perjantai 2. syyskuuta 2022

AJAN HENKI ELI ERÄS UUTINEN ELI UUSI NORMAALI

Eli uutinen lyhesti: Kahdeksanvuotias suomalaistyttö on leikkipuistossa. Tummapintaiset jätkät menevät ja telovat tytön niin että hän kulkee nyt kyynärsauvoilla. Naureskelevat vielä tekemistään.

Jatko: Tekijät nähtäisiin valvontakameran tallenteista mutta mitä sanoo poliisi? Ei tutki. Liian iso urakka.

Joku voisi sanoa että nuo ulkomaalaiset jätkäthän olivat kuitenkin alaikäisiä.

Joku toinen – esmes minä – sanoo että poliisin signaali on selvä. Tämä on uusi normaali. Yrittäkää luovia seassa.

Moneskos samanlainen tapaus tämä on? Tuontitavara pahoinpitelee tai jopa tappaa suomalaisia mutta se ei aiheuta toimenpiteitä? Tulee mieleen eräs Kaisaniemen tapaus.

Ajan henki.


58 kommenttia:

Onko pinna katkeamaton? kirjoitti...

Muistattkeko sen Lahden lakanajätkän? Silloin ei ollut vaikeuksia eikä resurssien puutetta kun asiaa tutkittiin vuosi ja tulos oli?

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kuinka monta epäsosiaalista ihmistä tarvitaan myrkyttämään muuten ihan viihtyisä tila? Ei kovinkaan monta. Joskus yksi tai kaksi sadasta riittää -- ihminen reagoi herkästi kun samaa tilaa tulee jakamaan vaikka vain muutama arvaamattomalta tai sosiopaattiselta vaikuttava yksilö.

Kun ne nykyisin ovat usein näitä toiskulttuurisia, heräävät kulttuuriset hylkimisreaktiot. Eli jos ja kun jotain uhkaa tapahtua, ihmiset oppivat sulkemaan silmänsä, kääntämään päänsä poispäin ja vähin äänin poistumaan paikalta. Siinä vaiheessa nyt yhteiskunnassamme ollaan.

Tilastoista on totuus suorastaan hypännyt silmille. On odotettavissa että tilastointiin aletaan suhtautua samalla tavalla kuin tositilanteisiin -- eli suljetaan silmät. Kehitetään sellaisia tilastoja joista ei voi nähdä mitä todellisuudessa tapahtuu. Ei ole mahdotonta, että kulttuurisen rikollisuuden esiintymisluvut tulevat vähenemään -- yhtäältä häviävät silminnäkijät, toisaalta oikea tilastointi tulee häviämään.

Olen pohdiskellut tapoja, joilla monikulttuurisuutta ihannoivat eliitti-ihmiset ja päättäjät yleensä saataisiin reagoimaan kasvavaan kulttuuriseen häiriöön ja rikollisuuteen. Ensin pitäisi kaupallisista mainoksista yms laskea se prosenttiosuus, joka niissä nykyisellään on näitä ihannoituja toiskulttuurisia. Sitten pitäisi säätää laki, että hyvinvoivilla asunto-alueilla jokaiseen taloon tai kortteliin, jokaisen kouluun jne sijoitettaisiin saman prosenttiosuuden verran näitä toiskulttuurisia.

Olisiko se oikeus ja kohtuus? Että ne tuotaisiin eliitin ja poliittisten päättjien silmien eteen väkisin? Että niidenkin pitäisi miettiä uskaltaako enää iltakävelylle lähteä tai onko kallis auto varmasti tallissa turvassa tuhopoltolta. Että nuoriso huutaisi ja riitelisi niiden kulmilla aamuyöllä? Että pitäisi palkata vartijoita niiden lapsia suojelemaan?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Voi saatana, sano´ eräs suomalainen käppäukko.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessakin on yksi, sellainen ikiaikainen, ajan henki, joka tullee jossain vaiheessa taas takaisin. Sen nimi on korpilaki.

satunnainen lukija kirjoitti...

Ja poliisit ovat syytteessä, kun kaivoivat maahantyöntyvien kaapuakkojen naamat esiin kuvausta varten.
On tämä maa saatu uskomattoman paskaan tilaan.

Ihmettelijä kirjoitti...

Älkää pelätkö islamin hyökyaaltoa, opetelkaa uimaan. Näin kertoi muuan ajatusten vantaanjoki muutama vuosi sitten suurilla otsikoilla.
Nyt taidetaan kyllä tarvita jo pelastusliivejä.
Ihmettelijä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt pitää nuorten kantasuomalaisten miesten ryhdistäytyä, riisua muotihepeneet ja naamakorut pois, kaivaa naftaliinista miehisyys ja pistää nämä maahantunkeutuneet rullahuulet ja hiekkaperseet pinoon ja rahtilaivaan. Ei tämä muuten lopu.

Anonyymi kirjoitti...

Jos minulla olisi tytär ja olisi tapahtunut vastaavaa, niin kyllä veri kuoahtaisi kunnolla, enkä jäisi voivottelemaan, että näinkö ne sheriffit sitten päättivät. Joku saisi vähintäänkin kuulla kunniansa.

Käsittämätöntä, että suurin osa suomalaisista vähintäänkin hiljaa hyväksyy nykyisen kehityksen. Ihailen kyllä tanskalaisia, kun ovat saaneet poliitikot ajamaan selviä tiukennuksia lakeihin. Paludan varmaan radikaalein, mutta kyllä siellä se ästeepeekin on voimakkaasti juonessa mukana.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on tasa-arvoinen, ihmisoikeuksia kunnioittava oikeusvaltio. Hoetulla mantralla ja todellisuudella on kuitenkin vissi ero, mutta sen tunnustaminen voisi tehdä päättäjille kipeää.

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Eipä erityisen mieltäylentävä kyllä ollut äidinkään asenne noin kokonaisuutena:
hän kun olisi halunnut mutiaisäpärät kiinni voidakseen selittää heille, miten pahaa heidän käyttäytymisensä oli, ja saada heidät ymmärtämään, ettei noin saa tehdä.

Tälle äippylille tässä pitäisi kertoa miksi mutiaisäpärät teloivat hänen tyttärensä raajarikoksi ja miksi ne tekevät sen uudestaan, siirtyen iän lisääntyessä alati pahempiin tekoihin.

Mitähän puoluetta äippä äänestää ensi keväänä?
Pelkäänpä pahoin, että Järjestelmäpuoluetta.

Joppos123 kirjoitti...

Taitaa äippä olla niitä "Refugees wellcome" tanttoja. Olen jälleen tyytyväinen siitä, että opetin aikanaan pojilleni nyrkkeilyn jalon taidon ja sen, että jos kerran alat kynnysmatoksi olet sitä hamaan hautaan asti.
Lapsenlapset alkavat olla siinä iässä, että he saavat isiltään samat opit, ihan tyttöjä myöten.
Samalla he oppivat, että tietyt taidot tuovat mukanaan myös vastuun. Ei ihmisiä ilman syytä tai pelkästä vitutuksen puuskasta muksita.
Silloin kun väkivalta on se ainoa vaihtoehto niin sitä pitää osata käyttää niin ettei ole itse syytettyjen penkillä tai jos on niin mielummin 12 tuomittavana kuin kuuden kannettavana.

QroquiusKad kirjoitti...

Täälläkin piti jo tulla julistamaan konditionaalisankaruutta:

"Jos olISIn ISI ja minulla olISI tytär ja joku tekISI jotain niin minä tekISIn niin ja näin koska olISIn ISI!"
Mutta koska ei tytärtä ole, voi öyhöttää kaikessa rauhassa tarvitsematta teoriassakaan joutua vastaamaan uhoonsa.
Korpilaeista voi fantasioida, vaikka hyvin tietää ettei ikinä pysty mihinkään sellaiseen.

Äänestäminenkin on liian kova rasti, mutta väkivallasta fantasioidaan, joskin varovaisemmat vaativatkin muita toimimaan.
Jotain tarttis tehhä, mutta sen on aina oltava Joku Muu.

Anonyymi kirjoitti...

Helvetinmoisen riesan ovat meille tuoneet sinisilmäiset hölmöt suvakit. Motiiveja on vaikea ymmärtää olivat ne mitä tahansa. Eivät ymmärrä maailmaa syleillessään etteivät kaikki ole kasvaneet sivistyneessä maailmassa eikä heistä koskaan tule sivistyneitä kansalaisia. Heillä on omat asenteensa jotka jokaisen luulisi pikkuhiljaa ymmärtävän. Heidän kulttuurinsa ei muutu. Meidänkö pitäisi muuttua? Minä en ainakaan.

Muutamia mamuja katselin yksi päivä. Ajelivat uudenkarhealla isolla bemarilla. Tuli ensin mieleen mistä rahat? Tuskin niin paljon kelasta. Työstä ei ainakaan. Vahvasti epäilen lain kanssa yhteensopimattomia pisneksiä. Milloin mahtaa hommat räjähtää poliisin silmille?

Anonyymi kirjoitti...

QK:lla nyt keittää hieman yli (taas). Kannattaa lukea tarkemmin kommentit. Totesin vain, että joku saisi ainakin kuulla kunniansa. Korpilaistakin vaan varovasti ennusteltiin, ei uhottu.

Tapsa vaan

Tupla-J kirjoitti...

Se oikeutt' ei saa
ken ei itse sitä hanki.
Siinä kyllä avuksi
on rautakanki.

Eiköhän tämä ole selvä juttu. Suomalaisten turvallisuudesta huolehditaan vastedes korpilailla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys onko pinna katkeamattomalle, Seppo Oikkoselle, Terho Hämeenkorvelle, Ano1:lle, satunnaiselle lukijalle, Ihmettelijälle, Ano2:lle, Tapsalle vaan, Rouva Anolle, Qroquius Kadille, Joppos123:lle, Ano3:lle, Tapsalle vaan ja Tupla-J:lle & kiitos kommenteistanne. Korpilaista ei ole vielä tietoakaan mutta tällä menolla sekään ei ole jossain vaiheessa mahdotonta.

Anonyymi kirjoitti...

On selvää, että nämä tuonti ongelmat, ovat vasta ns alussa. Täällä maailman onnellisimmassa maassa, ollaan yhä edelleen kuin laput silmillä. Seurataan sivusta tapahtumia esim ruotsi. Edellä kommentoitiin itsepuolustuksen merkitystä. Myös itse nyrkkeilyn harrastajana, olen jälkikasvulleni opettanut sen, että maailma on kova paikka. Ja tulee nykymenolla kovenemaan, milloin pitää osata ns lyödä vastapalloon. Nämä tuonti ongelmat saavat vanhemmiltaan ja imaameilta ohjeistuksia, missä vääräuskoisen lyöminen jne, on oikeutettua. Toki niillä hän on tapana käydä päälle joukolla, mutta jos parikin saa pudotettua, hyvä on. Ja tuohon nyrkkeily aiheeseen palatakseni, sain säkällä tilaisuuden Saksassa klitschkon ottelun edellä jutella vitalin sekä wladimirin kanssa nimmarien kerjäämisen ohella. Never give up. Se oli heidän sanoma.

Joppos123 kirjoitti...

Mitä tulee korpilakiin niin kyllähän se lapissa ja syrjäkylillä toimii. Ei siellä jokaisesta rasahduksesta poliisia soitella paikalle.
On jonkun verran kokemusta.
Ei niillä kulmilla neekerit tai kähtävät hillu. Ne saavat joko turpaansa tai katoavat.
Erämaat ovat isoja ja siellä asustelee susihukkia ja muita barbabajoja.
Etelänvetelät ottavat käskystä jokaisen sikailun vastaan nostamalla persettä vaan korkeammalle.
Kaikki eivät näin tee.
Siksipä nuo tuontiväkivaltaan syyllistyvät kädelliset huseeraa siellä missä ne saavat sitä tehdä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"– Oppilaat osaavat paljon jo ennestäänkin ja ovat hyvin motivoituneita opiskelemaan. Ukrainalaiset lapset ovat kilttejä ja kunnioittavat aikuisia."

Opettaja Äänekosken vastaanottokeskuksesta

QroquiusKad kirjoitti...

Hieman keitti taas yli, myönnetään.
Paha tapa kommentoida ennen kuin lyö kyynärpäänsä kiveen ja puree puuta.

Mutta kun tosiasia on se, että näitä juttuja on kuunneltu 30 vuotta eikä kukaan ole tehnyt mitään.
Joensuun ja Hell-Sinkin skinheadeilla oli yritystä, mutta se kaatui heidän totaaliseen kurittomuuteensa.
Se mitä jäljelle jäi ilmiön mentyä pois muodista, oli jengien muuttuminen liivijengien tapaiseksi mutta vähemmän menestykselliseksi ammattirikollisuuden yrittelyksi.

En panisi lainkaan pahakseni uutta yritystä paremmin organisoituneena, mutta kun sitä nyt ei vaan ole näköpiirissä.

Joppos123 kirjoitti...

Taas OT mutta ei voi olla kommentoimatta.
PV on lisännyt kh vuorokausia lähes 200 prosenttia. Ryssää ja ryssänmielisiä umpipaskoja asia ei miellytä. Perkeleellinen vaakkuminen käynnissä esmes Iltalehden kommenteissa.
Enpä tiedä mutta arvelen jotta jos me joudutaan joskus sotaan ryssää vastaan niin en jätä vetämättä liipaisemasta jos tähtäimeen sattuu joku noista maanpettureista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Joppos123:lle, Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kyllä. Alussa ovat. Ja niille ei tehdä mitään. Päinvastoin hankitaan sitä humanitaarista viisumia.

Joppos123: Yleensäkin se rikastus pysyy vain kaupungeissa. Ei se selkosille ilmesty. Ja KH-vuorokausia tuleekin lisätä. Ne eivät ole turhasta. Niistä vinkuminen on.

Thorvald: Ukrainalaiset eivät olekaan ns. varsinaisia.

Qroquius Kad: Sulla keittää aika usein yli nykyisin mutta toisaalta ymmärrän kyrpiintymisesi oikein hyvin.

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Kannattaa pitää kymmensenttistä meisseliä taskussa, siitä nämä jari taposet ja muut neitipoliisit eivät voi sanoa mitään.

Mantaqan roistothan olivat jo pistäneet poliiseja turpiin, mutta eihän ne siitä mitään opi. Pian itkevät televisiossa, kun autot poltetaan ja kivillä heitellään kilttejä hamepoliiseja.

Se Kaivopuiston tappotyön tutkimatta jättäminen oli poliisilta raukkamaista. Samoin joku mamu ilmeisesti melkein tappoi töihin matkalla olleen sairaanhoitajan Nihtisillassa heittämällä tukinpätkän auton tuulilasin läpi ja taas neitipoliisit vaikenivat täysin.

Suomen poliisin hyvä maine alkaa olla jo mennyttä.

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys teille.

Muammar Gaddafi ja Saddam Hussein osasivat puhua sellaista kieltä jota läpsyt ymmärsivät.
Onneksi USA toi maihin demokratian.? .. tai siis...

Hillary Clinton ilakoitsi että "tulimme,näimme ja tapoimme hänet",ja nauroi päälle.
Madeleine Allbrightilta kysyttiin oliko sadantuhannen siviilin kuolema sen arvoista.
"Kyllä oli" totesi tämä paholaisen äpärä.

Olen asunut työn takia isossa muslimivaltiossa vuosikausia.
Se vallankäyttö kentällä on käytännössä muslimijohtajien mielivallan mukainen.
Siihen liittyy paljon sellaista mistä täällä ei ymmärretä mitään.

Sitten kun tapahtuukin keikahdus niin veri on kuuma.
Olen nähnyt omin silmin kuinka uskonnollisia johtajia roikkui ihan päättömästi jalastaan lyhtytolpissa kirjaimellisesti päättömänä.
Se oli silloin kun vallankumous tuli.

Jos vääntöä riittää niin netistä voi löytyä ( bakar orang) kun kosto iskee.
Ne ovat niitä uskonnon turvin kiristäneitä ja mielivallan käyttäneitä.
Ja kansan kosto on hirveä.

Oli moskeijoissa jonkinaikaa hiljaisempaa.

Regards Josef














Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nils-Aslakille ja Josefille & kiitos kommenteistanne.

Nils-Aslak: Olet oikeassa. En minäkään enää poliisiin luota. Aikanaan tuli luotettua.

Josef: Olet oikeassa sinäkin. Arabidiktaattoreiden vallan alla ihmisillä oli noissa maissa huomattavasti parempi olla. Nyt siellä on ”demokratia”.

Joppos123 kirjoitti...

Nils-Aslak puhui ruuvareista taskussa ja sehän on osaavassa kourassa mainio väline. Ainoa juttu on vaan se, että jos sen vetää esiin pitää olla todellinen valmius myös käyttää sitä.
Itselläni ollut niinä harvoina kertoina kun on isolle kirkolle lähtenyt A-maasta tuotu pistekaasusumutin.
Kaikin tavoin laiton jo väkevyydessään. Suomessa lienee ollut rajana 3%, omassa on 11%.
Se sulattaa silmät päästä.
Ei ole onneksi tarvinnut käyttää.

Joppos123 kirjoitti...

Mitä tulee demokratian vientiin arabimaihin niin se on kuin kusisi perkeleelliseen vastatuuleen.
Kun sakki on ollut tuhansia vuosia jonkun kalifin kyykyttämänä niin ei ne noin vaan taivu uuteen.
Aina on ollut joku joka potkii haaroihin ja yhtäkkiä pitäisi päättää asioista yhdessä.
Husseinin ja varsinkin sen sikamaisten poikien tappaminen oli ihan ok mutta Gaffafin olisi voinut pelastaa. Se satraappi oli ihan oikeassa kun kertoi kuinka Libyasta tulee perkeleellinen matuvirta Eurooppaan.
Jäjet näkyy Roomassa. Vitusti neekereitä ja sotilaita joka puolella.
Mä lähden maanantaina taas kerran lepuuttamaan hermoja Kroatiaan. Ei ole kähtäviä eikä neekereitä.
Parin viikon reissu. Omatoimimatka, kuten aina.

Pate kirjoitti...

Kun kommentoidaan poliisista, niin itselläni on mielipide. Kun vaimoni joukkoraiskattiin turussa tyrmäystippojen avulla, niin oli suuri ongelma. Vaimoni oli sitä mieltä, ettei ilmoitusta. Häpeä, sekä pelko lasten menettämisestä jostain käsittämätöstä syystä. Itse siis ilmoitin poliisille, kun näin hänen täysin runnellun ruumiinsa. No. Vaimoni ei muistanut tuntomerkkejä. Sen sijaan todistajat samasta ravintolasta sanoivat, että vaimoni vietiin tummaihoisten myötä ulos ravintolasta. Tämä ei poliisin mukaan todistanut mitään. Loppujen lopuksi, koko juttu ns vaiettiin. En tiedä miksi. 2016 vaimoni tappoi itsensä. Hän ei enää saanut nukuttua, kärsi pelkotiloista , otti stressiä siitä miten minä kärsin, miten lapset kärsivät jne. Hän menetti ns ihmisyytensä. Sitä oli tuskallista seurata, kun ei voinut tehdä mitään. Ei vaikka kuinka annoit rakkautta ja niitä pieniä juttuja. Ja sitten se päivä koitti. Hän riisti elämän itseltään. Oli sanonut lapsille, että äiti rakastaa sinua ja sinua. Minulle Hän vain laittoi viestin, että minua ahdistaa olla täällä. Ja siinä se oli. Siitä alkoi uskomaton kriisi. Mutta kyllä. Syytän raiskaajia. Perheeni tuhoamisesta. Lasten tuska oli hirveätä. En toivoisi sitä kenellekkään.

KKi kirjoitti...

Niinpä, lajityypillisesti käyttäytyvän vieraslajin tuomitseminen ja rankaisu luonnollisesta toiminnasta on ilmeisen väärin.

Näitä vieraslajeja on näiden äityleidenkin toimesta oikein hankittu ja haalittu. Huvittavaa kun äitylit meinaavat vieraslajin muuttavan lajityypillistä toimintaansa kun äityli diskuteeraa ja pullahalaa.

Näitä on äänestämällä saatu. Suurin osa kansasta tykkää näistä vieraslajilemmikeistä.

QroquiusKad kirjoitti...

Arabi-, afro- ja afganistimaihin on täysin turha yrittää viedä demokratiaa, koska sikäläiset populaatiot kerta kaikkiaan vain eivät ole saavuttaneet siihen vaadittavaa kehitystasoa.
Kuvitelkaapa suomalaista päiväkotia, jossa päätettäisiinkin päättää päivän kulku demokraattisesti.
Miten se onnistuisi keski-iältään nelivuotiaiden lapsukaisten kesken?

Niinpä.
Samasta syystä kuin päiväkotilapset tarvitsevat aikuisia vahtimaan heitä ja pitämään heistä huolta, tarvitsevat arabit, afrot ja afganistit diktaattorin vahtimaan heitä ja pitämään heidät kurissa.

Muuten tapahtuu sama kuin suomalaisessa päiväkodissa sillä erolla, että ne keski-iältään nelivuotiaan olisivatkin aikuisen miehen kokoisia.

Mitä tulee Gaddafiin, hän oli henkilönä ongelmallinen samalla tavoin kuin kollegansa Saddam.
Ihannetila olisi, jos kaikissa arabi-, afro- ja afganistimaissa olisi sellainen diktaattori kuin oli Gamal Abdel Nasser.

Hän erottui tässä joukossa edukseen jotensakin sympaatisella otteellaan:
hän piti vastustajiaan kurissa rautakouralla hansikkaan sisällä, hiljentäen kiihkomuslimit huumorilla, jota nämä eivät varsinkaan kestä, mutta aina valmiina rusentamaan vastustajan kirjaimellisesti pienestäkin pullikoinnista.

Se on hyvä resepti alikehittyneen maan hallitsemiselle se.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Patelle, KKi:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Sehän tässä on ongelma että Suomessa itsensä puolustaminen on melkein pahempi rikos kuin rosvoilu itsessään.

Joppos123 & Qroquius Kad: Hyviä huomioita noista maista. Siellä ei demokratia vaan kerta kaikkiaan toimi.

Pate: Tuo pisti hiljaiseksi. Ei kai tässä voi oikein muuta kuin toivottaa jaksamista.

KKi: Jep. Sitä ne äitylit tuntuvat kuvittelevan.

Anonyymi kirjoitti...


Pate,vaihda maisemaa,Portugal tai Espanja esimerkiksi.
Ei tämä valtio tee mitään muuta kuin verottaa ja kurittaa.
Hallinnossa on kieroutuneita naisoletettuja.
Useat ylipainoisia rumia lesboja.
He katkeruuttaan toivovat että keskiluokkaisten kauniit tyttäret raiskataan.
Ja Kallion kaduilta ja baareista tulee lisää.

On aivan turha kuvitella tältä yhteiskunnalta enää mitään oikeudenmukaisuutta.
Kun Krianin spitaaliset rapalammikoissaan tuijottivat lävitseni ja anoivat almuja.
Niin mieleeni välkähti kun ylensyöneet papit puoleksisyötyjen lounaidensa jälkeen ryhtyivät ylistämään Herraa.
"Hyvä ja kaikkivaltias".

Pate,viereltäni on mennyt useampi hyvin läheinen ihminen.
Tiedän että se on tuskallista ja en ole siitä itsekään oikein toipunut.
On toki muutakin (PTSD) muista tapahtumista johtuen.


Rgds Josef

-TR- kirjoitti...

Esivalta ei ole enää ystävä tai liittolainen. Sama kehitys kaikissa länsimaissa. Vetäkää omat johtopäätöksenne.

Veikko kirjoitti...

Muinaiset kreikkalaiset muistaakseni sanoivat demokratian ehdottomaksi edellytykseksi sen, että äänestäjät saavat rehellistä ja avointa tietoa, mitä eri vaihtoehdot tarkoittavat. Ethän osta autoakaan, ellet ole koeajanut ja tarkistanut?

Nyt on menty kohta puoli vuosisataa pelkkää valehtelua. Kekkosesta voi sanoa kaikenlaista, mutta silloin eivät eteläsuomalaiset olisi uskaltaneet käyttäytyä tuolla tavoin.

QroquiusKad kirjoitti...

Kekkosesta voi sanoa ennen kaikkea sen, että hänellä oli monia huonoja puolia mutta niiden vastapainoksi lukuisia hyviäkin.
Nykyisellä eliitillämme ei ole enää kuin Urkin huonot puolet vailla hänen hyviään.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka venäläisiä pidetään typerinä Putinin kannattajina, mitä ovatkin. Niin eipä suomalaisetkaan juuri eroa niistä, samanlaisia typeryksiä, joida viedään kuin pässiä narussa.

Anonyymi kirjoitti...

Sanattomaksi vetää.

Eikä siksi etteikö ole sanottavaa vaan siksi, että moinen tilitys johtaa suoraan polpon vihapuhe-terrorismi - listalle, ja ko rekisterin kärkisijoille.

Suomessa vallitsee sananvapaus, emme vain voi taata vapautta sen käyttämisen jälkeen. Näin me kansalaiset suoritamme itsesensuuria valtiovallan viranomaisten sekä etenkin poliitikkojen riemuksi.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Josefille, TR:lle, Veikolle, Qrooquius Kadille, Anolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Josef: Viesti välitetty.

TR: Valiitettavasti siihen tilanteeseen on tultu.

Veikko: Ja valhe on pakollinen totuus.

Qroquius Kad & Ano: Olette molemmat täysin oikeassa.

Tvälups: Valitettavasti näin on.

vieras kirjoitti...

Ei liity mihinkään mutta onko Ykällä blogitarinoita joissa on mukana kissa tai useampi? Olisi aikomus lukea ne mutta pitäisi löytää ne jostain.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on ankeata, ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua."

"Mun puolesta kaikki saa runkata aivan missä huvittaa, mutta ei hallituksen kuulu rahalla kannustaa ihmisiä runkkaamaan juuri Lieksassa."

Sanaisen arkkunsa on avannut Fatim Diarra, joka tässä rasistisessa ja naisia syrjivässä maassa on valittu Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Tiedä mitä kaikkea muuta sieltä ajatusmaailmaltaan vihreän feministin arkusta löytyy, mutta jo näillä näytteillä on vaikea ymmärtää, miksi juuri hän johtaa pääkaupungin valtuustoa. Nuo ulostulot kertovat halveksunnasta ja röyhkeydestä suomalaisia kohtaan ja niitä kehtaa esittää ihminen, jonka omat juuret ovat juuri siellä insestisessä ja alkukantaisessa sekä väkivaltaisessa macho-kulttuurissa, josta Suomessakin tytöt ja naiset ovat turvapaikkashoppailun myötä "päässeet" yhä useammin osallisiksi.

Kiittämättömyys on maailman palkka. MOT.

Rouva Ano




vieras kirjoitti...

Tämäkään ei liity mihinkään mutta mitä Ykä tai hotellin pääkokki Pauno Blääd tekisi hevosen kulmapaistista? Mulla on pakkasessa kulmapaisti. Saako siitä aikaan stroganovia? Rokanohvi on usein naudasta mutta heppa varmaan käy siihen.

Naapurilla on rasvakeitin jolla voi keittää lihasuikaleita. Mutta onko heppa semmoinen että se kävisi siihen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

vieras:

Viesti1: Ei taida olla kuin yksi:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/11/palkkamurhaaja.html

Viesti2: Ei nyt tule äkkiseltään mieleen. Kannattaa googlettaa.

Rouva Ano: Olet täysin oikeassa. Ja kyseinen nainen on pestissään pelkästään ihonvärinsä perusteella.

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelu on aika tavalla rönsyillyt kun kissoihin päädyttiin. Mikäpäs siinä, joskin oletan - ja toivon - Ykän olevan enemmänkin näitä pystari-ihmisiä.

Nämä 11-12-vuotiaat "tummat" klopit voivat rampauttaa natiivin tytön, koska eihän tyttö ole mitään. Olisi kai siellä valkoisia poikiakin uhreiksi ollut? Ei vaan kantti kestänyt? Seppo Oikkosella on aina hienoja kommentteja, mutta joskus tuntuu että hän on teoreetikko eikä asu ns. hoodeilla. Näitä pikkuisia wanna-be gangstoja ei saada kuriin enää millään ja kaikkein vähiten sillä että taposet parkuu resurssipulaa. Rikos = päälleajo on todistettavasti tapahtunut, tekijät otetaan kiinni. Piste. Näin toimii poliisi. Jos ei niin toimii laittomasti. Ja samaan aikaan ihmetellään suomalaisten luottamuspulaa oikeuslaitokseen.

Suomen poliisin ensisijainen tehtävä on suojella ja turvata Suomen kansalaisia. Mutta kuinkas suojelet, kun kansalaisuus napsahtaa tosta vaan neljän vuoden ja sen sadan oikeusasteen rasittamisen jälkeen. Kieltä ei tarvitse osata, tulkkeja käyttävät somaliäitsyt sossussa 30 vuoden jälkeenkin, neekeri-sana on laiton ja se beigehkökin siinä ja siinä. Haarat levällään hallitus itkee rasismia ja samaan aikaan kippaa 1,3 mrdia klaanirasistisiin valtioihin. Kun saatiin se Afrikka-komissaari. Ketä ei muka syletä?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Rakas Rouva Ano, ei tuota kukaan voi järjellä ymmärtää. Siis politiikkaa. Häijy suomalaisia halveksuva nuorehko nainen, joka on opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa ja sosiaalietiikkaa - noita tuiki tarpeellisia aloja muttei tietenkään mistään valmistunut miksikään. Valmistumisen eteenhän olisi pitänyt tehdä töitä. Jos ruskeat tekevät töitä, sitä kutsutaan orjuudeksi.

Fatim nyt vähän hapuilee, onhan hän myös Naisasialiitto Unionin dirika, siis mahtifeministi. Hänen maailmankuvassaan kaikki miehet ovat insestisiä raiskaajia, lahjusfillarin saa toki mieskäsikin antaa. Rva Ano, taidan olla ikäisesi, ehkä jaat kiukkuni vaan et ansaitsemattoman häpeäni olla nainen tässä ajassa.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Vieras kyseli, että voiko hevosen lihasta tehdä esim. stroganovia? Kyllä siitä voi, hevosen lihasta voi tehdä aivan samoja ruokia kuin lehmästä, kauppanimi nauta. Minullakin on tuolla pakkasessa vastaav kimpale kuin vieraalla, odottelee aikaa tuota tuonnempana.
Teepä vieras siitä vaikka kaskenpolttajan lihapataa: Puoli kiloa hevosen lihaa semmoisina suupalan kokoisina paloina, saman verra possua, pari sipulia, pari kolme naurista, porkkanaa, palsternakkaa ja mustapippuria ja suolaa. Pata uuniin, sata astetta lämpöä. Anna muhia yön yli niin sitä voi sitten hapaattomatkin syödä.
Huru-ukko
PS. Minä en juurikaan lehmän lihaa osta, hevosta se olla pitää:) Toiset ostaa sika-nautajauhelihaa, mie sika -hevonenjauhelihaa.
Jos olet lähettyvillä, suosittelen Maatila-Liha Merosen puotiaa Orimattilan Virenojalla kaikenlaisen lihan ostopaikaksi.

AaJii kirjoitti...

Kun luitakaan ei katkennut, eikä epäiltyjen henkilöllisyys ollut tiedossa, niin kaikki tällaiset jää poliisilta nykyään tutkimatta. Milläpä ne niitä siitä valvontakameran kuvastakaan olisi tunnistanut?
Tällaiset tapaukset ovat pisara meressä. Se on valitettava fakta että ei poliisilla ole resursseja näitä tutkia.
Mutta onhan tämä taas pieni osoitus siitä, kunka paljon helpommalla ja halvemmalla pääsee jos maahanmuuttopolitiikka on kunnossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Huru-ukolle ja AaJii:lle & kiitos kommenteistanne.

tira+:

Viesti1: Hyviä huomioita. Pystarilla vissiin meinasit pystykorvaa?

Viesti2: Niin totta ja tuosta tuli vähän aaihetta postaukseen.

Huru-ukko: Kiitokset. Pannaan vinkit eteenpäin.

AaJii: Tuo on valitettavan totta.

Anonyymi kirjoitti...

On ihanaa saada täällä vastakaikua ajatuksilleen; kiitän Ykää, joka jaksaa tätä blogia omalla älykkäällä ja verbaalisesti nautittavalla tavallaan kirjoittaa ja muita hyviä kommentoijia unohtamatta erityisesti Tira+:aa, joka tuntuu olevan varsinainen sielunsisko. Omalta ystäväpiiriltä saa myös tukea, mutta koska kohtalo on kouraissut muutama vuosi sitten pahimmalla mahdollisella tavalla enkä ole enää työelämässä mukana, fiksujen miesten mielipiteet asioista kanavoituvat parhaiten tämän blogin kautta. Jos tämä olisi Oscar-gaala, kiittäisin ihan kaikkia nimeltä!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Omasta ja varmasti myös blogin muiden miesten puolesta taas kiitän sinua kannustuksesta sekä hyvistä kommenteista. Samoin kuin tira+:aa.

Anonyymi kirjoitti...

Nonni, ny on puita tehtynä* talveksi, riittävästi. Asumme mökillä talven, talo Tuppukylässä jää ylläpitolämmölle.

Asiaan, on se hyvä, ettei tyttäremme aikoinaan joutunut tämmöisen kohteeksi. Minä nimittäin tunnen muutaman lakimiehen, joka olisi voinut huvikseen syödä tuommoisen poliisin ja sylkeä luut suupielestään lattialle. Ja laittaa vielä laskun sille pollarille, ulosottoon korkoa kasvamaan, ihan piruuttaan. Milläs työtön ex-poliisi sen muka olisi maksanut.

Lady of the House on köllinimensä mukaisesti ulkoisesti kovin ladylike mutta ottaa kierroksia aika herkästi ja äkkiä. Siinäpä olisi komissaario saanut selitellä, että otti pataan 1½ metriseltä, alle 50 kiloiselta, kiltin näköiseltä kirjanpitäjätädiltä.

Ja mehmet vai mikä lie nimensä olisi ollut liemessä, olisi saanut selittää fatimalle, aishalle & parille muulle muijalle miksei enää kiinnosta vierailla yökylässä. Ja olisi sukukin ollut ihmeissään, kolme kastraattia suvussa. oi mikä häpeä.

*Kun jäin virkaköpiksi palkka putosi, lisää tienestiä ja säästöä on tarvis hommata. Naapuri, jonka kanssa olemme kompiksessa puubisneksessä, katseli kun haloin kirveellä propseja - ne kuivuvat halkaistuna paremmin eikä klapikoneellamme saa niin pitkää halki. Ehdotti, että kohta lie aihetta perustaa Tuppukylän toimeenpano ky. Tarvii hommata kaulakirves ja sopiva pölkky, osumatarkkuus ja -voima riittäisi jo hyvin. Hm. Pitää kai ilmoittaa tuppukylän klapi ky:lle lisätoimiala, alkaa olla laimuutoksen paikka kun musuja tulee lisää.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies ja oikein mukavaa mökkitalvea. Moni olisi kateellinen. Minä kuulun heihin. Ja valitettavasti kaikilla ei ole tuota lakimiestukea.

Anonyymi kirjoitti...

Mökkeily on varotoimi sähkön hinnan nousun varalle. Toisaalta työmatka on vajaan 50 km sijasta noin 100 km. Työ johtoasemassa julkisella puolella on kevyempää ja toisaalta heikommin palkattua kuin entinen hommani.. Ikään kuin pehmeä lasku eläkkeelle. Joustava työaika ja etätyömahdollisuus lisäbonuksena. Kaksi / kolme päivää pitää viikossa olla toimistolla, ainakin osa päivää.

Mökillä ei riitä kola eikä edes linko lumihommiin jos tulee oikea talvi, onneksi on piikkilangan kiristäjä. Ja naapurilla oikea traktori puskulevyinen ja oikealla lumilingolla varustettuna.

Lakimiesten suhteen minulla on käynyt tuuri, yhden suuryhtiön lakimies tuli kuvioihin seuran kautta, avustamaan lupajutuissa. Sama hemmo on tuttu tyttöystäväkokelaan kautta, kahden sellaisen. Nyt tämän juristin poika on ollut kuvioissa ja on tutustuttanut muihin, mm. muutamaan asiakkaaseeni. Siis tietotekniikkaongelmiin joutuneisiin tyyppeihin. Käsi kättä pesee - pikkupalveluksilla olen saanut suuria palveluksia.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

"Vaikutusvaltainen ystävä on parempi kuin sata unssia taskussa"
- Vanha sisilialainen sanonta -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Itselläni ei valitettavasti tuollaisia ystäviä ole. Tällaisia käppäukkoja vain. Ja olen myös kateellinen tuosta etätyömahdollisuudesta. Omia hommia kun ei työn luonteesta johtuen oikein pysty hoitamaan etänä.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, pystykorvaapa hyvinkin. Monitulkintainen sana kuten kippurahäntäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Aika OT:

Noita vaikutusvaltaisia tuttavia on siunaantunut, lähinnä asuinkunnastani johtuen. Tuppukylässä toimii vieläkin suuryhtiö ja täällä on sijainnut toistasataa vuotta tsadilaisten mökkejä liuta. Pikkukylässä kaikki tuntee kaikki tai ainakin tuntee jonkun, joka tuntee.

Siksi isoja dirikoja on tullut vastaan harrastuksissani, isojen dirikoiden lapsia tai lapsenlapsia koulussa ja harrastuksissa. Ja myöhemmin opiskellessa, töissä - elektroniikkamyyjän, -asentajan, rautamyyjän ja myöhemmin ATK / ICT-alan hommissa. Niin, ja sivuhommissa, aseseppänä, asevälittäjänä ja -kauppiaana. kaikenmoista on tullut asennettua ja rakennettua myös.

Mökkiläisistä on tullut pari ministeriä tutuiksi, muutama proffa, kaikenmaailman tärkeitä virkahemmoja epälukuinen määrä.

Sekarotuisuuteni kai on auttanyt myös, olen vanhaa hämäläissukua mutta isovanhemmissani on pohjalainen ja puolisavolainen. En siis pelkää ketään, enkä mitään. Ja vastuu on kokonaan kuulijalla.

Siksi minä kuulun myös ulkojäsenenä parissakin firmassa naisverkostoon*, kuulemma olen ainoa ukko, jonka puhe eikä ajatuskaan katkea. Puhetta tulee kuulemma ulos- ja sisäänhengityksen aikana. Osaan käsitellä hyvin kiukkuisia idiootteja, vaikutusvaltaisia sellaisia. Heldeskin kakkostasona / takatukena toimiessani tuli muutamakin ns. legendaarinen puhelu.

Yksi asiakas vuosien takaa, vuodelta -90 tuli tänään kaupassa vastaan, muisti kaupan, jonka teimme. Tuli ostamaan paria pyyhekoukkua, 5;- kpl, kylppäriremppa 10 000,- alkoi olla valmis. Myin sille pari koukkua 50:- kpl. Tuli sitten viikko kaupasta erikseen kiittämään, messinkiset emaloidut koukut kruunasivat uuden kylppärin. Vahvisti männäviikolla myyntipuheeni pitävän paikkansa -"kun hinta on unohtunut, laatu on jäljellä". Ei ole vieläkään tarvinnut messinkiä killottaa eikä muutenkaan huoltaa.

*Tästä oli se hyöty, että sain valkkaria /siideriä kehitys-, urheilu- tms-päivillä, keliakian takia kun en voi olutta juoda.

Niin, että Ykän olisi kannattanut valita vanhempansa ja asuinpaikkansa paremmin, sitten olisi juristeja tuttavissa. Muista tämä seuraavassa inkarnaatiossa.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Tasan ei käy onnen lahjat, sanoi Runeberg.
Minäkin sain tässä elämässä asuttavakseni lapsena ja teininä Tuppukylän, mutta se oli kovin erilainen kuin tuo veli Pyssymiehen Tuppukylä.
Täytyypä siis olla ensi kerralla vain tarkempi ja inkarnoitua oikein.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, kippurahäntähän meinaa Vaakunaviinaa. Minä olen koiraihmisiä mutta tykkään kyllä kissoistakin.

Pyssymies & Qroquius Kad: Kiitos jaetuista kokemuksista. Ja vanhempiaanhan ei voi valita. Enkä sitä uutta inkarnaatiota kaipaa. Tässä yhdessä elämässä on ihan tarpeeksi.