tiistai 8. syyskuuta 2020

MATTI JA HUIPPUOSAAJAT


Kerrataanpa: Suomi on korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa joka houkuttelee lähinnä kehitysmaalaisia elämään sillä tavallisten suomalaisten maksamalla sosiaaliturvalla. Poliittinen johtomme vaan jaksaa kerta toisensa jälkeen toistaa kuvittelemaansa epistolaa että ilman noita tulijoita Suomi päätyy rutiköyhään tsuhnan helvettiin. Poliittinen johtomme myös kehittelee aina vain huikeampia ideoita asian tiimoilta. Niin kuin tuoreimpana tämä erittäin menestynyt varamies eli VVM Matti Vanhanen:

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) ehdotti Väestöliiton väestöpoliittisen raportin julkistustilaisuudessa uutta ”pikalinjaa” helpottamaan työperäisten maahanmuuttajien oleskeluluvan hakemista. Tällä pikalinjalla olisi hakijalle myös hintansa:

”Hän voisi vastineeksi sitoutua esimerkiksi opettamaan yliopistossa, mentoroimaan nuoria yrittäjiä tai muutoin hyödyttämään suomalaista innovaatioympäristöä”, Vanhanen suunnitteli.

Vanhanen suuntasi ehdotuksen EU:n ulkopuolisille ”huippuosaajille ja työllistäjille”.



Hotellin respassa muistellaan viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajalta saatuja kokemuksia ”huippuosaamisesta” ja ”mentoroinnista”. Millähän nimityksellä kyseinen mentorointi mahdetaan yliopistossa nimittää? Tutustumispenetroiva anatomia? Kyseistä mentorointiahan on jo käytetty päiväkodeissakin joten mikä ettei yliopistossa. Oikeastaan mieluummin siellä kuin päiväkodeissa.



32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on lautakasalle jätetty sanomatta, että tuolle porukalle on jo olemassa väylä ilman mitään esteitä. Vai olisiko tuo kepulaisittain ovela juoni, millä alemman tason kultamunat välttävät tarveharkinnan, joka muuten sekin on poistunut Uudenmaan osalta.

Joka tapauksessa Kepu pettää aina. Nyt ja tulevaisuudessa ja menmeisyyden jäljet ovat näkyvissä.

intrigööri kirjoitti...

Anteeks Vanhanen! Mutta suattaa olla, että Matti hallitustovereineen valotti tuossa lausunnossaan samalla kepun huikean suosion salaisuutta. Suomi saisi ainakin lisää maahanmuuton kokemusasiantuntijoita, jotka tulisivat tänne onnellisten maahan suorittamaan sosioekonomista tasausta.

Kannattaa kuitenkin kiirettä sen tänne tulemisen kiirettä, sillä Suomessa on pian liian moni oikea duunipaikka jo tasaisena. Hävettävän hyvä hallituksemme ottanee toki asiassa vastuuta ottamalla vastuullisesti myös lisää velkaa, ellei euro-onnelan pankissa ei ole vielä Matti kukkarossa. Palkkaa maksetaan ainakin siihen asti, kunnes onni uusia työnarkomaaneja potkaisee.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Jo on varsinainen huippuosaaja tää "meijän matti", joo! Kun on vain hinku saada jotain mukaa aikaan, niin soitetaan takarivissä hallituksen univirttä. Ei taida matilla hissi nousta enää yläkertaan asti... Tyytyis vaan niihin vasara ja naula - hommiin,joista joku lehti hiljattain häntä niin hehkutteli. Onko siellä hallituksessa yhtään miestä? Eipä tuu ny´ justiin mieleen, schade.

Anonyymi kirjoitti...

Esitän vain yhden retorisen kysymyksen: ”Minkä ihmeen takia joku huippuosaaja tulisi Suomeen?” Sitä paitsi ei kai heidän tulemistaan ole tähänkään mennessä estetty tai rajoitettu ja valitettavasti seireenien kutsuun kaukaa pohjoisesta, kylmästä ja korkean verotuksen maasta ovat ovat vastanneet ihan väärä kohderyhmä, jonka ei tarvitse edellä mainituista kielteisistä asioista välittää. Suomi tarjoaa lämpimät asunnot ja ostoskeskukset sekä ylöspidon, mutta työttömiä kehitysmaalaisia ja heidän perheitään tänne rahtaamalla saadaan vain ruotsalaisen yhteiskunnan ongelmat ja valtion tyhjän kassa.

Vanhasella taitaa olla paljon yhteistä uuden puheenjohtajan Annika Saarikon kanssa; tämä intoutui kehumaan Marinin EU:ssa sopimaa ”elvytysrahastoa” ja Suomelle kolmen miljardin persnettoa sillä perusteella, että saatiin 100 miljoonaa euroa maatalouteen, joka summa muuten olisi jouduttu kattamaan kansallisesta budjetista. Myös taiteilijoille ja kulttuuriin täytyy löytyä rahaa vaikka veroja korottamalla. Anna mun kaikki kestää!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, intrigöörille, Terho Hämeenkorvelle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Oikeastaan kepu pettää niin säännöllisesti että voidaan jo sanoa ettei kepu petä koskaan.

intrigööri: Kuuntelin kepun puoluekokouksen tiimoilta sekä Saarikon että Kulmunin täysin mitäänsanomattomia lauseita ja niiden viestihän oli selvä. Eli suomalaiset eivät tarvitse kepua mutta Oy Kepu Ab tarvitsee suomalaisia että Oy Kepu Ab voi jatkaa toimintaansa. Siksi se jatkaa tätä vekselivetoista linjaansa toivoen että se voisi jatkua loputtomiin ja että sillä hämätään kepun äänestäjiä vaalit toisensa jälkeen.

Terho: Hallituksessa lienee porukkaa jolla on miehen henkilötunnus mutta mitä löytyy housuista on sitten ihan eri kysymys. Mutta pianhan ne henkilötunnuksetkin uusitaan…

Rouva Ano: Joo, sanotaan että jos jostain Amerikan Piilaaksosta olisi Suomeen tulossa joku oikea huippuosaaja niin asiassa tuskin olisi ongelmaa. Mutta ei tänne ole tulossa kuin ullatusseksin meisselimaistereita. Mitä tulee tuohon persnettohommaan niin minä olen aina kuvitellut olevani varsin huono matematiikassa mutta hallituksesta löytyy vielä huonompia. Se on sitä sovellettua yhteiskunnallista matematiikkaa se.

Historix kirjoitti...

Kiusasin itseäni kuuntelemalla lauantaina Keskustan puoluekokousedustajien puheita. Yritin saada kuultua edes yhden tolkullisen puheen, sitten voisin katkaista striimin. Aikaa kului ja puheita, mutta tolkkua ei kuulunut tai näkynyt.

Sääliksi käy keskustalaisia: ovat jäseniä jossakin, joka ajelehtii virtausten mukana oikealta vasemmalle ja takaisin, ne kuuluisat "Alkiolaiset arvot" ties mitä ja missä. Johtoporukka koostuu Vanhasen, Saarikon ja Kurvisen kaltaisista. Ja sitten sitä ihmettelee, miksi tuon puolueen kannatus on noinkin korkea? Oikeastaan tässä käy sääliksi koko Suomen kansaa. Että tällä ymmärryksen tasolla mennään ja johdetaan...

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä ja kaikki muut!

Oma kokemus työn saralta näistä ulkomaalaisista oikeasti osaavista on lähinnä sellainen, että työkeikka Suomessa on vähän kuin eksoottinen leirikoulu; toinen jalka on edelleen siellä lähtömaassa. Ja sinne palataan hyvinkin äkkiä kun markkinointi ja todellisuus eivät kohtaakaan. Suomalainen arki kun harvoin on sitä mitä on mainosten arki kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Ja mitä vähemmän täällä on sellaisia yrityksiä joiden maininta työtodistuksessa tai CV:ssä merkitsee missään yhtään mitään, niin sitä vähemmän tänne on tulijoita.

Ellei tietenkin sitten oteta lukuun näitä, jotka oikeasti haluavat asua täällä ja heille riittää vaikka se apulaispeltisepän homma Peltolan Peltikorjaamo KY:ssä. Kaikki kunnia heille!

Venäjäkin oli ja on edelleen merkittävä tieteen ja korkean koulutuksen maa, mutta sielläkin on aivovuotoa, ja maahanmuutto sinne käsittää ilmeisesti lähinnä sellaisia ihmisiä, jotka muuttavat entisistä neuvostotasavalloista siinä toivossa, että venäjää osaamalla pääsee johonkin hommiin, vaikka sitten torimyyjäksi. Meille se vaan ei ole vaihtoehto jos mietitään osaavan ja yhteiskuntaa eteenpäin vievän porukan haalimista tänne ja pysyvästi.

Rouva Anon kysymys oli retorinen mutta ehkä tässä tuli vahingossa vastattua siihenkin :)

Yst. terv. Ano Nyymi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Historixille ja Ano Nyymille & kiitos kommenteistanne.

Historix: Joo, minä ihmettelen kepun peruskannattajia itsekin. Niitä, jotka ovat äänestäneet kepua jo kaksisataa vuotta ennen kuin se on perustettukaan ja äänestävät vanhasta tottumuksesta edelleenkin. Kepu on kussut juuri heidän muroihinsa viimeiset 20 vuotta ja uudessa hallituksessa oikein turbovaihteella. Ja silti äänestetään kepua. Itselleen valehtelemisen taito on mahtava.

Ano Nyymi: Itsellänikin on sattuneesta syystä varsin paljon kokemusta ulkomaalaisista ja eiköhän se suurin syy heidän tänne tulolleen ole tieto siitä että pohjoisessa on pölhö kansa joka tarjoaa heille ilmaisen ja pysyvän elatuksen, paremman sellaisen kuin lähtömaassaan. Venäjän tilanteesta en osaa sanoa mitään. Muuta kuin sen että tshetseenimafialla on pirun väkivaltainen maine.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Aika hurjaa ymmärryksen noitumista yleiskäsitteillä nuo kaikki puheet "huippuosaajista" jne. Mielikuvapolitiikkaa ihan sieltä härskeimmästä päästä. Jos sitä nimittäin tietoisesti harrastetaan, vaikka jossain tajunnan laitamilla joskus häivähtäisikin näkymä todellisuudesta jossa konsulttipropaganda ja managementti-ideologia paljastuvat rahastukseksi ja tunnustukselliseksi uususkonnoksi. --

Juttu on todellisuudessa niin, että mitä aidommasta "huippuosaajasta" on kyse, sitä rajoittuneemmalle todellisuuden hallinnan alueelle hänen kykynsä fokusoituvat. Ei "huippuosaaminen" ole mikään sellainen yleinen hyve, joka voisi korjata "talouiden" ongelmat. Täysin päinvastoin: juuri kunkin alan "huiput" tuppaavat olemaan ihmisiä jotka eivät juuri taloudellisista palkinnoista perusta, vaan omaavat synnynnäisiä kykyjä, joita kukaan ei millään ilveellä pysty "opettamaan" kenellekään toiselle.

Ne ovat nämä Matit ja muut politiikan tuhotouhottajat luomassa omia illuusioitaan joistain jumalallisista ideoista jotka muka pelastaisivat "talouden". Se on yhtä todellisuudentajutonta touhua kuin Väestöliiton demografiset laskelmat, joissa ihmisten kaikki laatutekijät on pudotettu kuvasta ja vain lukumäärät merkitsevät.

Politiikassa menee tätänykyä niin monin tavoin huonosti, ettei oikein millään suostuisi uskomaan. Miten nämä matit ja marit voivat olla niin tietämättömiä ja todellisuudentajuttomia. Sitä kysyy itseltään, voiko tätä mitenkään enää ylittää. Ja avaa päivän lehden, ja lukee, ja voi: kyllä ne pystyvät vielä ylittämään itsensä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Seppo. Kyseinen Vanhasen avautuminen kertoo hyvin siitä kuplasta jossa poliittinen eliitti elää. Tosin uskon että niin kepussa kuin kokoomuksessakin osa porukasta ymmärtää että kyseessä on kuplan lisäksi järkyttävä rikollinen virhe mitä on vuosien aikana saatu aikaiseksi mutta pokka ei anna myöten sen tunnustamista. Siksi samaa epistolaa jatketaan vaikka itsekin tiedetään että se on paskapuhetta. Vihervasemmistolaiset puolueet eli vihreät, vasurit ja demarit ovat sinänsä vapauttaneet itsensä reaalimaailmasta kokonaan ja uskovat aidosti epistolaansa.

QroquiusKad kirjoitti...

Kari Suomalainen piirsi aikoinaan aiheesta kolmiosaisen kuvan tekstillä:

"Ei ole helppo olla keskustassa. Jos yleinen poliittinen suuntaus käy oikeistoon, on siirryttävä oikealle
(kuvassa Kypäräpappi, Kepuisäntä ja Demariduunari pomppivat rivissä vierekkäin oikealle)
ja jos taas vasemmistoon, on siirryttävä vasemalle
(kolmikko pomppii rivipomppua vasemalle).
Mutta jos suuntaus käy keskustaan, joutuu puristuksiin
(Kypäräpappi ja Demariduunari pomppaavat kohti toisiaan litistäen välissään olevan Kepuisännän lyttyyn)."

No, suuntaus on käynyt vasemmalle Holkerin hallituksesta lähtien ja sinne Kepulit ovat siirtyneet Sekoomuksen kanssa. Mainittujen puolueiden vanhemman polven äänestäjät äänestävät näitä edelleen kuvitellen äänestävänsä Maalaisliittoa ja Kansallista Kokoomusta.

Tai ei. Enpä oikeastaan usko heidän kuvittelevan. Kyllä he tietävät, etteivät Kepuli ja Sekoomus ole enää aikoihin olleet heidän puolueitaan. Heillä ei vain ole muuta mahdollisuutta. Jokin poliittinen lukko korvien välissä estää sellaisen etsimisen.

Niinpä he vaaleista toiseen äänestävät entisten puolueidensa vihervasemmistolaisia irvikuvia toivoen hartaasti Maalaisliiton ja Kansallisen Kokoomuksen tulevan takaisin.
But dreaming's all I do, if only they came true, sanoi Kylie Minogue.

Ja Annukka Pullukka sekä Anteeksi-Masa kiittävät. Petturi Orposta puhumattakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mie tätä ja oon pohtinut, tätä huipuuosaajadilemmaa. Ihan vaan tässä tykönäni, ja tullut ajatukseen, että mihin helevattiin me täällä puutteenperällä mitään huippuammattilaisia tarvitaan? Kun eihän tällä ole yhtään firmaa joka niitä oikeasti tarvitsisi. Paperikoneet pyörii niin kauna kuin niiden annetaan pyöriä, nykymenolla ei kovinkaan kauan, ja niissäkin on jo omat huippunsa töissä. Ne muutamat firmat joissa oilsi tarvittu/tarvittaisiin näitä ns. huippuammattilaisia ovat täälä jo muuttaneet itäkaakkoon aikoja sitten, siis sinne missä pippuri kasvaa vanhan sanonnan mukaan. Loput hommat me osataan ihan ite, ja paljon paremmin kuin nämä lauta-matin ja ohimaisen ja samariini kaihoamat "huippuamattilaiset"
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, ”ei oikeaan, ei vasempaan, päin mäntyä aina vaan”. Puhut poliittisesta lukosta. Minä puhun itselleen valehtelemisesta. Ja sitä itselleen valehtelemista auttaa se, että kyseiset ihmiset seuraavat vain valtamediaa. Ja tähän kuuluvat myös demareitten äänestäjät. Nimenomaan eläkeläiset joitten muroihin hallituksemme toimillaan kusee urakalla. Eläkkeitä tullaan vielä pienentämään. Hirvittää ajatella että minkälainen onkaan vuonna 2000 syntyneen eläke. Onko sitä?

Huru-ukko: Suomihan on täynnä huippuammattilaisia. Ne kaikki puhuvat suomea. Ne hallituksemme – ja moni tätä edeltänyt hallitus – on vaan unohtanut. Heitä ei ole olemassakaan.

Joppos123 kirjoitti...

Hallitus toisensa jälkeen on lässyttänyt näistä "koodareista ja huippuosaajista" ja 24 karatiin paskasakkia ja kuraa sieltä on tullut. Taitaa ne todelliset osaajat jäädä maihin missä duunista maksetaan ja sosialisti ei varasta siitä puolia omiin tarkoituksiinsa.
Onko meidän politiikot noin kehareita vai ovat varmoja kansan idiotismista kun jaksaavat tuota kummelisketsiä toistaa vuodesta toiseen?
Eiköhän kansakin ole huomannut läpsyjen tason ja niitä pitää siis Vanhasenkin mielestä saada perkeleesti lisää, tekemään töitä? Eivät tee ja miksi tekisivät kun ei tartte ja perseilyvapauskin on ikuinen ja kyseenalaistamaton.
Kova on hinku saada tänne sama tilanne kuin vaikkapa Ruotsiin.
En usko enää sattumaan tai "sokeuteen" tahallista toimintaahan tuo on.

Historix kirjoitti...

Tunnistan hyvin työmaalta ja kaveripiiristä puolueensa irvikuvaa äänestävän ihmistyypin. Juuri sen, mitä Qroquius Kad tuossa yllä kuvailee. Juttelin tänään töissä patruunoiden lyijykiellosta tällaisen kaverin kanssa. Hän on vanha isänmaallinen, ressu, monipuolinen ammunnanharrastaja, mutta kosher kokoomuslainen. Siksi hän suhtautui lyijykieltoihin kovin kevyesti. Vihjasin kieltojen EU-taustamotiiveista, mutta usko suomalaisen järjestelmään oli uskomattoman kovassa – ei epäilyksen häivää todettavissa lyijynkieltohankkeesta. Toivottavasti hän on uskossaan oikeassa, en tosin tapahtumien valossa pidä sitä todennäköisenä. Päästäisiin vaan helpommalla, jos hän olisi.

Toinen porukka ovat ne, jotka eivät edes ymmärrä puolueidensa muuttuneen joksikin muuksi, kuin mihin he lähtivät aikoinaan mukaan. Tai sitten he eivät ymmärrä edes aikojen ja niiden ongelmien muutosta. Tämä näemmä vaivaa erityisesti kepun ja Kd:n kannattajia.

Maahantulijoiden motiivien kyseenalaistaminen on rasismia. Näin loihelausui ”Kykypuolueen” johtaja, silloinen sisäministeri syksyllä 2015. Ilmeinen isänmaan mies, eikö totta – vaiko valehteleva Otto Ville Orpo, bryssien kätyri.

MikkoK kirjoitti...

Lähes kaikki puolueet katsovat tahtipuikkoa, joka heiluu BB-suunnalla (Bryssel & Bilderberg). Ne katsovat myös lahjusherkkupalaa, joka on kapellimestarin toisessa kädessä. Pavlovin koirateoria ”puree” ihmisiinkin. Näillä eväillä päättäjät eivät välitä päätösten järkevyydestä ja moraalista. He vain lukevat prompterista muiden kirjoittamaa mainostekstiä Joe Bidenin tapaan.

Ikäihmiset äänestävät vanhojen mielikuvien mukaan ja siinä heitä auttaa valtamedia, jota he seuraavat lumoutuneina ja ainoana totuutena. Kansanmediaa heillä ei ole osaamista ja voimia seurata. Valtamediassa ei kokoomuksen ja keskustan nykyisyyttä ja menneisyyttä vertailla analyyttisesti, vaan säilytetään illuusio jatkuvuudesta. Tärkeiden valintojen aikaan annetaan ymmärtää, kuinka tulee äänestää, kuten kävi EU-kansanäänestyksen alla ja viimeksi Annika Saarikon valintaa varmistettaessa. Sampo Terhon valinnan propagoiminen vuonna 2017 oli sentään liian paksua mennäkseen läpi. Isänmaalliset kansalaiset ovat parhaiten perillä siitä, mitä tapahtuu valtamedian savuverhon takana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Historixille ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Tahallista toimintaahan tuo on. Se on oikeastaan ihan yksi lysti tapahtuuko se tietoisesti vai typeryyttään. Seuraukset ovat merkittävät ja vain niillä on merkitystä. Ja sieltä kehitysmaista on meille tarjolla vain kuraa. Mutta sen kuran arvostelu on vihapuhetta.

Historix: Tunnen toki näitä vielä minua vanhemman sukupolven edustajia ja he ovat uskossaan vahvoja. Ennen kaikkea he uskovat valtamediaa ja näkevät että perussuomalaiset ovat jonkunlaisia natseja. Ei heillä mitään perustetta sille ole mutta valtamedia kertoo niin ja he uskovat. Orpo taas on varamiehen varamies jonka asema kokoomuksen johtajana kertoo siitä kuinka vakavasti puolue tulee ottaa. Mutta oikeistolaiseksi itsensä mieltävät äänestävät edelleenkin vasemmistolaista kokoomusta. Mikä on aikamme suuria huonoja vitsejä.

MikkoK: Aikanaan suomalaisen poliitikon uran huippu oli Suomen presidentin virka. Nyt EU on tuonut quislingeille huomattavasti suurempia uramahdollisuuksia. Ja ne käyttävät niitä ajatellen että Suomi on vain maakunta jota voi käyttää ponnistuslautana. Mitä tulee valtamediaan olet siinä aivan oikeassa. Se on suomalaisten suurin vihollinen. Ja suurin osa suomalaisista seuraa – valitettavasti – vain sitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Historixille ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Tahallista toimintaahan tuo on. Se on oikeastaan ihan yksi lysti tapahtuuko se tietoisesti vai typeryyttään. Seuraukset ovat merkittävät ja vain niillä on merkitystä. Ja sieltä kehitysmaista on meille tarjolla vain kuraa. Mutta sen kuran arvostelu on vihapuhetta.

Historix: Tunnen toki näitä vielä minua vanhemman sukupolven edustajia ja he ovat uskossaan vahvoja. Ennen kaikkea he uskovat valtamediaa ja näkevät että perussuomalaiset ovat jonkunlaisia natseja. Ei heillä mitään perustetta sille ole mutta valtamedia kertoo niin ja he uskovat. Orpo taas on varamiehen varamies jonka asema kokoomuksen johtajana kertoo siitä kuinka vakavasti puolue tulee ottaa. Mutta oikeistolaiseksi itsensä mieltävät äänestävät edelleenkin vasemmistolaista kokoomusta. Mikä on aikamme suuria huonoja vitsejä.

MikkoK: Aikanaan suomalaisen poliitikon uran huippu oli Suomen presidentin virka. Nyt EU on tuonut quislingeille huomattavasti suurempia uramahdollisuuksia. Ja ne käyttävät niitä ajatellen että Suomi on vain maakunta jota voi käyttää ponnistuslautana. Mitä tulee valtamediaan olet siinä aivan oikeassa. Se on suomalaisten suurin vihollinen. Ja suurin osa suomalaisista seuraa – valitettavasti – vain sitä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

On esitetty että Kulmuni vaihdettiin Saarikkoon joka tykkää kaikesta tuonnista. Sen takia että täytämme unionin kaikki ohjeet ja määräykset kulttuurinrikastuttamisesta heti kun korona on ollutta ja mennyttä sekä Saarikon tuella tuodaan huomattavasti enemmän väkeä kuin 2015.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Kokoomuslainen jäsendemokratia siellä ei tehdä niinkuin Orpo sanoo vaan niinkuin harmaat eminenssit sanovat Orvolle.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tämä EU raha on täysin käsittämätöntä kansalle. Väki kuvittelee että viikottain Brysselin lennolta tulee valtiovarainministeriön virkamies virsut jalassa ja kontti selässä täynnä riihikuivia euroja. EU varat ovat kalleimpia veroeuroja mitä tämän katajaisen kansan selkänahasta on revitty.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri kaniinia kun kuuntelee tulee ihan toinen turun suuri poika mieleen. ilkka kanerva, tyhjää täynnä kumpikin.

Huippuosaajista tuli mieleen, usassa* ollessani sain noin kolminkertaista palkkaa. Veroja, välillisiä meni muutama prosentti. Veroa, -tulo ei käytännössä mennyt, sairasvakuutuksen maksoi työnantaja. Bensa maksoi "puolet" suomen hnnasta, 2 gallonaa sain litran hinnalla. Nyttemmin on kuulemma hinta noussut. LVV jotain 1,2% luokkaa osavaltiosta riippuen. Paperimiesten 5000;- suomessa vastaa paperimiesten 4000;- palkkaa saksassa tai on itseasiassa huonompi. Verot verta juo.

Sää on maailman mitassa käsittämätön, talojen pitää olla eristettyjä - kalliita - ja niitä pitää lämmittää kalliisti ihan helevetin kauan.


Joka helevetin hommaan pitää olla tutkinto ja nippu kalliita kortteja. Siwan kassalle pitää olla tradenomi, assan vessa siivoojalla pitää olla tuuman nippu kortteja.

Ulkomailta voisi löytyä apuja, voisikos sanna & typsyt kysäistä vaikka unkarista miten syntyvyys saatiin nousuun?

*Miksen jäänyt? Määräaikainen viisuni, helpo selitys. Oikeasti: mistä työpaikka suomenkieliselle, suomalaiseen systeemin koulutetulle taloushallinnon ammattilaiselle, Lady on the Houselle? Eikä maan vaihto ole ihan niin helppoa, kaikki tutut ja sukulaiset jää. Koko yhteiskunta on vieras. Sama juttu suomeen tulioilla. Tulijat on nuoria, sinkkuja tai nuoria sinkkuja rakkauden tänne tuomia. Ja kieli on vaikea juttu.

Pyssymies

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Sitä mää vaan ihmettelen.

Jotta mikä näissä KePulaisissa miesoletetuissa on kun ne niin kovasti nuita orpoja pakolaislapsia (=nuoria ruskeita poikia) tänne kaipaa.

Ei kait ne kaikki kaapissa voi olla?
Vai voiko?

Anonyymi kirjoitti...

Kepun alennustila sen kuin jatkuu. Ennen sanottiin vihreistä mitä helkkaria ne oikein vetää nokkaansa, no samaa voi kysyä kepulaisilta. Tuosta suosta en toivo kepun enää nousevan, päinvastoin mitä nopeammin hajoaa sitä parempi kaikille. Samaa rukoilen vihreille ja demareille. Marin ennakoi eilen, että menoleikkauksia tulossa. Arvatenkin sotealasta tullaan ottamaan ja rajusti, sellaisia merkkejä on jo kunnissa.

Samaa rukoilen ay-liikkeille, laki, mikä takaa minimipalkat eri aloille ja paikallinen sopiminen siihen päälle (enkä ole kokoomuslainen tai minkään ismin tai aatteen kannattaja, vaan hyvin kokenut ja elämää nähnyt) toisi työtä. Kun jousto on työelämästä viety ja keskitytään pilkkuihin, niin työelämä ei kehity.

Palkkatukipalkkaamiset ovat nekin pois veronmaksajien hyvinvoinnista, joten ne pitäisi lakkauttaa. Yksikään yritys ei niitä tarvitse ja kuuluu samaan joukkoon STEA-avustusten kanssa. Jos yritys ei menesty, ei ole varaa palkata, mutta eikö sellaisen yrityksen kuuluisi miettiä toimintaansa ylipäätään ja jos elättää omistajan, ok, mutta jos omistajakin joutuuu sossuluukulle, parempi olisi lakkauttaa ja hakea oikeita töitä. Palkkaaminen on kuin venäläistä rulettia, joskus onnistuu ja sitten tulee se hetki, kun voi pienyrittäjä todeta, että se kuti hukutti koko laivan, mutta irti ei pääse ajoissa.

Miksi kukaan tulisi Suomeen työn perässä? On vain yksi vaihtoehto, tulija on oikeasti osaaja ja hänellä on työpaikka kansainvälisessä yrityksessä. Osaajilla ovaan on yleensä hytä työpaikat kotimaissaan ja muutenkin paremmat elinolot kuin täällä ankeassa korkeasti verotetussa kalliissa maassa. Osaajilla en tarkoita marjanpoimijoita, joiden tänne tuloa avustetaan suoraan ja välillisesti veronmaksajien varoista. Nekin tulijat voisi kieltää, kortistosta vaan vaikka kouluttamattomat ensin näihin hommiin tai tuet seis puoleksi vuodeksi, jo alkaa työintoa löytymään.

Toinen syy miksi tänne tullaan, on sosiaaliturva ja osalla sosiaaliturvaan sisältyvä terveydenhuolto houkuttaa. Kyselkääpä miten poliota ja muita hoidetaan Afrikassa, no ei kovin hyvin, mutta täällä saavat pyörätuolit, avustajat, lääkärit, apuvälineet, kuntoutuksen, jne. taksarit ovat kertoneet miten kuntoutusasiakkaat ovat tummentuneet viime vuosina ja jotkut fyssaritkin avautuneet, miten suomalaiset jäävät ilman kuntoutusta ja saman tien maahan tulleet pikkuvaivoillakin pääsevät kuntoutuksiin. Reilu maa omalle kansalleen? No eipä ole, ei.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Pyssymiehelle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate:

- Käsittääkseni Saarikko on täysiverinen mokuttaja joten kepu jatkaa yleisafrikkalaisella linjalla.

- Kokoomus on täysin federalistinen puolue. Toisin sanoen pumppu joka joskus oltaisiin tulkittu maanpettureiksi.

- Tältä EU-rahan johtopäätökseltä on vaikeaa välttyä. Maksettiin kuusi miljardia, saatiin kolme joten tienattiin kolme. Loogista. Tai uusloogista.

Pyssymies: Kiitos lisäyksestä. Varsin harvalla meistä on tietysti mahdollisuutta lähteä Amerikkoihin.

VNV: Tuskinpa ne missään kaapissa ovat. Ovatpahan vaan munattomia eivätkä uskalla toimia ns. ajan henkeä vastaan.

Ano: Pitkälti samaa mieltä. Tosin sen pakkomarjanpoiminnan kohdalla olen ottiatuota. Ukrainalaisen kannattaa tulla tänne ja asua jossain parakissa pari kuukautta. Saadun palkan ostovoima on sitten sellainen että sillä pärjää Ukrainassa vuoden. Suomalaisen kohdalla on vähän toisin.

Anonyymi kirjoitti...

Things that make you go hmm...

https://www.youtube.com/watch?v=icgXLM2qKqU

"ilo" elää eu:ssa!


-Tvälups-

Juha kirjoitti...

Kyllähän täällä olisi tilausta todellisille huippuosaajille, mutta mikä koukkuun täkyksi?
Oikeastaan lasten edullinen ja ok-laatuunen yliopistokoulutus olisi rahanarvoinen valtti, suht rauhallisen ja turvallisenkin ympäristön lisäksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Kiitos linkistä.

Juha: Suomihan tekee parhaansa että se rauhallinen ja turvallinen ympäristö ns. ruotsalaistuu. Se rauhallisuus ja turvallisuus olisi ehkä ainoa valttimme. Mutta sekin hävitetään ja monikultturistetaan.

Tinahattu kirjoitti...

Vanhoja videoita . . .

Douglas Murray explains Swedish migration disaster
620,668 views
• Feb 26, 2017
10 minutes: https://www.youtube.com/watch?v=bdQiIDXutsk
_____________

Vihainen bosniakki mekastaa. Ettäs uskaltaakin, pakolaisen pitäisi olla kiltti ja ylistää Ruotsin ihanuutta.
‪Angry Foreigner‬
‪Refugee "Children" & The Women Who Sexually Exploit Them - #MeToo‬
266,224 views
• Jun 14, 2017

‪Sweden took in refugee children who aren't actually children, it was insanely expensive, and now feminist social workers are having sex with them. Welcome to a class on the Swedish phenomenon Batikhäxa! What we're seeing here isn't a migrant crisis. It is the biggest import of gigolos in human history, and the taxpayers are picking up the tab. All while actual children are starving in the conflict area. This is a scandal unlike anything, please share the video.‬
31 minutes: https://www.youtube.com/watch?v=sass4jgyEUY

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Noitten batiikkinoitien jalkovälin kutina on varmasti yksi syy vallitsevaan tilanteeseen.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Kukaan kepulaisista tuskin huippuammattilaista tunnistaisi vaikka sellainen vastaan tulisikin. Ja kepun toimethan ovat nimenomaan vastaan kaikkea sitä mitä moinen ammattilainen Suomesta hakee. Olen tässä päässyt sivusta seuraamaan kahden oikean huippuammattilaisen Suomeen pyrkimistä ja päässyt kyselemään kauttarantain syitäkin.

Molemmissa tapauksissa kyse oli siitä, että saadaan lapsille turvallinen paikka kasvaa. Sen takia ollaan valmiita sietämään sää ja vaikea kieli. Suurin ongelma molemmissa tapauksissa oli, että vaikka oleskelulupa oli suht selvä alusta asti niin sen saaminen kesti tajuttoman kauan koska paperit menee samaan jonoon maleskelupaikan hakijoiden kanssa.

Ihan eri asia on sitten se, että tuollaisia kavereita tosiaankin hakee Suomeen noin kaksi per vuosi ja toinenkin sitten niistä luovuttaa ja lähtee Kanadaan kun papereita ei saada vuodessa valmiiksi. Ja jotta tällainen vaikuttaisi mitään koko maan talouteen pitäisi näitä kavereita saada luokkaa kymmenen tuhatta per vuosi.

Sen sijaan otetaan parikymmentä tuhatta maleskelijaa per vuosi jolloin se viimeinenkin huippuosaaja toteaa, että siinä meni se lasten rauhallinen kasvupaikka ja muuttaa sekin Kanadaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, keski-ikäinen pikkupoika. Tuo oli kaiken kaikkiaan ikävää kuulla. Tarjolla olisi taitoa mutta Suomi hankkii perseilyä.