tiistai 14. huhtikuuta 2015

LUKU TÄYNNÄ

Kansalaisaloite rikokseen syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamisesta ylitti 50.000:n allekirjoituksen rajan ja asia menee siis eduskuntaan. Sehän on tietysti eri asia, kuinka se siellä etenee, mutta saadaan siitä ainakin aikaiseksi kunnon turpakäräjät. Se aikaisempi, se puppelipuolen aloitehan miellettiin suvaitsevaisessa Suomessamme demokratian ja kansalaisaktivismin riemuvoitoksi, mutta näyttää siltä, että tämän nykyisen aloitteen kohdalla on hieman toisin. Ainakin Iltalehti totesi, että homma on epiä ja kaivoi esille oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston apulaisosastopäällikkö Aarne Kinnusen joka totesi:

- Tuo kansalaisaloitteen ehdotus on aika kategorinen. Mihin jää kokonaisharkinta? Tässä on kuitenkin kyse ihmisistä, heidän sidoksistaan Suomeen ja mahdollisesti heidän täällä oleviin perheenjäseniinsä.

Epäilemättä se on sellainen, sillä touhun ideahan on toimia pelotteena perseilyä harkitseville ulkomaalaisille ja parantaa kantasuomalaisten turvallisuutta. Nykyinen systeemihän on sellainen, että meillä on olemassa huomattavan suuri virkamieskoneisto, joka pyrkii kaikin mahdollisin tavoin pitämään ulkomaalaisen maassamme, vaikka hän eläisi kuin pullopersesika.

Kinnunen on hyvin huolissaan rikoksentekijöitten ihmisoikeuksista ja muistuttaa että kuitenkin on kyse ihmisistä unohtaen sen, niin kuin tämän tyyppiset kinnuset aina unohtavat, että rikoksen uhrit ovat myöskin ihmisiä. Mutta heillä ei ole merkitystä niin kinnusille, tiedostavalle medialle kuin oikeuslaitoksellekaan. He eivät ole muodikkaita. Suomessahan eletään sitä tilannetta, että ulkomaalaisten tänne tuominen ja täällä säilyttäminen on muodostunut jo itseisarvoksi itsessään, eikä sitä tarvitse edes perustella. Jos sitä kannattaa, voi automaattisesti kuitata itsensä Hyväksi Ihmiseksi.

Iltalehti etsii haastateltavaksi myös kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin suunnittelija Hannu Niemen, joka onnistuu samassa kappaleessa sanomaan samasta asiasta kyllä ja ei. Hän toteaa ensi alkuun, että mitään erityistä rikosten kasvua ei ole niiden ulkomaalaisten keskuudessa, jotka asuvat täällä joko työn takia tai humanitaarisista syistä ja jatkaa sitten, että maahanmuuttajien rikokset ovat kasvaneet määrällisesti pitempään jo jonkin aikaa, koska maahanmuuttajien määrä Suomessa on kasvanut.

Tämän jälkeen hän tekee tämänvuotisen virkamiestyyppisen asioitten vähättelyn ennätyksen ja toteaa:

- Kun rikosten määrä suhteutetaan väestömääriin, niin maahanmuuttajien rikostaso on pysynyt aika lailla ennallaan viime vuodet. Kaiken kaikkiaan ulkomaalaiset syyllistyvät rikoksiin hieman useammin kuin suomalaiset.

Tässähän hän tarkoituksella unohtaa sen, että tiettyjen maahanmuuttajien rikostaso on muutenkin tolkuttoman suuri verrattuna kantaväestöön, eritoten somalien ja lähi-idästä tulleitten keskuudessa, mutta ongelmaa ei ole, sillä jos tolkuton rikostaso pysyy ennallaan tolkuttomana, niin silloinhan voidaan todistaa, että tilanne ei ole pahentunut. Tässä kannattaa tietysti unohtaa tuo aikaisemmin lausuttu, eli maahanmuuttajien rikosmäärä kasvaa maahanmuuttajien määrän lisääntyessä, mutta sehän virkamieheltä toki onnistuu, sillä virkakoneistossa ei takerruta häiritseviin yksityiskohtiin.

Joka tapauksessa Hotellin respassa nostetaan aloitteen tekijälle Jarno Rosvallille hattua taivaan korkealle. Jos aloite ei johda lakimuutoksiin, niin saadaanpa sillä ainakin kansallinen alennustilamme kunnolla tapetille.


33 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Oliko tätä projektia lainkaan noteerattu valtavirtamediassa koko tänä aikana ENNEN tätä päivää jolloin se oli ikään kuin pakko noteerata? Minä en ole huomannut että olisi mutta sehän ei ole koko totuus.

Lauri Stark kirjoitti...

Jo muuten nyt laissa on kohdat, joiden mukaan olisi mahdollista karkoittaa rikokseen syyllistynyt ulkomaalainen.

Ulkomaalaislaki 149 §:

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle;

Kansalaisaloitteessa vaaditaan karkoitusta riippumatta tuomion pituudesta. Mutta kuinka monta ulkomaalaista on karkoitettu tähän mennessä? Ja koska lakimuutos olisi lähinnä kosmeettinen, en usko sen muuttavan mitään. Ketään ei karkoiteta, ja maahanmuuttaja saa pysyä maassa, "jos hän itse haluaa".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Korppi on oikeudelle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Nyt kun muistelen, niin eipä tuosta ole uutisoitu. Mikä on valtavirtamedian kannalta tietysti ymmärrettävää, sillä kyllähän siellä pidettiin peukkuja sille, ettei luku tulisi täyteen. Sitten siitä ei olisi tarvittu uutisoida ollenkaan.

Korppi on oikeus: Olet valitettavan oikeassa, ja tämänhän on hovioikeus määritellyt. Jos ei huvita, niin ei tartte. Mutta toisaalta, jos ei yritä mitään, ei mitään saakaan.

Hemuli kirjoitti...

Kyseessä on ulkomaalaislain 146 pykälä:
"Kokonaisharkinta

Pääsyn epäämistä, käännyttämistä ja maasta karkottamista sekä maahantulokiellon määräämistä ja pituutta harkittaessa on otettava huomioon..." + hillitön määrä lakiopillista jargonia.

Oli siis kunhan tuosta kokonaisharkinta pykälästä päästäisiin eroon (vaikka vain tärkeissä rikoksissa) tai sitä selkeästi tiukennettaisiin niin laki alkaisi olla kohdallaan.

Sandscorpion kirjoitti...

Vaikka nyt toivotaankin, että tämän myötä asiasta olisi pakko edes keskustella eduskunnassa, itse uskon, että edessä on melko lyhyt ja tylsä keskustelu. Jos aloite oltaisiin saatu käsittelyyn ennen vaaleja, valtapuolueet olisivat oikeasti joutuneet taipumaan neliulotteisiin solmuihin selittäessään, miksi on erittäin tärkeää, ettei ihmisiä turhan päiten karkoitella.

Nyt asia tulee käsittelyyn aikana, jolloin seuraaviin vaaleihin on maksimaalisen pitkä aika, ja koska poliitikot tietävät äänestäjän muistin olevan lyhyt, he voivat ampua aloitteen alas hyvinkin selkeillä ja ytimekkäillä perusteluilla ilman pelkoa asian kostautumisesta seuraavissa vaaleissa. Itse veikkaan jotain seuraavista vaihtoehdoista:

a) "Tämä ei kuulu hallitusohjelmaan."
b) "Tässä taloustilanteessa ei ole resursseja karkotusten toimeenpanolle."
c) "Haistakaa juntit paska."

Lauri Stark kirjoitti...

Hemuli: jos uudella aloitteella saadaan jargonia vähennettyä ja laki yksiselitteisemmäksi, siinä tapauksessa sillä voi olla vaikutustakin. Yksi tärkeä elementti on joka tapauksessa jo aloite itsessään, ihmiset ehkä ensi kertaa tietävät että tämäkin on mahdollista.

Jätän tähän muuten tämän, Alexander Stubb kertoo paskatyöstä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille, Sandscorpionille ja Korppi on oikeudelle & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Jep, mutta olen siihen nähden vielä tiukemmalla linjalla, että ohuin perustein myönnetty kansalaisuus pitäisi myös pystyä perumaan.

Sandacorpion: No joo, valitettavasti lienet oikeassa ja noin taktisesti ajatellenhan tämä tulee tosi huonoon saumaan. Tuota vaihtoehtoa b saattaa jopa joku tarjota, todeten samassa lauseessa, että meillä on silti rahaa maksaa satoja miljoonia muualta tänne roudatun jouto- ja haittaväestön elättämiseen. Lopullinen, ilman kiertoilmauksia annettu peruste on tietenkin aina se c.

Korppi on oikeus: Kyllä. Vaikka aloite ei menestykään, niin se viestii, että jotain voi silti yrittää. Tuo video oli muuten melko paha.

Hemuli kirjoitti...

Suvakit ovat vetäneet herneen oikein tosissaan nenään:

http://blogit.iltalehti.fi/tuomas-mustikainen/2015/04/14/suomen-nuivat-somen-barrikadeilla/?ref=tpa

-----

Olen toki jokseenkin samaa mieltä ykän kanssa kansallisuuden peruuttamisesta mutta jotenkin en näe sitä mahdollisuutta realistisenä. Omalukunsa on, että pahimmat tapaukset tuppaavat oleen toisen polven mamuja ja näihin Suomessa syntyneisiin ei taida oikein olla toimivaa systeemiä. Tietysti jos poikien teoista häädettäisiin vanhemmat, jolloin alaikäiset ikään kuin seuraisivat perässä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Tuo Mustikaisen avautuminen oli lähinnä säälittävä. Luettu noin miljoonaan kertaan ennenkin. Kansalaisuuden peruuttaminen ei ole realistinen tällä hetkellä. Mutta lakeja voidaan muuttaa. Siihenhän tässä pyritään.

Anonyymi kirjoitti...

Lukekaapa kommentit tähän toimittajan avautumiseen... ei kovin montaa symppaajaa löydy.

Oinomaos kirjoitti...

Ykä olit oikeassa turpakäräjistä.

Lukekaa tämä Iltalehden toimittelijatyttösen Tiia Palménin oksennus. Pöyristykää!

Miten voikaan noin lyhyeen juttuun saada noin paljon valheita ja asiavirheitä?

Castor kirjoitti...

Luku on täynnä, ja niin alkaa olla mittakin: katselin BBC:n uutisia, joissa ykkösenä oli Libyan ulkopuolella haaksirikkoutuneet siirtolaiset.Satojen epäillään hukkuneen. Perjantaista tähän päivään mennessä merestä on pelastettu jo 7 tuhatta ihmistä. Ja haastateltujen "asiantuntijoitten" mukaan pääsy Eurooppaan pitää tehdä helpommaksi!!!

Mikä ihmeen velvollisuus euorooppalaisilla/suomalaisilla on ottaa oikeastaan ketään näistä ihmisistä vastaan? Jos asiat ovat sekaisin heidän kotimaissaan, niin kenen syy se on? Ei ainakaan suomalaisten, ja tuskin muittenkaan eurooppalaisten.

Koko ajan toitotetaan meidän vastuustamme, paperittomien hoidosta, jne. Mihin ihmeeseen tuo vastuun raja vedetään? Loputtomastiko noita lapsen asteelle jääneitä afrikkalaisia, lähi-itäläisiä ja muita pitää hoivata, kun eivät kykene luomaan kunnollisia valtioita omilla alueillaan ja tulemaan toimeen siellä?

Kaikki näiltä alueilta tulevat ihmiset edustavat primitiivisiä, itse asiassa ultraprimitiivisiä heimokulttuureja, eikä sellaisilla ole mitään tekemistä eurooppalaisen perinteen kanssa. Väriä tuo kiekuminen voi tuoda, mutta sitä voi minusta käydä katsomassa paikan päällä se, jota se kiinnostaa. Minuun ei väreily paljon vaikuta.

Oinomaos kirjoitti...

Otin talteen tuon Palménin oksennuksen.

Ykä sinulla kieltämättä on hyvä vainu!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Oinomaokselle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Äkkikattomalla symppaajien määrä oli nolla. Ei tosin ihmekään, se juttu kun oli säälittävä.

Oinomaos: Lisätäänpä vielä Iltalehden juttu, eli ”Onko nyt aika maahanmuuttaja- taustaiselle kansanedustajalle?”

http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015041419495996_eb.shtml

Jotenkin Iltalehdeltä jää tajuamatta, että kyllähän Elisabeth Nauclér on maahanmuuttaja. Mutta hän kun ei ole tarpeeksi eksoottinen maahanmuuttaja.

Castor: Täysin samaa meltä. Tällä kehityksellä lähinnä muutetaan Eurooppa Afrikaksi.

Euvostotaivas kirjoitti...

Niin tuo aloite vain väistämättä vyöryi yli rajan ja allekirjoitusten määrä vain kasvaa. Ehtii tulla aika summa ennen määräaikaa. Kaikesta median vaikenemisesta huolimatta kansa on saanut ääntään kuuluville. Jospa muutos laajemminkin alkaisi tänä keväänä?

Tietyt valtamedioiden kirjoitukset ovat olleet säälittäviä, mikä onkin ollut odotettavissa. Paljon tämänkin aloitteen kohtalossa riippuu käynnissä olevien eduskuntavaalien lopputuloksesta ja puolueiden valtasuhteista.

Toivon tämän aloitteen ainakin avaavan ihmisten silmiä siihen, että liikkeelle on lähdettävä. Ratkaisevaa on sohvalta nouseminen. Ei voi olettaa käänteen tapahtuvan oitis tai näkemättä vaivaa.

Kun uusi eduskunta kokoontuu, muutaman suvakin olisi huomattavasti hankalampi piipittää kuin muutaman kymmenen.

Juha kirjoitti...

Oletetaan, että tuo menisi lävitse esitetyn kaltaisena, niin reaktio on helppo ennustaa: tiettyjä ryhmiä ei enää tuomita niin vakaviin rangaistuksiin, että karkoituksen ehdot täyttyisivät.

Mikäli olisi olemassa jokin ehto, että rikoksesta X annettujen tuomioiden keskiarvo tulee olla Y-vuotta, niin sitten pitää kiristää muiden ryhmien saamia rangaistuksia, jotta keskiarvo Y ei muuttuisi.

Voihan tuosta näes tulla sellainen laki, että jos joku syyllistyy ja tuomitaan rikoksesta yli 5v ehdottomaan rangaistukseen (kaikkien alennusten yms. jälkeen yhteenvähennettynä), niin sitten lupahakemus hylätään. Tuollaisen rangaistuksen saaminen tosin nykykäytännöillä vaatii jo kohtuullista veropetosta...

Anonyymi kirjoitti...

Pikkasen ole skeptinen noita kansalaisaloitteita kohtaan. Tokihan ne varmasti edeuskuntaan menee, jossa kokästeepeekustavirheet ne sitten torppaa.

Näitten läpisaamiseen on äärimmäisen tärkeätä saada eduskuntaan sellaiset edustajat jotka ovat edustettaviensa kanssa samaa mieltä.

Kansalaisaloitteiden vädäämistäkin tärkeämpää on paukuttaa ja rummuttaa eduskuntaan sellaisia ihmisiä, sellaisista puolueista jotka äänestävät aloitteiden puolesta.

Itse kävin eilen kirjoittamassa kuponkiin Pirkanmaalla 123.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus taas kerran Yrjö. Taas täytyy todeta sekin että eipä mitään uutta auringon alla, sama peli jatkuu vuodesta toiseen, ongelmia kaunistellaan, vähätellään ja selitellään parhain päin ja kuvitellaan että sillä ne ratkeaa.

Tom Kärnä kirjoitti...

Ulkomaalaisten väkivaltarikollisten karkottaminen parantaisi Suomessa väkivallattomien ulkomaalaisten asemaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Euvostotaivaalle, Juhalle, Kki:lle, Anolle ja Tom Kärnälle & kiitos kommenteistanne.

Euvostotaivas: Valitettavasti en itse usko, että muutos alkaa tänä keväänä. Kepu ottaa vaalivoiton ja hyvin todennäköisesti persut jäävät hallituksen ulkopuolelle ja jos sinne pääsevät, niin toimivat Soinin linjoilla, jossa maahanmuutto on marginaalikysymys. Minä katselen jo vuotta 2019. Asioitten on näköjään mentävä huonommaksi, ennen kuin ne voivat mennä paremmaksi.

Juha: Mahdollista. Ja tuon voi politisoitunut oikeuskoneistomme saada aikaiseksi.

Kki: Skeptinen olen minäkin. Mutta mitä tässä tällä hetkellä muutakaan voi. Ampumaan ei vielä viittis ruveta. Ja tätä paukutusta ja rummutusta tässä blogissa on yritetty harjoittaa.

Ano: Kiitokset. Sillä kaunistelulla elätetään maahanmuuttoteollinen kompleksi.

Tom: Pitää paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Yleisjournalistinen demokratiakäsityshän kuuluu niin että demokratiaa on kukkahattuisuuden diktatuuri. Kukkahattuisuutta vieroksuva kansanvaltaisuus ja enemmistön mielipiteen huomioiminen on tietenkin pahaa rasismia, ikävää asenteellisuutta ja sivistymättömyyttä.

Pahinta sivistymättömyyttä on tietenkin se, että pyrkii haastamaan kukkahattuisuutta faktoilla, logiikalla, tieteellä, numeroilla, oikeusperiaatteilla tai muilla rehellisillä ja oikeudenmukaisilla keinoilla.

Moinen sivistymättömyys saa kukkahatturälssin vartiolampaat määkimään vihaisesti.

Jaassu kirjoitti...

Selailin kirjastossa lehteä näiden päivien jälkeen. Aika hauskaa oli huomata että hesari ei tainnut mainita sanallakaan tuosta kansalaisaloitteesta.
Iltalehti ja iltasanomat sentään uutisoivat sen läpimenosta.

Anonyymi kirjoitti...

Musta tuntuu Ykä että olet tulevasta hallituksesta väärässä.

Kepu ottanee sen ylivoimaisen selkeän vaalivoiton. Siitä ei olla eri mieltä. Luulen kuitenkin, että Kepussa on huomattu aika hyvin, että Vanhasen loppuaikojen ja Kiviniemen ajan arvolipilaari cityvihreyslinja karkotti kolmanneksen puolueen kannatuksesta ennätysnopeasti - ja vieläpä sieltä kannattajien ydinjoukosta. Siihen tuskin enää sorrutaan.

Näin ollen Kepua arvojen ja tavoitteiden suhteen lähinnä poliittisella kartalla olisivat KooDee ja Persut. KooDee jäänee ulos heikon kannatuksen vuoksi. Persut taas liukunee sujuvasti hallitukseen vahvan kannatuksen ansiosta.

Jäljelle jäävistä Kokoomuksesta ja Demareista mukaan tulee se, kumman kanssa saadaan paremmin aikaan yhteiset tavoitteet, yhteinen tilannekuva ja yhteinen budjetti. Jos veikata pitäisi niin luulisin että SDP menee hallitukseen vaikka Kokoomus olisikin porvaripuolueena teoriassa lähempänä Keskustaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Jaassulle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Määrittelit ”yleisjournalistisen demokratiakäsityksen” kyllä varsin osuvasti.

Jaassu: Aika vähäiseksi jäi uutisointi asiasta noin yleensäkin.

Ano2: Veikkauksesi on yhtä hyvä kuin minunkin. Jää nähtäväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minua on aina kiinnostanut käsite "sumea logiikka", mutta nythän se tuli selväksi erään kommentoijan ystävällisesti linkkaamasta tuosta ILn artikkelista. "Heidän lisäkseen on muita ulkomaalaisia joita ei voi karkoittaa, koska he eivät asu täällä." Huono homma. Mitäs jos otettaisiin ja asutettaisiin lisää noita karkoitettavia ettei tarvitsi mennä esim. naapurimaihin karkoittelemaan?

Kun lukee tällaista aivotonta potaskaa, tulee todella ikävä entisaikojen tutkivia joskin latkivia toimittajia. tira+

Anonyymi kirjoitti...

Olettehan kaikki huomanneet, että myös kansalaisaloitteeseen, jolla rajoitettaisiin vuosittain maahan otettavien maahanmuuttajien määrää, on menossa kannattajien nimien keruu? Ei ole ainakaan vielä ottanut tuulta alleen.

Mutta sunnuntai-illan jännitysnäytelmää (?) odotellessa voi katsoa vaikka tämän videon; se ainakin naurattaa!

https://www.youtube.com/watch?v=YWxhi6y45FE

Rouva Ano

Castor kirjoitti...

10 ihmissalakuljettajaa pidätetty Italiassa viimeiseimmän sattumuksen yhteydessä. Kaikki Saharan alapuolisesta Afrikasta. Useita muslimisiirtolaisia on samalla pidätetty, koska uskonnosta johtuvan riidan takia olivat sitten viskoneet kristittyjä kanssamatkustajia (hah!) mereen. Mihin ihmeeseen näitä halutaan päästää? Kuka näitä saatanoita haluaa? Miksi Suomen lehdistö ei kerro näistä asioista? Minä luen näistä CNN:ltä ja BBC:ltä, mutta toistaiseksi en ole nähnyt suomalaisessa mediassa näistä mitään. Tosin Pravdan sivuille en mene.

Jokainen Euroopa aluevesille laittomasti pyrkivä alus tulee upottaa.

Sepe kirjoitti...

Haluaisin muuten kiinnittää huomion tuossa aiemmissa kommenteissa esitettyyn lievään asiavirheeseen. Juha taisi olla kommentoija. Laki itsessään sanoo:
"2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;"

Tämähän tarkoittaa että teosta ei ole pakko saada sitä vähintään vuotta vankeutta, vaan että joku tuomitaan teosta jonka rikosnimike mahdollistaa vuoden, tai sen yli annettavan vankeuden.

Näin ollen annetut tuomiot eivät vaikuta mahdolliseen karkoitukseen, vaan rikosnimike josta on tuomittu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Rouva Anolle, Castorille ja Sepelle & kiitos kommenteistanne.

Tira+: Tämän sumean logiikan pohjaideahan on se, että Suomeen on saatava titetynvärisiä uulkomaalaisia, vaikka sille ei mitään perustetta olekaan. Näin ollen perusteet on etsittävä sumealla logiikalla.

Rouva Ano: Voi olla, että vain yksi keräys kerrallaan saa tulta alleen ja tapahtuneet rikokset suosivat tätä nykyistä. Tuo videopätkä on kyllä hervoton.

Castor: Kallistun kannallesi. Jos maahantulo on mahdollista, niin tulijoitakin löytyy aina.

Sepe: Kiitos täsmennyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Häpeämään siitä, Castor, kylläpä vaan Pravdan paperiversiossa oli tästä tänään uutinen. Tosin pienempi kuin jokapäiväiset oikaisunsa. 15 muslimia pidätetty, 12 ghanalaista ja nigerialaista kristittyä uhria. Pidätettyjä epäillään uskonnollisesta motiivista tehdyistä murhista. No shit Sherlock! Sen jotenkin saattaisi ymmärtää, että jos lastia on liikaa, sää kamala ja oma henki vaarassa, joku heitetään laidan yli. Mutta se, että tullaan kauhuja ja kidutusta(niin aina) pakoon ja sitten botskissa aletaan keskustella uskonnollisista erimielisyyksistä rannan valojen jo vilkkuessa ja kun sopua ei saada aikaan niin ohoi, miehet yli laidan, tätä on suomalaisen vähän vaikea ymmärtää.
Halla-ahon ja Vahteran ikäviä mielipiteitä asiasta voi lukea heidän faceistaan. Kommentit vielä ikävämpiä.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+, ja kiitos täsmennyksestä. Tosin totean, että Castorilla ei ole mitään syytä hävetä kommenttejaan, minkä tosin sinäkin hyvin ymmärsit.

Castor kirjoitti...

tira+: "Tosin Pravdan sivuille en mene." Q.E.D.

Juha kirjoitti...

Sepe,

ok, kiitos tarkennuksesta; minähän useimmiten näes kommentoin ns. lonkalta!