lauantai 14. syyskuuta 2013

HENKILÖKOHTAINEN PUOLUSTUSTILA JA PILKKARIKOS

Niin hotellin respassa kuin monessa muussakin paikassa on törmätty sosialideodoraattisen kansanedustajan Tuula Väätäisen eduskuntakysymykseen, jossa hän oli kovasti huolissaan siitä, että ikiomaa jihadiaan Syyriaan sotimaan lähteneet mahdolliset suomalaiset eivät kuulu sotilastapaturmalain piiriin. Tarina ei kerro sitä, olikohan Väätäinen lukenut mainion blogikollegani Jaska Brownin kieli tukevasti poskessa kirjoittaman fiktiivisen tarinan siitä, kuinka veteraanijärjestöt laajensivat toiminta-alueitaan varsin luovasti.

Väätäisen avautumisesta on irvailtu vähän siellä sun täällä, joten hotellin respassa ei viitsitä irvailla, vaan pyritään katsomaan asiaa vaihteeksi edistyksellis-suvaitsevaisesta näkövinkkelistä. Kansallismieliset tahot ovat kommentoineet, että tässä tapauksessa mokutus on viety äärimmäiseen lakipisteeseensä, parodiahorisontti on ylitetty ennätyslukemin rimaa hipomatta ja yleensäkään tästä on vaikea pistää enää paremmaksi.

Kun asiaa katsoo edistyksellis-suvaitsevaisesta näkökulmasta näyttää asia aivan toisenlaiselta. Edistyksellinen ja suvaitseva Suomi on vasta aivan alkuvaiheissaan ja asiat etenevät niin tuskastuttavan hitaasti, että epätoivon kylmät kynnet alkavat raapia muutenkin kovasti herkkää ja loukkaantumiselle altista suvaitsevaista sielua.

Nimittäin nimittäin. Kun kansallismieliset, ne paskat, toteavat, että mikäli esim. arabimaista tänne tullut heppu hakee Suomesta turvapaikkaa päästäkseen pois sodan kauhusta ja melskeestä ja sen jälkeen lähtee itse vapaaehtoisesti sodan kauhuun ja melskeeseen, on aiheellista kysyä, tarvitseeko heppu turvapaikkaa Suomesta ollenkaan.

Ja näitä kysymyksiä voidaan tosiaankin esittää. Ehkäpä perustellusti. Niitä ei ole vielä kielletty. Tähänhän on saatava lainsäädännöllinen muutos. Ja muutoksen tulee koskea turvapaikkaa itseään. Turvapaikka on vanhentunut ja rakenteellista rasismia sisältävä termi ja käytäntö, sillä turvapaikanhakuprosessissa päätös voi olla kielteinen. No, eihän se sinänsä yhtä kaikki mitään vaikuta käytännössä, mutta jättää ainakin teoreettisen karkoitusmahdollisuuden, jollaista sivistysvaltiossa ei tietenkään saa olla. Onhan sana karkoitus jo itsessään suorastaan kaksoisplusepähyvä.

Tilalle niin termiksi kuin käytännöksi tulisi ottaa oleskelukansalaisuus. Oleskelukansalaisuus sisältää kaikki Suomen kansalaisuuden edut, mutta ei välttämättä velvollisuuksia. Velvollisuudet voi määritellä sen mukaan, mitä oleskelukansalaisen lähtömaan lait ja tavat sanovat tai sitten myös ihan sen mukaan, mistä oleskelukansalainen itse sattuu tykkäämään. Suomalaisen viranomaisen tulee luonnollisesti kunnioittaa oleskelukansalaisen lähtömaan tapoja ja lakeja ja tätä myötähän saadaan luonnollisesti palkattua lisää virastotyöhenkilöstöä viranomaisen tapasopeuttajan ammattinimikkeellä.

Oleskelukansalaisuus tulisi saada jo sillä perusteella, että on saapunut Suomeen, ja haluaa jäädä tänne asumaan. Jatkossa tulee tietysti selvittää se, voisiko oleskelukansalaisuutta hakea suoraan esim. Suomen suurlähetystöstä Addis Abebasta. Oleskelukansalaisuutta ei sinänsä tulisi myöntää suoraan kaikille hakijoille, sillä mikäli henkilö saapuu Suomeen sanokaamme Saksasta tai Irlannista ja jos hänellä on valmiina työpaikka ja firman hankkima asunto, ei hän luonnollisesti tarvitse oleskelukansalaisuuden kaltaista tukimuotoa. Eihän valtion varoja tule käyttää näin laman keskellä vastuuttomasti, ja kyseinen henkilö pärjää kyllä omin nokkinensa.

Oleskelukansalaisuus on itsessään vasta aloitus. Maassamme on edelleenkin rakenteellisen rasismin yksi halveksittavimmista muodoista, ja sitä kutsutaan maanpuolustukseksi. Ajatus maanpuolustuksesta pohjautuu pelkästään juoksuhautoihin ja Raatteen tielle jämähtäneeseen impivaaralaiskansalliseen ajatteluun siitä, että maanpuolustus Hangon ja Nuorgamin välillä on aina ja iänkaikkisesti vain sitä, että joku valtio, esimerkiksi Venäjä, Venäjä tai Venäjä hyökkää Suomen kimppuun, jolloin valtio kerää jätkät kotoaan kurkkusalaatteihin ja sitten aletaan ampumaan vastaan.

Tämänlainen käsitys maanpuolustuksesta jättää täysin huomioimatta niin individualistisen kuin monikulttuurisen näkökulman. Ei Suomen somalivähemmistö ole millään muotoa vastuullinen siitä, jos Suomi ja Venäjä päätyvät niin pahoihin ränäväleihin, että asia ei selviä ilman ottaanlyöntikilpailua. Näin ollen ei somaliväestön edustajaa voi myöskään vaatia kyttäämään pusikossa kertasingon kanssa venäläistä ryntövaunua jossain Virojoella.

Sen sijaan uussuomalaisella voi olla omasta näkökulmastaan täysi oikeus ja velvollisuus osallistua taisteluihin jossain muualla, esim. Syyriassa ja Somaliassa. Vallitseva maanpuolustukseen liittyvä lainsäädäntömme ei noteeraa näitä oikeutettuja puolustusvaatimuksia millään tavalla. Meillä on vain laki puolustustilasta, eikä siinä oteta millään tavoin huomioon uussuomalaisia turvallisuuspoliittisia näkökulmia. Sinänsä termi ”puolustustila” on kylläkin sanoilla kikkailua. Miten se on lievempi kuin ”sotatila”?

Yhtä kaikki. Tämä ongelma ja rakenteellisen rasismin inhottava ilmentymä on helposti ratkaistavissa päättäväisillä lainsäädännöllisillä toimenpiteillä. Uussuomalaisen henkilön tulee jatkossa olla oikeutettu hakea nopeutetulla virkamiesmenettelyllä itsensä julistamiseen henkilökohtaiseen puolustustilaan. Henkilökohtaiseen puolustustilaan julistamista tulee voida hakea lähimmässä sotilaspiirin esikunnassa ja sen käsittelyn tulee ohittaa muut sillä hetkellä käsiteltävät asiat.

Henkilökohtaisessa puolustustilassa uussuomalainen henkilö määrittelee puolustusvastuunsa ja -velvollisuutensa henkilökohtaisesti, mutta koska hän on puolustustilalain alaisessa tilassa, tulee lähimmän varmuusvarikon varustaa hänet normaalilla reserviläisvarustuksella, eli varastojen uumenista tulee kaivaa hänelle ainakin:

- maastopuku
- kaksi alusvaatekertaa
- kaksi peltipaitaa
- jalkarätit ja syylingit
- sadeasusteet
- kypärä
- saappaat
- reppu
- kenttälapio
- pakki ja kenttäpullo
- kaasunaamari laukkuineen
- leipälaukku
- puukko
- kirves
- taisteluvyö
- henkilökohtainen ase, tässä tapauksessa sopivin olisi ehkä Harppi-Saksasta ostettu Kalashnikov-kopio
- aseen puhdistusvälineet & öljy
- kuusi irtolipasta
- kymmenen tuliannosta patruunoita
- viisi käsikranaattia
- kolme kertasinkoa
- kaksi tellua
- sissimuonaa ja muonatupakat
- ensiapupakkaus
- muutama morfiiniampulli joko haavoittumisen aiheuttamaan kipuun tai sitten myytäväksi

Lisäksi – koska tulevan henkilökohtaisen puolustustilan pituudesta ei ole varmaa tietoa, ja on epäselvää pystyykö asiaa hoitava komppavääpeli toimittamaan rahalähetyksiä taistelualueelle – on henkilökohtaiseen puolustustilaan asetetulle uussuomalaiselle maksettava vuoden päivärahat kerralla etukäteen. Sotilaspiirille kuuluu myös uusjermun kuljettaminen mahdollisimman lähelle taistelualuetta. Mikäli uussuomalainen sattuu kaatumaan taistelussa, tulee hänen kotikuntansa haudata ruumis paikalliselle sankarihautausmaalle, mikäli ruumis saadaan takaisin Suomeen ja lisäksi kunnan tulee kustantaa kuolinilmoitus uussuomalaisen paikallislehteen ja Helsingin Sanomiin ja hoitaa lesken… korjaan, leskieneläkkeet.

Tällä tavoin saatetaan uussuomalainen maanpuolustus ajan vaatimuksien tasalle ja poistetaan yksi räikeimmistä rakenteellisen rasismin muodoista.

Kansanedustaja Väätäisen ehdotusta on ruodittu monella kulmalla ja keskustelussa on kieli mojahtanut melko tukevasti poskeen. Näin tietysti normaalitapauksessa tehtäisiin hotellin respassakin, mutta kun nyt asiaa tarkastellaan edistyksellis-suvaitsevaisesta näkökulmasta, on tämmöinen vitsinvääntäminen suorastaan vastenmielistä, sillä sillähän pyritään aiheuttamaan ankara henkinen pipi ihmiselle, joka halusi vain hyvää. Ja tällaisia tapauksia on ollut ennenkin.

Edistyksellis-suvaitsevaisesta näkökulmasta ajatellen tässäkin tarvitaan päättäväistä lainsäädäntötyötä. Ehdotukset kansanryhmää kiihottamista vastaan koskevan lain lieventämisestä tulee dumpata silkkana horinmummona ja lakia tulee ehdottomasti laajentaa ja tiukentaa. Näin estettäisiin hyvää tarkoittaville ihmisille aikaansaatu henkinen pipi.

Laki voisi mennä osaltaan vaikka näin:

”Jokaiselle Suomen kansalaisella tulee olla oikeus etsiä ja löytää aina uusia epäkohtia vähemmistöjemme kohtelusta ja esittää niihin haluamiaan ratkaisumalleja. Vaikka epäkohdat olisivatkin hieman keksittyjä ja ratkaisumallit ehkä mahdottomia toteuttaa, on näitä epäkohtia, niihin esitettyjä ratkaisumalleja ja ratkaisumalleja esittäneitä henkilöitä kohdeltava kunnioittavasti, ja asiasta käytävä keskustelu tulee olla yleissävyltään positiivinen ja kannustava näitä henkilöitä kohtaan.

Mikäli em. epäkohtaan, ratkaisumalliin ja sen esittäneeseen henkilöön suhtaudutaan kielteisesti, pilkallisesti tai huumorilla, tulee tällaisen epäasiallisen lausunnon esittänyttä henkilöä rangaista kansanryhmää vastaan kiihottamiseen olennaisesti liittyvästä pilkkarikoksesta sakkoihin tai enintään vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Mikäli epäasiallinen lausunto on tapahtunut asiaan liittyviä faktoja sillä tavalla käyttäen, ettei hyväntahtoisen lausunnon antaneella henkilöllä ole mahdollisuutta puolustaa itseään faktoihin pohjautuen, ja hän voi puolustautua vain tunnereaktiolla ja iskulauseilla, on epäasiallisen lausunnon antanutta henkilöä rangaistava kansanryhmää vastaan kiihottamiseen olennaisesti liittyvästä pilkkarikoksesta raskauttavien asianhaaarojen vallitessa, jolloin rangaistuksena on sakko tai enintään vuosi ehdotonta vankeutta.

Mikäli äsken mainitun rikoksen kohteena on kansanedustaja tai muu ammattipoliitikko, virkamies tai toimittaja, on epäasiallisen lausunnon antanutta henkilöä rangaistava kansanryhmää vastaan kiihottamiseen olennaisesti liittyvästä pilkkarikoksesta erittäin raskauttavien asianhaarojen vallitessa, jolloin rangaistuksen tulee olla yhdestä neljään vuotta ehdotonta vankeutta.

Vaikka lakiehdotus on sinänsä kova, niin edistyksellises-suvaitsevaisesta näkökulmasta se on välttämätön, sillä siten estetään viranomaisiin, poliitikkoihin ja toimittajiin kohdistuva kansalaisten sanallinen mielivalta. Jota on nykyisin valitettavan helppo harjoittaa, sillä viranomaisilla, poliitikoilla ja toimittajilla ei itse asiassa ole tarjota kuin tunnereaktioita ja iskulauseita.

On virkistävää välillä pyrkiä käymään vastapuolen aivokopassa. Ainakin siinä pystyy tajuamaan, että mokuttaminen ei ole saavuttanut lakipistettään, vaan se on vasta alussa. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Tietysti tämänkaltainen ajatusleikki muistuttaa ouija-laudalla pelaamista. Kun katsot kuiluun tarpeeksi syvälle, kuilu alkaa katsoa vastaan. Itse pidin itseni kiinni todellisuudessa natustamalla koko kirjoituksen ajan Atrian Uunilenkkiä.

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse itseäni siteeraten:

"Aaarrgh!

Tämä se vielä puuttuu, mutta on kyllä ilmeisen todenmukainen tulevaisuudenvisio."

-Tvälups-

Kumitonttu kirjoitti...

Täällä kaksi "sotaveteraania" ryösti kolmannen.

Anonyymi kirjoitti...

Sekoita juustoraastetta (punikkiemmental), sinihomejuustoa mausteeksi ja tomaattimurskaa, lämmitä mikrossa sen verran että sulaa semijuoksevaksi. Kuori ja Halkaise HK:n sininen pitkittäin ja survo semijuokseva massa rakoon. Kietaise pekonia ympärille että mössö pysyy makkaran sisällä. Paista uunissa lohkoperunapedin päällä.

Nautitaan Auran sinapin ja kolmosoluen kera. Vitutus vähenee välittömästi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tvälläriupseerille, Kumitontulle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Taisteluvälineupseeri: On usein varoitettu, että älkää nyt helkkarissa antako niille ideoita, joita ne eivät itse ole vielä keksineet. Ne innostuvat niistä vaan. Minä olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että niitä kannattaa antaa. Kun ajattelet tätä tuoreinta Väätäisen esiintuloa, niin montakohan uutta ääntä hän hankki demareille? Ja moniko demariäänestäjä totesi, että kiitti mulle riitti. Ei muuta kun lisää maailmaahalaavia ideoita, ja mahdollisimman julkisesti. Vaaleissa nähdään.

Kumis:

Edistyksellis-suvaitsevaisen maailmankatsomuksen mukaan näille kahdelle uusveteraanille tulisi hankkia henkilökohtaiset psykologit, jotka auttaisivat heitä toipumaan heitä vaivaavasta posttraumaattisesta stressireaktiosta. Vanhaveteraanista ei ole niin väliä, kun se kuolee kohta kumminkin ja oli hyvä, että sen rahat auttoivat osaltaan Suomen monikulttuuristamisessa.

Hotelli Yrjöperskeleen respan henkilökunnan maailmankatsomuksen mukaan nää tyypit voitaisiin viedä jonnekin ryteikköön, ampua nappi ottaan ja haudata sinne. Maailma olisi kerralla astetta parempi paikka.

Ano: Myös hotellin keittiössä on hoksattu, että makkaran ympärille kiedottu pekoni tekee slördestä vielä maukkaamman. Mutta tuota mössöideaa en ole hoksannut. Meni koiteltavaksi. Kiitokset vinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Harppi rk:t ja kiinalaiset(Norincot?)on jo deaktivoitu Ruukin masuunissa,taitaa kohta mennä Sakoja ja Valmetteja perässä.Listalla oli myös puukko,se on sikäläisessä "vankienhoidossa" soiva peli.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että henkilökohtainen puolustustila tulee vihdoinkin julki! Olit varmaan vahingossa unohtanut henkilökohtaisen puolustustilan julistaneille ja sitten puolustustyön jälkeen Suomeen palanneille sankareille jaettavat sankarimitalit. Niitähän pitää antaa kaikille ketkä vaan takaisin tulevat koska henkilökohtaisen puolustustilan julistaminen on merkittävästi suurempi uhraus kuin pakolla palvelukseen kutsuttujen suorittamat teot Suomen Puolustusvoimien suoran käskysuhteen alaisina. Jo pelkästään henkilökohtaisen puolustustilan julistamisesta pitäisi antaa Poikkeuksellisen Rohkeuden Mitali Tammenlehvillä, sotaan lähtemisestä (eikä varusteiden myymistä ja heti siirtymisestä sossun luukulle) pitäisi antaa Maailman Vääryyttä Vastaan Taistelemisen Mitali sinipunaisella nauhalla ja Suomeen palaamisesta sodan jälkeen presidentin pitäisi myöntää virallinen Suomen Kunniakansalaisuus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Käsitykseni mukaan harppi-rk:t ja kiinalaiset rk 58 tp:t ovat vielä ihan tukevasti varastorasvassa. Sulattoon meni niitä 1950-luvulla hankittuja venäläisiä Kalashnikoveja. Korjatkoon joku, jos olen väärässä. Muuten, silloin kun olin itse varusmiespalveluksessa, oli reserviaseena vielä Suomi-konepistoolit (mainio peli muuten), Peltikonepistoolit, Stenin rämisköt ja vielä ihan Ukko-Pekat, jota meille tykkimiehille olisi todennäköisesti jaettu silloin henkilökohtaiseksi aseeksi jos pilliin olisi vihelletty.

Ano2: Olet kyllä vallan oikeassa. Ja ehkäpä Mannerheim-ristin ritarikunta pitää aktivoida uudestaan oikein ansioituneille uusveteraaneille. Vai pitäiskö se päivittää muotoon Mannerheim-puolikuun ritarikunta? Mutta tulispa joka tapauksessa uusia ritareita Linnan juhliin. Tosin luulen, että meidän Saulimme ei välttämättö olis niin innostunut uusritareittemme kättelemisestä kuin meidän Tarjamme olisi ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä taisi tehdä vakoilukeikan vastapuolen luokse. Toivottavasti vastapuoli ei huomannut sinua tai jos huomasi niin pääsit ajoissa pakoon. Sun Tzun (Sunzi) Sodankäynnin taito korostaa vakoilijoiden käyttöä ja viholliseen liittyvän ennakkotiedon merkitystä. Kun tiedät mikä on vihollisen suunnitelma ja mitkä ovat tuoreimmat ennakkotiedot, niin silloin pystyt hyökkäämään vihollisen suunnitelmaa vastaan ja tuhoamaan suunnitelman.

Jos katsot Jaskan blogista tuohon liittyvän uusimman blogitekstin jossa kävitkin kommentoimassa, huomaat myös minun kommentin.

korpisoturi kirjoitti...

Kana-aivot taas loistaa. Perjantai-iltana tv:ssä oli keskustelu ohi on- kampaniasta ja siinä aikoinaan vuoden pakoilaisnaiseksi valittu Hetemaj Kosovosta oli ajamassa armeijaa alas. Tyhmä akka kun vasemman jalan maihari. Ihmetyttää, että kosovolainen voi puhua näin paskaa. Ilmeisesti pitsa noussu päähän. Realismista ei tajuakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Korpisoturille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Näihin nyt ei Sun Tzuta sun muuta tarvitse. Miettii vaan jotain mahdollisimman höhlää, niin kyllä joku edistyksellinen ihminen sanoo sen seuraavalla viikolla naama näkkärillä ja täysin tosissaan. Mitä tulee kommenttiisi Jaskan blogissa, niin olen siitä kyllä pitkälle samaa mieltä.

Korpisoturi: Luulisi kyllä kosovolaisen tajuavan mitä merkitsee kun on aseeton ja suojaton. Vaan minkäslaista alasajoa tämä Hetemaj halusi? Ihan totaalista armeijan purkua vaiko pientä ammattiarmeijaa vaiko minkälaista systeemiä?

korpisoturi kirjoitti...

Sen Hetemajin vastaukset oli erittäin ristiriitaisia, mutta palkka-armeijan puolesta se meuhkas. Vastaväittelijä Mikko Savola (kepun kansanedustaja) kysy sen palkka-armeijan suuruuta, niin kana-aivolle n. 8 tuhatta ukkoa riittäis. Suomella on itärajaa 1100km, joten aika harvassa olis miehitys. Jatkosadassakin siellä oli n. puoli miljoonaa ukkoa ja paikoin harvassa oli miehitys silloinkin. Ja sitten, Hetemajin mielestä kenenkään ei tarvi lähteä puolustamaan jotakin pientä pitäjää, vaan desantit saa vapaasti raiskata, ryöstää, tappaa ja polttaa. Tosiaan outoa puhetta kosovolaiselta.

Tämä mun teksti on vähän impulsiivista, koska olen seurustellu herra Bushmillsin kenssa ja kuunnellu vanhaa neekerijatsia.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenki haluaisin nähä jonku PS:n kansanedustajan lukemassa tuon sinun lakiehdotuksen kieli poskella, mutta naama peruslukemilla eduskunnan puhujapöntössä... Parinki puolueen äänestäjissä kävis sama ilmiö ku Indiana Jones, Kadonneen aarteen metsästäjien lopussa, eli naamat sulais ja räjähtelis. Ei tosin jumalallisesta voimasta, vaan puhtaasta häpeästä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Niin että kahdeksantuhatta miestä? No, sitten täytyy priorisoida eli siihen määrään saadaan perustettua esikunta, 20 – 30 liikenteenohjauskomppaniaa, jotka ohjaavat venäläiset Helsinkiin plus tarvittava huolto. Tosin liikenneohjaajiakaan ei riitä kuin Salpausselän eteläpuolelle, joten valitettavasti pohjoisempana venäläiset joutuvat suunnistamaan omin neuvoin. Eikös tämä Fatbardhe Hetemaj ole kokoomuksen nuori nouseva tähti? Way to go, kokoomus. Kun viskistä puhutaan, niin minä muuten tykkään Highland Birdista.

Ano: Ei muuten ollenkaan huono idea. Eiköhän luovuteta tekijänoikeus persuille ilman korvausvaatimuksia. Ja vaikka Hakkaraisen Teuvo lukemaan lakiesitys. Esityshän on sinänsä edistyksellisten ihmisten märkä uni, mutta kun sen lukee ääneen Teuvo, niin sitähän on pakko vastustaa ja sitten kärähtääkin aivoista kovalevyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys sille Anolle, joka laittoi kommentissaan minulle sen makkarareseptin. Se tuli just tespattua ja olipahan erinomaista evästä. Hotellin ravintolan päächef totesi, että tuo tulee olemaan pysyvänä annoksena hotellin ravintolan alacartessa.

Anonyymi kirjoitti...

Sinäpä sen sanoit! Aina kun joku kukkahattutäti tai vihervasemmistolainen päästää aivopierunsa ilmoille, pistetään median "lellikki" Teuvo esittämään se Yrjöperskeleen muokkaamana lakiehdotuksena eduskunnassa! Siinäpä maailmanhalaajat miettii kantaansa, ku idea on "hyvä", mutta esittäjä ja puhtaaksikirjoittaja ei. Kyllä ne puris kynsiään!!! XD

Tom Kärnä kirjoitti...

Hirveän hienoa, että näitä ideoita tulee!

Sandscorpion kirjoitti...

Käsittääkseni näissä Suomi-jihadisteissa kyse ei yleensä ole siitä, että arabipakolainen kävisi täällä pistämässä sossurahat juoksemaan ja lähtisi saman tien takaisin sotimaan. Tuollainen olisi helpohkoa ratkaista. Yleensähän nämä soturit ovat Suomessa syntyneitä ja kasvaneita 80-luvulla pakolaisina tulleiden jälkeläisiä, ja niiltä passien kerääminen onkin (lakiteknisesti) paljon hankalampi juttu.

Sinänsä ihmettelen kyllä, miksi pidetään ongelmana sitä, että täältä lähtee porukkaa sotimaan. Jokainen tehköön elämällään mitä lystää, ja Suomella on sotaseikkailuissa pitkät perinteet muutenkin. Maksakoot mahdollisen hoitonsa sotasaaliiksi saamillaan aarteilla.

Hetemaj kärsii selvästi jonkinlaisista hapettuneista kytkennöistä aivoissa. Joskus hänellä on fiksuja ja hyvin perusteltuja mielipiteitä, mutta toisinaan hänen suustaan tulee täysin ennalta varoittamatta käsittämätöntä paskaa. Muistan ikuisesti sen, kun hän kirjoitti blogissaan pakkoruotsia puolustavan tekstin. Hänen argumenttinsa kumottiin sekunneissa, johon hän vastasi: "ymmärrän kyllä, että teillä on kaikki järkiargumentit puolellanne, mutta kannatan silti pakkoruotsia periaatteesta" tjsp. Yritin jokin aika sitten käydä katsomassa, miten se sanatarkasti meni, mutta ilmeisesti neidolla oli järjen kipinä hetkellisesti pilkahtanut, koska oli poistanut ko. kommentin.

Ja joo, pilkkarikoslainsäädäntö on ehdottomasti saatava. Lisäksi vaadin, että kansanryhmää vastaan kiihottamiseen yllyttäminen kielletään. Sitä olisi esim. sellaisten tieteellisten tutkimustulosten tai tilastojen tekeminen, joita voidaan tulkita vähemmistöille epäedullisella tavalla. Kansanryhmää vastaan kiihottamisen yritystä ei liene syytä kieltää, koska onnistuneen kiihottumisen tasoja ei ennenkään ole ollut tapana mittailla.

Närpes varg kirjoitti...

Onkos Ykä nyt vähän myöhässä? Meinaan eikös siinä Halla-ahon tuomion perustelussa sanottu jotenkin niin, että päätös osoittaa, milloin viranomaisen julkisesa pilkkaamisessa on menty liian pitkälle. Oikaiskaa, jos olen väärässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Tom Kärnälle, Sandscorpionille ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Ano & Tom: Näitä ideoitahan voidaan täällä Voiman Pimeällä Puolella keksiä kieli poskessa, mutta nehän muuttuvat vasta tosiolevaiseksi, kun ne kuullaan edistyksellisen ihmisen suusta. Toisaalta jos Teuvo H heittelis noita menemään, olis melko mielenkiintoista seurata reaktioita.

Sandscorpion: Ei minullakaan ole mitään sitä vastaan, että täältä lähtevät ns. uussuomalaiset sotimaan jonnekin hevonvitunkuuseen. Ongelma on se, jos niitten annetaan tulla takaisin. Tosin eihän Väätäinen ole saanut oikein omiensakaan puolelta tukea. Kai demareissakin tajutaan, että tuo esitys toteutuessaan muuttaa Suomen yleisafrikkalaisesta sosiaalitoimistosta myös yleisafrikkalaiseksi kaikkien aseellisten porukoitten sotasairaalaksi ja toipumislomakeskukseksi.

Pakolaisina (lue: turvapaikanhakijoina) tulleitten jälkeläiset ovat todella ongelma. Itse näkisin, että eduskunnassa pitäisi ottaa keskusteluun väärin perustein myönnettyjen kansalaisuuksien peruminen. No, sehän ei tämän eduskunnan aikana onnistu.

Hetemajn kanssa kokoomus on sinänsä kusessa, sillä vaikka hän päästäisi minkälaisia aivopieruja tahansa, ei häntä voida puolueen toimesta tuomita, sillä hän on kokkareitten monikulttuurisuusmannekiini. Sen sijaan omien kokoomusnuorten kimppuun voidaan toki hyökätä, vaikka niitten ehdotuksissa oli kyllä ihan järkeäkin.

Närpes Varg: Saatan hyvinkin olla. Ei se ollut tuomion perustelussa, mutta tuomion jälkeen Illman totesi Höblässä että ”On hyvä, että lain tulkitsijat nyt ovat saaneet ennakkotapauksen. Korkein oikeus on vetänyt rajan sille, kuinka pitkälle se, joka arvostelee valtaapitäviä, saa provosoida ja liioitella”.

Tosin Illmanilta jäi täsmentämättä se, missä Halla-aho liioitteli. Ja tuomion varsinaisissa perusteluissa oli se legendaarinen:

”Yleisesti ottaen on selvää, että erilaisten uskonnollisten käsitteiden totuusarvosta ei voida käydä keskustelua samalla tasolla kuin millä keskustellaan esimerkiksi luonnontieteisiin liittyvistä kysymyksistä. Jälkimmäiset voidaan todistaa oikeiksi, kun sen sijaan objektiivisesti arvioiden jo minkä tahansa uskonnon olemukseen kuuluu, että sen käsitteisiin liittyvä totuus on suhteellista. Logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei tämän vuoksi ole todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävässä keskustelussa.”

Ja tuohon vedoten sitten mies tuomittiin.

Sandscorpion kirjoitti...

Samaan aikaan tietyissä piireissä sotaveteraanien paluuta odotellaan jo sormet syyhyten ja paraateja suunnitellen. Hesarin kiintiöpeniksellinen kukkahattutäti Ville Similä kirjoitti kolumnissaan näin:

"Myös Syyrian sodasta tulee lopulta Suomeen monin verroin enemmän suomalaisia kuin sinne lähti.

Kaikki heistä eivät sitä vielä tiedä."

http://www.hs.fi/ulkomaat/Poikamme+Syyrian+sodassa/a1377739213328


Minäkin muuten kiitän reseptiehdotuksesta ketjun ensimmäistä anonyymiä. En vielä kokeillut, mutta kuulostaa sen verran lupaavalta, että pakko laittaa muistiin.

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Kiitos, Ykä Illman-selvennyksestä. Mielestäni "provosointi ja liioittelu" on kyllä aika lähellä "pilkkaamista". Jos sanon oikein pitkänenäiselle tyypille, että "älä vaan kompastu nenääs", se on yhtä aikaa nenän pituuden liioittelua ja pilkkaa, eikö totta?
Mutta nyt iloisiin utisiin. Voiman valoisalla puolella on taas keksitty jotain, johon ei edes Ykän sanataituruus yllä. Pidelkääpä kiinni tuoleistanne:
Aamun lehdessä STT kertoo, että EU lisää Somaliaan annettavaa apuaan 1,2 miljardista 650 miljoonaa eli yhteensä siis yli 1,8 miljardia.
Pieni Suomi nostaa Somalia-apunsa 9 miljoonasta 18 miljoonaan. Ja nyt heidin hautalan perustelu:
"Meillä on väkilukuun nähden aika iso somalidiaspora ja sen kanssa on tehty hyvää yhteistyötä muun muassa jälleenrakennuksen aloittelemisessa, Hautala sanoi STT:lle puhelimitse Brysselissä."

Kuka on koskaan kuullut Suomen somalien ryhtyneen "aloittelemaan" jälleenrakennusta kotimaassaan? Ja mihin tarkoitukseen - yksityiskohtaisesti kertoen, tuo Suomen velaksi ottama 18 miljoonaa menee? Ja vielä: onko tuo hautala ihan täydel järel?

Samassa lehdessä kerrotaan Metalliliiton seminaarista, jossa todettiin, että muuan Eu-parlamentaarikko (nimi poistettu Illmanin pelossa) "on ilmoittanut, että hänen tehtävänään on toimia niin, että Outokumpu ja Rautaruukki eivät enää voi toimia Suomessa".

Tällaistakaan lausumaa ei itse Ykä edes hiekkaskorpionilla vahvistettuna pystyisi keksimään. Näiden rinnalla esitys pilkkarikokseksi on kevyttä kamaa.

korpisoturi kirjoitti...

Terveh!
Kovasti on viime vuosina höökitty armeijaa ja suomalaisia perusarvoja vastaan. Maamiina-Halonen sai aikaan suuren huononnuksen puolustukseen. Tässä on niinkuin idealismi ja realismi vastakkain, melkeinpä sotatilassa. Niitä idealisteja on pesiintyny jo sinne kokoomuksenkin joukkoihin. Utopistinen haihattelu on suurin syy Suomen rappioon.

Näin luulee:
huru-ukko ja vanhan liiton mies.

"Kun tarpeeksi vanhaksi ellää, niin viimenkin vitun näkkee."
(se on Kalle Päätalon kirjasta)

Ensio kirjoitti...

Ja show senkun paranee.

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288537656829.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sandscorpionille, Närpes Vargille, Korpisoturille ja Ensiolle & kiitos kommenteistanne.

Sandscorpion: Jaa, onko Syyriassa keksitty joku masiina, joka muuttaa pahaa-aavistamattoman syyrialaisen yhtä-äkkiä tsuhnaksi? Vaan totean, että eivät ne ”meidän poikiamme” ole. Ekä ne ovat Similän ”poikia”. Mutta tolle porukallehan ns. oikeannäköisten ulkomaalaisten haaliminen Suomeen on jo itseisarvo sinänsä. Ei sitä tartte meille rasisteille perustella.

Närpes Varg: Oikea uutisointi asiasta olisi ollut varmaankin että ”EU osti Kankkulan kaivosta itselleen 1,8 miljardilla hyvää oikeaoppista mieltä”. Tuota eu-parlamentaarikon suustaan päästämää en olisi kyllä keksinyt. Vaan mikä hitto hänellä lie perusteluna? Ympäristöasiat vissiin, eikä tietysti eu-parlamentaarikon tarvitse muistaa sitä, että ihmisten tulee elääkin, eikä raha tule papereita mapista toiseen siirtelemällä.

Korpisoturi: Utopistinen haihattelu on todellakin suurin syy Suomen rappioon, varsinkin kun siitä haihattelusta on tehty oikeaoppinen itseisarvo. Taisi muuten olla niin, että sotavaltion hankintamäärärahoja pienennetään ensi vuonna sata miljoonaa. No, pv:n hallintoon sentään lisätään kaksi miljoonaa, mutta tietäähän se Jumalakin, missä sitä eniten tarvitaan.

Ensio: Joo, tuohon tuli törmättyä. Jos joku blogikirjoittaja olis kirjoittanut tuon jutun, niin lukijat olisivat nauraa kätkättäneet ja todenneet, että olipa hyvä läppä. Minun on ihan mahdotonta miettiä, että mitä ihmeen helvettiä tuo Cronberg oikein ajatteli kun tuon keksi.

Anonyymi kirjoitti...

Lukaseppas Ykä äkkiä kolmosen TXT-kanavan sivu 137... Aika hyvin sattu, jos on totta, vai mitä? Toivottavasti tämä sankari selviää hengissä ja pääsee Suomeen sotainvalidien kuntoutukseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, huomasin. Hepun nimi tuskin on Hakkarainen tai Pietiläinen. Odotettavissa on asian tiimoilta ankaraa Halla-ahon demonisointia, että saadaan mielenkiinto suunnattua johonkin muualle.

Jaska Brown kirjoitti...

Mainitsenpa nyt minäkin testanneeni tuota anonyymin lenkkireseptiä. Oli varsin syötävää, vaikka en ole koskaan mikään HK:n sinisen ystävä ollutkaan. Kuuluu tosin sarjaan "nautitaan sinapin ja sydäninfarktin kera". Ei kuulemma saa tehdä kovin usein, Salli ilmoitti ettei halua jäädä nuorena leskeksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jaska: ei tuota meilläkään HK:n sinisestä tehty. Mutta jos törmäär sellaiseen kuin "Wanhan ajan makkara", niin osta pois kuleksimasta. Erinomainen ruokamakkara ja tulimakkarana aivan ässä.