keskiviikko 26. lokakuuta 2022

ANTERO LÄRVÄNEN JA IKUISET OPISKELIJAT

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen jälleen Huitsinnevadan paikallisradion Ajankohtaisessa Kekkosessa. Olemme saaneet tietoomme että Suomessa valmistellaan äärimmäisen suurta kouluihin tai tarkemmin sanottuna yliopistoihin liittyvää uudistusta. Ja siitähän meille kertoo videoyhteydellä vanha tuttavamme eli saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen. Tervetuloa lähetykseen, Lennipirkitta. Näytät olevan siellä täydessä työn touhussa:

- Kiitokset, Antero. Työn touhussa juu. Akateemisen naisen täytyy tehdä, mitä akateemisen naisen täytyy tehdä että saadaan kehitettyä yhteiskunta ideologisesti oikeaoppisille poluille. Mutta tässä välissä kerron mielelläni teille takapajuisille pinnanmaalaisille näistä edistyksellisistä ja välttämättömistä uudistuksista sillä tiedän niiden jurppivan teitä niin että veri kiertää väärinpäin.

- Mutta mikä on tämä edistyksellinen ja välttämätön uudistus?

- Suomeen perustetaan aivan lähiaikoina opiskelijoiden ammattikunta.

- Tota noin, mutta eikös Suomi ole opiskelijoita pullollaan jo ennestään? Sehän vähän niin kuin kuuluu ihmisen elämään. Ihmiset opiskelevat aikansa ja siirtyvät sitten työelämään.

- Höhlä. Ei tässä ole kyse opiskelijoista vaan palkatuista pysyvistä ammattiopiskelijoista. Ensimmäiset sata palkataan aivan lähiaikoina. He ovat 30 – 40 vuotiaita kokeneita ja ideologisesti valveutuneita pitkäaikaisopiskelijoita yhteiskunnallisista tiedekunnista. Luonnollisesti uudistus koskee vain kyseisiä tiedekuntia. Ja heidän palkkaamisensa jälkeen samana vuonna palkataan sata ammattiopiskelijaa lisää. Tulevina vuosina lukumäärää tullaan vielä lisäämään. Alkupalkka ammattimaiselle pysyjäisopiskelijalle on 3.800 € ja ikälisien kertyessä maksimipalkka 5.200 €.

- Siis tota… he siis voivat jatkaa opiskelua tai yleensä yliopistolla notkumista palkkaa vasten loputtomiin aina eläkeikään saakka?

- Juuri niin. En tosin käyttäisi sanaa notkuminen vaan yhteiskunnan kannalta tärkeän laajan näkemyksen hankkiminen. Luonnollisesti opiskelupalkka kasvattaa koko ajan heidän eläkettään niin kuin palkatulla ammattilaisella yleensäkin. Näille sadalle ensimmäiselle tietysti hyvitetään heidän tähän astinen opiskeluaika eläkekertymässä.

- Mutta eihän tuossa ole mitään järkeä.

- Totta kai siinä on järkeä. Monessakin mielessä. Ja sen pitäisi miellyttää jopa kaltaisianne taantumuksellisia toksisesti maskuliinisia faktisteja. Kas kun te olette koko ajan nillittämässä akateemisista suojatyöpaikoista. Opiskelu-uudistuksen myötähän ne vähenevät koska ikuisille  ammattiopiskelijoille ei tarvitse enää erikseen kehittää mitään projektisuunnittelijan hommaa.

- Eli siis peräkkäiset akateemiset suojatyöpaikat vaihtuvat pysyvään, eläkkeelle saakka kestävään akateemiseen suojatyöpaikkaan. Sinänsä loogista. Vaan sehän ei kyllä muutu että ei näillä syöttiläillä tämä yhteiskunta edelleenkään tee yhtään mitään. Ne ovat vaan tarpeetonta ja pirun kallista hukkapätkää.

- Nimenomaan tarpeetonta hukkapätkää he eivät ole. Koska – niin kuin jo sanoin – he kerryttävät jatkuvasti opiskellessaan itselleen yhteiskunnan kannalta tärkeää laajaa näkemystä. Ja sen vuoksi he ovat ensiarvoisen tärkeitä.

- Niin missä?

- No asiantuntijoina, Antero, asiantuntijoinapa hyvinkin. Kas kun valtamedia tarvitsee jatkuvasti uusia asiantuntijoita selittämään muurahaiskansalaisille että mitä heidän tulee sanoa, ajatella ja uskoa. Ja asiantuntijoita tarvitaan lisää jo ihan kierrätyksen vuoksi. Koska te setärumat käppäukot röhönauratte tunteettomiin faktoihin perustuen asiantuntijan toisensa jälkeen uupumuksen ja  henkisen pipin tilaan niin tarvitaan aina uusia että entiset pääsevät lepovuoroon yliopistolle kasvattamaan sitä näkemystään että jaksaisivat taas. Ja näkemyshän kasvaa, vaikkei varsinaisesti edes opiskelisi. Jo oleskelu yliopiston ilmapiirissä älykkäiden naisten seurassa takaa sen.

- Ja juuri heidän kaltaisiaan asiantuntijoita tarvitaan aina enemmän koska muurahaiskansalaisten piirissä on ilmennyt sellaista inhottavaa uskomusta että muurahaiskansalainen osaisi itse ajatella ilman akateemisen valveutunutta opastusta. Siksi ikuiset ammattiopiskelijat ovat toimivaksi tulkitun yhteiskunnan kannalta elintärkeitä.

- Juu, emmehän me halua, että omahyväisten ja tekopyhien kirjanoppineiden maa olisi jatkossakaan muuta kuin omahyväisten ja tekopyhien kirjanoppineiden maa. Saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen, kiitän teitä taas kertaalleen haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen. Siirto rutioon. Ja sitten äänimiehet rojut Ransittiin ja välitön siirtyminen Lällävedelle. Ykä on lämmittämässä siellä saunaa.

- Ja täällä paikallisration rutio. Seuraavaksi luvassa ennakkotunnelmia ensi viikonloppuna Huitsinnevadassa järjestettävästä kusta lorrauttamisen Suomen mestaruuskilpailuista. Mutta sitä ennen taidemusiikkia 1980-luvun alusta. Orkesteri Maho Neitsyt esittää kappaleen Ottaa Päähän:

Muutamia hetkiä myöhemmin Lällävedellä…

Viisi miestä nautti pienen rantasaunan löylyistä. Löylyrauha oli täysin turvattu. Vaikka oltiin Pinnanmaalla jossa hipit ei muutenkaan hillu eikä anarkistit askartele niin olihan mökkitontin suojana kaiken varalta myös lällättävä kameravalvonta ja ympäristöön oli kylvetty pari pussillista maskutoksiinia.

Pertta: Heitäs Hösse lisää tsössiä.

Kiuas: Tsöss!

5 x Tsuhnan Kosto: Knirsk.

Hösse: Niin… sitä kun oli itse silloin kauan aikaa sitten nuori niin opiskeli sen mitä opiskeli että pääsee töihin ja sitten elämän syrjään kiinni… siihen aikaankin jotain piti opiskella kun ei niitä leka- ja lapiohommia enää juuri ollut… mutta ei se loputon opiskelijaelämä edes käynyt mielessä…

Pertta: Niin no, tuo ammattiopiskelijasysteemihän on vaan jo voimassa olevan suojatyöjärjestelmän päivittämistä. Ja olikos se niin että 60 pinnaa ikäluokasta pitäs korkeakouluttaa? Siis yliopistoissa. Kukas ne varsinaiset työt tekee?

Antero: No työn tekeminenhän on muutenkin so last millenium. Työstä puhuminen ja kirjoittaminen on nykypäivää. Just sellaisten taholta jotka eivät siitä mitään tiedä. Osaamista ja kokemusta ei arvosteta enää ollenkaan. Ainoastaan paperisertifikaattia.

Ykä: Jep. Paperisertifikaattia, jonka on määritellyt akateeminen suojatyöläinen joka ei edes tajua, mitä hän määrittelee mutta vaatii että työt on jatkossa tehtävä vain ja ainoastaan hänen määrittelynsä mukaisesti.

Hösse: Se on tätä nykypäivää. Kehityksen ja edistyksen aikaa…

Miehet jatkoivat saunomista ja ilta alkoi hämärtyä Lällävedellä. Yksi syksyn viimeisiä hanhiparvia lensi järven yli aivan mökin kohdalla. Valkoposkia olivat. Sen tunnisti. Niillä kun oli aina sitä sanomista. Lentäessäänkin. Kovasti ne kääkättivätkin. Aivan kuin ne olisivat olleet pahalla päällä.

Etteivät vaan nekin olleet kuunnelleet Huitsinnevadan paikallisradiota? 

9 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Jos ajatellaan sitä miten todellisuudentajuton on utopia kansan enemmistön akateemisesta kouluttamisesta, sen rinnalla idea ikuisen opiskelun organisoimisesta vaikuttaa jo paljon realistisemmalta.

Reality check voidaan koulutussysteemissä kivasti ohittaa, kun oppimista aletaan mitata aina laskevia standardeja vasten. Kaikista saadaan ylioppilaita, kun vaatimustaso painetaan tarpeeksi matalalle. Humanistisilta aloilta kaikki voivat väitellä tohtoreiksi, kun väitöskirjat sisältävät enää senkaltaista skolastista käsiterealismia, joka loistaa hyvin edustettuna niiden tutkimushankkeiden otsikoissa, joita Suomen Akatemia rahoittaa.

Usko koulutuksen ja oppiarvojen autuaaksitekevyyteen on päättäjien piireissä vahva. Enpä muista oikein kenenkään ääneen epäilleen sitä, mahtaakohan kaikista kuitenkaan olla lääkäreiksi, liikennelentäjiksi tai edes insinööreiksi. Omalta kansalliselta kognitiivisen kehittyneisyyden tasolta voi tosiasiassa löytyä vain niin-ja-niin monta prosenttia siihen-ja-siihen vaativaan tehtävään kykeneviä. Maailmassa on kehittymättömiä kansoja, joiden keskuudesta vastaavia ei ehkä löydy ainoatakaan.

Tällaisten tosiasioiden myöntäminen olisi viisauden alku, mutta kukapa haluaisi olla viisas. On paljon hyödyllisempää olla hyväntahtoinen hölmö kuin kriittinen ilonpilaaja. Esimerkkinä tästä toimikoon vaikka päivän uutinen siitä, että naapurimaassa Nobel-palkintogaalaan on jätetty kutsumatta muutamia boikotoituja henkilöitä, sellaisia kuin Putin ja Lukashenko. Ja arvatkaas, kuka muu kuuluu tähän roistojen kategoriaan? No, ruotsidemokraattien johtaja, tietenkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Ehkäpä tuo ammattimaisten opiskelijoiden asiantuntijakaarti olisikin kansakunnan ja valtakunnan kannalta parempi kuin nykyinen Päivystävien Dosenttien:
sen edustajat kun eivät voisi vedota yleviin korkeastioppineisuusarvoihin, vaan heidän tittelinsä on pelkkä "opiskelija".

Kun opiskelija käskyttää muurahaiskansalaista ajattelemaan oikein, ei tämä välttämättä jaksa arvostaa sitä samalla tavoin, jos se tulisi dosentin, professorin tai muun the Asiantuntijan™ julistamana.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä idea, voisi toteuttaa siirtymäajan ratkaisuna. Kunnes olisi aika lopettaa huma, eiku humpuukiaineet yliopistoista. Hyvä juttu on se, että opiskelijoiden palkanmaksun voi lopettaa noin vain, toisin kuin turhien virkamiesten palkanmaksun.

Pyssymies

KKi kirjoitti...

Jäsen Kad:n kanssa samaa mieltä. Opiskelijoina uniopiston höpönisteistä olisi vähemmäm kiusaa kuin päivystävinä desantteina. Taloudellisesti lopputulos sama.
Nythän he desantteina saavat kuitenkin akakoomikon arvon mukaista palkkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä valtakunnassa vapaa tieteiden harjoittaminen on muuttunut älyvapaaksi sellaiseksi. Olisi kirveellä töitä. Ensin tulisi lakkauttaa yhteiskuntatieteelliset höpöhöpölaitokset ja samalla tyhjäntoimittajien koulutus, etenkin Tampereen tulipunaisesta yliopistosta. Toimittajat tulisi kouluttaa persujen puoluetoimistolla niin journalismin taso nousisi kummasti.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, KKi:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Seppo: Kaiken kaikkiaan totta.

Qroquius Kad & KKi: Taidatte olla oikeassa. Tietysti kortisto olisi vielä parempi ratkaisu.

Pyssymies & Tapsa vaan: Kyllä. Nuo turhat tiedekunnat voisi lakkauttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehti julkaisi 27.10.2022 Sanna Ukkolan kolumnin "Näin woke-hulluus tunkeutui yliopistoihin – kyttäämistä, ilmiantoja ja pelkääviä opettajia". Kiitos Sanalle, että kertoo todellisuudesta. Osa yliopisto-opiskelijoista tuntuu sairastuneen jonkinlaiseen mielisairauteen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ffacf2d1-7150-4aee-a120-18b74a68f95a


Woke-epidemiasta tuli mieleen vuoden 1518 tanssiepidemia. Olisivatkohan nämä epidemiat sukua toisilleen joukkojen mielenhäiriöinä.
"Kuolettava epidemia Ranskassa vuonna 1518: jopa 400 ihmistä tanssi päiväkausia kuin riivattuina"

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005202033.html


acc

QroquiusKad kirjoitti...

Tuon tanssipsykoosiartikelin viimeine lause oli suomalaisen silmissä huvittavan näköinen:
"kristillisen legendan mukaan Sisiliassa 300-luvulla kuollut pyhä Vitus voisi vihoissaan lähettää maanisen tanssin ihmisten riesaksi."

Siten ei enää huvitakaan kun ajattelee mikä tämän nykypäivämme wokelluspsykoosin on aiheuttanut:
KGB:n alullepanema Lännen mädätys, joka on tähän mennessä luonut uuden ajan Pyhät Vitukset eli intersektifempsat;
Nuoret Älykkäät Naiset jotka ovat Kaikkien Alojen Asiantuntijoita ja samalla syyntakeettomia kuin sylivaavit.

Oikeastaan Putlerilla on täysi syy pitää Neuvostoliton hajoamista 20. vuosisadan pahimpana geopoliittisena katasrofina:
jos Suuri ja Mahtava olisi pysynyt koossa, nythän se ulottuisi Atlantin rantaan, jonne olisi marssinut läpi naisistuneen ja vauhdilla lapsistuvan Euroopan laukaustakaan ampumatta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle ja Qqroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

acc: Joo, tuo yliopistojen tilanne on kyllä aivan käsittämätön.

Qroquius Kad: Jos Neuvostoliitto olisi pysynyt pystyssä niin tuo olisi hyvinkin mahdollista.