keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

SANANVAPAUDEN SAARISTOT OSA II: VANKI

Tapahtuma-aika ja paikka: Lähitulevaisuuden Suomi, Tarjalan Parannusvankila Jyväskylässä

Tapahtuma: Erään sananvapausrikollisen sisäänkirjautuminen Tarjalan Parannusvankilaan

Tapahtumaan osallistujat: Eräs sananvapausrikollinen, vankilan johtaja eli tässä tapauksessa rva ylin hoitoparantaja sekä hoitovartijat Ali, Abdul, Mahmud ja Abdelkader

*

Hoitovartijat taluttavat käsiraudoissa olevan sananvapausrikollisen ylimmän hoitoparantajan toimistoon ja istuttavat hänet kirjoituspöydän edessä olevaan tuoliin. Ylin hoitoparantaja katselee sananvapausrikollista tiiviisti silmiin noin minuutin ajan. Sananvapausrikollinen katsoo ylintä hoitoparantajaa takaisin rauhallisesti ja hymyillen. Lopulta ylin hoitoparantaja laskee katseensa, puistelee hieman päätään, ja sen jälkeen alkaa puhua:


- Ja-hah. Käydäänpäs läpi vielä henkilötiedot, koska ne kuuluvat protokollaan. Nimi?

- Yrjöperskeles Juroperskeleenpoika Yrjö-Perskeles.

- Syntymäpaikka ja henkilötunnus?

- Syntymäpaikka Nyhtänköljä, henkilötunnus numeroitaviivataasnumeroita ja tsiptsiptsyi.

- Asuinpaikka?

- Tällä hetkellä Tarjalan Parannusvankila, Jyväskylä. Vielä tätä ennen Huitsinnevada.

- Ammatti?

- Sosiaalipiipertäjä evp.

- Evp? Eronnut vai erotettu?

- Erotettu.

- Tuomio ja sen syy?

- Kolme vuotta ja kahdeksan kuukautta. Törkeä sananvapausrikos.

- No niin. Minä olen Minna-Tirpsteena Tolppamäki-Öglömöhölözöglü, mutta käytätte minusta jatkossa nimitystä rva ylin hoitoparantaja. Ja te olette tästä lähtien koko tuomionne suorittamisen ajan vanki nro 18-03. Te olette tulleet suorittamaan rangaistustanne tänne Tarjalaan. Näin ensi alkuun totean, että tämä on inhimillinen vankila, niin kuin parannusvankilalle kuuluukin. Ensinnäkin teillä on oikeus yhden hengen viihtyisään kuuden neliön selliin, jossa on sänky, pöytä, tuoli ja wc-pönttö. Lisäksi teille on viihteenä keskusradio, jossa teillä on valittavananne kaikki Ylen kanavat, sekä vankilan sisäinen kanava, jossa on tarjolla asiantuntijoitten nauhoitettuja suvaitsevaisuusesitelmiä sekä valikoitua kansanmusiikkia maailmalta.

- Jaa, no onhan se hyvä, että on vangille oikeaoppista viihdettä tarjolla. Ymmärsinkin jo aikaisemmin, että omia poppilaatikoita tai telkkareita ei täällä sallita. Vaan mitenkäs tuo lukemisen puoli? Olisikos minun mahdollisuutta tilata tänne Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti?

- Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti ei kuulu sallittujen lehtien listalle ja itse asiassa teillä ei ole oikeutta tilata tänne mitään lehtiä eikä kirjallisuutta, mutta parannusvankilan kiertävästä kirjastolehtivaunusta teillä on mahdollisuus lukea Helsingin Sanomia, Vihreää Lankaa, Kansan Uutisia ja Demaria. Lisäksi sellissänne on luettavaksi tarjolla jatkuvasti Suomen Laki, tiettyjä Erkki Tuomiojan teoksia, Mika Illmanin Hets mot folkgrupp, Eva Biaudetin Kootut, kuukauden kirja, jonka itse aina valitsen sekä suomenkielinen koraani. Mikäli haluatte opetella koraanin alkuperäiskielellä, meillä on täällä vankilaimaami, joka opettaa teille arabian kieltä, ja lisäksi meillä on myös pieni vankilamoskeija.

- Jaa, no hyvinhän täällä sananvapausrikollisillekin palvelu pelaa. Kai teillä on sitten myös vankilapappi ja –rabbi ynnä kappeli ja synagoga?

- Kuulkaas, vanki 18-03, tämä on kumminkin vankila eikä mikään pyhäkoulu. Mutta teidän täytyy ymmärtää, että me emme ole täällä rankaisemassa teitä, vaan parantamassa teidät. Parantamisen kohde on tietenkin kieroutunut mielenne, mutta siihen palaamme hieman myöhemmin. Siinä on kumminkin vuosiksi tekemistä. Mutta aloitamme parantamalla kehonne. Terve sielu terveessä ruumiissa. Te ja teidän kaltaisenne ovat harrastaneet kovasti rasvaa tihkuvaa ruokavaliota, mutta nyt siihen tulee muutos. Täällä teille tarjotaan joka päivä hyvää ja terveellistä kasvisruokaa, joten ruumiinne voi puhdistua siihen syöttämistänne myrkyistä, ja ehkäpä mielenne alkaa siinä prosessissa myös selkeytyä. Minkäänlaista liharuokaa ei tässä vankilassa vangeille tarjoilla.

- Jaa. Eli nälkälakkoa tässä on kai aika turha ruveta pukertamaan, kun ei sen seurauksia kukaan huomaa kumminkaan. Vaan kai täällä saa sentään tupakkia poltella? Nuo rontit eiku siis hoitovartijat veivät multa tupakit.

- Voi kuulkaa, vanki 18-03. Tämä on täysin savuton vankila. Siis vankien osalta. Niin että voitte unohtaa kovasti mainostamanne Voimasavuke Bostonit nyt muutamaksi vuodeksi kokonaan.

- Jaa. No jos niin. Mutta mitenkäs se on, kun noissa kriminaalivankiloissa vangit saa kyllä käprytellä kessuja?

- Vangin tulee muistaa, että kriminaalivankiloissa vangit ovat yhteiskunnallisen rakenteellisen sorron kohteita, jotka ovat ilman omaa syytään ajautuneet yhteiskunnan ulkopuolelle ja näin ollen ovat olleet heistä riippumattomista syistä pakotettuja valitsemaan rikollisen elämäntavan. Ei heitä voi enää rangaista enempää kuin mitä vapauden menetys on. Te ja kaltaisenne taas olette olleet aivan tavallisia yhteiskunnan jäseniä osana yhteiskuntaa, eikä mikään ole pakottanut teitä lähtemään sananvapausrikollisen tielle. Onhan tässä nyt sentään selvä ero. Te olette tietoisesti valinneet sananvapausrikollisen uran, joten ette te voi vaatia itsellenne sitä, mitä rakenteellisen sorron kohteille sallitaan.

- Jaa. No niinhän se taitaa olla. Pahoittelen tyhmää kysymystäni, rva ylin hoitoparantaja. Mutta kun täällä kroppaamme parannetaan, näin aluksi, ja se mieli sitten syssymmällä, niin kai täällä saa sentään ajan kuluksi puntilla käydä?

- Kuulkaas nyt, vanki 18-03. Emme kai me salli potentiaalisten terroristien täällä pullistelevan hihojaan veronmaksajien rahoilla. Mistä me tiedämme, ettette te vankilassa hankituilla lihaksillanne tekisi vapauduttuanne rasistisia väkivallan tekoja. Ei täällä mitään punttisalia ole.

- Vaan kumminkin siellä kriminaalivankiloissa kyllä punttisalit on, vaikka siellä on huumerikollisia ja murhamiehiä ja mitä siellä nyt onkaan. Niin no, taitaa taas olla niin, että ne kriminaalivangit ovat yhteiskunnallisen rakenteellisen sorron kohteita, jotka ovat ilman omaa syytään ajautuneet yhteiskunnan ulkopuolelle ja näin ollen ovat olleet heistä riippumattomista syistä pakotettuja valitsemaan rikollisen elämäntavan ja jäädijäädijää ja sillai. Taidan ymmärtää.

- Vangin 18-03 tulee ymmärtää, että me emme täällä suosi vangeilta minkään muotoista huumoria. Täällä pidetään naama peruslukemilla, hymy pyllyssä ja kieli kaukana poskesta. Ehkäpä vanki 18-03 ymmärtää tämän, kun hän aloittaakin tuomionsa suorittamisen viihtyisän sellinsä sijasta viiden vuorokauden eristyksellä. Paikkaa kutsutaan myös Kopiksi. Mutta ei teidän punttien perään tarvitse haikailla. Teille on paljon muuta ohjelmaa.

- Kärsiskös ylimmältä hoitoparantajalta kysellä, että minkälaista ohjelmaa olis tarjolla.

- No tietenkin ryhmäterapiaa.

- Jaa, onko kyseessä semmonen setti, että puolenkymmentä meikäläistä sananvapausrikollista istuu ringissä ja puhetta johtaa joku psykologi tai muutenvaanviisas ja sitten me yritetään löytää porukassa jotain sisäistä simpukkaamme.

- No eihän toki. Eihän teitä voi suurempaan porukkaan koota. Tehän ketut puhuisitte keskustelua johtavan psykologin ympäri varttitunnissa ja se olis sen jälkeen sairaslomilla. On tätä koeteltu. Nyt meillä on käytössä käänteinen ryhmäterapia, eli esimerkiksi teidän kohdalla ryhmäterapia tehdään niin, että ryhmässä olette te, yksi johtava psykologi sekä neljä avustavaa psykologia. Johtava psykologi valitaan kunkin parannettavan vangin henkilökohtaisten ominaisuuksien mukaan. Teidät on luokiteltu ”asemyönteistä propagandaa julistavaksi sananvapausrikolliseksi”.

- Ja kukahan se tämmöisten rikollisten keissiä hoitava johtava psykologi on, jos saan kysyä?

- Hän on Jaana Haapasalo.

- No enpä olis arvannut. No, eiköhän tässä ole sen evästyksen jo saanut ja koppituomio kun kerran tuli saman tien, niin eiköhän nuo hoitovartijat kuskaile minut sinne koppiin. Sattumoisin muuten tiedän, että ei noita hoitovartijoita kyllä ole valittu minkään vankilaviranomaisen kautta, niin että ovatkohan heput ihan tehtäviensä tasalla?


- Voi kuulkaa, vanki 18-03, he ovat erittäin hyvin tehtäviensä tasalla. Niin, sitä en muistanut sanoakaan, että tämän rakennuksen feng-shui on vähän huono, ja se saattaa varsinkin tottumattomissa aikaansaada lievää päänsärkyä.

.
.
.
puoli tuntia myöhemmin, eristyssellissä:

…jaa-a, että huono feng-shui… no kieltämättä… löinköhän minä kuusi kertaa pääni oviin ja karmeihin… taitaa nousta melko komeat kuhmuuttiset kohoumat… kannattikohan mun lyödä siltä yhdeltä hoitovartijalta niitä hampaita kurkkuun… sanoivat, että tuli vuosi lisää kakkua saman tien, ja kymmenen päivää lisää koppia… vaan piruakos aukaisi raudat, kun oli ensin hakannut päätä seinään… tottahan minä silloin hivautan… saapahan kunniakansalainen syödä jatkossa samaa velliä kuin minäkin… ja piruakos se toinen sitä kättään ulottuville toi… kyllä ne sormet aikanaan luutuu ja kyllä heppu kahdeksallakin sormella siihen asti pärjää… vaan vähän on pieni tää residenssi… eipähän pääse eksymään… no, tästähän mun kakkuni mukavasti alkaa…

19 kommenttia:

Pyrrhos kirjoitti...

Kyllä sää Ykä kirjottaa osaat, ei voi muuta sanoa. Ootkos muuten koskaan ajatellut ihan kirjaa kirjoittaa? Esimerkiksi jonkun sortin parodia tämän päivän Suomesta. Sehän pitäis tosin aika piakkoin kirjoittaa ennenkuin todellisuus menee heittämällä ohi. Hyvää kesänjatkoa respan henkilökunnalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyrrhokselle. Respan henkilökunta kiittää. Minä jotenkin luulen, että minusta ei ole kirjoittamaan semmoista kokonaista kirjaa, jossa olis vaan yksi juoni ja tarina. Eikä siihen tietysti aikaakaan ole, kun on tuo työn ies riesana. Minä vaan näitä lyhyitä. Hyvää kesänjatkoa sinullekin.

Närpes varg kirjoitti...

Naurattaisi, jos ei samalla kylmäisi. Kriminaalit ovat vankiloissamme paljon paremman huolenpidon kohteena kuin vanhukset vanhainkodeissaan tai tavalliset veronmaksajat omissa oloissaan. Ei tuoda kolme kertaa päivässä ruokaa eteen, ei ole mahdollisuutta päästä lääkäriin heti kun vähän tuntuu pipi, ei psykologille, jos hiukan ketuttaa jne.
Mutta ajatusrikolliset! Heidät paistetaan&keitetään julkisuudessa, kaltataan ja nostetaan orteen katsottaviksi. Eikä yksikään virkailija kuskaa heille ruokaa tai juomaa tai henkistä lohtua.
Melkein tulee tippa silmään, kun muistelee Helena Erosen hihamerkki-keisiä. Eihän sellaisen pitäisi olla edes mahdollinen normaalissa demokratiassa! Mutta se vain on. Halla-ahon täky on sitten asia erikseen. Se ei tosiaan lupaa hyvää.
Milloin nähdään ensimmäinen loppuun kiusatun toisinajattelijan itsemurha Suomessa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja kiitos kommentistasi. Tuota lausettasi:

"Milloin nähdään ensimmäinen loppuun kiusatun toisinajattelijan itsemurha Suomessa?"

olen itsekin aika ajoin miettinyt. Se kun ei ole mahdotonta ensinkään. Järjestelmä ei armahda eikä anna anteeksi. Ihmisen voi tappaa niin monella tavalla.

Ekku kirjoitti...

Kyllähän tuosta varmaan novellin saisi aikaan?

Olisi pirun hauskaa lukea kirjallisuusarvosteluja Hesarista yms. lehdistä.

Salanimellä se kuitenkin täytyisi kirjoittaa tai muuten olisi varmaan virkaura tukossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Jos tommosen parodian nyky-Suomesta väsäisi, sen nimenä tulisi varmaankin olla "Mistä Alkaisin".

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

On hyvä muistaa, että N:liiton saaristossa kriminaalit olivat paljon paremmassa asemassa kuin "poliittiset."
Joskus 70-luvulla, kun nämä asiat minulle valkenivat, ajattelin, että on se sentään hyvä, ettei meillä ole poliittisia vankeja. Mutta kohtapa on!
Poliittisesta väärinajattelusta saa jo sakkoja ja on vain ajan kysymys, milloin ensimmäinen n******ukko-sanan lausunut pannaan kiven sisään. Kansa tarvitsee pelotteita, jumalauta sentään! Ei ne usko, ennen kuin tietävät joutuvansa kriminaalien joukkoraiskaamiksi tosi pahoissa vankiloissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg. Joo, siellähän käsitykseni mukaan käytettiin kriminaalivankeja poliittisten vankien kyykyttämiseen. Ja onhan meillä jo Seppo Lehto istunut poliittisen tuomion. Miehen kirjoitustyylistä voi tietysti olla mitä mieltä hyvänsä.

Poliittisia tuomioita on odotettavissa, koska

1. Meillä on ns. ehdottomasti oikeassa olevaa väkeä niin virkamies- kuin poliittisissa piireissä.

2. Se ei siedä arvostelua.

3. Se on tehnyt niin Lehdosta kuin Halla-ahostakin ennakkotapauksen.

4. Poskensoitto ei siitä huolimatta lopu.

5. Keinot kovenevat.

Närpes varg kirjoitti...

Palaan vielä tuohon itsemurha-asiaan. Muutama taiteilija on Suomessa tehnyt henkilökohtaisen kiikun saatuaan roskalehdet kimppuunsa. Se tiedetään. Herkkä ihminen ei kerta kaikkiaan kestä sellaista sielullista rasitusta.
Poliitikot ovat kovanaamaisempia. Heille tietty julkinen piiskaus on osa palkkaa. Tosin sielläkin on julkisuuden paineessa sorruttu alkoholiin, huumeisiin ja väkivaltaan. Yllättävän monella poliitikolla on joku tuomio takanaan.
Mutta entä juuri politiikkaan tulleet, vaikka nyt Hakkarainen tai politiikan laitamilla vielä oleva Eronen? He saivat päin naamaa täyden lastin "kusta ja kaviota", vihaa ja pilkkaa, mutta kestivät. Eronen kertoi julkisesti itkeneensä, kun hänen runttauksensa oli pahimmillaan.
Entäs sitten, kun joku tosi herkkis sanoo vahingossa jotain vihattavaa ja joutuu ristiinnaulituksi. Jos hänen sielunsa murtuu ja hän tekee jotain itselleen, kuka vastaa?

Julkiset teloitukset ymmärtäisi, jos kyseessä olisi moninkertainen pedofiili, joka on syöttänyt vanhan äitinsä susille ja myynyt puolisonsa orjaksi Saudi-Arabiaan.

Mutta se, että joku sanoo ääneen että n''''''ukko tai hihamerkki, saa lehdistön hyeenat pois tolaltaan, sitä minä en ymmärrä.

Käväiskääpä joskus huvin päiten lähimmän ABC:n baarissa, varsinkin tupakkatiloissa ja kuunnelkaa ukkojen juttuja. Ainakaan minä en ole koskaan ennen kuullut niin paljon rasistivitsejä kuin nyt. Kansa vastaa vallanpitäjille samalla tavalla kuin muinaisessa neuvostolassa: huumorilla. Asiat, joista ei saa julkisesti puhua siirtyvät sisätiloihin ja vitseksi. Aina ne eivät ole erikoisen onistuneita, tietenkään.

Malliksi tähän juttu menneen ajan Moskovasta.
Päiväkerhon täti kertoi lapsille isänmaasta. "Neuvostoliitossa paistaa aina aurinko, on lämmintä ja mukavaa. Kaikilla lapsilla on tarpeeksi ruokaa, kauniit vaatteet, mukavat kodit ja hyvät vanhemmat. He saavat käydä koulua hyvien opettajien johdolla ja lukea itsensä vaikka tohtoriksi."
Kesken luennon pikku Ivan puhkesi katkeraan itkuun.
-No mikä sinuille nyt tuli, Ivan?
-Kun minä niin kovasti haluaisin muuttaa sinne Neuvostoliittoon!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja kiitos kommentistasi. Tuosta itsemurha-asiasta puhuit äärimmäisen asiaa. Ensimmäisenähän mulle tulee mieleen se edesmennyt SIG-yhtyeen laulaja Matti Inkinen. Media on nykyisin raatokärpästen täyttämä, se haluaa sensaatioita ja varsinkin persut ja heihin liittyvät ovat täysin vapaata riistaa. Jos vaan jonkun sensaation voi julkaista, niin sehän julkaistaan. Ajatellaan, että jos tämän Helena Erosen hihamerkkijutun olisi kirjoittanut demareitten ajatusten Tonava eli Päivi Lipponen, niin suhtautuminen olisi ollut että ettekö te lutopäät läppää oivalla.

Helenalle lähetän lämpimimmät terveiset ja voimia eloon, sillä uskon hänen lukevan tätä blogia. Päättelen sen siitä, että olen hänen aikaisemman bloginsa linkkilistan ”höpönassuja”.

Huumori on tietenkin totalitarismin pahin vihollinen. Vastataan vitsiin vitsillä. Tapahtuma Berliinin muurilla. Nulikkaryhmät muurin molemmin puolin:

Länsi-Berliinin nulikat: Meillä on banaaneja!

Itä-Berliinin nulikat: Niin, mutta meilläpä on sosialismi!

Länsi-Berliinin nulikat: Joo, mutta meillekin tulee sosialismi!

Itä-Berliinin nulikat: Niin, mutta sitten teillä ei oo enää banaaneja…

*

Toinen:

*

Leonid Brezhnev auringolle klo 08.00: Hyvää huomenta, toveri aurinko.

Aurinko: Hyvää huomenta, toveri Brezhnev.

Leonid Brezhnev auringolle klo 13.00: Hyvää päivää, toveri aurinko.

Aurinko: Hyvää päivää, toveri Brezhnev.

Leonid Brezhnev auringolle klo 21.00: Hyvää iltaa, toveri aurinko.

Aurinko: Haista jätkä paska, minä oon nyt lännessä.

Närpiön susi kirjoitti...

Yritin parikin kertaa kirjautua Uuden Suomen sivuille päästäkseni kehumaan Helenaa, mutta jostain syystä homma ei toiminut.
Jos siis, Helena, luet tätä blogia, ilmoitan, että ihailen sinua tavattomasti. Tarinoitasi on hauska lukea, niissä on aina jotain kivaa särmää. Olet sanalla sanoen fiksu ihminen.
Ilmoittaudun mielelläni Yrjön tavoin höpönassuksesi. Se, että kestit kaiken hihamerkkisaastan osoittaa, että olet vahva ja huumorintajuinen. Olet ministeriainesta!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja hotellin respan henkilökunta mielellään julkaisee tämän tervehdyksen.

Ekku kirjoitti...

Yksi vitsi lisää :

K: Voiko sosialismia harjoittaa Saharassa?

V: Kyllä voi, mutta se on riskialtista.

K: Miksi?

V: Voi hiekka loppua kesken...

Becker kirjoitti...

Nää olivatten terävästi lohkaistuja juttuja nämä osat I ja II.
Saas nähdä milloin muuttuvat todeksi.
Vallassa olijat miettivät kuumeiseti miten saadaan kuriin tämä pirun internetti, jossa rahvas täysin estottomasti pistää halvalla ja paljastelee korruptointuneen eliitin rötöksiä.
Sosiaalipartikkeleiden pitää pitää turpansa kiinni ja maksella kiltisti yhä lisääntyviä veroja.

Helena Eronen on ehdottomasti yksi viimeaikojen terävimpiä ja luetuimpia blogisteja. Kyllä hänelläkin varmaan nahka ajan mittaan paksunee, sen verran paljon tytöllä on kapasiteettia.
Olen vilpitön Helenan ihailija.
Todettakoon se nyt minunkin puolestani.
"Helena, the light from Lieksa"

Itä-Saksassa oli käytössä aikoinaan aikaamittaava termi "Ein Ulb". Sen verran nimittäin otti aikaa radion sulkemiseen, kun speakkeri ilmoitti: "Nyt puhuu Ulbricht".

Becker kirjoitti...

No kun nyt sitten vitsejä kerrotaan, niin tuli tämä Radio Jerevanin kysely/vastaus palsta mieleen.

"Voiko Moskovitsillä ajaa satasta mutkaan?"

"Periaateessa kyllä, mutta vain yhden kerran."

Anonyymi kirjoitti...

Valtamedian alennustilasta voisi todeta että nykyään on melkein ihan OK lukea jotain Seiskaa tai vastaavaa juoru-ja sensaatiolehteä. Ehkä Seiska ja vastaavat jopa saattaisivat antaa nuiville enemmän palstatilaa ja positiivista julkisuutta tänä päivänä...

Ykä voisi tarjota haastattelua Antero Läväselle, voist kutsua Anteron ja äänimiehet vierailulle vankilaan. Juttu julkaistaisiin joko lehdessä tai televisiossa. Lärvänen saisi laittaa kaikki taitonsa peliin näyttääkseen nykysysteemin mielipuolisuuden. Antero voisi levittää jutut ulkomaille nuiviin ja sananvapautta puolustaviin medioihin USA:a ja Israelia myöten.

USA:n lähestyviin pressan ja kongressin välivaaleihin tulisi uusi ulkopoliittiinen teema: vaaditaanko Ykän vapauttamista
vaihtoehdolla 1: diplomaattisilla ja poliittisilla painostuksilla sekä talouspakotteilla
tai vaihtoehdolla 2: tehdäänkö interventio agenttioperaatiolla tai sotilaallisesti. Kyyhkyt kannattanee ekaa ja haukat tokaa, realistit sitä että ensin kokeillaan ekaa, sitten tokaa. Puolueettomuutta kannattavat isolationistit sanovat kai että EVVK, korkeintaan silloin jos samassa vankilassa on amerikkalaisvankeja jotka pitäisi saada ulos. Kulttuurimarxilaiset jenkit tietysti haluavat nykysuomalaisen kriminaalisysteemin jenkkilään ja jenkkiläiset yrjöperskeleet linnaan.

Jos tietojenvaihto Lärväsen kanssa ei toimi virallisten vierailuaikojen ja puheluaikojen puoitteissa niin voidaan ottaa muun tyyppiset keinot käyttöön. Tarvittaessa tuo voitaisiin tehdä niillä tavoilla joilla vankilasta käsin pyöritetään vankilan ja ulkomaailman välistä tiedonkulkua ja tavaraliikennettä. Niinku noissa USA:n vankiloissa tehdään, niistä voi ottaa mallia. Niissä jotkin rosvopomot johtavat vankilasta käsin sitä toimintaa mitä ulkona tapahtuu.

Kun "sotasyyllisiä" oli vankiloissa, niin vartijat olivat ystävällisiä heille ja olisivat mieluiten päästäneet heidät vapaiksi heti. Jos siis vankilassa on yhteistyöhaluisia vartijoita, niin niitä voisi houkutella mukaan, jos ovat salanuivia, tai jos ovat opportunisteja niin houkutella osingoille lupaamalla joku osuus rahoista. Pitää varoa että mokumieliset vartijat eivät käräytä. Toisaalta tuollaisetkin vartijat saa hiljaisiksi jos sanoo että älä sekaannu, jos haluat että kämpässäsi on ovi tallella kun olet seuraavan kerran menossa sinne työvuoron päättymisen jälkeen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekkulle, Beckerille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ekku & Becker: Kiitos vitseistä. Kerta kiellon päälle:

Mikä ei mahdu perseeseen eikä pärise? Valtion suunnittelema perseenpäristin.

Vieras: Antero ei pysty haastattelemaan allekirjoittanutta, koska en ole keksinyt aikakonetta, ja vastaavassa (ei muuten mitenkään mahdoton tilanne, vaikka scifiltä kuulostaakin) tilanteessa Antero olis kaltereitten takana yhtä lailla. Mutta eikös se ollut Risto Ryti (tuli noista sotasyyllisistä mieleen) joka sanoi, että isänmaata voi palvella myös kaltereitten takana.

Antero muuten tekee tässä aikajanassa juttua edelleen, uusin julkaistiin just äsken.

Jaska Brown kirjoitti...

Jaahas, saas nähdä heittävätkö sinne Ykän kanssa samaan selliin. Voisin vaikka tullakin, kun saivat onneksi tuon tupakkikiellon sinne aikaan. Olen muuten joskus tuumaillut, että siellä linnassa taitaisi olla elo helpompaa kuin täällä vapaalla jalalla, ainoat ongelmat tulisivat tupakin sallimisesta ja netin kieltämisestä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jaska, eiköhän me tultaisi ihan hyvin toimeen samassa sellissä. Jos minä vaikka saisin oikeuden laittaa nuuskamällin huuleen, niin ei savukaan sinua häiritsisi. Tupakkimiehen pitää tietenkin olla kohtelias, eikä pilata toisen hengitysilmaa. Sen puuttuvan netin kanssakin varmaan pärjättäis, jos saatais ruutupaperia ja pelattais jätkänshakkia. Minä olen aika hyvä siinä, mutta luulen sinun olevan varteenotettava vastustaja. Kyllä se aika siinä saatais kulumaan. Kun sitten puhuttais vielä tietenkin näitä vihapuheita.