sunnuntai 25. lokakuuta 2015

PYHÄPÄIVÄN ASEETTOMAKSI RATOKSI

Hotellin respaan lähetettiin uutinen (kiitokset Taisteluvälineupseerille ja Ink Visitorille) jonka mukaan EU aikoo tiukentaa huomattavasti asedirektiivejään. Koko pakan laajuus on vielä epäselvää, mutta selvää on, että kaikki puoliautomaattirynkyt kielletään joka tapauksessa yksityishenkilöiltä. Tämähän tappaa sitten käytännössä koko reserviläisammuntaharrastuksen, mikä heijastuu suoraan Suomen puolustuskykyyn. Totesihan puolustusministerimme Jussi Niinistö tuoreeltaan, että PV käyttää ampumakoulutukseen jo sodan ajalle varattuja ampumatarvikkeita, joten reserviläisten henkilökohtaisella ja omasta pussista maksetulla aktiivisuudella on ollut huomattava merkityksensä. Nyt sitten siinäkin toiminnassa siirryttäisiin perinteiseen laukaus-laukaus-sarrrja-menetelmään.

Kiellettävien listalla ovat myös keräilijöille myönnetyt sarjatuliaseet sekä kaikki dekotut konetuliaseet. Tämähän lopettaa myös asekeräilyn, mikä on suuri sääli, sillä aseet ovat osa historiaa ja asekeräilijät ovat seulottua sakkia jotka eivät ole vaarantaneet yleistä turvallisuutta.

Pahimmillaan kielto saattaa koskea kaikkia itselataavia aseita pistooleista metsästyksessä käytettäviin puoliautomaattiaseisiin. Tämä puolestaan tekee melko selvää ampumaurheilusta, sillä pistooli tuppaa olemaan puoliautomattiase. Myös metsästystä se vaikeuttaa huomattavasti, joskaan ei lopeta, mutta mennäänkö siihen, että puoliautomaattihaulikon omistava metsästäjä joutuu vaihtamaan aseensa tavalliseen kaksipiippuiseen. Vaihtohan ei onnistu noin vain, sillä luonnollisesti metsästäjä joutuu käymään läpi sekä lupa- että palikkatestirumban ja tietenkin hän joutuu ostamaan uuden aseen omalla kustannuksellaan. Entinen puoliautomaattihaulikko ei luonnollisesti kelpaa vaihdossa, sillä eihän sitä kenellekään voi myydä. Ilman muuta kyseinen säädös olisi sitten viimeinen viikate myös suomalaisille asekauppiaille.

Hotellin respassa ei yhtään epäillä, etteikö tämän jälkeen joku EU:n virkamies hoksaa, että kun puoliautomaateista on päästy eroon, niin onhan jäljellä vielä ”lippaallinen kertatuli” ja epäilemättä se on listalla seuraavana.

Asiaa voisi pitää normaalina utopistien vittuiluna metsästys- ja ampumaharrastajille, sillä onhan se selvää, että jos utopisti X inhoaa aseita, niin eihän niitä saa olla muillakaan. Mutta tämän kyseisen viritelmän perusteet ylittävät normaalin vittuilun ja siirtävät sen ns. preussilaiselle tasolle. Eli:

Komission paine liittyy Ranskan terroristi-iskuihin, joissa käytettiin maahan salakuljetettuja rynnäkkökivääreitä.

Eli anskumä yritän hahmottaa:

- Islamilaiset vatipäät ampuvat rauhallisia ja lainkuuliaisia eurooppalaisia salakuljetetuilla rynkyillä.

- EU vastaa tähän riisumalla nimenomaan ne rauhalliset ja lainkuuliaiset eurooppalaiset aseista.

- Näin ollen yleinen turvallisuustilanne paranee.

Näinkö se meni? Vai hahmotanko asian jotenkin väärin?

Uutisen mukaan sisäministeriö suhtautuu EU:n suunnitelmaan jokseenkin nuivasti ja hotellin respasta lähetetään sisäministeriölle vilpitön toive, että pitäkää nyt herran nähden kerrankin housut jalassanne.Barack Obama ei sinänsä liity aiheeseen, mutta kuva itsessään on asiaan nähden osuva.

34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koska rikolliset eivät noudata huumausainelakeja niin olemme päättäneet kieltää kaikkien resepti- ja särkylääkkeiden myynnin.

Logiikka jota "menestyksellisesti" käytettiin alkoholin vastaisena kieltolakina 1919-32...

-Tvälups-

Jk yhtään tussaria ette tule saamaan niin pitkään kuin elän ja hengitän. Tämä on viesti mikä pitää runnoa noiden päättäjien korvien väliin. Valitkaa kaaos tai se helpompi tie.

Jani Alander kirjoitti...

Jos tuo menee läpi saapa millainen asevarkausepidemia Suomeen iskeekään...

Olavi Koskela kirjoitti...

Kun EU lainsäätäjäkään ei voi olla niin totaalisen typerä ja vihjeetön, että katsoo laillisten ja luvallisten aseiden olevan se ongelma, niin jäljelle jää vain yksi selitys: lainsäätäjä pelkää joutuvansa katsomaan vittuuntuneiden kansalaisten aseita ikävämmästä päästä. Ja ihan aiheesta pelkääkin. Tulee taas mieleen se jenkkien perustuslain toinen lisäys.

Snowcamo kirjoitti...

Historia on osoittanut, että kun kansalaisilta kerätään aseet pois, on radikaali käännös mälsempään heti oven takana.

Selvästikin toivottiin iskua laillisilla aseilla maahanmuuttajia vastaan, mutta kun sellaista ei millään saatu aikaan, menköön laittomilla aseilla maahanmuuttajien tekemä isku sitten sen sijasta. Onhan se melkein sama asia.

Kumitonttu kirjoitti...

Poliittinen eliitti tuo maahan 5-10% osuutta kansasta vastaavan määrän nuoria miehiä väkivaltaisesta islamilaisesta maailmasta. Sitten se kerää lailliset aseet pois.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta ei voi vetää muuta johtopäätöstä kuin sen, että EU:n "suuret päättäjät" pelkäävät jonkunasteisen aseellisen vallankumouksen puhkeamista. Toki, eivät herrat näytä muutenkaan tajuavan kansalaistensa ongelmista mitään, miksi he ovat kettuuntuneita tai se että "isoherrojen" ajama politiikka on tuhoisaa EU:n kansallisvaltioille.

Estetään sitten lainsäädännöllä sitä "katolta äänestämistä" ja pulinat pois. Seuraavaksi ovat listalla sitten politiikkaa arvostelevat sanomalehdet, blogit ja bloggaajat. Neuvostoliitto anyone, täällä nauretaan Venäjän sananvapaudelle, mutta kohta ei taida olla vinoiluun varaa?

Kuten Tvälups tuossa hyvin jo totesikin, niin rikolliset saavat aina jostain sarjatuliaseen käsiinsä, eli käytännössä lailla ei tulla estämään ampuma-aserikoksia tai jonkun ihmisen ampumista.

Nyt kun Ykä otit tuon Obaman puheeksi, niin hänestä tuli mieleeni parit Tube-pätkät, liittyen USA:n presidentin turvallisuuteen:

Air Force One ja the Beast sekä Dillon Tactical Vehicle, jos tuollainen ajoneuvo (tai useampia) on mukana pressan saattueessa, niin on siinä terroristeillä/salamurhaajilla ihmettelemistä kun alkaa nikkeliä tulemaan kohti silmiä.

1990-luvulta muistelisin että Eduard Shevardnadzen autoa lasautettiin singolla, kuski sai surmansa ja kyyditettävä selvisi. Mutta oli se Mersu nokastaan kuin banaani. Ilmeisesti sekä auton suurehko moottori että takaosan panssarointi pelastivat miehen?

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Jatkan vielä tulevaisuudenmaalailua. Tähän asti olen ollut sangen nöyrä hallintoalamainen ja olen noudattanit niin lakeja, asetuksia, veronmaksua kuin hyviä tapojakin. Kieltäkää se ainoa kiristyskeino joka minut on laittanut näin tekemään ja voilà! hv:t sitten kaikelle tuolle muullekin. Asekiellon astuessa voimaan ja pyyhkiessäni asekätkennän jäljiltä aserasvaa näpeistäni annan piut-paut kaikelle.
Esimerkiksi autoa voi aivan hyvin ajaa kännissä, eikä sen rotiskon tarvitse olla katsastettu, vakuutettu saati verot maksettuina. Metsästyskausi onkin sitten jatkossa 365vrk vuodessa ja laji- saati aluerajoituksiakaan ei enää ole. Vahvemman oikeudella saatan jättää tankkauksenkin maksamatta ja samalla periatteella suoritan kauppareissutkin. Kauppojen aukiolokaan ei ole enää ongelmani koska rajattomassa maailmassa lukitus on merkki rasismista ja sehän on murrettava. Lipsahdamme anarkiaan ihan heittämällä ja johan vain se minulle passaa: Tätä tilattiin ja tätä tulette saamaan.

https://www.youtube.com/watch?v=3UsvdWhlnG8

-Tvälups-

Jk te jotka tätä luette työksenne ja teette raportteja - raportoikaa asia nyt ja selväsanaisesti esimiehillenne, heidän tehtävänsä on vakuuttaa poliitikot siitä, että tämä on huono idea koska tätä ei todellakaan ole loppuunajateltu.

Anonyymi kirjoitti...

Mihinköhön kaikkeen tuota proxysyyllistämisen logiikkaa voisi kokeilla?

Kun Elmi, Abdi, Muhammed, Muhammad, Mahmut, Gutale jne. raiskaavat, niin pitänee kuohita Juha, Pekka, Asko ja Väinö?

Kun ISIS harjoittaa kaikkea pahuutta, niin pitänee aseistariisua ja tuhota Pelastusarmeija?

Kun Helvatanpandiitit ja Kuulaboltsit myyvät huumeita ja kiristävät ihmisiä, niin pitänee kieltää Ranskan Ympäriajo ja muut fillaristeja hostaavat turmiolliset tapahtumat?

Kun islamistiterroristit tappavat pilapiirtäjiä ja juutalaisia niin pitänee sulkea Tekniikan Maailman lukijat vankilaan terrorismin estämisen nimissä?

Alkaa näyttää siltä että liittovaltiokehitystä ja yleistä arvolipilaarisuutta ajaneet tahot alkavat huomata että edessä on väistämättä Euroopan laajuinen sisällissota ja että asioita säilyttämään pyrkivillä tahoilla on enempi ja lokaalimmin tulivoimaa kuin Hassanilla, Mehmetillä ja lipilaaristolla. Ja huomaavat ilmeisesti senkin että heitä ei välttämättä juurikaan lasketa omalle puolelle kuuluviksi ja että hässäkässä voi tulla vahingossa pipi mistä suunnasta vaan. Niin koittavat nyt sitten vähentää niitä suuntia jo etukäteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Jani Alanderille, Olavi Koskelalle, Snowcamolle, Kumitontulle, Soomepoisille Eestist ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Taisteluvälineupseeri:

Viesti 1: Tuo vertauksesi on osuva. Ja tussareistani en luovu minäkään. Ei mene oikeustajuun, että rangaistaan, vaikka ei ole tehnyt mitään rikosta. Jos minä törppöilen aseitteni kanssa, niin silloin ymmärrän, että vallesmanni käy hakemassa ne pois. Muuten en.

Viesti 2: Ja tuollainen ajattelutapa taatusti yleistyy. Enkä ihmettele. Täytyy muuten jossain vaiheessa laskeskella, että kuinkahan paljon poliisin voimavaroja menisi, jos tällaiseen touhuun ryhdyttäisiin.

Jani Alander: Jep. Tarjollahan olisi huitsinnevadalainen ratkaisu:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2008/12/tapahtui-huitsinnevadan-poliisissa.html

Olavi Koskela, Snowcamo, Kumis, Soomepois Eestist & Ano: Vaikka kuinka foliopipoilusta syytettäisiinkin, niin eipä tuossa oikein muuhun johtopäätökseen voi päätyä. Ei kyseessä ole turvallisuuden lisääminen vaan puhdas aseistariisunta. Meinaan typerähän virkamies on ja eu-virkamies oikein eu-typerä, mutta ei kai sekään usko, että Muhamed lopettaa ampumisen kun Matilta viedään pyssyt.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan vähän että poliisille rupeaa tulemaan katoamisilmoituksia, jos tuo laki aiotaan runnoa läpi. Jos ovat vaikka olleet metsällä oikein syvävetisen järven äärellä ("Vene keikahti nurin ja sinne molskahti viisi metsästyskivääriä, pari revolveria, ja näihin yhteensä 2000 patruunaa. Valitettava vahinko."). Ja onhan puolustusvoimissakin osattu hukata rynkkyjä suohon. Rata-ammuntaan käytettävät aseet on vaikeampi hukata, mutta eiköhän sekin onnistu kun käyttää vähän mielikuvitusta.

Jani Alander kirjoitti...

Voivat kadota samalla kertaa nekin aseet joita uusi direktiivi ei kiellä. Jaa-a pitääkin muuten ostaa patruunoita ja ruutia,luoteja ja nalleja varastoon. Alkaakin olemaan pystykorvasta valmiit paukut vähän vähissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Jani Alanderille & kiitos kommenteistanne. Luulen, että noita katoamisilmoituksia alkaa siinä vaiheessa tulla. Tai sitten, kun poliisipartio tulee hakemaan aseet, heppu toteaa vain tylysti, että ne pöllittiin viikko sitten. Kun poliisi kysyy, että miksi et tehnyt rikosilmoitusta on vastaus tietysti se, että miksi olisin tehnyt. Kun te olisitte pöllineet ne joka tapauksessa.

Becker kirjoitti...

Tässä vaikuttaa kovasti olevan taustalla halu tehdä EU:n tulevan liittovaltion kansalaisista alamaisia. Ei tuota aseistariisuntaa muuten voi ymmärtää. Samalla kun Eurooppaa muslimisoituu, niin varmistetaan alkuperäiskansan puolustuskyvyttömyys.

Mikäli järjetön esitys menee läpi, on vain todettava, että aseita ei anneta ja sillä siisti. Hallinto tietysti alkaa miettiä rangaistuksia sadoille tuhansille niskuroijille, mutta luulen että viimeistään siinä vaiheessa se on menettänyt legitimiteettinsä kansalaisten silmissä. Ja sitten aukeaa Suomessa aivan uudet markkinat ns. omille aseille.

Hyi helvetti miten tuo EU on vastenmielinen - joka suhteessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Totta puhut. Ja mietitäänpä sitä, jos vaikka sataviisikymmentätuhatta suomalaista yksinkertaisesti ”kadottaa” aseensa. Mitä virkavalta siinä oikeastaan pystyy tekemään? Luulen, että aiheesta on tulossa minulla lähiaikoina postaus.

Anonyymi kirjoitti...

EU:n kertakaikkiaan ainoa tarkoitus ikinä on ollut orjuuttaa ja tuhota valkoiset eurooppalaiset. Ei mulla muuta...

Anonyymi kirjoitti...

Terveeks Ykä,

Minä kun olin juuri miettimässä ampumaseuraan liittymistä ja joskus tulevaisuudessa aseluvan hankkimista... Olisko hukkaan heitettyä rahaa vai pitäiskö silti kokeilla? Ja joo, jos joku minulle sen aseluvan antaa, niin ei sitä asetta minulta ihan noin vain pois viedä, siihen tarvitaan oikeuden tuomio ja pari iso konstaapelia. Ellei sitten tapahtunut se "hups, kun soNpanssit pölli ne juuri eilen" -skenaario...

--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Näkisin, että se EU:n siemenidea eli Euroopan hiili- ja teräsyhteisö oli varmaan ihan fiksu idea. Sittemmin valta siirti utopisteille ja seuraukset nähdään.

Madri: Kannattaa yrittää. Tietyst voisit myös suorittaa metsästäjän tutkinnon ja hakea lupaa haulikkoon. Pitkiin aseisiin saa lupia helpommin. Tietysti siinä lanttutestissä silloinkin joutuu käymään.

Anonyymi kirjoitti...

Aika loogista ruveta vainoamaan lainkuuliaisia, luvallisten aseiden omistajia, koska terroristit toteuttavat uskontonsa pyhää sotaa laittomasti maahantuoduilla aseilla. Eipä yllätä. Tuo kun on ainoa asia, johon nykyään saa puuttua. Se, että potentiaalisia terroristeja ei raijattaisi Eurooppaan aivan nykyisissä määrin, ei tietenkään ratkaisukeinoksi sovi. Tottakai luvallisen aseen poistaminen länkkärin kädestä poistaa luvattoman aseen maahantunkeutuja-terroristin kädestä, eikö vaan?

En ymmärrä aseiden toiminnasta juuri mitään, mutta minä en ole asiantuntemattomuuttani rajoittamassa toisten aseharrastusta. Kummallista että "itseladattavista kertatulikonepistooleista" huolestuneet raudanlujat asiantuntijat saavat puheenvuoron aselakeja käsiteltäessä. Eli kompetenssin puute ei menoa haittaa, jos mielipide on oikea.
--Viikon radiokasvo

Anonyymi kirjoitti...

Jahas.... ikävä sanoa mutta peli näyttää olevan pelattu. PS paaluttaa itseään ulos maahanmuuttokritiikistä oikein urakalla. Tynkkynen erotettu puolueesta. Jo ministeri ja ministeriö valinnat osoittivat ettei tällä maahanmuuttoasialla ole Soinille mitään merkitystä, ja jatkuvat omien kasvoille sylkemiset korostivat sitä. Itselleni tämä on haissut tavaisiin saakka jo pitkään, mutta olen elänyt toivossa, etenkin kun muuta mahdollisuuttakaan ei ole oikein ollut. Mutta nyt on viimeistään tyhmimmällekin selvää että PS on Soinin puolue, sillä mitä muut siellä ajattelevat, ei ole mitään merkitystä. Ja koska äänestin PS:ää Soinista huolimatta, en hänen vuokseen, on nyt sitten edessä nukkuvien puolue. Uskottavaa vaihtoehtoa ei ole.

Sandscorpion kirjoitti...

EU näköjään ennustaa rotusotaa ja valmistautuu siihen omalla humanistisella tavallaan.

Tunnetusti sodassa kuolee ihmisiä puolin ja toisin, ja tämä pitäisi pyrkiä estämään. Koska tunnetusti kaikilla ihmisillä on sama ihmisarvo, vain määrällä on väliä, ei laadulla. Jos siis sodan yhdeltä osapuolelta kerätään aseet, silloin ainakin toinen osapuoli on turvassa. Ei myöskään ole vaikeaa päättää, kummalta osapuolelta ne aseet pitää kerätä, koska vaihtoehdoista toinen on rasismia ja toinen edistyksellisyyttä.

Onhan asiasta jo onnistuneita kokeiluja. Bosnian sodasta olen kertonut monta kertaa ennenkin; siellä saatiin tällä periaatteella oikein kivasti estettyä serbien kansanmurha.

Minäkin olen miettinyt aseen hankkimista. En kuitenkaan viitsi vaivata jo ennestäänkin ylityöllistettyjä poliiseja millään lupahakemuksilla, koska en minä siitä lanttutestistä läpi pääsisi kuitenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Asiani on pikkasen aiheen vierestä, mutta samoilla teemoilla pelataan.
Tämä sähköinen e-reseptisysteemi ajettiin väkisin toimintaan kustannuksista piittaamatta. Yleisölle kerrottu syy oli paperireseptien väärinkäytön helppous, todellinen syy on jokin muu... raha. Ainakin ohjelmiston toimittaja nauroi kakkaista hinnoitellessaan työtään, että montako nollaa kehtaa lisätä summaan. Ja kehtaahan ne, kysyin vasiten tietoniekoilta asiasta. Esitetään silmitön tarjous ja ihmetellään maksajan tyhmyyttä.

Suomessa kirjoitetaan noin 60-65 miljoonaa reseptiä vuodessa ja Apteekkariliiton mukaan väärennöksiä ja muita vilunkireseptejä on tasaisesti ollut noin 1500 kappaletta vuodessa.
Sokea näkee otsallaan, että ammuttiin tykillä kärpästä. Kela vetäisee pari euroa joka reseptistä omaan kassaan ja potilas maksaa itse vähän vajaa euro/lääkkeen nimi eli kun kirjoitan Buranaa, Panadolia ja Somacia, niin potilas maksaa vajaa 3 euroa ekstraa. Näin mummojen ja pappojen pussille päästään reseptin uusintojen kautta monta kertaa useammin. Pienet purot--isot joet.

Nyt olis muuten lienee aika vihdoin hakea lupia arskalle ja .45:lle, kun on tullut turhaan lykättyä. Ei kai ne enää omaksi hankittuja aseita hae pois vaikka myynti loppuu.

Parempaa viikon jatketta
Dr Outhouse

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Euroopan johtajat (=fasistisosialistit) pelkää ettei kansalaiset halua jakaa samaa unelmaa heidän kanssa.

Ruukinmatruuna kirjoitti...

Näin se anarkotyrannia etenee.

Anarkiaa rikollisille ja kehitysmaalaisille, tyranniaa lainkuuliaisille kansalaisille. Luulisi olevan jo kaikkien tiedossa, kuinka hyvin kieltolait toimivat ja miten Britanniassa kävi niin ampuma-aselain kuin teräaselainkin kanssa.

White Hunter kirjoitti...

Otetaanpas jäitä nyt koppalakin alle.
Nuo "sarjatuliaseet" on olleet uhan alla vaikka kuinka kauan. (Yrjön juttukin oli 2008). Sama juttu nousee esiin tasasen tappavasti.
Kuten kaikki tietää, ei suomessa yksityishenkilö koskaan saa sarjatuliasetta.
Jotku ihmiset vain pelkäävät sotilasaseita muistuttavia aseita. Siitähän tässä on kyse.
Tässä on hyvä esimerkki Tikka T3 metsästyskivääristä. Lippaallinen kertatuli, mutta moni voisi luulla muuta. http://magento.modulardriventec.netdna-cdn.com/media/catalog/product/cache/3/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/d/s/dsc_0709.jpg

Tässä tullaan hieman samaan ongelmaan kuin pukeutumisen rajoittaminen lailla. Viittaan moottoripyöräkerhojen liiveihin. Eli, kuka määrittelee sen, mikä on oikein ja mikä väärin. Kuka määrittelee ne "kielletyt aseet". Tämä on vain ihan turhaa melua, mielestäni Halla-Ahon tulisi ajaa EU:ssa samanlaista ase käytäntöä kuin esim Virossa on. Suojelu tarkoitukseen aseet on sallittuja ja moni virolainen kantaa pistoolia.

Mutta jos kaikki itselataavat aseet kiellettäisiin, niin voi sitä aseiden katoamista.
On myös huomioitava taloudellinen asia. Suomessa on ampuma-aseitta noin 1,5 miljoonaa. Jos niistä olisi 25% puoliautomaatteja ja keskihinta laitetaan käytetyllä aseella vaikka 750€. Tämä ei tekisi lunastushinnaksi kuin 281 250 000€. Pyöristäen noin 250 mil euroa.

Näissä lehtijutuissa ei koskaan huomioida euroopan erilaisia aselakeja. Mm Ranskassa haulikko on maataloustyökalu eikä niitä rekisteröidä mihinkään.

Itse toivoisin, että Suomen mätsästäjien liitto, Reserviläisliitto ja SLA alkaisivat yhteisesti julkisuudessa ajamaan aselakien muuttamista lievemmiksi

Anonyymi kirjoitti...

Sisäministeriö ehkä suhtautuu esitykseen nuivasti,mutta tähänasti nähdyn mukaan itse sisäministeri laskee alleen onnesta,kun saa tuonkin pumaskan allekirjoitettavakseen.Siinä ei sitten ministeriön mahdolliset täysjärkiset voi mitään,mutta Orpo saa paistatella jopa opposition kehujen loisteessa mediassa,kun taas asiat hoidetaan kieli ruskeana EU-herrojen perseennuolemisesta.Loppuu meinaan muslimien perseily kertakaikkiaan,kun eurooppalaisilta pistetään lailliset aseet pannaan-siis ei näitä järkeilyjä yksinkertaisesti pysty naama peruslukemilla lukemaan,tietäs vaan pitäskö itkeä vai nauraa!
T:Vesku

Allaspalo kirjoitti...

Tarkasteltiin kaveriporukassa kyseistä yllätyksellistä uutista... Armeijan käynyt (metsästyksen harrastaja) murisi, että jos tästä ei synny isoa mekkalaa niin hän palauttaa sotilaspassinsa. Nuorempi kaveri totesi että kiitos&kaunis nyt se vaihtui intti totaaliin.
Kolmas kehotti meitä seuraamaan medioista vaikuttaako toveri Putin seuraavina päivinä jotenkin kumman iloiselta.

Itse päätin etten skippaa enää yhtään miekkailutreeniä turhantakia ja hakeudun jousiammuntatoimintaan mukaan ASAP....

Allaspalo kirjoitti...

Samaan aikaan Belgiassa http://yle.fi/uutiset/valikohtaus_belgialaisessa_varuskunnassa__naamioitu_mies_yritti_ajaa_portin_lapi/8407898

Jaassu kirjoitti...

Hih, tuo kuva pelasti tämän päivän. Kerrassaan mainio esimerkki poliittisten aatteiden ja todellisuuden ristiriidasta.

Imulippo kirjoitti...

Otetaanpa tällainen äärimmäinen tilanne (ainakin vielä toistaiseksi täällä Suomessa), jossa sinua tai läheistäsi päin aletaan ampumaan tai vaikka uhkaamaan teräaseella kadulla ja juuri kun olet vetämäisilläsi esiin omaan aseesi, niin valtiovalta ottaakin sinua ranteesta kiinni ja sanoo, että et sinä tuolla tavalla saa itseäsi puolustaa, antaa sinulle voiveitsen ja toivottaa onnea direktiivin mukaiseen itsepuolustukseen. Tästähän on viime kädessä kyse kun aseiden yksityistä omistamista rajoitetaan.

Sinulla töissä oleva valtiovalta siis haluaa rajoittaa elättäjänsä keinoja puolustaa itseään ja läheisiään niitä vastaan, joita rajoitukset eivät koske.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Viikon radiokasvolle, Anolle, Sandscorpionille, Dr Outhouselle, Buurille Johannesbuurista, Ruukinmatruunalle, White Hunterille, Veskulle, Allaspalolle, Jaassulle ja Imulipolle & kiitos kommenteistanne.

Viikon radiokasvo: Potentiaalisten terroristien raijaamisen lopettaminenhan olisi osoitus siitä, että utopia ei toimi. Noista ”huolestuneista raudanlujista asiantuntijoista” tuli mieleen, että yksi niistähän silloin ns. edellisellä kierroksella määritteli .22-kaliiberin ”järeäksi viranomaiskäyttöön tarkoitetuksi” patruunaksi.

Ano: Totta. Soini tuhoaa sen, minkä muut ovat rakentaneet. Ja tyyppi luulee edelleenkin, että persujen kannatus johtui hänestä itsestään. Soinista tulee mieleen Hitler Veikko Huovisen kirjassa ”Veitikka”. Siinähän Hitler teki ja toteutti kieli poskessa suunnitelman, jossa Saksa sai ensin häikäisevän menestyksen ja sen jälkeen Aatu tahallaan hässi asiat kertakaikkisen vituralleen. Onko vuonna 2019 tarjolla vaihtoehtoja jää nähtäväksi. Juuri nyt ei hyvältä näytä.

Sandscorpion: Tuolla tiellä selvästi ollaan. Se lanttutesti on muuten äärimmäisen helppo läpäistä, joten siitä aseen hankkiminen ei ota kiinni.

Dr Outhouse: Yleensäkin julkishallinnon erilaisissa tietokoneohjelmistoissa ja niitten hankkimisessa on vilunkipeliä, joilla tarpeeksi härskit pistävät rahat liiviin. En muuten näe mitään takeita sille, etteikö jo ostettuja aseita yritettäisi takavarikoida.

Buuri: Kyllä juu. Ja sitten unelma pannaan toteen väkisin.

Ruukinmtaruuna: Juu, ei tullut Britanniasta turvallista paratiisia ensinkään.

White Hunter: Totta tuo, tää asia tulee aina aika ajoin tapetille. Tällä kertaa tosin EU:n suunnasta ja valitettavasti tässä maassa ei osata sanoa EU:n päätöksille ei. Tää asevastaisuus pohjautuu pitkälti tunteisiin ja kun kerran joku ei tykkää aseista, niin ne pitää viedä pois toisiltakin. Aika vinkeesti viritelty tuo Tikka T3, mutta niin kuin totesit, niin sekin on vain tavallinen pulttilukkoinen kivääri. Luulen muuten, että jos itselataavat kiellettäisiin, niin valtion tarjoama takavarikkokorvaus olisi aika lähellä romuraudan hintaa. Tuo mitä puhut haulikoista Keski-Euroopassa pitää paikkansa. Haulikkoja ei lasketa sillä lailla aseiksi kuin täällä.

Vesku: Mikäli Orpo saa tuon nivaskan eteensä, niin epäilemättä hän sen allekirjoittaa. Se on jo nähty eräässä pikkuasiassa, mikä muuttaa Suomen väestörakennetta.

Allaspalo: Sanotaanko näin, että ns. yleinen kyrpiintyminen on lisääntynyt omassakin tuttavapiirissä noin toiseen potenssiin.

Jaassu: Kieltämättä kuvan tekijällä on leikannut.

Imulippo: Joo, ja kyseinen valtiovalta ilmoittaa, että järjestyksen valvonta on vain ja ainoastaan poliisin tehtävä, mutta ne ovat juuri nyt tekemässä nopeusvalvontaa jossain hornan persuuksissa.

Juha kirjoitti...

Tjaa-a. Mikäli reserviläisten ampumaharjoittelu loppuu tämän esityksen johdosta, niin sitten myös putoaa pohja reserviläisiin perustuvalta armeijaltakin. Joten Nato-anomus vetämään ja ammattilaisia värväämään, hopi-hopi. Varmaankin tämän esityksen perimmäinen tarkoitus?

Becker kirjoitti...

Aina kun joku muslimi yrittää tai toteuttaa jonkin iskun, niin poliisi on ensimmäisenä selittämässä että kyseessä on yksittäistapaus, hänellä ei ollut
rikostovereita. Voi jumalauta, niitähän on kymmeniätuhansia yksistään Euroopassa!

Anonyymi kirjoitti...

Ottaen huomioon tante Merkelin takin kääntymisen matu asiassa ja nyt tämän kieltoasian, en voi olla ajattelematta sitä, että nämä tulijat ovat mitä ilmeisimmin tilattu tänne yhtä tarkoitusta varten.
Teurastamaan kasoittain alkuperäisasukkaita, niin saksassa kuin suomessa.

No.
Minä sitten ostin patruunoita. Varastoon.
Ja rasvaa.
Eräiden esineiden varastointia varten.
Ja vähän muutakin.
Kuten tynnyreitä.
Ja dieseliä.
Ja lannoitetta. Paljon.

Se nyt vaan on niin, että täällä syrjänperällä osataan ajatella. Niinkuin etukäteen.
Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juhalle, Beckerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Tuskin tuo on ollut perimmäinen tarkoitus, sillä tuotahan väsätään Brysselissa ja näinköhän ne edes muistavat, että sellainen läntti kuin Suomi on olemassa. Mutta osaltaan tuo sen vaikutuksen kyllä tekee.

Becker: Jep. Ja kun pottunokka tekee jotain, niin se taas on esimerkki jostain laajasta ja pelottavasta ilmiöstä.

Ano: En oikein usko tuohonkaan. Meinaan, jos asian voi selittää puhtaalla typeryydellä, ei salaliittoa välttämättä tarvita. Mutta varustautuminen ei ole pahasta.