torstai 15. syyskuuta 2022

LISÄÄ KAAOSTA HELSINGIN KOULUIHIN

Näin alkuun täytyy tietysti sanoa että virallisen näkemyksen mukaan monikultturisuus on sekä välttämätön voimavara että väistämätön velvollisuus. Niinpä monikulttuurisuus on rikkaus jota hankitaan, maksoi mitä maksoi. Se pikkuseikka että se on ollut suomalaisille viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajan sekä äärimmäisen kallis että äärimmäisen vahingollinen ei muuta virallista linjaa. Miksi muuttaisikaan, koska sehän olisi sen asian tunnustamista että valtakoneisto on ollut sinisilmäinen idiootti.

Niinpä monikulttuurisuuden ongelmista saatetaan puhua aika ajoin valtamediassakin, tosin ongelmaksi ei koskaan mainita haittamaahanmuuttoa vaan pyöritellään termeinä jotain ihan muuta. Hyvänä esimerkkinä on tuore Helsingin Pravdan juttu johon on hankittu mannekiiniksi Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar joka ei muuten olisi itsekään päässyt asemaansa ilman monikulttuurisuuden pakkoylistämistä. Jutussa alustetaan:

Apulaispormestari Nasima Razmyarin mukaan Helsingin kouluissa on kaoottisia luokkia, eikä kukaan halua puhua siitä ääneen.

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyarin (sd) työhuoneessa on elefantti. Se on aihe, josta ei uskalleta puhua ääneen.

Kyllähän täällä voiman pimeällä puolella on puhuttu asiasta ääneen jo iät ajat. Helsingin koulukaaoksen syynä ovat haittamaahanmuuttajat. Mutta kun niin HS kuin kiintiöapulaispormestari eivät itse uskalla sanoa sitä ääneen niin sitten keksitään kiertoilmauksia. Eli se norsu posliinikaupassa on inkluusio.

Mainittakoon niille, jotka eivät tiedä: Inkluusio tässä tapauksessa tarkoittaa tasa-arvoisuuden nimissä tapahtunutta tarkkailuluokkien alas ajamista ja sitä, että ”erityistuen tarvitsijat” – eli siis häiriköivät kusipäät – siirrettiin normaaliluokkiin tuhoamaan muidenkin työrauha. Samalla tietysti vietiin opettajilta kaikki mahdolliset kurinpito-oikeudet.

Tämä tapahtui jo ennen haittamaahanmuuttoa mutta haittamaahanmuuttajat tulivat valmiiseen pöytään jossa ne huomasivat että he voivat tehdä koulussa ihan mitä huvittaa ilman että kukaan edes yrittää estää. Ja mikseivät tekisi, sillä ne tietävät että tyhmä suomalainen kustantaa heidän elantonsa joka tapauksessa ja sen lisäksi voi hankkia lisätuloja laillisuushaasteisista liiketoimista. Ja jos joku valittaa valltsevasta asiantilasta niin aina voi – onnistuneesti – lyödä pöytään R-kortin.

Vuoden aikana Razmyarille on muodostunut kokonaiskuva kaoottisista koululuokista, joissa opettajien on pahimmillaan mahdotonta tehdä työtään.

Ei tietenkään kaikissa kouluissa, eikä kaikilla luokilla. Razmyarin mukaan inkluusion mukanaan tuomat ongelmat korostuvat tietyillä alueilla.

Ja millähän alueilla se mahtoikaan olla ja mitähän se inkluusio mahtoi olla? Helsingin koulujen kaaoksen syynä ovat afrikkalaiset ja lähi-itäläiset maahanmuuttajat. Mukana on myös Razmyarin maanmiehiä. Mutta mitä Helsinki tekee? No, mitäs kuvittelitte?

Razmyarin mukaan poliitikoilta puuttuu usein rohkeus epäsuosittujen päätösten tekemiseen. Sellainen on varmasti oppilaiden lähikoulun määrittelevän koulupiirijaon muuttaminen. Kaupunkilaisten kannattaa varautua siihen, että lähivuosina rajoja piirretään uusiksi paitsi maantieteellisillä, myös sosioekonomisilla perusteilla.

Se on välttämätöntä, jotta tukea tarvitsevat lapset jakautuisivat tasaisemmin eri kouluihin.

Jackpot: Sosioekonomiset perusteet sekä tukea tarvitsevat mainittu! Eli on ongelma, jonka todellista syytä ei suostuta kertomaan ja sitä ongelmaa ”korjataan” levittämällä ongelmaa vielä laajemmalle. Luokassa yksikin kusipää tuhoaa työrauhan oikein mainiosti kun opettaja ei pysty tekemään hänelle mitään.

No, edessä on todennäköisesti aina vain lisää white flightia Helsingistä. Ja samalla siellä Helsingissä on aina vain vähemmän nettoveronmaksajia. Jotka kustantavat monikulttuurisen unelman ylläpitoa.


57 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Ex-vaimoni oli opettaja. Luojan kiitos, pienessä Ulvilan kunnassa - muuten hän olisi löytänyt itsensä sellistä! Sekä luonteensa että perkeleenitiöperseitten takia. Mutta: Aika oli vielä toinen ja Ulvila - melkein susirajalla. Exä pelastui sopivasti pahimmalta.
Ja vielä: Sossujen Krista kiuru kuulemma pyrkii Poriin kaupunginjohtajaksi... Hohhoijaa, voi teitä porilaiset ! Mitä kaikkea pahaa te olettekaan tehneet, että olette ansainneet tämän?!
K.K:sta olisi enemmänkin, mutta taidan mennä nukkumaan nyt...

Anonyymi kirjoitti...

Surullista

T Kumis

Anonyymi kirjoitti...

No ottiatuota, eikös tämän natsiman porukka tullut moskovasta, joskus 30 v sitten, kun neukkujen tuli afgaaneille loppui. Kun ne talibaanit ekan kerran kaappasivat vallan? Eikä se isäpappa vieläkään osaa suomea puhua. Ja tuskin natsima itse isälleen tulkkina toimii sossussa käydessä?
Kumman kauan islmilaiset katselee vääräuskoisen kanssa naimisissa olevaa ilman pään irroitusta, kun ainakin ns. virallisen kertomuksen mukaan hän on naimisissa valkoihoisen, oletettavasti kristityn miehen kanssa? Vai onko hänkin käännytetty? Ei mulukulla kuten meikäläiset muumimammat vaan retun viuhakkella? Ja jos noin, niin natsimalla se on vissiin poikittain, ei kuten yleensä länkkäreillä pitkittäin.
Kaikke se tuo unijukan oottaminen tuo mieleen......
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuota R-korttia on niin paljon ja laajasti käytetty että niitä on varmaan saanut ilmaiseksi R-kioskilta. Jaettu niin kuin Tokmannilta tyhjiä muoviämpäreitä. Tyhjä muoviämpäri on parempi. Se ei kolise.

Olisiko parikymmentä vuotta jo Vantaanjoessa vettä virrannut kun kuulin tuttavaltani naisopettajalta juuri siellä, että nainen ei saa mitään kuria somalipojille. Heidät kasvatetaan näin, nainen ei ole mitään missään. Ei edes "oikea uskoinen", vääräuskoisista puhumattakaan. En enää muista missä päin Helsinkiä hän opetti. Pelastui eläkkeelle ennen suurta monikulttuurisuuden ryntäystä. Huoli häiriöistä on, sanotaanko, jonkin verran myöhässä. Palauteluukku on ollut päättäjillä kiinni.

Helsingille ei hätää tule vaikka kaikki valkoiset sieltä lähtisivät. Mitään tuotantoahan ei Helsingissä ole, jos ei huulivoimaa lasketa. Ei näin tuotannosta tulevaa lisäarvoakaan. Mutta, Helsingissä on valtion verokassa. Rahat maakunnista kerätään Helsinkiin ja siellä syödään kuormasta. 1/3 populaatiosta siellä on töissä valtiolla, 1/3 kaupungilla ja loput 1/3 palvelee edellisiä. Lisäksi on lukuisia virastoja joissa eletään pellossa lakisääteisesti perittävillä veroluonteisilla maksuilla. Puhumattakaan virastoista ja "instituuteista" jotka voidaan lukea akateemisiksi suojatyöpaikoiksi. Perustettu "kaverille kanssa" periaatteella.

Monikulttuurisuuden levittäminen Helsingissä kantakaupungin alueelle ei taida onnistua kovin helpolla, koska päättäjät asuvat siellä dyyriisti. Eivät ota naapureiksi, rasitteet kuuluvat taviskansalle. Jengit tuottavat riittävästi harmia jo kaduilla, mutta päättäjät voivat vetäytyä kotiinsa muurien taakse suojaan. En sano minkä väriset jengit koska se on etnistä profilointia ja vihapuhetta. Häkki voi heilahtaa.

Reijo Koiras kirjoitti...

Minä kävin ala-asteeni vuosina 1989-95 kotikunnassani, joka sijaitsee pohjois-suomalaisessa Huitsinnevadassa. Mamuja siellä ei ollut ensimmäistäkään(eikä taida olla vielä nytkään), eikä se meininki ollut muutenkaan järin inklusiivista. Sillä samassa rakennuksessa oli wanha kunnon apukoulu. Apukoulu-termiä ei tosin olisi silloinkaan enää saanut käyttää, mutta ei se ainakaan meidän mukuloitten puhekielestä ollut mihinkään hävinnyt. Apukoulussa olivat sellaiset oppilaat, jotka olivat joko liian tyhmiä normaaliluokille, taikka sitten aggressiivisia häiriköitä(aika usein molempia samanaikaisesti). Sanoisin, että se homma toimi aika hyvin. Meidän luokassamme säilyi työrauha koko ala-asteen ajan. Koulussamme olleen erityisopettajan toimenkuvakin oli lähinnä opettaa s- ja r-kirjainten ääntämistä sellaisille, joilta se ei meinannut luonnistua. Koulukiusaamista esiintyi vähän, ja siihen puututtiin hyvinkin tomerasti. Nyt kyseinen apukoulu on ollut lakkautettuna jo pidemmän aikaa, enkä minä oikein keksi kenen etua sellainen palvelee.

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se menee. Piti oikein höristellä korvia, kun eilen kerrottin jossain uutisessa, että Helsingissä on tänä vuonna lisääntyneet ne katuryöstöt.

Satakunta (n. 100) tapausta olisi tähän mennessä vuotta. Voi niitä olla enemmänkin. Kuullemma yleisemmin kohteena on 15-17 vuotiaat, kertoili poliisimies. Lisäsi vielä, että useimmiten ryöstelyjen (ja pahoinpitelyjen) taustalla ovat maahanmuuttajataustaiset.

Tulihan se sieltä, vaikka taposet ym. suvakit on koittaneet näitä "löyhiä ryhmiä" puhua muuksi tai yksittäistapauksiksi.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Suomen kielen osaamattomuutta Natsiman isä kompensoi sillä, että ei ole tehnyt päivääkään töitä. Tämä lienee näiden äo 68 islamilaisten kouluhäiriköidenkin tavoite. Suomen pitäisi toivottaa tervetulleeksi ihmisiä kulttuureista, joissa painotetaan esimerkiksi oppimisvaikeuksien voittamista kovalla työllä. Nyt täällä on kulttuureja, joissa painotetaan muiden oppimisen sabotoimista, kun oma äly ja motivaatio ei riitä. Kulttuuri on rakenne ja on aivan selvä, että nämä kulttuurit ovat rakenteellista rasismia kantasuomalaisia kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihme, kun demari jopa myöntää ongelman olemassaolon. Mutta mistä ongelma johtuu, sehän on sitten ihan toinen asia ja siitä ei sovi puhua, kun se on itse aiheutettua. Lakaistaan ongelmaa maton alle jakamalla sitä muihinkin kouluihin, niin ei yksittäiset katastrofaaliset epäonnistuneet kokeilu enää erotu niin selvästi. Ihanaa taakanjakoa.

Takavuosina taidettiin hehkuttaa Rinkebyn koulun ideaalia tilannetta Ruotsin Tukholmassa. Suurin piirtein kymmenisen vuotta sitten. Yksi opettajatuttuni kertoi siitä. Aika hiljaista ollut kuulemma viime aikoina ja mistähän se johtuu? Vaikea kysymys. Pitääkin pitkään miettiä...(ironiaa) Olisikohan mopo karannut sielläkin kokonaan käsistä? Koraanikouluissa siellä varmaan voi olla vielä kuria ja järjestystä ja hyviä oppimistuloksiakin, mutta ei valtioiden/kuntien.

Tapsa vaan

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei poliitikoilta mitään rohkeutta puutu, vaan halua.
Bryssel käskee tehdä islamilaisen väestönvaihdon ja se tehdään, sillä siisti.

Suomi-neito on ilmainen huora, jota jokainen ohikulkija saa nusaista mennen tullen.
Suomi-neidon lapsista moni ei tätä äitinsä käyttäytymistä sulata, mutta kysyttäessä he julistavatkin sen olevan tosi hienoo, jee;
lisää samanlaista.

Ja sitä he saavat.

Anonyymi kirjoitti...

Voi taivahan taatto! On huomattu sentään ongelma, jota Hesarikin on itse peitellyt. Sitten kehtaavat toimittelijapimut valehdella, että ongelmasta "ei kukaan halua puhua". Tynkkynen on puhunut äänensä käheäksi maahanmuuton ongelmista, mutta media itse vaikenee, vaikka sen juuri pitäisi siitä kailottaa kaikkialle.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Koulu on aina ollut paha paikka. Se oli sitä jo kauan ennen kuin koko maasta tuli paha paikka tänne rajojen yli virtaavan kehitysmaalaisten kansainvaelluksen vuoksi.

Suomalaisessa yksiarvoisessa yhtenäiskulttuurisessa yhteiskunnassa oli kolme kovaa koota, kolme instituutiota, jotka olivat kuin valtioita valtiossa, niin että ne toimivat totaalisen sisäänlämpiävästi ja niissä olivat voimassa niiden omat kurinpitosäännökset ja lait.

Kirkko, kasarmi, koulu. Noista, yllättävää kyllä, kirkon kulttuurikehitykselle aiheuttama taakka taitaa olla parhaiten selätetty -- siis edes auttavasti -- kun kehitys vei siihen, että oikeistopuolueet vapautuivat -- kun kristilliset järjestäytyivät oman puolueensa piiriin -- kantamasta kristillisen tunnustuksellisuuden painolasteja ja pääsivät keskittymään omien näkemystensä mukaiseen talous- ja yhteiskuntapolitiikkaan.

Kasarmeilla on tietääkseni päästy pitkälti sodanjälkeisistä turhautumista ja itsetarkoituksellisesta simputuksesta eroon, ja laitokseen käytännössä jo valikoituvatkin ne joilla on aitoa motivaatiota aseelliseen maanpuolustukseen. Harmi tietysti, että laitoksen todellinen toimintakyky vesittyy esimerkiksi sen seurauksena, että "sukupuolten välinen tasa-arvoisuus" on kaikessa tekopyhässä totisuudessaan näille nykyisille identiteettipoliitikoille niin tärkeä asia.

Mutta koulu, koulu, koulu. Se tuntuu olevan aina vain tiukemmin omaan sisäänlämpiävyyteensä käpertyvä omalakinen instituutio, jonka ongelmia se ei ole oikein koskaan pystynyt kunnolla käsittelemään. Kaikki "uudistukset" siellä ovat olleet näennäisuudistuksia, koskivatpa ne sitten oppisisältötöjä tai opettamisen pedagogis-teoreettisia järjestelyjä. Ikään kuin jakokulman vaihtamisella olisi näkökulmakin vaihtunut. Ikään kuin idealistien kehittämät oppimisteoriat voisivat toteutua reaalitasolla, sanotaan nyt vaikkapa tämä yksi viimeisimmistä, niin sanottu "itseoppiminen".

Koulun norsunluutornit sortuvat. Koulu on ollut hajoamistilassa jo ennen kuin tämä viimeinen armonisku, toiskulttuuristen totaalinen sopeutumattomuus kouluun ja koko suomalaiseen yhteiskiuntaan, alkoi käydä toteen. Nyt ollaan sitten todella onnettomassa tilanteessa. On todellisuudestra ja todellisuudelta suljettu instituutio, joka ei ole koskaan selvinnyt edes omista ongelmistaan -- ja sinne sitten kasautuvat selkkää sosiaalista häiriötä mukanaan tuovien toiskulttuuristen ongelmat.

Enpä oikein usko, että yhteiskunnalla saati sitten erityisesti huonot historialliset edellytykset omaavalla koululaitoksella on mitään mahdollisuuksia selviytyä. Se mikä on tapahtunut Ruotsissa, tulee tapahtumaan täälläkin -- ja omista hitsoriallisista rasitteistamme johtuen jälki täällä tulee olemaan vielä hirvittävämpää kuin mihin Ruotsi kansankodin hajoamisessaan ehtii.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän kuin jos koulussa olisi homeongelma:
- Ei yritettäkään korjata homeongelmaa, vaan kerätään ne homeet ja jaetaan tasapuolisesti muihin kouluihin
- Perustettaisiin kunnallinen homeenkasvattamo, jolla varmistetaan että jokaisessa koulussa olisi vähintään sama määrä hometta.

PS. Jos joku epäilee, että vertaan minkäänmaalaisia kouluhäiriköitä homeeseen niin voin sanoa...hän on oikeassa. Olen nimittäin ollut tuollaisessa koululuokassa yläasteella.

Timppa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Kumikselle, Huru-ukolle, Ano1:lle, Reijo Koiraalle, hepalle, Ano2:lle, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille, Ano3:lle, Seppo Oikkoselle ja Timpalle & kiitos hyvistä kommenteistanne. Noin lyhyesti voi sanoa että hirviötä ei voi pysäyttää, jos sen olemassaolo kiistetään.

Unknown kirjoitti...

Sosialisteilla on aina sama tavoite olipa kysymyksessä mikä asia hyvänsä. Sosialismi on tavoitteessaan kun kaikki ovat tasa-arvoisesti persaukisia,tyhmiä ja kaikkia vituttaa.
Edelliset tavoitteet eivät toki koske sosialismin pääpappeja ja papittaria.
Joppos123

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Kyllähän tuo pitää paikkansa. Ja Suomessa tuota on jatkettu kymmeniä vuosia.

Anonyymi kirjoitti...

Vastaisin tuohon kommenttiin, että Kiuru Porin kaupungin johtajaksi. no sehän menee niin, että kun Varhila valittiin ohi muiden Satakunnan " hyvinvointi " alueen johtajaksi että heilahti , niin tottakai toveri seuraa perässä. Suomessahan ei ole korruptiota. Eli klikki Varhila & Kiuru. Satakuntahan on demareiden temnellyskenttä. Olisiko se syynä että, Poria pidetään Suomen suurimpana ns " hautausmaana " .

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän se ainoa norsu siellä työhuoneessa ole tuo korvaton Nasima itse. Tästä inkluusiosta ja sen haitallisuudesta on puhuttu jo vuosikausia, opettajat etunenässä ja ennen edes systeemin muutosta. Nähtiin mitä käytännössä tulee tapahtumaan. Sopii muistaa, että tämän surkean uuden käytännön taustalla oli ideologinen perustelu: erityisluokkia ei saa enää olla koska se voisi leimata lapsia. Sillä, että nämä erityisluokat (ent. apukoululuokat) olivat pääsääntöisesti toimineet hyvin, ei ollut merkitystä. Jokaisella ministerillähän pitää saada olla oikeus neljän vuoden aikana saattaa oma tonttinsa kaaokseen (vrt. Berner). Olen merkittävä uudistaja!

Kiusaaminen raa'istuu, penskat tyhmistyy, Pisa-tulokset laskevat. Minua ei sinänsä pätkääkään kiinnosta jonkun maksetun instanssin mittaukset, mutta ehkäpä ko. alasta päättävät voisivat kiinnostua että miksiköhän näin on sattunut käymään? Ai niin, tottakai ne "haavoittuvimmat sosioekonomiset (se) alueet", ihana termi. Ja nyt tätä autuutta pitäisi sitten laajentaa niillekin se-alueille jotka eivät vielä ole haavoittuvia. Problem solved vai mitä, ap. Razmyar?

On lähinnä kornia, että stadilaisten mukuloiden koulutuksesta ja kasvatuksesta on vastuussa muslimi joka ei uskalla inahtaakaan siitä, että kouluongelmat johtuvat pääosiltaan hänen uskontonsa edustajista. Thaikut, neukut, vietnamilaiset ja brititkö siellä luokissa haistattelevat, häiriköivät ja käyvät käsiksi opettajiin? Köyhiä suomalaisia on aina asuttanut tiettyjä kaupunginosia, ei niistä sentään kartettavia ghettoja ole muodostunut. Että se siitä se-jargonista.

Kun on tehty susipaska päätös joka vaikuttaa tuhansien lapsien tulevaisuuteen, niin miksi sitä ei voida perua? Perua pitäisi myös tuo Li'n älynväläys kahdesta pakollisesta lisävuodesta. Onko kysytty opettajilta, vanhemmilta tai teineiltä? No ei, maksetuilta asiantuntijoilta. Kuten Taposelta "kyllä se oppi muslimillekin hyvää tekee" tms.

Kasvatus ei kuulu yhteiskunnalle vaan kodille, koulutus kuuluu. Mikä järki on sotkea nämä täysin eriarvoiset asiat keskenään? Koulutuskasvatusministeriötä odotellessa. Tekis mieliröyhtäistä kuin Cheek.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Maailma on vaarallinen paikka. Ei niiden vuoksi jotka tekevät pahaa, vaan niiden jotka katsovat eivätkä tee mitään. Sanoi Einstein.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, tira+:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, Suomen järjestelmä on niin ”täydellinen” ettei täällä tarvita korruptiota kun sen voi tehdä laillisestikin.

tira+: Oli taas kertaalleen erittäin hyviä havaintoja.

Ano2: Valitettavasti Suomessakin ollaan juuri tuossa tilanteessa.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009065876.html

”Oppilas kiroilee, sylkee ja puree” – HS:n kyselyyn vastanneet opettajat avautuvat inkluusion laajoista ongelmista"

Vanhaan hyvään aikaan oli sentään tarkkisluokat häiriintyneille. Vielä parempi juttu toki jos olisi sellaisilla tapauksilla aivan oma erityiskoulunsa tai ainakin tulisi pitää tarkkisporukka ja muut täysin erillään kaikissa tilanteissa.

Se täytyy todeta että on,ja on ollut, häiriintyneissä aivan aitoja kantaväestön edustajiakin.

Häiriintynyttä (lue: silmittömän väkivaltaista) ja mahdollisesti esimerkiksi muuten kunnollista mutta vaikkapa oppimishäiriöistä kärsivää väkeä ei myöskään tule lykätä omiin ryhmiinsä keskenään.

Kuka maksaa sen että normioppilaitakin eri tavoin traumatisoituu inkluusion seurauksena? Sitten ihmetellään kun uhrit joutuvat pahimmillaan eläkkeelle jo nuorella iällä esim. masennuksen takia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuossakaan jutussa ei mainittu kertaakaan sitä suurinta ongelmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, eihän tällä kertaa suurin ongelma ole maahanmuuttajat vaan inkluusiosta päättäneet. Tiesivät mutta eivät välittäneet.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Ja onko tuesta ollut puutetta?
Keskiviikon rikospaikka, tulee taas uusintana perjantaina.
Osa taas maahanmuuttajataustaisia.

MTV3 joskus suoremmin kerrotaan kuin ylellä.

Olaf Stephanos kirjoitti...

Yrjö: Eipä mainittu ei, ja HS:n artikkelin otsikkokuvakin on suorastaan röyhkeän epämonimuotoinen ja epäinklusiivinen. Miten siitä nyt on voitu jättää pois kaikki se edustuksellisuus, jonka pitäisi uutiskuvissa olla vakiokamaa. Eletäänhän vuotta 2022! Representation matters!!

Anonyymi kirjoitti...

Jos jokin toimii, älä räplää! On räplätty ja saatu yltiöpäisellä humanismilla ja kehitysmaa-maahanmuutolla pilattua ennen maailmallakin mainetta niittänyt ja Pisa-tulosten kärjessä vuosikausia keikkunut suomalainen koulu. Kuri takaisin, opettajille enemmän valtaa ja häiriköt tarkkailuluokille! Liian yksinkertaista? Kun ongelmien syitä ei haluta tunnustaa, tavan mukaan perustetaan työryhmä, joka istuu kymmenen vuotta ja lopputuloksena jokainen häirikkö saa oman ylikoulutetun henkilökohtaisen avustajan, koska onhan Suomi sentään oikeusvaltio, onhan?

Rouva Ano

Veikko kirjoitti...

Perusopetuslain 7 luvun 29 pykälän mukaan jokaisella koululaisella on

Oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön
Opetukseen osallistuvalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön.

Kysyin kerran OAJ:n juristilta, mitä tämä oikeasti tarkoittaa. Voiko oppilas haastaa koulun oikeuteen tämän perusteella? Kyllä voi, mutta tämän näyttäminen oikeudessa on vaikeaa. Joku perhe on haastanut kunnan oikeuteen, koska ei puuttunut kiusaamiseen. Perheen rahat taisivat loppua ennen lainvoimaista tuomiota. Kunta voi käräjöidä loputtomiin veronmaksajien rahoilla. Käytännössä tuo pykälä on siis täysin kuollut kirjain.

Työntekijöillä on myös oikeus turvalliseen työympäristöön. Itse asiassa työturvallisuuslain 2 luvun 8 pykälän mukaan

Työnantaja on tarpeellisilla toimenpiteillä velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Tässä tarkoituksessa työnantajan on otettava huomioon työhön, työolosuhteisiin ja muuhun työympäristöön samoin kuin työntekijän henkilökohtaisiin edellytyksiin liittyvät seikat.

Eli kunta rikkoo lakia, jos ei järjestä oppilaille ja opettajille turvallista työympäristöä. Miksei poliisi tutki kouluja?

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on ensikäden tietoa siitä, missä jamassa peruskoulu on myös mamuvapailla alueilla. Ns. avoimet oppimisympärästöt, nämä lattiakanalat, estävät lähes täysin keskittymiseen ja vaivannäköön perustuvan opiskelun. On aivan tavallista, että opettaja saattaa sivuuttaa esim. murtolukujen käsittelyn kokonaan ja lykätä sen myöhemmille luokille. Lopputuloksen voi jokainen täyspäinen kuvitella. Kommariystäväni piti "lattiakanaloita" natsien/perussuomalaisten yrityksenä muodostaa uusi, tottelevainen ihmisrotu. Kysyn vaan, kuinka monta perussuomalaista/natsi-opetusministeriä meillä on ollut, ja kuinka monta niitä on opetusministeriön ja opetushallituksen viroissa?

PS-lehdenjakaja

Vanha kyynikko kirjoitti...

Tuntuu olevan melko kuuma aihe,kun kansanylenannatuskin oli haalinut kasaan läjän "asiantuntijoita" selittelemään asjaa parhain päin tänä aamuna:Kaikki hyvin ja hallinnassa,ihan niinkuin sote-uudistus,hoitajain työolot yms.pthyi,että taas pisti vanhan vihaseks.

Anonyymi kirjoitti...

Isäukko katseli TV uutisia, jossa neukkulan junasta purkautui somaleja Hgin assalla. Ne ensimmäiset.
Kylmä sotaveteraanin kommentti oli -Tuosta Porukasta Suomelle Ei Seuraa Mitään Hyvää-

Jos hyvää tuli, mitä se on?

Unknown kirjoitti...

Tuohon mitä Veikko kysyy poliisien tutkinnoista kouluissa niin vastaukseksi riittää, mätäsalo.
Niin kauan kuin poliisiministerimme on vihervasemmistolainen niin laaditaan lakeja joilla matut ovat koskemattomia ja syyntakeettomia.
Syyllinen on aina valkoinen.
Samaahan nyt vielä ajetaan ennen vaaleja. Koko maailmalle humanitaarinen viisumi ja laittomille ohituskaistat muutenkin perseellään oleviin terveyspalveluihin.
Meillä on ollut vallassa historiamme Suomalaisvihamielisin hallitus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Ano1:lle, Olaf Stephanokselle, Rouva Anolle, Veikolle, PS-lehdenjakajalle, Vanhalle kyynikolle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Totta. Se alkoi ennen haittamaahanmuuttoa. Tavoitteet olivat varmaan korkealentoiset.

Ano1: Tukea haittamamuille on varmasti jaettu.

Olaf: No katsos kun se monimuotoisuus on varattu mainoksiin. Siellä sitä riittää.

Rouva Ano: Todennäköisesti tässäkin asiassa istuu useampi työryhmä joka saa aikaan mapin paperia ja siihen se sitten jääkin. Plus tietysti lisää rahallista tukea mamuille.

Veikko: Olet täysin oikeassa. Ja asia haudataan jatkossakin.

PS-lehdenjakaja: Ei ole muuten joo ensimmäistäkään.

Vanha kyynikko: Kun asiasta on tarpeeksi puhuttu niin sehän on jo sillä hoidettu.

Ano2: Minä sanoin silloin aivan samoin.

Ano3: Totta, mutta tämä kehitys alkoi jo aikaisempien hallitusten aikana.

Swill Bucket kirjoitti...

Tulipata mieleen, että mitäs jos otettaisiin se paras Pisa-sijoitus ja katsottaisiin mitä silloin tehtiin erilailla ja otettaisiin askelia sinne suuntaan. Ja vertaamista voisi tehdä esim. Viroon, joka on tasaisesti parantanut tulostaan. Suomessa on kuulemma toista sataa kasvatustieteen proffaa. Melko paljon.


Olisi muuten kiva tietää laitettiinko Taponen pihalle liian hapokkaaksi käyneen agendan takia... Jonkun päivityksen mukaan Taponen väsäisi väikkäriä, mutta julkisella sektorilla on aivan normaalia, että väikkäri väännetään virassa ollessa täydellä palkalla.

Qroquius Kad kirjoitti...

Inkluusio ja haittamaahanmuutto ne vasta Hyvän Koulun tekevät, ne!
Olli Pusa pohdiskelee tuolla

https://beta.oikeamedia.com/o1-187600

Ruotsin viime vaaleja, mainiten ohessa käyneensä eräässä Tukholman trendikkäässä kaupunginosassa.
Asukkaat olivat koulutettuja, hyvinvoivia nuorehkoja svennejä;
tyypillisiä kaosblatteja siellä ei näkynyt.
Ei, vaikka asukkaat olivat epäilemättä liberaalin maahanmuuttopolitiikan puolesta äänestäjiä.

Alueen koulut olivat Tukholman eliittiä. Kysymykseen kuka niihin voi päästä, oli vastaus:
aivan kuka tahansa – jolla on kolmen aiemman oppilaan vanhempien suositukset.

Millähän tavalla soma Li Lystikäs ja hilpeä Huti-Maisa aikovat turvata Pikku-Lystikkään ja Pikku-Hilpeän koulutien?
Muuttanevatko jonkin Hell-Sinkin koulun tuollaiseksi vai perustavatko peräti kokonaan uuden?

Strix Senex kirjoitti...

Inkluusio on vähän kuin sosialismi. Tämä ei tietenkään ole mikään sattuma, koska samasta mielenmaisemasta molemmat ponnistavat. Idea on kaunis ja ihanteellinen. Lupaukset ovat niin ikään kovin kauniita mutta reaalitoteutus ei toimi. Sen tulokset ovat kamalia ja epäonnistumista seuraavat vuolaat selitykset ilman minkäänlaista itsekritiikkiä.

Tämän inkluusion kauppahenkilöillä en ole kuitenkaan ollut esittää yhtään esimerkkiä siitä, missä heidän teoriansa olisi toiminut. Kuitenkin käytäntö on aina teorian koetinkivi. Ratkaisevaa on se, miten asia toimii käytännössä. Jos se ei toimi, jossakin on vikaa, joko teoriassa tai toteutuksessa. Jos useista yrityksistä huolimatta mitään näyttöä toimivasta käytännön toteutuksesta ei ole, silloin vika on jokseenkin varmasti teoriassa. Ja tieteen perusasioita on se, että toimimattomaksi osoittautunut teoria hylätään.

Lähes säännönmukaisesti toimitaan kuitenkin niin, että jos teoria ei toimi, sen kehittäjät ja kauppaajat syyttävät huonoa toteutusta uhraamatta ajatustakaan sille mahdollisuudelle, että vika olisi itse teoriassa. Koska toistaiseksi vastaan ei ole tullut yhtään esimerkkiä vähänkään suuremmassa mittakaavassa toteutetusta onnistuneesta ja toimivasta inkluusiosta, herää vahva epäilys, että sellaisia ei ole. Inkluusion puoltajat, nimittäin ovat niin aktiivisia ja kärkkäitä, että jos esimerkkejä olisi, niitä olisi suureen ääneen mainostettu turuilla ja toreilla. Jos kuitenkin epäonnistuneisiin tuloksiin ja niihin kohdistuneeseen kritiikkiin vastataan vaatimalla lisää rahaa, vetoamalla epämääräisiin periaatteisiin, keksimällä väitteitä ”kansainvälisistä sopimuksista” ja muusta vastaavasta, mieleen tulee hyvin vahva epäilys siitä, että kyse ei olekaan idealismista vaan fundamentalistisesta dogmatismista tai peräti tietoisesta vahingon teosta.

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys teille.

Olen vuosia asunut suuressa muslimivaltiossa ja nähnyt siitä kurinpidosta jotain.

Jokaisessa kampungissa on ns. Boogie-man,henkilö,"grey-magick"-man.
Hän hoitelee asiat itse tai järjestää suhteillaan.
Jos joku ei osaa olla ihmisiksi niin Banyan-puun alla neuvotellaan.

Päätöksestä riippuen ongelmatapaus poistuu kuvioista.
Kuolinsyytä ei koskaan tiedetä,luonnosta löytyy monenlaisia aineita.
Yleensä kuolema seraa vasta parin-kolmen päivän kuluttua.

On varmaankin merkillepantavaa että maailman suurimmassa muslimivaltiossa ei esiinny lainkaan koulukiusaamista saatikka raiskauksia.
Naiset kulkevat vapaasti vailla pelkoa.

Taustalla on toki häijyjäkin tyyppejä.
Mutta he tietävät että Boogie-Man seuraa tilannetta.

Regards Josef

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys

Jatkona edelliseen lisäisin että raiskaamistapauksissa kohtalona on "Bakar Orang".

Rgds

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Swill Bucketille, Qroquius Kadille, Strix Senexille, Josefille ja Rgds:lle & kiitos kommenteissanne.

Swill Bucket: Hyvä huomio. Mutta Taposesta en ole kuullut. Onko hänet laitettu pihalle?

Qroquius Kad: Eivätköhän ne käy ihan omissa kouluissaan. Pusan kirjoitus oli hyvä.

Strix Senex: Olet täysin oikeassa. Ei tuohon hyvään kommenttiin ole mitään lisättävää.

Josef: joo, siellä on niin. Täällä silitetään päätä.

Rgds (vai oliko sekin Josef): Näin Afrikassa. Täällä niin ei tapahdu.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eivätpä ne Boogie-Manit näköjään kaikkialle ehdi tai eivät kenties välitä kaikesta näkemästään:

https://www.statista.com/statistics/933637/indonesia-number-sexual-crime-cases/

Vaikka onhan tuo touhu Indonesiassa väkilukuun suhteutettuna paljon vähäisempää kuin meillä:

https://www.statista.com/statistics/531806/finland-clearance-rate-of-recorded-sexual-crimes/

Kaipa sillä sitten on oma vaikutuksensa.

Unknown kirjoitti...

Ot.
Joku sakemanni kenu
keuhkoili notta ryssä voisi hyökätä Suomeen.
Millä joukoilla ja mistä?
Ei voi.

Anonyymi kirjoitti...

Bakar Orang?

Acc

Veikko kirjoitti...

Oulun poliisitalo homehtui. Monet sairastuivat ja on aika selvää, että työnantaja siis valtio syyllistyi tässä työsuojelurikokseen. Ketään ei syytetty, eikä tuomittu.

Oulun poliisitalo

Jos poliisi ei tutki edes tällaisia juttuja, niin eipä sitä kiinnosta koulutkaan tai se Kaivohuoneella tapahtunut nuoren suomalaisen kuolema.

Juha R kirjoitti...

Tämän aamun paikallisaviisissa oli mielenkiintoinen kolumni, otsikkona "Inkluusio on ihmisoikeus". Ajattelin, että otsikko on sarkasmia, mutta sitten huomasin, että kirjoittaja on paikallinen kaupunginvaltuutettu, nuorehko nainen ja vihreä. Siis ihan tosissaan kirjoitettu. Ammatiltaan kuulemma opettaja ja yrittäjä. En tiedä mitä opettaa tai yrittää, mutta kolumnista voin vain todeta, että otsikko kertoo kaiken. Jokaisella lapsella on oikeus tulla häiriköidyksi ja jäädä vaille opetusta, noin lyhyesti. Tuttavapiirissä on pari opettajaa, eivätkä he voisi olla enempää eri mieltä tuon kolumnistin kanssa.
Vahvistaa käsitystäni, mikä minulla on ollut jo yli 30 vuotta: vihreät eivät edes yritä ajaa maamme asioita paremmalle tolalle. Heidän tarkoituksensa on tuhota länsimainen elämänmuoto, ihan niinkuin vanhat natsit ja kommunistit homman aikanaan DDR:ssä suunnittelivat. Jopa SKDL:kin aikanaan ajoi omalla harhautuneella mallillaan työläisten asiaa, siis luuli ajavansa. Vihreät on pahempi kuin vanha SKP, josta kai osa sen kannattajista on kotoisinkin. Loppuosa on nuoria naisia, joilla on kiire hoitaa koti, opiskelu tai ura, etsiä sopivaa miestä elättjäksi, tai jos on semmoisen jo löytänyt, niin pitää hänestä ja lapsista huolta. Ympäröivään maailmaan ja tapahtumiin ei jää aikaa perehtyä, mutta "vihreät" kuulostaa hyvältä, siis ääni sinne.
Mikäköhän näiden silmät aukaisisi? Tuskin mikään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Unknownille, Acc:lle, Veikolle ja Juha R:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Islamilaisissa maissa saattaa se raiskauksen määritelmä olla vähän toinen kuin meillä.

Unknown: Joo, ei sen voimat tällä hetkellä riitä.

Acc: Olisko polttoitsemurha.

Veikko: Totta.

Juha R: En usko itse tietoiseen tuhoamissuunnitelmaan vaan aikamme tuotteeseen jossa reaalimaaailmasta täysin vieraantuneet ihmiset vaativat koko maata elämään heidän harhojensa mukaisesti.

Qroquius Kad kirjoitti...

Google-kääntäjä antaa sanoille "bakar orang" suomennoksen "polttaa ihmisiä";
lontoonmurteinen versio on "burn people".
No, lyhyestä virsi kaunis.

Tuon sakukentsun Ryssää orjailevasti nuoleskelevissa höpöjutuissa hyökkäilyistä Suomeen (joka on jo käytännössä NATO-maa) ja Itämerelle (jossa on vastassa vain NATO-maita) näkyy ikävästi jälleen kerran II maailmansodan krapula.

Täytyy oikein ihmetellä, millä psykologisella prosessilla Liittoutuneet pystyivät ehdollistamaan saksalaiset noin totaalisesti pyytelemään kouristuksenomaisesti anteeksi omaa olemassaoloaan asioista, joiden tapahtuessa heidän isoisoisänsäkään eivät olleet vielä syntyneet?

Joka tapauksessa se on Ryssän kannalta oikein mukavaa:
heillä on Keski-Euroopassa nöyrä huoravaltio, joka väsymättä hyväilee örkkien arabimaisen katteettomasti paisunutta egoa, lutkuttaa uskollisesti kaasukullia, maksaa siitä täysimääräisesti ruplina ja tekee kaikkensa ollakseen auttamatta Ukrainaa.

Ihan vaan koska Hitler.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Saksalaiset tapattivat omat miehensä niin totaalisesti toisessa maailmansodassa että heistä merkittävän osan geeniperimä on isän puolelta neuvostoliiton puolelta. Käytännössähän Stalinin miehittämien alueiden sekä idempää pakolaisina tulleet naiset liki ikään katsomatta raiskattiin moneen kertaan sodan jälkimainingeissa. Ehkä siinä on syy nykysaksalaisten orjamentaliteettiin?

Unknown kirjoitti...

Nyt sitten kaatuu Uniper meidän veronmaksajien syliin. Sannahan oli kuulemma kovasti osallistunut neuvotteluihin kesken Ruisrokin kännireissun ja tekstiviestillä.
Voisin arvata, että sisältö ollut suurinpiirtein seuraavaa. " Mortonki kortonki uuloffi, relaa boomeri. Mikä Unipeeeri? Ai mis mää oon? Mä oon perseet".
Kalliiksi tulee yhden juopon toilaukset tälle maalle.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Hmmm.... Mikä ikinä voisikaan mennä pieleen?

Ilman mitään varmennusta suomen päässä, että hoito on todellakin tehty?

Umpilisäkkeen hätäpoistoleikkaus yksityisklinikalla ulkomailla, korvaukset nostaen.
Ja hups, sitten se umpilisäke tulehtuukin takaisin täällä suomessa...
- Mitäs sitten tehdään?

Tai viisaudenhampaiden poisto, ihan ilman mitään hätää, korvaukset nostaen.
- Tässä voi mennä vuosia ennenkuin ne suomessa vaivaavat?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009071736.html

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Ja vielä: Sossujen Krista kiuru kuulemma pyrkii Poriin kaupunginjohtajaksi... Hohhoijaa, voi teitä porilaiset ! Mitä kaikkea pahaa te olettekaan tehneet, että olette ansainneet tämän?!"

Antoivat sen syntyä? :o

wikipedian mukaan syntynyt Porissa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Krista_Kiuru

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Thorvald Eskkilinpojalle, Uknownille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: En tiedä, että tekikö tuo kenraali vain väärän tilannearvion mutta se saksalaisten sukupolvesta toiseen jatkuva itseruoskinta on kyllä käsittämätöntä. Ja onhan niin että Hitler on äärimmäinen paha siksi, että hän hävisi sodan. Jos olisi ollut toisinpäin, niin se olisi Stalin.

Thorvald: Tämä vaatii kyllä pikkuisen enemmän perusteita. Ei Neuvostoliitto vallannut kuin Itä-Saksan alueen.

Unknown: Siltä valitettavasti näyttää.

VNV: Kiitos lisäyksistä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tiedä häntä tuosta ulkomaisen terveydenhuollon korvausten ongelmallisuudesta.

Nykyäänkin tahtoo Suomessa jo olla, että miesten hormoniongelmat kilpirauhasesta alkaen testosteroniin päättyen on käytävä hoidattamassa ulkomailla;
Suomen naisistuneen lääkäritärkannan mielestä ne kun ovat turhan usein pelkän ivanaurun aihe.

Jos näihin on saanut hoidon ulkomailla ja hakee korvausta Suomesta, mahtaneeko saada? - No ei tietenkään, höpöti höp ja naurunkilkatus perään!

Mitä tulee Poriin ja sen kaupunginjohtajattereksi pyrkivään tanhupalloministeri Kiukkuun on kysyttävä, että jos porilaiset hänet siihen touhuun valitsevat, keitä muita heidän sitten pitäisi syyttää onnettomuudestaan?

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Piruiluahan tuo oli, mutta totta toinen puoli kuitenkin. Kaikki tuo yhdessä sai aikaan trauman josta he eivät ole toipuneet vieläkään. Näkee selvästi että heillä sotilasura ei ole houkutellut aikoihin kuin hyvin heikkotasoista porukkaa, joilla on ongelmia logiikan, todellisuuden tajun sekä moraalisen kompassin osalla, vakavia.

Anonyymi kirjoitti...

Juha R on aivan oikessa, entiset natsithan tuolla DDRssä hääräsivät, kommunistit vähemmän koska maata piti rakentaa, ei tuhota. Koululaitos oli sitä mitä se oli, ideologinen. Laitoin tyttäreni paikalliseen kouluun koska oppiipahan ipana kantapään kautta sosialismin ihanuuden eli vieroitushoitoa. Oppi kielen ja paikalliset tavat, kävi kerran viikossa tehdastyössä rakentamassa sosialismia. Mutta kun eräänä päivänä tuli himaan ja kertoi innoissaan, että meillä on huomenna pomminheittokurssi, niin yhteiselämämme loppui siihen. Lapsi pois koulusta sillä sekunnilla ja Suomeen turvaan. Tämä siis sillä vuosikymmenellä kun stallarit olivat jo hiipumassa. Ihan on täyspäinen ihminen tullut, lentoemäntä jonka käsi ei hapuile sitä nuorena saamatta jäänyttä pommia.

Tänään kutakuinkin ällöttävä Li Anderssonin haastattelu hesarissa. Kaikki tekemäni uudistukset ovat olleet upeita. 100 milliä, pikkusumma kun tästä Suomi taas nousuun kun haluttomille ja kyvyttömille annetaan ilmaiset läppärit. Hyvä mä! Ja sitten taas tämä tasa-arvo, huoh. Annetaan köyhille fyrkkaa ja niistä kuoriutuu neroja. Kun ei enää ole sitä sosioekonomista traumaa. Eikä niitä löyhiä lapsierheitä eiku köyhiä lapseperheitä.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

QK kirjoittaa asiaa, sanoo nimimerkki omaa kokekemusta asiassa omaava. Sain aikoinaan kotvasen (lähes vuoden) kinata ns. omalääkärin (nainen) kanssa asiasta. Sanoin hänelle, että jos olisin nainen niin mie olisin näin pielessä olevilla labratesteillä saanut hoitoa jo vuosia, mutta kun mulla on väärät värkit niin sie riiputat lievässä kaulakiikussa vaan, että saan mie niitä aineita muualtakin, ja tehokkaampia vaan kun niistä ei tiedä mitä kaikkea niiden mukana tulee, että jos mie meen salille niin kyllä sieltä mömmöjä saa. Sen jälkeen sain tarpeelisen reseptin laillisiin lääkkeisiin.
JOskus enntisaikaan työkaverit moitto työterveyslääkäriä, niin mie siihen että älkää nyt miestä moittiko, se osaa sujuvasti kirjoittaa reseptin kun vaan sanot että mitä tarviit:)
Huru-ukko
PS. Tuosta inluusiosta: Silloin kun sitä ei vielä ollut keksitty, silloinen tuleva nuoremman tyttäreni äiti toimi enkun opettajana eräässä "syrjäkylän" koulussa. Hän kertoi, että mitä hän tekisi koulun erään häiriköksi leimatun oppilaan (pojan) kanssa. Kun oli alkanut menestyä tunneilla ja kokeissa. Edellinen numero oli keväältä 5 ja nyt osaamisen ja koemenestyksen takia oikea arvio olisi ysi ja ettei niin isoa nostoa voi tehdä. Miinä siihen, että miksi ei? Noku ne toiset opet ja koko koulun porukka, että se on luuseri se poika. No, minä siihe, että joo, mutta nosta kasiin, palkitse se poika niin saatte uuden huippuoppilaan ens kevääksi.
Ja niinhän siinä kävi, pojan uhoaminen, tai kasvukivut lopuuivat, ekväällä hänen todistuksensa keskiarvo nousi, kun toisetkin opet huomasivat käytösen kohentuneen.
Jos en väärin muista hän kuulemani mukaan kirjoitti parhaan yo-tutkinnon paikallisessa lukiossa joitain vuosia myöhemmin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Thorvald Eskilinpojalle, tira+:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

25.05.2021 (A)
Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen muistuttaa siitä, että inkluusio on ihmisoikeus.

17.09.2021 (B)
Laura 'Inkluusio on ihmisoikeus' Tulikorpi
- myös Itse Inkluusio-kirjoitus löytyy sieltä


A) https://www.valteri.fi/lapsiasiavaltuutettu-inkluusio-on-ihmisoikeus/

B) https://www.keravanvihreat.fi/2022/06/15/laura-tulikorpi-eduskuntavaaliehdokkaaksi/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, VNV. Joo, rääkätyksi tuleminen on ihmisoikeus.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä 60-luvulla eksluusio oli päivän sana. Oppikouluun ei jatkanut koko ikäluokka, eikä lukioon. Ikävästi sanottu, mutta tyhmimmät putosivat kelkasta. Myös ehdot ja luokalle jääminen käytössä. Luokan kertaaminen motivoi kummasti, myös asian tuttuus helpotti opintoja.

Toki tuli oheistappioita, vanhempien nuukuus, tyhmyys tai uskon puute pudotti myös. Pari hyvää kaveriani ei jatkanut oppikouluun vaikka olivat ihan hyviä oppilaita. Siis eivät häiriköitä, osasivat kukea, laskea ja kirjoittaa nähdäkseni ihan OK.

Toisalta pari varakkaan perheen poikaa kävi 10 vuotta keskikoulua ja päälle viisi lukiota. No, jostainhan kokoomuksen kunnanvaltuutettujakin pitää tulla. Olis voinut olla vaikka jykä käteisellekin hyödyksi pikku kertaus.

Pyssymies