sunnuntai 7. syyskuuta 2008

JENKKIFUTISTA JA RAVIVETOA

Nehän on ne kunnallisvaalitkin taas tulossa, joten kommentoidaanpa tätä vaalimeininkiä täältä Hotelli Yrjöperskeleenkin respasta hieman. Allekirjoittanuthan muistaa vielä senkin ajan, jolloin kommunisteja äänestäessään tiesi äänensä menevän kommunisteille ja kokoomusta äänestäessään tiesi yhtä lailla varmasti äänen menevän kypäräpapille. Niin, nuoremmathan tätä Kari Suomalaisen pilapiirroshahmoa tuskin muistavat.

Jossain vaiheessa, tossa 1990-luvun alussa homma sitten pääsi pahasti vesittymään ja perustettiin yleissuvaitsevaisten puolueitten yhteiskoalitio Nännistis-Lellistinen Liitto (vihreät, vasemmistoliitto, demarit, kepu, ruåttalaiset, kristilliset ja kokoomus). Tämän jälkeen suomalainen politiikka on alkanut muistuttaa lähinnä ammattiurheilua. Vaikkapa amerikkalaista jalkapalloa. Vaalit menevät vähän niin kuin Super Bowl. Tällä kertaa suuressa finaaliottelussa pelaavat Boston Coalition, joka voitti semifinaalimatsissa Kansas Middlemen-joukkueen. Haastajana finaaliottelussa on toissakertainen mestari Detroit Social Democrats, joka taas pudotti semifinaalissa Green Bay Wankersit.Detroit Social Democrats on analysoinut viime finaalissa tehtyjä virheitä ja tutkinut finaalivastustajansa heikkouksia. Onpa Detroit Social Democrats hankkinut joukkueensa hyökkäystä vahvistaakseen myös uuden quarterbackin, jonka kehittämä ”18 teeth visible all the time”-hyökkäyskuvio on ehtinyt herättää kauhua vastustajien puolustuksessa. Mutta myös Boston Coalition on valmistautunut finaaliin huolella. Asiantuntevat urheilutoimittajat ovat porukalla sitä mieltä, että finaalista tulee tiukka ja se on kokolailla fifty-sixty, että kumpi tällä kertaa voittaa.Lopulta finaali alkaa. Fanit jännittävät televisioitten ääressä. Osa onnekkaista faneista on päässyt seuraamaan ottelua livenä ”The Election Studio Stadiumille”. Ottelu etenee, tilanteet vaihtelevat. Pisteitä tehdään puolin ja toisin. Lopulta Detroit Social Democrats ottaa voiton loppuminuuttien touchdownilla.Detroit Social Democratsin kannattajat riemuitsevat ja avaavat kuohuviinipulloja. Serpentiini lentää. Torvet törisevät. Olutta juodaan ja sen maku on päähännousevan raikas. Boston Coalitionin kannattajien naamat taasen muistuttavat armeijan harmaan karvalakin lempinimeä. He murisevat, että ensi kerralla kyllä näytetään. Myös ennen finaalia pudonneitten joukkueitten johtajat ja valmentajat antavat lausuntoja, kuinka ensi kerralla sijoitusta nostetaan ja mikä tällä kertaa meni pieleen.

Ja sitten fanit menevät kotiin. Mitään ei tapahdu. Ottelu ei vaikuta fanien elämään millään tavalla.Sillä eihän sillä ole merkitystä, kuka tällä kertaa voitti. Niin kuin ammattiurheilussa yleensäkin, kyseessä on suljettu sarja, ja jokainen sarjaan valittu joukkue säilyy sarjassa, täysin riippumatta peliesityksestä. Tärkeintä on sarja. Sarjalla on joukkueet, jotka siihen kuuluvat. Sarjalla on omat säännöt. Sarjalla on oikeus päättää, ketä sarjan jäseneksi otetaan, eikä uusia jäseniä haluta kakkua jakamaan. Näinollen alemmissa sarjoissa pelaavat, erinomaista ja uudentyyppistä peliä tarjoavat joukkueet, kuten Kentucky Fellowmen ja Arizona Patriots pysyvät alemmissa sarjoissa.

Mutta eihän perusfania se kiinnosta. Kun meidän pojat voitti, sehän on pääasia. Tuumii Detroit Social Democratsin fani ja painuu aamulla hommiin, jotta hän voi elättää tätä suljettua sarjaa.Vaalimeininki muistuttaa myös hyvin paljon ravivetoa. Kun monilla äänestäjillä on iskostunut päähän sellainen ajatus, että vaaleissa on kyse siitä, että veikataan voittajaa. Ei siitä, että pyritään saamaan päättäjiksi ihmisiä, jotka jakavat äänestäjän kanssa samantyyppiset mielipiteet.Säännöllisesti ennen vaaleja Ake, Make, Pera ja Ykä pohtivat eläviä ja olevia ja varsinkin niitä asioita, joita tässäkin blogissa säännöllisesti käsitellään ja kaikki ovat samaa mieltä siitä, että kyllä touhu on päässyt pahasti perseelleen. Vaalissa sitten Ake kumminkin äänestää, niin kuin aina ennenkin, demareita, Make keskustaa ja Pera kokoomusta. Ykä sitten kysyy, että miksi te noin äänestitte, kun tiedätte hyvin, että teidän äänillä pääsi loppulaskussa läpi joku nännistis-lellistinen yhteiskuntatieteitten maisteri, joka ei ole päivääkään eläissään töitä tehnyt ja joka ei teistä nakkaa paskaakaan. Olisitte äänestäneet vaikka perussuomalaisia.

Ja Ake, Make ja Pera toteavat: ”turha kai niitä on äänestää, kun ei ne läpi pääse kumminkaan”.

Ja seuraavalla kerralla porukan kohdatessa Ake, Make ja Pera ovat sitä mieltä, että kyllä touhu on päässy pahasti perseelleen jne…Näin ollen miellän nämä dramaattiset vaaliuutisoinnit melko naurettavina. ”Veret seisauttava vaalivoitto sille ja sille. Plussaa kolme prosenttiyksikköä”. ”Katkera vaalitappio tolle ja tolle. Miinusta kakspisteyheksän prosenttiyksikköä”. Kun sekä ennen vaaleja että vaalien jälkeen on Nännistis-Lellistisen Liiton osuus äänistä 90 prosenttia ja risat.Tietysti, mikäli lukija on sitä mieltä, että kannattaa edes yrittää, voi vaihtoehtoja löytyä esim. noista osoitteista:

http://www.perussuomalaiset.fi/

http://www.kolumbus.fi/sinivalkoiset/

Olen toki tietoinen, että nämäkin porukat ovat keskenään ränäväleissä. Toivottavasti saavat sovittua. Muutakin tekemistä olis, kuin keskenään kinaamista.

Lopuksi pieni ennustus, koskien Helsinkiä. Itsehän sieltä olen jo muuttanut Huitsinnevadaan:

1. Jussi Halla-aho pääsee valtuustoon.

2. Jo vaalivalvojaisissa 3-4 kpl ja seuraavalla viikolla lehdissä 8-16 kpl tulevaa valtuutettua ilmoittavat epähenkilöivänsä Halla-ahon, koska eivät ikuna kuuna päivänä suostu yhteistyöhön rassistin kanssa. Todennäköisesti jotkut vielä möläyttävät suurpäiseen tyyliin, että ”Halla-ahon kirjoitukset ovat rasistista ja äärioikeistolaista kiihotusta kansanryhmää kohtaan ja sen vuoksi en ole koskaan suostunut lukemaan niitä riviäkään”.

Se siitä. Tällä kertaa. Keskiviikkona teerijahtiin.

4 kommenttia:

Habahoo kirjoitti...

Kiitokset taas nasevasta kirjoituksesta.

Rassismista puheen ollen, huomasitko viime viikolla uutisen Norjasta. Aikovat kuulemma kiristää pakolaispolitiikkaansa. Asiasta oli pari kertaa radio uutisissa mutta ei töllön uutimissa. Jotenkin rupesi tuntumaan että asia vaietaan kuoliaaksi. Asiasta löysin ainoan kirjoituksen Turun sanomien netti sivuilta. Hyysärissä ei ollut riviäkään koko asiasta. Minun mielestä meidän pitää ehdottomasti vetää suurlähettiläs pois moisesta natsi maasta. Onhan se kauheaa jos rikollinen pakolainen heitetään kotimaahansa takaisin. Eiks vaan.

Ja lopuksi. Kuumia piippuja teerijahtiin. Eiköhän joku senkin miehisen harrastuksen kohta kiellä tasa-arvoa sorsivana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Habahoolle kommentista.

Olen tosiaan pannut merkille, että Euroopassa päin yleensäkin on alettu pohtia, että kannattaako omaan kaivoon kusta. Suomessa tähän tuskin vielä päästään, vaan metelöidään kahta innokkaammin rakenteellisesta rasismista.

Piiput tuskin ehtivät kovasti kuumentua, kun vanhemmittaan tuo paukkuahneus on vähentynyt. Vaan mukavahan sitä pyssyä on kauniissa metsämaisemassa ulkoiluttaa. Jos yhden teeren vaikka saisi. ja muutaman pyyn pillillä huijattua. Pyyn lihan on armottoman hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea teerijahtiin.

Tai eihän sillä saaliilla ole niin merkitystä. Raikas syksyinen luonto on tärkeintä.

Oli taas loistavia juttuja Sinulla kertynyt kesän aikana. Mylistynyt olen, ja naurusta käheä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Octaviukselle kannustuksesta ja kaikinpuolin antoisaa syksyä.