maanantai 17. lokakuuta 2022

PASKA JUTTU ELI TURHUUDEN MARKKINOILLA

Noista Suomen Akatemian runsaskätisistä avustuksista on tässä blogissa kirjoitettu joskus ennenkin. Laitetaanpa lukijalle taas yksi esimerkki siitä, mihin niitä – verovaroja – oikein käytetään. Ensiksi asia ja sitten kerrotaan summa. Miettikääpä asiaa lukiessanne että paljonko se mahtaisi olla? Lämmin kiitos kommentoija acc:lle vinkistä.

Rahoituspäätös

Organisaatio Tampereen yliopisto

Tutkimusaihe: Julktehdyn ulosteen politiikka kaupunkikuvassa, taiteessa ja bioetiikassa

Hakija / Yhteyshenkilö Rajala, Anna

Päätös           350247

Päätöspvm    04.05.2022

Rahoituskausi 01.09.2022 - 31.08.2025

Rahoitus (€)  254 465

Hankkeen julkinen kuvaus

Tutkimus keskittyy julkiseksi ja julkisesti tehtyyn ulosteeseen sekä sen herättämiin eettisiin, poliittisiin ja oikeudenmukaisuuskysymyksiin. Uloste on poliittista ja eettistä, koska se on kaikelle elämälle keskeistä ja ehdotonta. Tutkimuksen tarkoitus on kehittää ulosteen politiikkaa sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti seuraavasti: kartoittamalla ulosteen ja ulostamisen aistien määrittelemää politiikkaa ja etiikkaa, kehittämällä intestinaalisen (suolellisen) ja viskeraalisen (sisäelimellisen) kansalaisuuden käsitteitä, sekä analysoimalla vessaan pääsemiseen liittyviä epäkohtia ja julkisen ulostamisen yhteiskuntaluokkaan liittyviä ennakkoluuloja. Tutkimalla ulosteen ja ulostamisen ympärille asettuvia käytäntöjä ja asenteita hoivassa, julkisissa tiloissa ja taiteessa, tavoite on vähentää ulostamiseen liittyviä epätasa-arvoisuuksia, lisätä ”likaiseen työhön” liittyvää arvostusta hoivavajeesta kärsivissä ikääntyvissä yhteiskunnissa sekä valjastaa ulosteen yhteiskuntakriittinen voima.

Suolellinen ja sisäelimellinen kansalaisuus? Sleepy Sleepersin The Mopott Showta lainaten: nyt tulee paskaa tuutin täydeltä. Ja paljonko tämä sitten kustansi?

Vastaus: 245.465 euroa ajalle 01.09.2022 - 31.08.2025. Siinä sitä on varsin mukavaa ja turvallista tutkia paskan yhteiskunnallisia ulottuvuuksia.

Ja laitetaan sitten lisäksi muutama osuma Suomen Akatemian jakamista apurahoista viimeisen parin vuoden ajalta:

- Kokemuksellinen kipu ja kehollisuus brittiläisessä maailmassa, 1600-1900: 499 497 €

- Traditio ja muuntelu. Keskiajan liturginen laulu Turun hiippakunnassa: 464 680 €

- Kansalaisuuden uudelleenmäärittely epävarmuuden aikoina: Hybriditeetti Covid-19 toiminnassa Saharan eteläpuolisessa Afrikassa: 499 958 €

- Sukupuoli renessanssin ja varhaismodernin ajan filosofiassa: 496 202 €

- Ilmastopakolaisuus kriittisen kansalaisuuden edistäjänä: 499 261 €

- Infrastruktuurien yhteisöllinen rakentuminen ja jokapäiväinen hallinto eteläisen Afrikan kaupunkien laitamilla: 447 650 €

- Rodun ilmeneminen kaupunkitilassa: Paikallisten asukkaiden kokemuksia Bordeauxista, Helsingistä ja Rotterdamista: 447 650 €

- Rasismi yläkoulussa: 484 990 €

- Ympäristön monimuotoisuuden käsitteellistäminen Amazonialla    485 509 €

- Verkon affektiiviset käytännöt: Vihapuheen tuottaminen, kokemus ja hallinta digitaalisella aikakaudella: 279 953 €

- Affektiivinen aktivismi: queer- ja transmaailmojen luomisen paikat: 500 000 €

- Kehollisten kohtaamisten politiikka turvapaikan hakemisessa: 497 044 €

Vaan joo, onhan niitä kehollisia kohtaamisia turvapaikanhakijoiden kanssa ollut. Harvemmin vaan vapaaehtoisia. Sinänsä, olihan niissä Akatemian apurahoissa paljon ihan asiallisiakin kohteita. Mutta kun noita katselee niin tulee mieleen se, että samaan aikaan moni eläkeläinen puntaroi että ostaako ruokaa vai lääkkeitä kun molempiin ei ole varaa.

Joku voi pitää minua tiedevihamielisenä kouluttamattomana typeryksenä mutta onko kaikki tieteen nimissä tehty ihan välttämätöntä? Ja minua ei hävetä. Minä kun olen tällainen reaalimaailmaan jämähtänyt käppäukko ja setämies. 


52 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun kerran paskantamista, anteeksi ulostamista pitää tutkia monelta kantilta niin yksi asia on ainakin tuosta suunnitelmasta jäänyt pois. Kuinka sormella pyyhkäisystä siirryttiin rykitikun kautta nykyiseen pehmopaperipyyhkäisyyn. Sen vaiheet ja niiden kultuurisidonnaisuus. Ja missä ajassa kehitys tapahtui eri kulttuureissa.
Jos ja kun joku ottaa kopin aiheesta vaadin itselleni kohtuuttoman osuuden apurahasta, onhan alkuperäinen idea minun.
Huru-ukko

Olavi Koskela kirjoitti...

Jou, no, en taida olla oikein pätevä arvioimaan noita lähinnä sosiopsykologian ja/tai -patologian alaan kuuluvien tutkimushankkeiden järkevyyttä - kun itse edustan kovia luonnontieteitä. Mielenkiintoista olisi kuitenkin kuulla niistä tutkimusaiheista, joita ei sitten katsottu rahoittamisen arvoisiksi tällä kierroksella. Eihän pelkkä hankkeen aihe tietenkään kerro kovin paljoa sen tieteellisestä kantavuudesta tai merkityksellisyydestä - varsinkaan maallikolle - mutta kyllä blogisti Hankamäen ansiokkaan kitkuiset kannanotot koskien yliopistolla tehtävää tutkimusta ja sen rahoitusta tulevat mieleen.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kirjaimellisesti: Voi paskat !
Kyllähän sitä on jotain tuollaista ounastellut, mutta jälleen kerran: Todellisuus voittaa kerrotut mennen tullen. Siis mitä kahelimman kohteen "tutkimukselleen" löytää, niin sitä varmemmin tulee ainakin puoli milliä tilille - verottomana! O tempora, o mores!

Pauli Vahtera kirjoitti...

Suomessa on aivan liikaa tohtoreita ja maistereita. Etenkään filosofian, hallintotieteen jne maistereita on vaikeaa työllistää muutoin kuin ministereinä.
Siksi tarvitaan Suomen Akatemia, joka elättää suuren joukon turhia tohtoreita. Anna Rajala sai oman pskahankkeensa, jolla elää kolme vuotta ihan kivasti.
Hän on myös kimppatutkijana hankkeessa Aikuisille suunnattujen vaippojen globaali poliittinen talous, vaippahanke.fi sekä hankkeessa Postkapitalistisen kansainvälisen poliittisen taloustieteen kokoaminen, joka taitaa olla samaa höttöä kuin kaikki muukin.
On selvää, ettei suomalainen yhteiskunta tarvitse näitä tutkimuksia mihinkään. Niiden ainoa tarkoitus on työllistää vasemmistohenkisiä (naisia) hyvätuloisiin virkoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka Suomessa kaipaa tällaisten tutkimuswökellysten tuloksia?

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Tästä ehtymättömästä aiheesta on täällä puhuttu ennenkin.

Tuhon, ja varsinkin Pantagruel-esimerkkiin palaten voi vain todeta, että viisisataa vuotta sitten jo joku oli kyllin kirkassilmäinen ja teräväjärkinen tehdäkseen akateemisten oppineiden käsiterealistisesta skolastiikasta keijomaista parodiaa.

Eikäpä entisiin ihmettelyihin ole juuri muuta lisättävää kuin että ei tämä maailmamme ole viisastumaan päin. Saastumaan päin pikemminkin.

Vakavasti puhuen minua kyllä näin ikääntymisen myötä päivä päivältä enemmän hämmästyttää, ettei kouluissamme opeteta yhtään mitään siitä mitä "skolastinen käsiterealismi" tarkoittaa. Se on todella käsittämätöntä.

Havukka-aholta on suora linja hallitukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Lunttasin netistä, että Suomen Akatemia saa rahoituksensa valtion budjetista. Siis suomalaiset veronmaksajat kustantatavat tämänkin vähintäänkin kyseenalaisen tutkimuksen tekijälle (mikä mahtaa olla menetelmä?) lokoisat kolme vuotta yli 7000 euron verottomilla kuukausituloilla.

Usein mkettii sitä, että kun meillä on niin korkea veroaste, niin mihin se kaikki kerätty raha oikein katoaa? Ei ole varaa korjata rapautunutta tieverkkoa, ei korjata homehtuneita kouluja ja virastoja, ei rahaa palkata sairaaloihin ja vanhainkoteihin lisää hoitohenkilökuntaa ym., mutta p-skan tutkimukseen sitä näkyy löytyvän. Olen ymmärtänyt, että varsinkin vaikeina aikoina valtion rahat käytettäisiin kriittiseen infrastruktuuriin, mutta olen näköjään ollut väärässä kuten tämä Ykän blogi taas kerran osoittaa. Budjetista ei tänäkään syksynä löytynyt mitään karsittavaa, vaikka asiat menevät päättäjien siunauksella konkreettisesti päin p-rsettä.Vihervasemmiston hokema siitä, kuinka Suomi on rikas maa, saa irvokkaita piirteitä.

Rouva Ano

JJR kirjoitti...

Tätä se on, kun ideologia edellä tehdään pseudotiedettä. Jakoperusteet ovat viherpunapoliittisia - sen nyt näkee sokea Reettakin otsallaan, mutta miten tällaiseen voi puuttua?

Anonyymi kirjoitti...

Sitten näiden projektien tuottamille paskamaistereille ja -tohtoreille pitäisi löytää töitä. Heistä ei ole tuottavaan työhön, jolloin polkaistaan uusia vastaavia kehollistamista, rodullistamista ja muuta keinotekoista mielikuvitusmaailmaa selvittäviä projekteja, joita vetävät edellisestä tohtoreiksi väitelleet. Näin tuotetaan lisää akateemisia paskanphujia. Nykyajan yliopistomaailmassa ajatellaan, että rahaa on kuin roskaa, roska on kuin paskaa ja paskahan ei lopu koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se ole hullu, joka pyytää vaan se, joka maksaa.

KKi kirjoitti...

Pitäisikin erottaa tieteestä kaikenlaiset harrastepuuhat. Paskaakin voi tutkia tieteellisesti (biologia?) tai sitten tolleen hupi.... eikun humanistisesti.

Se onkin sitten mielipide kysymys onko valtion asia rahoittaa humanististen wokettajien kerhopuuhastelua.

Omasta mielestäni noikin rahat olisi voinut laittaa vaikka hentojen sisarien palkkoihin tai vaikka fuusioenergian tutkimukseen. Toisille vaan paskanjauhaminen ja sen hierominen veromaksajien naamaan on Tärkeä Asia™.

Anonyymi kirjoitti...

Paska haisee ja banjot soi. Sopii hyvin tähän nykymuodin mukaiseen itämaisen tunnelman perään haikailuun. Tuollaisiin palkkoihin päästäkseen hyödyllistä (=joku on valmis siitä maksamaan) työtä tekevän henkilön on oltava jo todella vastuullisessa asemassa. Mikään keskitason johtaja ei yksityisellä puolella pääse edes bruttona näiden nettoansioihin, eli kyllä taas kelpaa nykymuotia ymmärtävän Älykkään Nuoren Naisen.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa parodialta. Epäilen vahvasti, että moinen apurahahakemus on varmaankin lähetetty pilan päin, tai sitten kyseessä on journalisti, joka aikoo kyllä tutkia jotakin - mutta ei hakemuksessa mainittua aihetta vaan sitä, kuinka kummallisten aiheiden tutkimukseen Suomen Akatemia voi myöntää apurahoja. Kohta hakija varmaan myöntää sen itsekin eikä ota myönnettyä apurahaa edes vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei tietäisi että rahoja jakaa Suomen Akatemia, pitäisi noita juttuja helvetin huonona satiirina.

Tuo Akatemia on meille yhtä hyödyllinen kuin se Kaalikombinaatti joka onnistui risteyttämään kurpitsan ja mansikan. Kasvattivat mansikan kokoisia kurpitsoja jotka maistuivat kurpitsalta.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän anteeksi kirjoitusvirheitä edellisessä postauksessani, mutta tässä lisäyksessä ihmettelen, mikä om tämä tutkimus "Rodun ilmeneminen kaupunkitilassa: Paikallisten asukkaiden kokemuksia Bordeauxista, Helsingistä ja Rotterdamista"? Nyt laitetaan lähes puoli miljoonaa asiaan, jota ei pitänyt olla olemassakaan. Lopputulema on myös takuulla jo tähtiin kirjoitettu eli maahanmuutto on rikkaus ja voimavara. Yhdelläkään näistä 12:sta tutkimuksesta ei ole muuta kuin köyhdyttävä vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan. Köyhyystutkijankin väitöskirjan yhteiskunnallinen anti oli se, että köyhyys vähenee, kun köyhille annetaan lisää rahaa! Jippii!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Kunpa tarkoituksena edes olisi vain tutkia jotakin, vaikkapa omituistakin asiaa.
Silloin apurahan myöntämisen voisi vielä ymmärtää.
Mutta kun tarkoituksena olikin "kehittää ulosteen politiikkaa" ja jopa
"valjastaa ulosteen yhteiskuntakriittinen voima"! Mitähän sekin tarkoittaa? Mielenosoittajien yllyttämistä tuhrimaan julkisia paikkoja paskalla protestiksi milloin mitäkin vastaan?
Tällaiset "tutkimus"hankkeet ovat kyllä jotakin aivan muuta kuin tiedettä.
Pikemminkin hakijalle voitaisiin jo etukäteen lähettää lasku moisen aiheuttamista ylimääräisistä siivouskustannuksista.
Tai selvittää tutkimuksella vaikkapa sitä, kuinka suuriksi ne kustannukset muodostuisivat.
Vai pitäisikö jotakin vastaavaa tehdä protestiksi juuri sitä vastaan, että tuollaiseenkin "tutkimuksiin" myönnetään julkisista varoista apurahoja?

Anonyymi kirjoitti...

Nonni, kun yksi koprofiili on tullut kaapista, niin eikös koprofobinen Ykä heti hyökkää kimppuun.

Kyllä pitää saada lisää apurahoja, Braun Front, Vihreät paskantajat, Demokraattiset ulostajat ry, Saimaan jodlaava anus, afrikan sarven kakkakikkre ry, Työväen sontaveikot, Trans sontijat, Lokapojat ja moni muuu järjestö on vielä vailla riittävää rahoitusta. Tämä epäkohta on syytä pikimmiten korjata, seuraavaan lisätalousarvioon varata pari miljardia.

Pyssymies

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Tämän aiheen yhteydessä on nyt kyllä syytä tehdä kunniaa ruotslaiselle yhteiskuntakriittiselle elokuvaohjaaja Ruben Östlundille, jonka aiemmista tuotannoista olen kirjoittanut omassa blogissani esimerkiksi tuolla ja tuolla.

Uusin elokuva pokkasi edeltäjän tavoin Cannesin filmijuhlien Kultaisen palmun, ja toistaa teemoiltaan samaa vanhaa yhteiskuntakriittistä, satiirin ja mustan huumorin keinoin hervottomalla tavalla toteutettua kuvausta hyvinvointiyhteiskunnan aikalaishulluudesta.

Yläluokkaista elämänmenoa pienoisyhteiskuntana toimivassa luksushuvijahdissa. On muotimaailmaa, kapteenina amerikkalainen sosialisti ja ökyomistajana venäläinen kapitalisti. Elokuvan traileri on tuossa.

Filmi kiertää maata parhaillaan, ja kannattaa siis käydä katsomassa. Mikään yleisömenestys se ei tietenkään Suomen kaltaisessa elokuvakulttuurissa ole, mutta siis niitä maailman parhaita tekeleitä nykyään. Ja paskaa riittää, uskokaas vain.

QroquiusKad kirjoitti...

Jukka Hankamäki on kommentoinut asiaa bloggauksessaan:

http://jukkahankamaki.blogspot.com/2022/10/multicultitaurus-tiedecus-rahatonsiis.html

Siinä hän siteeraa maksumuurin takana olevaa Hell-Sinkin Totuuden uutisointia, jonka mukaan

" –– rahoituksen anoja oli itsekin sitä mieltä, ettei hänen hakemuksensa ollut täysin uskottava, ja loihe sen vuoksi lausumaan: *Ajattelin, että ei tällaista tule kukaan rahoittamaan.'”

Huonopa käsitys sitten Kakka-Annukalla oli Suomen yliopistojen tieteellisen tutkimuksen tasosta.
Juuri tuollaiseenhan niitä apurahoja piisaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Olavi Koskelalle, Terho Hämeenkorvelle, Pauli Vahteralle, Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, Rouva Anolle, JJR:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, KKi:lle, Puupääukolle, Ano4:lle, Ano5:lle, Ano6:lle, Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Noin lyhyesti voi sanoa niin kuin Pauli eli Suomessa on aivan liikaa turhatohtoreita ja maistereita. Ja akateeminen työtönhän on murhenäytelmä. Työtön muurahaiskansalainen on vain tilastoluku.

Ja hei, jos joku tekee tutkimuksen pyllynpyyhkimisen historiasta ja saa apurahoja siihen niin vaaditaanpa porukalla hyvät provikat Huru-ukolle idean kehittämisestä.

Anonyymi kirjoitti...

"...kehittämällä intestinaalisen (suolellisen) ja viskeraalisen (sisäelimellisen) kansalaisuuden käsitteitä..."

Kas kun ei apurahaa sentään myönnetty intestinaaliseen (suolelliseen) sisällön tuottamiseen. Ehkäpä joskus 30 vuotta sitten olisi voitu myöntääkin, jos hakija olisi onnistunut hämäämään apurahasta päättäviä hienoilla termeillä.

Sisällöntuottajiahan oli Internetin alkuvuosina jopa arvostettu nimitys: sellaisiahan sinne juuri kaivattiin. Se oli silloin se. Mutta tuskin enää: nythän netissä on sisältöä jo suorastaan loppumattoman paljon; paljon arvokastakin mutta myös vähintään yhtä paljon silkkaa roskaa. Mutta tässä tapauksessahan kysymys ei ollut netin vaan suolen sisällön tuottamisesta, mikä on jo aivan muuta. Nimittäin sen tuottamista, mitä suolessa ja varsinkin sen loppupäässä (perä-) on sisällä.
Lannoitteeksi sekin voi kyllä kelvata, mutta ei vastaukseksi heränneisiin kysymyksiin.

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta mietitäänpä aihetta kuin jos aikoisimme itse tehdä siitä jotain.
Suomen politiikassahan on vanha perinne:

"Minäpä se kakkaan lattialle
Luuvalla lakasen maton alle
Tilitili tilitili tittattaa
Sen löytäjää mahtaa vituttaa!"

Kautta urbanisaation kaikki miehet ovat nöyryyttäneet kaikkia naisia virtsaamalla julkisilla paikoilla ympäriinsä, kun naisten on täytynyt mennä piiloon kykistelemään.
Mutta edellisvuosituhannen lopulla he alkoivatkin voimaantua ja kehittivät uuden urbaanilinnun, pissatiiran, joka urinoitsee runsaasti kyykkyasennossa missä vain tarve tulee!

Ja kun pissatiira oikein puristaa rakkoaan tyhjäksi pylly paljaana paistaen, saattaapi sieltä kakkakin kierähtää.
Vastaavassa tilanteessa seinustalle kuseskelevat miehet vain paskovat housuunsa, joten taas on todistettu naisoletettujen kaikinpuolinen ylemmyys surkeisiin miesoletettuihin nähden!

Edellistalvi toi myös oppositiopolitiikkaan uuden metodin, kun hallitusta vastustettiin tulemalla Hell-Sinkin keskustaan juomaan runsaasti alkoholia ja oksentamaan, virtsaamaan ja ulostamaan julkisesti.
Tavoitteena oli saada hallitus eroamaan julkisella ulosteen julkituonnilla vallan portaille.
Valitettavasti lupaavasti alkanut politiikka kuivui kokoon ennen kuin ehti näyttää kyntensä, mutta mistäpä sen tietäisimme, etteikö tapaus olisi toiminut innoittajana?

Mikäpä olisi elonkehästämme huolta kantaville EgoApinoille sen egompaa kuin seuraavaan tapahtumaansa kerääntyä ulostamaan julkisesti?
Mikäli he vielä osoittaisivat yhteyttään luontoon piehtaroimalla julkituotoksessaan, voisi heidät poiskantamisensakin kenties hidastua ja viivästyä edistäen Äiti Gaian ilosanoman omaksumista.

Niinpä siis:
housut kinttuun, pylly paljaaksi ja kakkaa kadulle!
Eläköön vallankumous!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Epäilemättä yliopistoihmisistä löytyy ihmisiä jotka selittävät että tällainen tutkimus on täysin välttämätöntä ja hyödyllistä. Me juntit emme vaan sitä käsitä.

Qroquius Kad: Todetaan lyhyesti että antaa kaikkien kukkien kakkia vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelen omasta ja muidenkin puolesta klo 13.14 lähettämässäni viestissä ollutta virhettä. Sama virhe valitettavasti vain esiintyi jo Yrjöperskeleen alkuperäisessä viestissä, johon kaikki tämän ketjun viestit ovat vastauksia.
Sitä apurahaa paskatutkimukseen (kirjaimellisesti!) ei nimittäin myöntänyt Suomen Akatemia vaan Tampereen yliopisto. Niinhän sanottiin jo Yrjön siteeraamassa rahoituspäätöksessä, vaikka hän sitten ylempänä mainitsikin myös Suomen Akatemian. Tampereen yliopistolta tällaista saattoi ehkä jo odottaakin, Suomen Akatemia sentään yrittänee vielä edes jossakin määrin pitää kiinni siitä, mitä sen arvokkuudesta on jäljellä.
Veronmaksajien (ja valtionvarainministeriön) kannalta asia tosin lienee yhdentekevä; hehän joutuvat sen joka tapauksessa maksamaan, päättipä asiasta kumpi taho tahansa. Merkitystä on vain apurahan suuruudella. Mutta noiden instituutioiden ja niiden maineen kannalta asiassa on eroa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Suomen Akatemian myöntämiä rahojahan ne kumminkin olivat. Ja joo, niitä verorahoja.

Anonyymi kirjoitti...

Vaalit lähestymässä selvästi: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009139538.html

Nuorten koulutus­taso romahti, kansan­edustajat vaativat perus­koulua kuntoon

No, koulutustaso on romahtanut, intiaaneja on liian vähän, ja liikaa päälliköitä ja poppaukkoja. Viis siitä jos viimeksi mainittujen todellinen taso romahtaa, saahan ulkomailta halpaintiaaneja, vaikka rakennuksille töihin. Halpisten osaaminen vähän sitä sun tätä. Omista heimolaisistaan viis veisaavat nykyiset päälliköt.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi 17. lokakuuta 2022 klo 21.38 kirjoitti:
"Sitä apurahaa paskatutkimukseen (kirjaimellisesti!) ei nimittäin myöntänyt Suomen Akatemia vaan Tampereen yliopisto. Niinhän sanottiin jo Yrjön siteeraamassa rahoituspäätöksessä, vaikka hän sitten ylempänä mainitsikin myös Suomen Akatemian. "


Apurahapäätös julkaistiin Suomen Akatemian sivuilla. Miksi siellä, jos Akatemialla ei ole mitään tekemistä asian kanssa? Etusivullaan Akatemia kertoo rahoittavansa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta.

Ote Akatemian sivuilta:
"Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa"

Linkki rahoituspäätökseen 350247:
https://akareport.aka.fi/ibi_apps/WFServlet?IBIF_ex=x_hakkuvaus2&CLICKED_ON=&HAKNRO1=350247&UILANG=fi&TULOSTE=HTML


Vastuualueen "Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta" päätökset:
https://akareport.aka.fi/ibi_apps/WFServlet?ekaLataus=0&IBIF_ex=x_RahPaatYht_report2&UILANG=fi&SANAHAKU=&ETUNIMI=&SUKUNIMI=&SUKUPUOLI=FOC_NONE&HAKU=202100000000910&ORGANIS=FOC_NONE&TUTKDI=FOC_NONE&TMK=KY&PAATVUOSI_A=2011&PAATVUOSI_L=2022&LAJITTELU=PAATOS&TULOSTE=HTML

Ei mikään ihme, jos tällaisen perusteella tulkitaan Akatemia apurahojen myöntäjäksi.

Tulkitsin päätöksen niin, että Akatemia on myöntänyt apurahan päätöksessä nimeltä mainitulle Tampereen Yliopiston tutkijalle ja että kyseinen raha maksetaan Akatemian budjetista. Akatemiahan kertoo rahoittavansa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta.


Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Suomen koulutuksen taso on muutenkin laskemassa. Ihan siellä peruskoulussa.

Acc: Juuri näin.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuo linkki akareport on Akatemian hakemusten käsittelyjärjestelmän julkaisusysteemin luoma. Eli kyllä tuo on Akatemian myöntämä rahoitus eikä minkään yliopiston.

Anonyymi kirjoitti...

Maailman Onnellisin Kansa.

Eli suut suppuun mokomatkin tiedevastaiset salaliitto-öyhöttäjät!

Nykypäättäjämme alaisine organisaatioineen tekevät kaiken oikein, joka muuta väittää on pölhöpopulisti! Ettäs sen tiedätte, mokomatkin marmattajat!
Tehkääpä itse "sitä parempaa, aitoa, tiedettä" jos kerran osaatte?

Tämä järjestelmä ei korjaannu eli kaadu valittamalla vaan pitää itse heittäytyä täysillä mukaan; ulvoa susien joukossa mutta ulvoa lujempaa...

Jos keväällä enää vaaleja pidetään (?), ja kansalaiset jatkavat wanhalla mallilla eli jättävät äänestämättä (tosi protesti, j-oo) tai äänestävät median gallupien mukaisesti voittajaksi ennakoitua vanhaa valtapuoluetta eli sen edustajaa, niin olemme suorastaan ansainneet kaiken tämän sekä tulevan sonnan mitä päällemme kaadetaan!

Pelin henki on enemmän kuin harvinaisen selvä: vallassa oleva politbroileristo kyykyttää meitä nyt ja huolella! Niin kauan kuin pajatsosta jotain irtoaa niin siksi kauan ne sitä tyhjentävät, ja aivan silmiemme edessä! Oli sitten kyseessä poliittiset virkanimitykset, kuten esim Saarikon erityistalousavustaja, PPP:n wanha miljoona ja ylikin paffin "konsultoimisesta", akatemioiden yms yleishyödyllisten yhdistysten jakamista avustus/apurahoista, koronatuista, kehitysapurahoista (ml Ukraina aseapuineen) jne jne jne...

Edessä oleva romahdus tulee olemaan jotain sellaista, joka jättää ikävöiden haikailemaan Suuren pörssiromahduksen sekä 1990-luvun pahimpien lamavuosienkin aikakausia, sellaisina oikein vanhoina hyvinä aikoina...

Enkä edes maalaile piruja seinille. Kaikki se mitä nyt tapahtuu ja tulee tapahtumaan on sovittu jo vuosia ja vuosikymmeniä sitten. Kaikesta löytyy mustaa valkoisella, jos vain tahtoo asioista selvän ottaa?

Avainsanat:
WEF The great reset
UN/YK Agenda 21 Agenda 2030
-noihin tutustumalla pääsee jo pitkälle, ettei tarvitse mennä teuraalle kuin pässin narussa.

Toisaalta harvaapa tämäkään herättää ja syykin on selvä: Sillä tutkimuksen mukaan 80% ihmisistä pitää ajattelua epämiellyttävänä! "80% ihmisistä on idiootteja" t: Björn Wahlroos


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Rasismia yläkoulussa on tietenkin tutkittu ja hutkittu vain yhteen suuntaan. Tummat kun eivät voi olla rasisteja yliopistomaailmassa.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Omasta mielestäni kyseessä on naisten voimaantuminen. Ei siinä mitään. Mutta joku järki pitäisi olla. Näin yksinkertaistaen, se voimaantuminen tehdään ideologia edellä, samoin kuin ilmastotoimet. Miehiä sekä niitä tuottavia töitä, mitkä maksavat tämän hulluuden, haukutaan surutta joka päivä. Tuntuu, että kaikki se, minkä vuoksi elämme tässä, ns hyvinvointi yhteiskunnassa, on syyllistetty . Maailma muuttuu jne, mutta ne perusasiat eivät muutu. Kaikkea hulluutta tyrkytetään, yrittäen romuttaa niitä enemmistön kannattamia asioita. Esim perusperhe. Nytkin luin ylen sivuilta, miten sukurutsaus on ok. Ja siitä keskustelu ohjelma. Kyllä minullakin on yksi missi suvussa, serkku nimittäin. Mutta ei tulisi mieleenkään ajatella melkein siskoa sänkyhommiin. Sitähän nyt yritetään normalisoida. Kuten muslimimaailmassa. Kannatan ylen rahoituksen leikkaamista vähintään kolmanneksella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Taisteluvälineupseerille, Tapsalle vaan ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Juuri näin.

Tvälups: Hyvin pitkälle näin. Tosin ei vaalien pitämistä lopeteta. Niissä kun vallitseva järjestelmä vahvistaa valtansa kerta toisensa jälkeen.

Tapsa vaan: Jep. Ja vain black lives matter.

Ano: Tottahan tuo. Mutta olisko sulla linkkiä siihen ylen uutiseen?

Anonyymi kirjoitti...

Ulosteen julkistamisen edelläkävijöitä ovat:
Sven Tuuva, paskansi ripulisontaa kentsun nokan alla.
timo harakka, jumalan teatterin jäsen, nakkasi paskat oulussateatteriyleisön sekaan.
Pari toimittelijatarta, paskoi rohkeasti housuuna bussissa. Laati peräti jutun johonkin paskalehteen aiheesta,

Kunniamaininta Linnan Susi-Kustaalle, joka kommentoi paikallista mielenosoitus-kulkuetta "Kyllä maailma ääntä vetä äja viita paskaa."

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Totta joo, ja nuo housuunsa bussissa paskoneet toimittelijattarethan ovat tehneet huomattavan uran. Ja samassa Linnan kirjassahan Kiviojan Late totesi että "parempi naula sokeria kuin leiviskä paskaa".

Anonyymi kirjoitti...

On toteen näytetty, että kun googlaat jotain mitä harrastat. No minähän harrastan rumpujen soittoa. No tulipa googlattua YouTubesta. Ensimmäistä kertaa tuli vastaan, wokea. Eli itselleni ei ole koskaan ollut väliä, kuka rumpali groovaa. Mutta nyt tuli vastaan 🌈 rumpali. Tyrkytys sai uudet mittasuhteet. Jälleen.

QroquiusKad kirjoitti...

Onhan vihervasemmisto kannattanut jo kymmenen vuoden ajan sukurutsan hyväksymistä, kuten ilmenee tästä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Insesti

"Heinäkuussa 2012 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton (ViNO) vuoden 2012 toinen puheenjohtajista Hanna Hakko herätti huomiota blogikirjoituksellaan, jossa pohdittiin insestin ja eläimiinsekaantumisen hyväksymistä ja suojaikärajojen poistoa. Seuranneessa keskustelussa Vihreiden Otto Lehto kertoi kannattavansa vapaata seksiä kaikille täysi-ikäisille. Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kertoi pitävänsä täysi-ikäisten lähisukulaisten välisen seksin eli insestin kieltävää lakia nykyään tarpeettomana. Hänen mukaansa se ei ole asia, jota pitäisi säädellä lailla."

Kuinka ollakaan, nuo Hakkuuhannan ja Ottopoikasen julistusten wikilinkit eivät ole enää nähtävissä, mutta Annanpanna julistaa ylpeästi edelleen asiaansa täällä:

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2012073115902219

Ovatpa ainakin rehellisiä.
Vaan tietääköhän jokainen Annanpannan äänestäjä aivan varmasti, mitä hänen idolinsa kaikesta ajattelee?
Jos tietää, pitäisiköhän yleiselle ja yhtäläiselle äänioikeudelle totisesti tehdä jotain?

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo YLEnannon juttu on ilmeisesti tämä:

https://pt-media.org/2022/10/18/yle-etsii-dokumenttiinsa-serkuksia-jotka-ovat-avioituneet/

No, eihän se laitonta ole, tuo serkkuherkuttelu.

Prozac kirjoitti...

Sleepy Sleepers julkaisi -80 luvun alkupuolella "alma-tädin illuusio"- levyn. Kappaleiden välissä oli äänessä paska-lehden päätoimittaja Paavo Pönttö. Mitä kummallisimmat tyypit soittivat lehteen tarjoten itseään mitä härskeimpiin tekoihin, joista tehtäisiin juttu lehteen. Paavo sitten päätti tehdäänkö uutinen. Varhaisteininä nauroimme kaverin kanssa ihan kippurassa noille jutuille. Kerroin tämän siksi kun tuli tuosta paskasta mieleen, ja voisin kuvitella, että osan noista ykän apuraha esimerkeistä olisi paavo pönttökin hylännyt liian sekopäisinä.

Anonyymi kirjoitti...

Taas klassikon paikka:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/henrylaasanen/56378-diripimpperipompperipededum-semioottista-hyminaa/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille, Prozacille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hjuu, kun puhe on pelkästä rumpujen soitosta niin minullekin on yks lysti mitä rumpali soittonsa ulkopuolella ajattelee. Mutta oliskos sulla linkkiä tuohon youtube-pätkään?

Qroquius Kad: Kai tässä on kyse vain siitä, että kun konservatiivit ajattelevat tavalla A niin meidän valveutuneiden ihmisten on ajateltava juuri päinvastoin. Vaikkei siinä olisi mitään järkeä. Ja kun katsoo maita joissa ne serkusavioliitot ovat hyvin yleisiä ja samalla katselee maitten keskimääräistä ÄO:ta niin tällainen käppäukkokin uskaltautuu tekemään tiettyjä johtopäätöksiä.

Prozac: Joo, muistanpa kyseisen levyn. Päätoimittaja Paavo Pönttö totesi muutamaan ehdotukseen että lärvi kiinni ja saattaisi todeta nykyisinkiin. Muistelen muuten että kyseisestä albumista puuhailtiin useitakin kunnianloukkausjuttuja mutta yksikään ei tainnut mennä käräjille asti.

Ano2: Tuo oli kieltämättä klassikko ja kertoo tuosta ”tutkimuksen” tilasta.

Anonyymi kirjoitti...

Juttuhan menee niin, että kuuntelen ja tsekkailen paljon rumpaleita ympäri maailman. Suurin osa eli 98 % videoista mitä katson on rumpaleita. Olen antanut luvan rumpu yrityksille jne mainostaa tililläni. Kun tein haun, niin tiskiin lävähti lgbt yms mainos, missä kyseinen sateenkaari jokerinaama soitti rumpuja. Klikkiä ei ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ok. Ei voi mitään. Mutta laitanpa itse linkin. Tämä rumpali ei ehkä ole maailman paras mutta epäilemättä yksi näyttävimmistä:

https://www.youtube.com/watch?v=ItZyaOlrb7E

QroquiusKad kirjoitti...

Tämä rumpali puolestaan on nopeusmittarilla mitattuna maailman paras:

https://www.youtube.com/watch?v=Q9FrW-Wr-ds&t=79s

Näyttävyys sen sijaan loistaa poissaolollaan, mutta eihän tuossa varsinaisesti esiintymässä oltukaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, nopea jätkä oli. Tosin tuossahan mitattiin vain virvelin lyöntiä eikä siinä ollut mukana rumpaleille tyypillistä tärläpä tärläpä tyrkä tyrkä tyrkä tuff tuff tuffia.

Anonyymi kirjoitti...


Suomen akatemian "Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta" on myöntänyt huomattavan apurahan tutkimukselle, joka on joko pilailua tai suurta tyhmyyttä.

Toimikunnan jäsenien tiedot ovat täällä:
https://www.aka.fi/suomen-akatemian-toiminta/toimielimet/toimikunnat/Kulttuurin-ja-yhteiskunnan-tutkimuksen-toimikunta/

Miksi kukaan hyväksyisi tällaisia tutkimuksia? Ovatko jäsenet edes lukeneet hakemusta tai jos ovat, mikä on heidän motiivinsa. Ovatko he pahoja vai tyhmiä. Ovatko suojatyöpaikoissa ja eivät halua keikuttaa venettä.

Tutkimuksen "Julktehdyn ulosteen politiikka kaupunkikuvassa, taiteessa ja bioetiikassa" rahoitus vie uskottavuutta Akatemian toiminnalta. Ovat jopa niin julkeita, että jättävät kirjoitusvirheen "julktehdyn" korjaamatta.


acc

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos rumpali videoista. Mutta höpö höpö. Kovin rumpali on yksiselitteisesti ANIMAL. Muppeteista. Animalin säestys legendaarisen Rita Otan kanssa on jo käsite. Löytyy kyllä tubesta ja on hauska.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

acc: Kyllähän nämä pistävät ihmetyttämään.

Ano: Totta joo, mutta kerran Animal hävisi rumputaistelun Buddy Richille:

https://www.youtube.com/watch?v=VJh9W3Gcpmo

QroquiusKad kirjoitti...

En tiedä onko tämä pieni rumpalityttö maailman ihastuttavin lajissaan, mutta aika lähelle:

https://www.youtube.com/watch?v=QwvzeyI65xA

Ja onhan pikkudutteri ikäisekseen jopa koko lailla hyvä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olen tuohon Sinaan törmännyt youtubessa ennenkin. Ja ihan hyvinhän tyttö pönttöjä mäiskii.

Anonyymi kirjoitti...

Löytyykö linkkiä päätökseen. En itse löytänyt tuollaista pikaisella haulla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuossa:

https://akareport.aka.fi/ibi_apps/WFServlet?IBIF_ex=x_hakkuvaus2&CLICKED_ON=&HAKNRO1=350247&UILANG=fi&TULOSTE=HTML