keskiviikko 7. lokakuuta 2020

LEIKKIPARTISAANIN LUVATTU MAA

Niin. Suomihan on leikkipartisaanien luvattu maa. Ollut jo pitkän aikaa. Alkaen joistain kettutytöistä. Käydään hieman läpi asiaan liittyvää termistöä. Partisaani on sellainen vaikkapa Jugoslaviassa aikanaan taistellut häiskä joka taisteli oman henkensä uhalla väkivaltaista miehittäjää vastaan. 

Leikkipartisaani taas leikkii aktivistia kuvitellen olevansa ainakin melkein se jugoslavialainen partisaani kuvitellen toimivansa henkensä uhalla sellaisten asioitten puolesta joita valtakoneisto itse asiassa kannattaa vaikka leikkipartisaanina leikkipartisaani sanoo toimivansa valtakoneistoa vastaan. Niin kuin tässä tuoreimmassa Elokapina-tapauksessa. Niin valtakoneisto kuin leikkipartisaanit haluavat tuhota suomalaisen elinkeinoelämän ilmastohysterian nimissä sulassa yhteisymmärryksessä mutta sehän ei estä partisaanileikkiä. Tiedostava ego vaatii ruokaa.

Leikkipartisaaneille ”aktivismi” juuri ilmastohysterian nimissä on tärkeää sillä se takaa että leikkipartisaani voi leikkiä egotrippinsa mahdollisimman turvallisesti valvotuissa oloissa ja ilman suurten rangaistusten pelkoa. Näin oli tässä tuoreimmassakin tapauksessa jossa leikkipartisaanit saivat tukkia liikenteen useita tunteja ja poliisi vain varoitteli. Sitten se aikansa varoiteltuaan jopa nätisti kantoi ”aktivisteja” paikalta syrjemmälle jolloin uuden aktivistit tulivat vierestä tilalle ja heillä kaikilla epäilemättä oli tunne kuin nicaragualaisella sandinistilla. Vähänkö ollaan sissejä.

Sitten poliisi varoitteli vielä muutaman kerran ja antoi lopulta pippurikaasua kun partisaanileikki oli kestänyt liian kauan. Ja siitäkös itku pääsee sillä egoa ruokkiva partisaanileikki pitää saada  suorittaa mahdollisimman turvallisesti ja vähällä vaivalla. Epäilemättä leikkipartisaanien kanssa samalla linjalla oleva valtakoneisto ottaa selville sen, kuinka poliisi voisi jatkossa vähemmän häiritä leikkipartisaanien itseilmaisua.

Hotellin respassa ollaan edelleenkin sitä mieltä että itseilmaisuun pitäisi riittää amatööriteatteri joten toteamme että antakaapa pojat jatkossakin kaasua hipeille.


Kas kun egotrippailun, egon ruokkimisen ja partisaanileikin turvaaminen eivät ole virkakoneiston ykkösprioriteetteja. Ei ainakaan pitäisi olla.


30 kommenttia:

Nils - Aslak kirjoitti...

Iltalehden kolumnisti kirjoitti jo suoraa tekstiä tuon Ohisalon toiminnasta. Tuo oli jo toinen poliisin nöyryyttäminen tältä despootilta.

Itsekin kirjoittelin noista aktivisteista aikoinaan :

https://rodionr.vuodatus.net/lue/2013/12/aktivisti-halvaannuttaa-ymparistonsa

Anonyymi kirjoitti...

Käskytys -> Hallintaotteet -> Kaasutus -> (Etä)lamautin -> Pamputus -> Koira -> Ampuma-ase

Kyllä nuo oppivat jahka saavat läpikäydä koko voimankäytön keino-porrastuksen.

Tietysti kyseisen kaasutuksen päälle olisi ollut hyvä järjestää kasvojenhuuhtelu ja siihen virka-apua antamaan palolaitos pumppuruiskuineen...

Veikkaan muuten ettei asiassa nosteta sen kummempia kanteita koska korona-uhka oikeuttaa poliisejakin etäisyydenottoon kohteistaan.


-Tvälups-

Ville kirjoitti...

Näillä leikkipartisaaneilla on se etu puolellaan, ettei työajat taida pahemmin aktivismia rajoitaa. Mutta mikäs siinä, jos sähkö tulee pistorasiasta, rahaa saa seinästä ja ruokaa kaupasta. Jaksamista pääkaupunkiseudun suorittavan portaan poliiseille näiden ja muiden yhteiskuntahaittojen kanssa toimimiseen.

Kaasua ja pamppua tarvittaessa, mutta maltilla.

Off-topic: Tässä blogissa on silloin tällöin hehkutettu Lapin luonnon karua mahtavuutta. Käytiin viimeinkin toteamassa, että juu, Ykä oli oikeassa. Ensi vuonna uudestaan, myös vaimon vaatimuksesta :D

Ja tämän vuodatuksen jälkeen takaisin töiden pariin, ei ole enää montaa tuntia jäljellä...

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Bertrand Russell, Albert Einstein, Linus Pauling, Frederik Joliot-Curie, jne, eli ilmakehässä suoritettuja ydinkokeita vastustaneen Pugwash-rauhanliikkeen perustajat, joista monet olivat nobelisteja, olivat tosikovia jätkiä. Heistä viime kädessä iäkäs brittifilosofi Russell oli se joka esimerkillään sai aktivistit mukaan tuhansia ihmisiä Trafalger-aukion mielenosoituksiin ja lopulta tavallisia ihmisiä kaikkialla maailman suurkaupungeissa massamarsseihin, jotka vaikuttivat hallituksiin niin että suurvaltajohtajat saivat aikaan ydinkoeräjäytykset kieltävän sopimuksen vuonna 1963.

Muistan omasta lapsuudestani sen miten isoja otsikoita toinen toistaan suurempien latausten räjäytykset aiheuttivat. Niistä puhuivat kaikki, ne herättivät huolestumista -- juuri näkymätön säteily oli se tekijä joka vaikutti ihmisten asenteisiin. Sellaisia uhkia ei ennen maailmassa ollut -- nyt jokaisella oli radioaktiivisia luita kehossaan. Kuuntelin pikkupoikana Lappeenrannan rantatorin kahvikojuilla ruokatuntilaisten työläisten päivittelyjä ja herravihaisia juttuja -- ja sieltä juontavat nuo nimet lihapiirakoille, joiden täytteeksi pantiin kananmuna tai, ja, kinkkuviipaleita, eli "atomit" ja "vedyt".

Aristokraatti Russell tosiaan vietiin vanhana yhdeksänkymppisenä äijänä Lontoon aukiolta poliisiputkaan. Mutta niistä tunnelmista on aivan toivottoman pitkä matka nykypäivään. -- Jonkinlainen viimeinen aito heijastusvaikutus russellilaisesta rauhanliikkeestä sijoittui meillä vielä 60-70-lukujen vaihteeseen, jolloin alkuperäisen CND-liikkeen ja Sadankomitean ohjelmaansa ottama aseistakieltäytyminen -- toki jo Einstein oli ollut pasifisti ja suositteli nuorison asevelvollisuuslakkoa -- alkoi täälläkin yleistyä.

Siviilipalvelusjärjestelmä syntyi niin sanottujen aseistakieltäytyjien yllytysoikeudenkäyntien seurauksena, eli sekin siis nimenomaan erityisen kansalaistottelemattomuuden vaikutuksesta. Itse olin tuolloin tiukasti tapahtumien sisällä, kirjoitin jopa sen nimenomaisen puheen, jonka Erik Schüller esitti Vanhalla ylioppilastalolla saaden silloisen Suojelupoliisin provosoitumaan. Ja itse asiassa taidan olla tuonkaltaisesta kansalaistottelemattomuudesta kovimman tuomion koskaan saanut ihminen. Raastuvanoikeus määräsi vuoden ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta ja käytti suoraan natsi-Saksasta Suomen lakiin kopioitua pykälää. Siinä vaiheessa jolloin tuomioita julistettiin, meillä aktivisteilla ei ollut vielä mitään varmuutta siitä miten massamittaiseksi paisuvassa oikeudenkäynnissä lopulta tulisi käymään.

Joten saatan olla siis oikea henkilö sanomaan jotain näiden nykyisten kansalaistottelemattomien lasten leikeistä. Olen kirjoittanut paljonkin niin sanotun vihreän liikkeen psykohistoriasta, esimerkiksi tässä, ja asenteeni taitaa olla ainakin päällisin puolin yhtä väheksyvä ellei halveksiva kuin arvon blogisti Yrjön asenne. Vuosikymmenet ovat nostattaneet alkuperäisten edelläkävijöiden seuraajiksi "jäljestätulevien valtavan lauman", joka ei itse ymmärrä ajattelunsa onttoutta ja narsismin varaan rakennettuja ulkoaomaksuttuja identiteettejään.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäksi nämä samat heput raivopäisesti kannattaa rajatonta maahanmuuttoa afrikasta ja lähi-idästä tänne pohjolaan, vaikka muutem hampaat irvessä vastustavat hiilijalanjäljen nousua... Ei järki päätä pakota näillä tientukoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tälleen auto ja MP-harrastajana oikein sielu lepää kun piipertäjää/antifanttia kaasutetaan.
Ja samojen piirien itku-potku-raivarit tuottavat myös suurta mielihyvää.
Hutisalo parka ei oikein tiedä mihin päin kyykkäisi, ymmärtäisi erota!(turha toivo,luulen...)

-Reissumies-

Anonyymi kirjoitti...

Kumma kun nämä partisaanit eivät menneet Eduskuntatalon eteen; siellähän näitä päätöksiä tehdään. Tosin voi olla, että ei ollut tarkoituskaan punavihreitä päättäjiä kovistella, kun ovat jo tehneet kaikkensa ja ylikin suomalaisten kyykyttämiseksi ilmastonmuutoksen varjolla. Pelkkä häiriön tuottaminen autolla liikkeellä oleville riitti näille yksinkertaisille. Ehkä kirveleviä silmiä ja egon saamia kolhuja lievittää tietoisuus siitä, että Greta Thunberg mahdollisesti pokkaa YK:n rauhanpalkinnon ja yhtä hyvin heille käy varmaan myös toinen veikkauksissa ollut eli BLM-liike. Vaikka kaikkeen älyttömään alkaakin jo tottua, niin eipä voi taas muuta kuin äimistellä virkatehtäviä hoitaneiden poliisien arvostelua sekä arvojen ja ajatusten sekamelskaa!

Rouva Ano

Pinlaareni kirjoitti...

Kiitos Ykälle kirjoituksesta ja kommentoijille näkemyksistä.

Olen useamman vuoden ihmetellyt leikkipartisaani-ilmiötä. Ja juuri kuten Ykä kirjoitti, Suomessa on helppo "kapinoida", vai pitäisikö sanoa apinoida (lue: käyttyä typerästi).

Kuten tämäkin tapaus osoitti, poliisi jostain kumman syystä on yllättävän pitkämielinen leikkipartisaanien harrastaessa puuhiaan. Kuten vaikkapa vaikkapa kansallismielisten rauhanomaisten mielenosoitusten häiriköinti rummuilla, ilotulitteilla jne.

Käskyt tietty tulevat poliiseille ylhäältä, ja luulisi että tavan rivipoliiseja ottaa aivoon - kauniisti sanottuna.

Oma vaatimaton mielipiteeni on, että viherpunikit, antifantit, ilmastohysteerikot yms. tarvitsevat kurinpalautuksen - eli kaasua, pamppua jne. Youtubesta löytyy kivoja videoita siitä, kuinka esim. Ranskassa, Italiassa, Espanjassa kohdellaan antifantteja sun muita leikkipartisaaneja.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän olis voinut käyttää nokialaista nuoriso-ohjaajaakin. Reinikaisen ohjeen mukaan, eli: "siähen lyädään missä vika on"
Muutoin yhdyn täysin Reissumiehen kommenttiin.
T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Tämänkin tahallisesti aiheutetun liikennetukoksen vuoksi moni auto joutui seisomaan ja odottamaan moottori tyhjäkäynnillä, että mielenosoittajat suostuisivat väistämään. Eivätkä vain paljon parjatut yksityisautot vaan myös bussit. Tai jos ajaja jo tiesi, että siellä on tukos, hän joutui kulkemaan jotakin toista, todennäköisesti pitempää reittiä. Kummassakin tapauksessa polttoainetta kului ja hiilidioksidipäästöjä tuli hieman enemmän kuin muutoin olisi tullut. Eli mielenosoitus sinänsä vaikutti täsmälleen päinvastaiseen suuntaan kuin oli tarkoitus. Suhteessa päästöjen maailmanlaajuiseen kokonaismäärään sen vaikutus tietysti oli mitättömän pieni (ja olisi varmaan siinäkin tapauksessa, että samanlaista tapahtuisi vähän väliä joka puolella maailmaa), mutta joka tapauksessa heidän tavoitteidensa kannalta väärään suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kadulla istuskelu kuuluu jakamattomiin ihmisoikeuksiin!

Takavuosina joku porukka istuskeli mansessa satakunnankadulla, metelöi huonoa musiikia soittaen. Ja pahastui kun polliisi KEHTASI irrottaa töpselin. Vinkuivat ja itkivät, että menee soittopelit rikki, kun noin vain katkaistaan sähköt.

Voihan vitalis, mistä tulee oikeus metelöidä kadulla? Mistä tuli oikeus katkaista pelastuslaitoksen hyökkäysväylä länteen mansessa? Vaihtoehtoista väylää ei ollut. Istuskelivat muistaakseni kuninkankadun ja näsilinnankadun välissä, kiertotie tälle välillä aika surkea, a.kivenkatu-puutarhakatu-hämeenpuisto. Palomestari kävi aika kuumana. Kaasua tankkiautolle ja läpi, jos hälytys tulee oli kommenttinsa. Yksityisesti.

PLV voisi ottaa oppia leikkipartisaaneista, istuskelusessio sopivassa paikassa voisi tehdä terää. Voisivat vaikka värvätä kylän sekakäyttäjät kaljapalkalla mukaansa. Mitähän hutisalo siitä pitäisi.

Pyssymies

Pinlaareni kirjoitti...

Tuossa yksi kiva video:

https://www.youtube.com/watch?v=iHJdKfXrI04&ab_channel=JustinTrouble

Anonyymi kirjoitti...

Ajautuipa aatoksiin sekin, että nämä leikkivät partisaania. Okei ei siinä mitään, voivat nyt siellä ajatuksen oikealla partisaanipuolella lisätä kuvitelmiiinsa, että se, kun poilliisi himena kaasutti. Kaastutuas vastasi oikeiden partisaanien vastaansa saamaa ihan oikeaa tykistön tulitusta. Taikka että kamalat natsit kaasuttivat heitä keskitysleirissä. Siinäp hieman pohdittavaa kaikille kuvitelmien luojille ja muillekin, edes hetkiyyäin maanpäällä oleville.
Ja se lisättäköön kuvitelmaan, että kuinkahan leikkipartisaaneilli ym. rupusakille olisi käynyt jos vastassa olisikin ollut OMON? Eikä Suomen polliisin suvaitseva siipi?
Huru-ukko

Lissu vaan kirjoitti...

Katsoin Maria O:n haastattelun tuoreeltaan ko. tapahtumapaikan tiimoilta,jossa hän korosti mielipiteenilmaisuvapauden ja yleisen turvallisuuden olevan itsestäänselviä ihmisoikeuksia. Tämän, oikein luvan perästä tulleen vapauden innoittamana ehdotankin turvallisuuden takaamiseksi: sisäministeri vaihtoon!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nils-Aslakille, Taisteluvälineupseerille, Villelle, Seppo Oikkoselle, Ano1:lle, Reissumiehelle, Rouva Anolle, Pinlaarenille, Ymmille, Ano2:lle, Pyssymiehelle, Huru-ukolle ja Lissulle vaan & kiitos kommenteistanne. Kommentit olivat aika lailla samansuuntaisia joten en toista itseäni. Muutamia huomioita:

- Nils-Aslakin vanha kirjoitus on edelleenkin ajankohtainen.

- Tvälupsin kommentoimaa voimankäytön keinoporrastusta voisi käyttää leikkipartisaaneille. Oppisivat pienen hajun oikean partisaanin elämästä. Siihen kun kuuluu sitten myös ampumalla aiheutettu kuolema.

- Niin kuin Ville totesi, niin leikkipartisaanit elävät julkisista rahansiirroista. Kuinkahan moni löytyy yliopistoista? Veikkaan, että aika moni. Ja hienoa, että Villekin pääsi maistamaan Lapin taikaa.

- Kiitos Seppo Oikkoselle historiankatsauksesta. Nykyisiin pelleihin ei voi suhtautua kuin halveksuvasti.

- Ano1 osui oikeaan. ”Lisäksi nämä samat heput raivopäisesti kannattaa rajatonta maahanmuuttoa afrikasta ja lähi-idästä tänne pohjolaan, vaikka muuten hampaat irvessä vastustavat hiilijalanjäljen nousua.” Tulee muistaa että haittamaahanmuuton kannattaminen nostaa myös ”aktivistin” egoa sillä hän on sitä myötä Hyvä Ihminen eikä väestöräjähdyksestä puhu kuin natsit ja sellaisiksi tulkittavat.

Rouva Ano totesi että ”Tosin voi olla, että ei ollut tarkoituskaan punavihreitä päättäjiä kovistella” ja se pitää paikkansa. Ei egoa ruokkiessa hyökätä niitä vastaan jotka takaavat elatuksen.

Pinlaareni kaipasi kurinpalautusta. Niin minäkin. Mutta se ei onnistu ennen kuin koko poliittinen johto vaihtuu. Leikkipartisaanit ovat lähestulkoon valtakoneiston Sturmabteilung. Onneksi ei vielä yhtä tehokas.

Lissu vaan: Olisko sulla linkkiä tuohon? Ja joo, mielipiteen vapauden ilmaisu on kyllä turvattava mutta vain sen oikean mielipiteen.

Lissu vaan kirjoitti...

Haastattelu löytyy youtubesta Poliitikot LIVE: Elokapina - Ohisalo kommentoi.
( Ei tämä haastattelu ollut tehty ihan tuoreeltaan samana päivänä. Sellainen käsitys vain jäi ympärillä hiiviskelevistä aktivisteista.)
Tuli mieleen, että Kiinahan on suurimpia pahiksia mitä ilmastonmuutokseen tulee. Jännityskerroin nousisi huimasti, jos nämä partisaanit kävisivät siellä paikan päällä osoittamassa mieltään..siinä saisi jo nimensäkin historiaan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ohisalojugendin kuvassa uloimpana olleella sinitakkisella miehellä meni polliisin brutaalissa hyökkäyksessä vissiin PT mediassa esitetyn kuvan mukaan pissit housuihin. Kuka korvaa post-traumaattisten oireiden hoitoon tarvittavan terapian märkäpöksylle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lissulle vaan ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Lissu vaan: Joo, veikkaanpa että leikkipartisaanit eivät lähde Kiinaan saamaan selkäänsä. He tarvitsevat turvattua ja vaaratonta partisaanileikkiä.

Pate: Tuli siitä housuunsa kusseesta leikkipartisaanista housuunsa kussut antifantti muutama vuosi sitten ja siitähän minä kehitin uuden sulatejuuston:

https://2.bp.blogspot.com/-QenJBjpbUj0/VuF8InCWAQI/AAAAAAAACyE/BMMJIXw4Hxw/s1600/FEHR04.jpg

QroquiusKad kirjoitti...

Niinpä, kadullaistujat ovat tyttöhallituksen Sturmabteilung. Hyvä sisäministerimme, hilpeä Huti-Maisa ei ole saanut asian tiimoilta lausuttua oikein muuta kuin venkoilua ja vihjailuja poliisia vastaan.
Huti-Maisalle selvästi sopii, että nuo saavat jatkaa.

Mitä seuraavaksi?
Istumaan Keravan rautatieaseman kiskoille pysäyttämään Pääradan liikenne? Kuten ylempänä mainittu, heillähän on loputtomasti aikaa näihin partisaanileikkeihinsä. Junilla ja poliisilla ei ole.
Mutta nyt on saatu vielä ennakkotapaus, ettei istuskelijoita saa kaasuttaa, vain kantaa kauemmas josta nämä juoksevat heti takaisin. Tai ei ole vielä saatu, mutta eiköhän tuo liene odotettavissa:
Huti-Maisan lisäksi kun valtakunnanfreisler Raija Toivioretkeläinen fanittaa tuota porukkaa.

Sulkevatko he sitten hupipursillaan Helsingin ja Turun satamat? Menevätkö istuksimaan Helsinki-Vantaan kiitoradoille?

Milloin he alkavat yrittää pudottaa lentokoneita esim. lasersokaisulla?

Tinahattu kirjoitti...

Katsoin eilen videota Tampereella sunnuntaina pidetystä pienestä mielenosoituksesta. Olivat jotakin kansallismielisiä, joillakin Soldiers of Odinin takit. Lehtisiä jakava herra kertoi kasvaneensa Neuvostoliitossa ja näkevänsä mihin ollaan menossa.

Siinä melkein lopussa, kun mielenosoittajat olivat poistumassa paikalta, yritti naaraspoliisi aloittaa tappelun. Ei kai siitä mitään tullut, poliisilla pitää olla kuusi- tai kymmenkertainen ylivoima.

Partisaani: https://www.partisaani.com/news/activism/2020/10/05/koostevideo-kansallismielisten-flash-mielenilmaus-tampereella/

Kohdasta 17:00:
20 minuuttia: https://www.partisaani.com/news/activism/2020/10/05/koostevideo-kansallismielisten-flash-mielenilmaus-tampereella/
______________________

Seppo Oikkonen,
Kirjoitat hyviä juttuja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo tulevaisuudenkuvasi voi olla hyvinkin mahdollinen.

Tinahattu: Katsoin, mutta näkisin että se tappelun provosointi oli vähän liioiteltua.

Ekku kirjoitti...

Oikeastaan toivon, että kokeilevat pikaisesti uudestaan. Olen melko varma, että nyt kun poliisit ovat havainneet, kuinka sisäministeri heitä tukee, niin kaasua tulee kyllä lisää :)
Se on näin korona-aikana loistava keino pitää turvaväliäkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys. Ekku. Minä vaan pelkään että poliisi tulee jatkossa vain entistä varovaisemmaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän nämä oikeat, jugoslavialaiset tai kreetalaiset partisaanit mahtaisivat suhtautua näihin heidän vakaumustaan ja uhrauksiaan halventaviin leikkijöihin? Tuli vaan mieleeni kun kummassakin paikassa on noiden vanhojen miesten muisteluita kuunnellut. Halveksuttavaa porukkaa. Siis nämä jotka itseään elollisiksi nimittävät. Nuo turvakapinalliset.

Ja ilmastoa tässä nyt oltiin parantamassa? OK, stadissa tuo katupöly luo haitallisia hiukkasia (joita ei tosin näe kun meillä ei ole ikiomaa Gretcheniä) ja oikea tapa toimia olisi tietenkin ollut ottaa kasteltu luuta käteen ja lakaista se katu. Ei se, että hinkataan kuivaa katupölyä housujen persuksiin siirtymällä paikasta a paikkaan b. Sen vaikutus on puhdas nolla. Mutta että oikein tekemään jotain todellista, vaikkakin edes varsin vaatimatonta - ehei. Onko joku muka nähnyt t-paitaa jossa olisi Che Guevara luuta kädessä? Minä luuta kädessä miekkarissa, mikä some-itsari! Entäs jos olisi satanut - montako kapinallista olisi ollut paikalla? 5? Jolla olisi täyttynyt vedestä. Poliisi olisi vaan tyynen rauhallisesti pitänyt yhden kaistan vapaana ja ohikulkevat rapaa roiskuttavat autot olisivat sitten pitäneet lopusta huolen. Hemmoteltuja puuteriperseitähän nuo ovat, joilla on aivan liian suuret käsitykset omasta merkityksestään - vaikutusvallasta puhumattakaan. Teinien osalta täysin ymmärrettävää, aikuisten osalta ei.

Pieni muistelu vaivaisen vajaan 60 vuoden takaa sallittaneen. Silloin -62 oli kunnon miekkarit eikä mitään nysväämistä. Ratsupoliisit ajoivat mielenosoittajien keskelle ylhäisistä korkeuksistaan pamputtamaan kun mitään käskyjä ei silloinkaan toteltu, Mannerheimintie oli kyynelkaasusta sakeana ja osuman sain minäkin vaikka olinkin sisätiloisssa (arvelen että ainakin Pyssymies ja joppos 123 tietävät miten kivalta ko. kaasu tuntuu verrattaessa tuohon poliisien nyt käyttämään söpöön pikku sumutteeseen). Näin järeitä toimia käytettiin tietenkin maailman nuorison ja ylioppilaiden (ihme erottelu) rauhan ja ystävyyden festareilla. Hyvin kansainvälinen - muttei sentäään globaali - festari. Kutsujina SKDL ja SKP ja kutsuttuina vain osallistujat Neuvostoliitosta ja muista sosialistisista maista. Etnistä värinää toki Kuubasta ja jostain ihme syystä Sri Lankan kommunistisesta puolueesta. Afrikasta ei tuolloin ketään koska Afrikka ei ollut vielä lähinnä sydäntämme. Tai sitten kommunismi ei ollut ehtinyt sinne.

Ei siinä ole mitään pahaa että ihmisellä on ideologia. Mutta tämä nykyinen touhu on niin hemmetin valheellista. Vertaavat itseään Martin Luther Kingiin tai Mandelaan, mutta mitään riskejä eivät ota, eivät pistä itseään alttiiksi ja jonkun muun pitää rahoittaa koko roska. Jos näitä miekkarilaisten taustoja (kiitos, ei silti enää yhtään turhaa tutkimusta veronmaksajien rahoilla) tarkasteltaisiin, niin veikkaisinpa että: opiskelijoita 90 % ja hum. kandeja 10 %. Asumistuettuja 50 %, kärsivällisten vanhempien sponssaamia 50 %. Kontulassa tai Myllypurossa asuvia 0 %, Kampissa tai Larussa 100 %.

Poliisina voi mainiosti olla (hunnuton) nainen. Ei mitkään lässyttävät pehmopimut poliisiin tai armeijaan hakeudu, sellaisille on paljon hienompi ura migrissä, vokeissa tai sisäministeriössä tai Vantaan kaupunginjohtajana kuten Viljakainen tai missähän se Nerg'kin nyt mahtaa istua kelailemassa niitä kaikkia taustoittamaansa 32.000 Hassania ja Husseinia ja Mohista.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Tämä o.t. unohtui. Rauhanneuvottelija, eiku ei olekaan enää vaan kansanedustaja SDP Hussein al-Taee twiittasi, että hänpä on nyt liittynyt Marttoihin. Hieno homma ja aikoo haalia lisää miehiä liikkeeseen. How fucking low can you go?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Tästä tuli mieleen, että kun nyt on muotia ulkoistaa työt, varsinki ulkomaisille työntekijöille etenki Helsingissä, rakasamiehet virosta, siivoojat jostain, niin eikö olisi nämä elokapinamielenosoittejien mielenosoituksen lopettaminen voitu ulkoistaa vaikkapa venäläisille omonin miehille, ne pojat ainaki osaisi tyhjentää kadun tehokkaasti ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Kyynelkaasu on oikeasti yleismyrkyllinen aine. Siihen voi kuolla. OC taas ei.

Ikävä aine se ainakin on, tuttava - USA-lainen poliisi, testasi. Käveli sumutuksen läpi. Kertoi pelännensä, että paskoo housuunsa tai kuolee tai kumpaakin. Jollain festareilla olen haistanut kyynelkaasua, siis kaasutetun vaatteiden kautta mutten muuten ole sen kohteeksi joutunut. Intissä osasin käyttää kyöstiä, jotkut taas eivät. Ja ymmärsin pysytellä tuulen yläpuolella.

OC-sumutteita on eri vahvuisia, epäilen etteivät ne suomessa käytetyt ole vahvimpia, harmaakarhuille tarkoitetun vahvuisia. Samankokoisia ne näyttivät kyllä olleen. Siis scovillet eivät taida olla samaa tasoa. %:t eivät kerro välttämättä koko totuutta. Liuotinkin voi olla eri, veikkaan, että alkoholin ja kuuman OC:n seos on tujumpaa kuin veden ja vähemmän kuuman seos.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, jpt:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Kiitos historian katsauksesta. Ja veikkaan että veikkauksesi noitten egotrippailijoitten taustoista pitää paikkansa. Pannaanpa vielä todistuskappale al-Taeen martoittumisesta:

https://twitter.com/rauhantaee/status/1313543416538636288

Ehkä jäsenyys martoissa saattaisi tehdä hepulle jopa hyvää.

jpt: Ja Venäjällä aktivismi voi todellakin olla vaarallista.

Pyssymies: Meillä oli intissä sitä kyynelkaasua myös. Onneksi nasse pelitti.

KLS kirjoitti...

Tira+ kirjoitti muun muassa:
"Silloin -62 oli kunnon miekkarit eikä mitään nysväämistä. Ratsupoliisit ajoivat mielenosoittajien keskelle ylhäisistä korkeuksistaan pamputtamaan kun mitään käskyjä ei silloinkaan toteltu, Mannerheimintie oli kyynelkaasusta sakeana ja osuman sain minäkin vaikka olinkin sisätiloisssa (arvelen että ainakin Pyssymies ja joppos 123 tietävät miten kivalta ko. kaasu tuntuu verrattaessa tuohon poliisien nyt käyttämään söpöön pikku sumutteeseen). "
Tähän voisi vielä lisätä, että silloin ja vielä 1980-luvulla mielenosoituksissa yleensä marssittiin kulkueena katuja pitkin paikasta toiseen. Reitti saattoi olla muutaman kilometrinkin pituinen. Jaksaisivatko nämä nykyiset elokapinalliset edes marssia senkään pituista matkaa. Jonkin verran ne marssitkin toki häiritsivät liikennettä, mutta paljon vähemmän kuin seisoskelu samalla paikalla keskellä ajorataa monta tuntia. Harvoin ulkopuolisen tarvitsi odottaa muutamaa minuuttia kauempaa päästäkseen jatkamaan matkaa. Vain lähtö- ja loppupaikalla saatettiin jonkin aikaa seisoa paikallaankin, mutta ne olivat yleensä jollakin aukiolla, Helsingissä tavallisimmin Hakaniemen- tai Senaatintorilla, jossa kokoontumiset eivät olleet liikenteen tiellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KLS. Voisi sanoa, että nykyisin 612-soihtukulkue edustaa rauhallista mielenilmausta josta anarkomarkot voisivat ottaa oppia. Mutta kun se sellainen ei ruoki leikkipartisaanin nälkäistä egoa.