tiistai 27. toukokuuta 2008

ARVOSTUSRIKOS

Viime aikoinahan on kovasti ollut tapetilla se, että valistuneet virkamiehemme haluavat nämä kuuluisat nettirasistimme (joita on tilanteen mukaan joko 20 tai sitten kokonainen leegio) tuomiolle ja rangaistaviksi. Onpa mukaan saatu kansanedustajakin toistamaan papukaijana sitä, minkä virkamiehistö on sanellut. Asiaa on valaistu eräissäkin blogeissa aivan kattavasti, joten en sinänsä samaa uutista toista.

Mietin lähinnä sitä, että mikä se saa aikuiset ihmiset niin mesoamaan? Miksi metelöidä pelottavasta suomalaisesta äärioikeistosta, jota ei ole olemassakaan? Valistuneitten virkamiestemme puheissa toistuu jo 1970-luvulta peräisin olevat termit eli rauha, suvaitsevaisuus, ymmärtäminen, hyväksyminen jne. Onpa soppaan keksitty sitten tämä työvoimapulakin. Jotenkin vaan tuntuu, että eihän ne järjellä ajatellen voi itsekään uskoa puheitaan. Näitä puheita että meille pitää saada Afrikasta satatuhatta jannua heti ja viiskyttuhatta sitten perään per vuosi, niin sitten koko maa ja maailma pelastuu. Ehkä he vain ajattelevat, että tää nyt on ajan henki, mennään mukana sitten (vuonna 2070 tätä ehkä tutkitaan nimellä Toinen Ajopuuteoria).

Tai saattavathan he uskoakin siihen, että jos panet puurokattilaan kilon suolaa, niin puuro maistuu hyvältä. Jos et ensimmäisestä lautasesta usko, niin syöpä sitten toinen, eiköhän se sitten ala kelpaamaan. Ja kun syöt vielä kolmannen, niin eihän sulla ole enää nälkäkään, joten piruakos siinä valitat. Jos asiantila on tämä, niin siihen ei apua löydy kuin osaavalta hoitohenkilökunnalta.
Vaan edelleenkin mietin, että onko siellä taustalla joku muu syy kuin suuttumus afrikkalaisten veljiemme puolesta? Veikkaanpa että on. Itse uskon syynä olevan Virkamiehen Loukattu Ego.
Selväähän on, että Mokutuspulaaki Largehead-Libidoinen & kumppanit ovat sisälukutaitoisia. Näin ollen heille on selvinnyt, että esim. Uutisvirrasta löytyvät kirjoittajat ovat ihan tavallisia täysijärkisiä ihmisiä, miehiä ja naisia. Monista ammateista ja monilta elämänalueilta. Kaiken ikäisiä. Ei sieltä löydy Isän Maan Puollustajat-tyyppisiä siegheil-kirjoituksia. Kirjoitusten piikin pääkohde ei edes ole ulkomaalaisvähemmistö, vaan nimenomaan virkamiestemme edesottamukset (mm. kirjoittaja Breini on tästä tehnyt juttua).

Mokutuspulaaki Largehead-Libidoinen & kumppaneissa on huomattu näistä kirjoittajista se asia, mitä Mokutuspulaaki Largehead-Libidoinen & kumppanit eivät kestä. Eli tämä: Nehän panevat meitä alta lipan. Ne eivät arvosta meitä. Ne pistävät meitä kuus - nolla. Ne eivät ota meitä vakavasti. Jumalauta, nehän pitävät meitä ihan pelleinä.

Kirjoittajat ovat syyllistyneet Arvostusrikokseen.

Ei ole epäselvää, missä poliittisessa suunnassa Mokutuspulaaki Largehead-Libidoinen & kumppaneitten henkinen koti on. On selvää, että aiheuttaahan se katkeruutta, että Mokutuspulaakin jäsenet eivät ole päässeet samaan tilanteeseen, missä heidän kollegansa aikanaan olivat esimerkiksi Neuvostoliitossa ja Itä-Saksassa.

Olishan se tolkuttoman hienoa kun voisi istua toimistopöydän takana Puolueen Jäsenenä ja Virkamiehenä ja kattoa nenänvartta pitkin edessään seisovaa 120-kiloista miestä ja tuntea, kuinka isollakin sällillä pelko pistää kivekset muuttumaan rusinoiksi ja hakeutumaan lantion suojaan. Huomata että sällillä kädet alkaa vapiseen ja hiki tulee pintaan. Tajuta se, että Puolueen Jäsen ja Virkamies voi halutessaan panna tuon sällin niin kuseen, että se ikänsä sen muistaa.
Tajuta se, että vaikka olen ihmisenä minkälainen mitättömyys hyvänsä, niin olen silti Puolueen Jäsen ja Virkamies ja niinpä tuokin jätkä ryömii edessäni.

Itselläni on työn puolesta kokemusta virkakoneistosta paljon ja vielä enemmän. Voisin todeta, että vaikka yksityisellä sektorilla työskentely antaa mahdollisuuden huomattavasti suurempaan taloudelliseen hyötyyn kuin julkisella puolella, on julkisella puolella eräs kärpäsmagneetti ja se on se, että se antaa virkamiehelle mahdollisuuden päästä sorkkimaan toisten asioita. Virkakoneistossamme löytyy roppakaupalla sellaista porukkaa, jolle toisten asioitten sorkkiminen antaa sen suurimman tyydytyksen. Yhteistä näillä tyypeillä on myös jumalattoman heikko ego. Jos niille sanoo työasiasta jotain poikkipuolista, niin ne ottavat sen suorana hyökkäyksenä henkilöään kohtaan ja voi sitä suuttumuksen määrää. Kosto tulee jossain vaiheessa ihan varmasti, kun vaan sopiva tekosyy keksitään.

Näen, että Mokutuspulaaki Largehead-Libidoinen & kumppanit edustaa juuri tätä virkamiestyyppiä. Heillä olisi ollut tosi hyvä olla jossain Itä-Saksassa. Heidän ongelmanaan on vaan se, että Arvostusrikosta ei löydy Suomen laista. He eivät voi vaatia ihmisiä tuomiolle sillä perusteella, että kirjoittajat pitivät heitä pellenä ja sitten tulikin armoton henkinen pipi. Niinpä heidän täytyy keksiä jotain muuta. Tosin, niin kuin monella taholla on todettu, ei sekään, mitä he nimittävät rasismiksi vielä rikos ole. Tuomiothan pitää tulla kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
Ehkä juuri siksi he puhuvat nettirasismista niin epämääräisesti. Jos he kertoisivat, mistä näitä kirjoituksia löytää, saattaisi yhä useampi ihminen lukea niitä. Ja silloin yhä useampi pitäisi heitä pelleinä. Aikaansaaden henkisen pipin potenssiin kaksi.

Voihan se olla, että Mokutuspulaaki Largehead-Libidoinen & kumppanit uskoo ihan oikeasti siihen, mitä puhuu. Mutta väitän vakavissani, että ainakin 50 % tuosta koohottamisesta johtuu Arvostusrikoksen aikaansaamasta henkisestä pipistä. Jos ego on niin pieni, että pystyy pätemään vain tittelillään, ja kun sitä ei otetakaan vakavasti, on se rikoksista suurin.
Virkamiehen tulisi muistaa, että ei häntä ole palkattu oman pätemisensä takia, vaan suorittamaan hänelle määrättyjä virkatehtäviä.


5 kommenttia:

ämpee kirjoitti...

Hieno kirjoitus, se valaisee selkeästi sen, miksi kiihotuksen kohteeksi joutuneilta "kansanryhmiltä" itseltään ei kysytä, että loukkasiko ?

Tämän vuoksi loukkaantumisen määritteleekin virkamies, joten väärää vastausta "normimeiningin" määrittelyssä ei vahingossakaan tule, vaan virkamies pääsee itseään tyydyttävään tulokseen.

Moiset loukkaantumiset lainsäädännössä ovat pilkantekoa oikeusjärjestelmää kohtaan, aivan samoin, kuin sinne hiljattain uitettu "rasistinen koventamisperuste", joka ilman selventävää määritelmää antaa mielivallalle vapauden.

Lainkäytön valtaa ollaan siirtämässä määrätietoisesti virkamiesten mielivallaksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllä tässä semmoinen maku on, että halutaan näyttää, kuka määrää. Tämä Ykän kirjoitus oli oikeastaan ensimmäinen, jossa tämä asia sanotaan suoraan.

Onneksi ei olla Neuvostoliitossa ja Itä-Saksassa, mutta seuraukset voivat olla ikävät täälläkin.

Habahoo kirjoitti...

Kyllä kohta laaditaan semmoinen laki että loppuu tämmöiset puheet. Pitäähän se nyt ...tana joku roti olla alamaisella. On ne semmoisia epeleitä. Kyllä ne tietää mikä on verojenmaksajalle sopiva ajattelumalli.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Ykä, loistokirjoitus.

Minulla on luonnosvaiheessa, aika pahasti kesken tosin, samaa asiaa puiva juttu, mutta kyllähän tässä totuus on takana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille ja hyvää alkanutta kesää.