maanantai 10. lokakuuta 2022

SITÄ VAPAUTTAJAA ON VAAN NIIN MONENLAISTA

Vaihteeksi lyhyt juttu Venäjältä. Törmäsin meinaan uutiseen jonka mukaan Venäjällä juhlittiin hiljattain sitä että ”puna-armeija vapautti Sallan Alakurtin syksyllä 1944”. Sinänsä termi vapauttaminen on sotilaallisestikin hieman huvittava sillä sodan aikana puna-armeija ei ollut suinkaan edennyt sinne vaan sieltä vetäydyttiin taistelutta rauhan tultua.

Rintamalinjat jatkosodan loppuessa

Toisekseen voi todeta että termi vapauttaminen on aika irvokas kun kyseessä oli suomalainen kylä jonka Neuvostoliitto ryösti itselleen vuonna 1939 – 1940 käymässään valloitussodassa. Alue oli ryöstetty ja vuonna 1944 ryöstäjä otti ryöstösaaliinsa takaisin.

Vanhaa ja ryöstettyä Sallaa

Murmanskin aluehallinnon jäsen Irina Prosolenko kommentoi tätä ”vapautusjuhlaa” näin:

Me muistamme aina ne, jotka antoivat meille mahdollisuuden elää vapaassa maassa, emmekä koskaan unohda heidän rohkeaa urhoollisuuttaan.

Kun ajattelee tuota termiä ”vapaa maa” niin on ehkä hyvä muistaa että silloiset puna-armeijan sotilaat taistelivat yhden historian verisimmän hirmuhallinnon puolesta. Joka tappoi omiaankin miljoonakaupalla ja hyökkäsi ihan oikeasti vapaan Suomen kimppuun liittääkseen sen itseensä. Samoin kuin se jakoi tuota tappavaa vapautta ympäri itä-Eurooppaa. Pohjois-suomalaiset siviilithän pääsivät nauttimaan myös tuosta puna-armeijan partisaanien rohkeasta urhoollisuudesta eli naisten ja lasten teurastamisesta.

Tietysti voi ajatella että kyseinen Prosolenko heitti kuitin jonka saattaa sitten tarvittaessa kategorisesti kiistää. Mutta Venäjällä tuskin nykypäivänä paljoa vitsaillaan.

Muistutetaan myös toisesta ja tuoreemmasta ”vapauttajasta” joka tulee lännestä. Asiaa kannattaa pitää esillä. Kas kun EU on kovasti vapauttamassa Suomea metsästyksestä. Yksi askel otetaan ensi vuoden helmikuussa kun lyijyhaulien käytön kieltäminen kosteikkoalueilla astuu voimaan Suomessa 15.2.2023. Ja kun katsoo karttaa niin Suomessahan tuota kosteikkoa riittää ja myös suot lasketaan niihin:

Ja joka ainoaan kosteikkopaikkaan tai kosteikoksi tulkittuun paikkaan määritellään sadan metrin suoja-alue. Hotellin respassa herää vaan kysymys että milläs merkeleellä tuota valvotaan? Pannaanko poliisipartiot kiertämään pitkin metsiä? No, siinähän ”vapautetaan” poliisit myös normaalista poliisityöstä tyhjän paskan hiertämiseen. Ja mitenkä on, jos poliisi tapaa esim. Ykän ja Lötjösen metsällä niin onko heillä oikeus tehdä ruumiintarkastus jos kyseiset käppäherrat eivät siihen suostu? Väkisinkö ehkä?

Näissä kuvissa ja tunnelmissa aloitellaan uusi viikko.

30 kommenttia:

J. Jörgensen kirjoitti...

No, veikkaisinpa, että jos Ykä ja Lötjönen tavataan metällä haulikot valmiiksi kainalossa tai olalla, niin tuskinpa konstut kovin tomerasti vaativat saada tehdä mitään tarkastuksia. Eiköhän homma hoidu asevelihengessä ihan rennoilla puheilla - niinkuin tietysti pitääkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, J.Jörgensen. Järkevässä maailmassa näin olisikin. Nykyisin ei ole varma. Riippuu vähän siitä, kuinka virkaintoinen poliisi on kyseessä.

QroquiusKad kirjoitti...

Kaipa se Ryssä vapautti Alakurtin samalla tavalla kun joku "vapautetaan tehtävistään", eli tosiasiassa annetaan kalossinkuva takapuoleen.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kohde on oikea, eli tässä tapauksessa Ykä, hetero keski-ikäinen valkinen lihansyöjä, niin keinovalikoimaa riittää. Ainakin periaatteessa. Syrjäseudun poliisista en tiedä, mutta Stadissa ja sen tuntumassa Maria Verinen ujuttaisi tarvittaessa mellakkapoliisit kunnolla kurmuuttamaan Ykää. Kuten kävi koronaa vastaan rotestoineille.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Lyijyhaulien valmistusta ja myyntiäkö siis kuitenkaan ei kielletä (mitä olisi helpompi valvoa) vaan ainoastaanko niiden käyttö suoalueilla?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siitä "vapauttamisesta" päästiin nauttimaan etelämpänäkin sillä Pohjois-Karjalassa nuo "sankarit" tuhosivat varuskuntia, lentokenttiä ja muuta olennaista sotilasinfrakstuuria (lue siviilikyliä) aina Liperiä myöten.

Puna-armeijakaan ei noita rosvoja suostunut huoltamaan vaan nämä Suomen alueella riehuneet "partisaanit" koottiin, "koulutettiin", johdettiin ja "huollettiin" puolueen toimesta. Juri Kilin piti aiheesta erinomaisen esitelmän Joensuun yliopistolla kymmenisen vuotta sitten. Neuvostoarmeija ja kansankomissariteetin NKVD ylläpitivät omia kaukotiedusteluosastojaan, nämä "partisaanit" taasen kokosi ja varusti kommunistinen puolue lähinnä rangaistusvangeista sekä kiihkoilijoista.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin!

Huomioiden tuokin lyijy-asetus! Äkkiä ei uskoisi, että euroopassakin soditaan?

Menisivät sinne noita äly-hoi-älä-jätä direktiivejään tarjoilemaan...


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole kauaakaan siitä, kun puhuttiin, että elämme mielnkiintoisia aikoja. Näyttää kyllä siltä, kuin Paasikivi sanoi: Hirmuista, hirmuista!! Eli emme enää elä milenkiintoisia aikoja vaan elämme HIRMUISIA aikoja.
Nukkeprinsessat hallitsevat vailla todellisuuden tajua ympäröivästä maailmasta ja pääpahis heittelee enalta opetettuja sutkauksia maailman suurten päälliköiden kokouksissa. Ja mitä tekee meidän "totuusmedia"? Oiku ihqua, kyllä se sanna osaa.
:itut tai. askat se mitään osaa, jos osaisi olisi jo viimeistään vuosi sitten käynyt salen juttusilla ja sanonut, että emmää ala ku en osaa.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä tulee poliisin oikeuteen tehdä Ykälle ja Lötjöselle väkisin turvallisuustarkastus ja vaikka takavarikoida heidän aseensa, he tekevät sen tarvittaessa ja siitä jo pelkästään napsahtaa syyte virkamiehen vastustamisesta.

Kas, poliiseilla on aseet ja valtiovallan oikeus ja velvollisuus käyttää niitä.
Ykällä ja Lötjösellä on tasan kaksi vaihtoehtoa:

joko alistua tarkastuksiin ja vaikka asetakavarikkoon tai tehdä kaksi poliisinmurhaa.
Seuraavana päivänä kylässä on kaksikymmentä poliisipartiota ja Karhu-ryhmä plus KRiPon tutkijat.
Sitten Ykä ja Lötjönen lähtevät lusimaan elinkautista tai tulevat ammutuiksi virkamiehen väkivaltaisessa vastustuksessaan. Kolmas vaihtoehto on tietysti ampua itsensä.

Sillä kuten olet itsekin sanonut, poliisi ei jaa hopeamitaleja.

Anonyymi kirjoitti...

Kevennystä. Puujalkavitsiä armeijasta jos Ykä sallii. Vanhoja mutta ajankohtaisia. Päivystävä sotilasmestari tulee alokkaiden tupaan ja siellä hiljaista. Tarvitsevat ohjeita.

-kun tulen tupaan huudatte huomio ja kun tulen kohdalle teette ilmoituksen, herra sotilasmestari, alokas senjasen kaappi
-herra sotilasmestari, alokas senjasen kaappi
-mikä teidän nimenne on
-alokas Senjanen, herra sotilasmestari
-mikä teidän ammattinne on
-hitsari, herra sotilasmestari
-ette te ole hitsari vaan hitsaaja, onko selvä
-selvä on, herra sotilasmestaaja

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä suomesta sen verran aktivistejä, kylähulluja, vihreitä ja stalinisteja, löytyy, että täätä kammottavaa luontorikosta saadaan valvottua. Että, hui kauheeta, hauli vois osua kosteaan maahan. Korpia, soita, ojia, allikoita, tulvalätäköitä ja muita kosteikkoja löytyy muuten aika paljon. 100 metriä suojaetäisyttä - öö, montako hehtaaria löytyy aluetta joka EI ole lyijyhaulikiellon alainen. ainakin Tuppukylän ampumarata on lähempänä kuin sata metriä ojia, suota ja tulvalätäkköä. Itse asiassa radalla on ojia ja suo, ei niihin hauleja päädy mutta voisi, jos ammutaan väärässä paikassa väärään suuntaan. Ihan selvyyden vuoksi: Ei näissä ole ainakaan vuoden 1965 jälkeen oleillut vesilintuja tai kahlaajia.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/74-20001072

Minäkin kannatan rikosoikeudellisen vastuun alaikärajan laskemista. 14 vuotta on parempi kuin 15, mutta 13v se vasta tekisikin hyvää. Silloin nääs tyypillisesti alkaa pahin teinien perseilyikä kun siirtyvät ns. yläkoulun puolelle, tutusta lähikoulusta isompaan yksikköön jossa ties minkalaisia oppilaita.

Anonyymi kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/74-20001072

Minäkin kannatan rikosoikeudellisen vastuun alaikärajan laskemista. 14 vuotta on parempi kuin 15, mutta 13v se vasta tekisikin hyvää. Silloin nääs tyypillisesti alkaa pahin teinien perseilyikä kun siirtyvät ns. yläkoulun puolelle, tutusta lähikoulusta isompaan yksikköön jossa ties minkalaisia oppilaita.

QroquiusKad kirjoitti...

Laiteaan toinenkin inttivitsi, joka sopii nykypäivän tuottamiin iloisiin tunnetiloihin:

ylipursimies oli tekemässä aluksella tarkastusta, ja ylös katsellessaan oli kompastua kannella lojuvaan köysikieppiin.
Hän karjui:

"Kuka saatanan kusipää on vittuillessaan jättänyt tuon helvetin köyden tähän perkeleen kannelle lojumaan jumalauta!?!"

Sen jälkeen hän kiroili vuolaasti.

Isä Nicolae kirjoitti...

Surkuhupaisana sutkauksena voisi todeta lähihistorian laajimman paradoksin: muodollisesti NL kaatui 1991, mutta tosiasiassa se vain muutti apparatuksensa Brysseliin ja ideologiansa globalismiin.

Lyijyhaulikielto on mitä vaikein maastollisesti, sen täällä Pohjois-Karjalassa mehtuussa huomaa. Oma tölli on järvenrantapaikka, eli teertä pihakoivusta ei niin vaan enää tähtäilläkään? Mitkä paukut jäävät sitten sallituiksi, eli kuinka korvata iskuteho jne?

Mutta kuten Ykä alati muistuttaa, älkäämme me muurahaiskansalaiset turhia pähkäilkö ja tyhjää kritisoiko. Aina niin armaan Federaatiomme keskuskoneisto on puhunut - ugh! - ja sehän totta kai tietää asemamme ja elämämme parhaiten.....Totelkaamme vaan tiellä kohti intersektionaalis-globaalia onnelaa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Tapsalle vaan, Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Huru-ukolle, Ano2:lle, Pyssymiehelle, Ano3:lle ja Isä Nicolaelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Mainitsemassasi vapauttamisessa sentään vapautettu jää henkiin. Neuvostovapauttamisessa se ei ollut ensinkään varmaa.

Tapsa vaan & Qroquius Kad: Helsingissä poliisilla on tietysti jo tunnettuja toimintatapoja mutta en oikein usko että pienempien paikkakuntien poliisit ihan mielellään alkavat pakkotoimiin moisen asian kanssa. Ja siks toiseks, selkoset ovat laajat ja poliisien lukumäärä kovin pieni.

Ano1: Toistaiseksi on juuri näin.

Tvälups:

Viesti1: Olet kommentissasi täysin oikeassa. Puna-armeijallakin oli sotilaita sotilaan moraalilla ja nämä olivat puolestaan täysiä murharyhmiä. Ja niitä iskuja tuli Pohjois-Karjalaa myöten.

Viesti2: Joo. Siellä tuskin on aikaa miettiä että meneekö lyijyä vesistöön.

Huru-ukko: Kuvasit nykypäivää osuvasti.

Ano2 & Qroquius Kad: Kiitokset vitseistä.

Pyssymies: Tuskin niitä aktivisteja paljoa löytyy. Ainakaan sellaisia jotka viitsisivät oikeasti lähteä häpelikköön etsimään metsästäjiä.

Ano3: Olen samaa mieltä.

Isä Nicolae: Asia on valitettavasti niin kuin sanoit.

Anonyymi kirjoitti...

Se piisaa, että istuskellaan maantiellä ja katsotaan kuka tulee mettältä. Sitten vaan aktivisti tekee tutkintapyntöä ja muuta kiusaa. Ja ne stalinistit on sitkeitä, ne löytää liito-oravan paskat ja tyhjät hylsyt. Ja haulikupit analyysiin yliopistolle, kun lyijyä löytyy kupista kerrotaan se luottotoimitelijalle pravdaan. "Äärioikeistolainen vihakirjoittelija ammuskeli lyijyhauleja arvokkaan kosteikon vieressä!"

Pyssymies

-TR- kirjoitti...

Se on monille suomalaisille kansallismielisille tullut ikävänä yllätyksenä että monien muiden maiden anti-globalistit kansallismieliset, joita pidettiin hengenheimolaisina, ovat tässä Ukrainan sodassa ihan 100% Venäjän puolella.

Jotkut tahot näkevät että Venäjä on jokin vastavoima länsimaita riivaavalle kulttuuri-marxilaiselle hulluudelle.

Eihän tuossa ole mitään järkeä mutta noin ihmiset asian näkevät ja tietenkin on myös helpompi huudella turvallisen matkan päästä kuin olla Venäjän rajanaapuri.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo s-tanan kosteikkoasetus tekee Saharastakin järven, sillä sen mukaisesti kaikki alueet joihin muodostuu sateella lätäkkö on käsiteltävä kosteikkoina!

Uppoavan imperiumin toimintaa: tuotetaan lakeja (direktiivejä) lakien tuottamisen vuoksi.

Yleinen lainkuuliaisuus senkun paranee näiden avulla/johdosta?

"Jos se ei ole oikeus ja kohtuus, ei se saata olla lakikaan" oli ammoinen ohje lainsäätäjille mutta kuten ns maalaisjärki, on kyseinen ohjekin enää urbaanilegenda tässä järjettömässä pykäläviidakossa, jota euroopan unioniksi kutsutaan.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Poliiseista, nuorista ja innokkaista. Pohojammaalla tapahtunutta. Meni nuorempi vanhemmalle konstaapelille kertomaan että lohen salakalastajia on joella. Vanhempi katsoi ikkunasta, satoi, sanoi että siellä kastuu. Menen sitten yksin, sanoi nuorempi. Tuli muutaman tunnin kuluttua takaisin läpimärkänä. Kalastajat olivat heittäneet jortaniin, johon vanhempi, minähän sanoin että siellä kastuu.

Syytä toiseen en tiedä, mutta poliiseilla oli uusi mökki kauniin erämaajärven rannalla. Menivät sinne keväällä ja mökki oli tuhannen peen päreinä. Tarkemmat tutkimukset osoittivat että savupiipusta oli ilmeisesti laskettu sisään räjähteitä koska mökki oli metrin pätkinä sadan metrin säteellä.

Kolmas sattuu sukuun. Isoisoisäni, poliisikonstaapeli lähetti nuoremman tarkastamaan huhuja pontikankeittäjistä. Siihen aikaan liikuttiin polkupyörällä pitkiäkin matkoja. Nuorempi oli poissa pari- kolmepäivää joka ei vielä aiheuttanut ihmettelyä mutta nuoremman huono kunto takaisin tullessa kyllä. Siihenkin löytyi selitys. Pontikankeittäjät olivat löytyneet ja tarjonneet maistiaisia näytteeksi.

Ideologioista ja väreistä riippumatta hallintohimmeleistä tulee aina korkeita mammuttimaisia pyramideja jotka paisuvat paisumistaan ja alkavat suojelemaan muurahaiskansalaisia heiltä itseltään. Kuvittelevat olevansa maailman säätäjiä mutta widuiksihan nuo ovat loppujen lopuksi aina menneet.

Samaa ideologiaa kannattavat eivät koskaan näe noissa himmeleissä mitään ongelmaa vaan pyrkivät sisälle hallinnon rattaisiin koska siellä on turvassa maailman pahuudelta. Muurahaiskansalaisella ei ole vaihtoehtoa koska sitä ei hevillä anneta. Pitää vain maksaa ja kärsiä. Nyt katselemme EU hallinnon paisumista. Sitten ihmetellään kun veronmaksajat loppuvat. EU parlamentti taitaa olla tällä hetkellä maailman turhin parlamentti. Virkamiesten määristä puhumattakaan.

Hallinto ei koskaan saisi olla himmeli. Matriisiorganisaatiot on nähty ja huonoksi havaittu. Linjaorganisaatio on ainoa toimiva, mutta sen pyramidin pitää olla matala ja jättää paljon tilaa paikalliselle päätöksenteolle. Massiivisissa pyramideissa huipulle pääsevät yleensä vain psykopaatit ja heidän alapuolellaan juoksee lauma lampaita joille maksetaan "käskyjen" toteuttamisesta. Jonkun kolmannen osapuolen rahoilla, palkkaa joka on tavallisille kansalaisille saavuttamaton unelma.

Anonyymi kirjoitti...

Kekkonen sanoi aikanaan, suomalaisten etu kulkee kaiken muun edellä. Nyt sanotaan, oma kansa ensin ajattelu on vahingollista. Muiden kuin suomalaisten edun ajaminen on toiminut kyllä jo pidempään. Muuttunut kuin varkain. Mutta milloin ja miten. Veikkaisin että lähtölaukauksen ampui Holkerin sinipuna hallitus joka aloitti 1987. Sitä kutsuttiin nimellä rakennemuutos. Se vei meidät syvimpään lamaan sitten maailmansodan. Seuraavat hallitukset jatkoivat samalla linjalla ja tässä ollaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, TR:lle, Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: En usko, että ovat niin viitseliäitä. Ne ovat hyviä teettämään asioita toisilla.

TR: No itse asiassa onhan se vastavoima mutta ei se meille vaihtoehtona ole yhtään parempi. Sen kansallismielisyys kun ei ole varsinaisesti nationalismia vaan imperialismia ja toisten alistamista. En sinänsä kiellä sitä että länsi on sen kulttuurimarxilaisuutensa kanssa täysin sekaisin mutta Venäjästä on aivan turha etsiä apua. Oja ja allikko.

Tvälups: Tuo on täysin totta. Ja direktiivejä tehdään asioista joista direktiivin laatijoilla ei ole mitään käsitystä. Tuntuu vaan että Suomi on kuin laboratorio jossa katsotaan että mitä kaikkea noille onnettomille pystyy syöttämään.

Ano: Hyvin tuumittu. Ovatko nuo kertomasi tapaukset uusia vai kuinka vanhoja?

Anonyymi kirjoitti...

Irina Prosolenkolla oli luultavasti mielessään se, että Pohjois-Suomessahan oli sodan aikana paljon saksalaisia sotilaita. Ja ehkä, tai niin hän ainakin luulee, pikemminkin saksalaiset, siis natsit, eivät niinkään suomalaiset, valtasivat Sallan ja Alakurtin jatkosodan aikana. Mahtaakohan hän olla edes tietoinen siitä, että ennen talvisotaa alue oli kuulunut Suomeen?

Mito Islam kirjoitti...

Onkohan se Putte jokin vastavoima globalismille? Jos on niin helvetin huono sellainen ja täysin venäläisestä perspektiivistä josta ei meille länkkäreille ole mitään apua. Eiköhän Putteri näyttele sitä pahiksen roolia tässä kyseisessä näytelmässä, onhan hän itsekin ravannut kässäriä lukemassa ygl puulaakissa aikoinaan. -15 alkanut isomman vaihteen operaatio jossa invaasiosta alkanut koronan kautta Ukrainaan päätynyt sekoileminen on ollut ilmeisesti menestyksekäs juttu, kansat on saatu revittyä keskenään kinaaviksi pirstaleiksi, kaikkia yhdistää pelko ja viha(kohteet vain eri) näissä tunteissa rypevät eivät kykene järjelliseen ajatteluun ja ovat juuri sitä massaa jota voidaan muovata haluttuun suuntaan, niin idässä kuin lännessä.
Kun näin hyvään alkuun ollaan päästy loppua ei tulla ihan kohta näkemään, joitakin vuosia eteenpäin ruuvin hiljaa kiristyessä niin olemme siinä pisteessä että olemme valmiita kruunaamaan sarvipään maailman valtiaaksi kunhan hän vain lupaa hieman helpotusta hätään.

Anonyymi kirjoitti...

Salakalastuksen torjunnasta ja mökin räjäyttämisestä taitaa olla aikaa noin 50 vuotta. Pontikankeiton tarkastuksesta varmaan sata vuotta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Mito Islamille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Hyvin mahdollista. Hän kun on oppinut venäläisen historianopetuksen.

Mito Islam: Ymmärsitkö niin että kommentissani jotenkin puolustin Putinin toimia?

Ano2: Kiitos täsmennyksestä. Nykyisinhän tuo olisi aika epätodennäköistä.

Mito Islam kirjoitti...

En missään nimessä ymmärtänyt, se on tullut hyvinkin selväksi ettei täällä paljon ymmärrystä saati hyväksyntää Puten toimille ropise. Lähinnä otin kantaa käsitykseen että Putte olisi joku vastavoima globalisaatiolle, mielestäni ei ole ,Putte ja Bidee ovat mielestäni samaa paskaa eri paketissa eikä kummallakaan ole mitään hyvää tarjottavaa tämän pussinperän kansalaisille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Mito Islam. Totta joo. Minä en luota itään enkä länteen.

Joppos123 kirjoitti...

Kun lähtee metsälle niin kahdet patit matkaan. Jos tulee vihiä virkavallasta niin suitsait sukkelaan lyijyhaulit taskuun ja muuta tilalle. Muutoin kojauttelee sillä lyjyllä.
Ei kai ne ala niitä hauleja saaliista tonkimaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Tuo käytäntöhän on ollut sorsavesillä käytössä jo pitkän aikaa. Sinänsä tässä ollaan tuumailtu että kuinka suurella innolla poliisi alkaisi niitä taskuja tutkia. Ja millä resursseilla.