lauantai 30. marraskuuta 2013

RAKKAUTTA VIRANOMAISPÄÄTÖKSELLÄ OSA III

Tiedostavalla vastapuolellammehan on käytössä tehokkaaksi havaittu tapa, eli mikäli todellisuus ei taivu ideologian mukaiseksi, niin sitten härskisti valehdellaan. Joskus valhetta yritetään edes vähän peitellä ja joskus siitä taas tehdään itseisarvo sinänsä, niin kuin tässä uutisessa (kiitos taas Roopelle valppaasta mediaseurannasta) hyvin osoitetaan.

Kyseessähän ovat keinot, jolla rasismin perkelettä nyhdetään pois pikkuisten pilttien hauraista sieluista. Itse asiassa törmäsin noihin keinoihin jo vuonna 2010 ja saattaa olla, että niistä jotain mainitsinkin, mutta kun ne näyttävät nyt olevan osa suurempaa virallista epistolaa, niin kannattaahan niihin palata.

Rasismiahan kitketään pienokaisistamme seuraavin tavoin:

Lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin on onnistuneesti vaikutettu yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:

* nostetaan esille positiivisia esimerkkejä ja kertomuksia, kaikki negatiiviset kertomukset sivuutetaan ilman huomiota

* nostetaan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja tehdään positiivisista tapahtumista näyttäviä dokumentteja ja suuria uutisia


* edellinen nostaa esille lisää positiivisia esimerkkejä, joille annetaan näyttävää julkisuutta


* näin kerätään näyttöä sille, että ilmapiirissä tai jonkin ryhmän käytöksessä muutos on mahdollista, muutoksesta on myönteisiä esimerkkejä ja että juuri minun ryhmäni jäsenillä on positiivisia kokemuksia ja he ovat muuttaneet asennettaan.

Se, että kerrotaan vain asian toinen puoli ei ole sinänsä mitään uutta, onhan esim. kunnioitettu mediamme käyttänyt sitä jo iät ajat. Tietyt asiat jätetään kertomatta, ja uutiseksi nostetaan vaikkapa menestystarina verovaroilla työllistetystä somalinkielen tulkista, jonka osaamisen tarvetta voidaan kieltämättä luokitella hieman väkisin aiheutetuksi. Median kohteena on kuitenkin yleensä aikuinen ihminen, joka voi mm. jättää halutessaan lehden ostamatta tai sulkea television.

Mutta kun selvän – ja valheisiin pohjautuvan – pakko-opetuksen kohteena ovat pienet lapset, joilla taas ei ole mahdollisuutta lähteä luokasta pois, niin asia alkaa ällöttää siinä määrin, ettei siitä oikein viitsi vitsiäkään veistää ja Hotellin respassa sellaisia aiheita on kyllä suhteellisen vähän.

Tämän tyyppinen aivoräätälöinti sisältää myös aikamoisen annoksen ihmishalveksuntaa. Aivan kuin 10 – 11-vuotias lapsi olisi pelkkä levyke, johon voidaan ohjemoida juuri sellaista ideologiaa, mitä ohjelmoija haluaa. Tuon ikäinen lapsi pystyy kyllä oikein hyvin hahmottamaan ympäristöään, ja kun hän näkee ja ja ehkä myös persnahoissaan tuntee ristiriidan hänelle jatkuvasti syötettävän propagandan ja elämänsä elämän välillä, niin ehkäpä hänestä aikanaan tulee sitten sitä kovasti mainostettua ääriainesta.

Vaan tämän oppiepistolan tekijöille Satu Honkalalle ja Ritva Tuomiselle nuo mukulathan ovat sinänsä sivuseikka. Pääasia heille on, että he pääsevät pitämään Tupperware-kestejä, joihin on pakko osallistua, joissa myydään kippojen sijasta aatteita eikä asiakkaalta kysytä, että haluaako hän tämän tuotteen.

17 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Onko lapsen fyysinen vaiko psyykkinen kaltoinkohtelu vakavampaa. Miten on mahdollista, että lapsia voidaan 2010-luvulla indoktrinoida vapaasti ilman, että toteuttajat joutuisivat edesvastuuseen ja eristyksiin muusta yhteiskunnasta.

Aivan sairasta touhua.

Becker kirjoitti...

Niin ja Ruotsissa "teinien" luokkaretket Auschwitziin ovat ovat olleet kiinteä osa tätä rasisimin
vastustus aivopesua jo vuosikaudet.
Ja hyvinhän tuo tuntuu toimivan.Ainkin kaksi kolmannesta kansasta äänestää puolueita jotka ovat mukana ainutlaatuisessa mamutusprojektissa.
Suomessa ei siis olla vielä niin pitkällä, mutta varuillaan kannattaa olla.

Anonyymi kirjoitti...

Neuvostoliitto ja muut Sovblockin-maat käyttivät samaa kasvatusmallia "menestyksellä".

Heikoin aines uskoo ja omaksuu.
Vahvin vastustaa ja kapinoi.
Alttein omaksuu ja reveloi.

"Ikävä" kyllä ja aikaa myöten homma kaatuu siihen kun vahvin aines on vangittu tai maanpaossa. Alttiit ja heikot kun taas eivät kykene yksin kannattelemaan paskaa järjestelmää niin lopulta koettaa romahdus.

Montako kertaa ihmiskunnan on kerrattava historiansa ennen kuin järjen valo voittaa?

-Tvälups-

Becker kirjoitti...

Ajatteleppa Tvälups, että ensi kertaa ihmiskunnan historiassa kaikilla on Internetin välityksellä mahdollista saada tietoa ja välttää historian virheet. Mutta tuntuu siltä että sekin mahdollisuus käytetään pornon ja naamakirjan tutkimiseen.
On toki myönnettävä että tarjonnan laajuus eli taustakohina tekee tiedon haun vaikeaksi, mutta sehän juuri tekeekin sen löytämisen mielenkiintoiseksi.
Upseerit ovat Intissä vissiin saaneet koulutusta tässä taustakohina ongelmassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Beckerille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne. Jos nämä naiset lukisivat kirjoitukseni tai kommenttinne, he eivät ymmärtäisi sitä, miksi asia nähdään niin negatiivisena. Hehän mielestään vaan julistavat absoluuttista totuutta, jota ei voi verrata esim. politiikkaan ja joka on ilman muuta sen yläpuolella. Mutta pelkkää politiikkaahan tuo on. Ja vielä sellaista, joka vaatii maan kanta-asukkaita puhtaasti alistumaan.

Absoluuttisia koulussa opetettavia totuuksia ovat vaikkapa matematiikassa opetettava 2+2=4, biologiassa opetettava ”muikku viihtyy mielellään vedessä” ja kansalaistaidossa (silloin kun sitä vielä opetettiin) opetettava asia, että jos näet onnettomuuden, velvollisuutesi on auttaa parhaasi mukaan.

Minun mielestäni perussuomalaiset voisivat nostaa asiasta eduskunnassa metelin. Vaikka eihän se sinänsä mitään muuta, sillä silloinhan kyseenalaistettaisiin koko järjestelmä. Mutta ei tällaista hyväksyäkään voi.

Beckerin aikaisemminkin kertomat ruotsalaisten nuorten katumusmatkat siitä, mitä he ja heidän isovanhempansakaan eivät tehneet, ovat kyllä hyvä esimerkki siitä, että tvälläriupseerin mainitsema sovblock-opetusmalli elää ja voi hyvin.

Kumis: Niin hulluhan se tilanne on, että toteuttajat eivät joudu edesvastuuseen, vaan heille tod näk annetaan mitaleita itsenäisyyspäivänä. Ja se on sairasta toiseen potenssiin.

Tvälläriups:

”Montako kertaa ihmiskunnan on kerrattava historiansa ennen kuin järjen valo voittaa?”

Noin henk koht luulen, että järjen valo ei voita koskaan. Joskus ehkä tulee valoisampia aikoja, mutta sitten aikaisemmin opittu unohdetaan. Ja toistetaan taas kertaalleen samat virheet.

Becker: Joo kyllähän 95% internetin sisällöstä on silkkaa tuubaa. Ja koukuttavaa sellaista. Mullakin on tuttavapiirissä ihmisiä, jotka ovat täysin facebook-riippuvaisia. Mutta siinä jäljelle jäävässä viidessä prosentissa on huomattavan paljon materiaalia vielä. Ja se on tiedon lähteenä valtamediaa huomattavasti parempi. Valtamedian lasken siihen 95%:iin.

Närpes varg kirjoitti...

"nostetaan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja tehdään positiivisista tapahtumista näyttäviä dokumentteja ja suuria uutisia"

Tohtori Joseph Goebbels nyökyttelee hyvänsuovasti päätään omassa pikku kiirastulessaan. "Kuin minun suustani, kuin minun suustani", hän huomauttaa pienelle pirulle, joka käy nakkaamassa lisää hiiliä huoneen kaminaan.

korpisoturi kirjoitti...

Vastapuolen ase on valheellisen propakandan syytäminen ja toisto. Mutta kyllä täältäkin "tykistöä" löytyy. Sarkastinen huumori se kukoisti aikoinaan siellä Neukkulassakin. Oli kaksi totuutta virallinen ja kansan totuus. Samoin se menee täälläkin.

Viime itsenäisyyspäivänä joku pukkasi Usarin plokiin "päivitetyn" Honkajoen rukouksen. Alku meni Kirjan mukaan ja lopussa nykyisiä asioita joihin tarvis suojelua. Minusta se oli hauska oivallus.

Sulta Ykä syntys varmaa myös hauska "rukous".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Vargille ja Korpisoturille & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Tohtori Göbbels nauraa parrattomaan leukaansa, mutta nämä naiset eivät kerta kaikkiaan käsitä, että mikä tässä on niin ongelmallista.

Korpisoturi: Sinäkin muistat varmaan kuuluisan ”Radio Jerevanin”: Täytyy miettiä tuota rukousta.

Vasarahammer kirjoitti...

Varsinaiset ongelmat alkavat, kun lapsia rohkaistaan antamaan ilmi väärinajattelevat vanhempansa. Silloin syntyy uusia pavlikmorozoveja.

Castor kirjoitti...

Sain lauantai-iltana aika raa'an oppitunnin ystävältäni tohtori M:ltä (kiinalainen) siitä, miten "vieras" hajotti Kiinan aikoinaan, miten tämä "vieras" tulee hajottamaan Euroopan jo lähitulevaisuudessa, ja miten sellainen diktaattori kuin Mao pääsee valtaan, ainoana ansionaan kyky yhdistää kansakunta/kansat ja lopettaa sisällissodat. Tri M oli osallistunut lääkäräkongresseihin Saksassa alkuvuodesta ja Ranskassa kesällä, ja ihmetteli menoa noissa maissa. Tri M sanoi, että Kiinassa tuo kansaa yhdistävä tekijä oli kommunismi, jota kukaan ei oikein tuntenut (johtajia lukuun ottamatta), ja kysyi suoraan, tuleeko se Euroopassa olemaan islam, jonka oikeaa luonnetta eurooppalaiset eivät näytä tuntevan ja tajuavan. Asiasta käytiin pitkä keskustelu.

Koska en tiennyt, että propaganda alkaa jo alakoulussa, ja usko(i)n siihen, että aikuiset kykenevät ajattelemaan omilla aivoillaan tiedotusvälimeistä huolimatta, sanoin sen olevan siinä mielessä mahdotonta, että demokratia on syntyisin Euroopasta (Hobbes, Locke, Montesquieu, Rousseau, jne.). Tri M sanoi, että niinpä niin, mutta kun tuota demokratiaa ei enää ole kuin näennäisesti, EU päättää liian monista asioista ja jos demokratiaa on, niin tuo "vieras" käyttää sitä häikäilemättä hyväkseen omien etujensa ajamisessa. Lisäksi myös "oma" näyttää palvelevan tuon "vieraan" etuja syistä, joita hän ei kyennyt käsittämään tai selittämään. Oloni oli hieman tukala.

Sitten sain lukeakseni tämän Ykän viimeisimmän ja toivottomuus kasvaa ad absurdum! Suomella oli vielä jonkinlaiset mahdollisuudet selviytyä tästä kaikesta "vieraasta", mutta ei siltä enää näytä. Kun talouskin on ajettu alas, työpaikat ovat menneet ja kaikki myydään vähiten tarjoavalle, niin ei noilla lapsilla mitään tulevaisuutta ole.

Se mikä raskaitten sotien jälkeen rakennettiin, on hävitetty, eikä mitään siitä saada koskaan takaisin. Mikä ihme nuo eräät ihmiset saa vihaamaan omaa maataan niin katkerasti, että se täytyy tuhota kuvittelemalla jonkin monikultturisuuden tuovan jotain lisäarvoa? Monikulttuurisuus syntyy itsestään, se EI ole tuontitavaraa eikä ihmiskauppaa. Se syntyy siitä, että maa johon muutetaan on atraktiivinen työpaikkana, ei sosiaalitukiensa ansiosta, esimerkiksi Singapore ja ainakin toistaiseksi Kiina ja Hongkong, ja että maassa eletään maan tavalla, eikä vaadita erioikeuksia. Monietnisyys on tuontitavaraa ja ihmiskauppaa, assimilaatiota ei tapahdu, ihmiset eivät hyväksy toistensa kulttuuri- ja/tai etnisiä taustoja, vaaditaan valtaväestöstä poikkeavia erioikeuksia, ja muuton syynä ovat sosiaaliedut. Mutta kun ei ole älyä ymmärtää näiden kahden eroa.

Minua ei kotoutettu Ruotsissa, Norjassa, Sveitsissä, Vietnamissa, Kiinassa tai Hongkongissa. Vietnamissa ja Kiinassa olen varmaankin kokenut rasismia, sillä ihmisten tuijotushan on suomalaisen määritelmän mukaan sitä itseään, eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että kaljupäisenä ja isokokoisena poikkean valtaväestöstä huomattavasti. Suomi-äiti tekee parhaansa vieroittaakseen poikansa lopullisesti!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Varmaankin tällaiseen touhuun olisi halua tämäntyyppisten antirasismiepistoloitten kirjoittajien taholta. Toisaalta onneksi koululla ei vielä ole suurtakaan mahdollisuutta puuttua perheitten elämään. Kyllähän Panu Höglund toisaalta aikanaan haaveili, että kansallismielistenlapset otetaan huostaan, mutta ei se sentään vielä onnistu. Ihan jo teknisistä syistä. Halua saattaa löytyäkin ja perusteena on se, että mehän tehdään vain ja ainoastaan nii-in hyvää.

Castor: Euroopassahan tilanne on aika poikkeuksellinen. Ennen vanhaan kun jotain ideologiaa ympättiin (esim. kommunismia), se tehtiin ihan tieten tahtoen ja suurella tarkoituksella. Nykyisin nämä tyypit eivät sinänsä yritä levittää islamia, vaan omanlaistaan ultrahumanismia johon kuuluu oman kulttuurin halveksunta. Islam siitä kieltämättä hyötyy, mutta sillai puolivahingossa. Näitä tyyppejä ei voi oikeastaan edes sanoa kieroiksi. Ne ovat vain kertakaikkisen tyhmiä. Ja ne elävät itse päissään rakentamassaan kuvitelmamaailmassa, ja vaativat kaikkia muitakin muuttamaan sinne.

Castor kirjoitti...

Ei, kysymys ei ollut lainkaan siitä, että ajavatko nuo "vierasta" ihannoivat islamia uskontona sisään, vaan siitä, täyttääkö islam saman tehtävän Euroopassa, jonka Maon kommunismi teki Kiinassa. Siis tuleeko kalifaatti demokrtian tilalle tällä menolla, vai "nouseeko Saksa".

Päissään nuo ovat, Ykä, syntymähumalassa!

Ghettomaksaja kirjoitti...

Castorilta mielenkiintoinen raportti.

Omalta kohdalta on hieman vastaavanlainen kokemus Lontoosta, missä kävimme kesällä Viiltäjä-Jack -kävelykierroksella (voin muuten suositella varauksetta noita London walks toureja, jos vain kielitaito riittää niin niistä saa irti todella paljon). Oppaana oli eräs tummaihoinen, joka laittoi heti aluksi realiteetit kohdalleen: Lontoosta usein puhutaan kaikkien kansojen sulatusuunina. Opas sanoi, että tuollaista paskaa ei kannata uskoa - täällä ei mikään sula eikä sekoitu, vaan kaikki kansallisuudet elävät omilla alueillaan ihan samalla tavoin kuin 1800-luvun lopulla. Juutalaiset asuvat keskenään, ranskasta tulleet asuvat keskenään, kiinalaisten tapauksessa on sanomattakin selvää että he asuvat keskenään jne. Ja itä-Lontoo on ihan samanlaista slummialuetta kuin se oli Jackin aikoihinkin: Towerin sillalta ei tarvinnut mennä kuin vähän toista kilometriä kun näkyi jo roskisten takana nukkuvia juoppoja, töhrittyjä seiniä ja rikottuja ikkunoita.

Lienee siis ihan aiheellista kysyä, että kuinka väkipakolla edistetty monikulttuurisuus voi onnistua, kun jo toista sataa vuotta sitten vapaaehtoisesti tapahtunutkaan ei oikein pelaa sillä tavalla kuin vihervasemmistomme ilmeisen kosteuspitoisissa päiväunissaan kuvittelee?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. No sehän tässä hulluinta onkin, että eihän islamin tarjoamat arvot millään tavalla puhuttele länsimaista ihmistä. Ne mielletään keskiaikaisiksi (eikä ihan ilman perusteita mielletäkään) ja yleensäkin vastenmieliseksi. Jopa tämän rasisminvastaisen epistolan tehneet naiset nostaisivat taivaan korkeen älämölön, jos heitä vaadittaisiin elämään kuuliaisen muslimivaimon tavoin. Kyse onkin pelkästä toiseuden ihannoimisesta pelkän toiseuden ihannoinnin vuoksi. Ja tätä varten on rakennettu omissa pääkopissa ihan ikioma kuva islamista. Imaamit nauravat paskaisen naurun näille ämmille. Hyödyllisille idiooteille potenssiin kolme.

Itse veikkaan, että ei islam tule voittamaan, sen tulee saamaan aikaan tuleva Euroopan sisällissota. Ja joo, sen jälkeen varmaankin ”Saksa nousee”.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Ghettomaksajalle ja kiitos kommentistasi. Oikeastaan tuohon ei ole mitään lisättävää.

Anonyymi kirjoitti...

Noh ystävämme Panu on ihan omaa luokkaansa :P ilmeisesti plazalta blogi lopetettiin kun ei ollut oikein järkevää asiaa tai kirjotetttavaa enään hepulla, vain lähes paranoiden tasoisia kirjotuksia. Toinen huippu on kyllä nää usarissa kirjottavat Härköset, joku taisiki joskus sanoa niistä että ovat ikään kuin se don quijoten pari, joka taistelee rasismin tuulimyllyjä vastaan,
ainoo kysymys onkin että kumpi on kumpi :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kyllähän Höglundin jutut siinä loppuvaiheessa alkoi olla ihan oikeesti vainoharhaisia. Plaza nähtävästi totesi, että hihna luistaa jo siihen malliin, että ei tästä oikein enää mainokseksikaan ole. Vaan onko sulla laittaa linkkiä näihin Härkösiin? Ajattelin kaiken uhallakin katsoa.