perjantai 21. marraskuuta 2014

APULAISOIKEUSASIAMIEHEN TÄSMENNYS

- Hyvää päivää, hyvät kuulijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradiosta. Olemme täällä Helsingissä, jonne saavuimme Pinnanmaalta parasta mahdollista vauhtia huomattavasti nopeammin. Olemme saaneet tietystä asiasta sen verran kyisiä kommentteja, että päätimme selvittää asian pikahaastattelun muodossa, ja… hei, siinähän hän onkin…apulaisoikeusasiamies Pajuoja, hei, apulaisoikeusasiamies Pajuoja, oliskos teillä aikaa lyhyeen haastatteluun?

- Hä… mitäs… no mutta sehän on Antero! Tottahan mulla sulle aina aikaa on. Mistäs sinä haluaisit rupatella?

- Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja, kun nyt on niin, että kuuntelijamme haluaisivat teiltä vähän täsmennystä siitä, että te annoitte moitteet Pirkanmaan poliisilaitoksen päällikölle siitä, mitä hän oli sanonut tästä viime itsenäisyyspäivän juhlissa riehuneesta anarkisti-, vasemmistolais- tai whatfuckingeverporukasta.

- Jaa? Mutta mikäs niissä moitteissa niin pinnanmaalaisia kuulijoita ärsyttää? Nehän olivat ihan asialliset ja perustellut.

- Mutta tehän sanoitte selvästi, että sen poliisipäällikön sanavalinnat olivat huonosti harkittuja, kun hän kutsui mielenosoittajia rosvojoukoksi? Ei kai tässä nyt ole kyse siitä, ettei näille elämyspartisaania leikkiville kullanmuruille saa tulla henkinen pipi ja sitten alkaa alaleuka väpättämään?

- Öö… öö… brrgele… ai… ai… jaa, nyt minä taidan hoksata. Näinköhän se median perkula on taas mennyt hässimään uutisoinnin mieleisekseen ja jättänyt jotain olennaista pois?

- No olivatko teidän mielestä ne poliisipäällikön sanavalinnat huonosti harkittuja?

- No totta munassa olivat. Mietipäs Antero itse. Tässä maailmassahan on ollut kaikenlaista kovapintaista rosvoa ja rosvojoukkoa kautta historian. Alkaen jo jostain Barabbaasta, mennen sitten Robin Hoodiin ja Sherwoodin iloisiin veikkoihin, siitä sitten villiin länteen  ja siellä Jamesin, Daltonin ja Yongerin veljeksiin. Sitten on ollut jos jonkunkielistä mafiaa ja liiviporukkaa ja Intiassakin oli se Veerappan ja onhan sitä nyt vaikka sun minkälaista hurjaa maantierosvoporukkaa ympäri maailman tälläkin hetkellä.

- Ajettele nyt ja ajattele kunnolla. Jos noita oikeita rosvojoukkoja vertaa tuohon vielä aikuisiällä vaippoihinsa paskovaan tohelolaumaan, joka ei saa porukalla aikaiseksi edes onnistunutta katiskavarkautta ilman että joku niistä uunoista onnistuu peukalonsa amputoimaan, niin onhan se jo aika preussilaista vittuilua noita rosvoja kohtaan. Sen minkä media vissiin taas kerran tieten tahtoen jätti mainitsematta, niin minähän siinä moitteessani kehotin jatkossa käyttämään sellaisia sanavalintoja, jotka olisivat paremmin käyneet tähän tapaukseen, kuten esimerkiksi:

- tuttipulloterroristit, jotka eivät ole edes säälittäviä, vaan tavoittelevat sitä asemaa wanna be-tasolla

- piikkilangassa roikkuvat lentojätkän rykäisemät räkäklimpit, jotka saavat kaikki maailman sissi- ja vastarintaliikkeet tuntemaan yhteistä ja syvää myötähäpeää täysin riippumatta niistä yhteiskunnallisista, poliittisista tai erikseen määrittelemättömistä syistä, joitten vuoksi he toimintaansa ylläpitävät

- se puuttuva tekijä, joka sai aikaiseksi asian, että niveljalkaisten keskimääräinen älykkyysosamäärä ylittää ihmiskunnan vastaavan

- se laukaiseva tekijä, joka kyseenalaisti Suomessa jaettavan kaikenkattavan sosiaaliturvan ensimmäistä kertaa sitten huutolaisaikojen

- se onnettoman rähmäkäpäläsakin täysin uusiksi määritellyt ameebalauma, joka on sekä toiminnallaan että olemuksellaan onnistunut puolittamaan nollan, vaikka se ei ole vielä onnistunut huippumatemaatikoiltakaan

- se äärimmäisen onneton lössi, jota ei voi määritellä muuten kuin siten, että parhaat osat heistä jäivät aikanaan heidän äitinsä reisille, ja jos nekin osat koottaisiin kasaan ei niistäkään saataisi aikaan muuta kuin maailmahistorian ensimmäinen ahven, joka onnistuu hukkumaan veteen

- Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja. Kiitän teitä haastattelusta. Tämä kyllä helpotti, eikä ihan vähän helpottanutkaan. Me kun Hössen ja Pertan kanssa painettiin tänne Huitsinnevadasta Transitilla pellemiljoonaa, niin siinä tuumittiin, että ei kai tätä maata nyt sentään olla muuttamassa wanna be-terroristien Puuhamaaksi.

- No eihän nyt helvatussa semmosta. Johan meille nauraisi kaikki muut paitsi ruotsalaiset. Ei muuta kuin kaasua hipeille. Ja ilo ja kiitoksen aihe on minun puolellani. Olen todella tyytyväinen siitä, että epäselvyyksistä saatiin tolkku. Kun reilusti kysytään, niin reilusti vastataan. Tulee muistaa se Fredin jo 1970-luvulla laulama viisaus eli ”ilmeisesti puhumalla avoimesti välillämme kaikki tää selviää”. Terveiset kaikille pinnanmaalaisille kuuntelijoille, ja som´moro!

- Täällä Antero Lärvänen. Siirto studioon. 


5 kommenttia:

Närpes varg (heh, heh) kirjoitti...

Yrjö pitäisi palkata ylipoliisipäällikön neuvonantajaksi. Sinivuokoille pitäisi tosiaan opettaa, että sanoja "rosvojoukko", tai "rikollinen" jne pitää käyttää erittäin harkiten, sillä nehän tuottavat asianomaisille vain kunniaa. Titteli "huippurosvo" tuo omistajalleen vankilaan tuhat kirjettä päivässä kiimaisilta naisilta. Jos hänelle annettaisi "Höpönassu-luuserin" arvonimi, ei hänen tekemänsä rikos houkuttelisi muita samaan. Vankiloissahan on tarkka hierarkia vankien keskern ja epäilen, että höpönassu olisi lujilla saunailtoina.
Tampereen hulinaporukkaa olisi voinut nimittää esimerkiksi "harhaanjohdetuksi lapsosiksi". Kun nämä seuraavan kerran yrittäisivät saada porukkaa kasaan, saattaisi esiintyä pientä henkistä vastahakoisuutta.

Becker kirjoitti...

Muistan tuon:) PK media kutsuu heitä aktivisteiksi, ehkä jopa anarkisteiksi, mutta itseasiassa kyse on vasemmistohuligaaneista, perseaukisista, usein sosiaalieläteistä, jotka haluavat tuhota ja kapinoida niitä vastaan, jotka ovat vähän muutakin kuin pelkästään sisäsiistejä.

Eipä sen puoleen, kyllä mielestäni nuo Itsenäisyyspäivän pippalot ovat jossain määrin historiallinen ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen jäänne, jopa vähän huvittavatkin rättikatselmukset, mutta pitäköön juhlansa sillä saahan Suomessa olla jotain omintakeista.
"Mitä suurempi rosmo, sen enemmän prenikoita rinnassa," on minun kateellinen näkemykseni juhlista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne. Tosihan on, että kun tästä kirjoituksestani poistaa vittuilun, ei jäljelle jää kuin välimerkit, mutta ei noihin pelleihin muutenkaan osaa suhtautua. Ja se, että virallinen Suomi on edelleenkin kauhean huolissaan siitä, ettei noille tule henkinen pipi, on jo suoranainen vitsi. Jos noita reppanoita vankilaan laitettaisiin, niin sisiliskonahan ne sen kakkunsa lusisivat. Ei niitä varsinaisten vankien pariin edes uskallettaisi laittaa.

En minäkään erityisesti linnan juhlista perusta, ja yhdyn Beckerin näkemykseen prenikkaväestä. Mutta onhan se juhla eräänlainen symboli. Juhlikoot. Ja jos jotkut haluavat niitä juhlia vastustaa, niin tehkööt tavallisen mielenosoituksen ilman paikkojen särkemistä.

Oinomaos kirjoitti...

Oletko Yrjö harkinnut päivystävän dosentin tai vierailevan gurun uraa esimerkiksi Tampesterin yliopiston tiedotusopin laitoksella?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Oinomaos. Emmätiä sitä dosentin uraa, mutta jos hinnasta sovitaan niin voisin ehkä muokata opetussuunnitelmaa uusiksi.Voisi vähän hämmentää kirkasotsaisten nuorten opiskelijoitten ajatusmaailmaa Voiman Pimeän Puolen ajatuksilla.