti "vihapuheet" kriminalisoitaisiin,niin Ylehän pitäisi ensimmäisenä lakkauttaa.Jatkuvaa vihapuhetta ja paatosta persuja,nyt erityisesti Huhtasaarta,kaikkia kansallismielisiä ja ylipäätään kaikkea länsimaiseen kulttuuriin kuuluvaa vastaan jopa taqya-muslimeja mallikansalaisena käyttäen,ettei mitään rajaa.Onko Haavisto ja muu "oikein ajatteleva" porukka yhtään miettinyt,että mitä tapahtuu,kun eriävät mielipiteet vaiennetaan?Kun kansalaisten,noiden eliitin elättämiseksi välttämättömien kiusankappaleiden,ääni vaikenee,niin sitten siirrytään sanoista tekoihin-sitäkö nämä päät pilvissä kulkevat Pekat ja Tarjat haluavat?Ai niin,ihanassa DDRässäkin ammuttiin omia,väärin ajattelevia kansalaisia-sehän onkin ihan ihkua...NO,jos Pohjalaaset lähtee taas ensimmäisenä,tuli tuosta Ala-Härmän kokouksesta semmonen kuva,että siellä on päättäjiin ja niiden tuomaan muukalaislegioonaan kärsivällisyys lopussa,kaupunginjohtajakin jäi valehtelusta kiinni ja luikki sitten paikalta kirousten saattelemana.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle, Olavi Koskelalle, Professorille, Snowcamolle ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

acc: Aika ajoin tuokin kyllä käy mielessä. Mutta taitavat ne kehnot haastaa leikkiä tosissaan.

Olavi: Luulen, että tuo mainitsemasi määrittely riittäisi kyllä Pekalle, mutta hankalapa siitä on tosiaan lähteä lakia vääntämään. Terminä vihapuhe on tietenkin tehokkain silloin, kun se on epämääräinen mutta vihapuheen määrittelyoikeuden omaavat ihmiset on tarkoin määritelty.

Professori: Joo, luin kirjoituksesi ja samanlaista kovasti tarkoitushakuista linjaa Yle edusti siinäkin uutisoinnissaan.

Snowcamo: Jep, ja hyvä huomio. Haavisto nimenomaan pyrkii ihmisten hiljentämiseen. Luulen kyllä ettei hän pahemmin hihittele, vaan on aivan tosissaan.

Vesku: Hyviä huomioita sinultakin. Persuihin suuntautuva - ja vihapuheeksi ilman muuta tulkittava - suunpieksäminen ei sitten yllättäen olekaan vihapuhetta vaan ”asiallista argumentointia jolla varoitetaan jatkuvasta äärioikeiston uhasta”.

Anonyymi kirjoitti...

Ceterum censeo YLE esse delendam.


t: Veetuuntunut Stadilainen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veetuuntunut Stadilainen. Jep. Yleä ei voi enää korjata. Se pitäisi hävittää ja perustaa jotain aivan muuta tilalle.

Anonyymi kirjoitti...

Yle on ennenkin lavastanut tilanteita ja juttuja. kuka sanoo, että kyseiset syyrialaiset ovat edes olemassa.

WhiteHunter kirjoitti...

YLE. Tänään näin ihan pohja noteerauksen. Tämä koski metsästystä.
Ylen testi metsästäjille.
Otsikko: Luulitko olevasi mestarimetsästäjä? Testaa, kuinka hyvin hallitset metsästyssäännöt?

Pääseekö tämän alle enää?

Anonyymi kirjoitti...

Merkelin CDU sai 8 prosenttiyksikön tappion Saksan vaaleissa. Demarit syvemmällä kuin koskaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, WhiteHunterille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Luulen, että kyseiset syyrialaiset ovat kyllä olemassa. Ylellä on vaan vähän se linja kuin Lootilla Jumalan kanssa eli säästetäänkö Sodoma ja Gomorra jos sieltä löytyy se ensimmäinenkin synnitön.

WhiteHunter: Joo… saako metsoa metsästää konetuliaseella…

Ano2: Joo, ja AfD sai 13,3 pinnaa. Hyvä alku. Mutta tietysti vasta alku.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähä tuo yle on melkosen propagandistiseksi muuttunu vuosien aikana, ajakohtaset ohjelmat,
Katson kyllä yleä, lähinnä sieltä tulevia hyviä ulkolaisia teeveesarjoja, joita ei ole pilkottu kaupalisten kanavien tapaan 5min välein mainoksilla, ja jotakin kotimaista sarjaa, No maakuntauutiset tulee katottua .., Heimat sarja oli mukava katsoa, vaikka onki nähnyt sen kaksikertaa ja HBO:n sarjoja, ja tietenki Doc martin :)

-jpt-

Qroquius Kad kirjoitti...

Jätin tänne aiemmin päivällä kommentin, joka ei liene päätynyt perille koskaan? Pohdiskelin siinä kuitenkin propagandan ulottuvuuksia.

Propaganda ei ollut ennen II maailmansotaa samalla tavalla pahankuuloinen sana kuin keskitysleirikään: nykyäänhän ensinmainittu mielletään pahantahtoiseksi valehteluksi ja jälkimmäinen paikaksi johon ihmisiä kootaan teollisesti murhattaviksi.

Propaganda jaotellaan yleisesti valkoiseen, harmaaseen ja mustaan, joille löytyy omat määäritelmänsä mm. Wikipediasta, mutta itse määrittelisin niitä seuraavasti:

Valkoinen propaganda: kerrotaan kaikki mikä meillä menee hyvin ja vastustajalla huonosti. Sen kaikenhan voi tarkistaa.

Musta propaganda: valehdellaan metodilla suut silmät täyteen. Tämä on tehokasta, koska aivan liian suuri osa yleisöstä ei viitsi ryhtyä tarkistamaan mitään, ja suuri osa heistäkin jotka eivät usko alkavat epäröidä, varsinkin jos musta propaganda tulee Ylen tai Helsingin Sanomien tapaisesta, asemansa vakiinnuttaneesta mediasta. Eivät kai Yle, Hesari tai Völkischer Beobachter voi noin sentään valehdella...?

Harmaa propaganda: Wikipedia määrittelee tämän mm. epämääräisiä lähteitä käyttäväksi. Valtamediammekin soveltaa tätä erityisen mieluusti erään suurvallan päämiehen tapauksessa, kertoen mielellään kuinka tämä vaikkapa syö lapsia aamupalakseen. Lähteenä käytetään kyseisen valtiomiehen oman maan liberaalimediaa, jonka tiedetään vihanneen häntä jo ennen presidentinvaalikampanjaa ja jatkavan leppymättä edelleen. Lähdettä kysyttäessä nämä ilmoittavat vain kyseessä olevan mainittua päämiestä erittäin lähellä olevan ja siksi mitä luotettavimman lähteen, joka heidän on juuri siksi salattava mitä tarkimmin vedoten median lähdesuojaan.

Tähän pitäisi saada vielä jokin asiaan tyylikkäästi liittyvä loppukaneetti. Kun en itse keksi, pitää lainata Ernest Hemingwayta, joka haastettin kerran kirjoittamaan novelli käyttämällä vain kuutta sanaa. Ja sen hän teki, upottaen niihin sellaista, mihin useimmat eivät kykene romaaneissakaan:

"For sale: baby shoes; never worn."

WhiteHunter kirjoitti...

Ykä, luvan aseeseen saa isältä, metsästetään tumma puku päällä konepistoolilla naapurin pihassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, -jpt-:lle, Qroquius Kadille ja WhiteHunterille & kiitos kommenteistanne.

-jpt-: Minulla itselläni tuo television katselu on ollut jo vuosia nollan ja olemattoman puolessa välissä. Netistä löytää kaiken tarvittavan. Jotain urheilua saattaa joskus katsella.

Qroquius Kad: Liekö blogger temppuillut, sillä kommenttiasi ei tänne asti tullut. Se tekee sitä aika ajoin. Kakkosrähinän aikanahan propagandaa nimitettiin ihan reilusti propagandaksi. Nykyisin sitä nimitetään valistukseksi. Sanoisin, että Ylen propaganda on mustaa propagandaa ja se ns. harmaa propaganda joka on suunnattu erästä suurvallan presidenttiä vastaan on ihan yhtä lailla mustaa propagandaa.

WhiteHunter: Joo, näin se ainakin edistyksellisten tahojen mielestä menee. Se, että ne eivät asiasta mitään varsinaisesti tiedä, ei ole ongelma.

Lemminkäinen kirjoitti...

1) Jos kyseenalaistaa vihaisesti äännähdellen EU:n: 25 vuotta linnaa. 2) Jos jupisee kiroillen Vihreiden politiikasta: 15 vuotta linnaa. 3) Jos ei hymyile kun hallitus puhuu arvopohjasta: Pakkohoitoa suljetulla kunnes potilas hymyilee. 4) Jos klikkaa Facebookissa Lauraa presidentiksi: Eutanasiapiikki perseeseen. 5) Jos tunnustaa lukeneensa Ykän blogia: Eutanasiapiikki molempiin perseposkiin. (Varmistamaton huhu kylillä kertoo, että Vihreät ovat rusnaamassa uutta lakialoitetta vihapuheen karsimiseksi ja 5 ensimmäistä lakipykälää on jo valmiiksi rusnattu).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Ja kohta 6: Ykälle eutanasiapiikki persposkien lisäksi molempiin poskiin ja hauiksiin. Varma on sentään varmaa.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Saksan jantteri muisti, millaista oli elää DDR:ssä. Ehkä myös 30-luvun tapahtumat iskulauseineen oli muistissa omakohtaisina kokemuksina.

Ei mulla tämän viksumpia tällä(kään) kertaa.

Kiitokset muuten ahkeranpuoleisesta blogittamisesta. Kaikki on luettu ja kieli pitkällä odotellaan uusia tekstejä.

Syksyisestä Brysselistä
Bobrikov

Becker kirjoitti...

Olen ollut jonkun verran Saksassa ja tunnen jonkun saksalaisenkin, mutta tuo YLE:n tyypillinen saksalainen on yhtä kuin joku lähi-itäkeskuksessa luudaava somaliperhe olisi tyypillinen suomalainen. Eli aivan täyttä soopaa koko juttu, mutta tuntien YLE:n niin mitä muutakaan sieltä voisi odottaa.

Ja sitten tämä Haavisto.Eniten mua vituttaa siinä tyypissä sellainen paavillinen kaikkitietävä asenne. Jätkä kuvittelee itsestään suuria ja esittää olevansa joku isommankin tutkinnon suorittanut akateemikko. On ollut kaikenlaisisaa höpö höpö viroissa ja nyt sitten sössöttää keskisormi pystyssä jostain vihapuhe kiellosta.
Täysin tyhjänpäiväinen vihreän lahkon edustaja josta ei pressaa tule. Vaikka minua ei suoraan sanoen enään paljoa häiritse jos häiskä olisi leikkimässä pressapariskuntaa eteä-amerikkalaisen parturi homostelijan kanssa. Olisi kiva nähdä kuinka moni menisi ns. itsepäisyyspäivien vastaanotolle.

Saksan vaalit meni ihan mukavasti. Merkele sai turpaansa säilyttäen kuitenkin asemansa, mutta heikentyneenä. Haittamaahanmuttoa vastustava AfD sai ison voiton nousten Saksan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi ja sekös kotimaista mediaa ja poliitikkoja ottaa pannuun. Äärioikeistolainen populistipuolue, niinkuin sitä jo kutsutaan. Hyvä että saksalaiset alkavat jo heräämään koomasta.Sipiläkin on jo varmaan lähettänyt surunvalittelunsa hyvälle kaverilleen Merkeleelle ja valitellut demokratian huonoja puolia.
Suomessakin suurin osa kansasta haluaa päästä muslimiloisijoista eroon, mutta demokraattisesti valittu poliittinen eliitti haluaa heitä lisää. Suomessakin voi käydä Merkelit ensi vaaleissa.

Becker kirjoitti...

Lehtitietojen mukaan muslimit viihtyvät parhaiten Ruotsissa ja Suomessa. Ruotsissa siitä syystä että hallinto ja suurin osa kansaa perseilee heitä ja Suomessa koska hallinto perseilee heitä mutta suurin osa kansasta ei.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kopioin tähän kommenttini Professorin blogiin (anonyyminä, ei muuta nimeä huolittu):

Ylen piristävä aamu. Otsikoita peräjälkeen.
"Analyysi: Saksan vaalien suurin maanjäristys oli äärioikeiston AfD:n selvä vaalivoitto"
Toivottavasti saa aikaan tsunamin yli Euroopan.

"Sipilä: Merkelin vaalivoitto tarkoittaa jatkuvuutta"
Ikävä kyllä.

"Analyysi: Merkel kärsi tappion Saksan johdossa, ja se voi olla hankalaa suomalaisillekin"
Eli tarkoittaa Sipilän kertomaa jatkuvuutta. Vrt edellinen otsikko.

"Teija Tiilikainen: Saksassa ääriliike ajaa nyt tavoitteitaan parlamentissa" Voisi melkein toivoa, että tavoitteet sisältävät kaiken sen mistä merkelöijät AfD-puoluetta syyttävät. Merkelöinti on uusiosana Angelin tavasta hoitaa politiikkaansa pitääkseen Merkelin vallassa ( http://www.politico.eu/article/angela-merkel-the-unknowable-chancellor-germany/ )

Tämä tunteja sitten. Proffan blogin http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/09/laura-huhtasaari-tshekkien-asenteet-ja.html
kommenteissa Seppo Oikkosen tiiviiksi puristettu analyysi, joka avattuna ei ihan pienelle seinälle mahdu.

Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan vasemmiston ja äärivasemmiston (kok, kesk, KD, Vihr, Vas, Dem)ja juoksupoikahenkilöiden selityksiä
ja pyykinpesua.

Pohjois-Korean tukevaniskainen (vain kaksi kaulanikamaa?) toivo maailmanrauhalle, Mr. Kju, on myös kielellisesti nero! Trumppi on dotard https://news.vice.com/story/what-is-a-dotard-kim-jong-un-insult

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtoehto Saksalle sai sitten ihan kohtalaisen äänisaaliin, Merkelin kristillisdemokraattien ja SPD:n (Martin Schulz) menettäessä kannatustaan "jostain kumman syystä". Saas nähdä tajuavatko edes itsekään miksi näin kävi? Viiden pisteen vihjeenä, EU:n epäonnistunut maahanmuutto- ja pakolaispolitiikka, eikä tämän infon esillekaivamiseen tarvittu satojentuhansien €urojen "konsultti"palveluita.

AfD sai ironisesti 88 edustajanpaikkaa liittovaltiopäiville. Saksalaisen aakkosleikin mukaan 8. kirjain on H ja tuostahan muodostuu HH, josta sitten assosioituu mieleen Heil Hitler. Ihan selviä kaikuja 1930-luvulta ja (mikroaalto)uuninluukkujen kolinaa odotellessa [sarkasmi]!

Antifa on tietenkin "riemastunut" äänestystuloksesta ja sitten sitä pahaa oloa piti mennä purkamaan kaduille. Juice Leskisen biisistä Mussoliini perusdiini-kappaleen kertosäettä siteeratakseni "Jipi jipi jipi pää on pipi".

OT:nä, tilanne Katalonian itsenäisyysäänestyksestä saa yhä mielenkiintoisempia käänteitä, onkohan pääkallonpaikalta tullut mahtikäsky tai -ukaasi lopettaa noi hommat alkuunsa? Espanjan sisällissodan jälkimainingeista vielä sen verran että Francisco Francoa (El Caudillo) ei kiinnostanut pätkääkään vähemmistökansallisuuksien oikeudet, siitä saivat sitten kärsiä varsinkin baskit ja katalaanit. Franco oli Real Madrid (Los Blancos) fani ja jo noista ajoista johtaa fudisjoukkueeseen kohdistunut inho e.m. alueilla. On siinä tunnelmaa kun RM kohtaa vieraskentällä FC Barcelonan, Athletic Bilbaon tai Real Sociedadin. Espanjalaisilla on omat kipupisteensä sisällissodasta kuten meillä suomalaisilla, jonka se keväinen "kolikkogate" osoitti.

Katalonian äänestysasian tekee vielä mielenkiintoisemmaksi se seikka, että muistaakseni kun Skotlanti äänesti erosta UK:sta niin siellä ei estetty poliisivoimin kansanäänestystä tai viety paikallispoliitikkoja telkien taakse...


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Kummallista, että rajalla passien näyttäminen tekisi Suomesta välittömästi Pohjois-Korean, mutta kun sananvapauden ja mielipiteiden suitsiminen alkaa muistuttaa entistä DDR:ää, suvakilta ei edes toinen kulmakarva kohoa.

Saksan vaaleista oli se henkilökohtainen hyöty, että vihdoin löytyi minullekin poliittinen koti. Minähän olen pesunkestävä natsi ja äärioikeistolainen populisti, koska en hyväsksy pakolaisiksi naamioituneiden elintasosiirtolaisten invaasiota, enkä heidän asettamistaan kaikessa kantasuomalaisten edelle. Kiitos valtamedialle tästä valaistumisesta!

Mitä tulee Pekka Haavistoon, niin kohta joutuu laittamaan korvasta korvaan alaleuan kiinni jeesusteipillä, ettei se putoa hänen ulostulojaan kuunnellessa. "Ellet ole meidän puolellamme, olet meitä vastaan" toimii kyllä tässä tapauksessa sataprosenttisesti; en ikinä äänestäisi vihreitä ja Haavisto presidenttinä olisi lähinnä vitsi. Onneksi ei tule toteutumaan.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Brysselin Bobrikoville, Beckerille, Veijo Hoikalle, Soomepoisille Eestist ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Bobrikov: Ja kyseinen jantteri oli nomenklaturan edustaja. Kiitos kannustuksesta.

Becker: Haavistolle nostaa varmasti pissaa päähän sekin, että media ylistää häntä vaikka hän tuottaisi ulos pelkkää kurlausta. Hänellä on The Asema, joka on tosin tullut sen yhden peräloosteriseikan perusteella. Saksan vaalit menivät oikeastaan hyvinkin mukavasti kun ottaa huomioon että saksalaiset on aivopesty pyytämään anteeksi olemassaoloaan vielä huomattavasti enemmän kuin suomalaiset. Tuo lehtitieto muslimien viihtymisestä ei ollut yllätys.

Veijo: Kiitos linkeistä.

Soomepois: Kun muuten seuraa suomalaista valtamediaa niin AfD mainitaan siellä yksiselitteisesti äärioikeistolaiseksi puolueeksi ilman mitään perustelua mikä siitä varsinaisesti sellaisen tekee. Saas nähdä, mihin se Katalonian tilanne menee.Minun puolestani voivat itsenäistyä jos siltä tuntuu. Espanjassa on kyllä hallittu se omien kansalaisten kalttaaminen, mutta en oikein jaksa uskoa että Espanja (siis tässä tapauksessa ehkä Kastilia) alkaisi pyssysille.

Rouva Ano: Joo, täällä halutaan rangaistuksia mielipiteen ilmaisemisesta ja kehutaan, että sillä puolustetaan sananvapautta ja demokratiaa. "Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan" toimii tässä vertauksena hyvin ja aikaisemminhan sitä käyttivätkin taistolaiset.

Hemuli kirjoitti...

Ano,

Lensin juuri tänään Saksan kautta Ranskaan ja hups heijaa löysin itseni Lyonista passintarkastusjonosta.
Patongit ovat näemmä heivanneet sellaiset pikkuasiat kuin Schengen ja vapaaliilkuvuus romukoppaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Vaan jos olisit läpsyttelijä, tulisit Suomeen ja sanoisit ”asylum” niin se passi ei olisi niin tärkeää. Mitenkäs se Schengen oikein toimikaan?

Ironmistress kirjoitti...

Tiettävästi laittomat uhkaukset (korrekti juridinen termi), joihin Haavisto viittaa, ovat jo nykyisellään kriminalisoituja. Ne eivät kuulu sananvapauden piiriin eivätkä ole koskaan kuuluneetkaan.

Sensijaan käsitteellä "vihapuhe" näin yleensä tarkoitetaan 'poikkipuolisen sanan sanomista antisosiaalisesti käyttäytyvää ihmisryhmää kohtaan'. Jos Haavisto ei ymmärrä, mitä mieltä on laittomalla uhkauksella ja antisosiaalisuuskriittisyydellä, hänen ei olisi ikinä poliitikoksi pitänyt edes ryhtyäkään.

Sledge Hammer kirjoitti...

Snowcamolle: tuossa on sellainen harvinaisuus, että siinähän jaetaan nollalla kahdesti. Sananvapauttaan käyttävä kun yleensä tuo oman näkökantansa esiin eikä estämään muita hölisemästä omaansa. Jo tämä on määritelmällinen ristiriita. Toisen kerran suoriudutaan, kun tätä komboa halutaan soveltaa erimielisiin.

En rehellisesti sanoen muista ikinä aiemmin törmänneeni lauseesen, joka yhdellä kertaa sisältää kaksi määritelmällistä ristiriitaa.

Eipä sitten ihme, että kahdesti nollalla jakaessa maailmassa näkyy paljonkin ääretönoikeistolaisuutta.

vieras kirjoitti...

Olivatko Antero, Hösse ja Pertta paikan päällä Saksassa seuraamassa vaaleja? Jos olivat, ehtivätkö he käydä oluella paikallisissa baareissa?

Ensi alkuun voisi ajatella että vaatimaton tulos. Olisi pitänyt saada vähintään 15 prosenttia ja mieluiten yli 20 prosenttia. Pitää kuitenkin suhteuttaa lähtökohtiin joissa joutuu toimimaan. AfD:n tilanne on verrattavissa Ruotsidemokraatteihin Ruotsissa. Siihen nähden vaalitulos on hyvä.

Paremmin AfD sai edustajia kuin Ranskassa kansallinen rintama keväällä, vaikka se sai päälle 13 prosenttia äänistä. Ranskassa on yhden hengen vaalipiirit joissa käydään kaksi kierrosta. Toinen kierros käydään kahden eniten ääniä saaneen kesken. Toinen kierros käydään vaikka saisi ekalla kierroksella eniten ääniä tai jopa enemmistön.

Saksan liittopäivillä on äänestäjällä on kaksi ääntä. Yksi ääni menee henkilölle ja toinen ääni menee puolueelle. Henkilöäänten perusteella valitaan 299 edustajaa. Siinä valitaan se joka saa eniten ääniä ja sillä selvä.

Puolueelle annettava ääni annetaan puolueelle, joka on päättänyt listan läpimenojärjestyksen valmiiksi. Tätä pitkin jaettiin äsken 410 paikkaa. Puoluiden saamat paikat jaetaan suhteellisella vaalitavalla käyttäen Sainte-Laguën menetelmää.

Kuva saksalaisesta äänestyspaperista johon merkitään henkilölle menevä ääni ja puolueelle menevä ääni.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/Bundestagswahl_-_Stimmzettel_%E2%80%93_Wahlkreis_220.jpg

AfD sai enemmän paikkoja puoluelistan kautta verrattuna henkilövaaliin.

vieras kirjoitti...

Itävallassa on kohta vaalit. Itävallassa on ollut helpompaa kun siellä on aina ollut sallitumpaa olla nuiva. Jännä kun natsikorti eivät heilu yhtä paljoa kuin Saksassa vaikka Aatu oli kotoisin Itävallasta.

Nuivapuolue FPÖ pyörii gallupeissa 25 prosentin tasolla. Tavallinen porvaripuolue eli ÖVP pyörii 33 prosentin tasolla mutta ÖVP on varmaan nuivempi kuin Unionipuolue eli CDU/CSU.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ruukinmatruunalle, Sledge Hammerille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ruukinmatruuna ja Sledge Hammer: Molempien kommentit osuivat kohdalleen.

Vieras:

Viesti1: Antero & äänimiehet olivat tällä kertaa ihan Suomessa. Saksan tulos on siinä mielessä hyvä, että saksalaisethan on aivopesty demonisoimaan itsensä historiansa vuoksi enemmän kuin mikään muu kansakunta. Kiitos kuvalinkistä ja lisätiedosta.

Viesti2: Juu, Itävallassa se itsensä demonisointi ei ole edennyt yhtä pitkälle kuin Saksassa. EN usko, että itävaltalaiset muuten hirveästi mainostavat sitä, missä Aatu oli syntynyt. Olettaisin myös minäkin, että ÖVP on selvästi CDU:ta nuivempi.

Lemminkäinen kirjoitti...

Macron on aukaissut turpansa EU:n tulevaisuudesta. Ranskan nuorisotyöttömyys on n. 40% ja maassa on poikkeustila ja tämä Kreikan tasolla oleva kehitysmaa haluaa Euroopalle yhteisen budjetin! Ei perkele.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kirjoitus menee kyllä komiasti ohi teeman, mutta lienevät mielenkiintoisia Ykälle ja muille blogin lukijoille?

Tuli tuossa eilen katseltua dokumenttia kun saksalaiset valloittivat Ranskan v. 1940 ja kuinka kävi Ranskan viininviljelilöille sodan melskeissä. Ei liene ihme, että punaviini, shampanjat ja konjakit maistuivat niksmanneille? "Hoikka Hermannikin" besorkkasi (saksan verbi besorgen - huolehtia, löytää, etsiä) itsellensä kunnioitettavan kokoelman ranskalaisia alkomaholijuomia, Aatuhan oli lähestulkoon absolutisti joten hän ei syyllistynyt näihin "rikoksiin".

Tuosta kun laskeskelee että jos Ranskasta vietiin yli 10 miljoonaa pulloa viiniä, niin Alkon halvimman pullohinnan mukaan tuosta tulee kunnioitettava summa, about 70-100 miljoonaa €uroa. Joukossa oli tosin erittäin harvinaisia vuosikertaviinejä, joten todellinen summa noussee tuosta ylemmäksi. Plus tähän päälle shampanjat & konjakit, janoista porukkaa sanoisin hehheh....

Tästä ohjelmasta Yle-areenalle kiitokset ja hatunnosto! Toinen hyvä dokkarisarja on englantilaisen Chris Tarrantin matkakuvaukset junareissuilta pitkin ja poikin maailmaa. Tässä settiä Thaimaasta ja Myanmarista, junavaunuissa ainakin pelittää toi ilmastointi kun vaunuissa ei näytä olevan ikkunoita ollenkaan. Mahtaa olla hauskaa matkantekoa monsuunin aikana? Tässä jaksossa on hyvä kuvaus legendaarisesta Kwai-joen sillasta, itse jätän tuon leffatunnarin viheltelemättä koska musikaalisuus ei ole allekirjoittaneen parhaita puolia. Kaikkea sitä saakin aikaiseksi sotavankityövoimalla [sarkasmi]! Ja paljonkos japanilaiset näkevät tai kärsivät syyllisyyttä tästä rautatiestä?

Se rakennettiin sen verta pitkälle että Japani koitti hyökätä tuolloisesta Burmasta käsin Intian puolelle, mutta hyökkäys pysäytettiin Kohiman ja Imphalin tienoille. Lienee turha kertoa että japanilaiset kärsivät hyökkäyksessä suuria tappioita.

Josta lyhyen aasinsillan kautta Venäjä, tuossa jaksossa mies lähtee Moskovasta kohti Argankelia ja rautatieristeyksestä Kotlaksen kautta Vorkutaan ja Salehardiin, kauniiksi lopuksi Gazpromin rakentamalla linjalla aina Jamalin niemimaalle asti, missä on pohjoisin rautatieasema maailmassa. Ja tuotakin rautatielinjaa on rakennettu vankityövoimalla, eläköön gulagit! Ja jälleen kerran saa muistutuksen siitä kuinka iso ja laaja toi Venäjän maa onkaan.

Kohta 1:42 "Kazanskii vokzal" - Kazanin rautatieasema, tuossa kaupungissahan pelaa KHL-joukkue AK Bars Kazan.

1:50 "Metropoliten inimeni V.I. Lenina. Stantshija Komsomolskaja" eli vapaasti suomennettuna, rakennus on nimetty V.I. Leninin mukaan, Komsomolskajan asema.

3:50 "Jaroslavskii vokzal" - Jaroslavlin rautatieasema ja tuosta kaupungista löytyy kiakkojoukkue Lokomotiv Jaroslavl. Se koki tragedian v. 2011 kun joukkuetta kuljettanut lentokone rysähti jokeen lähtöönnousussa, koko sen aikainen joukkue meni manan majoille.

30:50 hyvää katukuvausta Salehardista, paikalla on muistomerkki suoraan pohjoisen napapiirin päällä, Mr. Tarrant hieman pelleilee muistomerkillä asettaen toisen jalkansa rajan eteläpuolelle ja toisen pohjoisen puolelle. Tulee lapsuudestani mieleen kun oltiin Rovaniemellä kesälomareissulla, niin me kersat hypittiin edestakaisin pitkin napapiirikylttiä, jotta voitiin kotopuolessa leuhkia kavereille et me ylitettiin napapiiri ainakin 20 kertaa!

"Mockba" on tietenkin Venäjän pääkaupunki Moskva, latvialaiset sanovat "Maskava" tai niksmannit "Moskau", rakkaalla lapsella on monta nimeä. Pahkasian Taistelujen Maailma parodiajuttua siteeratakseni - saksalaiset koittivat viedä tätä tankkimallia aina Moskovaan asti, mutta huonolla menestyksellä (Stug III).

Jolleivät nämä näy Areenasta niin jaksot löytyvät Tubesta hakusanoilla "CT Extreme Railway Journies".

- Soomepois Eestist -

vieras kirjoitti...

Irakin Kurdistanissa järjestettiin kansanäänestys itsenäisyydestä. Jos ääänestys oli rehellinen ja rauhanomainen niin tuloksen mukaan pitäisi elää.

https://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Kurdistan_independence_referendum,_2017

Kurdialueiden tapahtumia voi seurata näistä:

http://www.kurdistan24.net/en/

https://twitter.com/K24English

http://www.rudaw.net/english

https://twitter.com/rudawenglish

Jos Irak, Turkki, Iran ja Syyria ovat kiukkuisia niin siitä voi päätellä että jotain on tehty oikein. Jos vastustaja moittii, haukkuu tai uhkailee niin silloin voi olla tyytyväinen. Jussi Halla-aho sanoi että jos vastustaja kehuu sinua niin on syytä huolestua. Joten tämän perusteella jos vastustaja haukkuu sinua niin silloin voi olla tyytyväinen.

Valtiona toimiminen edellyttää että on tarvittavat instituutiot eli hallinto, talous ja sotaväki. Irakin Kurdialue on käytännössä ollut omma valtionsa joten siltä osin se on kai valmis siihen. Henkinen puoli on oma juttunsa, ollaanko valmiita valtioon.

Niin muuten. Jussi päätti pitkän tauon jälkeen ottaa Twitter-tili käyttöön. Edellisestä viserryksestä on kuusi vuotta. Silloin Twitter se ei ollut niin yleinen kuin nyt eikä ollut pinnalla nykyiseen malliin. Hommassa ollaan hyvillään kun Jussi päätti aktivoitua.

https://twitter.com/Halla_aho

Anonyymi kirjoitti...

Paukkurauta-Anne puhuu vihapuhetta:

https://www.youtube.com/watch?v=gD2Tbe5i1FY

Qroquius Kad kirjoitti...

Jos itävaltalaisia innostuttaisiin alkaa syytellä Hitlerin maanmiehiksi, voisivathan he puolustautua saivartelemalla Adolfin syntyneen Itävalta-Unkarin keisarilliskuninkaallisessa kaksoismonarkiassa, eli I maailmansodan jälkeen hän ei ollut enää mistään kotoisin.

Bundestagin vaalien tuloksessa hämmentää AfD:n puheenjohtajattaren, sehr fraulich Frau Frauken ilmoitus jättää puolue, jonka liittopäiväryhmästä hän ilmoitti jo eilen jättätyvänsä ulkopuolelle. Syynä ovat erimielisyydet puolueen muun johdon kanssa maahanmuuttopolitiikasta, johon toiset haluaisivat tiukempaa otetta.

Kuten sanoin, hämmentävää. Johdetaan siis puoluetta, jonka tavoite on nimenomaisesti vedota äänestäjiin, joiden tiedetään kaipaavan huomattavia tiukennuksia maahanmuuttopolitikkaan, ja silti ollaan asiasta julkisesti eri mieltä. Minulla oli kyllä Fraukesta vähän erilainen käsitys. Sinänsä hyvä, että lähti omasta aloittestaan sen sijaan, että olisi jäänyt puolueeseen Saksan Soinittareksi.

En tiedä lukeutuuko näihin tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaativiin AfD:läisiin Alice Weidel, mutta hän on joka tapauksessa omalla tavallaan ratkihauska ilmestys "äärioikeistolaisessa" puolueessa ollessaan vakinaisessa parisuhteessa naisen kanssa, joka on vieläpä srilankalaista syntyperää. Mitenkähän Peppu Haavisto mahtaisi tätä yksityiskohtaa kommentoidakaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Soomepoisille Eestist, Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteista.

Lemminkäinen: Macron on federalisti. Hän on myös utopisti. Täysin välittämättä siitä, mitä hänen utopiansa saa aikaiseksi.

Soomepois & Ano: Kiitos linkeistä.

Vieras: Niin, noista kurdeista. Minä olen ollut niitten kanssa tekemisissä paljonkin ja minun henkilökohtaisen kokemukseni mukaan kaikki ovat olleet läpitte vittumaisia ihmisiä. MUTTA. Se ei poista sitä tosiasiaa, että kurdit ovat yhtenäisellä alueella asuva kansa, jolla on sama kieli ja halu sekä myös kyky itsenäisyyteen. Näin ollen he ansaitsevat itsenäisyytensä. Ja ehkä sen myötä (jos se itsenäisyys joskus tulee) täällä olevat kurdit muuttavat Kurdistaniin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Qroquius Kadille, jotenkin tuo kommentti seikkaili hetken ennen kuin huomasin. Noin teknisesti ottaen Itävaltaa voisi syyttää molempien maailmansotien aiheuttamisesta. Ykkösrähinässä sodan julistamisesta ja kakkosessa taas siitä yhdestä henkilökysymyksestä jos unohdetaan se seikka että Itävalta ei kakkosrähinän alkaessa ollut edes itsenäinen valtio.

Frauken ratkaisua en ymmärrä ja se tuli kyllä taktisesti huomattavan väärään paikkaan josta valtamedia taas mielellään tekee analyysin jos toisenkin. Tuo Alice Weidel piti ihan googlata, kun en ennen ollut nimeä kuullut. Sinänsä minä toivotan lesbot mukaan kansallismielisiin. Meidän kanssa heillä on mahdollisuus elää ihan normaalia elämää. Islamilaisten kanssa tie voi olla kivisempi. Kirjaimellisesti.

vieras kirjoitti...

Merkeleen kannattaisi erota ja todeta syyksi vaalitappion. Kun CDU/CSU on silti suurin puolue niin hallituksen muodostaminen voitaisiin antaa vaikka CSU:n johtajan vastuulle.

Enemmistöhallituksen saisi Suurella koalitiolla eli CDU/CSU:n ja SPD:n kanssa mutta demarit vajosivat 20 prosentin pintaan ja haluavat oppositioon. Demareita pitäisi hyvitellä kovasti että menisivät hallitukseen.

Jamaika-hallituksella olisi enemmistö mutta kokoonpano olisi tuhoon tuomittu kun siinä olisi CDU/CSU, Vapaat demokraatit (FDP) ja viherhörhöt. FDP kalasteli sameilla vesillä AfD:n kanssa joten vihreät eivät suostuisi heidän näkemyksiin.

Puna-puna-vihreät eli demarit, kommarit ja virheet eivät saisi enemmistöä.

Liikennevalohallitus eli demarit, FDP ja vihreät eivät saisi enemmistöä. CDU/CSU ei varmaan itse menisi oppositioon.

Vaalituloksen perusteella minä muodostaisin CDU/CSU:n ja FDP:n kesken vähemmistöhallituksen jota AfD tukee oppositiosta käsin tietyillä ehdoilla. FDP saisi nuivistella hallituksessa, samalla kuin AfD peesaisi ja nuivistelisi oppositiossa mukana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Mainitsemasi vähemmistöhallitus olisi sinänsä hyvä vaihtoehto sillä se antaisi AfD:lle mahdollisuuden toimia ns. Tanskan malliin. Tosin en usko että CDU haluaa antaa AfD:lle minkäänlaista valtaa. Vielä vähemmän usko Merkelin eroon. Eihän se ämmä lähde kulumallakaan.