perjantai 30. syyskuuta 2022

OMAT KOIRAT PURIVAT

Tämä postaus koskee pilapiirtelijä Ville Rantaa. Kirjoitin tarkoituksella että pilapiirtelijä koska en ole koskaan pitänyt hänen tuotannostaan. Sehän on pitkään keskittynyt vihervasemmistoa miellyttääkseen vihervasemmiston omissa päänupeissaan kehittämien harhaluulojen irvimiseen. Eli tavallisten suomalaisten miesten, kansallismielisyyden, perusuomalaisten jne. Ja niinpä kyseisestä häiskästä on tullut vihervasemmiston keskuudessa hyvin suosittu.

Mutta viime aikoina hän on pistäytynyt muutaman kerran myös reaalimaailman puolella ja tehnyt tiettyjä pilakuvia islamista. Selkeästi osoittaen mitä islam on. Ja sehän olikin virhe sillä nyt hänestä on tehty rikosilmoitus. Ja mistä? No tietysti: kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kohteena ovat muslimit.

Nyt kyseinen Ville Ranta on siinä monelle suomalaiselle tutussa löysässä mutta pitkässä esitutkinnan ja mahdollisen käräjäoikeuden hirressä. Joka Suomessa on jo rangaistus itsessään. Kas kun kaikki rikosilmoitukset kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tutkitaan. Totuuden kertominen on rikos. Rikoksen voi välttää vain vastuullisella valehtelemisella. Ja vastuullisesta valehtelemisesta kertoo ajatustenlukuun pystyvä eläkkeelle jäävä valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen. Boldaus oma:

Toiviaisen mukaan sananvapauskysymysten tulkitseminen edellyttää syyttäjältä ”vaativaa oikeudellista harkintaa”.

– Vaikein kysymys on useimmiten se, missä menee rangaistavuuden alaraja. Milloin viestit ovat vähemmän vakavia ja saavat sananvapauden suojan ja milloin ne ovat rangaistavaa vihapuhetta?

– Hankalimpia ovat viestit, joiden yleissävy on asiallinen mutta joiden ilmaisussa näkyy selvästi kirjoittajan rasistinen ajatusmaailma.

Ja rasistisen ajatusmaailmanhan tulkisee vain ne ihmiset joilla on siihen sertifikaatio. Ja voi luoja, kyllä ne sitä käyttävätkin. Vaan mietitään vielä kertaalleen tuota Toiviaisen sanomaa. Rasistinen ajatusmaailma? Ajatusmaailma? Eikös ajatusrikollisuutta pitäisi olla vain dystopistisissa fiktioissa?

Mikä lienee tarinan opetus?

Jos flirttailet hirviön kanssa, niin flirttaile sen kanssa mitään kyseenalaistamatta loppuun saakka. Muuten se ennemmin tai myöhemmin syö sinut.

Miellytä minua, lapseni. Miellytä minua aina. Ikuisesti.

Ja laitetaan vielä sitten yksi kuva kyseisen Ville Rannan tuotannosta. Kuva, joka on ärsyttänyt rikosilmoitukseen saakka:

Niin. Se kuvahan ei valehtele. Ja sehän sen suurin synti onkin. Kun se ei valehdellut vastuullisesti. Ja muistakaa kun valehtelette vastuullisesti: islam ei koskaan tuo tullessaan alistamista ja väkivaltaa.


28 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Joka elää, se näkee. Nyt saatiin sitten nähdä tällaista, josta kieltämättä kihoaa pienenpuoleinen vahingonilon tuntu.
Vaan olisihan tuo metkaa, jos Ville päätyisi nyt tästä hyvästä allahuakbaroitavaksi tai joutuisi muuttamaan Salman Rushdien kämppäkaveriksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jaa-a, nähtäväksi jää. Allahuakbarointia on tuskin luvassa enkä minä sellaista hänelle halua. Mutta hepun elantohan on täysin kiinni vihervasemmiston suosiosta ja hyväksynnästä.

KKi kirjoitti...

Jaha, se on sitten V. Ranta ryhtynyt luopioksi. Suvakkien ja femokraattien joukoissa luopion osa on paarian osa.

Muistanemme vaikkapa sen (en ny muista nimeä) naisoletetun kirjailijan joka muuttui yhdellä lausunnollaan natsifasistiksi.

Näille tosiaan kaikki muu kuin etnisyyden ihannointi on raSSismi. Kaippa se on ihmisyöntikin näille makuasia, kunhan on etnisesti edistyksellinen gastronomi.

Anonyymi kirjoitti...

Katos vaan. Sen verran vähän valtamediaa seuraan että en ole tuotakaan kuvaa huomannut. Todistaahan se taas todeksi, että totuutta ei saa sanoa saati piirtää. Ajat ovat nyt semmoiset.

Kekkoslovakiasta kun olet kirjoitellut, täytyy sanoa että ikävä tulee Urkkia. Silloin olivat asiat vielä oikeassa järjestyksessä. Kun Kekkosen ote herpaantui, rupesivat hiiret hyppimään pöydälle ja tässä on tulos.

Ja kun aamun "uutisia" vilkaisin, pari minuuttia riitti. YLE "hetkessä kiinni" kirjoittaa. MDI... väestö vähenee...huoltosuhde heikkenee... maahanmuutto pelastaa. Työllisyysaste maahanmuuttajilla huono... mutta heitä ei saa ymmärtää vain hyödykkeinä. No ei niin.

Mikä helvetin MDI. Vilkaisin, "asiantuntijoissa" löytyy pari kymmentä, ynnä johtavat asiantuntijat ja asiantuntija johtajat. Ilmeisesti hyvin verkostoitunut julkisen sektorin kanssa. Tuskin kukaan omilla rahoillansa ostaa noita "tutkimuksia". Oppikirjaesimerkki akateemisesta suojatyöpaikasta.

Muutamia kysymyksiä herää aina noista "tutkimuksista". Mitä vikaa on väestön vähenemisessä? Eikö kukaan koskaan kuole noissa tutkimuksissa? Eikö se hiilijalanjälki vähene kun väestö vähenee? Pelastuuko Suomi sillä, että maahan tuodaan lisää elätettäviä. Ja paljon muuta. Ihmeellisintä tässä on miten "viralliset linjat" ovat niin ristiriidassa. Eikä sitä saa arvostella.

Hemuli kirjoitti...

Aika hiljaa media on tästä ollut... Rannan kutsu poliisille taisi olla vasta kuuluminen. Oliko esitutkinta päätetty jo aloittaa? Toki tuo rikosilmoitus olisi pitänyt heivata suoraan roskiin edes ilman kuulemista.

Jos/kun Ranta saa syytteen niin saas nähdä kohteleeko media Rantaa petturina vai marttyyrina "you can't make omelettes without breaking eggs".

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen vahingoniloinen. Jätkä on liponut punamediaa, jotta saa töherryksensä julki. Rupesiko mielistely viimein vituttamaan niin paljon, että pikku päissään painoi lähetä nappia ja rehellinen kuva pääsi livahtamaan julkisuuteen?

Tuon kuva on muuten niin osuva, ettei sen kömpelö piirustusjälki edes hirveästi haittaa. Päivä alkoi näin pitkästä aikaa hyvällä uutisella. Toisaalta hyvä uutinen tällaisessa tapauksessa on kokonaisùtta ajatellen helvetin huono. Tällaisen yhteiskunnan naiset ovat saaneet aikaan.

Sveitsi salli liitovaltiotasolla naisten äänioikeuden vasta 1971, viimeisenä Euroopassa. Siksikö se on niin köyhä ja ankea maa?

Ekku kirjoitti...

On se sääli, että sen ainoan kerran kun tämä piirustelija tekee hyvän ja osuvan pilapiirroksen, niin syyte paukahtaa.
Ahtaat on rajat sille, mistä saa julkisesti puhua.
Tämä valtamedia muuten käyttää enenevässä määrin tapaa, että asioita mitkä ei tue omaa agendaa ei uutisoida lainkaan.

Toinen professori kirjoitti...

Olen pitkään ihmetellyt Ville Rannan suosiota, sillä hänen piirroksissaan ei ole mitään älyllistä sisältöä. Hänen työtään on tosin lehden kommenteissa aika rajusti mollattu, mutta paljon kannattajiakin löytyy. Jo se, että hänen piirroksiaan julkaistaan, on osoitus kannatuksesta. Sen täytyy perustua joko pohjattomaan tyhmyyteen tai poliittisiin mielipiteisiin.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Tuo piirros on kahden vuoden takaa. Miksi vasta nyt?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Ko. kuva on niinkuin se on, asiallinen. Mutta muuten hänen piirtelynsä ovat hmm. piirtelyitä.
Joo, kyllä minullakin vahingonilo läikähti sisimmässäni, kun kuulin tästä. En kiellä, tunnustan!

Anonyymi kirjoitti...

Myöskin elokuvakriitikko Kalle Kinnusta omat koirat purivat ja tämä on nyt ollut syytettynä misogyniasta.

Anonyymi kirjoitti...

Terve,
Muuten asiallista, mutta ( liittyen tuohon Karin piirroksiin ), no, lapselista.
Odotan Nyrok city versiota 2000 Suomesta.
Ha-nostri kirjoitti...

Sosialismi kuulemma muuttaa paskaksi kaiken mihin se koskee paitsi kusen. Meikäläisen kokemus on, että islam muuttaa sitten sen kusenkin paskaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Toiviaisen fasistinen ajatusmaailma näkyy päätöksissään.

Pyssymies

Toinen professori kirjoitti...

"Tuo piirros on kahden vuoden takaa. Miksi vasta nyt?"

Olisiko niin, että joku on tehnyt rikosilmoituksen piruuttaan? Huomannut, että tässä on sopiva sauma.

Anonyymi kirjoitti...

Viimeinen kuva teksteineen on vaikuttava ja nostaa niin oikeaan osuessaan niskakarvat pystyyn. Ville Rannan piirros on jo vuodelta 2020. Kuka nyt on herännyt torkkupeittonsa alta tekemään rikosilmoituksen? Menneisyydestä löytyisi paljon parempiakin, esim. Kari Suomalaisen pirullisen älykkäät ja nyt pannassa olevat ajankuvat. Tällaisia toiviaisia ei ollut syyttäjinä silloin, mutta tuomarin virassa toimikin tehokkaasti Helsingin Sanomat ja Kari Suomalainen sai mennä (vai erosiko omasta halustaan?). Hesaria muuten tyrkytetään täälläkin päin erään ison ostoskeskuksen aulassa ilmaiseksi, mutta aika harva näkyy olevan kiinnostunut. En ihmettele.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Saattaa tämä olla jonkinlainen oire siitä, että punavihreys kaikkine älyttömyyksineen on saavuttamassa lakipisteensä. Massaa on alkanut vähitellen tympäistä ja tämä on huomattu punavihreiden keskuudessa ja nyt sitten tehdään se mitä ulkoista painetta tuntevat ryhmät ovat aina tehneet - tiivistetään rivit, puhdistetaan omien joukoista ne joiden lojaaliutta on syytä epäillä.

Tekosyyksi puhdistustoimien kohteeksi joutumiselle riittää mikä tahansa ja yleensä on niin, että jokaisen menneisyydestä löytyy jokin kommentti, valokuva, piirros jne, mikä onkin äkkiä raskauttava todiste. Prosessi on käynnistynyt ja tuomio tulee varmasti. Ei siis välttämättä oikeuslaitoksesta vaan punavihreiltä.

Eipä minuakaan nuo Rannan pilakuvat ole vakuuttaneet, kun näyttävät enempi sellaisilta töherryksiltä. Mistäpä tuon tietää, vaikka hänestä tulisi mankelin läpikäytyään vielä ihan kunnon pilapiirtäjä, joka solvaa tasaisesti aikansa älyttömyyksiä. Aika näyttää.

maallikko

Qroquius Kad kirjoitti...

Saattaahan tässä olla menossa sellainenkin kepponen, että Ville Bekansiipasta on nyt tehty rikosilmoitus, jota tutkitaan ja tutkinnan etenemisestä uutisoidaan kovaan ääneen.
Tutkinta päättyy "Sananvapauden rajoissa, ei aihetta toimenpiteisiin" ja media alkaa lällätellä:

"Nonniin persut, siinäs näitte!
Kyllä tässä maassa on sananvapaus vaikka te muuta valehtelette ja muslimeista saa puhua kärkevästikin!"

Sitten ne onnettomat kansallismieliset, jotka luulivat asian olevan todellisuudessakin niin avaavat suunsa omalla nimellään ja naamallaan ja pääsevät raijamaiselle toivioretkelle, jolta ei raskauttavia asianhaaroja totisesti puutu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kki:lle, Ano1:lle, Hemulille, Ano2:lle, Ekulle, Toiselle professorille, Pauli Vahteralle, Terho Hämeenkorvelle, Ano3:lle, Ano4:lle, Ha-nostrille, Pyssymiehelle, Rouva Anolle, maallikolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne, huomioistanne ja lisäyksistänne. Joitain huomioita:

- Se KKi:n mainitsema nainenhan oli Pirkko Saisio joka totesi ääneen että se punavihreä kuplahan on oikeasti olemassa.

- Termi ”asiantuntija” on kärsinyt jo aikaa sitten täydellisen inflaation.

- Kyseessä ei siis ole syyttäjän nostama syyte vaan rikosilmoitus. Mikä politiikan tekemisen keinona on äärimmäisen vastenmielinen.

- Ekun maininta pitää paikkansa. Propagandan suurin ideahan ei ole se, mitä julkaistaan, vaan se, mitä ei julkaista.

- Vihervasemmistossahan huumori määritellään poliittisesti. Ei sen mukaan, että se oikeasti huvittaisi.

- Piirros on kahden vuoden takaa mutta ymmärtääkseni rikosilmoituksessa oli useampiakin, myös aivan tuore. Ehkä joku on nähnyt vaivaa kerätäkseen koosteen.

- maallikko saattaa olla oikeassa ja sitä mukaa kun punavihreyden älyttömyys paljastuu niin sitä enemmän etsitään luopioita omasta porukasta. Ja internet kun ei unohda, niin aina löytyy jotain, jonka voi ainakin tulkita raskauttavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

VK-syyttäjän lausunto asettaa kyllä vahvan epäilyksen syyntakeettomuudesta; ei tuota ajatusmaailmaa voi enää mitenkään muuten käsittää.
Onneksi hän siirtyy haasteellisempien tehtävien pariin, eläkkeelle.
-puskarossi

Anonyymi kirjoitti...

On Willeltä tuoreempaakin alan matskua, tältä vuodelta:

https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/75f8b593-10cb-4718-b48e-cb92545ad1b1

Sauna kuumenee...

Tapsa vaan

ddt on ihmisen paras kaveri kirjoitti...

Tänään on Raijulin viimeinen virkapäivä. Lomallahan se on ollut muutamat viime kuukaudet. Uusi valtakunnansyytteliä aloittaa maanantaina, jostain kummman syystä kyseessä on miesoletettu.

Raijulin suosikki oli Ruanda ja kertominen sen tapahtumista. Syy levottomuuksiin oli kuulemma, että ihan radiossa haukuttiin toista (itse asiassa samaa geneettisesti ja kielellisesti) kansanryhmää torakoiksi. Raijulille sanoisin, että Suomessa moni ei edes tiedä mikä on torakka ja miltä se näyttää. Suomessa syöpäläiset ja loiset on pystytty poistamaan asunnoista viimeistään 1970-luvulla ja vasta viime vuosina luteet ja torakat ovat kaupungeissa taas yleistyneet "lisääntyneen matkailun takia". Ja tarkoitan siis hyönteisiä! Mitä se varisverkoston ilmiantaja ajatteli?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys puskarossille, Tapsalle vaan ja ddt-miehelle & kiitos kommenteistanne.

puskarossi& ddt on ihmisen paras kaveri: Aika näyttää, mitä uusi valtakunnansyyttäjä tekee.

Tapsa vaan: Ja tuo kuvahan ei valehtele. Sehän sen suurin synti onkin.

Anonyymi kirjoitti...

Luinkohan nyt ihan oikein, että yksi tai kaksi mielensäpahoittajaa on nostanut casen jota valtakunnansyyttäjä käsittelee. Mieluusti, toki, koska "mun lakeuksilla ei jumalauta pilkata islamia". Lakia sitäkin enemmän.

En erityisemmin pidä Ville Rannan tuotoksista, koska pilapiirroksiin ei kuulu tärisevät räyhäviivat ja agenda. Ei tuo ole lähellekään Kari Suomalaista, joka oikeasti nauratti oivalluksineen, Ranta ei naurata. Paitsi niitä juristereita jotka vetävät tästäkin tyhjnpäiväisyydestä messevän liksan ihmisoikeusplakkariinsa.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Tämä ei ole vielä valtakunnansyyttäjän käsittelyssä. Karista ja tuosta jätkästä ei voi puhua edes samalla viikolla.

Juha Kivela kirjoitti...

Olisihan tuon tunteella sanan voinut myös boldata tuosta MDI:n mainoslauseesta. Tunne lienee Suomessa käytetty ilmaisu kun aikomuksena on ohittaa faktat ja todellisuus. Onko tunneperäinen konsultointi osa Suomessa vaadittavaa vastuullista valehtelua?

Helsingin Pravda julkaisi eilen erään rakennusalan yrityksen johtohenkilöiden saaneen tuomion.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009104886.html

Rakennusalan yrityksen tuomion saaneista johtohenkilöistä kaksi kolmesta on ei-niin-suomalaisen syntyperältä vaikuttavia henkilöitä. Ja miltäs ajalta tuo tuomio sitten annettiinkaan? Vuosien 2013-2015 aikaisista rötöksistä, olivat vielä Helsingin Pravdan mukaan Suomen huippua.

Eli sellaista rikastavaa huippukulttuuria olemme siis saaneet poliittisen ideologian johdosta. Vuoden 2015 jälkeisiä rikoksia ja rötöksiähän ei Suomessa enää kaiketi edes tutkita - saati tuomita. Jottei perseelleen mennyt rikkaus, tunne ja unelma saa entisestään syveneviä säröjä.

Kaikesta huolimatta, hyvää alkanutta lokakuuta kaikille.

Harri kirjoitti...

Ehkä Villekin nyt tajuaa äänestää Perussuomalaisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Harri. Ehkä ylpeys ei anna myöten.