perjantai 25. heinäkuuta 2014

VANHAN TERRORISTIN ANKEA ILTAPUHDE

Tapahtuma-aika: Joskus tulevaisuudessa


Vanha Terroristipäällikkö istui kahvilassa odotellen erästä ystäväänsä ja joi kahvia, joka oli terästetty tukevalla viskipaukulla. Vanha Terroristipäällikkö oli virallisesti oikeauskoinen Ankaran Jumalan uskollinen alamainen ja silloin alkoholi oli oikeastaan häneltä kielletty. Tosiasiassa hän ei uskonut muuhun eikä palvonut muuta kuin itseään.

Ja hänellä itsellään oli viime aikoina mennyt huonosti. Eihän siitä ollut kuin hetkinen, kun kaikki rullasi mukavasti omalla painollaan. Hän oli ollut Hahmo. Hän oli ollut Jotakin. Sankari. Tunnettu vapaustaistelija. Ennen kaikkea hän oli ollut hyvin varakas mies. Hänkin oli aikanaan aloittanut riviterroristina, mutta noussut röyhkeytensä, häikäilemättömyytensä ja armottomuutensa ansiosta hierarkiassa nopeasti ylöspäin. Hänen ei ollut enää aikoihin tarvinnut painaa liipaisinta. Riitti, että hän antoi käskyjä.

Ollessaan vielä hierarkiassa ylöspäin kohoava Nuori Terroristi, hän oli oivaltanut jo silloin varsin mainiosti homman idean. Ei toiminnassa ollut kyse mistään vapaustaistelusta. Kyse oli varsin menestyksekkäästä liiketoiminnasta, jota hän itse nimitti marttyyribisnekseksi. Hänen johdettavakseen tuli aina uusia nuoria hölmöjä, jotka olivat valmiita sitomaan ylleen pommivyön ja räjäyttämään itsensä väkijoukossa. Ja toisia hölmöjä, jotka ampuivat raketteja rajan yli Viholliskansan puolelle.

Raketeilla ei ollut minkäänlaista tosiasiallista sotilaallista merkitystä. Mutta ne saivat aikaan sen, että aika ajoin Viholliskansa sai tarpeekseen, poltti päreensä ja vastasi monikymmenkertaisella voimalla. Ja koska Vanha Terroristipäällikkö oli viisaasti määrännyt raketit ammuttavaksi juuri sieltä, missä oli paljon siviilejä, sai Viholliskansan vastaisku aikaan yllin kyllin uusia marttyyreita. Ja sitä myötä taas uusia vapaaehtoisia.

Ennen kaikkea se sai aikaan länsimaalaisten avokätisiä ja jatkuvia avustuksia, jotka takasivat Vanhalle Terroristipäällikölle oikein mukavan elintason. Vaikka hän jaksoi aina ihmetellä länsimaalaisten hyväuskoisuutta, hän oli kuitenkin ymmärtänyt olevansa siellä jonkunlainen muoti-ilmiö. Vuodesta toiseen. Vuosikymmenestä toiseen. Tajusihan hän toki, että typerät länsimaalaiset ostivat hänen kauttaan itselleen hyvää sosiaalista omaatuntoa, mutta jos homma kerran pelitti, niin oli aivan sama, millä perusteella se pelitti.

Niinpä hän tarjosi länsimaisille humanisteille sitä, mitä ne halusivatkin. Tällainen jatkuva, puolittain käytävä sota oli juuri sellainen ikiliikkuja, mitä Vanha Terroristipäällikkö halusi, tarvitsi ja piti aktiivisesti yllä. Se oli omanlaistaan taiteilua. Mikäli Viholliskansan kanssa oltaisiin alettu käymään täysimittaista sotaa, olisi tuloksena ollut nöyryyttävä selkäsauna. Viholliskansa oli paremmin aseistautunut, organisoitunut ja yleensäkin taitavampi. Rauha taas ei tullut kysymykseenkään. Sehän pilaisi kaiken.

Terroristijärjestön yksi tärkeimpiä opinkappaleita oli aina ollut Viholliskansan kertakaikkinen tuhoaminen. Hävittäminen maan päältä niin kertakaikkiaan. Vanha Terroristipäällikkökin oli aika ajoin muistuttanut tästä tärkeästä tehtävästä, mutta oli itsekseen siunannut sitä, ettei se ollut edes teoriassa mahdollista. Viholliskansa oli aivan liian vahva, ja jos sen hävittäminen olisi jollain ihmeellä onnistunutkin, niin sehän olisi tiennyt sitä, että hän itse olisi joutunut pyörittämään siviiliyhteiskuntaa, eikä hänellä ollut harmainta aavistusta siitä, kuinka sitä pyöritettäisiin. Silloin hän joutuisi delegoimaan sekä vastuuta että ennen kaikkea valtaa, ja sehän ei käynyt päinsä.

Siksi hän – ja kaltaisensa – pitivät yllä marttyyribisnestä, puolittaista sotaa joka piinasi monia, mutta hyödytti eräitä. Esimerkiksi häntä. Ja järjestelmä toimi. Vuosikymmeniä.

Kunnes jotakin tapahtui.

Tuli uusi sukupolvi, eikä se ollutkaan enää kiinnostunut. Ehkä se oli vain kertakaikkiaan kyllästynyt. Joka tapauksessa uusia marttyyreja ei enää tahtonut löytyä vanhaan malliin. Mielenosoituksia oli kyllä edelleenkin. Mutta tällä kertaa niissä vastustettiin tappamista yleensä. Puolin ja toisin. Ja sosiaalinen media kertoi, että Viholliskansan puolella pidettiin samanlaisia mielenosoituksia.

Tilanne alkoi näyttää todella pahalta. Vanha Terroristipäällikkö ymmärsi, että nyt ei auttanut muu kuin suututtaa Viholliskansa oikein kunnolla. Raketteja ammuttiin urakkatahtia. Viholliskansan puolustus torjui ne kaikki. Mutta tärkeintä oli, että se ei ampunutkaan takaisin.

Ja lopulta tapahtui se kaikkein pahin. Syttyi rauha.

Ja rauhan myötä hänestä ja kaltaisistaan tulikin tarpeettomia. Avustuksetkin siirtyivät eri kanaville. Siviilihallinnon alaisuuteen. Nyt tarvittiin hallintohenkilöstöä, yrittäjiä, sähköasentajia, muurareita, rakennusmiehiä, lastenhoitajia ja opettajia.

Mutta kuka palkkaisi työttömän terroristin?

Häntä ei tarvittu. Ei hän osannut kuin tappaa. Oikeastaan hän ei osannut enää sitäkään, vaan hän osasi lähinnä tapattaa. Ja jos hänen toimiaan tarkasteli, niin siinäkään hän ei ollut oikein hyvä. Hän kun osasi lähinnä tapattaa vain omiaan. Siviilihallinto ei tietenkään ymmärtänyt sitä, että omien tapattaminen oli välttämätöntä marttyyribisneksen kannalta. Niinpä se alkoi esittää ikäviä kysymyksiä.

Oliko Vanha Terroristipäällikkö ollut tarpeellinen alun perinkään?

Olisiko ilman Vanhaa Terroristipäällikköä voinut tappamisen lopettaa jo aikaa sitten?

Oliko Vanha Terroristipäällikkö jatkanut tappamisen kierrettä tietoisesti? Hyötyäkseen siitä itse?

Kysymyksiä esitettiin jo. Vanha Terroristipäällikkö tiesi olevansa vielä jonkunlainen ikoni. Mutta aikanaan ikoni nostettaisiin seinältä ja katsottaisiin, mitä sen taustalta löytyisi. Silloin ei enää kyseltäisi. Silloin kuulusteltaisiin. Vanha Terroristipäällikkö hieroi kaulaansa. Tuntui, kuin sitä puristaisi hirttoköysi. Mutta sitten hänen ystävänsä saapuikin paikalle. Eihän mies oikeasti ollut hänen ystävänsä. Ei heillä ollut ystäviä. Mutta olipa liittolainen kumminkin. Samanlainen mies kuin hänkin. Mies, joka myös oli saanut hyvätasoisen elantonsa jatkuvasti ylläpidetyn puolittaisen sodan rintaruokinnasta. Mies, joka Vanhan Terroristipäällikön tavoin oli menettänyt paljon ja muuttunut tarpeettomaksi. Ja yhtä lailla mies, jolla oli suunnitelma.

Uusi siviilihallinto ei ollut vielä kokonaan betonoinut asemaansa. Poliisi oli vielä heikko. Jos aikoi yrittää, niin nyt olisi sen aika. Heillä oli vielä hallussaan aseita ja miehiä jotka olivat halukkaita käyttämään niitä. Miehiä, joille tylsä siviilielämä ei riittäisi, vaan jotka haluaisivat hekin olla enemmän. Olla Jotakin. Ei tarvittaisi kuin pari pommiräjähdystä sopivassa paikassa. Ja väite, että Viholliskansa oli niitten takana. Sen jälkeen hyökkäys siviilihallintoon. Kansallisen itsepuolustuksen nimissä. Vallan verinen vakiinnuttaminen. Siviilihallinnon johtajien teloittaminen osallisina pommi-iskuihin. Viholliskansan kätyreinä.

Länsi uskoisi väitteet. Se uskoi mitä tahansa. Se oltiin jo nähty. Avustukset alkaisivat kulkea taas oikeita kanavia. Puolittaisen sodan rintaruokinta alkaisi uudestaan. Ja he olisivat taas Jotakin.

Kannattaisi yrittää. Rauhan henkilökohtainen hinta oli heille liian suuri. Sitä he eivät olisi valmiita maksamaan. Maksajan tuli aina olla joku toinen.

42 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihailen tarkkanäköisyyttäsi. Kiitos tästä artikkelista ja hyvää viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Taas naulan kantaan! Olen entistä enemmän sinun suuri fanisi!

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Terävä analyysi. Näin se menee, historiasta saa lukea samankaltaisia useita.

Anonyymi kirjoitti...

Tulee Jasser Arafat mieleen.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Minulle taas tuli mieleen Khaled Meshaal (Hamas) ja Mahmud Abbas (PLO).

Närpes varg kirjoitti...

Mahtava yhteenveto! Tämä pitäisi liittää koulukirjoihin. Tunnin päätteeksi katsottaisiin sitten tämä:
http://www.youtube.com/watch?v=hEI5js4RCpc

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, perskeles. Mediatyöntekijä ymmärtää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Yhel Turkkulaasel, Ano3:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Närpes Vargille ja Mediatyöntekijälle & kiitos kommenteistanne. Tämä tuorein episodi tuossa vuosikymmeniä kestäneessä rähinässähän minulla oli mielessä. Meikäläisen logiikan mukaan se on enää pelkkää marttyyribisnestä, josta joku hyötyy ja kunnolla hyötyykin.

Tietysti, voihan olla, että joillain kansanryhmittymillä on hyvä olla vasta sitten, kun niillä on jatkuvasti paha olla.

Onhan esimerkkejä tietysti muuallakin. Sanotaan vaikka Pohjois-Irlannissa. Jos heppu on ollut ammatiltaan terroristi jostain teini-ikäisestä nelikymppiseksi, niin mitä se tekee, kun tulee lopulta se rauha?

korpisoturi kirjoitti...

Eikös se Jasser Arafatkin ollu upporikas rättipää kuollessaan. On kulttuureja joissa omaan liiviin työntäminen tilaisuuden tullen on luonnollista. Varsinkin länsimaista tulleista rahapuroista ja virroista. "Säälibisnes" ja terrorismi lyövät kättä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Korpisoturi. No niinhän ne lyövät. Ja kun tiedostava länsimainen ihminen ruokkii niin kovin nälkäistä sosiaalista omatuntoaan toisten rahoilla, niin sillehän ei lasketa hintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Aika osuva kuvaus palestiinalaismeiningistä.

Kertoo hyvin senkin, että miksi rauhaa ei voi tuonne tulla. Rauha olisi aivan liian vaarallinen tila väkivallan avulla hallinneelle korruptoituneelle paskiaislaumalle. Se ei voi sallia siviilihallintoa, jota se ei voi ohjailla.

Ainoa kestävä ratkaisu olisi se, että Jordania ottaisi Länsirannan palet ja Egypti asuttaisi Siinaille Gazan palet. Mutta molemmilla mailla on liikaa itsesuojeluvaistoa ja palestiinalaisten tuntemusta tehdäkseen noin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Vaikeaa on todellakin kuvitella, että tuonne saataisiin pysyvä rauha. Kun toisella osapuolella löytyy jatkuvasti vapaaehtoisia hölmöjä, jotka suorastaan nauttivat siitä kun saavat selkäänsä.

Närpes varg, grrrr.... kirjoitti...

Nyt näiden rauhaa rakastavien parta-ahmedien takia on jokaisen Norjaan matkustavan näytettävä rajalla passi. Hyvästi ikiaikainen pohjoismainen vapaa matkustusoikeus yli rajojen! Johan siihen oli kyllästyttykin. Vasta nyt olemme päässeet rikastuneen kulttuurin piiriin.
Ja Bergenin ilmatila on suljettu, kertoi Yle iltapäivällä. Tuhannet poliisit partioivat raskaasti aseistettuina kaikkialla strategisissa kohteissa.
Lentokentillä on pommivalmius. Kyllä kannatti ottaa maahanmuuttajia! Nyt niitä äkkiä lisää, että saadaan ympärivuorokautinen vartiointi Norjan joka kolkkaan. Kas näin parta-ahmedit lisäävät meidän kaikkien turvallisuutta! Kyä se on niin väärin, että meille Suomeen tulee parta-ahmedeja niin vähän! Mitä nyt jakkupuku-kalkkunat raahaavat niitä lelupojikseen (toy-boy) aina Afrikassa veronmaksajien rahoin pistäytyessään. Me vaatimme lisää, vaatimme! Emme lepää, ennen kuin näemme satojen autojen palavan Helsinginkin lähiöissä.

LW kirjoitti...

Sodassa on Hamasin kannalta toinenkin hyvä puoli marttyyribisneksen lisäksi. Jos meinaan tulisi rauha, pitäisi kehittää jostain toimiva talous Gazan alueelle. Se ei olisi mikään yksinkertainen projekti, kun alue on niin rutiköyhä, ylikansoitettu ja vailla yhtä pientä maakaasukenttää kummallisempia luonnonvaroja. Nyt palet voivat sentään syyttää Israelia kaikesta kurjuudesta omien johtajiensa sijaan, puhumattakaan siitä, että pitäisi katsoa peiliin. Vanhan Terroristin ei ehkä sittenkään tarvitsisi kuin odottaa muutamia vuosia...

Egypti ei tuota länttiä tosiaankaan tule anneksoimaan, vaikka sille maksettaisiin siitä. Osa kansasta on ilmeisesti niin läpeensä tympääntynyt Hamasiin, että kannattaa tässä erässä Israelin joukkuetta:

http://www.gatestoneinstitute.org/4401/egypt-israel-hamas

'The reaction of some Egyptians to the Israeli military operation has shocked Hamas and other Palestinians. As one Hamas spokesman noted: "It's disgraceful to see that some Egyptians are publicly supporting the Israeli aggression on the Gaza Strip while Westerners are expressing solidarity with the Palestinians and condemning Israel."'

Anonyymi kirjoitti...

En oikeastaan ole fani, mutta tykkäänpä tätä blogia lukea kuitenkin. Viimeaikoina olinkin ehtinyt jo luulla olevani ainoa, joka näkee asiat näin. ...Tuohon herhiläispesään ei kyllä kannata koskea metrin paalullakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mitä ne tekisivät jos olisi rauha? Heidän pitäisi pyörittää sitä heille suunniteltua valtiota.

Tai jos onnistuisivat tuhoamaan Viholliskansan ja heittäisivät sitä hallitsevat apina-sika-koirat mereen ja saisivat koko alueen itselleen. Miten he pyörittäisivät tuota aluetta sen jälkeen?

Kävisikö kuitenkin niin että naapurimaat paloittelisivat sen keskenään joko sopien tai rieuhen jonkin aikaa toisiaan vastaan kunnes voittaja ottaa sen haltuunsa?

Ikuisesti jatkuva konflitki on kaikkein tuottoisinta. Se menee suunnilleen näin. Ensin ammutaan raketteja ja ohjuksia Viholliskansan puolelle ihan randomilla mihin sattuu. Tai tehdään iskuja Viholliskansan puolelle. Viholliskansa reagoi siihen voimakeinoin. Tälle varalle laitetaan naiset, lapset ja vanhukset tykinruuaksi ja piiloudutaan heidän taakse. Varastoidaan raketit, ohjukset, aseet, ammukset tms. sairaaloihin, kouluihin, moskeijoihin, päiväkoteihin tms. paikkohin. Noissa on tietenkin aseettomia siviilejä. Yritetään saada Viholliskansa tekemään iskuja niihin. Jos edes yksi aseeton siviili, nainen, lapsi, vanhus, vammainen, sairas kuolee tuossa, niin aloitetaan mediamyllytys. Tällöin käydään uikuttamassa ulkovalloille ja ylikansallisille instituutioille että "Yhyy, Viholliskansa on taas tehnyt tätä ja tuota". Sitten YK ja EU eli länsimaalaiset veronmaksajat vippaavat niille säkkikaupalla rahaa olettaen että se rauhoittaa tilanteen. Hetken aikaan on hiljaisempaa, kunnes he toteavat että tulovirran kulkua täytyy taas jatkaa.

Rauha ei ole kiinni Viholliskansasta. Rauha on kiinni muista osapuolista.

Jos Ykä ei ole huomannut niin viime aikoina Kumitontun blogissa on tuota teemaa käsitelty:

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2014/07/ottaa-rautakupoliin.html

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2014/07/kyosti-hagert-mika-mielessa.html

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2014/07/curley-ilmio.html

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2014/07/hamasin-johtajat.html

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2014/07/koston-kierre.html

Anonyymi kirjoitti...

Jossittelua mutta piti sanoa. Hassua ehkä kun palaan asiaan kahdeksan kuukauden jälkeen. Yhtäkkä ponnahti päähän. Ei liity yhtään tähän otsikkoon.

Siitä Aleksanteri-tarinan maanvaihtokaupasta, jonka Suomi teki Norjan kanssa. Ehkä todennäköisin olisi siinä että vaihdetaan päittäin saman kokoiset alueet keskenään: Norja antaisi Etelä-Varangin kunnan ja Suomi antaisi saman kokoisen alueen Utsjoen kunnasta, eli noin 74 prosenttia Utsjoesta.

Nyt asiaan. Kävi mielessä että kun katsoo minkä muotoisia ovat Norjan puoleiset osat, niin Norjan saama hyöty olisi siinä että se saisi osan Tenojoesta itselleen. Vai meniskö koko joki? Toinen hyöty olisi siinä että kun on maata enemmän sisämaahan päin. Silloin pääsee helpommin etelään ja päinvastoin. Kun ollaan tällä aikajanalla niin varsinkin Etelä-Varangista ja Uuniemestä lähtevä tai niihin menevä joutuu kiertämään Tenon pohjoispuolen kautta jolloin tulee mutkia. Tai sitten pitää mennä Suomen läpi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille, LW:lle, Anolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Sehän on selvää, että jos terrori-isku tulee, niin sille löytyy täällä Suomessakin omanlaisiaan jos nyt ei puolustajia, mutta ymmärtäjiä kuitenkin. Kun pottunokkien harrastama kotouttamispolitiikka ei ollut vieläkään tarpeeksi kotouttavaa. Tarvitaan ehdottomasti lisää määrärahoja ja jatkuvaa kulttuurien kohtaamista. Asiaa koskevassa uutisoinnissa mainitaan eräs Breivik noin 12.684 kertaa.

LW: Kiitos linkistä. Näyttää vahvasti siltä, että Egyptin puolella alkaa ajattelulihas toimimaan. Suhteessa suoraan sodankäyntiin iippoja vastaan se alkoi toimimaan jo 1970-luvulla.

Ano: Juu, ei tartte fanittaa. Se ei ole olennaista. Mutta et varmaankaan ole ainoa. Tietysti monelle voi tulla keskenään sellainen mielikuva, jos seuraa valtamedian uutisointia asian tiimoilta. Siellä on mielipide valittu ja sivelty kuusi kerrosta lakkaa päälle.

Vieras:

Viesti 1: Voi olla, etteivät naapurivaltiot kumminkaan haluaisi paloitella aluetta. Kun selvää on, että Viholliskansan tuhoamisen jälkeen tämä porukka rupeaisi tappelemaan keskenään siitä, kuka on kukkulan kuningas. On tietysti totta että noilla aluevesillä on mahdollisesti luonnonrikkauksia, mutta haluaisiko esmes Jordania siltikään sitä tilannetta, että sen joukot ovat järjestyksenpitäjiä maassa, jossa noin kuusi ryhmittymää ampuu toisiaan ja ne kaikki kuusi ampuu jordanialaisia sotilaita. Voi olla, että ne tuumisivat että pitäkää tunkkinne. Kumiksen blogia luen säännöllisesti ja hän on käsitellyt asiaa hyvin ja kattavasti

Viesti 2: Niin no, ajatusleikkiähän tämä, mutta leikitään. Piti ihan käydä karttaa katsomassa. Kyllähän tuo sommitelmasi ihan loogiselta ja järkeenkäyvältä vaikuttaisi. En minä toimivampaakaan keksisi. Hyötyä molemmille puolille.

Anonyymi kirjoitti...

Iipoilla on niitä öljy- ja kaasuesiintymiä merenpohjissa ja myöskin maalla. Siis ne on mitä nyt tiedetään ja jos etsinnöissä löydetään uusia niin ne vielä päälle. Nuo esiintymät edellyttävät "tavanomaisten" turvallisuusmääräysten lisäksi erityistä panostusta turvallisuusjärjestelyihin.

Merivoimat on iippojen puolustusvoimien pienin puolustushaara. Maavoimat ja ilmavoimat ovat tuntuvasti suuremmat. Nuo merenpohjissa olevat esiintymät ja niiden yhteydessä käytettävät porauslautat ja muut kalustot edellyttävät merivoimien läsnäoloa. Myös merenalaista pohjaan asti ulottuvaa aluetta pitää valvoa ettei kukaan sabotoisi merenalaisia välineitä. Jostain luin että tuon takia iippojen merivoimien pitää lähteä ostoksille ja hankkia semmoisia aluksia jotka soveltuvat tuollaisiin vartiointitehtäviin.

Hyvässä lykyssä tuossa saataisiin alustilaus Turun, Rauman tai Helsingin tai telakalle? Ottaisin iippojen tilauksen vastaan. Sillä voisi edes vähän kompensoida sitä kun jokin aika sitten tsuhna tunaroi jonkin tilauksen joka menikin Ranskaan. Miten paljon Ykä tajuaa noista telakkahommista? Poikkeaako sota-aluksen teko siviilialuksen rakentamisesta? Laitetaanko telakalla myös aseistus?

Anonyymi kirjoitti...

Maalla olevien esiintymien vahtiminen on varmaan helpompaa verrattuna merellä oleviin esiintymiin.

Ykä sanoi joskus ettei ole laivastopuolen ekspertti mutta täällä on jotain iippojen purtiloista.

http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_navy

Minkälälaiset alukset kelpaavat vahtimaan öljyn- ja/tai kaasunporauslauttoja? Jos rauhanuskontolaiset yrittävät ampua raketteja ja ohjuksia niin pitäis sitten olla jokin ohjustentorjuntaan sopiva alus. Mahtaneeko ne onnenonkijat kokeilla hyökätä millään kipolla porauslauttoihin, kun ne kipot saa heti upotettua.

Iipoilla on sukellusveneitäkin joten periaatteessa porauslauttoja voisi vahtia niilläkin, ainakin meren alla olevia onnen kokeilijoita vastaan. Vai pitäisikö meren alla olla sukeltajia vahtimassa lauttoja?

Porauslautoilla on helikopterille laskeutumisalusta, joten sinne saa varmaan laitettua myös sotilashelikopterin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Ensinnäkin minua vähän ihmetyttää, että noista mahdollisista esiintymistä on Suomessa uutisoitu niinkin vähän. Asia kun ei ole mitenkään mitätön. Vaan kaipa noita porauslauttoja vahtimaan kävisi joku ohjusvene- tai ohjuskorvettityyppinen ratkaisu. Telakkapuolesta en tajua paljoakaan, joten en pysty noihin kysymyksiin vastaamaan. Sinänsä ei minulla mitään sitä vastaan olisi, jos Israel tilaisi Suomesta vaikkapa puolen tusinaa noita Hamina-tyyppisiä ohjusveneitä. Se on vielä ymmärtääkseni luokassaan soiva peli ihan kansainvälisestikin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tässä vähän aiheen ohi mieleen että kun vassarit ja virheet ovat tehneet Suomessa kaikkensa estääkseen asiallisen energiatuotannon ja kun tuontienergiasta 70% tulee itäiseltä rauhannaapurilta, joka tunnetusti koittaa hallita lähivyöhykettään energia-aseella niin käytännössähän tämä tarkoittaa, että virheät ja vassakat ovat koittaneet tälläkin tavalla ajaa Suomea Venäjän syliin. Eli eräänlaisia menneen perseilynsä kanssa naimisissa olevia omaa maataan vahingoittavia ikiterroristeja nekin ovat.

Koitapa Ykä muuten sellaista ajatusleikkiä että vaihda toi tarina muutettavat muuttaen koskemaan Suomea ja kuvitteellista viherpunaista karriääribroileria politiikan yläkerroksista. Huomaat että sopii tosi hyvin kuvioon. (Varmuudeksi korostettakoon että yllytän tässä ajatusleikkiin enkä kirjoittamaan sanelemastani aiheesta. Ykä päättää itte aiheensa.)

Ironmistress kirjoitti...

Veli tiesi kertoa, että Israel on ollut aivan oikeasti kiinnostunut Hamina-luokan paateista.

Vanhat Helsinki-luokan ohjusveneet eivät lähteneet nekään naulatehtaalle, vaan Kroatiaan. Ovat tiettävästi erittäin tykättyjä sikäläisten venevoimien mielissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Ruukinmatruunalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: En usko, että vihreät ja vasemmistoliittolaiset ovat tieten tahtoen ajaneet Suomea energiariippuvaiseksi Venäjästä. Ne vaan kertakaikkiaan elävät utopiaansa, eivätkä ajattele asiaa sen pitemmälle. Samaan syssyyn voisin todeta, että mikäli kaikki se raha, mitä Suomessa on upotettu viherutopistiseen tuulivoimaan olisi sen sijaan käytetty turvevoiman kehittämiseen, olisi tilanne Suomelle energiataloudellisesti huomattavan paljon parempi ja ne ympäristövaikutuksetkin huomattavasti pienempiä.

Ymmärrän ajatusleikin idean, tosin täällähän ei ohjukset räjähtele eikä luoteja lennä kuin pyssyn suusta, mutta viherpunainen (niin kuin myös muuten kokoomuslainen, kepulainen ja demari) karriääribroileri huoraa ihan mihin suuntaan hyvänsä ja on valmis mihin tahansa varmistaakseen valtansa ja uransa jatkumisen.

Ruukinmatruuna: No eihän siinä mitään. Jos ostavat ja rahalla maksavat, niin rakennetaan telakalla ja myydään pois niin paljon kun vaan tilaavat. Ja miksei vaikka lisäksi sata kappaletta noita AMOS- ja NEMO-kranaatinheitinsysteemeitä.

Professori kirjoitti...

Ihmettelin aamulla Hesarin juttua Israelin ja palestiinalaisten ymmärtäjistä. Aika kaukana on analyyttinen ajattelu jopa tunnetulla tiedemiehellä. Pyhän maan rauhaan en usko minäkään, mutta toki toivon olevani väärässä. Kuten varmaan Ahtisaarikin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Professori. Olisko sulla linkkiä laittaa? Äkkietsinnällä en löytänyt tuota juttua.

Anonyymi kirjoitti...

Hamas on ampunut Gazasta käsin raketteja ja ohjuksia iippoja kohti vajaat yhdeksän vuotta, siitä alkaen kun iipot luovuttivat Gazan syyskuussa 2005. Sitten on niitä tunneleita joita käytetään salakuljetuksiin sekä iskujen ja sieppausten tekoon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_Strip_smuggling_tunnels

Jos joku riehuu ja ampuu kasapäin raketteja ja ohjuksia niin kai siihen nyt jotenkin reagoidaan.
Olisivat gazalaiset ampumatta niin sitten iipotkaan eivät tekisi mitään. Ei se ole sen vaikeampaa. Heillä on ollut yhdeksän vuotta aikaa yrittää tuota mutta ei ole kiinnostanut.

Kuvitellaan seuraava tilanne. Mitä jos menisin Nuijamaalle ja alkaisin siellä ampua raketteja ja ohjuksia itärajan yli Käkisalmeen, Sortavalaan tai Viipuriin?

Mahtaisiko onnistua tuota tekemään semmoiset vajaat yhdeksän vuotta? Ei Vanjan pitkämielisyys riitä niin kauaksi. Lähempänä olisi tuommoiset yhdeksän minuuttia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. En minäkään usko, että iipoilla olisi tuossa tapauksessa mitään syytä lähteä räiskimään. Venäjä-vertaus on sinänsä ihan osuva. Jos Israelin alue olisikin sattumoisin Venäjän eksklaavi, niin iivanat olisivat jyränneet Gazan parkkipaikaksi jo aikaa sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Egyptin nykyinen presidentti Abdel Fattah al-Sisi oli Egyptin asevoimien komentaja ennen valintaansa pressaksi. Hän ei satavarmasti tykkää Israelista eikä juutalaisista, mutta on kuitenkin realisti eikä häntä huvita rähistä iippoja vastaan. Siksi iipot ovat hyvillään siitä että hän on Egyptin pressa.

Siinai on ongelma-alue sekä Egyptille että Israelille kun siellä on ryhmiä jotka ovat ongelma sekä Egpytille että Israelille.

Hamas on muslimiveljeskunnan Gazan-osasto. Siellä ollaan tympeissään siitä kun Muslimiveljeskunta ei pidäkään enää valtaa eikä sieltä suunnasta saa enää tukea. Lisäksi Egypti on julistanut sen laittomaksi. Sitä edustanut Muhammed Mursi syrjäytettiin presidentin virasta vuosi sitten ja on ollut siitä alkaen teljettynä jossain kopissa.

Vuoden verran Muslimiveljeskunnan kannattajat ovat usein rähisseet Egyptissä ja siihen on reagoitu kovalla kädellä. Hyväuskoinen länsimainen valtamedia kertoo noista kovista otteista muttei kerro syväluotaavasti siitä minkälainen porukka on kyseessä. Kun tiedetään minkälainen porukka Muslimiveljeskunta on niin en ihmettele heihin kohdistettuja menettelytapoja. Arabialais-islamilaiset kulttuurit ovat semmoisia että valta hankitaan ja sitä ylläpidetään olemalla aggressiivisin, röyhkein, häikälemättömin ja sen mukaan toimitaan.

Asevoimilla on kuitenkin ollut tähänkin asti aitoa tukea kansan keskuudessa.

Barack Obama tunaroi Eyptin osalta pahasti. Hän myötävaikutti Mursin valtaannousuun ja tuki häntä tämän ollessa vallassa. Kun Mursi syrjäytettiin, Obama yritti paniikissa rangaista Egyptin uutta hallintoa esim. keskeyttämällä miljardiluokan vuosittainen sotilasapu ja muu raha-apu mmutta tuloksetta. Turkissa Erdoganin hallinto kaveerasi Mursin kassa ja väitti Mursin syrjäyttämisen olevan juutalaisten tekemä temppu. Silloin Vanja hoksasi syntyneen tyhjiön ja sen tuoman tilaisuuden. Vanja alkoi parantaa välejään Egyptin kanssa melkein neuvostoajan tasolle. Samalla Vanja teki ensi töikseen Egyptin kanssa miljardikaupat aseista. Obama tajusi tunaroineensa mutta oli jo myöhäistä saada takaisin menetettyjä asemia koska Vanja täytti tyhjiön.

Matkustustiedote Israelin osalta:

http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=66192&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI

Matkustustiedote Egyptin osalta:

http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=68812&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI

Olli kirjoitti...

Libanonin sisällissodassa otettiin panttivankeja. Terry Waite oli vuosia jihadin vankina. Sissit erehtyivät kaappaamaan venäläisen vangin.
Silloinen Neuvostoliitto lähetti spetznatsit lukemaan lakia sisseille, eikä venäläisiä enää kaapattu. Eikä taida somalimerirosvot uskaltaa hyökätä venäläisille laivoille samasta syystä.
Länkkäreillä ei enää ole munaa. Jos 1800-luvulla olisi joku porukka hyökkäillyt brittiläistä imperiumia vastaan, se olisi loppunut hyvin lyhyeen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Ollille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Näinhän tää varmaan menee niin kuin totesit. Egyptissä on ymmärretty, ettei kannata hakata päätänsä seinään. Minä tuskin tulen tuon alueen asioihin taas jatkossa pahemmin puuttumaan. Tällä kertaa vaan pisti ihmetyttämään, että kuinka tietty porukka osaakaan olla jatkuvasti masokisteja. Ja se myös, että länsimaat rahoittavat tuota rähinää jatkuvasti ja kuvittelevat tekevänsä sillä rauhantyötä.

Olli: Joo, tuosta libanonilaiset kontra Neuvostoliitto-jutusta olen kuullut minäkin. Kuuleman mukaan sissit olivat esittäneet vielä syvän pahoittelunsa. Länsimaat taas ovat unohtaneet sen sananlaskun joka meni kai niin, että ”oikea herrasmies ymmärtää myös, milloin ei enää kannata olla herrasmies”.

Närpes varg, grrrr.... kirjoitti...

Arvatkaapa, mikä taho rahoittaa Gazan jälleenrakennuksen ja kustantaa koko julkishallinnon? EU tietysti. Ja niin saamme mekin iloiset liittolaiset läimäistä vaatimattomat miljardimme jälleen hyvään tarkoitukseen.

korpisoturi kirjoitti...

YLE-Hamas-toimittaja yritti savustaa Israeli suurlähettilästä A-studiossa. Lähettiläs oli varsin älykäs ja sanavalmis, voitti 16-0.

YLE on Hamasin propakandan levittäjä täällä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Korpisoturille & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: No mikäs muukaan. Eihän arabipuolella edes kannata lopettaa tuota rähinää, ettei jatkuva rahoitus lopu. Laitetaanpa vielä Kumiksen blogista kuva sankarillisista sissipäälliköistä ankarissa kenttäolosuhteissa:

http://3.bp.blogspot.com/-NrQVux01NzI/U80GP5zgo2I/AAAAAAAAHnI/DhEK1mZeEiw/s1600/hamas+leaders.png

Korpisoturi: Ylen linjahan ei ole varsinaisesti uutinen, eikä sen tarvitse enää pelätä sitäkään, mitä yleisö on uutisoinnista mieltä. Rahoitus kun on turvattu.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän otsikkoon liittyy pari videopätkää. Niissä käy ilmi miten YK:n alaisen UNRWA:n toiminta ylläpitää tuota rähinää. UNRWA saa suurimman osan rahoistaan länsimaisilta veronmaksajilta. Jostain syystä islamilaisten maiden osuus rahoituksesta on pieni.

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=32782

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=32785

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=36117

Uskisten kanava jäkä jäkä. Niin se on mutta kristityt uskikset kustantavat tuon kanavan vapaaehtoisesti. Sen sijaan Yle kustannetaan kollektiivisesti pakkorahoituksella eikä siitä voi kieltäytyä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos joku aikoo hankkia punaviiniä ruuan kanssa juotavaksi niin Yarden Mount Hermon Red on hyvää. Sopii hyvin liharuuan kanssa. Ostin sitä viimeksi toukokuussa just siksi kun se on Golanilta. Sillä kertaa oli Alkossa tarjolla, kun oli Alko näköjään sillä kerralla perunut tiedostavan boikotin.

Jos on jossain myynnissä iippojen viinejä, varsinkin Golanilla tai "Länsirannalla" tuotettuja, niin voisin ihan tahallani ostaa näyttääkseni keskaria tiedostaville.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras.

Viesti 1: Olen tainnut aikaisemminkin todeta tuosta seiskakanavasta (joka muuten ei meillä näy), että jos vapaaehtoisvoimin ja vapaaehtoisrahoituksella saadaan toiminta pyörimään, niin eipä tuohon nähden kellään pitäisi olla valittamista. Yle taas todellakin toimii pakkorahoituksella.

Viesti 2: Kiitos vinkistä, pannaanpa korvan taakse, kun seuraavan kerran käyn Huitsinnevadan Alkossa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Antero Lärvänen ja äänimiehet puuhailevat tällä hetkellä? Meinaavatko he käydä katsomassa mitä tuolla rähinäalueella tapahtuu? Gazaan ei ehkä kannata haastatella koska muuten Hamas sieppaa ja vaatii lunnaita. Tai jos haastattelee gazalaisia niin Hamas on varmaan määrännyt mitä pitää sanoa toimittajille. Antero kun on toimittaja niin hän tajuaa propagandasodan roolin osana sodankäytiä. Anterolle ja äänimiehille olisi turvallisempaa kulkea IDF:n tiedotusosaston mukana ja katsoa mistä se saa materiaalia joiden perusteella se tiedottaa. Iipoilla on vakoilijoita jotka osaavat arabiaa, halutessa tietyillä murteillakin, ja siten he kykenevät näyttelemään arabin roolia. Antero ja äänimiehet voisivat kysyä pääsiskö seuraamaan miten tuollaiset toimivat. Henkilöllisyyksiä ei tietystikään paljasteta yleisölle. Antero voisi myös tehdä jutun öljy-ja kaasuesiintymistä ja siitä miten niiden turvallisuus taataan.

Tässä nyt mainostan TV7:ää mutta tässä on tuoreita arvioita Gazan rähinästä.

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=41144

Kanava tuottaa myös uutisia Israelista kun sillä on Jerusalemissa oma toimitus. Käynnissä olevasta rähinästä on tuoreita juttuja. Varmaan moninkertaisesti paremmin paikkansa pitäviä verrattuna Ylen, Pravdan ja muun valtamedian uutisointiin.

http://www.tv7.fi/vod/series/?series=563

Anonyymi kirjoitti...

Jarmo Lindberg aloitti tänään Puolustusvoimien komentajana. Ollessaan vielä ilmavoimien komentaja hän kävi kylässä iippojen luona ja tapasi kollegan.

http://www.iaf.org.il/4378-38479-en/IAF.aspx

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Valitettavasti Antero, Hösse ja Pertta eivät ehdi tällä hetkellä käymään Israelissa. Niin kuin tiedät, hehän liikkuvat paikan lisäksi myös ajassa ja ulottuvuudessa, ja tällä hetkellä heillä on työn alla tehtävä tulevaisuuden Suomessa. Siihen palaan pikapuoliin. Lindbergille toivotan kaikkea mahdollista onnea ja menestystä vaativassa tehtävässään.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä juttu sopii tähän laitettavaksi.

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2014/08/861-hamas-syypaa-gazan-pommituksiin.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras, ja kiitos linkistä. Myös Vasarahammer kommentoi asiaa tuoreeltaan.