torstai 28. lokakuuta 2010

METELIN SIJASTA SYVÄ HILJAISUUS

Hotelli Yrjöperskeleen respan henkilökunta on tottunut siihen, että niin Suomessa kuin Ruotsissa tulee olla melkoisen tarkkana siitä, mitä suustaan päästää tai näppäimistöllään takoo. Jos ilmaisee vääriä mielipiteitä, saa niskaansa melkoisen ryöpyn pyhää vihaa. Toisaalta sitten, jos jotenkin oikeaan ryhmittymään kuuluu, ei asialla olekaan niin suurta lukua. Koska allekirjoittanut on tämmönen perusjärjellä varustettu keskinkertainen perusmies, ovat muutamat esimerkit taas pistäneet hieman ihmettelemään:

1. Tanssii susien kanssa

On olemassa tämmönen Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelma, joka on yleisön parissa kovasti suosittu. Itse ohjelmasta en osaa sanoa sen kummempaa, koska ei tule tommosia seurattua, mutta olenhan minäkin uutisista huomannut, että ohjelmaan osallistuu myös afganistanilainen neitonen Nasima Razmyar, ja hän onkin sitten saanut kaikensorttisia uhkailuja oman väestönosansa edustajilta. Sen, mitä afgaaniväestöstä ymmärrän, kuuluu uhkailujen esittäjien aamutoimiin mitä varmimmin parranajo, tai ehkä paremminkin parran harjaaminen, ja tämähän antaisi meidän niin suuriääniselle feministiporukallemme aiheen vetäistä kollektiiviset porot nokkaan. Ja aiheesta. Meinaan, vaikkei tanssista niin välittäiskään, niin ei tanssiohjelmaan osallistujaa saa uhkailla. Sehän on hullun touhua semmonen.

Vaan eipä ole poroja nokkaan vetäisty. Suuri hiljaisuus vallitsee. Miksiköhän? Henry Laasanen kommentoi asiaa varsin osuvasti, mutta lisään sekaan vielä oman näkemykseni.

Mediassa vauhkoavat feministimmehän kuuluvat joukkioon, jota voi kutsua termillä ATANI (ei pidä sekoittaa poliisille tuttuun termiin ATARI) eli ammatti- ja tapanillittäjät. Ammatti- ja tapanillittäjät nillittävät mediassa joko ammattilaisina tai innokkaina amatööreinä, ja heidän ideansa on nostaa omaa egoaan suhteessa muuhun, heidän mielestään heitä tyhmempään väestöön. Heidän suosikkikohteensa on tietenkin tavallinen keski-ikäinen suomalainen heteromies, joka omalla työllään elättää ammatti- ja tapanillittäjän, ja tämän seikan tajuaminen saa ATANIn vielä tavallistakin enemmän vihan kostajaksi.

Suomalainen VHM on tietenkin turvallinen nillittämisen kohde, koska ATANI tietää, että hän saa heittää vaikka minkälaista kuraa VHM:n päälle, ja saa silti kulkea kadulla täysin rauhassa. Luonnollisesti ATANIn on silloin tällöin todistettava mediassa toisille samanlaisille, että hän elää jatkuvassa vaarassa. Vaaran perusteeksi käy mm. nettiuhkailu, eli joku viesti, jossa nillitykseen tympiintynyt VHM pyytää ATANIa joko perustelemaan väitteensä todeksi, ja jos ei siihen kykene, nykäisemään ulkosynnyttimet korvilleen ja kaikkoamaan mäkimaastoon.

Koska ATANI ei ole ihan tyhmä, hän tietää, että nillittäminen ja oman älyllisen paremmuuden osoittaminen täytyy kohdistaa nimenomaan turvalliseen kohteeseen. Ja tähän porukkaan ei afgaanivähemmistömme kuulukaan. Heidän asennettaan voisi kuvailla termillä ”huorat ei hurmaa ja linna ei pelota”. ATANI tietää ihan hyvin, että Nasima Ramzyaria ei kannata hyvin suureen ääneen puolustaa, eikä varsinkaan hänen yhteisönsä kuuluvia turapartoja tuomita, koska joku turaparta saattaakin tulla kysymään, mitä sitä tulikaan oikein kirjoitettua.

Näin ollen viehättävä ATANI-neitosemme pistää sievän suunsa suppuun (huulikiilto Color Fever Gross, 304 Delicious Pink & huultenrajaus Contour Pro-kynä 303 Rose Boise), nostaa sirot sormensa pois näppäimistöltä (kynsilakka Ceramic 285, helmeilevä pioni, ranteessa Calvin Klein-stressirengas) ja kohottaa ne poskilleen (meikkivoide Lancôme Teint Miracle, 03 Beige Diaphane, poskipuna Blush Subtil, varjostukseen Sensual Bronzing Powder), sulkee silmänsä (luomiväri Ombre Absolu Duo, paletilta G01 My Dear Montmarte, ripsissä musta Hypnôse Precius Cell, 01 Densifying Black), laittaa kuulokkeet korvilleen (Ultra Bra: Minä Suojelen Sinua Kaikelta) ja ryhtyy odottamaan, että jos vaikka Keskisen Vesa päästäisi suustaan pienen tai keskikokoisen sammakon, jotta ATANI pääsisi taas turvallisesti ammatti- ja tapanillittämään.


2. Malmön mafia väkivallan vihollisena

Lukijallehan ei ole jäänyt epäselväksi se, että Malmössä on ammuskeltu. Onhan siellä ammuskeltu tietysti aikaisemminkin, mutta nyt asiasta ollaan kovasti huolissaan, koska on epäilyä, että kantasvensson on ampunut maahanmuuttajia. Tiedossahan ei ole vielä, että onko näin, mutta en toisaalta asiaa ihmettelisikään. Saattaahan olla, että Kalle Svensson on kavereineen saanut tarpeeksensa ja ruvennut Charles Bronsoniksi. Mikä on tietysti perin ikävää, mutta tuohon suuntaanhan se homma on Ruotsissa menossa ja itsehän ne sitä tuntuvat vailla olevan.

Mahdollisen uuden ”lasermiehen” ilmaantuminen on tietysti aiheuttanut suuren määrän tuomitsemista, eikä siinä mitään. Ei ihmisiä parane ampua. Uutisiin asti on myös nippanappa päässyt asiaan liittyvä viesti, joka on vaan uutisoitu, mutta asiaa ei ole sen kummemmin päivitelty. Eli ”entiset” rikollisjengien jäsenet ovat nyt laittaneet partioita tämän oletetun lasermiehen perään. Ja huonosti tulee käymään, niin kuin tyypit uhoavat.

Ei meinaan riitä, että lasermies ammutaan, vaan häneltä leikataan kieli, korvat ja pää poikki. Lisäksi hänen sukulaisensa tapetaan. Ja samalla sukunimellä varustetut ihmiset. Uhoamista tossa videossa.

Eikös tästä nyt pitäisi nousta ihan tolkuton kalabaliikki lahden molemmin puolin? Tyyliin ”tämmöisiä kuolemanpartioita ei tulla sietämään”.

No enpä oo kalabaliikkiin törmännyt. Minä kun hetken ajattelin, että esim. suuri suosikkini Anni Sinnemäki olisi tuominnut tämmösen. Mutta Annilla on tärkeämpää tuomittavaa, meinaan Oulun järjestelmällinen homo- ja sananvapausvaino, johon poliisi totesi, että sitä ei ole.

Lahden molemmin puolin tuomittiin suuren järkytyksen saattelemana SD:n nousu valtiopäiville. Vaikka SD-aktiivit ovat lähinnä olleet sitä turpaansa saanutta sakkia. Eikös näille kurkunleikkausporukoille voisi edes huomauttaa, että jos nyt ette kumminkaan viittisi?

Mitenkähän käynee, jos Suomessa päästään siihen tilanteeseen kuin Ruotsissa (yritys ainakin on kova), ja Helsingin Vuosaaressa ja Turun Varissuolla perustetaan suojeluskunta asenteella yhtään mukulaamme ei enää piestä eikä ryöstetä, yhtään autoa ei polteta, eikä palokuntaa heitellä kivillä.

Lööpit huutaisivat tietenkin järjestäytyneistä rasistisista väkivaltaorganisaatioista.

Onkohan muuten varma, että nää ns. uusruotsalaisten kuolemanpartioitten jäsenet ovat entisiä rikollisjengin jäseniä? Kai ne on. Kun ne kerran itte sanoi niin. Pitäähän sitä miehen sanaan uskoa.


3. Katon tervoamista eli pyrstö irtos ja nokka tarttui


Eräs Jari Tervo heitti Raamatun lattialle. Asiasta nousi älämölöä, joskaan ei tahoilta ATANI, ATASU (ammatti- ja tapasuvaitsijat) ja ATATU (ammatti- ja tapatuomitsijat). Melu nousi uskonnollisista piireistä. En usko sinänsä, että kyseinen Raamattu kärsi episodissa parantumattomia vammoja, joten en jaksa Tervolle sinänsä mussuttaa.

Pistin vaan merkille Tervon lauseen ”Ketkä tekevät töitä sunnuntaina? Papit. Mä en millään haluaisi tappaa ketään ihmisiä, mutta kai se on jostain aloitettava."
En minä tostakaan niin hermostu. Mietin vaan sitä, että jos hän-joka-jääköön-nimeämättä sanois saman lauseen ja vielä niin, että pappien tilalla mainittaisiin imaamit, niin sekä ATANIt, ATASUt, ATATUt että ATADEt (ammatti- ja tapademlalaiset) laukeaisivat välittömästi housuihinsa, ja luvassa olisi viljalti leivätöntä pöytää.

Miksi Jari Tervo ja esim. Akuliina Saarikoski saavat puhua ja toimia kuin toiset, eikä siitä tule ottaa poroja nokkiinsa? Olisko niin, että he kuuluvat ryhmään ATAVI eli ammatti- ja tapaviisaat? Uskoisin näin, tosin en tiedä, että a) kuka ja b) miksi heille on tuo asema myönnetty. Joka tapauksessa ATAVIn puheet tulee ottaa kuvainnollisesti. Sen sijaan meidän perusnuivien puheet tulee ottaa kirjaimellisesti.

Mikä saa taas perusjärjellä varustetun miehen tuumimaan, että eikö ammatti- ja tapaviisaita itse asiassa sitten tarvitse ottaa tosissaan ollenkaan?

Eli elämmekö maassa, jossa tervejärkiset ihmiset on pakotettu kylähullujen pitämille oppitunneille aiheesta kuinka kannetaan säkillä valoa tupaan?

6 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Emmää oikein jaksa uskoa, että ihan keskivertoälyllä tällaista tekstiä pystyy suoltamaan, joten rohkenen väittää, että Ykällä on ihan ulkosynnyttimesti järkeä pääkopassa!

Erin Omainen kirjallinen tuotos, Eximia Cum Laude!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja kiitokset, mutta emmää tiä. Mun mielestä suomalaiset ovat kansana keskiarvoisesti varsin fiksua porukkaa. Meillä on vaan paha tapa äänestää itsellemme varsin kelvottomat johtajat.

Johtuuko siitä, että monella menee sekaisin vaalit ja raviveikkaus? Toisaalta on taas niitä, jotka toteavat "aina olen äänestänyt numeroa 14 ja äänestän vastakin".

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kelvottomien äänestäminen vertautuu hyvin esim. koulussa tapahtuvaan oppilaskunnan jäsenen valintaan, pistetään sinne joku joka on esillä luokassa, ettei vaan itte joutuusi. Tai ehkäpä asiat ovat vain olleet jotenkin liian hyvin, asiat eivät ole tulleet kynsille perusvitutusta kummemmin, ja perusvitutukseenhan suomalaiset ovat tottuneet hyvin

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä analyysi (jälleen kerran).

Tervon voisi tietysti unohtaa, mutta Jarin mielenterveyden vuoksi on (kai) pakko todeta,että hänellä on tärkeä funktio nykyisen hallinnon aikana.

Jokainen hallitsija nimittäin tarvitsee hovinarrin, joka pilkkaa kansaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei, ei, ei. Tehän olette ihan hakoteillä. Oikea syy tyhmästi äänestämiseen on se, että suomalaiset ovat katsoneet niin paljon tosi-tv:tä, että äänestävät vaaleissa niitä, joiden haluavat lähtevän.

Loistavaa tekstiä jälleen! Kiitos Ykä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Kullervolle ja Toiselle Anolle sekä kiitos kommenteista.

Ano: Itse asiassa EU voisi tehdä jonkunlaisen direktiivin, jossa määritellään perusvitutusta. Suomalisen miehen perusvitutushan on niin pyhä asia, että jos sitä ruvettaisiin säätämään tollaiseksi ruotsalaistyyppiseksi fy fan-kevytvitutukseksi, niin Nuijasota 2.0 olis pystyssä just. Laitettais samalla tontti muutenkin kuntoon.

Kullervo: Näinhän tää. Ennenvanhaan hovinarreilla oli tosin lupa kuittailla myös hallitsijalle, mutta ammatinkuva on päivitetty. Liekö tämä sitä innovaatiota?

Panit varmaan tosta Ruotsin tilanteesta merkille sen, että kun tyypit kertovat leikkelysuunnitelmistaan aivan avoimesti, niin se osoittaa, että eipä lähi-idän poikia paljon Ruotsin poliisi pelota. Toisaalta, pelottaako se enää ketään?

Toinen Ano: Nyt kun ton sanoit, niin pisti mietityttämään. Saattaapa olla yllättävän lähellä totuutta. Pitäiskös kansalaiset kertaalleen kurssittaa aiheesta "mitä vaalit itse asiassa tarkoittavat"? Niin juu, ja kiitokset.