lauantai 22. lokakuuta 2022

ASENNETTA JA ALALEUAN VÄPÄTYSTÄ

Eurooppalaisen ilmastohysterian nimissä elämysteatteria harrastavat leikkipartisaanit kehittävät kaikenlaisia ”iskuja” mutta tuoreimmassa ”iskussa” täytyy antaa täydet pinnat Volkswagenin väelle. Egotrippailijat menivät nimittäin Saksassa Volkswagenin tehtaille, liimasivat kätensä lattiaan ja vaativat sitten taas kertaalleen jotakinhetijanyt.

Volkkarin porukka tylysti sammutti tilasta valot, sammutti myös lattialämmityksen, läksi lätkimään ja jätti aktitwistaajat pimeään nakottamaan. Myöhemmin kyseiset aktipissikset valittivat että käsi tuli kipeäksi ja volkkarin porukat eivät tuoneet heille pottaa jos alkoi pissattamaan tai kakattamaan.

Eivätkä edes voineet tilata rakennuksen ulkopuolelta haluamaansa ruokaa. Ja kun oli pimeetäkin.

Iso ylävitonen Volkswagenille. Ja hei, olihan tuo valojen ja lämmityksen sammuttaminen ihan selkeä ilmastoteko.

Suuria ajattelijoita olivat myös ne leikkipartisaanit jotka vastustivat jotainilmastokamalaa jumittamalla itsensä pikabetonilla tiehen. Jäi vaan hoksaamatta että kyseinen aine pysyy, ei karkaa joten poliisisedät joutuivat päästämään aktitwistaajat pälkähästä hakkaamalla heidät taltalla kadusta irti.

Ja hei, eikös se betonikin ole noissa ilmastoasioissa ihan herrasta perkeleestä?

Väkisinkin näitä juttuja seuratessa tulee mieleen liikeidea. Jos vaan saisi mukaan osakkaita ja alkupääomaa. Perustettais sellainen leikkipartisaanien teemapuisto missä kullanmurut pääsisivät oikein mukavalle ja turvalliselle elämysmatkalle jossa olisi tietysti paljon järjestettyjä partisaanionnistumisen tunteita. Sankari- ja maailmanpelastajan mielialaa. Ja hyvään hintaan tietysti.


36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samaan aikaan Ruotsissa: Elsa Widding (sd) vastaa sosiaalidemokraatin tunnekuohuun.

https://www.bing.com/videos/search?q=riks+elsa+widding&view=detail&mid=2B80C16793729D85E8372B80C16793729D85E837&FORM=VIRE

Anonyymi kirjoitti...

Volkswagen voisi alkaa myydä lippuja performanssiin, jossa on mahdollisuus nähdä lauma idiootteja samoin kun aikoinaan kiertävä sirkus mainosti ohjelmistoaan, jossa vetonaulana oli tatuoitu nainen. Ei sellaistakaan ennen oltu vielä nähty.

Rouva Ano

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Erityisesti ihmettelen sitä, että he ottavat vastustajikseen aivan tavalliset kansalaiset -- joille he haluavat tuottaa tavattomasti haittaa ja harmia vain jotta heidät itsensä huomattaisiin. He eivät osoita vaatimuksiaan valtaa pitäville poliittisille päättäjille, vaan ovat valinneet satunnaiset kulkijat kiusantekonsa kohteiksi. -- Se ei ole vain täydellistä typeryyttä, vaan raukkamaista todellisen vastuun väistämistä ja itse asiassa pelkurimaista hyökkäämistä heikoimman kohteen kimppuun. Tässä suhteessa he tosiaan muistuttavat tänne vaeltanutta kulttuurista rikollisuutta.

On naurettavaa, että yleistä haittaa tehdään mukamas elintärkeiden ja kuolemanvakavien asioiden nimissä -- ja tämän niin moraalisen kuin tiedollisen keskenkasvuisuuden ja väistöliikkeen härskiys täydellistyy siinä, että mukana narsistisessa performanssissa on monia, jotka voisivat todeta että heidän omat ministerinsä istuvat juuri vallassa olevassa hallituksessa.

Asenteeni nykyisiä "punavihreitä" kohtaan ovat säälimättömiä. He eivät ole hyviä ihmisiä eivätkä hyvällä asialla. Sensijaan he haluavat omistaa kaiken hyvyyden, ja he kokevat, että tämä heidän hyvyytensä antaa heille omankädenoikeuden talloa toisten ihmisten tarpeet jalkoihinsa. Heille kuuluvat oikeudet, niiden toteen paneminen jää muiden velvollisuudeksi. Siinäkin suhteessa he muistuttavat tänne vaeltaneita toiskulttuurisia. -- Niin punainen kuin vihreä lähihistoria on psyykkisen taantuman historiaa, kulttuurisen narsismin narrimainen performanssi.

Joppos123 kirjoitti...

Jumankekka Ykä. Ainahan sitä sen verran pinkkaa riittää,että tuollaisen elämyspuiston nykertää pystyyn. Mietippä nyt.

"Päivän tarjous: liimaa itsesi perse edellä puuhun, vain 199 ja liimat talon puolesta".

Lisämaksusta pääsee kumartamaan jo luurangoiksi muuttuneiden marttyyrien puiden ääreen.

Eihän tuohon tartte kuin hehtaarin soista keppihelvettiä jostain lapin kairasta. Lähtee halvimmillaan satasella per hehtaari.
Nyt kun tässä on jäämässä vapaaherraksi niin olisi aikaa pyörittää tuollaista mestaa.

Siinähän olisi mahdollisuuksia vaukka mihin.

"Special tänään. Istu punakusiaispesässä tunti perse paljaana ja kuppauta samalla 3 litraa verta itikoille ja mäkärille". Suorituksesta saa erikoississimerkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouva Anolle, Seppo Oikkoselle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos linkistä. Minulla vaan tuo ruotsin kieli on pahasti ruosteessa.

Rouva Ano: Piru vie, tuo olis kyllä kehittämiskelpoinen idea.

Seppo: Olet täysin oikeassa ja olen täysin samaa mieltä kanssasi. Kiteytit tuon narrinäytelmän erittäin hyvin.

Joppos123: Sanoisinko että äärimmäisen kehittämiskelpoisia ideoita. Ne vaan pitää osata myydä ja mainostaa oikealla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Edelleenkin olen valmis rahoittamaan wannabepartisaanien Kiinan kiertuetta. Lähinnä menolipun osalta kuitenniin.

Tapsa vaan

Joppos123 kirjoitti...

Ottaen huomioon, että noilla "partisaaneilla" the ultimate luontokokemus on ollut istua Espanpuistossa kirvanpaskasateessa lipittämässä halpaa valkkaria suoraan pullonsuusta niin nehän menisi ihan pähkinöiksi tuollaisessa teemapuistossa.
Puiston yhteyteen voisi värkätä myös treenikeskuksen missä ne voisi harjoitella itsensä liinaamista eri alustoille ja kuinka otetaan vastaan kyynelkaasut ja kimppuun usutetut poliisikoirat.
Siis kaasuttaisi ja purettaisi niitä vain 2000 ekeä per kurssi.
Kaasut löytyy omasta takaa ja parilla kaverilla on suojelukoulutetut koirat joille tekee hyvää päästä välillä veren makuun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Kyllä täältäkin pari kymppiä heti irtoaisi.

Joppos123: Joo, mutta eihän ne tuollaiseen lähtisi. Pitäis saada katsos niitä turvallisia onnistumisen kokemuksia vähllä vaivalla ja ilman minkäänlaista riskiä. Ideassa on vielä vähän kehittämistä.

Joppos123 kirjoitti...

Hankkeen mainoslärviksi voisi masinoida vaikkapa PPP:n. Sälli istuisi munasillaan kusiaispesässä pyydellen anteeksi olemassaoloaan koko maailmalta ja samaan aikaan ottaisi vastaan PAF:n ruskeita kirjekuoria.
Menestys olisi taattu.
Siitähän tulisi egosissien pyhiinvaelluskohde.

Joppos123 kirjoitti...

Taidat Ykä olla oikeassa. Lähti vanhalla käivärällä pisnesidea vähän laukalle.
Taidan pysytellä jatkossa vaan kalastus-/metsästyslinjalla.
On muuten melkoinen ruuhka lupapuolella.
Sain ajan vasta 21.11.
Pitää samaan aikaan hakea luvat kahdelle aseelle Haulikolle ja 308 kiväärille.
Haulikko on rinnakkaispiippuinen Baikal ja tuo 308 on jo käyty katsomassa. Kauppaan tulee mukaan kohtuullisella optiikalla oleva kiikaritähtäin ja äänenvaimennin.
Kai noilla alkuun pääsee.
Pitkään mietin jos olisi hankkinut lintukivääriksi jonkun 223:n tai vastaavan mutta sillä ei saa ampua peuraa.
Tuo 308 käy vissiin myös linnustamiseen jos käyttää vähän kevyempää latausta ettei mene tipi ihan muusiksi.
Peuraa ja metsäkaurista tulee ainakin aluksi metsästettyä appi-ukon mailta. Se on ihan kypsä niiden aiheuttamiin tuhoihin.
Appiukko laittoi viikko sitten kännykällä otetun kuvan kun keskellä pihaa toljotti seitsemän elukan sekalauma. Neljä metsäkaurista ja kolme nuorta valkohäntäpeuraa.
Eli saalista on.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitit: "Pitäis saada katsos niitä turvallisia onnistumisen kokemuksia vähllä vaivalla ja ilman minkäänlaista riskiä."

Eivätköhän ne, jotka liimasivat kätensä lattiaan tai betonoivat sen kiinni tien pintaan, ottaneet aivan tietoisen riskin. Olisihan heidän sentään pitänyt ymmärtää, että jos liima ehtii kuivua tai betoni kovettua niin omin avuin siitä ei enää pääse lähtemään. Siinä teemapuistossa kävijät varmaankin voisivat luottaa siihen, että joku tulee irrottamaan, mutta Volkswagenin tehtaalla tai tiellä se ei ole yhtä varmaa. Tiellä joku saattaisi ajaa päällekin ilman, että heillä olisi mitään mahdollisuuksia väistyä syrjään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1:

Niin joo, kyllähän PPP on erikoistunut anteeksi pyytämiseen, ihokkaan repimiseen ja katumusharjoituksiin.

Viesti2: Kuulostaa kaikkinensa hyvältä tuo suunnitelmasi. Kyllä .308 käy linnustamiseenkin. Vaimennin syö rekyyliä mukavasti. Itselläni on muuten myös Baikal, päällekkäispiippuinen tosin. IJ-27. Ja kiväärinä .222 kun harrastan vain pienriistaa. Toivotan onnistuneita metsäreissuja. Ja ainahan ne ovat onnistuneita.Tuli sitten saalista eli ei. Saalis ei ole tärkeä. Reissu on.

Ano: Joo, teemapuistossa betoni ja liima korvataan sinitarralla. Ja poliisiksi sekä kapitalistiriistäjiksi pukeutuneet työntekijät sanovat että ”emme mahda voimallenne mitään, suostumme kaikkiin vaatimuksiinne”.

kauko kaipuu kirjoitti...

Onko se tosiaan poliisin tehtävä irroitella näitä idiootteja yhtään mistään. Nim. Kysyn vaan.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo äänenvaimennin on ihan must ettei todellisuudesta irtautuneet ituhipit soita jokaisen laukauksen jälkeen poliisien erikoijoukkoja paikalle.
Kävin koeampumassa tuon 308:n ja ei siitä kauheasti ääntä lähde.
Jonkun verran se vaimennin vaikuttaa luodin lentorataan jos ampuu yli 150 metrin etäisyyksille.
Eipä ole tarvetta ampua niin pitkälle. Eiköhän se normietäisyys ole maks 70-80 metriä jos väijystä ampuu.
Joskus aikoinaan koulutin tarkka-ampujia ja silloin kisoissa ammuttiin jopa 700 metriin vanhalla 85:lla.
Siinä pitää jo ottaa huomioon ilmanpaineet ja sää yleensä.
Kyllä ne taitavimmat junnut osui niinkin kauas.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo kisa jonka edellisessä viestissä mainitsin oli nimeltään "Simo Häyhä kilpailu". En tiedä järjestetäänkö niitä enää mutta se oli tarkoitettu IMPA:n alueen kaikille tarkka-ampujaksi kouluteteuille varusveijareille.
Siihen aikaan jokainen junnu teki itse oman "röllipukunsa" ja erillisiä tähystäjiä ei ollut kuten jenkeillä.
Paras junnu jonka olen koskaan siihen hommaan kouluttanut oli aika tapaus.
Oikea silmä oli lasia mutta silti se ampui oikeakätisesti, tähdäten siis vasemmalla öögalla.
Se meinattiin heivata aluksi pois jääkäriporukoista mutta estin sen.
Luonnonlahjakkuus ampumisessa.
Täysin lehmänhermoinen junnu.
En mä hirveästi viitsinyt sen ampuma-asentoon puuttua kun poika naputti pinkkarynkyllä aina vähintään sen 97-98 pistettä.
Sama junnu voitti aikanaan Simo Häyhä kisan ihan ylivoimaisesti. Siinä vaiheessa en enää ollut sen kouluttaja, siirrettiin muihin hommiin.

Professori kirjoitti...

Olenkin ihmetellyt, miksei yhteiskunta anna itsensäliimaajien toteuttaa itseään haluamaansa aikaa eli siihen asti, että anovat irtipääsyä. Nyt sekin siis nähtiin. Harmillista tosin, että PT-median mukaan poliisi on ryhtynyt avustamaan näitä itsensäliimaajia.

Anonyymi kirjoitti...

Kun valot on sammutettu ja ovi vielä auki, niin sinne tehtaaseen vois tyrkätä susia, sitten ovi säppiin. Samalla partisaanit vois suojella niitä ja pelastaa ilmaston.

Dr Outhouse kirjoitti...

Terve. Tuli mieleen tämä Petelius-Hietanen -ilottelu https://youtu.be/3yCia9vap8o
George Hyhmä ja Eloonjäämismatkat. Ei nyt ihan hippien tarpeisiin, mutta soveltaen idea on laajennettavissa kohderyhmälle.

Joppokselle pohdintaa: oma kokemus on, että .308 menee linnusta läpi nätisti, mutta .223 rem särkee. Olisiko syy jälkimmäisen kovin pieni ja silmittömän nopea luoti ja se, että muuttuu osuessaan epävakaaksi?

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Seppo on nyt ymmärtänyt tämän EgoApinoinnin hieman väärin.

Eiväthän he mitään Valtaa tai Järjestelmää vastaan kapinoi, vana päinvastoin ovat osa sitä;
viherkommunistien katutason käsikassara, jonka tehtävä on haitata yhteiskunnan infran toimintaa mahdollisimman paljon.

Tavoitteena on saada länsimaalaiset lopettamaan hengittäminenkin jotta
Maailma Pelastuu! – Saapa muuten nähdä, millaisen rangaistuksen Volkkari saa tuosta Ilvoksuttavasta Ihmisoikeusrikoksestaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tere JOppos ja Ykä. Kyllä se 308 käy myös lintu- ym. pienriistan kin saalistamiseen. Paukut vaan sen mukaan, että mitä ampuu. Kevyempi luoti, miedompi mälli ruutia jne. Joskus ittekki mettällä olleena.
Ekä torrakko oli Sako 308 js sittemmin Valmet Petra 20-06. Hauliviskurina päällekkäispiipuinen Sauer&Sohn. Jo vain niillä "käpylehmiä" ampui kun ei sattunut muuta hollille. Ja se metsän rauha ja ne luonnon äänet, tervaskannon risahtelu räntästeessa, kilometrin päästä kuuluvat liikenteen äänet, (jokunen puutvararekka tunnissa). Siinä mieli lepäsi hesan ruuhakvuorojen jäljiltä. Ja usein sitä toivoi, että voi kun ei tulisi mitään kuukkelia tai varpusta isompaa siihen tulille irvistelemään, saisi ihan rauhassa tulistella ja makkarankyrsää kypsytellä.
Sitten toisaalta, siinä lähivesillä iski saaliin "himo", että kun saisi järvilohen tai suuren hauen tai minkä tahansa kalan uistimeen, niin vot, jopa olisi messevää tulla kotirantaan. No, ei niitä kovin usein sattunut, mutta kuitenkin. Paras reissu oli se, kun tunti rannasta lähdön jälkeen kaksi reilun kiloista lohta oli veneessä:)
Huru-ukko
PS. Ne metsäreissut oli enemmänkin hermolepoa. Onneksi oli se metsä:)

Anonyymi kirjoitti...

Miksei volkkari laittanut asialle gastarbeiter Mehmettiä, siis siivouspalvelun Mehmettiä. Petkele käteen ja käsi irti lattiasta, ja sitten roippeet vaikka hiomakivellä. Olis tietysti ne häiriköt voinut kastellakin, jättää likoamaan, kyllä ne aamulla alkaa irrota.

Noi sementtihemmot voisi irrottaa suolahapolla, sementti tai käsi liukenee ja heppuli voidaan siirtää pois.

Pyssymies

-TR- kirjoitti...

Monissa Euroopan maissa ihmiset ovat täysin kyllästyneitä näihin vatipäihin. Heidän tempauksissansa onkin tarvittu poliisin läsnäoloa jotta he välttäisivät selkäsaunan.

QroquiusKad kirjoitti...

Keskustelusta kalibereista ja niiden aiheuttamista maaliballistisista vaikutuksista tuli mieleeni tämä opus:

https://www.antikvaari.fi/k/sipri/raportti-tavallisista-aseista/00150604df7e793858cf7dfd

Siinä oli havainnekuva kolmen eri kiväärikaliberin osumavaikutuksista ammuttuina 100 metrin etäisyydeltä suunnilleen ihmiskudosta vastaavaan reiden kokoiseen saippuamöykkyyn, johon muodostuva haavakanava jäisi myös pysyväksi halkileikkauksessa esitettäväksi.
Kalibereina oli .308, .223 ja 7,62x39mm.

Siisteimmät haavakanavat tuottivat .308 ja 7,62x39mm, joiden ulostuloreikä oli vain hieman suurempi kuin sisäänmeno. Toista maata oli .223, joka teki pienen sisäänmenoreiän ja valtavan ulostuloreiän;
syyksi mainittiin juurikin luodin tarkoituksellisen epävakaa maaliballistinen käyttäytyminen, eli kuperkeikan heittäminen pian osuman jälkeen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kauko kaipuulle, Joppos123:lle, Professorille, Anolle, Dr Outhouselle, Qroquius Kadille, Huru-ukolle, Pyssymiehelle ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

kauko kaipuu, Professori & TR: Kaiken kaikkiaan uskon että poliisitkin ovat kyllästyneet tuon porukan hyysäämiseen.

Joppos123: Olen ampunut vaimentimen kanssa myös 30-06:lla jossa on itsessään aika kova ja pistävä rekyyli ja se vaimennin vie sitä rekyyliä miellyttävästi pois. Ja sanoisin että ei vaikkapa teerijahdissa kyllä max 100 metriä pidemmälle kannata ampua. Kun ei halua haavakoita. Ja kiitos myös jaetuista palvelusmuistoista sekä yksityisviestistä.

Ano: Ei kiusata susia. Antaa niitten pyöriä korvessa mihin ne kuuluvatkin.

Dr Outhouse & Qroquius Kad: .223 Remingtonin luoti on vielä nopea. Itselläni on .222 jossa on hieman lyhyempi hylsy ja siinä ei ole tuota ongelmaa. Lihat särkevä luoti ei ole metsästyksessä kovin käyttökelpoinen.

Qroquius Kad: Kyllähän tilanne on valitettavasti tuollainen. Sinänsä niitä ei voi sanoa valtakoneiston SA-joukoiksi sillä ne ovat touhuissaan totaalisen avuttomia.

Huru-ukko: Kiitos mukavista erämuistoista. Se Petra on kiinnostanut jo pidemmän aikaa. Ja me ajattelemme tuon metsästyshomman kyllä ihan samalla tavalla.

Pyssymies: Sen Mehmetin kanssa olisikin tullut suvaitsevaistolle ongelma kun se olisi tahkonnut leikkipartisaanien käsiä irti lattiasta. Kas kun Mehmet on pop ja leikkipartisaanit ovat pop. Ketä puolustaa? Ketä syyttää?

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö.
Mulla se oli niitä alkupään 30-06, ensihän se Petra tuli kolmenollakasina, mutta se ei niin kiinnostanut kun oli se sakolainen pulttilukko silloin juuri melko tuore hankinta. Vaan sitten se tuli se 30-06 niin jopa nappas. Jos ja kun tulee vastaan sellanen hyvä mallia noin -85 niin nappaa heti kiinni. Ne oli parhaita ennen liikaa kehitämistä ja hifistelyä. Ainakin mun mielestä.
Huru-ukko
PS. Ihan kun mun auto pilkkakirveiden mukaan: Skooda, helppo purka ja koota, isä ohjaa, lapset työntää ja äiti kannattelee pohjaa:)

Anonyymi kirjoitti...

Se unohtui, mulla oli se aimpoint siinä Petran päällä, ainakin mun mielestä oiva laite esim. hirvimettällä jos osasi sitä käyttää. Ja radallakin koetta ampuessa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kysehän on siis pyhästä ilmastosta mikäli oikein olen ymmärtänyt. Elot somessa: myt on näytön paikka, kaikki kapinoimaan Manskulle, kuolema Corolloille, muutamme maailmaa. Vain me, me pystymme siihen! 3.000 tykkäystä ja osallistujailmoitusta niinikään somessa. Mutta miten ilmasto rankaiseekaan sankarillisia puolustajiaan: ei perkele, siellähän sataa. Vettä. Tässä vaiheessa se uuvateinkin saa ahaa-elämyksen että sateessa kastuu ja kumpparit jäi äidin hoteisiin ja kaikki ne muutkin halveksutut landevaatteet kun ei nyt vaan tullut sille (kuuden vuoden kuluttua ehkä valmistuvalle) hum. kandille mieleen että unelma-Hesassakin sataa ihan samalla tavalla kuin kotopuolessa. Mutta sentään että oikealle asfaltillekin! Ja ehdottomasti Mansku on lämmitettävä, duunarin perse on duunarin perse ja se kestää mitä vaan, hum. kandin persus on mimosaa herkempi. Kaupunki, tehkää jotain!
tira+

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys Ykä ja kumppanit.

Ihmetyttää tuollainen mamoilu.
Andreas Baader ja Ulrike Meinhof ihmettelevät pilvenreunalla.
Että :ei-sitä-meidän-aikana-sentään.

Olen itse ollut todistamassa kun kolme Kripon jolppia saapasteli kämppään.
Pääsiäispyhinä 1970-luvulla.
Tarjosin kahvia ja pyysin istumaan.
Tarjous ei kiinnostanut heitä ja loput arvasin samantien.

Kyselin että mistä kaukaa sitä vieraat on.
Olivat kuulemma taloa ostelemassa.Joopa joo.
Olin varpaillani ja niin olivat hekin.
Lyhyen katsauksen jälkeen otaksuin että voisin liiskata heidät kuten kärpäsen.
Olin silloin kovassa kunnossa.

Jälkeenpäin ilmeni että lähimaastossa oli kaksikin asekätköä.
Ja kuulemma myöskin huomattavia rahasummia.Olispa edes ne rahat löytänyt.
Honolulu Babe,here I come.En olisi epäröinyt.

En pidätä hengitystä odotellellessa että Brysselissä paukku muutakin kuin uudenvuoden raketit.
Sillä ei mikään muu enää auta.

Regards JosefYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, tira+:lle ja Josefille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Minun olisi pitänyt hankkia se Petra silloin kun se oli vielä helpompaa. Nykyisin siihen taitaa olla aika hankalaa saada lupia. Sitä aimpointia muuten en ole koskaan kokeillut joten siitä en osaa sanoa sen enempää.

tira+: Tiivistit tuosta porukasta jotain varsin olennaista. Ja kiitos sähköpostista, se taisi tulla sinulta. Minähän postasin mainitsemastasi aiheesta hiljattain. Seuraan edelleenkin, miten asia etenee. Ja kovasti kiitos kannustuksesta sekä mukavaa syksyn jatkoa.

Josef: Niin joo, ne RAF, Punaiset Prikaatit, Action Directe, IRA ja mitä niitä olikaan harjoittivat ihan silkkaa murhameininkiä. Sitä en kyllä kaipaa. Kas kun islamilaisilta ”veljiltämme” sitä herkkua on luvassa muutenkin.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Kyllä siihen Petraan, itselataava kertatuli, max 10 ptr lippaat, saa luvat metsästystarkoitukseen ihan kuten pulttilukkoiseenkin. Aloitin ammuntaharrastuksen ihan ilman metsästystarkoitusta vuosi sitten ja lupa AR-15:sta puoliautomaagina tuli aivan ilman ihmettelyjä. Toki kun on taustaa firmasta, niin se varmaan edistää asiaa, mutta samalla tavalla on saaneet luvat nekin joilla ei ole tuota taustaa. Nyt on jo toinen ostolupa tuossa pöydällä, kunhan vain ehtisi käydä valkkaamassa sopivan .223 arskan tuon toisen seuraksi kaappiin. Tulee eri varustuksella eli tähtäimet jne. Metsästystarkoituksella ostoluvan saa vieläkin helpommin ja kun on aiempia lupia, ei tarvita edes haastatteluja tms.

Anonyymi kirjoitti...

Hajatuksia aseasioista:

Jos luoti on painavampi kuin 1/96 aseen painosta potkaisee ase ikävästi - brittiläistä perinnetietoa.
Kun luodin nopeus putoaa alle äänennopeuden lisääntyy hajonta. Siis sillä etäisyydellä jossa nopeus putoaa alle äänennopeuden,lisääntyy hajonta. Kun hajonnan piirtää, kuvaaja muistuttaa muinaista temppelitrumpettia, siis ensin pitkähkö ohut osuus, sitten levenee semmoiseksi torven malliseksi. Tämä hajonnan lisääntyminen alkaa, kun luodin nopeus lähenee äänen nopeutta ja putoaa sen alle. Ilmiö näkyy myös pienoiskiväärillä, semmoinen panos, joka on koko matkan taululle alle tai päälle äänennopeuden on tarkempi kuin semmoinen joka lentoratansa aikana muuttuu yliäänennopeuksisesta alle äänennopeudella lentäväksi. Tämä selittä miksi pyssy a ja patruuna b toimii kesällä ulkoradalla kivasti muttei talvella - ilman lämpötila vaikuttaa äänennopeuteen.
308:lla raja on jossain 700 metrin hujakoilla, kolmen linjan kiväärillä, ison hylsyn ja pitkän luodin takia, kilometrin tuolla puolen. Kuin myös 7 mm mauserilla. Ei välttämättä SAAMi-paineisella latauksella, eikä pemingtonin rollin blog -kelpoisella patrunalla. Mauseriin sen patrunan on jo yli 120 vuotta saanut ladattua norsuntappo-tehoiseksi.

Riistalaukauksen pitää tappaa heti, tarkka-ampujan hommissa välttämättä ei.

222:lla ja 223:lla on eroa nopeudessa ja rihlauksen jyrkkyydessä, tämä aiheuttaa eroa maaliballistiikkaan. Sma luoti voi toimia eri tavalla kiertonopeudesta johtuen.

7*33 on kiva pienriistapatruuna mutta vaatii tarkempaa etäisyyden arviointia kuin 222.

Pyssymies

Dena kirjoitti...

Näyttää olevan kyllä mielummin jotain tän tapaista: https://fin.sika.com/fi/rakentaminen/rakenteiden-kiinnittaminen/ankkurointi/sika-anchorfix-2arctic.html (kai noita joskus sementtiliimoiksikin kutsutaan) tuota ei saa kyllä millään irti rälläkellekkin on turhan kovaa kun yrittää leikellä ja talttaaminen täysin turhaa, sementti ei kyllä noiden käsissä ole tuollainenhan lähtisi muuten kumvasaralla kopauttamalla...

Voi käydä kädelle todella pahasti jos tuollaiseen sen upottaa se ei anna yhtään periksi, ei yhtään.. Vittumaista tavaraa muutenkin piti olla reiät seinässä valmiina kun laiteltiin jotain kiini, mä pursotin ja kaveri siinä vieressä heti työntämässä tavaraa kiinni pientäkään taukoa ei voi pitää kun se jämähtää aika lailla heti huoneen lämmössä, ei voi jäädä suoraan laittamaan... Jos noi tuota talttaamaan pystyi niin oli jotain kiina kamaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Pyssymiehelle ja Denalle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Hyvä sinänsä kuulla että noita lupahommia ei ole laitettu aivan tukkoon. En ole ollut asiasta varma kun itselläni on vaan niitä pulttilukkoisia ja sitten tavallinen päällekkäispiippuinen haulikko.

Pyssymies: Kiitos mielenkiintoisista lisäyksistä.

Dena: Kiitos hyvästä lisäyksestä sinullekin. Pistää joo miettimään, että missä kunnossa käsi olisi tuollaisen liimausoperaation jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin OT, mutta vänkään silti:

7*33 patruunan kaliberi ei ole sattumaa, se on tieteellisen tiedon tulos. 7mm luodin tekenä haava ei umpeudu lihaksessa enää. Tuottaa ilmarinnan mettolle jos ei muuten henki lähde.

7 mm mauser oli britelle tuttu buurisodan ajoilta. kehittivät 276 kaliberisen koekaliberin ja aseenkin. I-kähinä sekoitti tämän projektin. Jos kohta se oli jo muutenkin karannut käsistä, korkeapaineinen patruuuna kulutti asetta eikä ehkä joka nurmipora osaa hyödyntää yli 1000 jaardin tarkkaa kantamaa.

II-kähinän jälkeen oli taas aika uudelle aseelle, 276-kaliberinen bulpup ja toinenkin oli valmiina ja FN FAL samalle patruunalle pesitettynä. Kohtuullinen kantama ja tarkkuus, kevyt rekyyli, hallittavissa sarjatulella. USA halusi käytää vanhoja aeita, patruunoita ja taktiikoita, mutta nimetä ne uudestaan, 30-06 lyheni sentin, nimettiin 308:si, siihen jäi sillä kertaa.

Sata vuotta sitten oli 7 mm USA:ssa ajankohtainen, rahaa ei herunut, sotaa ei enää ikinä tule, tiedettiin. No, oikeasti tiedettiin, että rahaa ei heru ennen sotaa ja sitten on liian myöhäistä.

Nyt on siten ihan uusi patruuna keksitty, 6,8 mm korkepaineinen patruuna. Kuin wanha 7mm mauser mutta ladattu modernille aseelle, modernilla uudilla.

Antaas kattoo kuinka nyt käy.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Ruotsista voisi tällä kertaa ottaa mallia. Ympäristöministeriön lakkauttaminen ja yhdistäminen maa- ja metsätalousministeriön kanssa olisi kannatettava ajatus. Uuden ministeriön nimeksi voisi tulla maatalous- ja luonnonvaraministeriö.

Ministeriössä voisi olla kaksi ministeriä joilla olisi työnjako. Ministeriön päällikkönä toimisi maa- ja metsätalousminsteri. Ministeriön kakkosministeri olisi luonnonvaraministeri joka valvoisi luonnonvarojen vastuullista hyödyntämistä, sekä suojelualueita eli kansallis- ja luonnonpuistoja.

Ympäristöministeriön nykyisistä tehtävistä asunto-, rakennus-, kaavoitus- ja vesihuoltoasiat pitäisi siirtää sille ministeriölle joka vastaa kuntien asioista. Nuo kun ovat kuntien tehtäviä. Ennen kunnista vastasi sisäministeriön kuntaosasto, ja viimeiset 15 vuotta ne ovat olleet jossain valtiovarainministeriön osastossa. Onko sekin kuntaosasto. Tuo olisi siis se mihin tehtävät siirrettäisiin.

Huoltovarmuusasiat pitäisi varmaan siirtää puolustusministeriölle. Sitä joku persu ehdotti. Vai kävisikö maa- ja metsätalousministeriö siihen? Mitä Ykä veikkaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos lisäyksistä. Jenkithän ovat tosiaan ottamassa sitä 6,8-millistä käyttöön.

vieras: En veikkaa mitään, mutta ihan hyviä ehdotuksia.