maanantai 31. lokakuuta 2022

MUUTETAAN SUOMI KEHITYSMAALAISTEN TAKIA?

Kommentoija Madri laittoi minulle linkin erään Helsingin Pravdan toimituspäällikön kirjoitukseen ja kirjoitus on mielestäni hyvin pelottava. Kas kun se kuvaa oikein hyvin niin valtamedian kuin valtakoneiston asennetta maahanmuuttoon. Jo otsikon alaotsikko on kuvaava:

Näyttää selvältä, että Suomi tarvitsee paljon nykyistä enemmän työperäistä maahanmuuttoa. Sitäkin kipeämmin tarvitaan visiota siitä, millainen maahanmuuton jälkeinen uusi Suomi on.

Tässäkin puhutaan toiveesta ja kuvitelmasta vaikka oikein hyvin tiedetään että korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan Suomi ei houkuttele mitään varsinaisia maata hyödyttäviä osaajia. Maahanmuuton jälkeisestä Suomesta ollaan saatu jo varsin hyviä havaintoja ja jos ne eivät riitä, niin kannattaa katsoa niitä Ruotsista. Kirjoitus jatkuu:

”Meidän pitää monella tapaa yhteiskuntana muuttua ja korjata asenteita”, totesi myös työministeri Tuula Haatainen (sd) Ylellä syyskuussa.

Asenteita? Eli onko meidän hyväksyttävä elätettäväksi tulevat ja rikollisuutta lisäävät kehitysmaalaiset jätkät välttämättömäksi voimavaraksi?

Seuraava lause kirjoituksessa on hyvin pelottava:

Oli asiasta mitä mieltä tahansa, jopa satojentuhansien uusien ihmisten tulo Suomeen muuttaisi yhteiskuntaa tuntuvasti ja näkyvästi.

Se tarkoittaa suurta joukkoa ihmisiä, jotka haluavat löytää elämänkumppanin, perustaa perheen, harjoittaa uskontoaan, käyttää haluamiaan palveluja ja edetä elämässään – rikastua, rakastua tai vain nauttia Suomen vapaudesta ja olla jotakin, mikä lähtömaassa on kielletty.

Eli oliko näin, että ne kotoutettavat ovatkin niitä suomalaisia? Me olemme nähneet jo oikein hyvin siitä, mitä kehitysmaalaiset meille tuovat. Niitä kuuluisia omia tapojaan, kulttuuriaan ja uskontoaan. Juuri sitä mitä heidän lähtömaassaan on.

Näyttää selvältä, että jos Suomi haluaa kasvaa, se tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa. Sitäkin kipeämmin tarvitaan kuitenkin visiota siitä, millainen tämä uudenlainen Suomi olisi.

Mitä kieliä siellä puhutaan? Mille aloille tultaisiin, poistettaisiinko tarveharkinta? Maksetaanko kaikille yhä kunnon palkkaa? Haluavatko tulijat erilaista arkea kuin me nyt elämme, uimahalleissa ja kauppakeskuksissa? Ovatko suomalaiset valmiita muuttumaan – sillä ei töihin tulijoita meidän tapoihimme pakottaakaan voi.

Kyllä meillä on jo oikein hyvin selvillä se visio, minkälainen se uusi Suomi olisi. Eikä tulijoita todellakaan pakoteta meidän tapoihin. Meidät pakotetaan sietämään meidän tapojaan.

Jos taas haetaan pysyvää maahanmuuttoa, tulijoiden olisi koettava olevansa osa yhteistä Suomi-projektia, ja Suomi-projektin pitäisi sopeutua. Muuten edessä olisi ulkopuolisuuden tunne ja ongelmia.

Häh hää, 50%:sesti totta. Tulijat eivät todellakaan koe olevansa osa yhteistä Suomi-projektia mutta Suomi-projekti pakottaa suomalaiset sopeutumaan tulijoiden tapoihin. Suomalaiset ovat saaneet Suomesta suomalaisille varsin mukavan valtion elää ja olla. Täytyykö se muuttaa kehitysmaalaisten vuoksi joksikin muuksi? Jossa suomalaisen ei taatusti ole yhtä hyvä olla kuin ennen.

Hotellin respassa tulee vaan mieleen kysymys. Eikö valtakoneiston kannattaisi alkaa tukea suomalaisten lisääntymistä kaikin mahdollisin keinoin? Kas kun se tulee pitkässä juoksussa huomattavasti halvemmaksi ja kannattavammaksi kuin se, että hankitaan tänne kaksikymppisiä kehitysmaalaisia jätkiä suoraan eläkeläisiksi. Ja väitetään kivenkovasti että juuri nämä jätkät ovat se välttämätön voimavara joita ilman me ei tulevaisuudessa pärjätä.


28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näitä Hesarin kaltaisia kirjoituksia jne, on ympäri valtamedian. Rivien välistä luettuna jne, valkopestään ongelmia sekä haittoja. Kyseenalaistetaan suomalaisten kritiikki ja käännetään asia päinvastaiseksi. Sinä olet rasistinatsi. Lyön ns vaikka vetoa, että seuraava jallitus kokoomuksen johdolla, masinoi invaasion tänne. Ps:lla ei ole mitään asiaa hallitukseen. Muistamme kokoomuksen ja demareiden aikaisemmat puheet, miten suomeen on tuotava kymmeniä - satojatuhansia " osaajia " , sekä kannettava kansainvälisten " sopimusten " mukaisesti vastuunsa. Olemmehan rikas maa, joka nyt tarvitsee geenien rikastustakin. Näinhän eräs afrikkakomissaarikin joitain vuosia sitten muiden naisten kera taisi todeta. Se suunta mikä on nyt ollut, sitä tullaan kiihdyttämään.

Anonyymi kirjoitti...

Jos maassa on jo 50 000 työtöntä ulkomaalaista, paraneeko tilanne, jos otetaan lisää? Ja jos työvoima ja työpaikat eivät kohtaa, koko systeemi on mätä. Maahanmuuttajilla ja varsinkaan pakolaisilla ei pitäisi olla oikeutta valita asuinpaikkaansa ennen kuin elättävät itsensä ja mahdollisen perheensä, vaan sijoittaa aluksi sinne, missä on töitä. Koko "työvoimapula" on poliittisin päätöksin itse aiheutettua. Suomesta on tainnut tulla jo se, josta presidentti Niinistö joitakin vuosia sitten varoitti, oleskeluyhteiskunta. Vasemmistokaan ei halua myöntää, että se tulee törkeän kalliiksi, koska oikeusvaltio, kansainväliset sopimukset, ihmisoikeudet, se työvoimapula ja plaa plaa plaa...

Rouva Ano

Strix Senex kirjoitti...

”Näyttää selvältä, että Suomi tarvitsee paljon nykyistä enemmän työperäistä maahanmuuttoa”.
Tendenssimäiselle ja älyllisesti epärehelliselle kirjoittelulle ominaista on, että itsestään selväksi väitetään asioita, jotka eivät ole itsestään selviä ja sillä perustellaan yhtä ainoaa vaihtoehdotonta toimintamallia, jota ei vaivauduta lainkaan analysoimaan. Ja juuri niin tämä Pullinen on toiminut.

Ensinnäkään, ei ole lainkaan itsestään selvää, että Suomi tarvitsisi nykyistä enemmän työperäistä maahanmuuttoa. Maassa on jatkuvasti korkea työttömyys, joten tekijöitä riittää, ainakin vähemmän vaativiin hommiin jos heidät vain saadaan tekemään ja jos heistä on tekijöiksi. Lähitulevaisuudessa joihinkin korkeaa ammattitaitoa vaativiin tehtäviin varmaan tarvitaan tekijöitä ulkomailtakin, mutta siitä rekrytoinnista huolehtivat yritykset, edellyttäen, että valtio keventää edes jossain määrin nykyistä byrokratiaansa. Töihin tulijahan joutuu Suomessa tavattoman tarkkaan syyniin. Politiikkana näyttää olevan, että Suomi on hyville tulijoille huono maa, huonoille hyvä ja erittäin huonoille erittäin hyvä. Pidemmällä aikavälillä oikea ratkaisu ei kuitenkaan ole maahanmuutto vaan syntyvyyden nousu sellaiselle tasolle, että se riittää väestön uusiutumiseen ja pitämiseen suunnilleen nykyisellä tasolla. Tätä jokseenkin normaalia ratkaisua maahanmuuttointoilijat eivät halua nähdä.

Maahanmuutto puolestaan on kaikkea muuta kuin yksi eriytymätön möykky, jossa ainoa merkitsevä asia on volyymi. Siinä täytyy huomioida kulttuuriset etäisyydet, kulttuurien yhteensopivuus ja integroituminen, tulijoiden koulutustaso, työllistyminen, ulkopuolisten vaikuttajien intressit ja paljon muuta. Maahanmuuttopropagandassa kuitenkin hehkutetaan vain tulijoiden määrää, ilman ajatustakaan tulijoiden integroitumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan.

Mutta eipä pitkitetä tätä pitkäksi venyvää kommenttia entisestään, vaan esitetään kaksi skenaariota.

Ensimmäinen on se, jossa maahanmuuttoa jatketaan nykyisellä Lähi-Itää ja Itä-Afrikkaa suosivalla tulijoiden sosiaalisiin tarpeisiin painottuvalla islamistisella linjalla. Se skenaario on helppo maalata. Se on jonkinlainen yhdistelmä Iranista ja Somaliasta, imaamien hallitsema heimoyhteisö, jossa yhteiskunnan rakenteet ovat romahtaneet. Laillisten aseiden omistaminen on käytännössä lähes mahdotonta mutta laittomia ovat nurkat täynnä ja niitä myös innolla käytetään.

Toinen on se, jossa maahanmuutto painotetaan asiantuntijoiden ja ammattitaitoisten ihmisten mittavaan maahanmuuttoon. Käytännössä tämä tarkoittaa pakostikin pääasiassa kiinalaisten ja intialaisten tuloa. Monessa suhteessa työtä arvostavien kiinalaisten kulttuuri ja arvomaailma ovat varsin hyvin yhteensopivia perinteisten suomalaisten arvojen kanssa, mutta kiinalaiset säilyvät kiinalaisina, menivätpä he minne tahansa. Ajan mittaan Suomesta siis tulee Kiinan etäispääte ja suomalaisista sen vähemmistökansa.

Niin tai näin. Näille maahanmuuttointoilijoille kannattaa palauttaa mieleen se, että Suomen kansa on pieni alkuperäiskansa harvaanasutussa maassa ja massiivisen maahanmuuton tuloksena sitä odottaa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansan eli intiaanien kohtalo. Mutta eiväthän nuo tämän päivän Pocahontasit moista ymmärrä.

Ha-nostri kirjoitti...

Julkisen vallan yksi keskeinen tehtävä on suojella maan kansalaisia. Jos ja kun tänne rahdataan islamilaisia kehitysmaista, julkinen valta on epäonnistunut tehtävässään, koska tiedetään kehitysmaamuslimeiden ryöstävän ja raiskaavan suomen kansalaisia aivan eri intensiteetillä kuin kantasuomalaiset toisiaan ja lisäksi tiedetään kehitysmaamuslimeiden verottavan loisivalla elämäntyylillään kantasuomalaisten mahdollisuuksia hyvinvointivaltion palveluihin.

Anonyymi kirjoitti...

Työvoimapulaa on kahdenlaista. Vaan näillä toimilla joita nyt tehdään ei helpoteta kuin sitä, sitä josta on eniten haittaa työelämässä ja kansalaisten toimeentulossa. Niitä oikeita osaajia joista on pula ei näillä toimilla helpoteta, paremminkin pahennetaan. Kamelikskeille kun ei lie kovinkaan paljoa kysyntää, eikä heitäkään ole tulossa. Mumon ryöstäjille tai potkijoille ei ole paikkoja avoinna, mutta heitä ollaan rahtaamassa.
Ammattitaitoisille siiviijille olisi töitä, pätkittäin kun ei muka kelpaa suomalaisille. Siivouspomoille pitää tarjota itselleen töitä pätkissä ja pätkäpalkalla jolla ei elä. Mahtoisiko kelvata heille itselleenkään, eli hae sossusta lisää. Jos saat.
Jossain kirjoituksessa äskettäin oli maininta, että osaajapulan valittajat voisivat katsoa peiliin niin sieltä näkyisi suurin syy osaajapulaan mmonellakin alalla. Näkyisi ahne pomo joka ei maksa kunnon palkaa.
Huru-ukko
PS. Tuo siivousala, siellä on kyllä firmoja joilla ei ole ongelmia töntekijöiden saamisessa, kuulemma jopa jonoa oven takana. Vaan nepä maksavatkin kunnon palkkaa kunnon tekijöille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouva Anolle, Strix Senexille, Ha-nostrille ja Huru-ukolle & kiitos kaiken kaikkiaan hyvistä ja osuvista kommenteista. Noihin on vaikeaa lisätä mitään.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

"Työperäinen maahanmuutto" on yliyleistävillä yleiskäsitteillä kyhätty stiiknafuulia, jota koskien ainoa relevantti kysymys on, miten on mahdollista että annamme tällaisten taikasanojen noitua ymmärryksemme.

Sen luulisi jokaisen normaalijärkisen ymmärtävän, että ne yritykset, jotka tarvitsevat "osaajia", tietävät mitä tarvitsevat, ja sellaisia yrityksiähän valtiovallan tarvitsee vain kannustaa rekrytoimaan.

Mutta mikä tai kuka on se taho, joka tarvitsee tätä "maahanmuutoksi" nimettyä kansainvaellusta kehitysmaista valmiit kulutusmahdollisuudet ja sosiaalitukia tarjoavaan Eurooppaan?

No, onhan siihenkin kysymykseen tietysti vastauksia. Kulttuurisen narsismin maailmassa tois- ja toiseuskulttuureja tarvitsevat vaikutelmista ja vaikutuksista viehtyneet elämyksenmetsästäjät -- eli se bättre folkiin samaistuva yhteiskunnan hyvinvoiva kansanosa, jolle kaikki "erilainen" ruiskahtaa välittömästi hormonipiikkinä elismistöön.

Porukka josta jokainen on mielestään "yksilö", erilainen kuin kukaan toinen, vaikka kaikki olisivat tatuoineet ihonsa umpeen maagisia kuvioita.

Siinä porukassa kukaan Narkissos ei näe itseään peilistä. Kummasti sen kannattamat aatteet -- jotka tyypillisesti ovat puoli vuosisataa sitten vaikuttaneiden edelläkävijöiden ajattelun pahasti hapantuneita jäänteitä -- saavat tukea kaikenlaisten sohvaperunoiden valtavirralta. Tässä ajassa ei ole aitoja edelläkävijöitä.

Meillä on vain valtalehdistö, joka noita hapantuneita totuuksia nyt ainoina hyväksyttävinä arvoina toitottaa, on valtapuolueet, jotka Ruotsin mallin mukaan boikotoivat maahanmuuttokriittistä puoluetta, ja virkamieskunta, joka ei väsy kirjoittamaan uusia sensuurilakeja.

Ja kun ajattelusta katoaa terä, silloin yliyleistävät yleiskäsitteet nousevat arvoon arvaamattomaan. Niiden pyörittely uskottavalla ja vakuuttavalla äänensävyllä antaa niin hyvän illuusion asiahallinnasta, että asianomaiset itsekin uskovat puuroonsa.

Se on niin niin niin outoa, ja traagista. Vaikka itänaapurissa on nyt elävä esimerkki siitä miten maagisilla käsitteillä noidutaan suurten joukkojen ymmärrys -- "denatsifiointi", "desatanisointi" -- meillä porskutetaan vain näissä omissa sammakkokeitoissa.



QroquiusKad kirjoitti...

Mikä tässä nyt olisi jotain uutta?
Samaa vanhaa tuttua Väestönvaihdon edesauttamista propagandan keinoin, tavoitteena siirtyä Globalististen Eurostotasavaltojen Liiton kautta Eurabiafrikkaan.

Lopputuloksena on olevan Onnela, jossa lammas kedolla käy rauhaisasti kasveja syöväin jalopeurain kanssa ja Lapsi on heitä johdattava.

Asian puuhatytöistä monet uskovat näin vakavissaan, sillä he kuvittelevat the Tulijoiden™ olevan aivan samanlaisia, aivan samanlaisia, aivan samanlaisia kuin mekin.
Vai mitä muuta voi liikkua sen päässä, joka tällaista julkaisee:

https://www.rfsl.se/verksamhet/foralder/att-bli-och-vara-foralder/guide-till-samamning-och-igangsatt-amning/

Monet kyllä tietävät noiden olevan e-r-i-t-t-ä-i-n erilaisia kuin me, ja sekös heitä kiihdyttää ja viihdyttää.

Nils- Aslak kirjoitti...

Työn perässä muuttajat saavat jo nyt suhteellisen helposti tulla maahan ainakin Euroopasta. Mutta kun he eivät tule!

Sen sijaan tuossa artikkelissa tarkoitetaankin kehitysmaalaista ja varsinkin muslimien maahan tuloa. Heitä otetaan sitten YK: n ihmisoikeussopimuksen perusteella pakolaisina. Siinä on tosin pieni ristiriita, koska muslimit eivät hyväksy tuota YK:n ihmisoikeussopimusta. Tai hyväksyvät niin kauan kuin se turvapaikka ja ilmaien elatus on saatu. Muuten hyväksyvät vain muslimimiehille täydet ihmisoikeudet takaavan Kairon sopimuksen.

Miksi meidän pitää saada lisää väkeä, kun nyt ollaan arvokkaat pellot ja metsät (Unkarin pinta- alan verran) muuttamassa suoksi. Meillä on sitten enää Tanskan kokoinen alue asuttavana.

Anonyymi kirjoitti...

Muutama kymmenen miljoonaa lisää (taas) "kotouttamiseen" ja Krista Mikkosen jaksuhalit maahanmuuttajille niin eivät enää muodosta katujengejä vaan menevät töihin. Tämän pahempaa sarkasmia en keksi tähän lähtöön.

Veikko kirjoitti...

Jännästi nykyään samaan aikaan pelotellaan ilmastonmuutoksella ja työvoimapulalla.

Jos ilmastonmuutoksesta ollaan oikeasti huolissaan, niin visiohan pitäisi olla Suomi, jossa asuu paljon nykyistä vähemmän ihmisiä eli tuo ennallistaminen. Suomessa asuisi ehkä miljoona ihmistä ja saman verran hirviä .

Eli väestön väheminen pitää olla tavoitteena eikä maahanmuuton lisääminen. Oliko se ilmastonmuutos ongelma vai ei?

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaisin uudenlaisen Suomen olevan sellainen jossa puhutaan paljon vieraita kieliä ja melkein jokainen ulkonaliikkuja kantaa taskussaan lämpötyökonetta, laillista tai laitonta, itseään puolustaakseen.

Anonyymi kirjoitti...

Työvoimapula on itseaiheutettua.

Koko käluokkaa ei saada työllistettyä - ei edes puolta ikäluokasta - korkeakoulututkintoa vaativin hommiin. Nyt hukataan ihan mainoiden kahvila-apulaisten työpanos naistutkimuksen opiskeluun, ihan osaavat marketin kassat hukkaavat aikaansa valtiotieteilemällä.

Muuten, mitä kaupallistettuja keksintöjä on tuottanut hallintotieteellinen tutkimus? Missä luuraa naistutkimuksen tuottama uusi Nokia? Mitähän tämä uusi Nokia tuottaisi?

Koko 2000-luvun ja jo aiemmin on vouhkattu elinikäisestä oppimisesta, aikoinaan tällä tarkoitettiin uran vaihtamisen mahdollisuuta. kouolun jälkeen hommiin, vaikka vähemmän hienoihin ja sitten toisiin, kolmansiin, jne ja lopuksi hyvin palkattuun ja sitten eläkkeelle. Käytännössä nykyään elinikäinen oppimnen on sitä, että teininä pitää päättää mitä haluaa opiskella, peruskoulusta lukioon, lukiosta yliopistoon, yliopistosta eläkkeelle käymättä oikeissa töissa - siis töissä joihin korkeakoulututkinto tuo pätevyyden. Vain hanttihommia on tehty opiskelun ja elämisen rahoittamiseksi. Eläkkeellä sitten sopii harrastaa opiskelua, toki jainalaisuuden lahkoista tarvitaan uusia väitöskirjoja lisää. Vai kuinka?

Ovatko ihan kaikki ikärajat järkeviä? Ihanko totta 18 vuoden ikä on tarpeen keppanapullojen hyllyyn laittamiseen, tai pumppukärryllä sisään myymälän kärräämiseen. Onko lapsukaisen terveys oikeasti vakavassakin vaarassa jos rahastaa gepardipullon kassalla. Onko vesuri niin vaarallinen vehje, ettei sitä voi antaa 15-vuotiaan käteen. Pitääkö vesakon pätkimiseen olla vesakonhoitokortti, vesurityökortti ja maastotyökortti yms. Teini saa hitsailla omaa peltoautoaan mutta ei missään tapauksessa ilman korttipinkkaa saada rahaa jonkun toisen auton hitsailusta.

Ja ruotsin kieli, niin mihin tarvitaan virkamiesruotsia suomalaisessa firmassa, jonka työkieli on englanti. Kas elinkäisesti ei voi opiskella yliopistossa ilman ruotsia, Yksi etevä tuttu, itseoppinut, oivaltava ja luova ohjelmoja on jumissa palkkansa kanssa. Ilman tutkintoa ei etene, tutkintoa ei saa ilman ruotsin kielen taitoa. Cobol, C ja C++, suomi ja englanti työkielinä. Ruotsia tarpeellisempi olis tagalog ja kannadakin. Eikä oikein olisi aikaa tuhlattavaksi tarpeettomaan pikkukieleen.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

Haluaisin huomauttaa nimimerkki Ha-Nostrin puheenvuoroon viitaten: Kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen on valtion tärkein tehtävä ja sen olemassaolon peruste!

Kaikkihan lähti siitä, kun luolan A luolanvanhin lähetti sanan luolan B luolanvanhimmalle: "Meillä sai nuoriso hirven nurin, illalla on peijaiset! Tekin olette tervetulleita jos kiireiltänne ehditte."

Sopivassa vaiheessa illanviettoa luolan A luolanvanhin otti sitten kollegansa kanssa puheeksi: "Nuo luolan Z asukit ovat aiheuttaneet kaikenlaista harmia viimeaikoina. Tyhjentävät toisten pyydykset, varastavat ruuhet ja hätyyttävät naisväkeä marjametsässä! Nyt on ollut liikkeellä outo nulikkalauma - pari tusinaa kollia hiiviskelee ympäriinsä ja konttaa iltaisin puskissa naamat noettuina. Jos teillä on niistä joskus suurempaa kiusaa, niin me kyllä tulemme apuun nuijinemme - varmaan tekin tulette tarvittaessa meille?"

Syntynyt liittouma koettiin hyödylliseksi ja aikaa myöten siihen liittyi uusia jäseniä. Laajetessaan liittouma saavutti kielelliset / kulttuuriset / maantieteelliset rajansa ja protovaltion voidaan katsoa syntyneen.

Jos oman Isänmaamme hallitus toimii kuin vieras, vihamielinen miehityshallinto niin mihin asti sen legitimiteetin voi katsoa venyvän ennen kuin se katkeaa?

EU hajoaa vääjäämättä ennemmin tai myöhemmin. Ero siitä on kansallemme elämän ja kuoleman kysymys. Mitä nopeammin pääsemme eroon tästä pyramidihuijauksesta, sitä pienemmin vahingoin selviämme. Nykymenolla kahdensadan vuoden kuluttua Suomen kansaa eikä kieltä ole enää olemassa!

+ULFBEHRT+

Anonyymi kirjoitti...

HS = WEF + YGL

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

Vielä valtion tehtävistä: Itsenäisellä valtiolla ( jollainen Isänmaamme ei valitettavasti ole ollut sitten vuoden 1995 ) on oltava kolme asiaa kunnossa:

1. Maanpuolustus - sillä ainoastaan se takaa mahdollisuuden tehdä päätökset jatkossakin itse!

2. Koululaitos - sillä ainoastaan se takaa tulevaisuuden turvallisen talouskehityksen. Yksilö löytää töitä ja kouluttautuneet kansalaiset osaavat valmistaa jotakin sellaista, joka voidaan voitollisesti myydä ulkomaille tuottaen yhteistä hyvää kansalliseen taloudenpitoon.

3. Terveydenhoito, mukaan lukien vanhustenhoito - sillä ainoastaan se tuottaa sitä turvallisuutta, jota me kaikkki jossakin elämämme vaiheessa tarvitsemme.

On hyvä, jos on varaa muuhunkin, mutta mikään muu ei ole samalla tavalla kriittistä yhteiskunnan hyvinvoinnille. Nyt on kuitenkin niin, että kaikkea yllämainittua on ajettu alas hyvän 80-luvun lopulta asti. Rahaa on lainattu, mutta se kaikki on järjettömästi jaeltu maailmalle.

Mitäpä, jos ottaisitte kymppitonnin pankkilainaa ja jakelisitte rahat kulmakuntanne janoisimmille miehille! Olisitte hienoja ihmisiä, mutta näkisittekö tässä mitään järkeä oman ja perheenne taloudenpidon kannalta?

Unohtui mainita: Oma luola ensin-ajattelu on vahingollista!


+ULFB.+

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan tuo Stadin Pravdan hehkuttama "työperäinen maahanmuutto" korjaa meidän energiapolitiikankin jonka vihreät naiset ovat sorkkineet päin vittua.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, mutta vain näitä ihmisryhmiä: Etelä-Afrikan valkoisia, japanilaisia, ruotsidemokraatteja, Unkarin ja Puolan konservatiiveja ja ehkä joitain muitakin tarveharkinnan jälkeen. Näillekin ryhmille tilanteen tarkistus 5 vuoden välein ja kansalaisuus, jos osoittaa arvostavansa suomalaisia konservatiivisia arvoja, on vakinaisessa työssä ja osaa suomen kieltä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Qroquius Kadille, Nils-Aslakille, Ano1:lle, Veikolle, Ano2:lle, Pyssymiehelle, ULFBEHRTille, Ano3:lle ja Tapsalle vaan ja kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistänne.

Trilisser kirjoitti...

Veikko, etkö ole jo ymmärtänyt, että kehitysmaalaisen kasvihuonepäästöt ovat täysin oikeutettuja sorrettujen rodullistettujen voimaantumisen merkkejä? Näinhän se suvakkimantra menee.

Trilisser kirjoitti...

On se mielenkiintoinen juttu tuo sopeutuminen. Meillä oli tradenomikoulutuksessa (AMK) kerran luento, jossa aiheena oli mm. työnteko ulkomailla. Luennoitsijana oli suvakilta vaikuttanut proffatar Liisa Salo-Lee. Muistaakseni hän lausui, että ellei (suomalainen) työntekijä ole 6 kuukaudessa sopeutunut isäntämaahan, olisi syytä harkita työpaikan vaihtoa.

Ja muistammehan aina tietyn eliitin halveksunnan niitä suomalaisia turisteja kohtaan, jotka esimerkiksi vievät mukanaan ruuaksi etelään ruisleipää. Mutta sama eliitti huutaa toista laulua, kun musut eivät sopeudu edes 60 vuoden jälkeen.

Työvoimapulasta: Jo 2000-luvun lopulla mm. Kanava-lehdessä käytiin keskustelua koulutuspolitiikan virheistä Suomessa työllisyyden näkökulmasta. Esimerkiksi tutkintoja verrattiin mm. Englantiin ja todettiin, että tyypillisesti Englannissa valmistutaan puolessa, ajassa Suomeen verrattuna mm. siksi, että siellä voi opiskella vain yhtä ainetta pääaineena. Ja kaikki ne esitetyt kauhukuvat em. politiikan virheistä ovat toteutuneet.

Anonyymi kirjoitti...

Itse sanon omaksi puolustuksekseni, että omalla alallani (ICT-ala) on nähty ja kuultu jos jonkinkielistä viheltäjää. Porukkaa on nähty idästä, lännestä, etelästä ja muualta. On venäläisiä, etelä-amerikkalaisia, jenkkejä, visegrad-maista tulevia, ja koko EU: jäsenlista unohtamatta tietenkään kiinalaisia ja filippiinoja. Kaikki ovat sopeutuneet hyvin ja jotkut jopa ottivat asiakseen opetella suomen kielen muiden opintojen ja töiden ohessa.

Eli oman kokemukseni mukaan Tapsa vaan oli osittain oikeassa, mutta ei ihan. Itäeurooppalaiset nijmenomaan haluavat suomeen, koska vaikka tämä yhteiskunta onkin kaukana täydellisestä niin silti se on parempi kuin mistä lähtivät. Palkkauskin on heidän mukaansa ruhtinaallinen.

--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Kyseinen proffatar tiivisti kyllä nykypäivän paradokseja enemmänkin. Tosin ehkä tajuamattaan.

Madri: Noihin töihin tulijat tulevat nimenomaan töihin. Ei elätettäväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaat oikein. Kun realismi/paska on jo nyt lävähtänyt tiskiin, niin todellakin olemme ruotsin tiellä. Jälleen kerran, muutamien vuosien viiveellä. Eräs proffa aiheesta blogissaan kyseenalaisti esim sisäministerin mielentilan. Omasta mielestäni täysin tietoista toimintaa. Joku ihmeellinen suomalaisen miehen viha, on näillä intersektionaskisen ideologian sokaistamilla hulluilla. Muusta puhumattakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Keharimaiden keharimiehet on kyllä suomeen pyrkimässä, ahneet ja tyhmät - keharit - pisnismiehet niitä haluaa, Kun eivät tajua, ettei niistä ole mihinkään hommaan, ei riitä älli eikä kiinnostus. Palkkaaminen ei kannata, kun eivät tuota edes halvan palkkansa verran. Taikaseinä & sossu elättää ihan hyvin muutenkin.

ICT-alan tulijat yleensä sopeutuu, alalle kun yleensä hakeutuu älykästä ja rationaalista sakkia. Siksi ei työpaikoissakaan katsella perseilyä, ei suvakkeja suvaitsemassa. Kielitaito tulijoilla ihan ohjelmien takiakin on muu kuin urdu, pastu tai ugalabugala. Tulkkia ei tarjolla.

Sopeutumattomia on vähän, "päivystävä päästäinen" - viiksekäs, originelli, tweed-intoilija, kielitaidoton britti ja yksi indialainen, äidinkieli telugu - ja ihan äkkiä ei tiennyt puhuiko telugua, indian inglishiä vai suomea, kuulosti ihan samalta ja puheestaan ymmärsi äkkinäinen yhtä paljon joka kielellä.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo proffatar (nykyään jo emerita) Liisa Salo-Lee on tällainen tapaus:

https://www.jyu.fi/hytk/fi/laitokset/kivi/henkilosto/henkilosto/salo-lee-liisa-1

Eiköhän tuosta voi tehdä turvallisesti johtopäätöksen, että mamman mielestä suomalaisen pitää sopeutua ulkomailla isäntämaahansa puolessa vuodessa tai muuten erotkoon, mutta suomalaisen on sopeuduttava maahantunkeutujaan puolessa vuodessa tai saakoot potkut ja kulttuurisensitiivisempi tilalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pysssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: No joo, oikeisiin työpaikkoihin halutaan oikeita ja osaavia työntekijöitä.

Qroquius Kad: Kiitos lisäyksestä ja ehkä johtopäätöksesi pitää paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm - taksin ajaminenko ei ole oikeaa työtä tai siivominen, vai mihin pisnismiehet nyt näitä yksintulleita työvoimapulan paikkaajia halajavatkaan.

ICT-alalle tulijat ja olijat tietävät, että 1 ja 0, true / false ovat ainoat väitteen totuustilat. Edistyneemmät toki tietävät sen kolmannenkin tilan, joka ei ole "ottia tuota", "voi olla" tai "olis kiva, jos olis". Ei, on "null", siis virhe, ei määritetty, hyödytön epätieto.

Siksi ei tulija yritä päteä, jos mitään alasta tietää, ei väitä osaavansa ohjelmoida D+++ -kielellä, semmoista kun ei ole. Jos yrittää väittää olevansa työasema-asiantuntija ja sovellusdevaaja, osaa työhönottaja kysäistä jotain ikävää, jotain paljastavaa. Lentokapteeni ilmailumetereologi avaruuskirurgilta, ei ainakaan toimittelija ei.

ICT-alan toimijat ovat ikäviä faktisteja.

Pyssymies