perjantai 11. toukokuuta 2007

ANONYMKAA PELIIN, TOVERIT

Niin kuin lukija tietää, on vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen ryhtynyt oikeustaisteluun, jotta blogikirjoittaja Mikko Ellilän nettiturpa saataisiin tukittua ja miestä rankaistua. Useissa blogeissa ja keskusteluissa on aihetta käsitelty varsin kattavasti mitä, miten ja miksi-osastolta. Mm. Jussi Halla-aho kirjoittaa aiheesta hyvin. Mietinkin tässä itse aihetta ”mitäs sitten seuraavaksi?”-osastolta.

Selvää on, että Ellilän tyyli kirjoittaa on kova ja suora, mutta minunkaan mielestä kirjoitus ”Yhteiskunta koostuu ihmisistä” ei täytä esitettyjä rikoksen tunnusmerkkejä. Mutta kun ymmärryskoneisto asiasta tarpeeksi jauhaa, voi serveri sulkea sivuston, koska se ei halua hirveää rasistin leimaa itselleen. Vaikka sitä rikosta ei ole tapahtunutkaan. Tämä on täysin mahdollista. Muistelkaapas tiettyjä suklaa- ja lakritsituotteita. On helpompaa antaa vaahtoajille periksi. Saattaa olla, että Ellilän sivut suljetaan. Vaikka mies ei ole mitään laitonta tehnytkään.
Miten asia sitten jatkuu? Ongelman ydin lienee Puumalaisen oma lause:

"Nettirasismiin puututtava tehokkaammin Internet on tällä hetkellä rasistisen kiihotuksen keskeisin foorumi. Viranomaiset ovat tällä hetkellä neuvottomia. Tähän tulisi määrätietoisesti kehittää keinoja, esimerkiksi hyödyntämällä kokemuksia lapsipornografian levittämiseen puuttumisesta. Rikoslainsäädäntöä tulee täsmentää niin, että sekä etnisiin yhteisöihin että yksilöihin kohdistuvaan kunnianloukkaukseen voidaan puuttua yhtäläisesti."

Internet ei ole rasistisen kiihotuksen keskeinen foorumi. Internet on keskeinen foorumi toiminnassa ihmisiä eriarvoistavaa monikulttuuriuskontoa vastaan. Internetissä voidaan esim. todeta, että ulkomaalaisten Suomessa tekemät joukkoraiskaukset eivät ole ollenkaan hyvä asia. Internet on itse asiassa ainoa väline, jossa näin voidaan julkisesti todeta. Internetissä voidaan todeta, että Länsi-Euroopassa toteutettu yliavoin ja kaiken hyväksyvä maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut.

Ja tätähän ei puumalaisten täyttämä ymmärryskoneisto voi sietää. Olen itse asian suhteen varsin pessimistinen. Ymmärryskoneisto voi saada lisääkin sivuja suljetuksi. Ymmärryskoneisto voi jatkossa työllistää poliisia tolkuttomasti tutkimuksissa, joissa tutkitaan onko totuuden kirjoittanut kirjoittaja tehnyt rikoksen kertoessaan totuuden. Ymmärryskoneisto uhkaa, vaatii rangaistuksia, ja saattaa saada kirjoittajat harrastamaan itsesensuuria. Tämä on aivan mahdollista.

Vaan jääkö se sitten siihenkään? Mennään seuraavaan Puumalaisen (yle teksti-tv) lausumaan:

”Vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalaisen mielestä oikeusviranomaiset soveltavat varovaisesti rikoslain rasismipykäliä.
Rasismista tehdään vuosittain satoja rikoilmoituksia mutta tuomioistuimeen asti yltää vain muutamia kymmeniä tapauksia. Puumalaisen mukaan syyttäjät ja tuomarit tarvitsevat lisää koulutusta rasismista. Puumalaisen mukaan toivomisen varaa on yhä niin syrjintä-, kiihotus- kuin koventamispykälänkin käytön osalta. Rasismiin liittyviä rikosilmoituksia tehtiin Suomessa vuonna 2005 yli 500. Tuomioita tuli vain parikymmentä.”

Asennehan on selvä. Tuomioitten määrä ei ole riittävä. Tuomiot eivät ole sopivia. Tässä kävellään niin esitutkintaa hoitavan poliisin kuin tuomioistuimienkin yli. Sivistyneessä ja demokraattisessa maassa, sellaisessa kuin esimerkiksi Suomi, voidaan luottaa, että sekä poliisi että tuomarit hoitavat työnsä. Jos taas halutaan tuomioistuimet toimimaan tietyn poliittisen suuntauksen mukaan, ollaan jo pelottavalla tiellä. Koska tuomittuja ei ole tarpeeksi, täytyy oikeuslaitos uudelleenkouluttaa, että tuomioita saataisiin tarpeeksi.

Asiaa käsittelevässä ylen nettiuutisessa http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id59868.html heittää Puumalainen vielä aika hurjan lauseen: ” Rasistisen motiivin selvittäminen on ihan luontevaa silloin kun siihen on tarve”. Mitenkäs tämä lause pitäisi tulkita?

En kirjoita Puumalaisesta yksinään, sillä yksi mies ei paljoakaan aikaiseksi saa. Mutta hänen taustallaan oleva ymmärryskoneisto voi saada (huomatkaa vaikka tuon teksti-tv:n viimeinen lause. Sinähän virallinen valtiokanavamme antaa ymmärtää, että joo-o, eipä noita tuomioita pahemmin tule. Puumalainenhan taitaa olla oikeassa). Tuomioita poliittisin perustein, ja lisää. Syyllisten määrä on X. Syylliset vain täytyy löytää. Missäs valtiossa tämmöistä metodia aikanaan käytettiin? Siellä ei vaan etsitty rasisteja, vaan vastavallankumouksellisia. Kaikkein käyttökelpoisin termi puumalaisille on tämä piilorasismi. Sehän tekee meistä kaikista rasisteja. Matista ja Maijoista. Ja heitä ojentaa, neuvoo ja tarvittaessa rankaisee uusi Monikulttuurinen Soturimunkkien Veljes- ja Sisaruskunta.

Entä seuraava vaihe? Jos turvat tukitaan netissä, ja kirjoittajat saadaan linnaan, niin ongelmaahan ei ole vielä poistettu, sillä ymmärryskoneisto tietää, että mm. Ake, Make, Pera ja Mä käyvät keskenään monikulttuuriuskontoa kyseenalaistavia keskusteluja työpaikallaan Pärnäsen korjaamolla. Käyvätpä näitä keskusteluja myös Minna, Viivi, Saara ja Alli työpaikallaan Senjasen sairaalan sisätautiosastolla. Olisiko aika ottaa käyttöön neuvostotyylinen anonymka, nimetön ilmoitus, jonka voi jättää lähimpään postilaatikkoon, ilman postimaksua. Niin kuin aikanaan Suuressa ja Mahtavassakin, aiheuttaa anonymka aina toimenpiteitä ja tutkimuksia, sillä sillä taistellaan koko yhteiskunnan suurinta ongelmaa, neuvostovastaisuutta, eiku siis monikulttuurisuustoisinajattelua vastaan.


Valistunut lukija saattaa sanoa, että nyt jätkä liioittelet. Toivottavasti liioittelen. Mutta nykyisin on vaikeaa keksiä monikulttuurisuudesta vitsinä heitettyä liioittelua, jota joku valaistunut ei seuraavalla viikolla julistaisi tosissaan. Esimerkiksi Helsingin kaupungin kehotus palkata vähemmän päteviä maahanmuuttajia pätevämpien suomalaisten tilalle olis vielä muutama vuosi sitten tuntunut liian paksulta. Ei tunnu enää. Kun nämä ymmärryskoneiston edustajat näyttävät uskovaisuuden varmuudella tietävän, että mattimeikäläisessä elää se fasismin raaka ja karvainen piru. Se vaan pitää etsiä. Vaikka sitten väkisin. Ymmärryskoneiston valaistuneelle henkilölle tämä suomalainen fasismi on vielä mahdollisimman kiitollinen vastustaja. Sitä kun ei ole olemassakaan. Näin ollen fasismiksi voi määritellä ihan minkä huvittaa.

Heitä vielä lopuksi pienen kommentin tähän ”miksi”-osastolle. Syväluotausta tällaiseen toimintaan en osaa tehdä. Huomautan kuitenkin, että tämäntyyppinen hysteria tuppaa aina tulemaan tuolta akateemiselta osastolta. Akateemisilla on aina ollut taipumuksena flirttailla totalitaaristen ideologioitten kanssa. Ennen sotia akateemiset mielellään olisivat siirrelleet rajoja pitkälle itään ja tunsivat kovastikin sympatioita fasismia kohtaan. Suomettuneisuuden aikana älykkövasemmistolaisemme firttailivat totalitaarisen, kansoja orjuuttavan neuvostojärjestelmän kanssa ja olisivat mielellään siirtäneet rajan Tornionjoelle. Nyt valaistunut akateeminen kermamme on erinomaisen hyvää pataa länsimaita halveksivan ja naisten ihmisoikeuksia polkevan islamin kanssa. Tällä kertaa rajoja ei siirrellä, vaan ne poistetaan kokonaan.

Sitä kun on jotenkin aina hölmönä luullut, että yliopisto on älyä, tutkimusta ja demokratiaa puolustava laitos joka toimii nimenomaan kaikenlaista totalitarismia vastaan. Vaan lienenkö ollut väärässä? Minä kun olen vaan tämmönen tyhmä ohjaaja. Ilman asian vaatimaa akateemista perspektiä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Akateemista tai ei, kirjoitat hyvin - ja asiaa. Jään seuraamaan mielenkiinnolla palstaasi.

Anonyymi kirjoitti...

Yliopistojen ilmapiiri ei 2000-luvulla ole niinkään totalitaristinen kuin äärisuvaitsevainen ja punaviherliberalistinen. Totalitarismihan (Hitlerin ja Stalinin tyyliin) juuri sulkee monikulttuurisuuden pois.

Monikulttuurisuuden julkista kritiikkiä ei varmaan akateemikoiden suunnalta ole lähiaikoina odotettavissa.

Halla-aholaisiakin varmaan on, mutta he eivät juntiksi leimautumisen pelossa uskaltaudu ulos kaapeistaan.

reino kirjoitti...

Ei perskeles... tuo piilorasisti-juliste on niin loistava, että pakko varastaa se omaankin blogiin. (Jos et tykkää, niin pistä viestiä, niin otan sen sitten pois.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Reinolle:

Käytä kaikin mokomin.

Yrjöperskeles.

Lehto Seppo tamperelainen humanisti ja miehitettyjen alueiden palautuksia vaativa moskovan oblastilta. Ole sinäkin! kirjoitti...

Tampereella on jo ylikoulutettu rasistisyyttäjiä ja rasistituomareita

Suomalainen on syyllinen jos vastassa on tappouhkauksia lateleva neekeri tai tunnettu afgaani väkivaltarikollinen

Seppo Lehto Tampere

weekendsoldier kirjoitti...

Alkaa tuntua ihan 1984-kirjan maailmalta. Kohta meillä on ajatuspoliisi, totuuden ministeriö joka suoltaa propagandaa monikulttuurisuuden puolesta ja pian kaikki meidät täällä keskusteluun osallistuvat kiikutetaan rakkauden ministeriöön kuulusteluihin ja ajatusmuokkaukseen.