maanantai 13. kesäkuuta 2011

AJATUKSIA UUNINPANKOLTA II

Sen verran helteinen on toi viikonloppu ollut, että piti meikäläisenkin tulla uuninpankolta alas hiukka vilvoittelemaan. Samalla tuli aukaistua toi internet ja katsottua myös, mitä valtamedialla on sanottavaa, ja sehän ei sinänsä viisasta ole, koska valtamediaa lukemalla onnistuu saamaan itselleen yhtä aikaa sekä löysän vatsan että ankaran ummetuksen.

Niin tiedostava toimittaja- kuin poliittinenkin eliitti näköjään on edelleenkin ristiretkellä rasismin pirua, ja sen kanssa epäpyhän liiton tehneitä noitia vastaan. Ja pirun suurin juonihan on se, että se kiistää olemassaolonsa. Niin tiedostavaan toimittaja- kuin poliittiseenkin eliittiin kuuluvat tyypithän pistävät jatkuvasti näppistä savuamaan ja kirjoittavat lisääntyvästä rasismista ja rasistisesta väkivallasta. Tästähän minä kirjoitin viime jutussakin, mutta tuntuu siltä, että pirua pois manaavat tyypit alkavat muuttua itse belsebuubiksi ja toimia juuri niin kuin väittävät heidän halveksimiensa ihmisten (niin kuin esmes minun) tekevän.

Hehän ovat jo aikaa sitten metelöineet ääri-, laita-, reuna-, syrjä- ja vinkkelioikeiston (pääosin persujahan ne tarkoittavat, ja persut ovat tosin ajatuksiltaan lähinnä demareita, mutta ei totuuden kannata antaa pilata hyvää läppää) noususta ja sen ilman muuta aiheuttamasta väkivallan aallosta. Tätä pirua kun on tarpeeksi porukalla manattu, niin sehän on sitten itsessään jo todiste, että kyllä se piru on oikeasti olemassa. Ja kun joku keksi se ääneen sanoa, niin toisethan toistavat samaa epistolaa, kun niin moni on jo kirjoittanut, että se piru on oikeasti olemassa. M.O.T. Viis faktoista.

Eli otetaan kohteeksi tietty kansanryhmä, josta kehitellään itse keksittyjä pelkoja, ennakkoluuloja, väkivaltafantasioita (joitten toteutumista itse asiassa saatetaan jopa toivoa) ja kun niitä on jauhettu tarpeeksi, niin niitten voidaan todeta muuttuneen todeksi. Koska yhdessä on päätetty, että omat fantasiat ovat muuttuneet todeksi, niin näistä fantasioista maalataan maalitaulu, joka kiinnitetään ihan elävien ihmisten, niin kuin vaikkapa Jussi Halla-ahon tai Olli Immosen otsalohkoon.

Eikös meidän pahojen razzeporukoitten pitänyt toimia juuri näin? Näin ainakin väitettiin. Mielestäni tässä maassa on kyllä ihan oikeasti pelottavia ihmisiä, mutta ne ovat ihan muita, kuin virallisesti väitetään.

Rasismin löytäminen vaikka kiven kolosta on tietysti äärimmäisen tärkeää, ja sen julkinen vastustaminen (vaikka sitä ei olis oikein löytynytkään) on tietysti vielä tärkeämpää, ja menossahan on hyvin mukana myös Seitsemänteen Sukupolveen Kunnioitettu Ensimmäinen Toverimme Tarja Halonen, joka tuumaili, että ei sen niin väliä, minkälainen hallitus pystyyn pannaan, mutta sen täytyy irtisanoutua rasismista ja tuomita se vielä entistäkin hallitusta syvemmin, leveämmin ja laajemmin.

Sitä, kuinka edellisen hallituksen toimet huomioon ottaen tämä vielä laajempi vielä löytämättömän mutta silti yhteiskuntaamme epäilemättä nakertavan rasismin tuomitseminen onnistuu on mulle hiukan hakusessaan, mutta oikealla asiallahan Halonen tietysti on, koska tämähän on kiistatta suurin ongelma tässä maassa tällä hetkellä.

Minähän en tiedä mitään mistään ja siitä olemattomastakaan en ymmärrä kuin vähän, mutta mulle tulee mieleen tosta jatkuvasta julkisesta rasismin vastustamisesta ja oikeitten tai keksittyjen rasistien tuomitsemisesta mieleen ihan perusinhimilliset asiat.

Luulisin, että hyvin suuri osa tiedostavaan eliittiin kuuluvista sekä poliitikoista että toimittajista on jo aikaa sitten hoksannut, että kyllähän tää monikulttuurinen mopo lähti käsistä jo aikaa sitten, ja tuubaahan tässä on tullut soiteltua hyvinkin parikymmentä vuotta? Mutta kun ihminen on semmonen, että tyrimistään on vaikeaa tunnustaa. Omat menetetyt kasvot ovat henkilökohtaisesti paljon suurempi tragedia, kuin se, että koko muu kansakunta ottaa kipeää vaikka Hangosta Utsjoelle. Näin ollen rasismia vastustetaan, mutta ei tietenkään määritellä, ja päädytään siihen, että mikäli nykytilaa ei julkisesti, ja mitään kyseenalaistamatta puolusta ja ylistä, on automaattisesti rasisti. Ikävää monelle, vielä useamman lompakolle, mutta omat kasvot plus mukava työpaikka säilyvät.

Noin henk koht mulla olis pienenä toiveena se, että uusi eduskunta antaisi Haloselle hänen ansaitsemansa läksiäislahjan ja äänestäisi, että Suomi pyyhkii jalkaväkimiinat kieltävällä Ottawan sopimuksella persettä.

*

Koska tässä uuninpankolla olessaankin tulee seurattua tuota mediaa, niin huomaa, että Helsingin Sanomat jatkaa tiukasti rahvaan sivistämistehtäväänsä. Pääkirjoitukset ja uutisointi on sinänsä oma lukunsa, jonka jokainen kyllä huomaa, mutta mielestäni kaikkein mainioimpia ovat Helsingin Sanomien kolumnit, joista aina yhteen löytyy linkki Oikeaoppisen nettiversion etusivulta.

Kuluneella viikolla törmäsin pariin mainioon esimerkkiin sivistyskirjoituksista, joilla rahvasta pyritään kouluttamaan. Ensimmäisen teki neito nimeltä Virpi Salmi, joka haukkuu suomalaisen keskiluokan, eli siis suurimman osan suomalaisista. Kirjoitus löytyy tuosta.

Se mulle jäi tietysti hieman epäselväksi, että mikä oli kirjoituksen idea. Kävi ilmi, että säästäminen ja yleinen penninvenyttäminen on naurettavaa. Toisaalta Thaimaahankaan ei saa lentää, joten ei tuhlaaminenkaan oikein hyvästä ole. Se ainakin kävi selväksi, että mikäli pitää tilillään jemmarahaa sen verran, että voi ostaa ilman velkaa uuden pesukoneen, mikäli edellinen hajoaa, niin se on naurettavaa. Ja kun hinnoista yleensäkään ei saa narista, niin täytynee elää kädestä suuhun. Joka tapauksessa kirjoituksesta sai käsityksen, että suomalainen keskiluokka, eli siis pääosa suomalaisista on jotenkin kertakaikkisen perperistä, mutta Virpi Salmi ei ole, koska hän ymmärtää sitä haukkua.

Vaan kysehän ei olekaan siitä, mitä Virpi Salmi haluaa sanoa ja opettaa. Hänen kirjoituksensa ei ole tehty rahvaalle. Kirjoituksessaan hän irtisanoutuu rahvaasta, mollaa jotain suomalaisuuden osa-aluetta ja näin tehdessään ilmoittautuu tiedostavan eliitin jäseneksi. Kun hän on tämän ilmoittautumisen tehnyt, hänet tulee ottaa vakavasti, ja hänelle tulee tarjota hyviä työtilaisuuksia, koska suomalainen systeemi on vielä sen verran takapajuinen, että hänelle ei tiedostavan aatelin jäsenenä voi määrätä henkilökohtaiseksi läänitykseksi esmes Someroa.

Vaikka Virpi Salmelle kyseessä on ilmoittautuminen tiedostavaan aateliin, elikkä ihan puhdas henkilökohtainen asia, niin yhtä kaikki, Helsingin Sanomat mieltää, että tällaista opetusta rahvas tarvitsee.

Samaan aikaan kirjoitti samoissa kolumneissa eräs heebo nimeltään Jyrki Kiiskinen jutun, jossa hän ilmoitti, että suomalaisten elintarvikkeitten sekä ostaminen että valmistaminen ovat naurettavaa. Sinänsä ruokahan on pitkälti makuasia, joten heppuhan saa halutessaan järsiä vaikka jäkälää, jos siltä tuntuu, mutta itseäni hiukka pelottaisi, jos kaikki sapuska olis ostosessa ulkomailta.

Vaan tästähän ei ollut kirjoituksessa kysymys, enkä usko ensinkään, että Jyrki Kiiskinen kerää kaupassa ostoskorinsa täyteen vain sillä perusteella, että ei vahingossakaan tule ostettua suomalaisia elintarvikkeita. Kyseessähän on hänelläkin siitä, että hän irtisanoutuu rahvaasta, mollaa jotain suomalaisuuden osa-aluetta ja näin tehdessään ilmoittautuu tiedostavan eliitin jäseneksi. Kun hän on tämän ilmoittautumisen tehnyt, hänet tulee ottaa vakavasti, ja hänelle tulee tarjota hyviä työtilaisuuksia, koska suomalainen systeemi on vielä sen verran takapajuinen, että hänelle ei tiedostavan aatelin jäsenenä voi määrätä henkilökohtaiseksi läänitykseksi esmes Ruotsinpyhtäätä.

Vaikka Jyrki Kiiskiselle kyseessä on ilmoittautuminen tiedostavaan aateliin, elikkä ihan puhdas henkilökohtainen asia, niin yhtä kaikki, Helsingin Sanomat mieltää, että tällaista opetusta rahvas tarvitsee.

Se, mikä tossa on ikävää, on se, että tiedostavaan eliittiin voi ilmoittautua niin helposti. Riittää, kun ottaa jonkun suomalaisuuden osa-alueen ja nollaa sen. Eihän se vaadi muuta kuin housut jalassa huoraamista. Annaskumäkin yritän. Ilmoittaudun tiedostavaan eliittiin. Otan ja mollaan jotakin suomalaista tiedostavaan tyyliin. Otetaanpa nyt mollattavaksi vaikkapa jääkiekko:

MITÄTÖN SIRPALELAJI HEIKON KANSALLISEN ITSETUNNON PÖNKKÄNÄ

Hiljattain päättyneitten jääkiekon mm-kisojen tiimoilta alkanut juhlinta ja kansallinen uho ällöttää minua. Se on mielestäni osoitus siitä, kuinka olematonta, ja pelkkiin kuvitelmiin perustuvaa kansallista itsetuntoa pönkitetään maailman mittakaavassa olemattomalla urheilulajilla, joka on ykköslaji ainoastaan Suomessa ja Kanadassa.

Lajin saama suuri suosio kuvaa erinomaisesti suomalaista alhaista itsetuntoa. Me emme uskalla haastaa toisia kansakuntia lajeissa, joita pelataan koko maailmassa. Me haemme tyydytystä jostain marginaalisesta mitättömyydestä, josta esim. Brasiliassa ja Meksikossa ei ole koskaan kuultukaan.

Lisäksi jääkiekon suosio on osoitus suomalaisessa yhteiskunnassa piilevästä rakenteellisesta rasismista. Suomalaiset ovat ottaneet omakseen lajin, joka on valkoisen rodun dominoima. Toisin kuin jalkapallossa tai koripallossa, on tummaihoinen pelaaja vielä lajissa harvinaisuus. Sattumaako? En usko. Suomalaiset eivät halua antaa mahdollisuutta maahanmuuttajille, ja siksi tukevat lajia, joka on luisteleva esimerkki apartheidista.

Itse seuraan mieluummin ruohokenttien shakkia jalkapalloa. En niinkään lajin itsensä takia, vaan siksi, että se on osoitus monikulttuurisuuden voimasta. Vaikka tunnustankin sen, että Yleisradio on hoitanut kansankasvatuksellisen tehtävänsä varsin mallikkaasti, näkisin, että se tulisi lisätä suvaitsevaisuuskasvatustaan myös urheilun alalla.

Ylen tulisi ottaa Afrikan jalkapallomestaruuskisat ohjelmistoonsa. Kaikki ottelut tulisi esittää. Afrikkalainen jalkapallo on iloista, luovaa ja ennakkoluuloja rikkovaa jalkapalloa. Otteluitten puoliajoilla tulisi esittää opetusohjelmia otteluissa pelaavien maitten ihmisistä ja kulttuurista. Tällaista urheilukasvatusta suomalaiset tarvitsevat. Paljon enemmän kuin jotain typerää ilmaveivin ylistystä.

Yep. Helppoa kuin heinänteko. Mikäli Suomi ei olisi niin takapajuinen maa, niin voisin ilmoittautua tiedostavan eliitin jäseneksi ja vaatia sen perusteella itselleni henkilökohtaisen läänityksen. Luulen, että Hotelli Yrjöperskeleen henkilökunnalle riittäisi läänitykseksi Puumala. Se on nätti mökkikunta Saimaalla, ja sen väestöpohja riittäisi kyllä elättämään meikäläisen koko remmin. Kun ei meillä noi tarpeet niin hirveen suuria ole. Lukija voi tehdä halutessaan mielikuvaharjoituksia ja eliittimitätöidä vaikkapa kalakukon, kumisaappaat, Suomi-konepistoolin, suomalaisen heavy-rockin tai juhannuskokon.

Ja-hah. Ilmatieteen laitos lupaa viilenevää. Takaisin pankolle. Kai täältä joskus könytään pysyvästi alas.

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uusi kilpailija ilmoittautuu:
http://www.warkaudenlehti.fi/mielipide/horisontti/tosi-suomalaista/678687
Maakuntalehtitasoa, mutta osallistuminenhan lienee tärkeintä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos linkistä. Täytyy sanoa, että olipa varteenotettava kilpailija. Kohdallaan oli niin into, paatos kuin kliseetkin.

Anonyymi kirjoitti...

Matruuna on puhunut kolmesta eri eliitistä, joiden välillä on vallitava kauhun tasapaino, jottei yksi eliitti nouse hallitsevaan asemaan yli kahden muun eliitin. Matruuna tarkoitti noilla väkivaltaeliittiä, taluseliittiä ja sivistyseliittiä. Ykän tekstissä on kaiketi kyse tapauksessa kyse sivistyseliitistä.

Mediat ovat yrityksiä eli periaatteessa ne kuuluvat markkinavoimiin, mutta mediaeliitti on nähtävästi sivistyseliittiä, jos käytetään yllä mainittua kolmikon käsitettä.

Viestintää seuratessa on tärkeä huomata KUKA puhuu ja KENELLE, ja myöskin MIKSI ja MITÄ VARTEN. Puhutaanko omille vai muille? Kun kyseessä on eliittimitätöinti niin lehden lukijan, jos joku vielä semmoinen on, pitäisi tajuta että eliitin jäsenet tai eliittiin pyrkivät henkilöt puhuvat siinä omilleen.

Eliittimitätöintiin on ympätty mukaan tyhmän rahvaan pakkosivistäminen, mutta se on sivuasia, tärkeämpää on että eliitin jäsenet saavat kehua toisiaan. Suoritaamalla riitin hyväksytyksi, pääsee eliitin jäseneksi. Eliitin jäsenenä sitten pitää suorittaa jäsenen riittejä, jotta voi pysyä jäsenenä.

Tuo eliittimitätöinti kuullostaa joltain primitiivisen alkuasukasheimon tai oudon salaseuran initiaatioriitiltä.

Mites Ykällä on hallussa keskiajan historia? Jos halusi että kunkku antaa läänityksen, niin mitä piti tehdä sen eteen?

Tajusin sinun pointin mitä ajoit takaa tuolla eliittimitätöinnin kokeilululla. Mutta, tämä on puhdas sattuma: henkilökohtaisesti tykkään enemmän jalkapallosta kuin jääkiekosta. Kyse on puhtaasti lajiin kohdistuneesta kiinnostuksesta.

Sen verran vapaakaupan kannattaja olen että en vastusta ulkomaisen ruuan tuomista Suomeen. Ruoka sinänsä on kauppatavaraa kuten tietonkoneen tai auton varaosat. Sitä saa tuoda jos joku ostaa. Olen ostanut esim. uruguaylaista naudan entrecoteta ja uusiseelantilaista lammasta. En kuitenkaan ostanut siksi että haluaisin sillä tavalla vastustaa suomalaista ruokaa. Syyt ovat pragmaattisia, eli se osui ekana käsiini tai että köyhänä miehenä houkuttaa ostaa halvempi liha joka sitten oli ulkomainen.

Keväällä huomasin, mistä olet ottanut tuon sinun kuvasi. Siinä on alimpana yks äijä, joka kantaa reppuselässä äijää, joka kantaa olkapäillään äijää. Mistä keksit ottaa sen kuvaksesi tänne nettiin ja blogimaailmaan? Oletko kenties itse tuossa, tai ollut tuon kuvan mallina tai esiintynyt tuon kirjan tarinoissa?

Ostin tänään tuon kirjan kun kävin divarissa. Samalla ostin myös tämän ja tämän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentistasi. Olet ymmärtänyt asian oikein, eli tää sivistyseliitti (tai tässä tapauksessa voitaneen puhua wanna be-tasosta) puhuu ja kirjoittaa toisilleen.

Sehän oli valtapuolueittenkin moka ennen vaaleja. Ne kun pyrkivät miellyttämään vain lehdistöä, ja unohtivat, että tavallinen suomalainen on se, joka äänestää, ja että se osaa ehkä jopa ajatella omilla aivoillaan.

Noista keskiajan läänityksistä en ole pätevä kertomaan, mutta kuvittelisin, että niitten saamiseen vaadittiin huomattava määrä kuninkaan eteen organisoituja väkivallan tekoja. Eli tilanne on nykyisin hieman toinen, pelkkä kaanonisoitu bullshit riittää.

Ei mulla jalkapalloa vastaan mitään, mm-, ja em-kisoja tulee itsekin katteltua, ei tosin juuri muuta. Minä olen kyllä enempi lätkämiehiä. Ensi yönähän on Stanley Cup katkolla. Veikkaan, että Vancouver ottaa sarjan ensimäisen vierasvoiton ja vie kannun. Joku kanava voisi kyllä ruveta näyttämään aussifutista. Se on tosi miesten laji. Jenkkifutista ilman mitään syndejä.

Joo, avatar on Yrjö-kirjoista. Mitäs olet tykännyt niistä?

Anonyymi kirjoitti...

Tuo yksi linkki ei antanut kuvaa joten laitan sen uudestaan.

Oon tykäänny lukea Yrjö-kirjoja. Yrjö-kirjoja on tullut hommattua aika monta, mutta vasta yhden olen saanut luetuksi kokonaan. Silloin kuin muistan käydä divarissa, katson onko hyllyssä semmoista Yrjö-kirjaa joka multa puuttuu.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun vaivauduit sieltä pankolta näppiksen ääreen. Pitää kumminkin vähän rutista. Mainitsit, Ykä, että persut olisivat aatemaailmaltaan lähinnä demareita. Nykyisten puolueiden talouslinjauksia kun vertailee, näin voip ollakin. Persuilla ei kuitenkaan ole Forssan julistuksen sotsialistisia rasitteita. Maalainen kun olen, näen kumminkin persut edelleen Vennamon Veken aatemaailman edelleen kehittäjinä. Ja näin ollen Santeri Alkion linjan vankkumattomina kannattajina. Siis alkiolaisempina kuin Maalaisliiton jälkeläinen Suomen Keskusta rp. "Älkää unohtako köyhän asiaa."

Terv. nimim. Alkionsiirto

Joukkoliikenne kirjoitti...

Noita "vapaiden toimittajien" juttuja on kyllä hauska lukea, koska enää ei kehtaa kioskilta ostaa itselleen Myrkky-lehteä ja lapset ovat liian pieniä sitä lukemaan. Oivaa lukemista kesälomalla, kun viettää puolituntisen valtakunnansalissa. On hassua, että "toimittajat" haluavat kertoa kaikelle kansalle olevansa a) aivan helvetin tyhmiä tai b) vihaavansa syntyperäänsä. Molemmissa tapauksissa ainakin itse pitäisin ajatukseni omana tietonani.

Mitä tulee tuohon Halosen läksiäislahjaan, niin naulankantaan osuit. Harmi vain, että näyttää pahasti siltä, että tulee vihervasurihallitus ja armeijan määrärahat taitaa laskea lisää. Itsekin aiheesta vähän kirjoittelin. Kunpa tulisi nopeasti uudet vaalit ja saataisiin isänmaallinen hallitus.

Kun jalkaväkimiinat palautetaan puolustusvoimien arsenaaliin tulisi mielestäni sakaramiina nimetä uudestaan jalkaväkimiina malli Halonen 2012:sta. Uskon, että Tarja osaisi kovasti arvostaa tätä elettä. Samalla voisi päivittää muitakin nimiä, kun tuppaavat nuo armeijatermit olemaan niin kovin tylsiä. Horneteihin tulevat sidewinder-ohjukset voisivat olla Arhinmäen nyrkki, M270 MLRS raketinheitinjärjestelmä Sinnemäen kosto jne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Alkionsiirrolle ja Joukkoliikenteelle & kiitos kommenteista.

Vieras: Niin, unohtui sanoa, että kyllä uusseelantilainen (erittäin maukas) lammas löytyy myös Hotelli Yrjöperskeleen ruokalistalta. Päivitys NHL:stä: viekkaus meni pieleen. Game 7 ensi yönä. Vancouverissa alkaa mellakat, kävi pelissä kummin päin hyvänsä.

Alkionsiirto: Joo, tosta Forssan julistussysteemistä olet ihan oikeassa. Persut lähinnä kannattavat toimivaa julkishallintoa (ja toivottavasti voivat vaikuttaa siihen, että se ei ole akateemisten suojatyöläisten & oikeaoppisen etnisen väestön suojatyöpaikka), mutta sosialismiin itsessäänhän ne eivät ole sitoutuneet.

Joukkoliikenne: Jep, ilman muuta tota malli Cajanderin päivitystä tulisi harjoittaa. Sinnemäelle tosin antaisin nimettäväksi tämän M/joskus Kekkosen ajalla kehitetyn suojaviitan, jota me käytettiin armeijassa silloin kun minä olin siellä, eli 1985, eli nykymittakaavasta nuijasodan aikaan. Sehän oli alunperin sadeviitta, mutta kun se ei pitänyt sadetta, niin siitä tuli suojaviitta. Sen kanssa piti mennä poteroon, ottaa havunoksa mukaan, odottaa, että ylilentävät kerrostalot ja linja-autot olivat laskeutuneet, ja sen jälkeen havunoksalla piti pyyhkiä pahat atomit pois maastopuvusta. Kai se ilmastonmuutokseltakin suojaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs Ykä veikkaat, tartteeko hommajoukkoihin värvätä kesälomasijaisia tai muuten lisää?

Ehdotan tähän hätään Elliot Nessiä ja hänen lahjomatonta ryhmää. Jos tarjoat Nessille tulilientä, se on ok, koska kuten ehkä muistat, Nessille on kelvannut tuliliemi siitä lähtien kun jenkeissä kieltolaki kumottiin.

Entäs Snatch-elokuvasta jotkut tyypit? Aiheeseen sopivaa tunnelmointia.

Anonyymi kirjoitti...

Moro

Kehtaako Yrjö laskeutua uuninpankolta hetkeksi näytön ääreen...

http://www.youtube.com/user/SamaVene#p/u/0/u7BYfHqsX3c

hannes kirjoitti...

Tulipa tuossa mieleen, mahansa vieressä pötkötellessä moinen tuuma. Jotta ne ovat nämä nykyajan vihersosialistit ambutoinneet ja sosialisoinneet jo kommunisminkin. Sen sijaan, että suosisivat säästäväisyyttä ja sitä kautta riistokapitalistien ansionlisäyksen kehitystä, he pyrkivät lisäämään sitä. Demonisoimalla säästäminen ja omillaan toimeentuleminen, he sen sijaan ihannoivat velaksielämistä. Pankit ja muut rahoituslaitokset kiittävät moisesta kiltävin silmin.

Tätä taustaa vasten, ei ole lainkaan ihme, jotta valtiovaltaa myöten eletään maksamalla velkaa velalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Hannekselle & kiitos kommenteista.

Ano: Kiitos linkistä. Itse asiassa varsin pelottava 13 min 20 sek. Minä en väitä olevani talousasiantuntija, mutta jos toi noin menee, niin kyseessähän ei ole enää pelkkä kupru, vaan lähinnä laillistettua mafiatyyppistä velanperintä- ja koronkiskomistoimintaa.

Hannes: Saattaapi hyvinkin olla noin. Lisäksi näihin tyyppeihin kuuluu se idea, että on oltava tiedostavampi, fiksumpi ja ennen kaikkea boheemimpi kuin tavallinen tallaaja. Sillai niinqu jotenkin tään jokapäiväisen puurtamisen yläpuolella, tiätsä.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, et kommentoinut edellistä viestiäni. Oliko se niin kamala?

Muuten, meinaatko pistää vielä uuden jutun ennen juhannusta vai juhannuksen jälkeen? Missä ja miten meinaat viettää juhannusta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Juu ei, ei ollut tarkoitus nettimurjottaa. Kommenttisi kanssa on käynyt yksinkertaisesti hupsis. Kyllähän Elliot Ness porukoineen aina mukaan mahtuu. Mielellään vahvistettuna Jerry Cottonilla ja Phil Deckerillä. Tota Snatch-leffaa en ole nähnyt.

Uudesta kirjoituksesta en osaa oikeastaan sanoa mitään. Mulla kun ei ole koskaan ollut varsinaista kirjoitusaikataulua, -strategiaa ja sen semmosta, eikä mitään ns. kirjoittamisen pakkoa. Minä olen aina kirjoittanut jutut niin, että kun törmään johonkin aiheeseen, josta tekee mieli sanoa jotain, niin sitten naputtelen sen ja piste. Ja tässä pankolla makaillessani olen tarkoituksella pitänyt matalampaa profiilia. Kaipa täältä jossain vaiheessa tulee hypättyä takaisin pirtin lattialle. Kun uusi hallitus pääsee työn touhuun, niin aiheet tuskin pääsevät loppumaan.

Juhannus menee mulla ihan puhtaasti töissä. Hyvää juhannusta sinnepäin, näin etukäteen.

Anonyymi kirjoitti...

Tattis Ykä, samoin sinne. Mut tota noin, mie aattelin alunperin toivottaa juhannusta sit ku oon lähössä huvilalle.

Onko Ylva pitänyt sinulle seuraa siellä pankolla?

Harmi jos joudut olee hommissa juhannuksena. Varmaan ois mukavampi saunoa Lälläveden äärellä ja nostaa kuppia. Varsinkin jos Antero ja äänimiehet pääsisivät mukaan

Onko Morgan Kane tuttu hahmo? Tuo länkkäri ilmeistyi sinun lapsuus-ja nuoruusvuosina. Siinä ois äijä jonka vois ottaa hommajoukkoihin kans mukaan.

Entäs oisko Korkeajännityksen puolelta tarjolla sopivia äijiä mukaan? Ite en tiiä niistä mitään mut aattelin että jos sie tiiät sieltä jonkun pätevän äijän.

Meikäläisellä on tämä elokuva dvd:llä. Nuo kaksi päähenkilöä (Maj. Jonathan Smith ja Lt. Morris Schaffer) vois ottaa mukaan. Eikös tuossa ole semmoista korkkarihenkeä?

Jos suomalaisia vahvistuksia etsitään niin sitten ois Kuninkaallinen preussilainen jääkäripataljoona 27.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Toki Ylva seuraa pitää. Mehän ollaan naimisissa. Ihan sillai vanhanaikaisesti.

Ei juhannustyö minua harmita. Ei se Lällävesi sieltä mihinkään karkaa, ja huonoja ilmojakin on ymmärtääkseni lupailtu.

Morgan Kane (ja vaimonsa Markan Kone) oli tuttu jo nulikkavuosina. Korkkarit näen kulttuuri- ja opetusjulkaisuina, sillä niitten ansiosta suomalaiset miehet osaavat keskimäärin enemmän saksan kieltä kuin naiset.

Minun täytyy tunnustaa, että en ole koskaan nähnyt tuota Kotkat Kuuntelevat-leffaa.

hannes kirjoitti...

Heh, itselläni oli viellä jokunen vuosi sitten kaikki 80 Morgan Kanea.

Tuohon Kotkat Kuuntelevat leffaan. Jos on kirjan lukenut, niin mielestäni ei kannata pilata hyvää lukukokemusta, katsomalla kyseistä leffaa..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hannekselle. En ole lukenut tota kirjaakaan. Jonkunlainen muistikuva on, että se olisi Alistair MacLeanin kirjoittama. Tyypin "Saattue Murmanskiin" oli mielestäni varsin hyvä kirja.

Jos elokuvista puhutaan, niin minun mielestäni kaikkien aikojen paras sotaelokuva on Mikko Niskasen ohjaama elokuva Sissit.

hannes kirjoitti...

Juu Ykä, MacLeanin kirjoittama. Tämähän menee nyt kyllä täysin ohi itse postauksen aiheen, mutta kerrankos sitä.

Josku nuorna poikana, kun oli lukenut ensin Saattue Murmanskiin ja Pako yli Jaavan meren, sitä odotti sykähdyttävää lukukokemusta myös Kotkat kuuntelevat kirjasta. Niin ei käynnyt.

No, viihdyttävää lukemista se oli kuitenkin, ei sillä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tässä ja tässä on näyte äijästä jota ehdotin hommajoukkoihin ensimmäisten joukossa. Miten Ykä tuntee poliisit, viran puolesta ja noin muuten? Onko tuollaisia vanhan liiton äijäkyttiä virassa enää missään?

Perjantaina eli tänään lähden Sotkamoon huvilalle. Yleensä juhannukset ovat siellä olleet sateisia, vaikka samaan aikaan Kajaanissa paistaisi möllikkä kivasti. Sunnuntaina varmaan palaan.

Otan pakastimesta mukaan 1,3 kg palan possun etuselkää ja marinoin sen huvilalla ja sit paistan nuotiolla. Marinadiliuos pitää vielä tehdä ja pullottaa.

Otan mukaan myös 5 tölkkiä Alkon lonkkua. Kaikkia mun juomia en viiti sinne raahata. Siellä on varmaan lisää juomista.

HYVÄÄ JUHANNUSTA YKÄLLE JA KAIKILLE!

Pysykää hengissä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hannekselle ja Vieraalle.

Vieras: Joo, poliisi on tullut työn puolesta tutuksi. Dirty Harryjahan ei ole kuin elokuvissa, ja hyvin harva suomalainen poliisi on koskaan edes vetänyt asetta ulos holsterista virantoimituksessa. Mutta mukavan konservatiivista väkeä poliisin kenttäväki on. Sille, mitä ministeriö säätää, he eivät voi mitään.

Hyvää juhannusta vielä kertaalleen sinulle. Eväät näyttää olevan kohdallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Millaista oli olla hommissa juhannuksena? Saatko siitä jonkun pyhäkorvauksen tapaisen lisärahan tai ylimääräisen vapaapäivän? Oliko juhannuksena semmoinen ilma ettei mökille olisi huvittanutkaan mennä?

Muuten, huomasitko ne minun lähettämät kuvat kesähuvilalta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras, ja kiitos kuvista. Eihän tuon parempaa juhannusmestaa olekaan, niin tilojen kuin maisemienkaan puolesta.

Juhannus meni mulla ihan vasemmalla kädellä. Niin kuin nää hommat muutenkin. Näitä on tehty niin pitkään ja siks toiseks vuorotyöläisellä on pyhä silloin kun on vapaata. Siihen on tottunut. Sadan prosentin rahallisilla korvauksillahan toi juhannus meni.