maanantai 26. syyskuuta 2022

ANTERO LÄRVÄNEN JA AMMATTITOIVOJA

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion lähetyksessä ja tällä kertaa tutustumme vähän esillä olevaan mutta erittäin vaikutusvaltaiseen virkahenkilöryhmään eli valtionhallinnon ammattitoivojiin. Meillä on haastattelussamme kyseisen ryhmän edustaja Usko-Toivo Hääkensäk sisäasiain kurjistamisministeriöstä. Tervetuloa lähetykseemme, Usko-Toivo.

- Kiitokset, Antero ja tervehdys kaikille pinnanmaalaisille kuunteljoille.

- Kerrotko Usko-Toivo hieman itsestäsi ja urastasi?

- Niin joo, minähän olen siis selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan maisteri Tampereen yliopistosta. Olen ollut pitkään julkishallinnon palveluksessa. Ennen nykyistä uraani olin parikymmentä vuotta valtionhallinnon kehittämistoiminnan kehittämistoimistossa jossa suunnittelin kehittämisprojekteja joissa suunniteltiin kehittämisprojekteja. Työni akateemisesti työllistävä vaikutus oli varsin merkittävä.

- Sitten 2000-luvun alussa siirryit nykyiseen tehtävääsi ammattitoivojaksi.

- Kyllä. Silloinhan alettiin elää aikaa jolloin sekä poliittinen- että virkakoneisto alkoi karistaa harteiltaan vanhan insinööritodellisuuden taakan ja siirtyä virallistettuun toiveajatteluun. Tiesin, että tehtäväni oli haastava mutta otin sen mielelläni vastaan.

- Mikä tehtävästäsi teki erityisen haastavan?

- No tietysti se, että valtiokoneistossa virallistettu toive ei ole vain toive, vaan se on selvä käsky ja menettelytapa jonka mukaan toimitaan. Työhöni sisältyy siis suuri vastuu, että pystyn kehittämään nimenomaan poliittisesti oikeaoppisia toiveita.

- Kerrotko hieman näistä käskyiksi ja menettelytavoiksi muuttuneista toiveista?

- No niitähän on tietysti paljon, mutta kaksi suurinta ovat päällimmäisenä. Ensimmäisenä tietysti toive siitä, että maahanmuutto ja nimenomaan kehitysmaalainen maahanmuutto olisivat maallemme juuri sellainen siunaus kuin mitä olemme toivoneet. Toivomme siis edelleenkin että paljon puhuttu kotouttaminen lopultakin onnistuisi.

- Mutta tehän toivotte sitä että joku, mikä on mennyt perseelleen jo yli kolmekymmentä vuotta alkaisi toivomalla toimia. Ja se kotouttaminenhan on oikeastaan termihirviö joka ei tarkoita mitään mutta jota on mukavaa hokea.

- Totta kai me elämme edelleenkin sen toiveen mukaisesti. Kai Antero ymmärrät että jos niin ei tehtäisi niin joku saattaisi ajatella valtiokoneiston toimineen rikollisesti. Ja jos rikollista valtiokoneistoa sanoo rikolliseksi valtiokoneistoksi niin syyllistyy ilman muuta valtiorikokseen. Pakotetulla toiveajattelulla itse asiassa suojelemme suomalaisia rikolliselta toiminnalta. Ja mitä tulee tuohon kotouttamiseen niin eihän se ole termihirviö vaan käyttökelpoinen poliittisessa ajattelussa muokkaantuva ja muotoutuva työkalu. Senhän kehitti alun perin bullshitologian professori Hirvetta Katkerainen tuossa 1990-luvun alussa. Hän ymmärsi, että insinööriajattelusta vapaita ja vapaasti muokattavia termejä tarvitaan jotta voidaan pakottaa ihmisille tarpeetonta välttämättömänä.

- Niin. No mikäs se on se toinen päätoive?

- No tietysti tämä Vihreä Siirtymä. Se pitäisi toteuttaa parasta mahdollista vauhtia huomattavasti nopeammin mutta eihän meillä ole minkäänlaista infraa millä se tehtäisiin. Samaan aikaan kun toimivaa energiaa ajetaan alas. Niinpä virallinen toiviokäsky on että jos ne asiat vaan jotenkin suttaantuisivat. Ja että kansalaiset eivät kiinnittäisi huomiota tähän, no, marginaaliseen suunnitteluvirheeseen.

- No niinhän se olikin. Mutta osaatko kertoa joistain virallisista toiveista jotka menivät ihan tunnustetusti pieleen?

- Niin no… onhan niitä… tietysti kaikki jos ajatellaan insinööritodellisuuden mukaisesti… mutta joo, se hanhiasia… kun me kehitettiin toive että ne lentäisivät vain niille varatuille pelloille. Kas kun meillä hallinnossa ei olla hirveästi perehdytty tuohon varsinaiseen luontoon. Niin ajateltiin että hallintopäätökseksi muutettu vankka toive riittäisi. Mutta sitten Suomen Metsästäjäliitosta otettiin meihin yhteys ja kerrottiin että hanhien kommunikointikyky ihmisten kanssa ja kyky noudattaa hallinnollisia päätöksia on varsin rajallinen.

- Me päätimme vetää tämän toiveen pois mutta silloinen ympäristöministeri Krista Mikkonen oli – piru vie – ehtinyt saada sen itselleen ja alkoi puhua siitä julkisesti sen kummempia miettimättä. Siitähän koiranleuat piruilivat paljon ja hartaasti ja se saa niin minut kuin koko toivojien ammattikunnan toivomaan ihan viran puolesta että se maalittamislaki saadaan voimaan kaikessa ankaruudessaan. Ei sivistyneessä valtiossa saa vallanpitäjille piruilla. Ei varsinkaan faktapohjalta. Se on ihmisen ja hänen työnsä halveksuntaa.

- No mitenkäs, onko teillä suunnitelmissa tulevaisuuden toiveita joista tulee käsky ja menettelytapa?

- Niitähän on paljon mutta nostan esille kaksi. Ensinnäkin virallinen toive siitä että suomalaiset eivät mieltäisi kehitysmaalaisten elintasosiirtolaisten elättämistä ristiksi ja riesaksi vaan iloksi ja etuoikeudeksi. Se on harras virallinen toive. Ja toinen on tietysti se, että äänestäjät ymmärtäisivät että jokainen Järjestelmäpuolueen ulkopuolelle menevä ääni on ääni pelottavalle äärioikeistolle.

- Tämähän oli oikeastaan itsestään selvää. Olisiko teillä tähän jotain loppukaneettia?

- Toivossa on hyvä elää. Varsinkin pakotetussa sellaisessa.

- Ja näinhän se oli. Usko-Toivo Hääkensäk, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradiosta varsin toivottomista tunnelmista. Siirto rutioon.

- Ja täällä paikallisration rutio. Jatkamme musiikilla ja Ylermi Vilvatväinen & Hässitty Käsitys-orkesteri esittää kappaleen ”Sulle tekisi en koskaan mitään släärää”.


31 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Suomalaisilla on vieraalla hallintokielellä hallittuna kansana suunnilleen seitsemänsadan vuoden alitushistoria takanaan, ja valitettavasti tällainen historia jättää kansanpsyykeen tyypilliset jäljet, joiden selvittämiseksi ehdottomasti tarvitsisimme jonkinlaisen kansallisen psykoanalyysin.

Kun ongelmaksi vuosien varrella kasvanut toiskulttuuristen "maahanmuutto" somaliaallon muodossa 90-luvun alussa alkoi, yhteiskunnallisessa keskustelussa yksi tyypillinen repliikki oli suomalaista impivaaralaisuutta inhoava mutta samalla kansallista alemmuudentuntoa ilmaiseva parkaisu: "Meidän pitäisi olla iloisia siitä, että joku yleensä tänne kylmään ja takapajuiseen maahamme haluaa tulla!"

No, vuodet ovat toki tehneet sen verran tehtävänsä, että tuota repliikkiä ei keskustelussa enää juuri kuule. Mutta silti ollaan vielä toivottoman kaukana siitä sananlaskussa hyvin ilmaistusta tavoitteesta, että jokaisen kansan pitäisi "arvata oma tilansa, antaa arvo toisillekin".

Kun olemme toistaiseksi kyenneet vain antamaan ylenmäärin arvoa toisille, ja kun olemme jopa säätäneet itsellemme lakeja joiden pykälillä kiellämme itseltämme itsesuojelun ja julistamme suojeltaviksi esimerkiksi uskonnolliset ryhmät joilla on erityinen taipumus reagoida loukkauksiin väkivallalla, meillä on vielä aika pitkä matka siihen, että pystyisimme arvioimaan oman kansallisen tilamme.

Meillä on edelleen vahva jako "parempiin" ihmisiin ja "impivaaralaiseen" rupusakkiin. Ja, mikä traagisinta, aika leimallisesti koko poliittinen eliitti inhoaa kaikkea missä vähänkin vivahtaa kansallismielisiä sävyjä.

Historiallisesti alaspainetun kansan asenteet eivät tule vielä muutamaan vuosisataan miksikään muuttumaan. Myös kymmenen seuraavan sukupolven keskuudessa kasvavat harvat eri alojen nerotyypit joutuvat etsimään menestyksen ja suosion ensin muualta maailmasta -- vasta sitten suomalaiset alkavat omia ajattelijoitaan arvostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä toivioretkeläisiä ja kaiken kehittäjiä on oikeasti valtion ja kuntien palveluksessa pilvin pimein, mutta tulokset ovat samat kuin kehitysavussa yleensäkin, siis lähinnä miinusmerkkiset. Enemmän ehkä ihmetyttää vielä se, että meillä on jos jonkinlaista instituuttia, tutkimuslaitosta, verovapaata säätiötä ja kansalaisjärjestöä ja yhdistystä, jotka ovat tunkeneet valtion rootelille, kuppaavat budjetista rahat toimintaansa ja palkkoihinsa ja saavat aikaan - niin mitä? Lausuntoja?

Asian vierestä taas, mutta olen ihmetellyt, että kun sodan uhka leijuu koko Euroopan yllä, niin missä ovat nyt vasemmiston ennen niin innokkaasti harrastamat mielenosoitukset, rauhanmarssit ja -junat sekä muu rauhaa rakastava toiminta? Ilmeisesti kuitenkin siitä samasta syystä, miksi itärajan sulkeminen tuntuu olevan vasemmistolaiselle hallitukselle ylivoimainen tehtävä?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä blogi. Saa hyvälle tuulelle vaikka lukiessa mielessä vilahtelevat elävien poliitikoiden naamat vasemmalta oikealle. Tekeekö mielikuvitus tepposet vai mahtaako aiheet tulla tästä maailmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus menneisyydessä laulettiin: Toivotaan, toivotaan että saisimme toisenlaisen maan. No, nyt se toive tooteutuu, vaikka ei ehkä laulun tarkoituksessa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Samaan aikaan italassa: "jokainen Järjestelmäpuolueen ulkopuolelle menevä ääni on ääni pelottavalle äärioikeistolle." - Melonin äärivinkkelilaitaoikeistolainen, fasistipuolueen seuraaja, on saanut äänivyöryn.Sannan kaveri pääsee hänkin pääministeriksi, jättekiva!

Niin, Mussolini oli demari, Italian sosdemojen aktiivi ja puoluelehden toimittaja. Perusti sitten kansallissosiaalisdemokraattisen liikkeen ja nousi valtaan.

Niin, heil hitler, muil mussoliini, meil tanner. Vai mitä sanna.

Ääni demarille on ääni ääärilaitavinkkelioikeistolle!

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Mitenkäs sitä filosofoikaan muuan majuri Sarastie:

"Saksan sodanjohdolla on eräs kultainen perinne. Se ei toivo, se laskee.
Venäläisillä on vain yksi valtti:
Pyhän Harmaan Eläimen apaattinen sitkeys."

Meidän poliittisella ja mediaeliitillämme ei ole kumpaakaan.
On vain fanaattinen hurmahenkisyys. – Fanaattisen uskonnon kappalehan se Vihreä Siirtymä onkin, kuten myös Väestönvaihto:

ensinmainittu on keskeinen osa Gaia-uskontoa, jälkimmäinen monikulttuurisuususkontoa.
Tiedolla ja järjellä ei ole kummankaan kanssa mitään tekemistä.

Ekku kirjoitti...

Näitä "tuulella käyviä" kyllä Suomessa riittää. Koko kansa olisi akateemisesti koulutettava ja kun kaikilla on sitten joku huuhaa-tutkinto ilman reaalimaailmaan sopivaa työnkuvaa, niin niille pitäisi sitten järjestää hyväpalkkainen työpaikka.
Kyllä toiveet ja unelmat on ihmiselle tärkeitä, mutta huono niitä on ohjenuorana käyttää yhteiskunnallisissa asioissa. Siinä tarvitaan realismia maustettuna annoksella idealismin ja haaveita.

Anonyymi kirjoitti...

Aina välillä välähtää päässä ikävä ajatus, että ovatko persut siirtyneet jo vaivihkaa järjestelmäpuolueeseen. Myydäänkö puolueen arvot ja tavoitteet alennushintaan, kunhan hallitukseen ensi keväänä päästään? Eli tehdään soinikakkoset. Sitä puolue ei kyllä kestäisi. Kannatus vajoaisi yhtä alas kuin keväällä 2017 eikä siitä enää nousisi.

Oman kannatuksen turvaamiseksi on ihan turha ruveta myötäilemään orpoja ja mariineja. Viime vaalien jälkeen jopa Halla-aho vaikutti hetken ajan niin hallitusintoiselta, että oli taipumaisillaan Rinteen myötäilijäksi, jotta hallitukseen olisi mahdollisuus. Purra on ainakin tähän asti ollut puheissaan vankka oman puolueen linjan tinkimättömyyden suhteen.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Jos jäitte ihmettelemään, miten keskustakirjasto Oodissa saatettiin järjestää vain tummaihoisille suunnattu tilaisuus, niin selityksenä ovat tämänkaltaiset tutkimukset: https://www.kirjastot.fi/uutiset/uutiset/uusi-selvitys-tasa-arvon-toteutumisesta?language_content_entity=fi

Tasa-arvotutkimusta oli tekemässä tietysti vain naisia.

-Valtsu-

Veikko kirjoitti...

Seppo Oikkonen kuvaa hyvin Suomen tilannetta alistettuna kansana, mutta sama alistuneisuus tuntuu vallitsevan kaikkialla lännessä. Esimerkiksi Ruotsi on ollut itsenäinen aina, samoin Iso-Britannia.

Kuitenkin molemmissa alkuperäinen kansa tuntuu alistuneen kohtaloonsa. Iso-Britanniassa maahanmuuttajien jengit raiskasivat englantilaisia tyttöjä, muttei tunnu kansa heräävän.

Kansa tarvitsee poliittisen liikkeen ja johtajan. Kun nyt lukee Enoch Powellin puhetta Rivers of Blood vuodelta 1968, niin hän osasi jo silloin nähdä, mihin tie vie. Powell ei saanut kannatusta, poliittinen eliitti halusi halpaa työvoimaa ja värinää kaduille, ei tosin omalle kotikadulleen.

Miksi koko länsi tuntuu vajonneen hulluuteen? Joskus ennen vasemmistossa sanottiin, että kaikki paha tulee lännestä, siis Amerikasta. Nyt vasemmisto ihailee Amerikkaa. Mikä muuttui?

Qroquius Kad kirjoitti...

Veli Seppo näki suomalaisen alistumisluonteen syyksi satojen vuosien historian vieraan vallan alla, vieraalla kielellä johdettuina.
Mutta virolaisten asiat olivat samoihin aikoihin vielä kurjemmin:
kun suomalaiset talonpojat yleensä omistivat tilansa ja jopa muodostivat oman säätynsä, oli virolaiset alistettu maaorjuuteen.

Miksi virolaiseen kansanluonteeseen ei kuitenkaan kehittynyt vierasmaalaisille orjailun tarvetta toisin kuin suomalaisille?

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Vastaukset Veikon ja Kadin kysymyksiin löytyvät siitä, että tuo "alistuminen" -- joka ilmenee myös uhrirooleihin samaistumisena -- on yleisinhimillistä ja oikeastaan ihan perustavanlaatuista, eli uhritunnot ovat kaikkein voimaannuttavinta mitä ihmisen alitajunta voi tietoisuuteen antaa.

Ja siinä sitten noin niinkuin psykoanalyyttisesti ottaen pätee se, että mitä pahemmin jokainen uusi sukupolvi jää perusnarsististen tuntojen valtaan, sitä enemmän kaikki toiskulttuurinen erilaisuus heitä viehättää ja sitä enemmän he perustelevat "maahanmuuttoa" vetoamalla uhrituntoihin.

Ja juuri tällaisista syistä jokainen kansa eurooppalaisen ajatushistorian tässä vaiheessa tarvitsisi perinpohjaisen kansallisen psykoanalyysin. Sillä tätä nykyistä tietä kulkemalla Eurooppa on todellakin tekemässä "outoa itsemurhaa" -- eli siis, jos asia edelleen freudilaisittain kuvataan, olemme vajoamassa psyykkiseen taantumaan, jossa tuhon ja itsetuhon voimat alkavat sulaa yhteen.

Ei se suinkaan mitään sattumaa ole, että esimerkiksi "vihreä ajattelu", joka olemuksellisesti on uususkontoa ja tarjoaa ihmisille heidän aina kaipaamansa eskatologian, on niin suosittua. Eikä se suinkaan ole sattumaa, että ihan samat ihmiset jotka saarnaavat moraalisoivaan sävyyn "ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta" ovat ihan niitä samoja ihmisiä, jotka toivottavat Eurooppan almiiden kulutusmahdollisuuksien piiriin tervetulleiksi esimerkiksi miljardi afrikkalaista.

Kansallinen psykoanalyysi. Sitä pitäisi toitottaa. On se ja sama, missä "opillisessa2 muodossa nykytilanne kuvataan ja selitetään, kunhan nämä ajassamme vallitsevat suunnattomat kognitiiviset dissonanssit ja "hyväätarkoittavien" tekopyhien ihmisten uhriajattelusta ammentama omankädenoikeus jotenkin saataisiin käsitteelliseen hallintaan.Qroquius Kad kirjoitti...

Ei tässä kyllä nyt oikein tullut vastausta kysymykseeni, että miksi veljeskansa virolaiset eivät ole Toiseuden palvojia kuten suomalaiset, vaikka heidän alistamishistoriansa oli suunnilleen yhtä pitkä mutta julmempi?

Anonyymi kirjoitti...

Seppo yleistää. Ei me kaikki. Olen kasvanut "ruotsinkielisellä" alueella täysin suomenkielisenä eikä se ole minulle alemmuuden tunnetta tuottanut. Päinvastoin. Ruotsinkieli lainausmerkeissä siksi, että se murre oli hauskaa kuunnella.

Varallisuutta niille on kyllä kertynyt paremmin kun ovat paikallaan polkeneet ja toisiansa tukeneet. "Verkostoituneet" ja jakaneet bisnekset. Yksi suku myi kelloja ja kultaa, toinen rätei ja lumpui, kolmas Volvoja, neljäs Saabeja ja yksi teki nahkakamppeita. Jako meni kuin nallekarkit tasan. Nyt ovat jo monet suomalaiset menneet ohi.

Eihän ÄrKooPeella valtakunnan politiikassakaan ole kuin kaksi asiaa joista huolehtia. Että Suomi säilyy "kaksikielisenä" eikä heidän lukuisia säätiöitään panna verolle. Siksi se on takiaispuolue kaikissa hallituksissa. Miettinyt joskus, jos samaa kielilakia tarkemmin sovellettaisiin, meillä olisi nyt aika monta "virallista kieltä".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Rouva Anolle, Anolle, Huru-ukolle, Pyssymiehelle, Qroquius Kadille, Ekulle, Tapsalle vaan, Valtsulle, Veikolle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Seppo, Veikko & Qroquius Kad: Niin kuin tässä todettiin, niin ei se rähmällään olo ole suinkaan vain suomalainen ilmiö. Länsimaat ovat yhdessä tekemässä sitä hidasta itsemurhaa.

Rouva Ano & Ekku: Julkisen sektorin järkyttävä hölynpölytyöntekijoiden määrä on ongelma jota yksikään puolue ei näytä uskaltavan nostaa tapetille.

Ano: Kiitokset. Ja tästä maailmastahan ne aiheet tulevat.

Huru-ukko: Siinä kappaleessahan laulettiin ”että antaisimme kaiken” ja se on kyllä toteutunut.

Pyssymies: Hjuu, jos Mussolini ei olisi ruvennut niihin sotaseikkailuihin niin hän olisi saattanut pysyä vallasssa vaikka kuinka kauan. Ja kun katsoo valtamedian uutisointia Italian vaaleista niin on selvää että Oy Son Lönsön Ab pussittaa tällä hetkellä genitaalihiekkaa kolmessa vuorossa.

Qroquius Kad: Jep. Kyse on tunteen ja muodin sekoituksesta. Ja se venäläisten apaattinen sitkeys on kyllä saanut viime aikoina kovia kolhuja. Ja ehkä se virolaisten toisenlainen ajattelutapa johtuu nimenomaan siitä miehityksen julmuudesta.

Tapsa vaan: Ei kai tässä auta kuin, no, toivoa ettei niin kävisi. En kylläkään usko. Persuissa tajutaan että se tarjoaa vaihtoehdon. Jos sitä ei ole, ei tarvita persujakaan.

Valtsu: Joo, nykyisin tasa-arvo on kyllä ihan uusiksi päivitetty. Etten sanoisi päivettynyt.

Ano2: Näkisin, että se alemmuuden tunne elää erityisesti valtamediassa ja yliopistoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Uutisia lukiessa tulee mieleen, kun noita uusia virkoja keksitään ja pakkotyönhakua pukkaa, että pitäisikö hakea talvella kompostin tarkastajaksi ja kesällä pyöriäistarkkailijaksi, tai päinvastoin. En tiedä vielä minne hakemukset pitää lähettää.

JJR kirjoitti...

Laitoin Uuden Suomen blogiin kommentin, jossa linkkasin Ykän postausta.
Uuden Suomen sensuuri tuomitsee tämän sivuston joko laittomaksi, harhaanjohtavaksi tahi epäasialliseksi.
Veikkaan syyksi harhaanjohtamista, sillä kultamunablogi, jonka linkkasin oli aiheena myös USn sensuuriblokkauksessa
Totuus sattuu kovin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja JJR:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ehkä olisi fiksua perustaa suoraan disponibiliteettivirkoja. Valtiollisia pasianssinpelaajia. Hukkaan mennyttä rahaahan sekin olisi mutta saisivat vähemmän pahaa aikaiseksi.

JJR: Jaa että Uusi Suomi sensuroi blogini. No tästähän täytyy olla suorastaan otettu. Mutta kuvaa aikaamme. Mielipiteitä saa esittää, jos ne ovat sopivia. Mutta faktoja ei.

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin iltapulun italiauutista hetki sen jälkeen kun Ykä oli päivittänyt sivunsa. Lady of the House ihmetteli mitä kummaa luin, kun alkoi niin naurattaa.

Mitäs jos hieman muistelesimme sadan vuoden takaisia asioita.

Kaikkien arjalaisteoreetikkojen ja rasistien esi-isä oli muuan Freudenthal, RKP:n pyhimys. Esinanatsien esiatsi.

1918 ruotsalaiset sitten tulivat itämaahan teloittelemaan kirottuja mongoleita. Vaasassa ei ollut punakaartia, piti tyytyä teloittelemaan suomenkielisiä aktivisteja. Avannon reunalle vaan.

20-luvulla olivat ruotsin demaritkin innokkaana mukana rotua parantelemassa, tattarit, lappalaiset ja suomalaiset pitää steriloida. Asiaa koskevat lait pääsivät esikuviksi 30-luvun saksan laeille.

20-luvun demareita, kuka lie oudoin, mussolini, tokoi, kurikka, gylling, tanner, sillanpää, wälläri?

Mitäs luulisitte, kun Suomen Kansallissosialistinen puolue päätti yhdistyä, mihin puolueeseen se yhdistyi? IKL, ei. KOK, ei, SDP, mistäs tiesit!

Mikäs puolue on aloittanut kapinan laillista hallitusta vastaan? SDP. Mikä puolue on lietsonut kapinayrityksiä, aseellisia. SKP. Mikäs puolue kokousti aikeenaan mahdollinen kapina laillisen menon puolesta. IKL.

On ne äärilaitavinkkelioikeistolaiset sitte kamalia. Niin.

Pyssymies

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kyllähän Ykä on oikeilla jäljillä, kun toteaa, että "ehkä se virolaisten toisenlainen ajattelutapa johtuu nimenomaan siitä miehityksen julmuudesta".

Psykoanalyysissa se tavoite asetetaan nimenomaan siinä järjestyksessä, että käyttäytymisessä eri yhteyksissä havaitut toistuvat kuviot -- toistuvat vakiot -- yritetään palauttaa ihmisen varhaisvaiheen kehityksen yleisinhimillisiin tekijöihin. Ei siis niin, että rakenneltaisiin teoriaa, jossa jotakin yleiskäsitettä selitettäisiin toisella yleiskäsitteellä.

Sosiologiamme grand old man, Erik Allardt, piti yhteiskunnamme jatkuvasti vaikuttavaa taipumusta jakautua aina kaikissa kysymyksissä kahtia kansallisena ominaispiirteenämme, ja jos eri yhteyksissä esiintyvät kipeät konfliktit pinotaan päällekkäin ja läpäistään tiedollisella röntgenkatseella, kyllähän se kysymys psykoanalyysin tarpeellisuudesta mielestäni hyppää silmille.

Kuitenkaan meillä ei ole tutkittu esimerkiksi kansansairauttamme masennusta siltä kannalta että miten se koskettaa kieliryhmiä. Ei ole tutkittu kiusaamisilmiöiden saman- tai erilaisuutta eri kieliryhmissä. Ei ole tutkittu projektiivisia viholliskuvia seltä kannalta, millaisia ne ovat ruotsinkielisten tai suomenkielisten keskuudessa.

Meillä ei siis ole päästy vielä eroon edes pakkoruotsista. Se on mielestäni melkoinen alistamisen maailmanennätys -- ei missään muualla maailmassa ole itseään itsenäiseksi nimittävää kansaa, jossa muutaman prosentin entistä herrakansaa edustava vähemmistö voisi de facto pakottaa enemmistön opiskelmaan omaa kieltään.

Olemme alistettu vammainen kansa. Sen seikan selvittämiseksi pitäisi niitä akateemisia resursseja käyttää.

Mitä tuohon psykoanalyyttiseen metodiin sinänsä tulee, pitää muistaa että toistuvien käyttäytymiskuvioiden palauttaminen varhaislapsuuden kehitysvaiheisiin ei ole mikään muodollis-teoreettinen käsiteoperaatio, vaan sisältöjen syntyä ymmärtämään pyrkivä ajatustyökalu.

Vähän niinkuin tämä eurooppalaisella uudella ajalla kiellis-kulttuurisissa kansallisvaltioissa individualististen ihanteiden yhteisöprojektiona kehittynyt ja "edustuksellisuuden" kognitioon perustuva demokratia ei ole mikään muodollis-käsitteellinen hallintomalli, vaan ihan tiettyjä kognitiivisia ominaisuuksia ja kykyjä edellyttävä, sisältöjen määräämä "vallan" legitimaation raami.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin ilmoitusasiana voin kertoa, että EU on aidon eurooppalaisuuden rappeutumis- ja hajoamisilmiö.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Tottahan tuo kaikki on. Sinänsä demareista oli aikanaan suuri hyöty kun ne sodan jälkeen nielivät kommunistien kannatusta.

Seppo: Kiitos lisäyksestä. En sinänsä ymmärrä, että kuinka se koko kansaa koskeva psykoanalyysi voitaisiin tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Oli aika kun media hyväksyi erilaisia mielipiteitä, mutta se jäi jonnekin 90-luvulle. Muistan internetin alkuaikoina kirjoittaneeni kommentteja jopa Stadin Pravdaan, aika härskejäkin, jotka julkaistiin. Nykyisin niistä häkki heilahtaisi. Kommentoitiin silloinkin niin ajankohtaista Fortum johtamista. Toimittaja oli saanut tehdä koko sivun jutun Fortum tulospalkoista ja optioista. Kansa niistä vihastui vaikka olivat silloin "vain" miljoonissa.

Valtiolta varastaminen vain pysyi ja parani. Nykyisin Fortum saa hukata tuommoiset parikymmentä miljardia ja saa vain lisää tukea veronmaksajilta. Uutisointi pitää nykyisin olla ainoastaan myönteistä eikä eriäviä mielipiteitä mediassa julkaista. Siitä on aikaa kun olen viimeksi mediaan mitään kirjoitellut. Joskus pistin kanttisia Demariin ja Kansanuutisiin. Vittuilivat vaan kun en ymmärrä asioita.

Mediaan ei kannata kirjoitella enää mitään. Mediapooli pitää huolen että "uutiset" ovat kuin samasta tuutista. YLE siellä mukana. Ja pooli rahoitetaan tietenkin veroilla niin kuin YLEkin. Harmittaa kun moni hyvä blogisti on lopettanut. Usarista ensin banaanit ja siirtyivät kirjoittelemaan omia blogejaan. Varoittivat kyllä taloudessa tehtävistä megaluokan virheistä. Mutta eihän virallisen linjan vastustajia pidä uskoa. Jos ei löydy vastaan faktaa, leimakirves auttaa aina. Mielipiteen julkaisuvapautta on vain internetissä ja on vain ajan kysymys milloin se saadaan loppumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Pannaan vähän kevennystä. "Ruotsinkielisillä" alueilla tytöt tykkäsivät "suomalaisista" pojista. Kun heidän kanssaan seurusteli pysyi vatsa täynnä ja pallit tyhjänä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Noinhan ne asiat ovat edenneet ja sen maalituslain myötä alkaa varmaan jonkin sortin hyökkäys meitä väärinajattelijoita kohtaan.

Ano2: Jaa-a, kun minulla ei ole tuosta kokemusta niin en osaa sen kummemmin kommentoida.

vieras kirjoitti...

Kerkesikö Ykä tavata Anteroa ja äänimiehiä tämän tarinan jälkeen? Nyt on ollut menossa metsästyskausi. Hirveä ja mitä muuta on menossa. Mites on metsästysreissut menneet Huitsinnevadallla ja Pinnanmaalla Ykällä, Anterolla ja äänimiehillä, sekä Kutvosella, Köyriäisellä, Lötjösellä, Lärvänderllä, Pätisellä ja Pöntiäisellä?

Tuosta kävikin mielessä onko Lärvänder sukua Anterolle? Kun Lärvänen kuullostaa suomennetulta muodolta Lärvänderistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Antero ja kumppanithan ovat mielikuvitushenkilöitä. Ne palaavat kirjoituksiin jos löytyy inspiraatiota. Yksityiselämästäni en halua kommentoida.

vieras kirjoitti...

Mulle kävi hassusti sen hevosen stroganovin kanssa. Luin väärin ohjetta kun siinä luki ruokalusikalla jauhoja mutta mä laitoin desilitroissa. Kastikkeesta tuli hyytelömäistä ja puuromaista. Muuten siinä oli rokanohvin maku.

Ja sit ois pitäny paistaa monta tuntia. Jostain syystä ohjeessa lukee 1-1,5 tuntia mikä ei riitä alkuunkaan. Ehkä ainakin kolme tuntia ois tarvinnu.

Siis tein tällä ohjeella:
https://yhteishyva.fi/reseptit/murea-stroganov/recipe-2469

Ilmeisesti hevosen kulmapaisti on kuivempi osa ruhosta kuin muut? Kulma ja jalat lienevät kuivimmat hepan lihat?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Kerrankos se vahinko sattuu. Minä olen tehnyt hevosesta vain grillattuja pihvejä ja sitten hevossäilykkeestä kastiketta niin että en osaa oikein neuvoa. Huru-ukko saattaisi osata.

Qroquius Kad kirjoitti...

Itse kuulin tapauksesta, jossa kokkaaja luki kastikereseptin 1,5 dl jauhoja 7,5 desiksi ja teki työtä käskettyä.
Asiaa oli kuulemma naurettu, vaikka joku toinen olisi voinut suhtautua toisinkin.

Ehkäpä tuon kastikkeen olisi voinut pelastaa uudelle elämälle laittamalla uuniin ja paistamalla taikinana?

vieras kirjoitti...

Mitä Antero teki ennen kuin alkoi toimittajaksi? Muistelen että olisi tekussa suorittanut insinöörin tutkinnon. Maanmittausinsinööri tai oliko maanrakennusinsinööri?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Vaan mistäpä sen tietää kuinka moni hyvä ruokaresepti on syntynyt juuri tuollaisen vahingon kautta?

vieras. Maanrakennuspuolelta joo.