torstai 5. huhtikuuta 2007

HELSINGIN ITSEILMAISULAUTAKUNNAN KOKOUS, JONAIN PÄIVÄNÄ LÄHITULEVAISUUDESSA

Läsnä:

Lautakunnan puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus, 52 v, kotirouva, (RKP)
Itseilmaisusihteeri Anna-Ilmeera Tykkyläinen, 38 v, fil.maist (feministinen folkloristiikka), (Vihr.)
Matti Virtanen, 43 v, LVI-teknikko, (sit)
Jutta Yrhenius, fil.maist (naistutkimus & heteromelankolian analyysi), (vihr)
Maila Uilola, 23 v, fil.yo (kasvatussosiologia & kansainvälisyyskasvatus), (SDP)
Abdelkader Hassan-Hassan, 33 v, vapaakansalainen, (vas)

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (RKP) aloittaa kokouksen:

- Hyvää iltaa kaikille, kaikki asianosaiset ovatkin näemmä jo paikalla. Pitemmittä puheitta annan puheenvuoron itseilmaisusihteeri Anna-Ilmeera Tykkyläiselle.

Anna-Ilmeera Tykkyläinen (Vihr.):

- Kiitos, Annis. Tällä kertaa esityslistalla on vain yksi käsiteltävä asia. Tosin Alppilan sotainvalidien taidekerho oli myös pyytänyt kahdensadan euron avustusta öljyväreihin, mutta tiukassa taloudellisessa tilanteessa näen esittelijän ominaisuudessa, että meidän on kertakaikkiaan pakko priorisoida.

Matti Virtanen (sit):

- Hetkonen, onko tuo kaksisataa euroa nyt vanhoille papoille liikaa? Eiköhän veteraanit ole taidetuokionsa ansainneet? Ja lautakunnan budjettihan on 32 miljoonaa euroa, ja mikäli vielä suunniteltu kolmen miljoonan siirto mielenterveyspalveluista toteutuu, niin silloinhan…

Anna-Ilmeera Tykkyläinen (Vihr.):

- Me kaikki olemme kyllä tietoisia lautakunnan jäsenen Virtasen militaristisesta maailmankuvasta! Pyydän että puheenjohtaja käskee Virtasta lopettamaan asiattomuutensa!

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (RKP)

- Virtanen häiritsee kokousta. Pyydän, ettei Virtanen häiritse esittelijän työtä. Esityslistan ulkopuolisia asioita käsitellään kohdassa Muut Asiat.

Matti Virtanen (sit):

- Pyydän anteeksi.

Anna-Ilmeera Tykkyläinen (Vihr.):

- Kiitos. Niin meillehän on tullut avustuspyyntö, Helsingin Pasifistiset Militanttianarkistit aikovat pitää mielenosoitus- ja kansankapinointitapahtuman joskus ensi viikolla. He pyytävät avustusta seuraaviin kohteisiin…

Matti Virtanen (sit):

- Puheenjohtaja, pyytäisin täsmennystä.

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (RKP)

- No jos Virtanen välttämättä tahtoo.

Matti Virtanen (sit):

- Ovatko nämä isänmaan toivot ilmoittaneet tarkemman ajankohdan mielenosoitukselleen? Ymmärtääkseni ne on ilmoitettava poliisiviranomaiselle.

Jutta Yrhenius (vihr):

- Niin tota mä niinku pystyn valottaa tota jutskaa. Mä kun oon itte aktiivijäsen anarkofeministeissä ja meillä on aika paljon niinku semmost yhteist kansalaisaktivisiota anarkistien ja muitten sillai tiedostavien piirien kanssa. Me mielletään, et tollanen ilmoitusvelvollisuus sotii meidän ilmaisunvapautta vastaan ja se on vaan osa tollast patriarkaalista salajuonta, jolla pyritään saamaan tiedostavat ihmiset sellaseen muottiin, johon ne ei niinku haluu kuulua. Ei ihmistä voi pakottaa mihinkään, ei varsinkaan mikään seksistinen poliisiviranomainen.

Maila Uilola (SDP):

- Joo kyl spontaanius on sillai tärkeetä, hihihi.

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (RKP)

- Näen että Virtasen kysymys on nyt turhaa yksityiskohtiin puuttumista. Kyllä meidän on tässä lautakunnassa nimenomaan mietittävä keinoja, jolla tukea kansalaisaktivismia, sen sijaan että rajoittaisimme sitä muotoseikkoihin viitaten. Sihteeri on hyvä ja jatkaa.

Anna-Ilmeera Tykkyläinen (Vihr.):

- Kiitos. Aktivistit pyytävät 8.000 euroa siihen, että mielenosoituskulkueen mukana kulkee viisi autoilla vedettävää bajamajaa. Perusteena on se, että mielenilmauksessa nautitaan olutta ja muita virvokkeita ja intimiteettisuojan vuoksi aktivistit haluavat suljetut WC-tilat. Viisi erillistä bajamajaa tarvitaan siksi, että niitä tarvitaan useitten sukupuoli-identiteettien mukaan. Yksi miehille, yksi naisille, yksi trans- ja queer-piireille, yksi täysin neutraaleille ja yksi varalle, jos joku uusi määritelmä löytyy ennen mielenosoitusta. Lisäksi he pyytävät että kaupunki järjestää vetoautot ja ajavan henkilökunnan sekä siivoojat, jotka pudistavat bajamajat jokaisen käyttökerran jälkeen.

Maila Uilola (SDP):

- Joo, toi on ihanan spontaania, hihihi, kannatan ehdotusta.

Matti Virtanen (sit):

- Hei hetkinen. Tuohan on ihan älytön ehdotus. Ja mitä vastaan ne edes osoittaa mieltä? Eihän tossa hakemuksessa puhuta siitä mitään.

Maila Uilola (SDP):

- Hei Matti, kyllä sulla nyt menee puurot ja vellit sekasin.

Matti Virtanen (sit):

- Täsmentääköhän lautakunnan jäsen Uilola mitä hän tässä tapauksessa tarkoittaa velleillä ja puuroilla? Liittyvätkö nämä viljatuotteet jotenkin käsiteltävään asiaan, vai onko kyseessä Elovena-mainos?

Maila Uilola (SDP):

- Vittu-sä-oot-tyhmä! Sä et tajuu mitään!

Matti Virtanen (sit):

- Ja vielä pyytäisin Uilolaa täsmentämään, millä hän perustelee tämän äkillisen älyllisen ylemmyytensä?

Maila Uilola, (SDP):

- SÄ OOT INHOTTAVA! Mä en haluu kuunnella sua!
(Uilola laittaa kädet korvilleen ja alkaa kovaan ääneen hokea magdaleenaonpikkunentyttömagdaleenaonpikkunentyttö…).

Abdelkader Hassan-Hassan (vas):

- Mitta puhu. Ei tulkki paikka asti. Jumarra. Mika laulu tama? Onkko rukkous nyt aika?

Jutta Yrhenius (vihr):

- Kyllä sun Matti pitäis niinku hävetä, kun loukkaat Mailaa tolla tavalla. Maila on tiäks älyllisesti suuntautunut nuori nainen, eikä tollanen neandertaalin älyllä varustettu kävelevä dildo saa kyseenalaistaa akateemista sivistystä hankkivan naisen selkeää ja kiistatonta älyllistä ylemmyyttä. Se on selvää henkistä väkivaltaa ja sä uhkaat olemuksellas tiätsä myös fyysisellä väkivallalla. Koko toi sun asenne ja olemus huokuu väkivaltaa naista kohtaan. Sä oot ihan eksplisiittisesti sika. Mut ethän sä sitä voi niinku ymmärtää, kun et varmaan oo ees lukenu Eva Lundgrenin könvåldet-teoriaa. Sen lukeminen tekis sulle hyvää, niin osaisit edes käyttäytyä ja jos et osaakaan, niin osaisit ainakin hävetä. Sä lyöt vaimoos. Ihan varmasti. Tunnusta pois.

Matti Virtanen (sit):

- No tunnustetaan pois, niin pääsee asia eteenpäin. Vaikka jotenkin loukkaushakuinen taisi olla nimenomaan lautakunnan jäsen Yrheniuksen puheenvuoro. Mutta asiaan. Vastustan ehdotusta. Peruste: anarkistit haluavat tulla juomaan appelsiinikiljunsa julkiselle paikalle ja hajottaa siinä sivussa muutamia ikkunoita, ja meidän pitäisi maksaa kahdeksan tonnia siitä ilosta että ne eivät kuse nurkkiin. Ja edelleenkään meillä ei ole tietoa, että mitä hittoa tolla mielenosoituksella vastustetaan.

Abdelkader Hassan-Hassan (vas):

- Mita? Nurkki kusta. Ma kusse kotona nurkka. Ei tykka Allah vette pissi. Naapuri valitta haju. Rassisti paska. Syrji mina kulttuuri.

Jutta Yrhenius (vihr):

- Sä saat Matti varmaan jotain niinku sairasta nautintoo tosta, kun sä etit aina asioista kaiken niinku negatiivisen. Exä niinku tajuu, et ei tollasta tapahtumaa voi kahlita jonkun tietyn asian vastustamiseen. Sekin on niinku sellast patriarkaalista muotittamista. Aktivistit on etujoukkoo, ja ne reagoi asioihin reaaliajassa. Ei niinku proletariaatin asiaa voi ajaa ajatukset kahlittuna. Sä et pysty käsittään prekariaatin ja työläisten asiaa kokonaisvaltaisesti. Sulla ei kertakaikkiaan oo siihen akateemisen koulutuksen tuomaa perspektiiviä.

Matti Virtanen (sit):
- Kieltämättä ei ole tuota perspektiiviä. Siitä työelämästä on tietysti kyllä kokemusta parikymmentä vuotta.

Anna-Ilmeera Tykkyläinen (Vihr.):

- Puheenjohtaja! Virtanen koettaa vaan jarruttaa asiaa takertumalla toisarvoisiin ja epä-älyllisiin yksityiskohtiin. Emmekö voisi äänestää!

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (RKP)

- Julistan keskustelun päättyneeksi. Äänestämme asiasta.

(Äänestystulos: yksi esitystä vastaan, kaikki muut puolesta)

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (RKP):

- Äänestyksessä on ehdotettu avustuspyyntö hyväksytty. Siirrytään kohtaan muut asiat.

Matti Virtanen (sit):

- Puheenjohtaja, ehdotan, että Alppilan sotainvalidien avustuspyyntö otetaan käsiteltäväksi.

Maila Uilola, (SDP):

- Onks sun pakko jauhaa noita sotajuttuja? Mitä tekemist tolla on spontaanin itseilmaisun kanssa?

Matti Virtanen (sit):

- Ilman noita miehiä olisi lautakunnan jäsen Uilolankin spontaanit itseilmaisut perin vähissä. Kyllä he ansaitsevat…

Maila Uilola (SDP):

- SIKA! MÄ EN HALUU KUUNNELLA SUA! Magdaleenaonpikkunentyttömagdaleenaonpikkunentyttö…

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (RKP):

Pyydän Virtasta lopettamaan asiattoman käytöksensä. Asia ei ole esityslistalla, eikä sen käsittely saa kannatusta muilta. Onko muita käsiteltäviä aiheita?

Abdelkader Hassan-Hassan (vas):

Joko kokkouspalkka raha tasku? Ma halu lisa. Ei tulkki paikka kokous. Ma tulkka itte itte. Ma olla suuri apu kokous. Maksa tulkkipalkka myos. Muuten rasisti.

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (RKP):

- Voi, näinhän se onkin. Minä hoidan, että saatte sekä kaksinkertaisen kokouspalkkion että tulkin palkkion. Jos ei muuta ole, päätän lautakunnan kokouksen tähän.

(15 min. myöhemmin)

Maila Uilola (SDP):

…magdaleenaonpikkunentyttömagdaleenaonpikkunentyttö…
...hei, missä te kaikki ootte?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taidat tuntea tuollaisia akateemisia edistyksellisiä naisia. Tosi hauska ja pelottavan todentuntuinen juttu.
Kiitos. Tsaimai

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kirjoitus. Muutenkin Yrjöp:n sujuvan ja tervehenkisen kynän merkintöjä seuraa ilolla.

Anonyymi kirjoitti...

Ratkiriemukasta ja todellakin liian todentuntuista...Onneksi löysin monen mutkan kautta perille asti.Tästä lähtien tiedän mitä teen "äidin omalla ajalla". Kiitos kaunis!
Miiu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Miiulle kommentista ja terveiset täältä kaukaa pohjoisesta, missä Hotelli Yrjöperskeles tällä hetkellä majailee.