tiistai 21. huhtikuuta 2015

KULTTUURI TUOMITSEE VAALITULOKSEN

Niin kuin valistunut lukija tietää, Suomessa järjestettiin eduskuntavaalit, joissa perussuomalaiset pärjäsivät ainakin hotellin respan odotuksiin nähden kohtuullisen hyvin. Tulevat hallitusneuvottelut ovat sitten asia erikseen, joten niistä tulee kommenttia, kun sen aika on. Merkille pantavaa, että niin sanottu tiedostava ja kulturelli Suomi otti hirveät itkupotkuraivarit persujen menestyksestä, vaikka persuille ei todellakaan tullut mikään yksinvalta-asema josta se pääsee sanelemaan ja muokkaamaan Suomea fasistisen sotilassaappaan rumpseessa. Insinööritodellisuudessa elävä ihminen hoksaa sen jo prosenttilaskun alkeellisella hallitsemisella, mutta tiedostavassa ja kulturellissa Suomessa eläville prosenttilasku on rahvaanomaista. Tärkeintä heidän viestissään lienee se, että tiettyä mieltä ei saa olla, koska siitä tulee heille itselleen paha mieli, mistä taas seuraa hotellin respassa kysymys, että ketkähän meistä niitä uhkia demokratialle ovat.

Tiedostavia itkupotkuraivareita voi käydä bongaamassa tästä Hommaforumin ketjusta. Täälläpäin keskitytään sen sijaan yhteen ainoaan Helsingin Sanomien juttuun, jonka otsikko onkin jo varsin kertova, eli Näyttelijä Krista Kosonen: Vaalitulos ei edusta minun Suomeani, en tunne ketään perussuomalaisia äänestänyttä. Helsingin Sanomat muuttaa juttunsa tiedostavasta näkökulmasta jo suorastaan tilastollisesti merkittäväksi ottamalla juttuun mukaan näyttelijä-laulaja-ultrabraabattaja Vuokko Hovatan, joka vahvistaa, että näin on ja sillä määrällähän jo Hesarin logiikan mukaan todistetaan, että väärinpä ovat juntit äänestäneet.

Hotellin respassa mietitään sitä, että mikä tekee näistä kulttuuri-ihmisistä niin ylivertaisia erikoisasiantuntija Parantaisia, että juuri heidän mielipiteensä on merkittävä, vaikka he itsekin tunnustavat, etteivät tunne ihmisiä, joista puhuvat? Eli toimivat täysin omien mielikummitustensa perusteella.

Miksi ei haastateltavaksi hankita vaikkapa jotakin 62-vuotiasta muuraria, joka on tehnyt työtään jo 35 vuotta, ja josta on tavallisille kansalaisille ollut taatusti enemmän hyötyä kuin näistä kahdesta itseääntoteuttajasta? Miestä, joka toteaa, että ”punavihreä Suomi ei ole minun Suomeni”. Tai miksei haastatella vaikkapa rekkakuskia, joka on suhannut teillä kaksikymmentä vuotta? Tai vaikkapa sosiaalipiipertäjää, joka on tehnyt yli neljännessadan vuoden uran, jonka aikana hän… jaa, niin… eihän se sosiaalipiipertäjä kylläkään uskaltaisi sanoa mitään, sillä hän olisi varsin pian työtön sosiaalipiipertäjä. Vedetään tuo viimeinen pois. Järjestelmä toimii erinomaisesti ja aika ajoin jopa vielä hieman paremmin.

Mutta mikä tekee tällaiset omissa piireissään mädäntyneet kulttuuri-ihmiset sen suurimman tiedon ja ymmärryksen haltijaksi? Sen tiedon, jonka perusteella he voivat tuomita ihmiset, joita he eivät tunne?

Katsotaan, mitä heillä oli sanottavana. Molemmat siis toteavat, että persut eivät edusta heidän Suomeaan, ja tunnustavat myös, että eivät tunne ketään persuja äänestänyttä ihmistä.

Krista ”melkein lesboilin” Kosonen toteaa:

"Kulttuuria en kuullut kenenkään mainitsevan vaali-iltana. Kyllä vaalitulos kurkkua kuristaa"

Hotellin respasta todetaan, että julkishallinnon rahoittama kulttuuri ei ole ehkä tässä tilanteessa se aivan ensimmäinen asia, josta kannattaa olla huolissaan. Eikä ole aivan selvää, että kuinka paljon suomalainen sielu kärsii siitä, että joku apurahakirjailija, jonka teosta myydään 78 kappaletta menettää apurahansa ja joutuu etsimään töitä. Hänhän voi tehdä samoin kuin vaikkapa eräs Yrjö ja moni muu bloginpitäjä eli elättää itsensä työllä, perustaa blogin ja katsoa, saako hän kirjoituksilleen lukijoita.

Kosonen jatkaa:

"Tulos ei edusta minun Suomeani. Minun Suomeeni kuuluvat tasa-arvoiset ihmisoikeudet ja kaikille hyvinvointivaltio ja kaikenlainen rasismi pois, minusta se on vain rikkaus, että tänne tulee ihmisiä, eikä vain suljeta ovia."

Mikäli hän eläisi niin kuin opettaisi, hän varmaankin vastustaisi tätä ns. positiivista erityiskohtelua, jonka perusteella tietyt ihmisryhmät menevät etnisin perustein kantasuomalaisista ohi niin kunnallisissa asuntojonoissa kuin julkishallinnon työpaikkoihin valinnassakin. Ehkä Kososen näkemys tasa-arvosta on tämä orwellilainen, eli kaikki ovat tasa-arvoisia, jotkut ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset. Ja tässä tapauksessa pelkästään ihonvärinsä perusteella. Saattaisin todeta tällaisen mielipiteen rasistiseksi, mutta minullahan vihakirjoittajana ei ole oikeutta määritellä sitä, mitä rasismi on. Näyttelijällä se oikeus on, tosin en ole varma, kuka sen hänelle antoi.

Välimuistutuksena muistutan, että Kosonen on ehkä vain itseään täynnä oleva kulttuuribimbo, joka puhuu muodikkaan yksilöllisesti täysin sen saman kuin kaikki muutkin itseään täynnä olevat kulttuuribimbot jotka kuvittelevat olevansa muodikkaan yksilöllisiä, mutta Helsingin Sanomat mieltää, että nimen omaan juuri hänen sanomansa on tärkeä. Ei esimerkiksi sen 62-vuotiaan muurarin, jota Kosonen ei tunne, mutta silti mieltää oikeudekseen arvostella hänen mielipiteitään.

Vaan mitäs Vuokko Hovatta toteaa perussuomalaisista?

"Heidän mielestään taide ei saisi räyhätä, olla hurjaa ja herättää ajatuksia, vaan sen pitäisi pysyä ruodussaan. Tämä aiheuttaa minulle ahdistusta, myös taiteen nauttijana. Haluan, että taide herättää minussa uusia ajatuksia. Sellaisia, mitä en ole ennen kokenut."

Tosin sen jälkeen hän toteaa, että hän ei tunne ketään, joka äänestää perussuomalaisia, joten hänkin puhuu omista korvien välissä elävistä mielikummituksistaan ja Helsingin Sanomat vaatii, että muittenkin täytyy uskoa faktana niihin näkyihin, mitä hän näkee. Henkilökohtaisesti voisin todeta, että taide saa olla kaikkea tuota, mitä Hovatta haluaa, mutta onko se maksettava verorahoilla on toinen kysymys. Omat blogikirjoituksenihan muuten aika ajoin räyhäävät, ovat hurjia ja herättävät ajatuksia, mutta olen melko varma siitä, että Hovatta ei kannattaisi minulle valtion kirjailija-apurahaa.

Saihan Helsingin Sanomat haastateltavakseen myös Anssi Kelan, joka heitti loihelausuman:

"Tuntuu, että kansakunnan henkistä ilmapiiriä mittaava anturi meni kyllä vähän pakkasen puolelle. Nyt suurimman äänisaaliin saivat puolueet, jotka mieluummin tarkkailevat maailmaa peruutuspeilistä kuin tuulilasista."

joka kuulostaa kieltämättä siltä, että heppu heitti syvän filosofisen lauseen joka kuulosti niin hänestä, kuin häntä haastatelleesta toimittajasta varsin hyvältä ja syvälliseltä, mutta mikä ei tarkoita yhtään mitään. Kuuluu sarjaan puurot ja vellit-vertaus, jossa jätetään kertomatta mitä oli puuro ja mitä taas velli, mutta onnistutaan antamaan mielikuva, että tiedetään asia hyvin syvällisesti, ja jos juntti ei asiaa tuosta ymmärrä, niin sehän jo itsessään todistaa juntin olevan juntti.

Tällaiselle nuivalle ihmiselle niin kuin minä, jutun varsinainen punainen lanka löytyy Krista Kososen lauseesta:

"Ehkä sitä elää itse sellaisessa helsinkiläisessä kulttuurikuplassa, en tunne ketään joka olisi äänestänyt perussuomalaisia".

Eli hän puhuu mielestään viisaita, vaikka tunnustaa itsekin, ettei tiedä, mistä puhuu ja Helsingin Sanomat pitää siitä huolimatta hänen opetustaan juuri sellaisena, mitä kansalle tulee syöttää.

No entäs vastapuoli? Vaikkapa eräs Yrjö? Tunteeko Yrjö sitten puolestaan vihervasemmistolaisia? Sepä se. Kun tunnenhan minä. Kohteliaana miehenä en kerro kaikkea matkan varrella kohdattua, mutta sen voin sanoa, että he kaikki työskentelevät julkishallinnossa.

Ja he ihan oikeasti kuvittelevat olevansa nettoveronmaksajia.

Hallitusneuvotteluja odotellessa.  Ja vinkkinä Kososelle ja Hovatalle, niin kuin tietysti Helsingin Sanomien toimittajillekin voisin sanoa, että menkääpäs ensi vuonna matkalle jonnekin muualle kuin vaikka Goalle. Ottakaa sen sijaan auto allenne, suhatkaa Suomi läpi ja tutustukaa niihin tavallisiin ihmisiin, joita te niin kovasti (ja tietenkin myös muodikkaasti) tykkäätte demonisoida. Te saatatte jopa yllättyä. Joka tapauksessa he ovat sellaisia ihmisiä, joita ilman te ette voisi nautiskella café au latteanne ja mitäniitänytonkaan pikkusormi pystyssä jossain helsinkiläisessä kahvilassa. Katsokaas kun ilman heitä siihen kahvioon ei tulisi sähköä.Niin muuten, tähän HeSan kirjoitukseen oli tullut varsin paljon kommentteja, mutta mitenkäs sattuikaan, Helsingin Sanomat on deletoinut ne kaikki.

45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä nuo kommentit on.

Ainakaan en parista sanomalehdestä huomannut että olisi yhtään raivaria kirjoitettu, vertaa mitä neljä vuotta sitten.

Paras on kuitenkin Vasemmistoliiton kahden paikan vähennys. Varmaan niitä Paavo Arhinmäen puheisiin uskojia riittää, ulkomailta saadaan nollakorolla lainaa. Onhan se velka myös maksettava pois joskus.
Vasemmisto ei varmaan pysty leikkaamaan mistään turhasta.

Ei myöskään auttanut Paavon rasismikirjoitus.

Tom Kärnä kirjoitti...

Jonkin verran olin jo meinannut masentua vaalituloksesta, mutta sitten tajusin, että hyvät ja hienot ihmiset ovat saaneet siitä paskahalvauksen ja ilostuin välittömästi.

Anssi Kelasta haluaisin sanoa sen verran, että hän on jo menettänyt maineensa kirjoiteltuaan aikoinaan Hommaforumille. Lisäksi muutos pahaksi netsiksi on väistämätön, vaikka Anssi yrittää kauheasti tapella vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Tom Kärnälle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Sosiaalisesta mediastahan nuo on kerätty. Ja juttu, jota käsittelin oli valtakunnallisesta päivälehdestä Helsingin Sanomista. Paavo muuten sai aika kunnolla takkiinsa näissä vaaleissa, vaikka läpi pääsikin.

Tom: Olet Kelan suhteen optimistisempi kuin minä. Taiteilijan täytyy olla vihervasemmistolainen, muuten hän ei ole vakavasti otettava taiteilija. Voimia eloon ja onnea & menestystä Tero Vaaralle.

Anonyymi kirjoitti...

Jännää kun Kepun vaalivoittoa ei ole tuomittu missään. Kepu oli se joka voitti vaalit, sai suurimman kannatuksen ja eniten paikkoja. Onko sitä tuomittu missään ja siitä saatu kouristuskohtauksia kulttuurieliitin ja sivistyseliitin keskuudessa? Ei kuulu puheita junteista, heinäkasasta, lehmän paskasta...Kulttuurieliitti ja sivistyseliitti elää jossain itse itselleen rakentamssa kuplassa. Taisi kupla mennä rikki eikä sinne pääse enää takaisin....

Ehkä se persujen "voitto" on tuo hopeasijalle pääsy. Siihen auttoi paljon se että Sdp ja Kok romahtivat enemmän kuin persut, ne menivät persujen alapuolelle. Persut ottivat turpiin, mutta selvisivät iskuista paremmin, niukalla tappiolla.

Oma arvio vaaleista on edellisen jutun kommenttiosassa joten ei siitä sen enempää tähän.

Anonyymi kirjoitti...


Täytyy lisätä että luin kirjoituksen jälkeenpäin, kommentoin ensin.

Jokatapauksessa erikoista itkua vaalituloksesta, demokraattiset vaalit. Näille itkijöille pitäisi kyllä olla lippu Kiinaan siellä ei tarvitse äänestää. Eikä muutakaan mielipidettä sanoa. Netinkäyttö on rajoitettu.

Minulla kun ei ole tapana tälläisiä raivareita mihinkään kirjoitella. Siltikään vaikka en pidäkään kaikista puolueista, en ole kirjoitellut törky kirjoituksia..

Pantalone kirjoitti...

Vakaasti vihervasuri ystäväni jätti unelma-asuntonsa ostamatta itä-helsingistä, koska pelkäsi mamujen slummiuttavan alueen. Suvakin lompakko puhuu ihan eri asiaa, kuin suu. Todennettiinhan toki white-flight hkin yliopiston tutkimuksellakin. Mikähän sen Hovatankin on siihen asemaan nostanut, että hän saa päättää minun puolestani, kuinka koen taiteen ja mitä siitä haen? 😄

Hemuli kirjoitti...

Nyt tarvii vähän puolustaa pravdaa tai ainakin sen nyt liitettä:

http://nyt.fi/a1305948147996

Jopa Jussi Pullinen "ärähtää" tuosta hesarin jutusta. Helsingin punavihreä kupla elää omaa elämää ilman mitään kosketusta reaalimaailmaan. Ongelma syntyy, kun nykysysteemillä pääkaupunki seudulta tulee huomattava määrä kansanedustajia, jolloin tämän kuplan vaikutus korostuu.

Euvostotaivas kirjoitti...

Jälleen hyvä kirjoitus Yrjöltä.

Eilen katselin vaalituloksen mukaan väritettyä Suomen karttaa. Väistämättä tuli sellainen johtopäätös, että tietyt alueet Helsinki etunenässä ovat erkanemassa henkisesti muusta Suomesta. Juopa lähestyy sellaista pistettä, ettei niitä kohta tunnista Suomeksi. Pian voisi perustaa jo valtionrajan kehäteiden vaiheille ja olisi kai jo syytäkin.

Hesari on kenties joskus ollut vakavasti otettava aviisi, mutta nykyään sitä ei todellakaan sellaiseksi voi kutsua. Kaikki levikin lasku on enemmän kuin ansaittua. Viime vuosina on kulunut välillä kuukausiakin sitä selailematta. Jo se on tehnyt elämästä siedettävämpää.

Niin sanotun kulttuuriväen mielipaha ja jalan potkiminen on toki ollut odotettavissa. Olihan vaalitulos kuitenkin lopulta aika tavalla erilainen kuin tiukasti ohjastettu media rummutti viikkotolkulla. Yhteiskunnassamme yhä ääliömäisemmät julistukset tuntuvat olevan kiinteä osa "vakavasti otettavan" taiteilijan initiaatiota, mitä on sietämätöntä seurata. Eräskin kirjailija kiertää maailmaa julistamassa, kuinka juntteja ja politiikkaa ymmärtämättömiä suomalaiset (etenkin miehet) ovat.

Euvostotaivaskin on aikanaan jonkin verran harrastellut jotain kulttuuriksi kutsuttavaa, mutta joutunut ottamaan viime aikoina etäisyyttä noihin besserwissereihin juurikin heidän paradoksaalisen kapean yhteiskuntakäsityksensä vuoksi.

Vaalitulos tosiaan vaikutti aluksi ankealta, mutta parantui huomattavasti illan kuluessa. Vielä kun saisi väen entistä selkeämmin ymmärtämään, ettei vaaliprosessi ole lainkaan ohitse. Nyt koittaa kansalaisten hoitaman valvontatyön aika. Täytyy tarkasti seurata edustajien toimintaa. Eduskunnan perintörälssin aikakauden pitäisi jo olla ohitse.

Unknown kirjoitti...

Joo, pari tuommoista juttua tuli huomattua, mutta mitäs nyt sitten? Meinaan, että sirkushuvia riittää ehkä viikoksi, kahdeksi, ja sitten alkaakin sopivasti lätkän mm-kisat.

Siitä voi tosin seurata parranpärinää, kun huomataan, että vaikka persut ovat hallituksessa, mikään oleellinen ei muutu. En pidä oleellisena muutoksena sitä, että autoilijoiden kuppaamisessa siirrytään hankinnan verotuksesta hieman enemmän käytön verotukseen tms.

Toisaalta, jos Soini hyväksyy Kreikan seuraavan tukipaketin, voisin lähteä kaudulle huutamaan, että minut on petetty, saatana!

Kumitonttu kirjoitti...

Vuokko Hovatta: "Heidän mielestään taide ei saisi räyhätä, olla hurjaa ja herättää ajatuksia, vaan sen pitäisi pysyä ruodussaan."

Mikäs kuurosokea henkilö tää Vuokko oikein on? Minusta tällä vuosituhannella Persut ja heidän hengenheimolaisensa ovat yrittäneet parhaansa mukaan räyhätä ja herätellä ajatuksia, mutta viimeksi joukko suvaitsevaisia kävi Pariisissa antamassa palautetta. Suomessa kävi Vilks-niminen taiteilija, mutta eipä näyttänyt Hovattaa kiinnostavan.

Anonyymi kirjoitti...

Kumman sitkeässä on tuo perseiden häviö. Fakta on, että persujen edustajamäärä oli ennen vaaleja 37, koska heil-kausti ja loikkari.
Tätä ei ole oikeastaan missään mainittu.
Elon laskuopin mukaan persut lisäsivät edustajiaan yhdellä.

Lisäksi hompanssit ja muut unohtavat säännöllisesti, että ahvenanmaan edustaja liittyy perinteisesti erkåpeen eduskuntaryhmään ja äänestää sen mukana, joten erkåpeen vahvuus on 10. Samalla todistetaan väkevästi, että ahvenanmaa on ollut hallituksessa keskeytymättä 40 vuotta.

DuPont kirjoitti...

Tuohon Vuokko Hovatan kommenttiin sen verran, että kyllä se Lars Vilks on "räyhännyt" aika tosissaan. Ovatko Hovatan kaltaiset vasuritaiteilijat olleet asiasta innoissaan...?

Anonyymi kirjoitti...

Se tässä on sentään hyvää, että nämä kulttuuri-ihmiset ihan itse ymmärtävät elävänsä kuplassa. Sillä tavalla paha maailma pysyy loitolla. Kulttuuria viedään jopa kehitysapurahoilla Afrikkaan; tanssia, runoutta ja näytelmiä ihmisille, joilla on nälkä ja pulaa kaikesta. Näin meille ainakin uskotellaan. Jostakin syystä se nälkä ja puute ei ole vakuttanut syntyvyyteen, vaan kehitysavun myötä on syntynyt miljoonittain lisää avun tarpeessa olevia ja ne maat, joita on eniten avustettu, ovat myös taantuneet eniten. Sen takia ainoa apu pitäisi olla laivalastillinen kondomeja.

Olen varma, että Afrikasta Eurooppaan pyrkivien "siirtolaisten" hukkumiskuolemat pystyttäisiin lopettamaan, mutta juuri nämä reaalielämästä irtautuneet taiteilijat, muut kuplassaeläjät ja maailmanhalaajat sen estävät. Ihan vielä ei pakolaistelttoja heidän apurahoilla hankkimiensa talojen takapihoille viritellä.

Olen muuten törmännyt mielenkiintoiseen nettituttavuuteen, blogisti Riikka Purraan. Hän kirjoittaa blogissaan "Paperittomat, lääkärit ja ihmisoikeudet" mm. näin:

"Niinpä ihmisoikeustasolta nolla on mahdollista siirtyä ihmisoikeustasolta sata vain astumalla laivaan tai lentokoneeseen. Velvollisuus on kohteessa. Kun ihmiskunnan edustaja astuu oikean valtion maaperälle, työntyvät "tasa-arvo" ja "ihmisoikeus" ja "velvollisuus" häntä oitis syleilemään! Miksi lähtömaalla ei ole velvollisuuksia?" Niin, miksi?

Vaalit menivät suht mukavasti, vaikka ensin näytti pahalta. Ainoa tahra oli vihreiden menestys eli kuplassaelävien kansanedustajien määrä lisääntyi.
Suvaitsevana ihmisenä suon sen heille, kunhan ei oteta hallitukseen...

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt suurimman äänisaaliin saivat puolueet, jotka mieluummin tarkkailevat maailmaa peruutuspeilistä kuin tuulilasista."

Tarkoittaakohan Anssi Kela tuolla, että verrattuna Keskustapuolueeseen ja Perussuomalaisiin maailma on aika lailla jälkeenjäänyt. Se nimittäin tuli ensimmäiseksi mieleen. ;) Ja tottahan on, että noiden kulttuuri-ihmisten kaltaiset "edistykselliset" ovat saaneet aika pahaa jälkeä aikaan.

Jaassu kirjoitti...

Onhan tuossa se hyvä puoli että näyttelijät, kitaransoittajat, laulajat, ja kirjoja kirjoittavat tiedostavat että elävät kuplassa, sitten kun vielä ymmärtävät että eivät ole älymystöä niin vielä paremmin.

Muusikko Anssi Kela oli analogiassaan jossakin määrin oikeilla jäljillä ilmaistessaan että "näissä vaaleissa enemmistönä olivat ne jotka seuraavat asioita peruutuspeilistä", jos Anssi olisi jättänyt sen 'peruutuspeilistä' pois niin olisi ollut aivan oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Hesarin juttu oli hulvaton. Se osoitti minulle, että itsekin elän kuplassa, sillä olen luullut, että kulttuuriväkeen ei enää kuuluisi yhtäkään noin puusilmäistä ihmistä. Joko olin siis kauhea optimisti (taas) tai sitten toimittaja teki vain sen, mitä hänen täytyy: liioitella haastateltavien sanoja. Mutta voi, eikö oikeasti kulttuuriväellä olisi mitään muuta sanottavaa - edes marxilaista analyysia, jotakin!

Sittemmin huomasin eläväni myös toisessa kuplassa, sillä en juuri tunne kepua äänestäviä ihmisiä. Tai ehkä sitä ei vaan kerrota.

Nuo kuolemattomat sanat, "kaikille hyvinvointivaltio ja kaikenlainen rasismi pois". Ehkä Kososen pitäisi lähteä ehdolle neljän vuoden päästä.

Castor kirjoitti...

Anonymous kirjoittaa Kiinasta. No, Kiinan some on kaikista yrityksistä huolimatta varsin aktiivinen, ja erilaisilla sivuilla käy kymmeniä miljoonia ihmisiä päivässä. Oletko kuullut Wechatista? Sillä voi soittaa ilmaiseksi samoin kuin Skypellä, mutta kuuluvuus ja toimivuus ovat huomattavasti paremmat. Sinne jengi lataa myös kommaripuoluetta kritisoivia pläjäyksiä jatkuvasti. Ja weixing, siis Wechat on kiinalainen keksintö.

Noista vaaleista sen verran, että kun annoin ääneni pimeyden voimille, ja ehdokkaani pääsi jopa läpi, olen ihan tyytyväinen. Nämä kristakososet ja muut itseään intellektuelleina pitävät ovat aivan oma lukunsa Suomessa: nythän tuo yksi pirkkosaisio sanoi, että intellektuellit ovat punavihreitä, joopa joo, niin ovat, mutta ei näyttelijän, kirjailijan tai kuvataiteilijan ammatti kenestäkään intellektuellia tee. Ei myöskään, ja tämä kyllä perustuu ihan omaan kokemukseen, professoriksi nimittäminen.

Suomlaisille pseudointellektuelleille kehotus: lukekaa estetiikasta kirjoittavaa Roger Scrutonia. On sitten viimeisen päälle intellektuelli kehenkään suomalaiseen kommari-intellektuelliin verrattuna. Ja on muuten kirjoittanut sellaisenkin teoksen kuin "How to be a Conservative". 71 v. and still going strong! Mutta Suomesa tarttee niin saatanan vähän.

Katselen mieluummin mitä tahansa Caravaggion tekemää kuin jotain "kusijeesusta", joka on niin saatanan rajoja rikkova! Mihin jäi se estetiikka, jos ymmärrätte mitä tarkoitan?

Anonyymi kirjoitti...

Tavallaanhan tämä citypissis on oikeassa,mutta muotoilisin lauseen niin,että Helsinki City ei edusta enään sitä Suomea,jonka tunnen.Vaalituloksien mukaan useassa kaupunginosassa vihreät ja vasemmistoliitto saivat kahdestaan puolet äänistä-kertoo jotain ihmisistä,joiden mielestä Espoo on niin landee ja Mäntsälä jossain vitun Lapissa,missä asuu vaan valkosii junttei juoppoja.Ykän kirjoitukset Suomen kahtiajakautumisesta saavat jo nykyvaalituloksista kovasti vahvistusta,ja etenkin hyysärien ja niiden suojattien kauhistelusta.Joku proffa taisi ylen sivuilla jo itkeä Sipilän ja Soinin kristillistä arvopohjaa,on uhka monikulttuuriselle Suomelle ja Helsingin kehitykselle.Itse kyllä en näe Helsingissä tapahtuneen mitään sellaista kehitystä,että sen hidastumisesta ja pysäyttämisestä tarvisi huolestua,päinvastoin.Mutta minähän en olekaan näyttelijä enkä muukaan taiteilija,joten...
T:Vesku

Juha kirjoitti...

"Peruutuspeiliin tuijottajat" - tämä fraasi tuo mieleeni erään toisen: "He, jotka eivät tunne historiaa, ovat tuomittuja toistamaan sen virheet uudestaan."
(tjsp.)

Muutama askel takapakkia on joskus välttämätöntä, että voi ottaa uuden, paremman suunnan.

Anonyymi kirjoitti...

Ja jatkoa Helsingin upeuteen:vaalit meni,niin nyt suomalaisia pahoinpidellet ja ryöstelleet saivat tuomionsa,eli ehdollista pukkasi.Ei muuta kuin kadulle vaan spermanaamoja metsästämään.Suomalaisen mukilointi ja ryöstäminen ei täytä Helsingissä vakavan rikoksen tunnusmerkkejä,ei edes rasistisista motiiveista johtuva.Mutta jos saataisiin persu sisä- ja oikeusministerien palleille...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Tallinnassa ei taida olla tuollaista kuplassa elävää hippiporukkaa kuten Helsingissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Ano1:lle, Pantalonelle, Hemulille, Euvostotaivaalle, Tsuhna Larsvikille, Kumitontulle, Ano2:lle, DuPontille, Rouva Anolle, Ano3:lle, Jaassulle, Riikalle, Castorille, Veskulle ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti 1: Olet oikeassa. Keskusta on ollut tiedostavan lehdistön pilkan kohteena iät ja ajat, mutta nyt sekin kelpasi, että saatiin jotain persuja vastaan.

Viesti 2: Eiköhän Virossakin omanlaisensa taide-eliitti ole, mutta kun katsoo Viron järkevää käytäntöä tässä asiassa, niin se on joko nuivempi tai sitten sen painoarvoa ei keinotekoisesti lisätä niin kuin meillä Suomessa.

Ano1: En minäkään viitsi raivareita vetää siitä, että vihreät saivat kolmasosan lisää kansanedustajia. Enkä uhkaile ketään. Vittuilen varmasti jatkossakin, mutta siihen ei kukaan kuole.

Pantalone: Vihervasurisi toiminta kertoo hyvin, että ne eivät elä niin kuin opettavat. Vuokko Hovatasta teki suuren ajattelijan se, että hän lauloi toisten säveltämää musiikkia.

Hemuli: Jep huomasin. Kaikkein hienointahan olisi, jos HeSan toimittajat alkaisivat olla keskenään enemmänkin tukkanuottasille. Sitten ei muuta kuin keissi kaljaa, pussi sipsejä ja seuraamaan.

Euvostotaivas: Kiitokset. Kyllä tietynlaista Suomen polarisoitumista on havaittavissa. Ja magneetin punaviherpäätä yhdistää se, että ne eivät varsinaisesti tienaa Suomelle mitään, eivätkä toimi sen yhteiskuntarakenteen ylläpitäjinä. Silti heille on annettu oikeus valistaa ja ennen kaikkea tuomita. Vaalituloksessa oli se huomattava yllätys, että persut nousivat illan aikana. Yleensähän se on mennyt toisinpäin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tsuhna Larsvik: Ehkä tämä rääkyminen on jonkunlaista tiedostavuuden osoittamisrituaalia. Persujen kohdalla seuraan tilannetta, ja synkkä ennustuksesi saattaa valitettavasti sattua hyvinkin kohdalleen.

Kumis ja DuPont: Juuri näin. Räyhäämistä saisi esittää vain tietyn politiikan tukemiseksi.

Ano2: Totta tuo mitä sanot. Sekin on kyllä totta, että äänimäärä viime vaaleista putosi, mutta ennakko-odotuksiin nähden tulos oli kyllä hyvä.

Rouva Ano: Ja Afrikasta tuodaan tänne mitäs muuta kuin tanssia ja rummunpärinää joita sitten festivaaleilla esitetään. Hukkumiskuolemista voi todeta, että Australian rannikoilla ei porukkaa huku, sillä aussit ovat ilmoittaneet, että tänne ei niin vaan tulla. Hyvin yksinkertaista. Riikka Purra on minullekin tuttu ja olen lisännyt hänen mainion bloginsa oman blogini linkkilistalle.

Ano3 & Jaassu: Lienee yhdentekevää, mitä Anssi Kela tarkoitti, sillä vaikka hän esittäisi haastattelijalle pelkkää kurlausta, niin se julkaistaisiin suurena viisautena. Hän kun on kulttuurihenkilö.

Riikka: Kun ottaa huomioon sen, kuinka fiksuja kirjoitat, niin kaltaisiasi kuplassaeläjiä saisi olla kernaasti enemmänkin. Minä muuten – maalla kun asustan – tunnen tietty paljon kepun kannattajia ja ne ovat kyllä pääosin ihan tolkun väkeä. Kun eihän politiikka varsinaiseen jokapäiväiseen elämään niin kauheasti heijastu. Ainakaan täällä rikastamattomalla seudulla. Jos Kososen filmiura tyssää, niin taisit keksiä hänelle varteenotettavan vaihtoehdon. Vihreät tai vasurit ottaisivat hänet huutaen riveihinsä ja Helsingistä löytyy kyllä tarvittava määrä tiedostavia ihmisiä, jotka äänestävät hänet heittämällä läpi.

Castor: Tuo, mitä kerroit Kiinasta on minullekin uutta. Täytyy nostaa hattua sekä paikallisten ihmisten yritteliäisyydelle että kekseliäisyydelle. Kiinassa kun käsittääkseni toisinajattelun seuraukset voivat olla huomattavan ikäviä.

Vesku: Suomen kahtiajakautumisesta puhuttiin tuossa jo aikaisemminkin ja kyllä siitä merkkejä on. Jotain Kalliota voidaan pitää ns. tiedostavana ghettona. Ja aikaisemmin se on ollut mitä puhtainta duunarialuetta. Jännää myös, että kristillinen arvopohja mielletään epäilyttävänä, mutta islamilaista arvopohjaa ei saa arvostella ollenkaan. Tuosta tuomiosta tai sen puutteesta julkaisen ihan hetken kuluttua kirjoituksen.

Juha: Ja tuo toinen fraasi kyllä pitää paikkansa. Sinänsä vasurit tietävät kyllä sen vaaran, mikä heidän aatteessaan jo historian perusteella on, mutta haluavat toistaa samat virheet siitäkin huolimatta.

Lauri Stark kirjoitti...

Suvakkien paskahalvaus on humoristinen suhteessa siihen, että persut olivat vaalien häviäjiä. He menettivät toki vain yhden paikan, mutta jos tämäkin tulos pani piuhat solmuun, mitä olisi mahtanut tapahtua, jos kepun paikalla olisivatkin olleet perussuomalaiset? Jonkinlainen joukkokuolema ehkä?

Ovatpa jotkut yritäneet repiä iloa irti siitä yhdestä persujen menetetystä paikasta ja puhuneet jytkyn sulamisesta. Olivathan persut nimittäin aika totisia heti vaalipäivän jälkeen, eli selvästi häviäjiä! Tietty nyt Hakkarainen juhli oikein olan takaa, mutta hän juhlikin väärin.

Persut eivät voi koskaan tehdä mitään oikein.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Korppi on oikeus. Ehkä tämä purkaus on jonkunlainen tiedostavien ihmisten ”kahden minuutin viha”, joka on pakko suorittaa, ettei joutuisi epäilyksenalaiseksi omien keskuudessa. Ja sillä tietysti ruokitaan omaa kollektiivista tietoisuuden ja ylemmyyden tunnetta.

Anonyymi kirjoitti...

Vaalit meni ihan OK. Hupaisinta on tosiaan ollut seurata eräitäkin itkupotkuraivareita. Sitä vain ihmettelen, missä viipyy Härkösten häikäisevät analyysit.

Itse seurasin vaaleja Tanskan maalla, lähinnä Hommasta.

Mielenkiintoista oli, että Tanskalaiset kollegat onnittelivat kakkossijan johdosta. Lienen joskus pikkupäissään länkyttänyt Route 45 baarissa. Pian poppoota toki voileipämaan kuskit.

Nyt sitten jännä nähdä millaisen hallituspohjan Sipilä saa kasattua. Persuja on kokolailla vaikea tiputtaa nyt.

Leinon poppoo teki hienon kampanjan, täytyy arvostaa miestä joka pistää niin paljon peliin. Nuivuutta edisti, vaikka saattoikin jonkin äänen syödä persuilta.

Itseäni kismittää, että Heikki Luoto ei taaskaan päässyt läpi. Toivotaan, että Heikki jaksaa vielä.

Køge Transportcenter, Denmark
-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö. Tässä olen itse tykönäni funtsinut sitä että kun puoluejohtajatkin Soinia lukuunottamatta ennen vaaleja pauhasi että kuinka tänne tarvitaan maahanmuuttajia, niin kun vähän väliä saa lukea uutisia kuinka yksityisellä sektorilla jaetaan kengänkuvia sellaisella tahdilla että hirvittää niin väistämättä tulee mieleen sellainen kysymys että kuka tämän touhun kohta kustantaa?.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kki:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Kki: Tarjoa tuoppi puolestani niille tanskalaisille kollegoillesi. Jos joskus tavataan, niin minä tarjoan taas sinulle. Ruotsissahan on esitetty jo ääniä, että ei persuja voi ottaa hallitukseen. Sinänsä olen hyvin epäilevä siitä linjasta, mikä persuilla on hallitusneuvotteluissa, ja voi olla, että oppositiokierrosta tarvitaan vielä kerran, että puolue muotoutuu ihan oikeasti suomalaisten etuja edistäväksi puolueeksi eikä Soinin taustabändiksi. Nähtäväksi jää. Harmittaa myös Heikki Luodon puolesta. Sunnuntaina näytti jo hetken ajan siltä, että heppu menee läpi. M11-porukalle ei politiikan mannerlaatat olleet suotuisia. Vuonna 2019 voi tilanne olla toinen.

Ano: Varmaankin vastaus on se, että sitä ei kustanna kukaan. Ja sitten ollaankin ehjän edessä.
Jos ei ole vientiteollisuutta, niin sitten aletaan taas opettelemaan vesivellin syöntiä. Eli siis litra vettä, desi ruisjauhoja ja keitetään tunti.

Anonyymi kirjoitti...

Heh. Tuli niitä tuoppeja taas sunnuntai-iltana tarjoitua puolin ja toisin.

Sunnuntai on sellainen ryysis Padborgissa kun tullaan jäämereltä. Frederikshav:sta ajetaan sitten kilpaa Padborgiin jottei jäisi purku kovin myöhään.

Auto tyhjäksi ja pesuun. Peun jälkeen Flensburgiin Saksan puolelle Zur Kroneen kaljan ostoon ja sitte parkkiin vaikka tänne http://www.bestdiner.dk/show.asp

Sitten aletaan kehumaan autojamme ja haukkumaan pomoja. :D

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on se pelle joka mölisi siellä Sverabiassa:

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-1429488489468.html

Kommenttiosastolla on hyviä kommentteja. En edes lukenut juttua mutta katsoin kommentit joita on kertynyt paljon.

Myös alkuperäisen jutun kommenttiosastolla oli ainakin äsken vielä kommentteja näkyvillä, nekin olivat hyviä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Saksalainen kalja on muuten ihan hyvää. Turvallisia ajoja. Suuntaat varmaankin taas pohjoiseen, mutta toivottavasti ehdit huilata välillä kotonasi. Meinaan, työhän ei ole mitään muuta kuin vapaa-aikojen välissä tapahtuvaa nälän aiheuttamaa pakkoliikettä.

Vieras: Googlasin hepun. Tavallinen ruotsalainen toimittaja, joka teki itsestään valtiotalouden asiantuntijan ja Ilta-Sanomat meni halpaan. Suomen ja Ruotsin välille ei kaivata enää muuta kuin viisumipakkoa.

Becker kirjoitti...

Juu, vaalit meni ja kohdaltani hyvin. Ehdokkaani valittiin ja hyvä niin.

Persujen menestys oli kyllä ylläri.Toivottavasti se ei vesitä puoluetta.

Muutama vänkylä jäi oven ulkopuolelle kuten esim. Husu ja Koivulaakso. Ja hyvä niin.

Sitten sinne valitettavasti valittiin näitä pakollisia kuten Vanhanen ja Rehn.

Kanki-Kaikkosen äänimäärä pisti ihmettelemään. Mitä sekin hyypiö on aikaansaanut paitsi korruptiota ja oikeudenkäyntejä.

Nyt sitten jäädään odottelemaan tuloksia.

Ruotsissa pelätään, että Sverigedemokraatit lähtevät Persujen imussa nousuun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Niin meni omakin ehdokkaani läpi. Persujen kohdalla seurataan tilannetta. Koivulaaksohan muuten teki likaisen työn, josta Li Andersson pääsi nauttimaan. Veikkaanpa, että neito alkaa ottaa etäisyyttä Koivulaaksoon ja jättää hänelle aeman poliittisena pellenä. Mitä Anderssonkin tietysti on, mutta nyt myös kansanedustajan mandaatilla. Sverigedemokraateille toivotan kaikkea hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuossa nyt.fi jutussa on kyse? Ensi alkuun se vaikutti asialliselta. Ehkä Kepun nousu ja persujen torjuntavoitto saivat nykyhesarilaiset syyttämään toisiaan siitä että noin pääsi käymään. No tapelkoot keskenään, siinä on leipää ja sirkushuveja tarjolla.

Kepun nousu itsessään oli jo shokki noille. Mutta kun nuo perkeleen persut kehtasivat säilyttää asemansa ja päästä hopeasijalle, se oli jo oikosulku. Siksi nykyhesarilaiset ovat ryhtyneet keskenään ottaanlyöntikilpailuun.

Onko nyt peräti pahemmat paskat housussa kuin neljä vuotta sitten? En muita tarkkaan, ehkä Ykä muistaa?

Kuvitelkaa Soini ja Väyrynen samassa hallituksessa plus kristilliset pisteenä iin päälle. Odottelen kultturi- ja sivistyseliitin kouristuksia ja sulakkeen kärähtämistä. Joukkopako maasta? Mihin...ööö...tota...Ruotsiin? Menis vaan, siellä on varmaan paremmat apurahat tarjolla. Siellä pääsee sisälle kuplaan joka on vahvempi eikä mene niin herkästi puhki kuin tsuhnien luona.

Viisumipakosta tuli mieleen eräs toinen juttu. Ehkä pitäisi vallata Norrbottenin lääni kun se unohtui 1809. Meinaan, veikkaan etteivät paikalliset edes pistä hanttiin ja sotaväki, jos siellä on, pysyy kasarmeissaan. Sosiaalimamut pistänee aluksi hanttiin mutta lopettavat kun annetaan heille rahat joilla voivat mennä uuden rajan yli ja jatkaa Tukholmaan.

Topalassu kirjoitti...

Ehkäpä Kosonen ei tunne ketään persuja äänestänyttä, koska ei sitä voisi edes kuvitella sanovansa hänen ystäväpiirissään. Hän voisi sitten seuraavaksi pohtia, että miksi näin on. Tästä syystä mekin täällä netissä kirjoittelemme nimimerkillä.

Anonyymi kirjoitti...

Vaalien alla Tommi Uschanoff kolumnoi Hesarissa käsitewparista Impivaara - Muumilaakso. Tommi on kai vassari, mutta aiddosti sivistynyt ja kriittinen.
Kolumnissa tuli ilmi, että siellä Impivaarassa tapauhtui kymmenen vuoden rupeamalla aivan huikea kehitys ja veljekset Jukolaan palattuaan olivat ansainneet huikeasti respektiä.
Muumilaakso taas - siellä ei mikään muutu, ainoa töitä tekevä on Muumimamma eikä kukaan kerro millä ansioilla ruoka ja muut tarpeet tulevat.
Nämä 2015 vaalit jakoivat Suomea selvästi Impivaaraan ja Muumilaaksoon. Impivaarassa tehdään töitä ja Muumilaaksossa eletään muiden töillä.
Olisiko aika painattaa tyylikäs T-paita jossa lukisi:
"Olen Impivaaralainen - ja ylpeä siitä"

Hemuli kirjoitti...

Lehdistössä tuntuu aika moni tuomitsevan Kososen (ja muun vihervasemmistokuplan) ajatukset ja jutut.
Saas nähä tekeekö tämä persuista vihdoinkin hovikelpoisia, edes vähän sinnepäin. Jospa Kososen täydellisen törkeä juttu herättäisi lehtimiehiä? Jos näin pääsee käymään niin melkein nostan hattua Kososelle!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Topalassulle, Anolle ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Juu, tapelkaa pojat, saatte tupakkaa. En ole varma, onko tämä itkupotku sinänsä pahempi kuin neljä vuotta sitten, mutta esmes Hommaforumilla on varmaankin jo valmistauduttu ja osattu etsiä näitä ”kärjistettyjä avautumisia”, koska tiedettiin, että niitä oli tulossa. Ja erona on se, että jonkun verran on ollut jopa mediaääniä, jotka hoksaavat esittää sen kysymyksen, mitä me ollaan esitetty jo aikaa sitten eli onko ns. kulttuuriväellä todellakin patentti sen määrittelemiseen, mikä on oikeaa ja mikä väärää ajattelua.

Maastamuuttamisella uhkaajiahan oli jo edellisten vaalien jälkeen, mutta tuskinpa kukaan on lähtenyt. Kunhan mutisevat. Medialla voi olla vaikeaa suhtautumisessaan asiaan persut vs. muut, varsinkin jos persut ottavat hallitukseen ns. sertifikoituja nuivia. Mutta mehän emme vielä tiedä hallituskokoonpanoa emmekä sitäkään, mikä persujen linja on. En ole itse tällä hetkellä kovin optimistinen.

Ja eiköhän nyt lopetella nuo naapurimaitten alueiden valtaamiset?

Topalassu: Kyllä. Jos mediassa jotain haluttaisiin ihan järkevästi puida, niin se olisi kysymys ”miksi ihmisen täytyy piiloutua nimimerkin taakse esittäessään poliittisia mielipiteitä?”. Kososelle persuksi tunnustautuminen mitä varmimmin saisi aikaan rääkymistä toisessa potenssissa.

Ano: Tosihan on, että Impivaara elättää Muumilaakson. Jos tollainen paita jossain tehdään, tilaan yhden itselle ja yhden Ylvalle. Tilaisin broidillekin, mutta se ehtii tehdä sen kumminkin itse.

Hemuli: En tiedä tekeekö tämä vielä persuista hovikelpoisia. Pahinta on tietysti, että persut tekevät itse itsestään hovikelpoisia ja silloin menee lapsi pesuveden mukana. Mutta ainakin on alettu tajuta, että se ”suvaitsevainen kupla” on olemassa, eikä se kovin laajalle ulotu. Se saa vaan kohtuuttoman paljon tilaa mediassa. Ja miksei saisi, kun media itsessään kuuluu samaan kuplaan.

Castor kirjoitti...

Kososelle ja kumppaneille hiukan shiialaista opetusta ja "kulttuuria". Tätäkö nuo tosiaan haluavat, kultturithan ovat samanarvoisia...siis anaaliseksi vauvan kanssa on hyväksyttävä Suomessakin shiioille, koska Khomeini opettaa niin? Ja mistä Suomesta löytää sen shiiamuslimin, joka kieltää Khomeinin kirjoitukset? Tästä niitä voi lukea, jos huvittaa: http://islammonitor.org/uploads/docs/greenbook.pdf, tai jos ei ole aikaisemmin tutustunut. Halla-ahohan kirjoitti pedofiiliuskonnosta ja sai tuomion, vaikka joka sana oli totta.

"Kulttuuri", joo, meillä on Bach, mamuilla bongorummut.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

"Viesti 2: Eiköhän Virossakin omanlaisensa taide-eliitti ole, mutta kun katsoo Viron järkevää käytäntöä tässä asiassa, niin se on joko nuivempi tai sitten sen painoarvoa ei keinotekoisesti lisätä niin kuin meillä Suomessa."

Tähän voisin lisätä, jotta täällä lahden eteläpuolella ollaan nuivempia tuota haittamaahanmuuttoa kohtaan. Virolaisilla on liian huonot kokemukset Itänaapurin maahanmuuttopolitiikasta 2. MS:n jälkeen.

Tässä sitten lisää itkupotkuraivareita Vasemmistoliitolle, huonosti menneiden vaalien jälkeen kävi näin;

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/762033/Vasemmistoliitto+aloittaa+koko+henkilostoa+koskevat+ytt

Onko tämä sitten sitä pikakarmaa?


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Castor: Luulen, että niin Kososelle kuin kososille yleensäkin islamin symppaaminen on lähinnä yksi niistä keinoista, joilla korostetaan omaa älyllistä ja humanistista erinomaisuutta. Khomeinin opetuksia linkitettiin tähän blogiin jo vuosia sitten. Tavalliselle ihmiselle ne kuulostavat vastenmieliseltä. Niin varmasti kososillekin. Joten kososet yksinkertaisesti ignoroivat asian ja jatkavat epistolaansa, sillä eihän heille ole kyse islamista, ei kristinuskosta, ei länsimaisesta kulttuurista vaan Heistä Itsestään.

Soomepois Eestist: Virolaiset taatusti ymmärtävät, että muualta väkisin tuotu niin väestömassa kuin ideologia ei ole siunaus. Toivotaan nyt vaan kovasti, että se Putinin perkele jättäisi maan rauhaan. Onhan se toinen itsenäisyys jo kestänyt hieman kauemmin kuin se ensimmäinen. Tuo vasemmistoliiton ilmoitus on kieltämättä sekä instant karmaa että poetic justicea.

Pasi Turunen kirjoitti...

Kummallista kyllä, mutta minä ex-"läskimahaisena ja roikkuperseisenä 5 äänen varavaltuutettuna" ymmärsin het' suoriltaan että Kosonen tuossa riitauttaa oman näkemyksensä maailmasta. Voimia vaan hänelle, se on rankka ja kivinen tie kun hymistelevässä samanmielisten pumpulimössössä on tähän asti ollut :-*

Tai sitten vaan olen liian ymmärtäväinen ja uskon turhaan ihmisistä pääsääntöisesti hyvää, vaikka niiden kanssa en haluakkaan olla tekemisissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pasi. Jonkunlaista havaintoa on siitä, että osa suvakeista ovat muodostaneet käsityksensä meistä ”pahoista ihmisistä” ihan omien mielikuvien ja mielikummitustensa perusteella. Tätä keskustelua kannattaa pitää yllä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Anssi. Onko minun ymmärrettävä lähettämäsi linkki niin, että sinä kuulut siihen vähemmistöön, joka on aina oikeassa? Mielestäni et perustellut sitä kovin hyvin.

Poliittisesti epäkorrekti kirjoitti...

Kuten kumitonttukin totesi, niin Hovatalle räväkkää ja ajattelemisen aihetta aiheuttaa Persut. Vuoden kulttuuripalkinto siis heille.

Tuo Anssin blogiteksti on kyllä melko joutavaa, enkä tiedä, miksi sitä on spammailtu tänne ja meikäläisen blogiin. En kyllä keksi ketään, jonka mielestä enemmistö muka aina oikeassa. Hyökkäys olkiukkoa vastaan ei kyllä herätä minun mielenkiintoa.