maanantai 24. lokakuuta 2022

PROPAGANDA JA HÄRSKIT MIELIKUVAT

Sehän ei ole uutinen että vihervasemmistolainen valtamedia tekee ihan mitä tahansa pitääkseen yllä nykyistä yhteiskuntamallia joka on sille yhdistelmä paratiisia, äitiä ja suolta, jossa se voi löhöillä kylläisenä lapamatona. Siitä tuli hyvä esimerkki aivan hiljattain kun Helsingin Pravdan toimittelija Sami Sillanpää pamautti kolumintekeleeseensä kaksi asiaa joilla ei ole mitään tekemistä keskenään mutta antoi mielikuvan että onhan niillä ja vakavaa sekä veristä onkin.

Pienen alkumaistiaisen saa alaotsikosta eli ”Ukrainalaisten runojen lukeminen on nyt vastarintaa. Niin on myös suomenruotsalaisten.” joskin tässä vaiheessa lähinnä vähän ihmetyttää että mitäs tekemistä noilla on keskenään. No, juttuhan alkaa ja siinä on paljon asiaa josta en ole toimittelijan kanssa eri mieltä. Otteita:

Venäjä ei toteuta Ukrainassa vain valloitussotaa. Se tekee kansanmurhaa, etnistä puhdistusta. Pyrkimys on mitätöidä Ukrainan kulttuuri ja kiistää Ukrainan olemassaolo kansakuntana. Venäjän johtaja itse on julistanut, että Ukrainaa ei hänen mielestään ole.

Siksi nyt pitää lukea ukrainalaisia runoja. Tai romaaneja, historiateoksia, mitä vain. Pitää kuunnella ukrainalaista musiikkia, katsoa elokuvia tai tv-sarjoja.

No, tuostahan en ole eri mieltä. Tosin en ole aivan varma että tarvitseeko Ukraina juuri nyt sitä että joku suomalainen lukee runoja vai tarvitsisiko se ehkä enemmän aseita ja ampumatarvikkeita. Mutta ei nyt takerruta yksityiskohtiin. Koska siitä olemme samaa mieltä että Venäjä tekee käsittämättömiä ja rikollisia hirmutekoja.

Ukrainan kulttuurin arvostaminen on nyt teko sivistyksen ja vapauden puolesta. Kapinaa barbariaa vastaan.

Kansalliset ikonit ovat tärkeitä. Ne ankkuroivat kansakuntaa historiaan. Niihin voi hädän hetkellä tukeutua, kun tarvitaan muistutusta siitä, keitä olemme ja mistä tulemme.

Ja eihän tässäkään mitään. Tosin hieman huvittaa että vihervasemmistolaiselle jonkun toisen maan kansalliset ikonit ovat tärkeitä kun suomalaisten vastaavat taas ei. Nehän ovat jotain naurettavaa koska eihän suomalaisuutta ole olemassakaan. Se on pelkkä sosiaalinen konstruktio. Mutta ei taaskaan takerruta yksityiskohtiin.

Jos kyseisen toimittajan kirjoitus olisi jäänyt tähän niin en minä olisi siitä postausta tehnyt. Nyökkäillyt lähinnä vaan, todeten että eipä Hesarillakaan ihan aina pieleen mene.

Mutta eihän se siihen jäänyt. Sillä sitten seuraa jutun härski osuus jossa Ukrainalla tehdään suomalaista sisäpolitiikkaa varsin ällöttävällä tavalla ja pistetään perussuomalaiset venäläisten kansanmurhaajien kanssa samaan pärekoriin:

Yöllä valvoessa uutisissa osui silmiin perussuomalaisten uusi kielijulistus, joka sisältyy puolueen ”suomalaisuusohjelmaan”. Tuli sekin luettua. Ohjelmassa puolue lietsoo kielikiistaa. Hyökkäys kohdistuu pääasiassa ruotsinkielisiin.

Perussuomalaisille tekisi hyvää lukea runoja. Aloittaa voi vaikka Suomen kansallisrunoilijasta.

Hän runoili taistelustamme itäistä sortajaa vastaan, rakensi itsetuntoamme ja inspiroi suomalaisen kansallisuusaatteen. Tämän kaiken Johan Ludvig Runeberg teki ruotsin kielellä.

No näin. Kansanmurhaa toteuttava Putin ja sinänsä muutenkin toimimatonta pakkoruotsia vastustavat perussuomalaiset niputetaan komeasti samaan nippuun. Niin kuin persutkin olisivat suunnittelemassa kansanmurhaa. Samoin kuin ne hyvin monet ihmiset, jotka eivät pakkoruotsista perusta. Potentiaaliseksi kansanmurhaajaksi päätyy valtamedian silmissä kovin helposti. Mutta viesti on selvä. Älkää vaan äänestäkö persuja. Saatatte olla tekemässä kaasukammioita.

Huomaa, että vaalit ovat selvästi tulossa ja valtamedia on selkeästi tilaamassa haisunäädän kusimyrskyjä joilla ei faktojen kanssa tarvitse olla mitään tekemistä. Mutta valtamediahan ei ole ennenkään antanut totuuden häiritä hyvää läppää.

Sanotaan että ennen maa repee kuin huora häpee mutta vihervasemmistolainen valtamedia ei edes tunne sanaa häpeä.

Ja laitetaan sitten vielä pieni huomautus jatkuvasta saippuaoopperasta ”Pekka ja Isis” joka on jatkunut jo pari vuotta. Aivan hiljattainhan Suomi sai YK:lta pyyhkeitä kun ei ollut hakenut Isis-lapsukaisia (minkä ikäisiä muuten lienevätkään) Suomeen. Nythän näiden Isis-äitien sukulaiset ovat hoksanneet hakea Suomesta korvauksia. Tietysti herää kysymys, että kuinkas suomalaisia nämä ovatkaan mutta kun asia on vielä kesken, niin laitan vaan avoimen veikkauksen:

a) Suomi älyää olla maksamatta pennin latia ja hryvnan hryvnaa.

b) Suomi pulittaa just kaiken mitä vaaditaan.

c) Joku muu. Mikä?

Tietysti asiassa muistuu mieleen tämä karkoitettu, Irakissa ”kuollut” ja henkiin palannut jätkä. Eli jos korvauksia maksetaan niin sukulaisia saattaa löytyä yllättävän paljon.

No, hyvää alkanutta viikkoa kaikille joka tapauksessa.


34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on kyl... 80 vuotta meille on opetettu nationalismin porttiteoriaa eli ääni koti/uskonto/isänmaa johtaa sotaan Neuvostoliiton kanssa. Nyt ukrainalaisten nationalismia pitää tukea, koska emmehän halua heidän joutuvan sotaan. Ja tietenkin suomenruotsalaista nationalismia pitää tukea koska se on parempaa, ei-nationalistista nationalismia.

Tää onkin vaikea rasti toimittajille ku nationalismi tekee paluuta. Vähän niinku ydinvoima tai viisumivapaus ja mitä lue.

T Kumis

Historix kirjoitti...

Aamun radiouutisissa (klo 6:00) Yle kertoi kuinka arktinen yhteistyö on loppunut Venäjän hyökkäyssodan seurauksena. No tämähän on ihan faktaa, ei siinä mitään. Mutta sitten saman uutisen sivulauseessa Yle pistää propagandavaihteen päälle väittäessään, että arktisen Jäämeren ilmasto "lämpenee kolme kertaa muita alueita nopeammin".

Miten ne viitsivät valehdella asiasta, joka on tarkistettavissa. Blogisti Professori julkaisee aika ajoin NASA:n satelliittilaskelmia pohjoisen napa-alueen jääpeiton koosta. Vuotta 2012 lukuun ottamatta kyseinen jääpeite voi hyvin. Kesällä supistuu, kasvaakseen taas talvella. Mitään merkkejä pohjoisen ilmaston kolminkertaisesta "lämpenemisnopeudesta" ei ole. Silti meidän Yle, no Yle on Yle vaikka voissa paistaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Laskeeko Venäjä aseensa, jos lännessä aletaan lukea ukrainalaisia runoja? On monesti vaikea seurata toimittajien ajatuksenjuoksua. Jos perussuomalaiset haluavat pois "toisen kotimaisen" (5%) PAKOLLISEN opiskelun kouluista, vähentää kahden kielen kustannuksia yhteiskunnassa sekä lopettaa suomenruotsalaisten erikoiskohtelun esim. yliopistoissa, uuninluukut kolisevat? Missä on se kuuluisa tasa-arvo? No, eipähän siitä puhuta kuin silloin, kun kantasuomalaisen on luovuttava jostakin toisen hyväksi, oli se sitten suomenruotsalainen, arabi tai musta mies Afrikasta.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumikselle, Historixille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Joo, toimittajan on oltava tarkkana tietääkseen että mikä on minäkin päivänä pop ja mikä taas down ja out.

Historix: Yle ja Hesari suorastaan kilpailee keskenään että kumpi on kovempi. Ja tuo Ylen uutisen tapa on hyvin yleinen. Uutisoidaan jotain ja laitetaan sekaan ilmasto- yms. propagandaa joka ei sinänsä liity aiheeseen. Pinnat muuten Professorille että hän jaksaa tarkkailla noita asioita ja postata niitä meille luettavaksi.

Rouva Ano: Minä vähän luulen, että koko kirjoituksen pääkohde oli nimenomaan perussuomalaiset. Ja tuo on totta mitä sanoit. Jos Suomessa joku luopuu ja kustantaa sen, ettei toisen tarvitse luopua niin se on nimenomaan ja vain kantasuomalainen.

Olavi Koskela kirjoitti...

Eipä tosiaan rajaa härskiydellä. Jos nämä ISIS -lapset itse - jotka siis ymmärtämättöminä lapsukaisina on hinattu sinne ihanaan kalifaattiin, tai tehty siellä - hakisivat korvauksia siitä, että Suomen valtio ei ole hoitanut hommiaan, niin jostain korvauksista voisi ehkä keskustella. Tämä olettaen siis, että kyseiset yksilöt ovat kiistatta Suomen kansalaisia. Mutta mikä osapuoli asiassa ovat äitien sukulaiset? Toivottavasti ei oikeusistuimien tai viranomaisten aikaa ei kuluteta tämän typerän ahneuden selvittelyyn enempää, kuin mitä tarvitaan hakemusten heittämiseen roskikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Itse veikkaan vaihtoehtoa b) Suomi pulittaa kaiken mitä vaaditaan

PS.Aika monella huoralla ei ole sen enempää hävettävää kuin muillakaan ihmisillä, päin vastoin moni on uhrautunut perheensä puolesta mihin ei kaikista ole. Näin ainakin joissakin valtioissa.

Kaarlo Markkanen

KKi kirjoitti...

Siis hetkinen... Ymmärsinkö oikein? Joidenkin muslimin poikasten serkut ja kenties herkut hakee korvauksia. Syystä että Suomen valtio ei ole roudannut emojensa sinne kärräämiä hellan telttuja Suomeen lihapatojen ääreen???

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olavi Koskelalle, Kaarlo Markkaselle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne. Myös minä veikkaan että Suomi pulittaa kaiken mitä pyydetään ts. vaaditaan ja sittenhän niitä vaatijoita löytyy lisää. Kaarlo on muuten oikeassa. Huora on oikeastaan hyvin rehellinen ruumiillisen työn tekijä ja paljon luotettavampi kuin esmes poliitikko tai toimittaja.

KKi: Joo. ymmärsit oikein. Mikseivät hakisi? Kas kun se tässä maassa ja tämän hallituksen alaisuudessa saattaa onnistua. Ei se hullu ole joka vaatii vaan se, joka maksaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Tämä on jotain sukua maakuntalehden tämänpäiväiselle uutimelle, jossa käsiteltiin Suomeen edelleen tulevaa Ryssän LNG-kaasua.
Se tulee pitkäkestoisen sopimuksen mukaisesti, ja vastaanottajan on se maksettava vaikka ei sitä ottaisikaan vastaan.
Asia liittyi Suomessa nyt puheena olevaan mahdolliseen lakiin kieltää Ryssän fossiilisen energian tuonti, jolloin saataisiin aikaan force majeure, ettei enää olisi pakko maksaa.

Miten niin muka nyt on enää mikään pakko maksaa?
Vielä vuosi sitten Ryssä olisi voinut ehkä saada Suomelle jotain kansainvälisiä seuraamuksia sopimusrikosta.
Nyt ei takuuvarmasti enää mikään kansainvälinen taho puuttuisi siihen, että Suomi ilmoittaisi Gasumille ettei maksa enää latin latia eikä hryvnan hryvnaa heidän kaasustaan, joten pumpatkoot sitä tai olkoot pumppaamatta, piste.

Joten miksi sitä kaasusta siis maksetaan?
Vain ja ainoastaan siksi, että muuten juuri tämä Sanni Suunapäänä ja hänen molempiin sukupuoliin kuuluvat kaikenikäiset Virhetyttökaverinsa nostavat Taivaankorkean Kirkurääkynän ihanan pikku Ryssän puolesta, itsekään oikein tietämättä miksi.
Tuntuu vaan niin hyvältä raivota yhdesssä.

Sitäpaitsi Oma kansa ensin - ajattelu on vahingollista!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jaa-a, en osaa sanoa mihin asia kehittyy. Ja tää meni aika lailla ohi postauksen aiheesta.

QroquiusKad kirjoitti...

Luulin tämän olevan ainakin kontekstissa bloggauksen aiheen kanssa, mutta ei se sitten ollutkaan.
Itse kaasuasia oli lähinnä kehyskertomus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Toki kommentteja voi esittää ja julkaisen ne mielelläni. Mutta postauksen aihe oli valtamedian demonisointi perussuomalaisia kohtaan. Vaalit tulossa, näetsen.

Anonyymi kirjoitti...

Runebergia ja Perussuomalaisia on vaikea saada yhdistettyä Ukrainan sotaan. Paitsi jonkun toimittelijan mielikuvituksissa. Samoin Runebergia ja Perussuomalaisia. Yhteistä nimittäjää ei ole. Suomen varakkaimman miehen Otto Malmin tyttären poikana Runeberg saattoi heittäytyä vapaalle ja pistää riimit rimmaamaan. Ei tarvinnut mennä töihin.

Toinen juttu joka hyppää silmille on hyökkäys ruotsinkielisiä kohtaan jos ei halua pakkoruotsia. Mikä hyökkäys se on? Kukaan ei kiellä puhumasta vaikka swahilia, mutta pakottaminen on puuttumista yksilön vapauteen ellei siihen ole mitään perusteltua syytä. Pakkoruotsiin ei ole. Asian voisi hätäisempi ymmärtää päinvastoin. Pakottaminen puhumaan vierasta kieltä on kiihottamista kansanryhmää kohtaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olen kanssasi pitkälti samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkemmin kun pähkäilin, niin löysin Ukrainan sodasta ja pakkoruotsista yhden yhteisen nimittäjän. Jos Venäjä valloittaa Ukrainan, se tekee ukrainalaisille saman mitä ruotsinkieliset ovat tehneet suomalaisille. Pakottaisivat kaikki ukrainalaiset opiskelemaan ja puhumaan venäjää.

Anonyymi kirjoitti...

Usein olen kuullut väitettävän, että tämä meidän hallintohimmelimme on peräisin venäjän vallan ajalta. Itse asiassa hallintomme on perua ruåtsin alamaisuusajalta. Venäläiset perivät sen ruåtsalaisilta, koska oli helpompaa heille, kas kun ei tarvinnut rakentaa omaa järjestelmää, kansa kun oli jo opetettu tavoille ruåtsalaisten läänitysten aikana ja oli valmiiksi kuuliaista esivallalle. Noin aluksi. Sitten myöhemmin kun tsaari rupesi sortamaan entisiä "herroja" nämä nousivat vastustamaan ja yllyttivät mukaansa talonpoikia ja muita "säädyttömiä" (maattomat ym. vähäväkiset). Siksipä se ruåtsin kieli on niin epäsuosiossa, sortajan kieli ollut kautta historian. Kehuihan se muuan naapurin soturikunkku (Kaarle XII), että hän taistelee viimeiseen suomalaiseen asti. Ja melkein onnistuikin siinä. Mm. Poltavassa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsikielen tarpeellisuudestahan ei voida edes keskustella ilman että "ruotsinkieliset" rupeavat hyperventiloimaan. Faktahan on, että viimeksi me maailmalla ruotsinkieltä tarvitaan. Sitä tarvitaan vain Suomessa n. 5 % vähemmistön palvelemiseen. Faktoista viis.

Historiaa pintapuolisesti lukeneena olen funtsannut että, kun Suomi liitettiin Venäjään 1809, oli Tsaarilta hyvä veto jättää ruotsinkielisille heidän läänityksensä, virkamieskuntansa ja kielensä. Oli valmis organisaatio ja virkamiehistä sai uskollisia knihtejä. Vain tärkeimmät päätökset teki Tsaari itse. Ne käännettiin ruotsista venäjäksi, toimitettiin Kenraalikuvernöörille Turkuun ja edelleen Tsaarille. Suomalaisia hallittiin kahdella kielellä joista kumpikaan ei ollut heidän omansa. Toinen noista kielistä jäi rasitteeksemme vielä itsenäistymisen jälkeen.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

c) Suomi maksaa enemmän kuin vaaditaan koska orjalaivojen terva tai muuta paskaa...

Anonyymi kirjoitti...


Kukaan ei vielä ole maininnut Freudenthalia, joka piti suomalaisia ali- ihmisinä ja jonka kunniaksi ja nimellä RKP on jakanut mitalia vielä 2021.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/133525-freudenthal-mitali-lakkautettava/

Anonyymi kirjoitti...

Toistanpa itseäni, syyrian, irakin, iranin ja mikä se kalifaatti nyt sitten olikaan nimeltään lain mukaan lapsi saa isänsä kansallisuuden.

Niin, että mukuloiden suomalaisuudesta olisi syytä vaatia muuta näyttöä kuin alaleuan väpätystä. Esimerkiksi passi, suomessa myönnetty, suomalainen ja mielellään aito passi.

Jos isä päättää luopua lapsestaan ja jätää sen äidille pitää toimittaa selvitys asiasta, virallisen notaarin oikeaksi todistamana, suomeksi käännettynä ja myös käännös oikeaksi vahvistettuna. Syntymätodistus - samat oikeaksitodistusvaatimukset. Selvitys siteistä suomeen ja suomen kielen taito olisi myös kiva tietää. On sitäpaitsi väärin riistää lapsi omiensa parista tänne rasistien rääkättäväksi. Suostumus lapsen huostaanotolle on myös syytä vaatia. Lapsuakaiset voi sijoittaa vaikk rantaruåttalaiseeen helluperheeseen. Hätätilassa lestaperhekiin käy.

Muuten sopii todeta; kikkelis kokkelis, mitäs läksit.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ylenannossa keskusteltiin kotimaan jengiväkivallasta juuri. Ylläri pylläri ettei yhtään perussuomalaista oltu pyydetty mukaan. Sen sijaan Suomen uutisia kohtaan on juuri meneillään palveluksenestohyökkäys.

Tapsa vaan

KKi kirjoitti...

Jaa'a tässä kun on eräitten kansanryhmien edesottamuksia katsellut jonninaikaa niin tulee mieleen ajatuksia. Jonkin ullatetun isähenkilölle voi hyvinkin tulla se kaasukammio ajatuksiin. Ottiatuota.

Kertoohan se jotain ns. humanisteista. Oman kansan vanhukset saa paskoa vaippoihin, vaan suklaasimmupalleroille riittää paapojia.

Mietin vain... Jokaisella voimalla on vastavoimansa. Ikään kuin jousi. Ja jousikin pongahtaa sitä kovempaa mitä enemmän sitä on kiristetty. Saa nähdä milloin Suomen kansan jousi laukeaa. Sprojoing saattaa olla reippahahko.

vieras kirjoitti...

Italian uusi hallitus aloitti lauantaina. Jussilla oli hyvä kommentti:

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/pfbid021USw9pvZxn7Dt7wAmkAoPdrdmADCYCuswDfjSAzxbg8EVBJZWmdDKbTVf8XjSBykl

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Huru-ukolle, Ano2:lle, Vittuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano3:lle, Pyssymiehelle, Tapsalle vaan, KKi:lle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Totta joo. Sinänsä Ukrainassa tietysti puhutaan venäjää paremmin kuin Suomessa Ruotsia.

Huru-ukko & Ano2: Noin varmasti on mitä sanoitte. Sinänsä tsaarin vallan aikana Suomeen rakennettiin ne instituutiot jotka olivat sitten välttämättömiä kun maa itsenäistyi.

VNV: Hyvin paljon mahdollista.

Ano3: Tuo on totta.

Pyssymies: Hyviä huomioita.

Tapsa vaan: Eikä taidettu mainita että ketkä sitä jengiväkivaltaa tekevät. Suomen Uutisten sivut näyttävät nyt toimivan.

KKi: Tätä voima vs. vastavoima-asiaa olen ajatellut paljon itsekin. Mikä vaan lie se kynnys että se ylittyy.

vierass: Joo, hyvä kommentti niin kuin Jussilla yleensäkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Täytyy vaan taas kerran muistuttaa, että tuota on hoettu Suomessa jo yli 30 vuotta:
aivan kohta, aivan kohta suomalaisten vieteri katkeaa ja sitten tapahtuu Vallan Hirmuisia.

Sama juttu on jatkunut vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, tilanne on pahentunut pahentumistaan mutta jankutus pysyy vaan entisellä tasollaa.

Niinpä siis,
jokaisen joka odottaa vieterin ihan kohta katkeavan ja ihmettelee miksei vieläkään pitää nyt kysyä itseltään:

"No miksi sinä et sitten lähde johtamaan sitä kansannousua?
Kun sinä et tee mitään, miksi sitten joku muu tekisi jotain?
Tai miten ylipäänsä se joku saisi kansannousun aikaan?"

Ei kun pohtimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Markku Jokisipilä kirjassa Perussuomalaiset (Otava 2021) sivulla 246:
Vuonna 2017 HS-toimittaja Tommi Nieminen totesi Halla-aholle haastattelussa, että "me valtamediassa tuppaamme jakamaan PS-kentän nuiviin ja soinilaisiin, kumpaan porukkaan Sampo Terho hänen mielestään kuului. "Me perussuomalaiset tuppaamme jakamaan toimittajat tyhmiin ja mulkkuihin. Kumpaan porukkaan sinä kuulut?" kuului kysymyksen kelvottomuutta alleviivannut vastaus.

Omasta mielestäni Ak-pravdalaiset kuuluvat molempiin.

-thinker Dill

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja thinker Dillille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Minä en ole sanonut että se katkeaa aivan kohta. Olen tuuminut, että mikä olisi se kynnys. Vaan joo, eihän se tällä hetkellä siltä näytä. Toisaalta muistutan siitä, mistä itsekin olet sanonut että kukaan ei vuonna 1986 kuvitellut että Neuvostoimperiumi romahtaa muutamassa vuodessa. Tulevaa emme tiedä.

thinker Dill: Ja sanoisin, että Halla-ahon vastaus oli todella osuva.

Veikko kirjoitti...

Kun valtavirran poliitikko tai virkamies toistaa oikeaa oppia, niin hänelle henkilökohtaisesti ei seuraa mitään ongelmia. Hän ei joudu vastuuseen oikean opin toimistaan.

1990-luvun lamasta Suomen eliitti oppi, että se voi tuhota tuhansien ihmisten elämän, eikä siitä joudu vastuuseen. Sen ajan päättäjiä ei juuri ole syytetty tai tuomittu, eikä lamaa haluttu muistella. Kauko Juhantalo ja Ulf Sundqvist ovat harvoja poikkeuksia. Suomen pankin johtajia ei ole käräjille haastettu.

Tilanne on ihan sama koko lännessä. Eipä Ruotsissahan ole vanhoja muisteltu. Iso-Britannian raiskausjengit ovat politiikan seurausta, mutta eipä ole Blairiltä kyselty vaikeita.

Poliitikot ja virkamiehet ovat koko lännessä oppineet, ettei virheistä rangaista, mutta oikeasta opista harhaantumisesta kyllä rankaistaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Palataksemme bloggauksen aiheeseen, onkos tästä uutimesta luettavissa rivien välistä silleen hienovaraisesti jotakin Vallan Kauhiaa ennustettavan:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009157906.html

Ensin uumoillaan maaseudulta saattavan tulla ensi keväimellä jotain Demokratialle Vaarallista.
Sitten mainitaan peräperää Brexit, se Hullu Rumppi ja äärimmäisoikeistolaispopulistinen Sverigedemokraterna.

Onko joillekuille tullut hätä, ettei maaseudun väestö kenties enää annakaan traditionalistiääntään menemään turvallisesti hukkaan viherkommunistien huorapuolue Kekkuleille, vaan he saattavat äänestää – voi ahdistus ja hätäitku sentään! – ehkä jopa persuja?!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veikolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Veikko: Tuo on valitettavan totta.

Qroquius Kad: Jaa-a, ei paukutella vielä henkseleitä mutta eletään toivossa.

tira kirjoitti...

Jahas, runojen lukeminen siis Sami Sykön, sorry Sillanpään mielestä vastarintaa. Kovinkin tehokasta? Muutama säkeistö suomenruotsalaista älykköä Sven Dufvaa "äl yli päästä perhanaa" ja sillä sota sitten taputeltu? Vaikka millaisia aitoja väkerreltäisi, aina niihin jää Haaviston ja Jussi Tannerin tai ideologisten seuraajiensa mentävät aukot.

Pakkoruotsi on tietenkin paitsi kallista myöskin idioottimmaista, su-ruista n. 96 prossaa puhuu erinomaista suomea eikä tee äidinkielestään mitään numeroa. Eli suomalaiset ipanat pakko-opiskelevat ruotsia muutaman tuhannen rantaruotsalaisen takia jotka ovat liian laiskoja opettelemaan maan pääkieltä. Ei ihan kustannustehokasta. Kenen intresseissä tämä on? Tuskin edes noiden kielipuolten. Voihan sitä lakia muuttaa: suomessa on yksi kansalliskieli. Kas noin, onks vaikeeta?

Viittaamatta nyt YKn vitsistatukseen (tasa-arvosta vastaa Saudi-Arabia ja naisten asemasta joku muu pilipali muslimimaa) niin Suomen ei taas tarttis hyperventiloida. Ne siellä al-Holissa jämerästi persuuksillaan istuvat kantturat jotka eivät suostu tulemaan ovat Suomen kansalaisuuden saaneita somaleita, kaksoiskansalaisia joten sorry YK, jospa vähän nuhtelua sinne Somaliankin suuntaan. Ihan on jäsenmaa sekin. Ai ei voi olettaa samanlaista kohtelua, eikös tämä nyt ole rasisimia? Islamin/Isiksen mukaan leirillä syntyneet lapset ovat isänsä kansalaisuuksia. Mutta vastuu toki suomalaisilla, näistä somali-syyrialaisista. Jotka niin lapsiaan rakastavat että mieluummin leirillä pitävät kuin lännen hapatuksiin päästävät.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+: Kyseisen toimittajan pääkohteena oli perussuomalaiset. Ja se pakkoruotsi on kuollut kirjain. Pakkoruotsin opiskelijoilla häviää se vähäkin ruotsin kielen taito muutamassa vuodessa. Ja koko al-Hol-systeemi on suomalaisten suvakkien egon ruokkimista.

Anonyymi kirjoitti...

Juu tota … tais taas hyysingin satumien toimittelija vetää jälleen kerran mutkat ”hieman” suoriksi, koska: Eipä sitä suomenkielistä runollisuutta juurikaan ollut Runebergin aikaan luettavaksi asti, koska vihervasemmistolaisen ruotsalaistamispolitiikan aikaan Ruotsin vallan alla Suomessahan oli suomen kielen käyttö tykkänään KIELLETTYÄ! … että silviisiin taas tälläkin kertaa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. ei kokonaan kiellettyä mutta jos halusi julkaista jotain tai saada jotain virallista aikaiseksi niin sehän ei kyllä onnistunut kuin ruotsin kielellä. Suomi oli silloin lukutaidottomien moukkien kieli.