perjantai 21. lokakuuta 2022

ANTERO LÄRVÄNEN JA PUNAVIHREÄ PELKO

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ajankohtaisessa kekkosessa. Lähetyksemme koskee niitä reaktioita joita suomalaisessa vihervasemmistossa on herännyt Ruotsin viime aikaisten tapahtumien vuoksi. Onhan siellä Ruotsissa nyt suunniteltu maahanmuuton rajoittamista, ollaan luopumassa ns. feministisestä ulkopolitiikasta ja onpa ympäristöministeriökin lakkautettu. Mitä vähän ehdoteltiin täällä meilläkin.

- Vihervasemmisto ei jostain syystä ole ollut kovin halukas keskustelemaan kanssamme mutta pitkän yrittämisen jälkeen olemme saaneet puhelinhaastatteluun vihreän puolueaktiivin eli ikuisen tohtorikoulutettavan Lärberttiina Vätkytän-Läkittäisen Helsingin Yliopiston asenteellisen käsitehässimisen laitokselta. Kiitos, Lärberttiina että suostuit haastatteluun.

- Ole hyvä vaan, Antero. Puhelinhaastattelun voin antaa mutta Pinnanmaalle en suostu tulemaan. Kävin kerran ja siellä on ilmassa aivan liikaa maskutoksiinia. Se saa minut voimaan pahoin.

- Hyvä näinkin. Osaatko hieman valottaa vihervasemmistolaisten suhtautumista mahdolliseen Ruotsin kehitykseen?

- Se on hirvittävää. Se herättää hirvittävää pelkoa, sillä se on puhdasta natsismia.

- Tota noin, määritteletkö sen, mikä siitä tekee natsismia?

- No tietenkin asian pohja. Se herättää pelon siitä, että se paratiisimainen tilanne mikä meillä vihervasemmistolla on viimeiset vuodet ollut voisi joskus loppua. Kas kun me, varsinkin feministiset vihervasemmistolaiset olemme voineet aivan rauhassa määritellä sen, mikä on oikein ja mikä väärin. Eikä meidän ole tarvinnut edes perustella määrittelyjämme. Peruste on ollut itsessään se, että me olemme vihervasemmistolaisia feministisiä naisia. Jos meidän ratkaisujamme  ja mielipiteitämme on arvosteltu niin se on viime vuodet ollut automaattisesti misogyniaa, rasismia, tiedevastaisuutta sekä muita rumia ja karvaisia sanoja.

- Oli sitten kyse monikultturismista, ilmastokyykytyksestä, transhypetyksestä, feministiseksi päivitetystä tasa-arvosta tai juuri meitä varten rakennetuista suojatyöpaikoista niin me olemme saaneet toimia kaikessa rauhassa arvostelun yläpuolella ja ilman insinööritodellisuuden häirintää. Ruotsista tuleva signaali on tietysti vielä pieni, mutta pelottava sillä se herättää kauhean pelon siitä että me joutuisimme joskus perustelemaan, helvetti soikoon siis perustelemaan tunnepitoiset ja sitä myötä aina oikeat ratkaisumme. Ja vielä pahempana mörkönä on – voi herrajjumala – että me joutuisimme menemään jonnekin varsinaisiin töihin.

- Sinänsä tuo pelko töihin menemisestä on kyllä varsin pieni sillä harva työpaikka haluaa riveihinsä mitään osaamattoman paperinkääntelijän josta tulee takuuvarmasti pirunmoinen työpaikkasäätäjä. Mutta kuinka aiotte toimia tätä pelkoa vastaan?

- No se maalituslaki. Se pitää saada voimaan jo tämän eduskunnan aikana ja täsmentää niin, että se koskee kaikkea etuoikeutettuihin henkilöihin – siis meihin – kohdistuvaa loukkaamista. Siis aivan kaikkea. Jo loukkaamisen tunteen tulee riittää, eli jos toimintamme arvostellaan insinööritodellisuuden mukaisesti eli tylsiin faktoihin perustuen niin se loukkaa meitä henkisesti ja se tulee silloin tuomita rikollisena toimintana. Jumaperkkl, me ollaan saatu elää pitkään vihervasemmistolaisessa Xanadussa ja se ei, toistan, ei saa koskaan loppua. Me olemme saaneet asemamme ilman minkäänlaista varsinaista osaamista ja kyllä meidän täytyy saada säilyttää asemamme ihan samoilla eväillä.

- Ikuinen tohtorikoulutettava ja viheraktiivi Lärberttiina Vätkytän-Läkittäinen Helsingin Yliopiston asenteellisen käsitehässimisen laitokselta, kiitän teitä haastattelusta. Voi tietysti olla, että se, mitä Ruotsissa suunnitellaan on maan kannalta aivan liian vähän ja aivan liian myöhään mutta häivähdys punavihreästä kauhusta lämmittää aina reaalimaailmassa asustavien mieltä. Ja muistutan, että sitä Lärberttiinan inhoamaa maskutoksiiniahan myy Uudessa Hyisianassa sijaitseva Rauno Rumppanbulin HÖÖ-Market. Sitä saa myös postimyynnissä ja se tontille ripoteltuna karkoittaa tehokkaasti kaikenlaiset vihervasemmistolaiset hättiäiset:


13 kommenttia:

JJR kirjoitti...

Siinäpä ne tuli tyhjentävästi ympäristöministeriön tavoitteet, merkitys ja aikaansaannokset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, JJR. En tiedä, kuinka paljon vahinkoa kyseinen ministeriö on suomalaisille tehnyt mutta paljon se on. Ja se vihreitten vastaehdotus oli kaamea eli siirretään maa- ja metsätalousministeriö sekin ympäristöministeriön alaisuuteen. Eli Ohisalon huseerattavaksi. Siinä puhutaan jo painajaisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ympäristöministeriön voi / pitää lopettaa. Se on täysi turhake. Säästöä siitä tuskin tulee koska hyväveli-siskoverkosto pitää huolen että kukaan ministeriöstä ei joudu työvoimaviranomaisen aktivointiin. Ja palkatkin alkavat vähintään vitosella kun oikeista töistä saa 2,5 tonnia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kannatan. Niitä suojatyöpaikkojahan valitettavasti sitten kyllä järjestetään.

-TR- kirjoitti...

Ruotsissa radikaali politiikka on sitä että maahanmuuttoa vähennetään. Siis maahanmuuttajia ei tule Ruotsiin jatkossa yhtä paljon.

Se on vähän sama kun jos ajat autolla kohti rotkoa niin hidastat vauhtia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TR. Totta. Ruotsi on menetetty. Siellä islamilainen väestö kasvaa vaikkei yhtään uutta enää tulisi. Suomessa voitaisiin vielä jotain tehdäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Pienellä haulla netistä; ympäristöministeriö 260 virkamiestä (sivuhuomautuksena vuonna 2013 vain puolet tuosta määrästä ja nykyisin 70% naisia, 30% miehiä), SYKE eli Suomen ympäristökeskus 700 ja LUKE eli Suomen luonnonvarakeskus 1300 virkamiestä. Lisäksi kaikissa kunnissa asioille omat virkamiehensä.Täytyy ihmetellä, kuten toimittaja Vesa-Pekka Koljonen jo toistakymmentä vuotta sitten Ilta-Sanomissa: "Onko ympäristömme niin surkeassa tilassa, että sen kohentamiseen tarvitaan armeija ihmisiä ja miljardikaupalla rahaa." Kun joitakin vuosia sitten eräs toimikunta perkasi päällekkäisiä töitä, ei löytynyt mitään karsittavaa. Olipa yllätys!

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Jos ympäristöministeriö ympättäisiinkin maa- ja metsätalousministeriöön muodostamaan vaikkapa luonnonvaraministeriö, jonka hallinnonaloina ovat maatalous, metsätalous, riista- ja kalatalous, kaivannaistoiminta ja ympäristönsuojelu, olisi sekin vain pikapuoliin läänitetty Virhetytöille heidän ikiomaksi leikkikentäkseen.
Siellä nuo saisivat aikaan vielä enemmän pahaa kuin nyt pelkässä ilmastohysteriaministeriössään.

Mitä Ruotsiin tulee, paljon on luvattu, mutta kuinka paljon aiotaan pitää, eli onko luvattu vain SD:n pitämiseksi tyytyväisenä taas kerran oppositioon jätettynä?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän Suomessa jotain tehdäänkin. Diskuteerataan kotouttamismäärärahojen puutteesta.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Tuo oli erittäin hyvä esimerkki julkisen sektorin virkapöhöstä.

Qroquius Kad: Nykyisessä Suomessa hyvin todennäköisesti näin kävisi. Ja mitä Ruotsiin tulee, niin olet oikeassa. Sanottu sana ei ole vielä tehty teko.

Tapsa vaan: Joo. Diskuteerataan ja huomataan että niitä ei vieläkään ole tarpeeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä toimittja tuo Antero, kun saa tuon femakon puhumaan niin totuudenmukaisesti. Ihmekös, että on akka ikuinen tohtorikoulutettava. Sillä alalla kun pitää osata valehdella ja vielä uskoa valheisiinsa, että pärjää.

Taidanpa tilata tuota maskutoksiinia. Käyn kylvämässä sitä naistutkimuksen laitoksen tiloihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Niitä taitaa olla varsin paljon sellaisia ihmisiä jotka eivät koskaan haluaisi lähteä yliopiston turvallisesta sylistä reaalimaailmaan.

vieras kirjoitti...

Minun piti kirjoittaa kommentti tänne, mutta se menikin seuraavan jutun kommenttiketjuun. Siis se juttu jonka aiheena on mölyapinat.