perjantai 10. syyskuuta 2010

LEIKKIPARTISAANIT JA UUSI AATELI

Suomi on sitten kertakaikkiaan mainio valtio leikkipartisaaneille. Lukijahan toki tietää tämän ihmisryhmän, joka kovaan ääneen uhoaa kukistavansa sen yhteiskuntajärjestelmän, jonka olemassaolo on leikkipartisaanin oman olemassaolon elinehto. Hiukka paradoksaalista sinänsä, mutta leikkipartisaanihan ei anna logiikan suuremmin sotkea meuhkaamistaan. Koko termissähän on pääpaino sanalla leikki, ja maassamme voi tuota leikkiä harrastaa turvallisesti, varsinkin jos suuntaa luokka-, sukupuoli- ja yleishäröilytietoisen vihansa oikeaan suuntaan. Kuolemanpartio ei paukuttele leikkipartisaanin ovea eikä poliisikaan pamputa.

Sinänsä leikkipartisaanina toimiminen voisi olla varsin mielenkiintoista noin harrastustoimintana. Siinä voi nostaa itsensä kykyjään ylemmäksi, jos ei muuten niin omassa päänupissa kumminkin. Ja mukavassa samanhenkisessä seurassa tietenkin. Leikkipartisaanit voivat uhota kovaan ääneen, että Kohta Me Pannaan Tuulemaan. Jos ei ihan ihan vielä, niin joskus ihan varmasti kumminkin. Ehkä sitten syssymmällä.

Leikkipartisaani muuttuu mielikuvissaan kokonaiseksi komppaniaksi. Kun mukana on kaveri, on kyseessä jo pataljoona. Kolme tyyppiä tuopin ääressä vastaakin jo sitten prikaatia, ja siinähän onkin mukavaa suunnitella suuria, kun on tota voimaakin takana. Erityisen mukavaa on tietysti suunnitella niitä toimenpiteitä, joita tehdään sitten, kun narsistis-seksistis-vegaaninen vallankumous on onnistunut. Se varsinainen vallankumouksen toteuttamisvaihe on tietysti vähän usvaisempaa, koska silloin joutuis miettimään sitä ikävää tosiasiaa, että narsistis-seksistis-vegaaniset aseelliset joukot ovat varsin pieniä, ja lisäksi niiltä puuttuu sekä aseet että taito käyttää niitä.

Vaan sehän ei tahtia haittaa, sillä kyseessähän on mukava roolileikki, jota voi harrastaa rauhassa. Kroppa ei joudu koskaan lunastamaan niitä Visa-laskuja, joita ego allekirjoittaa. Mukavintahan tämmöinen roolileikki on, kun sitä saa harrastaa mahdollisimman suurelle yleisölle, jonka etuoikeuden on itselleen saanut tunnettu leikkipartisaani Akuliina Saarikoski. Uusimmassa avautumisessaan Akuliina pysyy vahvasti valitsemallaan linjalla eli pistää äijät seipään nokkaan ja värvää kiltit tytöt lesboprikaateiksi.

Samanlaista tuubaahan tuo on kuin Akuliinalla yleensä, joten ei jutusta sen enempää. Myöskään en näe välttämättömänä tuumailla, onko kyseessä pikkutyttö, joka kieltäytyi kasvamasta aikuiseksi, vai onko kyseessä vakavampaakin latvalahoa. Siitä tietysti kannattaa aika ajoin keskustella, satsataanko suomalaisessa mielenterveystyössä liikaa avohoitoon, mutta se on ehkä eri jutun aihe.

Se, mikä asiassa meikäläistä ihmetyttää on se, että leikkipartisaanimme voi käyttää julkaisukanavanaan sekä Uutta Suomea että Yleisradiota. Yleensähän kun median edustajat hankkivat jonkun tyypin hommiinsa, heidän luulisi edellyttävän, että tyypin kirjoituksissa on edes jonkun tason järkeä.

Mieleen tulee vaihtoehto, että Saarikoski on palkattu hommiinsa nykyisen poliittisen-, virkamies- ja mediaeliitin toimesta näyttämään uusaatelistoa elättävälle rahvaalle, mistä kana pissii. Seppo Lehtohan kirjoitti suurinpiirtein samanlaista settiä kuin Saarikoskikin, mutta kohteena oli uusaatelisto. Niinpä Seppo istuukin pitkää vankeustuomiota. Akuliina taas vittuilee häntä elättävälle rahvaalle ”pian kolmikymppisen” kokemuksella ja hän on ”poliittinen visionääri”.

Voihan tietysti olla niinkin, että sekä Yleisradio että Uusi Suomi ovat vahvasti sitä mieltä että Saarikosken jutuissa on järkeä. Siihen minä en sitten osaa sanoa enää mitään. Vaan uusi aatelistomme näyttää olevan vahvasti sitä mieltä, että leikkipartisaaneja tarvitaan. No, olihan hoveissakin hovinarrit. Ne tosin saattoivat luvan perään kuittailla isäntiensäkin toilailuille. Nykyiset hovinarrit haistattelevat vain tavallisille ihmisille.

16 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Akuliina on diiva ja diivoilla on diivojen elkeet. Eihän tavalliset kuolevaiset ymmärrä miten kovasti diivat kärsivät joutuessaan sietämään tylsiä arkipäivän rutiineja. Elämä on liian lyhyt elettäväksi vain kerran. Kynttilää pitää polttaa molemmista päistä ja mielellään vielä hamppusätkä suussa.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi Suomi on kiva lisä verkkouutisiin mutta kyllä minua hieman häiritsee kun puheenvuoroja esittää peräjälkeen Akuliina, Satu Hassi, Vesa Hack, Jari Tervo ja Jukka Relander.

Lehden nimen historiaa ajatellen melkoisen erikoisia kolumnisteja tuonne on valikoitu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Anolle & kiitos kommentista.

Kumitonttu: Joo, diivahan se, selväähän se kaikille, eikä siinä sinänsä mitään. Ihmetyttää vaan, että minkä ihmeen vuoksi valtamedia pitää sitä niin tärkeänä. Uusaatelisessa Suomessa veikkaisin sukunimeä. Asemaa ei hankitakaan enää ansioilla vaan sukunimellä.

Ano: Samaa mieltä. Netissä ilmestyvä Uusi Suomi ei ole todellakaan sama kuin aikanaan sanomalehtenä ilmestynyt Uusi Suomi.

Vasarahammer kirjoitti...

Leikkipartisaanin synonyymina voi pitää valtioradikaalia eli sellaista, jonka radikalismi ei haittaa vallanpitäjiä lainkaan ja joka on enemmänkin räksyttämistä tavallisen tallaajan arvoja vastaan.

Valtioradikaali ei ymmärrä, että hänen radikalisminsa ei ole mitään vastakulttuuria vaan puolustaa vallitsevaa poliittista ideologiaa.

Akuliinan kolumneja esitetään Uuden Suomen lisäksi Yle Puhe -radiokanavalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Moukarimiehelle ja kiitos kommentista. Juuri noinhan toi menee, kuin kirjoitit.

Ilmiö ei sinänsä ole mitenkään tuore. Uskoisin, että olet suurinpiirtein samaa ikäluokkaa kuin minäkin, joten muistat 1970-1980 lukujen välissä olleen mahdottoman osallistuvan Uusi Aalto-boomin, jolloin pellemiljoonat ja sen semmoset metelöivät vasemmistolaisesta rauhasta, ydinaseettomasta Pohjolasta (tietysti Murmanskia lukuunottamatta) ja muista pitkistä sanoista ja olivat samalla mielestään niin helvetin kapinallisia. Nehän metelöivät sitä samaa, jota silloinen poliittinen johto halusikin.

Akuliina on vaan realisoinut homman niin, ettei hänen tartte käydä keikoilla maitolavoilla. Palkka juoksee kapinalliselle valtion pussista.

YMTT kirjoitti...

YP: Se, mikä asiassa meikäläistä ihmetyttää on se, että leikkipartisaanimme voi käyttää julkaisukanavanaan sekä Uutta Suomea että Yleisradiota.

Ano: Uusi Suomi on kiva lisä verkkouutisiin mutta kyllä minua hieman häiritsee kun puheenvuoroja esittää peräjälkeen Akuliina, Satu Hassi, Vesa Hack, Jari Tervo ja Jukka Relander.

Nykymedian outous on siinä, että se antaa suhteettoman paljon näkyvyyttä näille marginaali-ihmisille. Ikävä vain näiden kannalta, että tavalliset ihmiset suhtautuvat Saarikosken kaltaisiin tyyppeihin lähinnä hymähdellen, tai lempeän ymmärtäväisesti naureskellen. Sekös heitä taas kiukuttaa, kun hakemalla haettu uhristatus jää saamatta. Eikä pelkkä haukku ei haavaa tee.

YP: Uusi aatelistomme näyttää olevan vahvasti sitä mieltä, että leikkipartisaaneja tarvitaan. No, olihan hoveissakin hovinarrit.

Muistan lukeneeni jostakin, että itse UKK järjesti aikansa leikkipartisaaneille "mehukutsuja", joissa nämä aikansa muotiaatteen sokaisemat lapsoset hokivat Che Guevaran nimeä ja saivat ihan luvan kanssa kuvittella olevansa suuriakin vallankumouksellisia. Ehkä sama perinne elää US:n ja (pienin varauksin) jopa YLE:n toiminnassa?

Roope kirjoitti...

Pannaanpas toki tännekin talteen Uuden Suomen toimitussihteerin Jarmo Koposen kommentit ko. kirjoituksesta ja meediopersoonasta.

"Uuden Suomen blogeista tuli eilen Puheenvuoro. Tämä kuten kaikki Akuliinan kirjoitukset ovat osa YLE Puheen kanssa toteutettavaa kolumniyhteistyötä.

Kyse ei ole vihakirjoituksesta. Lakimies tekstiä lainatakseni teksti on selkeästi linjassa kolumnien yleisen hahmon kanssa. Kirjoituksessa esitettyjä väitteitä ei käsitellä totuutena eikä kirjoitusta pidä siten myöskään tulkita."

"Akuliinan kirjoitukset ovat provosoivia, mutta eivät Uuden Suomen blogien kirjoittamissääntöjen vastaisia. Blogeista/kolumneista käydään elävää yhteiskunnallista keskustelua. Akuliina kiinnostaa, tyrmistyttää ja ihastuttaa. Hänen kolumninsa sopivat moneen mediaan. Miehet eivät mielestäni ole millään mittarilla sorrettuja siksi, että he ovat miehiä, eivätkä he näin ollen tarvitse erityistä suojaa asiattomuuksia vastaan. Mielestäni Akuliinan kirjoitukset ovat pirteitä, koska ne eivät ole lukijoiden mielenkiinnon herättämiseksi kirjoitettua puuta heinää. Vastaukseni on henkilökohtainen mielipiteeni US:n ja YLE Puheen kolumniyhteistyön tuottajana."

Eipä minulla ole tähän niin mitään lisättävää. Se se vaan on sillä lailla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Poropoliisille ja Roopelle & kiitos kommenteista.

Poropoliisi: Totta. Marttyyrin ja pellen viitat eivät oikein mahdu samoille harteille. Ja joo, Kekkonenhan piti silloin 1970-luvun alussa semmosta nuorisoseuraa, jossa kestitsi näkemyksensä mukaan nosteessa olevia nuorisopoliitikkoja. Taisi siellä olla mm. eräs Tuomioja. Puhuvat, että juuri noihin aikoihin Kekkosen päässä alkoi viirata.

Roope: Tuon lausunnon edessä ei voi todellakaan muuta kuin hiljentyä ja todeta, etttä tähän ei eläin pysty.

Anonyymi kirjoitti...

Terve!

Olen useampaan kertaan havainnut, että aatteet ja ideologiat, varsinkin radikaalit sellaiset, ovat rikkaiden, akateemisti koulutettujen ja aateliston sekä yleensäkin eliitin harrastus koska heillä on siihen aikaa ja varaa, ja se on heille riskitöntä. Erityisesti eliitin lapset hurahtavat helposti tuommoisiin.

Tuota aateliston juttua olen ajoittain miettinyt. Historiasta löytyy esimerkkejä siitä että nimenomaan aateliston jäsenet ovat herkästi omaksuneet radikaaleja ja päättömiä ideologioita. Monet kommunistiset merkkihenkilöt olivat aatelisia. Sosialismissa ja kommunismissa puhutaan "kansasta" mutta kumpikin on erittäin elitistinen ideologia, jotka ovat käytännössä aatelisjärjestelmiä.

Historian saatossa tavikset, normivirtaset, porvarit, käsityöläiset, talonpojat ja työmiehet eivät ole olleet kiinnostuneita tuommoisista hömpötyksistä, ja heidän aika kuluu työntekoon ja palkan hankkimiseen. Jos jää vapaa-aikaa niin se menee perheen, ystävien ja harrastusten parissa.

Anonyymi kirjoitti...

Terve!


Olen useampaan kertaan havainnut, että aatteet ja ideologiat, varsinkin radikaalit sellaiset, ovat rikkaiden, akateemisti koulutettujen ja aateliston sekä yleensäkin eliitin harrastus koska heillä on siihen aikaa ja varaa, ja se on heille riskitöntä. Erityisesti eliitin lapset hurahtavat helposti tuommoisiin.

Tuota aateliston juttua olen ajoittain miettinyt. Historiasta löytyy esimerkkejä siitä että nimenomaan aateliston jäsenet ovat herkästi omaksuneet radikaaleja ja päättömiä ideologioita. Monet kommunistiset merkkihenkilöt olivat aatelisia. Sosialismissa ja kommunismissa puhutaan "kansasta" mutta kumpikin on erittäin elitistinen ideologia, jotka ovat käytännössä aatelisjärjestelmiä.

Historian saatossa tavikset, normivirtaset, porvarit, käsityöläiset, talonpojat ja työmiehet eivät ole olleet kiinnostuneita tuommoisista hömpötyksistä, ja heidän aika kuluu työntekoon ja palkan hankkimiseen. Jos jää vapaa-aikaa niin se menee perheen, ystävien ja harrastusten parissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, ja kiitos kommentista, joka näytti tulevan kahteen kertaan, mutta sehän ei haittaa mitään, koska kommenttisi oli kertakaikkisen asiaa. Kiitokset ja voimia eloon.

Anonyymi kirjoitti...

"Olen useampaan kertaan havainnut, että aatteet ja ideologiat, varsinkin radikaalit sellaiset, ovat rikkaiden, akateemisti koulutettujen ja aateliston sekä yleensäkin eliitin harrastus koska heillä on siihen aikaa ja varaa, ja se on heille riskitöntä. Erityisesti eliitin lapset hurahtavat helposti tuommoisiin."

Sama on huomattu täälläkin, mutta lähipiirissä on tapahtunut muutaman kerran järkiintymistäkin tälläisten henkilöiden kohdalla - lääke on ollut yllättävänkin yksinkertainen. Muutama vuosi täysin omillaan ilman taloudellista tukea mistään suunntasta, leipä ansaittava ruumiillesella työllä.

En ole varma tähän astisten havaintojeni perusteella, kuinka paljon tehokkaampaa ruumiillinen työ on parantumisessa kuin kevyt toimistotyö, mutta uskoisin sen olevan ainakin muutamaa kertaluokkaa nopeampi keino eheytyä.

Unknown kirjoitti...

Akuliina on tyypillinen vasemmistoaatelin (pellossa kasvanut) kakara. Ellilä epäili, ettei tuo pervoilukaan olisi kovin todellista ja alan tässä asiassa olemaan hieman samaa mieltä.

Huomionkipeä narsisti, jonka isä on järjestänyt pikkutytölleen mukavan sisäduunin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jep, Kullervo. Näinhän se on. Ennen oli marxismi-leninismi, nyt on narsismi-lellismi.

Anonyymi kirjoitti...

Minkä takia YK-kokouksessa tuli ulosmarssi kun se iranilainen puhu ?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle. Jaa-a, oliskos ne suivaantuneet miehen puheisiin? Ainakaan alkoholilla tai Akuliinalla tuskin on osuutta asiaan.