maanantai 2. heinäkuuta 2012

SANANVAPAUDEN SAARISTOT OSA 1: TUOMIO

Tapahtuma-aika: joskus lähitulevaisuudessa

Tapahtumapaikka: Riippumaton Sananvapausrikostuomioistuin, Helsinki

Tapahtuma: Erään sananvapausrikollisen tuomion julistaminen

*

- Syytetty nouskoon.

Käsi- ja jalkarautoihin kahlittu sananvapausrikollinen nousee seisomaan.

- Yrjöperskeles Juroperskeleenpoika Yrjö-Perskeles, syntynyt tollonjatollon vuonna sillonjasillon Nyhtänköljässä, nykyinen asuinpaikka Senjasentie 678, Huitsinnevada, ammatiltaan sosiaalipiipertäjä.

- Te olette kirjoittanut tässä vaiheessa 748 erillistä blogikirjoitusta, joitten tarkoituksena on omasta mielestänne ollut herättää yhteiskunnallista keskustelua, kritisoida vallitsevaa maahanmuuttopolitiikkaa ja arvostella tehotonta julkishallintoa.

- Teksteissänne ei varsinaisesti ole suoranaista kiihotusta mitään selvästi osoitettavaa kansanryhmää kohtaan, mutta olemme todenneet teidät syylliseksi useisiin sananvapausrikoksiin. Ensimmäiseksi olette syyllistynyt urakehitykseen ja ideologiseen uskottavuuteen kohdistuvaan viharikokseen raskauttavien asianhaarojen vallitessa, sillä olette ankarasti arvostellut ja jopa naurettavaan valoon saattanut tiettyjä virkakoneistomme edustajia, ja käyttänyt näissä asioissa faktatietoja sillä tavalla suurempaa kokonaiskuvaa vääristäen, että esittämiänne väitteitä ei välttämättä ja aukottomasti pysty todistamaan vääräksi. Tässä kohdassa on muistutettava, että ihmisoikeuskysymykset ja oikeaoppinen ihmisoikeusideologia nauttii yhtälailla samanlaista oikeudellista suojelua kuin tietyt, anteeksi tietty uskontokin, eli asiasta annettavat tuomiot eivät voi perustua yksinomaan järkisyille, vaan arvostelun kohteessaan herättämät voimakkaat tunnereaktiot on otettava huomioon tuomion rankkuuta määritellessä.

- Vaikka teidän ei voi varsinaisesti ja aukottomasti todeta kiihottaneen väkivaltaan tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan, on muistettava, että arvostelunne ja irvailunne kohteena olevat virkamiehet, toimittajat ja poliitikot ovat aktiivisesti omistautuneet suvaitsevaisuuden lisäämiselle ja viha-ajattelun kertakaikkiselle poistamiselle. Näin ollen voi illman muuta ja täysin aukottomasti todeta, että olette toiminnallanne aktiivisesti vastustanut suvaitsevuuden leviämistä ja halunnut lisätä viha-ajattelua mitä suurimmissa määrin, joten teitä voi pitää vastuullisena rasistisista väkivaltarikoksista, joita tosin ei ole vielä juurikaan ollut, mutta tämähän johtuu puutteellisista tilastointimetodeista joita ollaankin saattamassa ajan tasalle.

- Olette kirjoituksissanne irvaillut ja kehittänyt näennäistä huumoria asioista, joista ei kertakaikkiaan tule irvailla. Näin ollen teitä ei voi pitää kovin älykkäänä henkilönä. On muistettava, että mitä todennäköisimmin bloginne lukijakunta muodostuu myös kaltaisistanne ei kovin älykkäistä ihmisistä, jotka ovat sivistymättömiä ja kouluttamattomia. Oikeus katsoo teidän ottaneen tietoisen riskin, tai jopa aktiivisesti pyrkineen siihen tilanteeseen, että lukijakuntanne tulkitsee oikeudenmukaista ideologiaa ylläpitäviin ihmisiin kohdistuvan irvailunne selväksi kehotukseksi ryhtyä väkivallan tekoihin sekä heitä, että heidän arvostamiaan ja suojelemiaan väestöryhmiä kohtaan.

- On todistettu, että sosiaalipiipertäjän ammatissanne ette ole levittänyt minkäänlaista viha-ajattelua, olette virantoimituksessanne ollut poliittisesti täysin puolueeton ja olette muutenkin hoitanut työnne kelvollisesti. Te olette kuitenkin lyönyt laimin uudet laissa määritellyt sosiaalipiipertäjän velvollisuudet, eli ette ole aktiivisesti levittänyt suvaitsevaista ideologiaa niin kollegoittenne kuin laitokseenne sijoitettujen nuorten keskuudessa. Oikeus toteaa teidän näin ollen syyllistyneen myös passiiviseen ja vetäytyvään viharikokseen.

- Olette lisäksi kirjoittanut tiettyjä epäpoliittisia kirjoituksia, joissa olette käsitellyt lapsuusaikaanne 1970-luvulla hyvin lämminhenkisellä tavalla. Oikeus katsoo, että olette näin tietoisesti pyrkinyt inhimillistämään nimimerkin takaa toimivan viharikollisen ja saada vihaideologianne jotenkin hyväksyttävämmän tuntuiseksi.

- On myös muistettava, että olette toiminut nimimerkin suojassa ja käyttänyt rikolliseen toimintaanne ulkomaalaista palvelinta, ja tämän vuoksi teidän on todettu tietoisesti ja aktiivisesti vaikeuttaneen viharikollisuutta estävien viranomaisten työtä. Mikäli olisitte itse ilmoittautuneet Riippumattomalle Sananvapauspoliisille, olisi sitä voitu pitää lieventävänä asianhaarana tuomiotanne mietittäessä.

- Kaiken kaikkiaan oikeus katsoo teidän syyllistyneen törkeään sananvapausrikokseen erittäin raskauttavien asianhaarojen vallitessa. Näin ollen teidät tuomitaan kärsimään kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdoton vankeusrangaistus, joka ensikertalaisuudestanne huolimatta kärsitään kokonaismääräisenä. Lisäksi teidät tuomitaan maksamaan erillisen listan mukaan korvauksia yhteensä yksi miljoona kolmesataakahdeksankymmentä tuhatta euroa. Tuomiosta ei ole valitusoikeutta. Tämän lisäksi teiltä viedään pysyvästi oikeus harjoittaa sosiaalipiipertäjän ammattia. Tuomionne suoritatte Jyväskylässä sijaitsevassa sananvapausrikollisiin erikoistuneessa Tarjalan parannusvankilassa. Vartijat, viekää tuomittu pois.

- No niin, loppuipa siltäkin nilkiltä posken solina ja leuan laulatus. Täähän sujuu kuin tanssi vaan.

- Joo, nyt kun saatiin tuo Vasarahammer ensiksi kiinni ja niitattua, niin siitä saatiin mahtava ennakkotapaus ja nää muut menee kuin liukuhihnalla. Ja seuraavaksi sitten jyrätään Jaska Brown.

- Niin, loppuupa senkin ketun ketkuilu. Minä olen niin monta kertaa mieleni pahoittanut, kun olen lukenut sen ketun kirjoituksia. Kun ei sille oikein pysty antamaan sanasta sanaa takaisinkaan. Mutta nythän sitä voi mäiskiä lakikirjalla päähän.

- Jaa, mutta eiköhän lähdetä hyvän päivätyön jälkeen kuppilaan ottamaan yhdet tai kaks.

- Lähdetään vaan.

9 kommenttia:

DuPont kirjoitti...

Hienoa Yrjö, jälleen kerran. Tragikoominen pakinasi vaan kertoo niin ikävää kuvaa suomalaisesta yhteiskunnasta vuonna 2012, ettei oikein hymyilytä. Halla-aho ei ole tuon viimeisen oikeustapauksen suurin uhri, vaan suomalainen sananvapaus. Täytyy oikein ihmetellä, miksi tällainen NL-tyylinen sananvapauskulttuuri elää maassamme näin voimakkaana. Kaikki puolueet kyllä julistavat olevansa (länsimaisen tyylin) liberaaleja ja suvaitsevaisia, mutta annas kun joku heittää vähän provosoivia mielipiteitä...

Suomalainen yhteiskunta ei nähtävästi olekaan kovin suvaitseva.

Närpes varg kirjoitti...

Tulemme kaipaamaan sinua, Yrjö, kun istut tuomiotasi Tarjalan kylmissä kellareissa. Jos vartijat sallivat, tuomme sinulle aina silloin tällöin kakun, johon on piilotettu viila. Sillä on hyvä lyhennellä vankeudessa helposti liian pitkiksi kasvavia varpaankynsiä.
Pitkien vankeusvuosiesi aikana voit kuitenkin iloita siitä, että Sinä, ja muutamat muut kaltaisesi ovat saaneet ainakin muutaman ihmisen uskomaan siihen, että sananvapauden rajoittaminen Suomen kaltaisessa maassa saattaa aiheuttaa hankaluuksia niin tuomituille kuin tuomareillekin.
Erikoisesti ilahduin tänään, kun löysin US;n keskustelusivustolta VIHREÄN, joka oli ryhtynyt ajattelemaan omilla aivoillaan. Lue ja ihmettele:

http://vik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109350-mit%C3%A4-ei-saa-sanoa

Virkistäköön tämä ikivanha vankilavitsi oloasi kiven sisällä:

Vankilapastori tuli tapaamaan yksinäissellissä jurottavaa tatuoitua heppua ja kysyi, millaisen tuomion tämä oli saanut.
-Kaksitoista vuotta, vastasi vanki.
-No kuinkas paljon siitä on jo kulunut?
-Kaksi viikkoa.
-Jaa,jaa, niin se aika vaan kuluu...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys DuPontille ja Närpes Vargille och kiitos kommenteistanne. Tämmönen dystopiahan tämä, mutta nykyvinkkelistä katsottuna ei mitenkään mahdoton. Halla-ahon tuomiossa annettiin pirulle pikkusormi, mutta jo sitä ennen Seppo Lehdon tuomiossa sille syötettiin koko käsivarsi. Meinaan, oikeus toimi hyvän maun makutuomarina ja pyövelinä yhtä aikaa ja rätkäisi hepulle ehdotonta valtaapitäviin kohdistuvasta törkeästä suunsoitosta. Ja samaan aikaan tavallisiin ihmisiin kohdistuneista törkeistä pahoinpitelyistä selvisi ehdollisella.

Toi Vargin linkittämä vihreä näyttää niin fiksulta vihreältä, että eiköhän hänet pian painosteta puolueesta pois.

Vankilavitsi Neuvostoajan Puolasta:

Mies 1: Huusin "alas Gomulka". Sain kuusi vuotta.

Mies 2: Huusin "eläköön Gomulka" Sain kuusi vuotta.

Mies 1 mies 3:lle: Mites sinun kävi?

Mies 3: Sain 12 vuotta. Olen Gomulka.

Puskasta huutelija kirjoitti...

Selkeästi vihapuheen kaltaista kirjoitusta. Eikä nyt kannata kiinnittää huomiota siihen ettei vihapuhetta saatikka sen kaltaisuutta ole laissa mainittu.

Kyllä rikos aina keksitään kunhan syyllinen on valmiiksi selvillä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuolle poliisille olisi lähetetty rikosilmiotus tai tutkintapyyntö Ykän sanomisista niin hän olisi vastannut ettei edes aloita esitutkintaa vaan olisi raivonnut tutkintapyynnön/rikosilmituksen lähettäjille että pidättekö häntä ihan pöljänä ja sanonut että tutkintapyyntö/rikosilmoitus joutaa poltettavaksi mökin saunan kiukaassa.

Jos samassa näkyvä piirisyyttäjä olisi ollut syyttäjä Ykän casessa niin hän olisi tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen. Tai oikeammin hän ei olisi edes suostunut ottamaan asiaa syyteharkintaan vaan olisi murahtanut että viekää äkkiä veke toi esitutkintamateriaali ja polttakaa se mökin saunan kiukaassa. Tai käsken koirani hyökätä kimppuunne.

Tämä asianajaja olisi varmaan saanut Ykälle vapauttavan tuomion kaikissa oikeusasteissa. Sen verran ovela pelimies hän on. Olisin osallistunut kolehdin keruuseen asianajopalkkota varten.

Ekku kirjoitti...

Hyvin kuvaava kirjoitus nykyisin Suomessa vallitsevasta suvaitsevaisesta ilmapiiristä...

Oikeasti tärkeistä yhteiskunnallisista asioista ei saisi esittää eriäviä mielipiteitä ja toimittajat täyttävät lehdetkin kaikenlaisella joutavalla roskalla, joka toimii erinomaisena savuverhona sille konsensus-politiikalle, jota valtaapitävät harrastavat.

Aikoinaan tuli Yle-teemalta dokumentti huumorista rautaesiriipun takaa.

Siinä oli semmoinen juttu, että poliittisesti virittyneet teatteriesitykset piti ennakkotarkastaa esittämällä ne jollekin lautakunnalle.

Nämä yhdet sankarit tekivät sellaisen "stand up"-tyyppisen shown, missä työnnettiin puolueen sanomalehti pehmolelukoiran suusta sisään ja vedettiin se sitten kokonaisena ulos peräaukosta.

Selitukseksi tarjottiin, että "se on niin paksua tavaraa, että edes koiran elimistö ei sulata sitä".

Häkkiä tuli muistaakseni 6kk ja tapahtumapaikkana oli Itä-Saksa 80-luvulla.

Täytyisi koittaa samaa nykysuomessa vaikka Hesarilla...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puskasta Huutelijalle, Vieraalle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Puskasta Huutelija: No tämä ilmiöhän oli selvästi Halla-ahon tuomiossa. Kun miehen rikos oli, että kirjoitti fiksummin kuin kirjoituksen kohteen ymmärrys riitti ja sitten tulikin henkinen pipi. Ja sehän on raskauttava asianhaara se.

Vieras: Jake and the Fatman sarja jäi minulla vähän heikolle huomiolle, mutta sitä piirisyyttäjää esitti William Conrad, jonka aikaisempi Frank Cannon-hahmo pitäisi tosiaankin manata Suomen poliisiin, eikä ihan matalalle pallille pitäisikään. Matlockia taas mielellään kaivattaisiin suomalaisiin oikeussaleihin.

Ekku: Aika hyvän sketsin heput vetäisivät. Harppi-Saksassa oli tietysti vielä se pelko, että koskaan ei tiennyt, kuka oli Stasin yhteistoimintamies. Vaan onhan se nettianonymka jo meilläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Entäs Tapion kissat, oisko heistä laittamaan lait ja oikeuslaitos remonttiin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Luulen, että Tapion kissat ovat se voiton viimeinen varmistaja. Ovathan ne toki Tapiota kovasti välillä kurmoottaneet, mutta se niille sallittakoon, sillä onhan Tapio entinen vasemmistolainen toimittaja. Mutta onhan Tapio katumusharjoituksia pitänyt. Niin kuin minäkin. Vasemmistolaisesta menneisyydestäni.