sunnuntai 26. toukokuuta 2013

ANTERO LÄRVÄNEN JA AITOTYÖN MINISTERIÖ

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin suorasta yhteislähetyksestä. Lähetyksemme tulee Helsingistä, tarkemmin sanoen Rakkauden Ministeriöstä. Olemme saaneet tietoomme, että Rakkauden Ministeriön Adolf Butlerin johtaman monikulttuurisuuden ongelmia kategorisesti kiistävän sekä yleistiedostavan yleisjankkauksen ”Se Pyörii Sittenkin”-työryhmä on kehittänyt lopullisen ratkaisun monikulttuurisuuden aiheuttamiin ongelmiin, joita tietenkään ei sinänsä ole koskaan ollutkaan ja työryhmän kehittämä ratkaisu samalla mullistaa koko suomalaisen työelämän. Asiaa on selvittämässä meille työryhmään kuuluva Rakkauden Ministeriön saneleva virkahenkilö Lill-Kerstin Porrström-Hottentot. Saneleva virkahenkilö Porrström-Hottentot, mikä kikka kuutonen nyt oikein onkaan keksitty?

- Morjens, Antero ja terveiset kuuntelijoille. Kikka kuutonen on nimeltään ”aitotyö”.

- Aitotyö? Kuinka se eroaa tavallisesta työstä?

- Asiaa täytyy hieman taustoittaa, että se selviää paremmin. Meillähän on työryhmässämme ollut se ongelma, että emme ole oikein saaneet yksityisen puolen työnantajia palkkaamaan ns. haastavien maahanmuuttajaryhmien edustajia. Yksityinen sektori vetoaa kieli- ja ammattitaidottomuuteen, muihin rahvaanomaisiin syihin ja yleensäkin muuhun suuressa mittakaavassa jonninjoutavaan. Ja onhan meidän tietysti tunnustettava, että asian tiimoilta julkiselle sektorille kehitetyt työpaikat ovat pääosin ihan puhtaita suojatyöpaikkoja, joista ei varsinaisesti ole kenellekään mitään hyötyä.

- Olemme olleet työssämme ja ideoitten kehittämisessä viime aikoina melko lailla umpikujassa, mutta kun Ruotsin mellakoitten myötä tutustuimme moniin edistyksellisiin suomalaisen median pääkirjoituksiin, niin tunsimme kuitenkin olevamme asiassamme vahvalla moraalisella pohjalla. Sitten luimme Iltalehden pääkirjoituksen, jossa todettiin, että ”aito työ on avain ongelmiin” ja siinä sitten tapahtui jonkinlainen ketsuppipulloilmiö. Otettiin noista kahdesta sanasta sanaväli pois ja ruvettiin makustelemaan sitä ja ”aitotyö” tuntui yhtä toimivalta termiltä kuin ”vihapuhe”. Se pisti semmoset kivat väreet päälle. Kun tukkeena ollut tulppa sitten pulpahti pois tieltä, niin työryhmä alkoi suorastaan pursuamaan ideoita, jotka tullaan nyt viemään hallituksen käsiteltäväksi ja ilman muuta hyväksyttäväksi.


- Niin mutta mulle on se idea jäänyt vielä vähän epäselväksi.

- Epäilemättä, sillä en ole sitä vielä esittänyt. Idea on se, että jatkossa pelkästään julkisten suojatyöpaikkojen sijasta haastavien maahanmuuttajaryhmien edustajia tullaan palkkaamaan kaikille yhteiskunnan sektoreille. Niin yksityiselle kuin julkiselle. Heidät palkataan tekemään aitotyötä, ja siten he saavat suomalaisia ystäviä ja integroituvat yhteiskuntaamme ja auttavat myös suomalaisia integroitumaan heidän kulttuuriinsa.

- Mutta eihän yksityinen sektori heitä palkkaa yhtään sen enempää, vaikka asiasta tehtäisiin minkälainen julistus ja virkamiespäätös. Kas kun olemassa on edelleenkin tämä hienoinen kieli- ja ammattitaitoon liittyvä ongelma ja tuossa asennepuolessakin saattaa olla vielä vähän laittamista.

- Kuka tässä julistuksista on puhunut? Katsokaas toimittaja, heiltä ei enää kysellä.

- Oletan, että seuraavana kuulemme sen suomalaisen työelämän mullistuksen.

- Kyllä kuulette, ja kieltämättä sen oli jo aika tullakin. Meillähän on yksityinen sektori ollut aina täydessä palkkausanarkiassa. Työnantajat ovat voineet palkata ihan ketä huvittaa, ilman minkäänlaista yhteiskunnallista vastuuta suurempaa kokonaisuutta ajatellen. Kaikenlaisia suomalaisia mulliturpia palkataan mitään miettimättä eikä nähdä ollenkaan työnantajan velvollisuutta tukea edistyksellisiä yhteiskunnallisia ajatuksia. Pyritään pelkkään liikevoittoon ja eihän siitä sellaisesta mitään tule. Ja nyt siitä anarkiasta tulee loppu. Kyllähän ihmisten palkkaaminen on sentään sen verran merkittävä asia, ettei sitä voida tehdä ilman viranomaisvalvontaa.

- Työryhmämme esityksen mukaan Suomeen tullaan perustamaan Aitotyön Ministeriö. Ministeriöllä on kaksi perustehtävää. Ensimmäisenä on varmistaa, että haastavien maahanmuuttajaryhmien työttömyysprosentti saadaan nollaan. Toinen tehtävä on lopettaa yksityisen sektorin palkkausanarkia, ja esityksen mukaan työnantaja saa palkata uusia työntekijöitä vain Aitotyön Ministeriön myöntämällä luvalla. Lupaa ei saa, ellei palkkaa aitotyöläisiä ja tämä koskee niin yksityistä sektoria kuin julkisen sektorin kaikkia osa-alueita.


- Kaikkia? Tarkoitatteko myös puolustusvoimia ja poliisia?

- Myös, ja nimenomaan niitä. Mehän olemme tehneet jo hieman valmistelevaa työtä, joka tulee johtamaan aitotyösopimuksiin. Otetaanpa tuosta randomina esimerkiksi Ahmed äl-Sällämlää, iältään 22 vuotta. Hän aloittaa kesäkuun alussa aitotyöt helikopterimekaanikkona Utin Jääkärirykmentissä ylikersantin vakanssilla.

- Jaa, no hepulla on sitten varmaankin aika kova ammattikoulutus takanaan. Ne ovat nuo nykyajan helipööperit melko monimutkaisia vehkeitä. Ja onhan hänellä varmaan jonkun sortin sotilaskoulutus ilmavoimissa.

- No ei varsinaisesti. Hänellä ei ole kuin peruskoulun päästötodistus erityisapukitukipönkkäperuskoulusta. Ja hänet on vapautettu varusmiespalveluksesta puutteellisen impulssikontrollin takia. Mutta hänellä on kyllä kova halu ja hän on harrastanut pienoismallien kokoamista.

- Tuossa on nyt kyllä se pienoinen ongelma, että pelkällä kovalla halulla se vispilä ei välttämättä pysy ilmassa. Näinköhän tuo enää nouseekaan?

- Mutta toimittajapa ei vielä ole kuullutkaan ratkaisua tähän ongelmaan. Jokaista aitotyöläistä kohti tullaan palkkaamaan aitotyön virkakollega, joka auttaa ja opastaa ja korjaa mahdolliset pienet puutteet aitotyöläisen työsuorituksissa.

- Eli pane aitotyömies asialle ja sitten työmies perään?

- No tavallaan näin. Lisäksi aitotyön virkakollegalta edellytetään aidon ystävyyssuhteen luomista aitotyöläiseen. Ystävyyssuhteen tulee heijastua myös vapaa-aikaan. Tällä tavoin luodaan aitoa luottamusta, ystävyyttä ja estetään kerta kaikkiaan sellainen kehitys, mitä esmes Ruotsissa on tapahtunut.

- Eli ystävyyttä virkamiespäätöksellä? No näinköhän kantaväestö tätä ihan purematta nielee?

- Totta kai nielee. Miksei nielisi? Kun asiasta kerran on päätös. Suomalaiset ovat lauhkeita hallintoalamaisia. Ovathan ne mutisematta nielleet vaikka minkälaista paskaa ennenkin. Kyllä niitten suupieliin vielä muutama pökäle mahtuu. Ja nyt täytyy kyllä sanoa, että te nuivat ihmiset olette vittuilleet meille alinomaan siitä, että me toistetaan samaa epistolaa toisten virheistä oppimisesta mutta mitään omaa ei keksitä kuitenkaan. No nyt ollaan keksitty niin. Ihan ikioma suomalainen ratkaisu, jota kukaan muu ei ole vielä hoksannut. Vai väittääkö toimittaja vastaan?

- No kieltämättä tuo on ihan ikioma ja uusi ratkaisu niin. Vaan mites tuo palkkapolitiikka muuten, saavatko aitotyöntekijä ja aitotyön virkakollega samaa palkkaa?

- Kyllä palkkauksessa on tiettyjä eroja. Kun aitotyön virkakollega kuitenkin katsotaan avustavaksi työntekijäksi, niin hänen palkkansa on jonkun verran pienempi.

- Minä tiedän, että rahasta puhuminen on rahvaanomaista ja yleensäkin persaukisten pelleilyä, mutta sen verran kysyn nyt kumminkin, että millähän tämä rahoitetaan. Vai onko asiaa edes mietitty?

- Ja nytpä pääsen syöttämään toimittajalle takaisin sen läpän, mitä toimittajakin on aika ajoin heittänyt. Eli että me osataan sanoa mitä, muttei edes mietitä että miten. Mutta nytpä on mietitty. Ensinnäkään yksityisen sektorin aitotyöläispalkkaukseen ei tarvita julkisia varoja ollenkaan. Yksityinen sektorihan maksaa tietysti palkat itse. Ja palkataakseen uusia työntekijöitä se joutuu palkkaamaan myös aitotyöläisen sekä aitotyön virkakollegan. Ja tämähän tietää taas lisääntyviä verotuloja.

- Julkisella sektorilla tämä kieltämättä aiheuttaa hieman lisämenoja, mutta niitä tasoittavat nuo yksityiseltä sektorilta tulevat verokertymät. Lisäksi ollaan kehittämässä talouskohtainen solidaarisuusmaksu, joka on viisisataa euroa per talous per vuosi. Tämän lisäksi kehitetään solidaarisuusdatavero. Eli kaikkiin laajakaista- ja puhelinlaskuihin lisätään kymmenen prosentin solidaarisuusosuus. Eli jos puhelinlaskusi on neljäkymppiä kuussa, loppulasku on 44 euroa, josta neljä euroa menee Aitotyön Ministeriölle.

- Tämä riittää kyllä kattamaan kustannukset. Ja tärkeintähän on, että nyt me suomalaiset voimme olla mukana kehityksessä, jossa lopultakin todistetaan muualta tuodun monikulttuurisuuden toimivan. Voi kuulkaa, toimittaja, tämä hanke on meidän ikioma Egyptin pyramidimme. Se tulee myös korjaamaan automaattisesti maassamme vallitsevan poliittisen häiriötilan ja antaa myös mahdollisuuden suurempiin jatkosuunnitelmiin.


- Ja suuremmilla jatkosuunnitelmilla tarkoitatte varmaankin sitä, että haastavien väestöryhmien osuus maassamme saatetaan Ruotsin tasolle.

- Nimenomaan! Ja miksei vaikka suuremmaksi, kun vauhtiin päästään! Ihanaa, minulla alkaa ihan jalka vipattaa!

- Vaan näinköhän tuo esitys menee eduskunnassa läpi?

- Totta kai menee. Media aloittaa sen puolesta sellaisen joukkorääkymisen, ettei vastaan uskalla äänestää kuin persut. Tarvitaan vain tarpeellista poliittista tahtoa.

- Ja tarpeellinen poliittinen tahtohan tässä maassa on todellakin uusiutuva luonnonvara. Mitenkäs muuten, onkos teillä suunniteltuna jo se, että kenestä tulee aitotyöministeri?

- Esityksemme mukaan tässä toimitaan hieman toisin, eli tehtävään ei nimitetä ministeriä, vaan ministerikansliapäällikkö, joka palkataan ihan pysyvään virkaan. Tällä varmistetaan se, ettei poliittisten tuulten heilahtelu pääse vaikuttamaan siihen, että tehtävässä olevalla henkilöllä on viran vaatima tarpeellinen osaaminen.

- No onkos tähän ministerikansliapäällikön virkaan jo suunniteltu ketään?

- Työryhmämme on yksimielinen siitä, että osaavin henkilö tähän pestiin on Eva Biaudet.

- No onhan hänellä ainakin tehtävään vaadittava asenne varsin kohdallaan, joten eihän tuollaista osaamisen määrää voi jättää käyttämättä. Saneleva virkahenkilö Lill-Kerstin Porrström-Hottentot, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Helsinki. Hei äänimiehet! Sitten rojut Ransittiin, keula kohti Lällävettä ja saunomaan ainakin viikoksi.

Hösse: No Lälläpä vuan hyvinniin, vedelle. Vaan eiköhän tuo aitotyövelvollisuus koske Huitsinnevadalaista mediakenttääkin. Ja sitä myöten tätä meidänkin porukkaa. Minkähänlaisen knääkän ne lähettää meidän kiusaksemme?

Pertta: Niin ja tuleeko tähän porukkaan sitten sekä aitotyötoimittaja että aitotyöäänimies? Ja tuleeko meistä aitotyön virkakollegoita alennetulla palkalla? Vai lähettääköhän ne tänne kaiken varalta porukkaa Vihreästä Langasta? Minä vähän luulen, että niitä tulee tuupattua tuoreeltaan turpaan ja etsittyä elanto jostain muualta.


- Niin no, Lälläveden mökkihän on talviasuttava ja voidaanhan me tehdä radikaaleja tarkistuksia metsästysaikoihin. Eikä hirven lavoille lätkähtävä Ukko-Pekan luoti välitä siitä, ammuttiinko se luvalla eli ilman. Ja perunaa saa viljeltyä ja Lällävedessä on kalaa, joten eiköhän me sentään sopassa pysytä.


22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Toinen tehtävä on lopettaa yksityisen sektorin palkkausanarkia, ja esityksen mukaan työnantaja saa palkata uusia työntekijöitä vain Aitotyön Ministeriön myöntämällä luvalla."

Tähän ideaan vallassaolijat voivat tarttua. Jopa sanaa "palkkausanarkia" tullaan silloin käyttämään mediassa tavoiteltaessa palkkauksen luvanvaraistamiselle yleisön hyväksyntää.

Palkkauslupien myöntäminen voitaisiin antaa ELY-keskuksille, joita tässä asiassa ohjeistaisi tarkoitusta varten perustettava viranomaiselin. Arvelen lisätyövoiman tarpeeksi 500 - 700 viranhaltijaa ja lisäksi tulisi kehittää työsuhteiden hallinta- ja rekisteröintijärjestelmä.

Luvanvaraistamisesta voitaisiin perustella sillä, että menettely tuottaa yhteiskunnalle satakertaisesti enemmän hyötyä kuin mitä se aiheuttaa menoja. Hyödyt tulisivat siitä, että saataisiin yksittäisiin tehtäviin osaavampaa työvoimaa, kun viranomainen voisi laajemman näkemyksensä turvin päättää kenet palkataan. Menettelyllä myös minimoitaisiin syrjäytymiskustannuksia, kuuluisi eräs perusteluista.

Palkkauslupamenettelyä eivät ruotsalaisetkaan ole keksineet. Ehkä tämä on se viisasten kivi, jota monikultturistit ovat kaivanneet.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä.

Voiko pitää teitä vastuullisena fläpparilleni tapahtuneista vahingoista, kahvin roiskahdettua nenän kautta näppikselle?

Älän nyt, jumankekka, anna noille lisää ideoita. Joku tuon lukee vakavissaan.

Kielitaito työ- ja miksei muussakin elämässä on sangen hyödyllinen taito, samoin nk. "maantapojen" ts. vallitsevan kulttuurin tunteminen. Tämä ,Yhteistenpelisääntöjen sisällyttäminen ja niiden noudattaminen ei lisää negatiivista suhtautumista työkolleegaa/kanssa-ihmistä kohtaan, vaan parantaa yleistä-ja työturvallisuutta, turvaa yhteiskuntarauhan ja johtaa lopulta Homogeeniseen yhteiskuntarakenteeseen, joka tuntuu olevan Danten-Helvettiin verrattava tilanne tiedostavalle yhteiskuntamme jäsenelle ja jonka tuleminen tulee estää, vaikkapa yhteiskuntarauhan kustannuksella.

T:ANo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle ja ANolle & kiitos kommenteistanne.

acc: Pitkäaikaisena virkakoneiston jäsenenä väitän, että tietyssä osassa julkishallintoa ei edes ymmärrettäisi, että miksi moiselle ehdotukselle nauraa kätkätetään. Jos asia ei ole tapahtunut virkakoneiston kautta, sitä ei ole tapahtunut ollenkaan.

ANo: Pahoittelen fläppärillesi aiheuttamaani vahinkoa, mutta vetoan bona fide-tarkoitukseen. Luulen, että minä en kieli poskessa niin hullua ideaa keksikään, etteikö joku sitä olisi vakavissaan tuuminut jo ennen minua.

Vaan totta on tuo, mitä todistat. Ns. haastavien maahanmuuttajaryhmien tulisi integroitua, mutta samalla pidetään itseisarvona niitten ihanaa toiseutta ja juuri se ihana toiseus taas jo itsessään estää integroitumasta. ”Koskaan et muuttua saa” lauloi joku iskelmälaulaja aikanaan, ja samaa iskelmää veisataan vieläkin. Ja liittyyhän asiaan sekin, että jos nää alkaisivatkin pottunokkien tavoille ja pärjäisivät omillaan, niin silloin moni projektikoordinaattori ja ammatillinen puolestaloukkaantuja joutuisi työnhakuun.

Becker kirjoitti...

Morjes,
kävin täällä paikallisella paloasemalla defriberaattorikurssilla, vai mikä piru sen vehkeen nimi nyt oli, niin en malttanut olla kysymättä siitä poliitikkojen ehdotuksesta, jossa palomiesten joukossa pitäisi olla yhtä paljon naisia kuin miehiä. Jotta siis saataisiin tätä feministimeinikiä myös toteutettua brankkarissa, eli tasasarvoa. No siihen palomies huokaisi, että ehdotus on täysin järjetön, sillä palomiehen ammatti on fyysiseti niin raskas, että nainen ei kerta kaikkiaan pärjää tukalissa työtehtävissä. Käytännössä se tarkoittaisi tason laskua, ja sitä ettei työpariin pysty luottamaan tiukan paikan tullen. Ja sitten se normaalijatko, että kyllä teillä Suomessa ollaan niin paljon täysjärkisempiä jne.jne.
Ambulansseissa näkee usein pareja, joista toinen on nuorehko hoikka nainen. Olen usein tuuminut miten, he kantavat yli satakiloisen potilaan viidennestä kerroksesta autoon. Naapureiden pitää vissiin sekin homma hoitaa. Tämä siis tasarvosta.
Poliisiin pitäisi kuulema palkata maahanmuuttajia, jotta he voisivat helpommin kommunikoida siirtolaisten kanssa. Se ei kuulema ole mikään ongelma ettei Ahmed osaa lukea eikä kirjoittaa ja kielitaikin on vähän sitä sun tätä ja kun älykkyyskin kiepuu siinä 70 korvilla. Poliitikkojen mukaan se ei ole ongelma, sillä lasketaan pääsykokeiden tasoa, niin pääsevät koulutukseen. Ruotsalaisen poliisin taso on muutenkin sitä luokkaa, että sen tason laskua on nykyisestä vaikea toteuttaa.
Mutta on hyvinkin mahdollista että kyseinen kauhuskenario toteutuu.
Paikallinen taksi oli palkannut kuskiksi vähän fiksumman Afrikansarvesta tulleen tyypin, mutta lupaavasti alkanut ura päättyi tylysti kun hän raiskasi erään nais asiakkaan.
Eräs paikallinen imaami on todennut, että miksi olla palkkaorjana vääräuskoiselle, kun kerran saa kaikki avustukset, niin ero liksaan on kovin vähäinen. Sitäpaitsi kunnon terve muslimi elää alkuasukkaan siivellä keskittyen nautiskelemaan Koraanin lukemisen ohella katin pureskelusta ja ruumiillisista iloista. Hullu työtä tekee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker ja kiitos kommentistasi. Tuosta ruotsalaisesta uutuudesta en ollut kuullutkaan. Ruotsalaiset ne vaan vaan aina jaksavat yllättää. Tosin nimenomaan tossa palomiesasiassa osataan täälläkin, kun palomiesten eläkeikää tuntuvasti nostettiin. Kansanedustajille voisi antaa pienen näytöksen, eli laitettais tyypeille savusukellusvehkeet niskaan ja pistettäis juoksemaan kuudenteen kerrokseen ja kysyä sen jälkeen, että näinköhän tää enää kuuskymppiseltä onnistuu.

Maahanmuuttajapoliisien palkkaamisessa nimenomaan sen takia, että ne ovat maahanmuuttajia on sekin ongelma, että jos han-ruotsalainen/suomalainen/whatever katsoo poliisia nimeltä Ahmed ja tietää, että hänet on palkattu hommiinsa vain sen takia, että hän on Ahmed ja Ahmedilla on silti virkapistooli holsterissa, niin eipä se luottamusta poliisia kohtaan lisää. Ja luottamus poliisiin on yksi tärkeimpiä yhteiskuntarauhaa ylläpitäviä tekijöitä.

Vaan mitä Ruotsissa tänään, Suomessa huomenna.

Närpes varg kirjoitti...

Ovatkohan ne siellä Rakkauden ministerössä muistaneet, että aitotyö-ideaa on jo kokeiltu? Entisen Neuvostoliiton armeijassa jokaista kopppalakkista vahti poliittinen komissaari, joka piti huolen siitä, että vaskisteja ammuttiin poliittisesti oikeaoppisella tavalla. Stalin sitten huomasi itsekin, kun puokli armeijaa oli joutunut vangiksi tai tuhottu, että ehkä olisi parasta antaa ammattimiesten hoitaa hommansa ja deletoi melkoisen joukon komissaareja.
Samassa maassa vahdittiin tovereita myös työelämässä. Jokaisella verstaalla oli poliittinen valvoja, joka katsoi, että hetekan jalat hitsattiin kehikon kulmiin kommunistisella tavalla eikä esim. hyvin. Tämä menetelmä heikensi tuotteiden laatua jopa siinä määrin, etteivät ne aina kelvanneet edes uskollisimmille kaadereille. He hakivat tuotteensa mieluummin salaisista valuutta- ja erikoiskaupoista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg. Tuosta komissaari- ja politrukkimeiningistä tuli mieleen, että Venäjän armeijan kannattaisi ehdottomasti elvyttää politrukkiperinne. Siitä olisi hyötyä meikäläisille, jos pilliin vihelletään. Samoin tämä dedovtshina-simputusmetodi kannattaa pitää yllä. Jos venäläinen varusmies vihaa esimiestään enemmän kuin tsuhnaa, niin ei muuta kuin peukkuja pystyyn. Samoin minusta on mahtavaa seurata Moskovan Punaisella Torilla pidettäviä voitonpäivän kulkueita ja varsinkin sitä komeaa paraatimarssia. Ne tuntimäärät, mitä heput ovat käyttäneet paraatimarssin harjoitteluun ovat poissa ampumis- ja taisteluharjoittelusta.

Tosta neuvostomeiningistä (tää saattaa kyllä olla urbaanilegenda) kuulin kerran, että siellä oli eräs tehdas, joka valmisti kattiloita. Viisivuotissuunnitelman mukaan ei laskettu sitä, montako ja minkälaista kattilaa valmistettiin vaan sitä, mikä oli kattiloiden yhteenlaskettu litratilavuus. Tehtaan johtaja päätti, että tehdas valmistaa viidenkymmenen litran kattiloita, viisivuotissuunnitelmat ylitettiin säännöllisesti ja tehtaan johtaja sai komeita mitaleita. Tosin eihän niillä kattiloilla tehnyt yhtään mitään.

Becker kirjoitti...

Heh heh, ei ollut venäläisillä soltuilla helppoa. Jos menit eteenpäin niin ampui vihollinen, jos taas taaksepäin niin ampui politrukki. Saksalaiset niittivät venäläisiä heidän massahyökkäyksissään sellaisia määriä, että jopa tunteettomia SS-miehäkin alkoi hirvittää.
En kyllä usko että naapurin armeijassa esimiestä kovin paljoa sympatiseerataan.
Tämä muuten ei ole urbaanilegenda. Kun bolseviikit ostivat lentokoneita sotien välillä, ettei ollut peräti Fokkereita, niin ostajilla oli yksi varsin omituinen sääntö. Jokaisen koneen tuli painaa yhtä paljon. No tuota klausuulia oli miltei mahdoton noudattaa ja se tuotti harmaita hiuksia toimittajalle. Kunnes joku keksi, että fixataan vaaka näyttämään joka koneen kohdalla yhtä paljon. Rohkea temppu tepsi, eikä koneiden vastanottaja asiaa sen enempää ihmetellyt vaan oli tyytyväinen sopimusehtojen täyttämiseen.
Suomessa kun tehtiin sotakorvauksena satamanostureita venäläisille, niin nostureiden kyljissä oli nuo tutut esim. Taara 5000 kg. Venäläinen tilausten vastaanottaja kysyi, että paljonko nuo sitten nostavat. 7500 kiloa, oli vastaus. No laittakaa sitten niihin kyltteihin 7500 kiloa, oli vanjan vaatimus. Tämä kyllä saattaa olla urbaani legenda.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Joo, eihän siellä kakkosrähinässä muutaman naimalla tehdyn musikan henki paljon painanut. Edestä sattui melko varmasti ja takaa aivan varmasti. Noihin asiaan liittyviin urbaanilegendoihin voi lisätä sen Neuvosto-Eestissä kolmekymmentä vuotta toimineen kuivan maan lossivahdin ja tiettyjen sotakorvauslaivojen saunoihin vaaditut kupariset lauteet.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykän blogi pitäisi sulkea, koska täältä tulee liian hyviä ideioita vastapuolelle. Ehkä olisi parempi antaa todellisen maailman adolfbutlerien kehittää omat hölmöt mallinsa ihan itse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Toisaalta voi tuumia niin, että jos höhlät ideat on jo valmiiksi pystyynaurettu täällä Voiman Pimeällä Puolella, niin näinköhän vastapuoli ilkeää niitä käyttääkään.

Närpes varg (heh,heh) kirjoitti...

Nyt on sitten Hesarinkin pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen ja luopua aitotyöstä. Jo monen vuoden ajan siellä on toimittajan selän takana pitänyt vahtia herra/rouva/neiti (tarpeeton ylipyyhitään) poliittinen korrektius, joka on vienyt kaikilta vähänkin kiinnostavilta uutisilta terän pois. Pois potkitun päätoimittajan aikana about 50 tilaajaa JOKA PÄIVÄ on sanonut irti tilauksensa. Tilaajien joukossa on paljon juuri niitä valkoisia suomalaisia heteromiehiä, jotka Hesarin tiedostavat tytöt ja pojat nimeävät kaikkien maailman ongelmien aiheuttajiksi. Kun Ruotsin ainoa pidätetty mellakoija ei ollutkaan valkoinen, eikä oikein sillä lailla tosissaan suomalainenkaan, vaikka muuta aluksi uskottiin ja toivottiin, HS vaipui lähes apatiaan.
Eipä käy kateeksi uutta päätoimittajaa. Hän saa siivotakseen sellaisen Augiaan tallin, jonka rinnalla alkuperäinen haisee paljon vähemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Kun kävin tuossa männäpäivänä pyörähtämässä Hesarin sivuilla pitkästä aikaa ja lueskelin noihin ruotsin kähinöihin liittyvän jutun ja vilkaisin sen kommenttiosuutta, niin näin täysin mutulla siellä tuntui olevan paljon rankempaa kriittistä möhinää kuin mihin olin joskus tottunut. Siis useampi kommentti jossa puhuttiin suoraan mm. ruotsin maahanmuutto-ongelmasta oli päässyt läpi ja näytti että kyllähän suomalaisetkin - olivat selvä vähemmistö. Tämä siis verrattuna siihen linjaan että kommentointi on joko kokonaan kielletty tai hyvin valikoivaa.

Onkohan siellä oikeasti pikkuhiljaa otettu lusikka käteen ja maistettu todellisuuden katkeraa keitosta ja ollaan tajuamassa ettei yhdensuuntainen propagointi välttämättä näytä kovin hyvältä etenkin kun katsotaan tulosta tilikirjan viivan alla.
Että saattaisi olla jopa aika kokeilla toisenlaista lähestymistapaa, kun se että väittää jotain ei enää uppoakaan kansaan kuin veitsi voihin, vaan kansalaisaktiivit selvittävät paljon tarkemmin sen mitä oikeasti onkaan tapahtunut.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg. Näyttää kyllä siltä, että tallin nurkat jäävät siivoamatta, sillä uusi vastaava päätoimittaja Riikka Venäläinen on koulutettu Tampereen yliopistossa. Jos sille paikalle palkattaisiin Ulla Appelsin täysillä potkujen antamis- ja palkkaamisvaltuuksilla, niin tilanne voisi olla mielenkiintoinen. Tai miksei Tapio Tuuria voisi kaivaa muutamaksi vuodeksi naftaliinista. Ehkä hän voisi tehdä työnsä etätyönä Tuurinperältä.

Tuosta suomalaisesta mellakoijasta. Li Andersson totesi twiitterissä seuraavaa:

”Mellakoiden pääepäilty on Suomen kansalainen. Tuhoisa monikulttuurisuus?”

Joko typsy on vähän turhan innokas kommentoimaan, tai sitten hän uskoo ihan oikeasti,että leima paperissa tekee suomalaisen.

Anonyymi kirjoitti...

Aitotöihin ja mm. palohenkilöihin liittyen lueskelin joku viikko sitten mm. amöriikkalaisia sotilaiden keskustelupalstoja ja siellä mm. sivuttiin myös Amerikassa vallalla olevaa poliittisen korrektiuden ja tasa-arvon problematiikkaa. Pari palomieheksikin esittäytynyttä kehtasi epäillä siellä vallalla olevaa tendenssiä laittaa mm. naisia palomiehen tehtäviin koska kentällä oli nähty että aika harvassa olivat sellaiset naiset jotka pystyivät samaan suorituskykyyn kuin miehet tosipaikassa ja tarvittavissa varusteissa.

Ja toki että homma paperitasolla näyttäisi hyvältä, niin naisten osalta fyysisisä vaatimuksia oli paikoin laskettu, että saadaan niitä edelläkävijänaisia todistamaan että he pystyvät samaan kuin miehetkin.

Mutta siellä joku kyllä kertoi tapauksesta että pari naista oli haastanut erään kaupungin/osavaltion tms. oikeuteen koska heitä oli heidän mielestään syrjitty koska heidät oli hylätty heidän yrittäessään hakea palomiehiksi, mutta syyte oli sittemmin hylätty kun oikeutta varten oli laitettu pystyyn normaali testitilanne ja oli selvinnyt ettei kumpikaan naisista selvinnyt niistä fyysisistä suoritteista jotka palomiehiltä pääsykokeissa vaaditaan.

Ilmeisesti nuo käytännöt ja terveen järjen käyttötaso vaihtelee sitten ainakin osavaltioittain.

Mutta koska ko. palstat käsittelivät enemmäkseen armeijan juttuja, niin siellä pöhinä keskittyi enemmän siihen että samanlaiset tuulet puhaltavat tällä hetkellä myös armeijassa ja etenkin jalkaväkikoulutuksessa. Eli naistenkin pitäisi päästä nurmiporiksi. Siellähän naiset ovat jo levittäytyneet jo lähes kaikiin armeijan haaroihin, mutta varsinaisista etulinjan fyysisimmistä tehtävistä heitä on pyritty pitämään erossa (fyysiset vaatimukset, hygieni ja raiskausuhka päällimmäisinä).

Ilmeisesti sielläkin kuitenkin on ollut liikkeellä samaa ilmiötä että naisten kohdalla tiettyjä fyysisiä vaatimuksia on monin osin liennytetty ja nyt pelätään että sitä samaa ilmiötä ollaan tuomassa myös astetta rankempiin jalkaväen hommiin, jotta sinnekin saadaan luotua tasa-arvoisen edustava edustus, koska jenkkilässä ilmeisesti taistelukokemusta vaaditaan tiettyihin ylennyksiin ja naisille ne täten napsahtelevat hitaammin jos ollenkaan, kun etulinjaan ei ole päästetty.

Luin myös parin mm. Afganistanissa erityisrooleissa etulinjassa toimineen naisen kertomuksen sieltä jotka omien kokemusten perusteella suosittelivat ettei naisia pitäisi ehdoin tahdoin päästää sinne heilumaan, koska vaikka he omien sanojensa mukaan olivat kovassa kunnossa ja vaadittavat perustestitkin oli reippaasti läpäisty, niin kenttäolosuhteissa heillekin selvisi ettei heidän kestävyytensä ei ollut yhtä hyvä kuin miehillä.

Kerätty kunto siis olisi laskenut nopeammin ääriolosuhteissa ja ilmeisesti myös pysyviä vammojakin naisille syntyy helpommin paikkojen rasittuessa. Miesten kropat on siis ehkä rakennettu kestämään sitä perinteistä miehistä typeryyttä ja itsensä rääkkäämistä paremmin.

Ei sinänsä. Omasta puolesta naiset (tai kuka tahansa muukin) voisivat päästä hommaan kuin hommaan jos tosiaan tekevät sen samalta viivalta kuin miehet jos on kyse on esim. hommista jossa sitä fyysistä kykyä kysytään. Ja jos sitten epäonnistuvat, niin laitetaan kotiin samoilla ehdoilla ja maitojunilla kuin miehetkin vastaavissa paikoissa.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lihapuheelle ja kiitos kommenteistasi.

Viesti 1:

Niin kuin tossa Närpes Vargille jo totesin, että money talks, mutta kun ottaa huomioon, mikä HeSan toimittajakunta on, niin jatkossakin bullshit walks. Helsingin Sanomat saisi minusta nähden romahtaa taloudellisesti niin kertakaikkiaan, sillä minusta on jokseenkin epäterve tilanne, että maassa on vain yksi valtakunnallinen lehti.

Viesti 2:

Niin sotavaltion, palomiesten kuin omiin hommiini voi todeta, että tietyt fysiikan lait ovat olemassa. Poliittisella päätöksellä ei naista vaan kertakaikkiaan voi fyysisesti tehdä miehen veroiseksi. Noin henkilökohtaisesti pidän täysin järjettömänä tätä naisten vapaaehtoista asepalvelusta. Sillä ei ole maanpuolustuksen kannalta mitään hyötyä. Se on tehty pelkän ”niin mut kun mä haluun”-tasa-arvoajattelun pohjalta. Jos naiset haluaisivat osallistua maanpuolustustyöhön, niin sitten pitäisi perustaa uudelleen Lotta Svärd-järjestö. Siellä olisi ihan oikeasti tähdellistä tekemistä.

Mitä tulee muuten tuohon ajatukseen naisista nurmiporina, niin tuumin, niin kuin varmaan tuumii moni muukin, että jos jalkaväkiryhmässä etulinjassa on yksi nainen, ja se haavoittuu ei-kenenkään maalle suolille ja ulvoo tuskissaan, niin ryhmän muut jäsenet eli miehet menevät ja tapattavat itsensä pelastaakseen sen naisen, koska mieheen on vaan rakennettu pään sisälle se naisensuojelukoneisto ja -velvollisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti syrjintäsyytösten välttämisen takia työnhaku tapahtuu tulevaisuudessa nykyistä paljon enemmän verkostoissa. Ei haluta ikävyyksiä. Palkataan ne, jotka tunnetaan. Työpaikat tulevat entistä harvemmin yksityisellä sektorilla avoimeen hakuun, koska kukapa haluaa tulla takuuvarmasti syytetyksi, kun joku tuntee kokeneensa syrjintää. Tällainen kehitys luo mokuttajahallinnolle paineita palkkauksen luvanvaraistamiseen ja rekrytointipäätösten hallintaan.

Esimerkki ikävyyksistä. Rähmiksen uutinen kättelykieltäytyjästä:
http://preview.tinyurl.com/k9fdp3b

acc

Anonyymi kirjoitti...

"Mitä tulee muuten tuohon ajatukseen naisista nurmiporina, niin tuumin, niin kuin varmaan tuumii moni muukin, että jos jalkaväkiryhmässä etulinjassa on yksi nainen, ja se haavoittuu ei-kenenkään maalle suolille ja ulvoo tuskissaan, niin ryhmän muut jäsenet eli miehet menevät ja tapattavat itsensä pelastaakseen sen naisen, koska mieheen on vaan rakennettu pään sisälle se naisensuojelukoneisto ja -velvollisuus."

Tuo todennäköisesti on se todellisuus jos heidät sinne poteroihin oikeasti päästetään eikä tyydytä rajoittamaan kokemusmatkailua rauhanajan harjoituksiin ja tositilanteen sattuessa siirretä heitä jollain verukkeella takalinjan erityisvartiointitehtäviin jollain tekosyillä.

Toinen vaihtoehto tuolle esittämällesi skenaariolle nykyisena mediasodan ja internjetin aikakaudella on se että moinen tilanne olisi tosi vaarallinen media- ja propagandasodan väline.

Vaikka omat tyypit saataisiin jollain ilveellä pidettyä aisoissa ja tapattamasta itseään moisessa tilanteessa, niin jos moinen tapaus kulkisi vaikka mediaan sotakirjeenvaihtajan tai vastustajan propagandaosaston kautta, niin minkälaisen vastaanoton semidemokraattisessa maassa sotimisen rahoittavan kansan parissa saisi video jossa näkyy että siellä se sätkii tuskissaan/täällä se on kidutettavana eivätkä omat joukot tee asialle mitään vaan kykkivät poteroissaan.

Siinäpä varsinaista painetta suorittaa sitten hervottomia pelastusoperaatioita.

- lihapuhe

Jaska Brown kirjoitti...

Tähän ollaan menossa. Näitä on jo julkisella sektorilla olemassa. Ainoat erot ovat vielä palkkauksessa ja siinä, että yksityispuolelle ei ole vielä pakotettu palkkaamaan. Mutta tuo termi "aitotyö" on todellakin niin osuva, pelottava ja "vihapuhetta" muistuttava, että pitää esittää Yrjölle nöyrimmät kiitokset sen keksimisestä. Se nimittäin takaa sen, ettei kyseistä termiä voida enää ottaa käyttöön, koska se ei olisi vihervasemmiston oma keksintö. Älyttömät ideat he varastavat milloin mistäkin kieli poskessa tehdystä ehdotuksesta, mutta terminologian omaperäisyydestä he ovat tarkkoja.

Neuvostomeiningistä olen kuullut sankotarinaa vastaavan jutun peltikatoista. Ensin pistettiin normiksi neuvostotyyliin paino, jolloin tehdas teki parituumaista kattopeltiä. Normit ylittyivät moninkertaisesti ja Leninin kunniamerkkejä sateli. Seuraavassa viisivuotissuunnitelmassa todettiin tämä raaka-ainetta haaskaavaksi ja laitettiin normiksi pinta-ala. Koneen säätönupit uuteen asentoon ja pinta-alaa tuli. Paha vain, että raesade meni ohuesta pellistä läpi, mutta pääasia että normit ylittyivät ja kunniamerkkejä tuli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle, Lihapuheelle ja Jaska Brownille & kiitos kommenteistanne.

acc: Tuohon suuntaan varmaankin mennään, ja yksityisellä sektorilla on vielä tilanne, että työntekijän tulisi jopa osata työnsä. Tuo kättelyepisodi todistaa sen, että ei Pahkasika minnekään kuollut. Se vaan muutti Ruotsiin.

Lihapuhe: Varmaankin noin. Yleensäkään puolustusvoimat eivät ole mikään tasa-arvoistamiskoneisto, vaan ne ovat olemassa vain ja ainoastaan Suomen puolustamista varten.

Jaska: Omalla alallani julkinen sektori vaikuttaa jo osaltaan yksityiseen, eli kaupungithan kilpailuttavat lastensuojelupaikat ja esittävät omat vaatimuksensa, joihin yksityisten on sopeuduttava.

Ja juu, termithän ovat kovasti tärkeitä. Julkishallinnossahan muuten on jo pitkään ollut tapa, että jos joku asia ei pelitä, niin ratkaisuna on se, että keksitään asialle uusi termi. Sitten voidaan olla pirun tyytyväisiä, vaikkei itse asia ole muuttunut mihinkään. Tuo ”vihapuhe” muuten alkaa olla jo niin puhki kaluttu, että eiköhän pian ole tulossa joku uusi muotitermi.

Sandscorpion kirjoitti...

Jaska sanoi:
"Mutta tuo termi "aitotyö" on todellakin niin osuva, pelottava ja "vihapuhetta" muistuttava, että pitää esittää Yrjölle nöyrimmät kiitokset sen keksimisestä. Se nimittäin takaa sen, ettei kyseistä termiä voida enää ottaa käyttöön, koska se ei olisi vihervasemmiston oma keksintö. Älyttömät ideat he varastavat milloin mistäkin kieli poskessa tehdystä ehdotuksesta, mutta terminologian omaperäisyydestä he ovat tarkkoja."

Ehkäpä, mutta kyllä suomenkielestä synonyymejä löytyy. Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen, että kun kerran on erikseen olemassa maahanmuuttajia (esim. ruotsalaiset ja saksalaiset) ja varsinaisia maahanmuuttajia (esim. somalit ja arabit), niin ehkä tulevaisuudessa samalla periaatteella tehdään töitä ja varsinaisia töitä.

Armeijan naisista sen verran, että oman kokemukseni mukaan niitä on kolmea sorttia:
On suohirviöitä, jotka menevät armeijaan miehiä katselemaan, koska siviilissä ei sillä naamalla kerta kaikkiaan tärppää, ja ajattelevat, että mahdollisuudet ovat paremmat ympäristössä, jossa jokaista naista kohti on 20 miestä.
Sitten on 80-kiloisia sotanorsuja, jotka luulevat olevansa raudanlujia atleetteja, mutta jotka eivät jaksa hölkätä puolta kilometriäkään, vaikkei olisi edes tetsaria päällä.
Lopuksi on niitä, jotka oikeasti ovat raudanlujia atleetteja. He eivät ehkä pärjää kaikkein kovakuntoisimmille miehille, mutta hoitavat kyllä hommansa ja pieksevät keskivertovarusmiehen mennen tullen.

En periaatteessa vastusta naisten asepalvelusta, mutta olisi hyvä olla kunnon testit, että heidät osataan ohjata sopivaan aselajiin. Testeissä fyysistä osuutta tärkeämpi olisi psykologinen osuus, että saadaan karsittua pois ne, joilla on liian suuret luulot itsestään ja omista kyvyistään. Ja tietysti ettei tulisi tällaisia tapauksia: http://www.blog.middlebeercommando.com/?p=4892

Lotta Svärd -toiminnan uudelleenaktivointi on tietysti kannatettava idea, mutta kai siinäkin pitäisi olla joku kevennetty alokaskoulutus, tai muuten sama tasa-arvovalitus alkaa uudestaan. Sotimaanhan ne naisetkin armeijaan menevät, eivätkä kahvia keittämään.

Noista neuvostolegendoista oma lempparini on kuulalaakeritehdas, jossa kiintiö mitattiin painon mukaan. Kun kiintiö uhkasi jäädä täyttymättä, päätettiin ottaa kaikki jäljellä oleva teräs ja valaa siitä yksi jumalattoman iso kuula. Tavoite täyttyi, ja kaikki olivat tyytyväisiä. Olisi kyllä kiva saada joku luotettava lähde näille jutuille, että tietäisi kuinka paljon niissä on totuutta takana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sandscorpion. Niin, termeillä kikkailustahan on tullut nykyisin jo taiteenlaji. Ennen kaikkea käyttökelpoisia ovat termit, joitten sisältöä ei ole koskaan määritelty.

Silloin, kun minä palvelin varusmiehenä, ei naisten asepalvelusta vielä esitetty edes vitsinä. Tuo Keskiolutkommandojen kaivama esimerkki on suorastaan eeppinen. Ja valitettavasti naisten tultua armeijaan sinnekin on pesiytynyt, tämä ”minä niin mieleni pahoitin”-koneisto, josta tuossa yksi esimerkki (hirmu pitkä linkki, mutta sillä pääsee perille):

http://www.puolustusvoimat.fi/portal/puolustusvoimat.fi/!ut/p/c5/vZHLkqJAEEW_ZT6grSooKFzSgLwskKfIhkAGEHnIKLZSX9_E9GoW7apj8i5v5D0ZN0EKFg35R1PnU3MZ8g4kIBUznRMlw4JorSNHgqYb7jjd30ApFsAeJBBnwXkeTdYy_8x8mzIXUvXwoFr7pEzmgzDnqKrBgMWOoxaMtvgZtvcZ0TWKN54mW7i9lfWvJSv9h-ba9H2hbWFMtjuk6PC1D9GXL_KarTk6RvpOwdAM1GgdRoTXI_HlvuuTLx9-MzIEB5CS79pwKQThD7bxmiX-Rxb5UZYF0ubYrx5Fv4IrjDmylkSJE4iEscTxYH8spnftYj5UMzn9EfxNN9m33aHHDZI7KKQwWJLK5cY7q7JKkdwiPTvcKfIKJ-OH0xsyxEgxrtFNmU773pMHerX4ACvnrXXYN1lVuQorZSdWi7m_C9eLtTz_bS4rFKLpN1Mru1K6cWqyJnSJ3tfMC5TBu4-8TrsqgabHCrEe2vxJb8dZJDUlgi_1wDEufQnG_mPUfIMlf1XKn__A6hs!/dl3/d3/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/?pcid=2f6183004d6074c38416e5a7623d3fb9