lauantai 18. joulukuuta 2010

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XVII

1. Kikkailua eli ei syytä huoleen

Uusi Suomi julkaisi hiljattain ei kovinkaan yllättävän uutisen, jonka mukaan ulkomaan kansalaisten osuus kaikista Suomen käräjäoikeuksissa tuomituista oli 9,1 prosenttia vuonna 2009, kun ulkomaalaisten osuus Suomen väestöstä on noin neljä prosenttia. Tulee muistaa, että Suomessa on myös paljon ulkomaalaisia, jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden, ja joitten rötökset siis lasketaan suomalaisten kontolle.

Tavallinen tallailijahan saattaisi tehdä asiasta tietynlaisia johtopäätöksiä, muttei ehdi, sillä väliin tulee tilastopäällikkö Kimmo Moisio, joka selittää, että täällä olevat ulkomaalaisethan ovat keskimäärin nuorempia kuin suomalaiset. Eli vaikka muualta tulleet tekevät rikoksia 1,6 kertaa enemmän kuin suomalaiset, niin ulkomaalaiset eivät tietenkään ole 1,6-kertaisesti rikollisempia kuin suomalaiset.
Jaa. No tämä selvä. Ei syytä huoleen. Tavallinen tallaaja tietysti tuumii, että hetkonen, tietyistä edistyksellisistä ilmansuunnista tulee tänne melkoisen nuorta miespuolista porukkaa, joka harjoittaa edistyksellistä uskontoa. Ja eivätkös nämä tyypit ole juuri niitä, jotka harrastavat nimenomaan noita väkivalta- ja seksuaalirikoksia kantaväestöä huomattavasti enemmän? Eikös niitten tänne tuloa siis kannattaisi jarruttaa?

Kun absoluuttinen oletusasetus jostain syystä on nimenomaan se, että tänne on kerta kaikkiaan saatava lisää porukkaa nimenomaan edistyksellistä ilmansuunnista ja edistyksellisellä uskonnolla ja arvomaailmalla varustettuna, niin ehkäpä tänne pitäisi sitten ottaa tommosia 55-vuotiaita kavereita esmes Somaliasta tai vaikkapa Afganistanista.

Heputhan kun ovat jo vanhemmuuttaan vähän rauhoittuneet, eivätkä rupea enää niin helposti riehumaan. Kaverit laitetaan sitten intensiiviseen, useita vuosia kestävään hutoittamiskoulutukseen, jonka jälkeen he päälle kuusikymppisenä osaavat auttavasti Suomen kieltä ja heidät voidaan palkata sopivaan julkishallinnolliseen virastoon kirjekuorenkääntäjäksi, jota tehtävää kuusi kuukautta tehtyään he sitten siirtyvätkin ansaitulle eläkkeelle.

Eihän siinä touhussa sinänsä mitään järkeä olisi, mutta kuuden kuukauden aikana yhdestä edistyksellisen ilmansuunnan kirjekuorenkääntäjästa saadaan aikaan 6 – 8 erilaista lehtijuttua, 2 televisiouutista ja yksi asiaa käsittelevä ohjelmasarja Yleisradion kanavilla. Ja yleensäkin tällä tavalla tietyille ihmisille tulisi hirveän hyvä mieli, ja sehän tässä koko touhussa on pääasia, eikö vaan?

Vaan palataanpa vielä noihin rikostilastoihin. Ulkomaan kansalaiset tekevät selvästi enemmän rikoksia kuin suomalaiset, enkä nyt jaksa uskoa, että väkivaltarikoksissa kunnostautuvat esim. hollantilaiset. Mutta asia onnistutaan mitätöimään sillä, että nuoria miehiähän nämä. Ei tää mitään meinaa. Tekeekö se yliopistollisesti analysoitu nyrkki jotenkin vähemmän kipeää?

Yleensäkin näyttää siltä, että jos joku asia on perseellään, riittää, kun asiasta tehdään yliopistollinen analyysi, ja sen jälkeen se saa olla ihan yhtä perseellään kuin ennenkin. Välikös hällä enää, onhan tutkija sen selvittänyt.

- Hei, sauna palaa! Nyt tarttee tehdä jotain!
- On tehty jo. Selvitin syttymissyyn. Saunan ikkunalaudalla oli pyöreä pullo, joka tiivisti valonsäteen polttolasin tapaan, ja se kohdistui nurkassa oleviin trasselitukkoihin. Ne syttyivät, ja sytyttivät vieressä olevan halkolaatikon, ja siitä palo sitten levisi eteenpäin. Sanoisin, että sauna on nyt 82%:sesti tulessa.
- Jaa, no eihän siinä sitten mitään. Lähetäänkö baariin?
- Lähetään vaan.

2. Sopivat ja sopimattomat ehdokkaat


Pitkäaikainen tuttavani Herra X kaakonkulmalta avusti taas Hotelli Yrjöperskelestä lehtileikkeellä paikallisesta valtalehdestä. Jutussa politiikan erikoistutkija Erkka Railo analysoi muutoksia poliittisessa ilmapiirissä, siis toisin sanoen perussuomalaisten kannatuksen kasvua, joka on erityisen voimakasta juuri Kymenlaaksossa. Hän toteaa mm. näin:

Nyt puhutaan jo sellaisista määristä, että gallupien luvut voivat hyvinkin realisoitua ensi kevään eduskuntavaaleissa.
Jep, näinhän se saattaa olla. Juttu on muutenkin suht asiallinen, mutta yksi kohta (jota kyllä on jauhettu laajalti muuallakin) ihmetyttää:

Perussuomalaisten kannatusluvut alkavat olla jo sitä luokkaa, että vaikka lopullinen kannatus jonkin verran pienenisikin sopivien ehdokkaitten puutteeseen, perussuomalaisista tulee väistämättä eduskuntaan iso sakki.

Ja samaahan tietysti julisti jutun otsikkokin "Perussuomalaisten kannatusluvut kestävät jo huonojakin ehdokkaita". Pistää vaan miettimään, että minkälainen se sitten on se sopiva ehdokas? Onko se sellainen, että se on valittu eduskuntaan jo aikaisemmin? Ja jos ei, niin onko nykyisten valtapuolueitten listoilla oleva ehdokas varmasti sertifikoitu sopivaksi kansanedustajan tehtäviin? Onko perussuomalaisten listoilla oleva ehdokas automaattisesti jotenkin epäilyttävä, jos hän ei satu olemaan Timo Soini?

Vai onko ehdokkaalla oltava jotain sellaista erityistä valovoimaa, että hän tulee ilman muuta äänestäjän mieleen yhtenä vaihtoehtona? Nähtävästi perussuomalaisilla sitten ei ole tällaisia ehdokkaita. Lieneekö muilla? Tehdäänpäs ajatusleikki: lukija on hyvä ja ottaa kynän ja paperia, ja viidessä minuutissa kirjoittaa siihen oman maakuntansa vihreitten ja vasemmistoliiton riveistä viisi valovoimaista ehdokasta ja perusteet siihen, miksi heitä voisi äänestää, ja miksi he ovat parempia vaihtoehtoja kuin esmes perussuomalaisten ehdokkaat.

Tarvittiko teroittaa kynää välillä?

Noin yleensä ja erikseen, eihän tämä juttu sinänsä hassumpi ollut, mutta oletteko panneet merkille asian, että sekä politiikan tutkijat että toimittajat analysoivat tätä poliittisen ilmapiirin muutosta kuin lääkärit syöpää. Ihan kuin kyseessä olisi sairaus, johon pitää löytää hoito.3. Nyt alkaa helpottaa

Suomalaisten turvallisuustilanteeseen on jatkossa tulossa huomattava parannus. Sisäministerimme Anne Holmlund nimittäin aikoo kriminalisoida terroristikoulutukseen osallistumisen.

Kuinkas nyt suu pannaan, al-qaidan pojat?

Holmlundin vaatimus täytyy saattaa ehdottomasti toteen, sillä kriminalisoinnillahan maastamme on hävitetty mm. väkivalta, ylinopeudet ja pontikankeitto. Nyt kun vielä maamme eduskunnan toimesta saadaan ulkomaalaiset blogipalvelut julistettua laittomaksi, ja sitä myötä viharikollisuus täydellisesti hävitettyä, niin meikäläinenkin harkitsee revolverin siirtämistä yöpöydän laatikosta takaisin asekaappiin.

Sitä vaan mietin, että joutuvatko armeijassa sissi- tai pioneerikoulutuksen saaneet tyypit tuomiolle? Heillä kun on varsin hyvä taito fiksailla kaikennäköisiä pommeja. Itelläni kenttätykistön miehenä ei liene suurta hätää. Ja mulla kun tässä iässä muutenkin on toi sijoituspaikka akselilla pommikoneen rahastaja – tuulimyllyn lämmittäjä – kuivan maan lossivahti.

Toisaalta, minkähänlaisia tuomioita tämän asian tiimoilta sitten tullaan jakamaan? Neljä kuukautta ehdollista ehkä?

4. Erityisosaamista

Aikaisemman kirjoitukseni aihe oli se, tuleeko tietyistä oikeista ilmansuunnista tulevia maahanmuuttajia mieltää rasitteena vaiko resursseina. Ne ihmiset, jotka haluavat mieltää tämän porukan resursseina, perustelevat mielipidettään sillä, että kyseiset ihmiset tuovat näille leveysasteille tapoja ja taitoja, joita paikalliset eivät hallitse, ja jotka voivat mukavasti rikastuttaa pohjoismaalaista melko tylsää kulttuuria.

Ja oikeassahan he ovat. Tuorein esimerkki asiasta tulee Ruotsista:

Afrikkalaisnaisia peloteltiin prostituoiduiksi voodoolla

Ruotsissa on jaettu tuomioita afrikkalaiselle prostituutioringille, jossa nuoria naisia on pakotettu myymään seksiä pelottelemalla heitä voodoorituaaleilla.
Rinkiä johtanut 30-vuotias kamerunilaisnainen sai perjantaina Tukholman käräjäoikeudessa kuuden vuoden vankeustuomion ihmiskaupasta.

Ringissä on ollut mukana kymmenkunta afrikkalaista naista. Nuorin heistä on 16-vuotias nigerialaistyttö.

Syyttäjän mukaan naiset oli peloteltu prostituoiduiksi voodoorituaaleissa, joita johtivat poppamiehet. Istunnoissa poppamiehet olivat lukeneet rumpujen säestyksellä ikivanhoja kirouksia, ja tunnelmaa oli tehostettu teurastetuilla eläimillä.
Yksi tapausta selvittäneistä poliiseista on kertonut, että rinkiin kuuluneet afrikkalaisnaiset pelkäsivät enemmän voodookirouksia kuin poliisin kuulusteluja.

STT-TT


Jätkät siellä takavasemmalla saattavat mutista, että helevettiäkö me tämmöisellä erityisosaamisella tehdään, mutta turpaa soukemmalle, pojat. Voodoota tarvitaan, koska:

1. Näillä leveysasteilla sitä ei ole aikaisemmin osattu. Liekö edes asiasta tiedetty?

2. Kyseinen erityisosaaminen tulee oikeasta ilmansuunnasta. Siis se on automaattisesti cool. Paljon coolimpi kuin vaikka joulukinkku, juhannussalko tai kaksi kynttilää ikkunalla.

3. Kyseisen erityistaidon osaajat puhuvat jännää kieltä.

4. Kyseisen erityistaidon osaajilla on tummempi iho kuin meillä.

Ettäs tiedätte. I rest your face. Eiku siis I rest my case.

Hotelli Yrjöperskeleen respan henkilökunta jää odottamaan vaikutusvaltaiselta taholta tulevaa ehdotusta voodoolaitoksen perustamisesta Helsingin Yliopistoon.

10 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

LOL LOL, nauru vähän helpottaa. "edistyksellisellä uskonnolla ja arvomaailmalla varustettuna"

Juuh! Meikä tiesi tuosta voodoo-jutusta aiemmin, mutta luulin, että se oli jo peitelty villaisella, kun siitä ei mitään kuulunut. Kyllä sitä on vetkuteltu.

Ruotsin raiskaustilastot ovat karmeaa luettavaa. Mutta sehän johtuu kuulemma siitä, että svennetytöt ilmoittavat polliisisedälle paljon herkemmin ulkomaalaistaustaisten tekosista, ja sen vuoksi vain näyttää siltä, että afrikkalaiset ja lähi-itäläiset ahkeroivat tavisruotsalaisia hikisemmin noissa väkivaltapuuhissa.

Mutta nyt menen juhlimaan hääpäiväämme, joten nuo jutut saavat haipua taka-alalle edes yhdeksi illaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle ja kiitos kommentistasi. Hulluahan se on, että niin täällä koivun ja tähden alla samoin kuin Svea-mamman hameenhelmoissa pyritään tietystä suunnasta tuleva rikollisuus selittämällä mitätöimään nollaksi.

Hotelli Yrjöperskeleen respan henkilökunta toivottaa oikein antoisaa hääpäivää sinulle ja puolisollesi.

Kumitonttu kirjoitti...

Vai terroristikoulutus laittomaksi. No heh. Kas kun ei laiteta itsemurhapommitusta laittomaksi. Vaan sittenpä Ykä ei enää voisi kirjoitella näitä mietelmiään paperille ja ainakin tontunmäellä syntyisi kapina.

Onnea vaan meikäläiseltäkin Kyllästyneelle. Jos oma rotukattini siirtyy ennen aikojaan toiseen hiippakuntaan, minä otan tilalle sellaisen aidon voodoohuoran. Ei luulis joutuvan enää vonkaamaan ei. Sukat olis silitetty kun saapuis kotiin kalareissulta Saariselältä vappua juhlimaan ja keittiön lattiat vois vaikka nuolla viidakon tyttö mustat pakarat vilkkuen huolehtisi kodistaan! Oijoi, tulispa jo meillekin tänne Härmään niitä nigerialaisia. Enkä siis puhu niistä kirjeistä.

Anonyymi kirjoitti...

Olet Yrjö ihan ehdoton suosikkini, taas sai nauraa.

Terveisin äkäsakka

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Äkäsakalle ja kiitos kommenteistanne.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo terrorismikoulutukseen osallistuminen laittomaksi onkin vekkuli ajatus. Nykyisten päättäjien osaamisella joka ainoa reserviläishommia kokeillut olisi tuota pikaa telkien takana. Samaan aikaan Al Qaidan elämyslomaleirille osallistujien syyttäminen ei onnistuisi koska Afghanistanista ei ole saatu kuitteja ja viranomaistoiminta hieman sutii.

Herja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Herjalle ja kiitos kommentista. Yleensäkään en usko, että Holmlundin ehdotus kauheasti pelottaa tiettyä turapartaosastoa.

Kyllästynyt kirjoitti...

Kiitos hääpäiväonnitteluista! Taas mennään sano mummo lumessa, rakkauden voimalla.

Tuo ajabaja-näpsäytetäänpä-sormille -lakiehdotus on kyllä todella naurettava, samaa sarjaa kuin se, että Tukholman pommi-iskun jälkeen kadut täyttyivät paitsi kuluttajien myös poliisien askelista.

Toden totta, kuten näemme, kyllähän se nimenomainen varokeino varmaan estikin uusia itsemurhapommittajia räjäyttelemästä uudestaan pääkaupungin keskustassa juu. Halleluja.

Odotettavasti kestää vielä vuosikausia, ennen kuin päättäjien silmistä laput tippuvat ja naiivius rapisee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle ja kiitos kommentistasi. Väittäisin, että nykyisten päättäjien silmistä laput eivät putoa koskaan. Odotellaan sitä seuraavaa sukupolvea. Jos niillä nyt jotain pelastettavaa enää on.

Toukka kirjoitti...

Jollei terroristiksi kouluttautuvia muuten löydy, niin lakiahan voidaan kätsästi soveltaa kaiken maailman fasisteihin, jotka rymyävät torrakoitten kanssa pitkin metsiä ja soramonttuja vapaaehtoisen maanpuolustuksen nimissä.

Ehdotan varovasti, että maanpuolustus määriteltäisiin viharikokseksi. Sillä konstilla sodat loppuvat kuin turska Itämerestä.