keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

PIRJON JA PEKAN PULLAPUOTI

eli vappukirjoitus vuodelle 2015

Elettiin vuotta 2015, eräässä pienessä pohjoiskarjalaisessa, Nurmeksessa sijaitsevassa kylässä. Nimetön kertojahahmomme lentää ajatusten ja runoratsu Pegasoksen siivin Nurmeksen keskustasta parikymmentä kilometriä sivummalle ja löytää erään omakotitalon, jossa näyttää olevan vielä lisäksi varsin iso ulkorakennus. Tonttikin on melko hyvän kokoinen, viisi ja puolituhatta neliötä. Talossa sisällä istuu pariskunta, 44-vuotias Pirjo Läsänen sekä hänen 45-vuotias aviomiehensä Pekka. Pirjo toimii hoitajana eräässä nurmeslaisessa vanhainkodissa ja Pekka puolestaan on kanttori-urkuri Nurmeksen seurakunnassa.

He istuvat keittiön pöydän ääressä ja he näyttävät huolestuneilta. Suorastaan tympääntyneiltä. Onko heillä ehkä menossa aviokriisi? Eihän toki. He ovat vain huolissaan tulevaisuudestaan, mahdollisesta eläkkeestään, sen pienenemisestä ja tiedä häntä vaikka kokonaan poistumisesta ja sen vuoksi he ovat viimeisen viikon ajan käyneet erilaisilla sijoitusneuvojilla. He kun olivat juuri saaneet talonsa maksettua ja nyt rahaa alkaisi jäädä sukanvarteen. Sitä ei tietenkään kannattanut mennä polttamaan, vaan se oli sijoitettava viisaasti ja ajateltava tulevaisuutta. Töitten jatkuminen näillä EU:n syrjämailla ei ollut ollenkaan varmaa, muuttoa jonnekin Helsinkiin ei voinut ajatellakaan eikä tätä taloakaan saisi kenellekään myytyä. Pariskunta oli viljellyt tontillaan perunaa ja muita kasviksia, mutta ei sitäkään seitsemänkymppisenä välttämättä jaksaisi tehdä.

Siispä he olivat päättäneet sijoittaa tulevaisuuteen. Ja kysyneet neuvoa useiltakin sijoitusneuvojilta. Sijoitusneuvojat olivat ottaneet heidän vastaan ystävällisesti, tarjonneet kahvia ja pikkuleipiä ja hymyilleet niin leveästi, että niin Pirjo kuin Pekka olivat tuumineet, että jos tuo hymy vielä pikkasen leviää, niin suupielet kohtaavat toisensa takaraivon alla ja sijoitusneuvojan pää putoaa pois. Luonnollisesti vielä hymyillen.

Heille oltiin tarjottu monenlaisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Tarjolla olivat mm. ”Ekstrarahasto”, ”Ekstraplusrahasto”, Vähänköekstraplusrahasto”, ”Melkein riskitön Afrikan sijoitusrahasto”, ”Manitveks-rahasto”, ”Kuole nuorena epäselvissä olosuhteissa ja jätä rahasi meille-rahasto” sekä ”Zwidduuks tässä teeskentelemään-rahasto”. Niin Pirjo kuin Pekka totesivat sijoitusneuvojille, että tässä on niin hyviä vaihtoehtoja, että heidän täytyy vielä miettiä. Kaikki sijoitusneuvojat totesivat, että miettikää pois ja varataanko uusi aika saman tien. Kaikki seitsemän viikonpäivää käy ja sen lisäksi kehitetään lälläntäi, jos ne alkuperäiset seitsemän eivät riitä.

Pirjo ja Pekka olivat puntaroineet tarjottuja mahdollisuuksia. He tiesivät, että heidän työnsä eivät saattaisi jatkua eläkeikään. Julkishallinto karsisi, mutta nimenomaan suorittavalta taholta ja se saattaisi tietää heille kalossinkuvaa perseeseen. Eikä se eläke, eikä varsinkaan sen suuruus ollut niin varmaa. Jotain pitäisi keksiä. Jotain kouriintuntuvaa. Jotain, minkä arvo säilyisi. Arvometallitkaan eivät olleet heidän mielestään varma vaihtoehto, sillä eiväthän he mitään ekonomeja olleet eivätkä hallinneet alaa.

Yhtä-äkkiä heille molemmille tuli se hetki, jota kutsutaan ”oivalluksen hetkeksi”. He nostivat päätään, katsoivat toisiaan ja totesivat saman kuin savolainen mies vihillä, kun pappi kysyi, että tahdotko:

- No jumalauta!

Nimetön kertojahahmomme hyppää runoratsu Pegasoksen selkään, lentää ulos talosta, heittää immelmannin ja palaa samalle tontille samana vuonna paria kuukautta myöhemmin. Pegasos laskeutuu maahan ja lähtee natustelemaan heinää tontin kulmalle ja nimetön kertojamme kävelee talon ulkorakennukseen, jonka sisällä onkin kovat kaivuutyöt menossa. Ulkorakennuksesta on poistettu lattia ja sinne ollaan kaivamassa kolme metriä syvää kellaria. Kanttori-urkuri Pekan apuna on pari paikallista miestä ja he tietävät, miksi kellaria kaivetaan.

Vaikka Pekka onkin kanttori-urkuri, hänet tunnetaan kylällä varsin rentona heppuna ja tolkun miehenä, eikä häntä osaisi sanoa kanttori-urkuriksi ulkoisen habituksensa perusteella. Hitto soikoon, soittihan hän aikanaan koskettimia pinnanmaalaisessa Some Löpö-heavybändissäkin. Jostainhan miehen on leipänsä revittävä. Paikalliset miehet ovat hyvin tietoisia siitä, minkä vuoksi kellaria kaivetaan, ja he näkevät työn erittäin tarpeellisena ja ympäristöä palvelevana. Nurmeksessa tiedettiin hyvin, että seutu on jäämässä totaaliseksi EU-maakunta Suomen persläveksi, ja sehän tietäisi myös palvelujen heikkenemistä. Mutta siinä vaiheessa Pirjon ja Pekan yritys tarjoaisi näitä välttämättömiä palveluja seudulle myös jatkossakin ja sitä odottelemassa oli jo parisataa litraa pirtua, jonka Pekka oli hankkinut tuttaviensa kautta.

Näistä selkosten miehistä saattaisi helsinkiläinen punaviherpiipertäjä sanoa mitä tahansa ja onhan hänellä oikeus siihen, mutta nämä miehet eivät olleet kiinnostuneet siitä, mitä joku anniunnikki-pirkkopetteri heistä kommentoisi. Lisäksi heillä kaikilla oli se yhteinen piirre, että he osasivat pitää turpansa kiinni. Niinpä ulkorakennukseen valmistui salattu suuri kellari, jonka lattiassa olevan ovet eräs paikallinen kirvesmies naamioi niin hyvin, että sitä ei ulkopuolinen erottanut. Pirjo ja Pekka elivät säntillistä ja säästeliästä elämää ja käyttivät kuukausittaisesta palkastaan kolmasosan pirtuun, jota kerättiin salaiseen kellariin.

Nimetön kertojamme hyppää runoratsu Pegasoksen selkään ja lentää muutaman kierroksen kauniin nurmeslaisen maalaismaiseman yllä. Lennon aikana kesä vaihtuu talveksi ja talvi kesäksi eräänkin kerran ja kas, Pegasos laskeutuu jälleen Pirjon ja Pekan tontille. Eletään vuotta 2021. Siellähän on takapihalla käynnissä kaivuutyöt ja mukana on paikallinen Pekan tuntema rakennusmestari, joka on suunnittelemassa takapihalle vesi- ja kosteustiivistä toista kellaria. Tai paremminkin holvia.

Mistä on kysymys?

Nimetön kertojamme unohti sanoa, että sen lisäksi, että kanttori-urkuri Pekka on entinen heavybändin mies, hän on myös innokas metsämies ja ampumisen harrastaja. Hän on myös aikaansa seuraava mies ja täällä selkosillakin internet toimii. Sen myötä hän on huomannut, että elämäntapaloukkaantujat ovat lähivuosina aivan oikeasti saamassa aikaan lain, jonka perusteella siviilihenkilöiltä kielletään aseet. Tokihan Pekka tietää, että eivät ihmiset aseitaan luovuta ja niitä saadaan talteen ehkä kymmenen prosenttia, mutta viherpiipertävä valtiovalta voi kuitenkin tehdä sen kiusan, että lopettaa aseliikkeet ja kieltää ampumatarvikkeitten myynnin. Ase ilman patruunoita on pelkkä lyömärauta ja suunniteltuun tarkoitukseensa nähden varsin hyödytön kapine.

Pirjo ja Pekka käyvät keskustelun asian tiimoilta. Koska heillä on vielä töitä ja sen lisäksi velaton talo, jonka lämmitys käy pääosin tuttavien metsänomistajien hakkuilta tehdyllä ylijäämäpuulla, he päättävät ottaa riskin ja ottavat kahdeksankymmenen tuhannen euron lainan. He ottavat lainarahan pankista kokonaan käteisenä. Pankkivirkailija ei ihmettele heidän ratkaisuaan ollenkaan, sillä aika perkeleellisiä aikojahan tässä eletään, eikä digitaaliraha ole mikään varsinainen pysyvä turva.

Pirtunoston kautta hankkimien tuttaviensa kautta ja yleensäkin paikallisten miesten avustuksella Pekka alkaa ostaa ampumatarvikkeita. Mikäli yksi mies ostaisi kymmenillä tuhansilla euroilla patruunoita, se herättäisi epäilyksiä, mutta maakunnan miehet ovat ideassa mukana, ja tajuavat, että tässä satsataan tulevaisuutta varten. Hyvä, että joku on sen sentään hoksannut. Näin ollen Pirjon ja Pekan toiseen, täysin salattuun ja maastoutettuun kellariin aletaan säilöä myös ampumatarvikkeita.

Ja nytpä nimetön kertojamme ottaa taas pyrähdyksen runoratsu Pegasoksellaan ja lentää vuoteen 2028, ja tarkalleen sanottuna Nurmeksen kirkkoon. Maa on muuttunut tämän lentopyrähdyksen aikana melko lailla, Helsinki, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa eritoten kantavat EU:n määräämää vastuuta Välimeren yli tulleista muuttajista, joille EU sitten päätti tehdä sen mitä uumoiltiinkin eli laskea ne kaikki elätettäväksi.

Tämän myötä tietysti suomalaisten reuna-alueitten elämä muuttui astetta hankalammaksi ja Pekan kohdalla asiaan vaikutti erityisesti se, että Suomen evankelis-luterilainen kirkko muutti toimintansa uskontoon pohjautuvasta kirkosta Yleiseksi Hyve- ja Suvaintovirastoksi. Tällöin ei enää tarvittu jumalanpalveluksia, ja 58-vuotiaalle Pekalle ilmoitettiin, että palveluksianne ei enää tarvita. Pekan tilalle suvaintotoimituksia varten hankittiin nurmeslainen harrastelijarap-artisti Wankman, ikää 19 vuotta.

Pekkaa tosin pyydettiin osallistumaan Nurmeksen kirkossa pidettävään siirtymäseremoniaan, jossa hänen haluttiin vielä soittavan uruillaan Ultra Brata. Pekka totesi, että mikä ettei, hankki itselleen siirtymäseremoniaan sähkövahvistetun mandoliinin sekä mikrofonin ja seremonian aluksi soittaa ja laulaa pläjäytti vanhan perinteisen suomalaisen härskin kappaleen ”Voihan PojanPerkeleet”, jonka jälkeen hän, edelleen mikrofoniin lausuen totesi, että te voitte pitää yleisen hyve- ja suvaintotunkkinne ja tunkea sen pimeään paikkaan poikittain.

Viimeisen työtehtävänsä ja jälkeensä jättämän suvaitsevaisen kaaoksen taakseen jätettyään Pekka ajeli autolla kotiinsa ja ajatteli, että nyt on aika ottaa eläkevakuutus käyttöön. Oli nimittäin selvää, että työt olivat loppumassa Pirjoltakin. Kuntauudistus oli edennyt niin pitkälle, että kuntia ei ollut enää olemassakaan, vaan he asuivat Itäisen Suomen hallinto- ja yleisriistoalueella, johon kuuluivat entiset Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon maakunnat. Vanhustenhuolto oltiin keskitetty niin, että lähin vanhustenhuoltolaitos oli Joensuussa. Se oli Pirjolle liian kaukana, ja alikoulutettuna häntä ei lopetettavista Nurmeksen yksiköistä sinne enää palkattaisikaan.

Tilanne olisi heidän kannaltaan näyttänyt äkkiseltään varsin pahalta, mutta valtio auttoi heidän eläkevakuutustaan sillä, että se päätti tehdä Suomesta terveen yhteiskunnan ja rajoittaa alkoholin käyttöä entisestään. Keskiolut poistettiin kaupoista, ja Alkoja oli Itäisen Suomen hallinto- ja yleisriistoalueella ainoastaan Joensuussa, Kuopiossa sekä Mikkelissä. Lisäksi oltiin otettu uudestaan käyttöön vuonna 1970 poistettu viinakortti tiukoilla ostorajoituksilla. Viinan myynnistä menetettyjä verotuloja paikattiin haja-asutusalueverolla, jonka perusteella kaupunkien ulkopuolella asuvien ihmisten verorasitus oli 8 – 12% enemmän kuin taajamissa asuvien.

Tämän lisäksi samana vuonna 2028 oli Suomessa kielletty kaikki yksityisaseet. Ihmisiä vaadittiin luovuttamaan aseensa valtiolle hävitettäväksi ja vaatimus saavutti varsin suurta menestystä, sillä jopa kaksi prosenttia aseista luovutettiin viranomaisille. Suomi oli siis täynnä laittomia aseita, mutta luonnollisesti valtiovalta lopetti asekauppojen toiminnan. Jos ei ollut ammuksia, ei aseillakaan tehnyt mitään.

Näin ollen kyseisenä vuonna 2028 Pirjo ja Pekka Läsänen päättivät ottaa eläkerahastonsa käyttöön.

Nimetön kertoja lentelee runoratsullaan Läsästen tontin yläpuolella ja huomaa, että he ovat rakentamassa tontilleen noin viidenkymmenen neliön lisärakennusta. Ja sen jälkeen nimetön kertoja lentää pari vuotta myöhemmin erään lähistöllä olevan postilaatikon luo, poimii sieltä Ylä-Karjala-lehden ja bongaa otsikon:

PAIKALLISET PIENYRITTÄJÄT PITÄVÄT KYLIÄ HENGISSÄ

Ja kas, siinähän kerrotaan Pirjon ja Pekan tontilleen perustamasta Pirjon ja Pekan Pullapuodista. Puodissa myydään jutun mukaan mainiota pannukahvia ja itse tehtyä pullaa. Pullapuodilla on mainio menestys ja sinne tullaan asioimaan aina Nurmeksen keskustasta, Lieksasta, Valtimolta ja jopa Joensuusta saakka. Haastattelussa Pirjo Läsänen kertoo:

-Inhimillinen ote ja asiakkaan arvostus on työmme ehdoton perusperiaate. Kaikki tarjoamamme tuotteet ovat myös itse tehtyjä, eikä puotimme kuulu mihinkään suureen ketjuun. Näkisin, että tyytyväisten asiakkaittemme puskaradiossa kertomat viestit hyvistä kokemuksistaan ovat se perussyy, miksi yrityksemme menestyy.

Ylä-Karjalan jutussa kerrottiin myös Pirjon ja Pekan Pullapuodin tarjonnasta:

- Kahvi, pannulla keitetty

- Kahvi ja pulla

- Kahvi ja munkki

- Kahvi ja karjalanpiirakka

Toimittaja jätti kertomatta sen, mitä puskaradio kertoi eli Pirjon ja Pekan Pullapuodin varsinaisen tarjonnan:

- 0,33 litraa pirtua

- 0,5 litraa pirtua

- 1 litra pirtua

- 10 litran kanisteri pirtua

- .22-kaliiperin patruunat

- .222-kaliiperin patruunat

- .243-kaliiperin patruunat

- .308-kaliiperin patruunat

- 9x19-kaliiperin patruunat

- 7,62 x 39-kaliiperin patruunat

- 7,62 x 53R-kaliiperin patruunat

- 30 – 06- kaliiperin patruunat

- 12/70 haulikon panokset

- 12/76 haulikon panokset

- muut patruunat erikoistilauksesta

Haastateltuaan ja otettuaan valokuvan suloisesta ja pullantuoksuisen perusmummon näköisestä Pirjo Läsäsestä toimittaja palasi Nurmekseen mukanaan ”neljä pitkää pullapitkoa” eli neljä litran pulloa pirtua. Lisäksi hänellä oli metsästystä harrastavalle miehelleen tuotavana kolme rasiaa .222-kaliiperin patruunoita. Varsinaista mainostusta Pirjon ja Pekan Pullapuoti ei itselleen kaivannut, varsinaiset tuotteet kävivät kaupaksi muutenkin,  mutta he olivat huomanneet, että lisääntyneen puskaradion maineen myötä jopa kahvin ja pullan myyminen alkoi muuttua tuottavaksi. Luonnollisesti paikalliset kuluttajat halusivat tukea yrittäjää, joka tarjosi ihmisille tarpeellisia kulutushyödykkeitä.

Nimetön kertoja lentää runoratsulla Nurmeksen keskustaan, poliisiasemalle, joka tosin ollaan puolen vuoden kuluttua lopetettamassa ja siirtämässä Joensuuhun. Runoratsu laskeutuu nimismies Toivo Röhnösen toimistoon, johon on tullut asioimaan ylikonstaapeli Terhi Tirpstén. Tirpstén on hyvin huolestuneen näköinen. Röhnönen kysyy häneltä:

- No, mikäs erinomanen nyt on?

- Minä vaan tätä Pirjon ja Pekan Pullapuotifirmaa ajattelin. Kun eihän tuolla hornan perseessä tommonen kahvila voi pärjätä niin hyvin kuin se kaikkien tietojen mukaan pärjää. Sitähän pitää kaksi työtöntä, joille ei edes eläke vielä juokse. Ja mitä minä vähän katselin kauppatiedostoja, niin se firma tilasi viime viikolla kaksituhatta tyhjää muovipulloa. Täähän haiskahtaa pimeältä viinanmyynniltä. Ja tiedä piru vie mitä muuta ne myyvät.

Nimismies Röhnönen katseli hetken aikaa ylikonstaapeli Tirpsténiä ja kysyi sitten:

- Niin sinähän tulit tänne sieltä Suur-Helsingin poliisipiiristä?

- No sieltähän minä.

- Tykkäätkö sinä olla täällä?

- No usko huviksesi että tykkään. Se Suur-Helsinki on lähinnä semmosta siirtomaasotavyöhykettä nykyisin.

Nimismies Röhnönen raapi päätään, mietti hetken ja sanoi sitten:

- Niin. Me kun ei asuta siellä siirtomaasotavyöhykkeellä. Ensinnäkin Suomi on nykyisin pelkkä Euroopan Takahikiä. Ja me asutaan sen Takahikiän yliverotetulla Perähikiällä. Meistä ei välitä kukaan. Meiltä viedään kaikki. Brysselille on aivan sama, vaikka me kuoltaisiin nälkään. Mutta täällä asuu kuitenkin ihmisiä. Ja ihmisillä on tiettyjä tarpeita. Ja jos ne tarpeet saadaan tyydytettyä paikallisten ihmisten voimin, niin mehän katsomme sitä läpi sormien. Jos Helsinki haistattaa meille paskat, niin emme mekään Helsingistä enää perusta. Emmekä varsinkaan noudata sen lakeja. Lähdetäänpäs käymään siellä Pirjon ja Pekan Pullapuodissa. Ne on meinaan ihan mukavia ihmisiä.

Poliisit siirtyivät virka-autoon, jota puolen vuoden kuluttua ei Nurmeksessa enää nähtäisi ja ajoivat parikymmentä kilometriä syrjäkylälle, jossa Pirjon ja Pekan Pullapuoti sijaitsi. Poliisiauto kurvasi pullapuodin eteen ja puodin kuistilla istuva Pirjo Läsänen morjesti autoa. Hänellä oli käsissään AK – 47-rynnäkkökivääri, jota hän samalla puhdisti. Tirpstén sanoi:

- Mutta hei, tuohan on…

Röhnönen vastasi:

- Ei ole. Näkyjä näet.

Tämän jälkeen nimismies sanoi Pirjolle:

- Pistäpäs Pirjo minulle ja nuoremmalle kollegalleni kunnon kupilliset kahvia ja munkit päälle. Sitten voisit pistää minulle mukaan vietäväksi yhden pullapitkon ja kaksi rasiaa järeämpiä piparkakkuja.

Pirjo tarjosi kahvit ja munkit ja laittoi sen jälkeen nimismiehelle pöytään litran pullon pirtua ja kaksi rasiaa 7,62 x 53R-patruunoita, todeten, että talo tarjoaa. Sitten hän katsoi ylikonstaapeli Tirpsténiä ja kysyi:

- Saisikos teillekin olla jotain erikoistuotetta?

Tirpstén katsoi nimismiestä kysyvästi ja nimismies vastasi:

- Niin. Näillä selkosilla eletään vähän omilla tavoillaan. Helsinki on kaukana. Bryssel on vielä kauempana. Ne pystyvät ehkä hidastamaan elämää, mutta eivät estämään.

Tirpstén totesi:

- Jaa, no ehkä minäkin ottaisin semmosen puolikkaan pitkon. Napsaahan minullakin suu aina aika ajoin. Eikä sinne Joensuuhun jaksa asian tiimoilta aina ajella. Eikä oikein poliisina viitsikään.

Poispäin ajaessaan nimismies Röhnönen kysyi nuoremmalta kollegaltaan:

- No, oliko firmassa sinun mielestäsi jotain häikkää?

Tirpstén vastasi:

- Ehkä jonkun muun mielestä. Mutta eihän hänelle tarvitse asiasta kertoa. Alan tykätä päivä päivältä enemmän työstäni täällä syrjäseuduilla. Harmi vaan, että joudumme pian siirtymään kaikki Joensuuhun.

Röhnönen katsoi Tirpsténiä ovelasti ja totesi:

- Emme välttämättä joudu. Voi olla, että saamme olla täällä. Univormu vain saattaa vaihtua, eikä Helsingin käskyjä enää noudateta entistäkään vertaa. Katsotaan nyt.

Poliisikaksikko ajoi kohti Nurmeksen poliisiasemaa ja nimetön kertojanne lentää Pegasoksellaan Pirjon ja Pekan kotipihalle. Niin, sehän onkin vappuaatto. Vuonna 2030. Siinähän he istuvat pihalla. Pirjo ja Pekka. Asiakkaat on palveltu ja pariskunta istuu saunatauolla. Pekka toteaa Pirjolle:

- Oli se vaan hyvä, että me aikanaan älyttiin sijoittaa asianmukaiseen eläkesäästämiseen.

Pirjo vastasi:

- Oli niin. Vaan eiköhän kulta mennä takaisin löylyihin?

- Mennään vaan, kulta.Hauskaa ja rauhallista vappua kaikille lukijoille.

35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä,

Kyllähän se suunitelma B on aina hyvä olla olemassa.

Varsinkin kun eurostoliitton suunitelma etenee ihan aikataulussa:

1) Ajetaan (hyödyllisten hölmöjen) talous kuralle
2) Laitetaan pystyyn taakan-, eiku, rikkaudenjako mekanismi
3) Maksetaan hyväuskoisille hölmöille takaisin osa heidän EU:lle maksamia rahoja vain jos he osallistuvat kohtaan 2, koska sääntöjä pitää noudattaa.
4) Hölmölän talous lähtee ennen näkemättömään nousuun kaiken peräpohjolaan raahatun rikkauden johdosta, eiku hyppää kohtaan 1

Rauhaisan Wapun toivotukset sinne Suomeenkin,
Tommi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tommi ja kiitos kommentistasi. Kohdat 1 – 4 ovat tylyjä, mutta valitettavasti varsin paikkansa pitäviä. Itselläni on pelko erään elämäntavan lopusta. Näyttää siltä, että kansa haluttaisiin ajaa kanahäkkeihin radan varteen ja tuon rikastuksen myötä rakentaa ghettoja, joita ei saa sanoa ghetoiksi. Itse pääsin aikanaan Helsingistä pois ja takaisin en mene kuin kilon kappaleina. Suomi on polarisoitumassa. Kymmenen kilometrin harppiympyrä yliopistojen ympärilla haaveilee. Suomi sen ulkopuolella tekee. Mutta se harppiympyrä määrittelee sen, mikä on oikein.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, noihan se menee.

Yksi syy varmaan on minä- ja instant gratification -keskeisen ajattelun lisääntyminen. Koska Tyyne-Pettri haluaa niin se on Oikein ja joka muuta ajattelee on inhottava rasisti-fasisti.

Ja valitettavasti nämä äänekkäimmät pääsevät määrittelemään sen virallisen totuuden joka edelleen uppoaa suurimpaan osaan hallintoalamaisista.

Tommi

Anonyymi kirjoitti...

Mainio konsepti. Mutta tokihan Läsästen pariskunta oli sen verran fiksua väkeä, että he ostivat Silvennoisen vanhaisännältä ison satsin ohraa jo projektin alkuvaiheessa.

Tämä ohra jalostettiin edelleen Pontikka-Pietikäisen ammattitaitoa hyödyntäen ja suljettiin pikkutynnyreihin korkoa kasvamaan. Vuonna 2028 tarjolla olikin pullapitkojen lisäksi yli kymmenen vuotta kypsynyttä, kotimaista yskänlääkettä.

Janne kirjoitti...

Ykälle taas helkkarin iso kiitos... juttua sai taas lukea naurunkyyneleet silmistä valuen. Jos johonkin voi luottaa nykypäivänä, niin se on Yrjöperskeles ja hänen juttunsa. Hauskan vapun toivotuksin Helvinskistä...

Anonyymi kirjoitti...

Hillitysti sain luettua koko jutun, mutta loppukuva pisti hihittämään.

Vappua respan väelle tv:
kevyen it:n kuli Oulusta.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaha! Hauskasti kirjoitettu epämiellyttävästä, jopa pelottavasta aiheesta. Nyt lienee se aika, kun noita pullapuoteja pitäisi alkaa perustelemaan…

Edelliseen liittyen: Tulin vilkaiseeksi, että jokusen vuoden vanhassa rasiassa luki 22€ ja 454 Casull, 20 Cartridges - kuulunevat pullapuodin erityistilattaviin tuotteisiin…

Hyviä ja rauhallisia vappuja kaikille, meidän poppoo on perinteisesti paennut mokomaa hullabaloota metsiin…
Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Itsehän en aselupaa tai minkäänlaista henkilökohtaista tykistöä omista, mutta sellaisille, jotka niitä haluavat harrastaa suon sen kyllä. Metsästys ja tarkkuusammunta ovat oikein suoritettuna erittäin tervehenkisiä lajeja eikä siinä pitäisi ituhipeillä olla mitään nokan koputtamista.

Toisaalta tuonkaltainen dystopia on täysin mahdollinen jos aseenomistajat tai seurat eivät asiasta melua pidä. Ja mitä rikollisuuteen tulee, niin tuliaserikoksista suurin osa tapahtuu laittomilla aseilla, joten nyt pitäis kieltää lailla ne laittomat aseet... Eiku hetkinen...

--Madri

Kenzo kirjoitti...

Itselläni on ollut (köh) ajatuksena jemmata vesitiiviiseen säilytykseen hankkimani dragunov ja liuta luoteja, koska sitä voi sitten käyttää vaikka hirven kaatoon, jos joskus matka lihakauppaan käy liian pitkäksi. Helsinki ei vielä ihan maailman metropoli ole, joten siellä vähemmällä rikastuttamisella kantaväestöön nähden saadaan aikaan nopeammin tuhoa. Toivokaamme uudelta hallinnolta enemmän logiikan hallinnan osaamista, niin ei dragunovia tarvita muuta kuin maaliharrastustoimintaan. Kiitos kuitenkin mukavasta kirjoituksesta näin Vapun alla.

Klara Vappen

-Kenzo

Becker kirjoitti...

Pankkien uusin eläke/kusetusmuotohan on tuo kotinsa kanittaminen, eli omistusasuntosi muuttuu pankin omistusasunnoksi. Eläkeläinen elää leveästi ja perilliset perivät pitkän nenän.


Taidanpa lomilla käydä moikkaamassa Pirjoa ja Pekkaa.

Nuorempana vappua juhlittiin kolme päivää putkeen ja käytiin Mantalla uimassa sekä naureskelemassa punikkien marssille. Nykyjään riittänee Jallukola emännän kanssa.

Vapuntoivotukset sinne respan väelle täältä Absurdistanista.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa Vappua.

https://www.youtube.com/watch?v=tp3agAWqfc4

-aNo:)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tommille, Anolle, Jannelle, Kevyen it:n kulille Oulusta, Rikulle Raunioilla, Madrille, Kenzolle, Beckerille ja aNo:lle & kiitos kommenteistanne.

Tommi: Nythän mediassa on kirjoitettu muutama suht järkeväkin teksti tästä äänekkäästä punavihreästä kuplasta joka saa itsensä erittäin hyvin kuuluviin ja esitetty kysymys, että mahtaakohan tuo kupla muodostaa perussuomalaisesta Suomesta kuvan ihan puhtaasti omien mielikummitustensa perusteella. Johon sitten HS reagoi ja kirjoitti että ” perussuomalaisista on tullut ainoa poliittinen ryhmä, jota ei sovi arvostella”:

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1430193891170

Kumis kirjoitti asiasta tuoreeltaan:

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2015/04/kari-huhta-ja-median-korruptio.html

Ano: Joo, mainittiinhan kirjoituksessa pullapuotiin tilatut muovipullot. Suomalainen perinneosaaminen kunniaan. Joku aika sitten poliisi totesi jossain uutisessa suorastaan kaiholla, että kun niitä tiputtelijoita ei enää oikein tahdo löytyä.

Janne: Kiitokset. On tuo aika vaan kummasti hulahtanut tämän blogin parissa. Kirjoitus on nro 604 ja blogi on ollut läjässä jo kahdeksan vuotta. Mutta tosiasia on, ihan ilman huumoria, että ei kaikki ihmiset jaksa tehdä töitä 65 – 68-vuotiaaksi ja moni heistä joka jaksaisikin, ei saa siihen mahdollisuutta. Ja he ovat sitten väliinputoajia.

Kevyen it:n kuli Oulusta: Ja pullantuoksuista vappua sinnekin.

Riku Raunioilla: Niin kuin Jannelle totesin, maassamme ollaan jatkuvasti ”pidentämässä työuria” (joskaan ei alkupäästä, sillä siinä päässä työelämään siirtymistä pitkitetään tutkintopöhöllä) ja osa ihmisistä vaan ei pysty siihen. Sitten kun liiton rahat loppuu, edessä on pitkä kituuttaminen ennen kituuttavaa eläkettä. Pullapuoti on yksi vaihtoehto. Valtiolla kun ei riitä rahat kuin elintärkeisiin tarkoituksiin ja ne eivät puhu suomea. Ja ne, jotka puhuvat, istuvat toimistoissa. Ei nuo casull-paukut näemmä niin kalliita olleetkaan, kuin uumoilin.

Madri: No ampumista parempaa terapiaa en keksikään. Siinä kun ei ajattele mitään muuta kuin sitä laukausta. Metsästys taas on toisenlaista hermolepoa. Niin kuin on monesti todettu, eivät tavalliset miehet aseitaan luovuta, jos eivät niillä kerran ole mitään töpeksineetkään. Oikeudentaju ei vaan kerta kaikkiaan anna myöten.

Kenzo: Ai että Dragunov? Täytyy sanoa, että pistää hieman kateeksi. Sehän on kaliiberia 7,62 x 53R, joten hirvi tottelee sitä kyllä ihan varmasti. Mitä uusi hallitus tekee, jää vielä nähtäväksi. Itse olen hieman pessimistinen, mutta ei vielä viskota kirvestä järveen. Klara vappen och själva vatten.

Becker: On tuossa kanittamisessa oma logiikkansa, varsinkin jos on vähän leväperäistä jälkikasvua. Jokainen sukupolvi ryypätköön omiaan. Me molemmat olemme sitä ikäpolvea, että muistamme ajan, jolloin vappumarssi oli oikeasti tapahtuma. Oli sitten puoluekanta mikä hyvänsä. Nulikkana tietysti mukavinta vappuna oli ampua näppiritsoilla krapulaisten ihmisten pitämiä vappupalloja.

aNo: Ja hauskaa, sekä tietysti rauhallista vappua sinnekin päin.

Kenzo kirjoitti...

54R. :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kenzo. Juu, just näin. Nyt tuli sotkettua omat ja vieraat patit.

korpisoturi kirjoitti...

Ykä se sivalteloo piiskatykillä huumoripanoksilla. Mistä sä niitä latailet?

Tuli mieleen, että aikoinaan sotien jälkeen tehtiin niitä asekätköjä. Löytysköhän jostakin vielä sellasia? Tai jospa ne kaikki jalkaväkimiinat ei oliskaan tuhottu. Voi olla, että tulee tarvetta niille.

Pullapuotia täytyy alkaa harkita.

Castor kirjoitti...

Hauskaa Vappua Ykälle ja kumppaneille!

Suunnitelma B:n toteutti myös runsas vuosi sitten "eläkeelle" jäänyt kaverini, joka oli ollut ikänsä ulkomaisten yritysten palkkaamana Aasiassa, eikä Englannista ollut oikein kertynyt eläkettä. Eli perusti lontoolaisen mallin mukaan Lobster & Steak Housen (Lontoossa se on "Lobster & Burger" (muistaakseni), mutta niitä on siellä jo kuusi).

Idea on yksinkertainen: kaverini tarjoaa 600g Vancouverin hummeria tai vaihtoehtoisesti 400g Aussi-ribeyeta hintaan RMB 200 (n. 30 euroa) ravintolassaan (+ samaan hintaan side orders, ranskalaiset,salaatti tai riisi ja salaatti). Siinä on periaattessa koko ruokamenu, viinejä ja olutta on tietysti eri hintaan. Olimme siellä syömässä eilen, paikka oli täynnä ja varaukset on tehtävä n. kuukautta ennen. Jonoa oli sellainen 50 henkeä, joilla ei ollut varauksia.

Shanghaissa syövät sekä ulkomaalaiset että paikalliset käytännöllisesti katsoen joka päivä ravintolassa, toisin kuin Suomessa (enkä nyt tarkoita firman järjestämää lounasta, vaan nimenomaan illallista). Hyvät ruokaravintolat ovat useimmiten täynnä.

Ei varmaan kylläkään toimisi Suomessa, mutta kerroinpahan kuitenkin. Lontoossa toimii, hinnat samat (GBP 20), mutta pihvin sijasta vaihtoehtona on siis hampurilainen, josta en tuota hintaa maksaisi...

korpisoturi kirjoitti...

Castorille: aikoinaan mäkin kiertelin tuota Aasiaa reppuselässä. Yleensä elämä lutviutui käytänössä, kun ei siellä ollu liikaa sitä säätelyä. Korruptiosta en tiedä.

Kerran aamuyöstä klo 3 Saigonin kadulla hortoilessa kyselin, että saisko oluen? Pieni hetki, niin mulla oli iso olutpullo kädessä ja juttuseuraakin löyty.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille ja Castorille & kiitos kommenteistanne sekä tietysti hauskaa vappua.

Korpisoturi: Ei kun tankki se on. Näitä nyt yksinkertaisesti aina vaan tupsahtaa päähän. Sinänsä, niin kuin olen aikaisemminkin sanonut, minulla ei ole tarkoitus kirjoittaa huumoria, vaan kerron asioista ja näkemyksistäni omalla tavallani. Luulen, että ei kaikkia asekätköjä vieläkään ole löydetty. Missähän kunnossa vaan pyssyt lienevät? Jalkaväkimiinoissa on tietysti se hyvä puoli, että niitten tuotannon saa kyllä nopeasti taas pystyyn, jos tarve on. Aasiassa kun en ole koskaan käynyt, niin siitä en pysty mitään sanomaan.

Castor: Ei muuta kuin lyckaa kaverillesi. Vaikuttaa, että homma pelittää. Itse voin tunnustaa, että en edes muista, milloin olen syönyt viimeksi ravintolassa. Jotenkin vaan tykkää syödä kotona tehtyä ruokaa. Mutta jokainen tavallaan ja tyylillään.

korpisoturi kirjoitti...

"Ei kun tankki se on."

No tankki hyvinkin, mutta se miehinen huumori, jota jotku naisetkin viljelee on pelastanu Suomen vaikeissa paikoissa.
Armeijassa opin, että jos vituskäyränä on korkea, niin pieni huumori saa suomalaisen sotilaan kestämään vielä vähäsen lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Pirjon ja Pekan kannattaa ehdottomasti ottaa epäluulojen hälventämiseksi myyntiartikkeleiksi myös luomujauhot, luomuryynit, luomuliha, luomumarjat, luomuhillot, kotimaiset luomuhedelmät, luomumehut, luomujuurekset, luomuvihannekset, luomuyrtit kuivattuna ja osan vuodesta tuoreena…

Lisäksi Pirjon ja Pekan kannattaa käyttää raskaasta ammattirikollisuudesta tuttua kilpimiessysteemiä. He eivät itse koske laittomiin myyntiartikkeleihin, hallussapidä, välitä tai keskustele niistä. Jos joku kysyy jotain niin enintään sanovat että eivät ole koskaan kuulleetkaan. Toi Matti tossa on kuitenkin noista huhuista ja juoruista paremmin perillä että ehkä kannattaa kysyä siltä.

Mehustamo-hillostamo luonnollisestikin tarvitsee paljon sokeria, erilaisia astioita pulloista purnukoihin, ruostumattomasta teräksestä valmistettuja keittoastioita, jäähdytysjärjestelmiä ja vaikka mitä. Ihan silleen verovähennyskelpoisesti.

Luomulihassa kannattaa sitten huomioida se, että jos esim. hevosen paistimötikät näyttävät erehdyttävästi hirvenlihalle niin se johtuu vain siitä, että luomuliha eroaa tehokasvatetusta. Sama pätee teereltä näyttävään kalkkunaan, sorsan näköiseen kanaan, peuran näköiseen lampaanlihaan, metsolta vaikuttavaan luomuankkaan…

Jumalan siunaamaa kevääntuloa kaikille - sukellusvenehavainnoilla tai ilman.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät vaput Perskeleen residenssiin. Tämä juttu olikin oikein makoisa näin vapun alkuun.

Ja vielä enemmän hörötytti kun muistutit tuosta jutusta persuista ryhmänä jota ei parana arvostella.

Tuossa tilanteessa varmaan kannattaisi ohjata se palaute henkilökohtaisesti sinne Hesarin tai Sanoma Median ylemmille tahoille, jos sieltä kerran on tullut tuollaista lehdistönvapautta rajoittavaa ohjeistusta.

Persujen puoluetoimistossa moista on varmasti toivottu jo yli neljä vuotta, mutta eipä niitä ole ennenkään taidettu vakavasti ottaa, joten miksi ihmeessä muka nyt.

- lihapuhe

WH kirjoitti...

Tämä oli taas taattua tavaraa.
Mutta nyt pitää lähteä lataamaan illan harjoituksiin pari sataa piparia. 9mm

Itä-Suomessa tavaraa kulkeutuu rajan yli aika näppärästi.
Tuli sitten millainen kieltolaki tahansa.

Hauskaa Vappua Perskeleille.

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on nähtävä,vasemmistoliitto esitti Sipilälle vaativansa lisää maahanmuuttoa ja lisää velkaa!Nämä jos pääsee päättämään,niin pullapuodit ovat piankin tarpeen,Arhinmäki tosin yritti samoilla argumenteilla voittaa vaalit-ja kuinkas sitten kävikään...
Valitettavasti samaa ajaa koko vihervasemmisto kokoomuksen ja keskustan vasemmistolaitojen tuella,vaikkei yhtä avoimesti.
Perussuomalaisten vastaukset olivat muuten ihan asialliset,jos ei Sipilä hyväksy niitä,niin persuja ei taaskaan tosissaan edes haluta hallitukseen.
Mutta hyvää vappua niin Ykän toimistoon,kuin kommentoijillekin.Oma vappu menee kolmikolla minä,sauna ja Black Velvet.Muu perhe muualla,saa naatiskella vielä ihan laillisesta joskin tyyriistä kanukkiviskistä.Kissan kanssa arvuuttelemme,sataako vettä,lunta vai räntää.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

No tää oli kyllä hilpeä. Vaan kyllä pistäisin bensiiniä ja etenkin dieselöljyä jemmaan. Voi olla lähitulevaisuudessa varsin pätevä myyntiartikkeli.

Tuossa taannoin hihitin kun kollega oli tilannut itselleen kylmävaunun. Ja pahuksen kylmäkonetta varten 2x300 litraset tankit.
Mitähän lie miehellä mielessä kun kylmäkone vie mantereen retkellä ehkä 50-60 litraa.....

Ja laillista on. Khyllä kylmästimessä pitää naftaa olla, ettei kala kiehu kärryyn.

Alkaa muuten olla aika jännää. Täällä Honningsvåg:ssa bongasin kylän läpi ajaessa heti 5 kpl rikkautta. Kuinkahan pohjoiseen lienee jo rikkaus levinnyt.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille, Anolle, Lihapuheelle, WH:lle, Veskulle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Totta puhut. Sotimaan en onneksi ole joutunut, mutta armeijassa sopivan tyhmä vitsi kyllä lievensi varusmiehelle niin perin tuttua kestovitutusta.

Ano: Juu kyllähän tätä ns. tehostettua eläkevakutusmallia voi tehostaa vielä lisää, ja tuossahan tulikin jo de luxe-versio. Hyvää kevääntuloa sinullekin. Meillä ei ole nähty epäilyttävää lento- eikä vedenalaistoimintaa, mutta epäilyttävää maanalaistoimintaa taas sitäkin enemmän. On tiämmä tulossa paha myyrävuosi.

Lihapuhe: Ja antoisaa vappua myös omaan residenssiisi. Tuosta persujutusta totesi Hommaforumilla vakiokeskustelija Roope niin osuvasti, ettei minulla siihen juuri lisättävää eli:

” Toimittaja ei arvostellut perussuomalaisten politiikkaa, vaan omia olkiukkojaan puolueesta. Toimittaja ei suinkaan valittanut, että perussuomalaisten ajamaa politiikkaa ei analysoida kriittisesti, vaan totesi, että on perussuomalaisten suojelua, jos heitä ei nimitä muukalaisvihamieliseksi ja impivaaralaiseksi. Aivan kuten Ruotsissa journalisti muuttuu muiden silmissä epäilyttäväksi, jos ei automaattisesti käytä ruotsidemokraateista määrettä "främlingsfientlig".

Väite, että "perussuomalaiset ovat ainoa poliittinen ryhmä, jota ei sovi arvostella" ja että se saa "silkkihansikaskohtelua", vaatisi edes jonkinlaisia perusteluja. Samoin se, että "julkisuus on kohdellut ankarasti vain kulttuurieliittiä". Hesarin ja Yleisradion hallitsema julkisuus vai? Ja mitä kautta perussuomalaisten arvostelijat "leimataan osaksi kulttuurieliittiä" kohtuuttomalla tavalla? Hesari on itse nostanut sekä viime vuosina että ihan viime päivinä esille perussuomalaisia arvostelevaa kulttuurieliittiä, ja hyvin on julkisuus maittanut.”

http://hommaforum.org/index.php/topic,100466.msg1871384.html#msg1871384

WH: Kiitokset. Pistähän piparit paukkumaan. Itä-Suomen kohdalla lienee niin, että suurimmassa osassa tupakka-askeja alkaa olla jo kyriiliset kirjaimet. Ja hauskaa vappua sinnekin.

Vesku: Paskalehdethän jo ehtivät mainostaa, että persut ovat ulkona hallituksesta ja ei se kyllä millään muotoa mahdotonta ole. Jotenkin vaan luulisin, että ei Sipilä niin höpelö ole, että haluaisi vasureita enää uuden hallituksen riipaksi. Tuskin vihreitäkään, mutta näyttää siltä, että vihreät erikoistuvat lähinnä siistiin hölmöilyyn, kun taas epäilemättä lähiaikoina Li Anderssonin johtoon päätyvä vasemmistoliitto tulee flirttailemaan entistä enemmän militanttien vasemmistoanarkistien kanssa. Tai no, johan se Arhinmäkikin fanittaa Steen ykköstä. Ja hauskaa vapunviettoa sinullekin. Sinulla on mainio kolmikko kasassa. Itsellä menee vappu kuivin suin. Ja terveiset kissille.

KKi: Joo, tuo polttoainepuoli kyllä unohtui. Sitä dieseliä kannattaisi jemmata. En muista missä näin, mutta jossain näin autossa tarran ”bensiinillä putsataan pensselit, dieselillä tehdään voimaa” ja se oli minusta aika mainio. Minä muuten muistelen, että norskit olivat siirtäneet rikkautta sinnepäin jo 1990-luvun lopulla. Joskus 15 vuotta sitten kävin Kirkkoniemessä ja tuumasin, että missähän helevetissä minä olen, en ainakaan Norjassa.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, näkyyhän Norskit siirtäneen. Kävin Nordvågenista hakemassa turskaa ja kattelin siinä lastaillessani porukkaa.

Näkyi olevan kaiken väristä porukkaa turskaa perkaamassa. Kovasti eräs huivityttö koitti opastaa peruuttamissesa. Koin kuitenkin peilit pätevämmiksi.

Ja eihän tuossa mitään. Kalan perkuu on varmasti Oikeaa Työtä. Toisin kuin toiseustoteemin virka. Ja Norjassahan on pienimuotoinen työvoimapula. Nimenomaan suorittavalla puolella.

Meillä on himpun verran erilainen tilanne. Asiasta voi varmistua vilkaisemalla työttömyyslukuja.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Kalanperkuuhan se vasta oikeaa työtä onkin. Meillä on kyllä puhuttu työvoimapulasta, mutta työttömyys ei kun kasvaa. Vaan tuli vähän googlailtua kuvia sieltä, missä nyt olet ja alkoi vähän polttelemaan, että pitäisi lähteä pyörähtämään jossain vaiheessa siellä Ruijassa päin. Ei ole tullut aikoihin käytyä ja siellä, missä nyt olet, en vielä kertaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miltäs arvon bloggaajasta ja kommentoijista tuntuisi sellainen ajatus, että joku esittäisi joskus avoimen kutsun johonkin mukavaan paikkaan? Vähän silleen, että ei tartte tunnustautua miksikään eikä keneksikään ellei halua, mutta jos haluaa niin just sen verran kuin huvittaa?

Jos tosta Tampesterin kirkonkylältä lähtee vaeltamaan etelään päin mutta silleen turvallisesti, että pysyy kaukana Ratikkakaupungista niin matkan varrella on monta kivaa kesäpaikkaa.

Visavuoressa olisi Kari Suomalaisen piirroksia, vähän kahvilantynkää ja nättiä maisemaa. Valkeakosken Metsäkansassa olisi Ilolan tila joka on etenkin lapsiperheille lysti paikka. Parolan Panssarimuseota ei saa unohtaa ja siellä olisi helppo ja mukava höpertää hyvässä seurassa. Hämeenlinnassa olisi se linna kaikkine komeuksineen… Ja lisää on helppo keksiä ihan vain autonnokkaa ulkoilmalle näyttämällä.

Joku semmoinen avoin tai puoliavoin soheltaminen, missä mahdolliset ulkopuoliset - tai edes paikalle saapuneet - eivät voi varmasti tietää että kuka kuuluu nuivakööriin ja kuka on muu haahuileva turisti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos ehdotuksestasi. Tuo kuulostaa oikein mukavalta, mutta jätän vielä tässä vaiheessa väliin. Toivon, että ymmärrät, etkä loukkaannu.

Castor kirjoitti...

Pari videota, näinhän Suomessa ei tule tapahtumaan, mutta Ruotsissa tapahtui jo vuonna 2005. Meillähän osataan hoitaa asiat niin, ettei samanlaista voi koskaan, milloinkaan käydä Impivaarassa, koska meillä ei ole "riittävästi" säteilyä. Eivät onnistuneet vapaan Uuden Suomen sivuille, siis copy/paste ei toiminut, osataan sielläkin.

Nauttikaa:

https://www.youtube.com/watch?v=Q_hlQ90C-Y8

https://www.youtube.com/watch?v=FWzPw7iN36w

Anonyymi kirjoitti...

https://heartiste.wordpress.com/2015/05/01/norways-200th-national-day-celebration/

Becker kirjoitti...

Nuo Castorin sinänsä mielenkiintoiset linkit olivat siis kymmenen vuoden takaa. Sen jälkeen on Ruotsiin muuttanut noin 100.000 parasiittia per vuosi, joten ongelmat ovat varmasti noista ajoista roimasti eskaloituneet.

Tämän kymmennen vuoden aikana olemme saaneet kokea Sverigedemokraattien kasvun, mutta siitä huolimatta valtaosa maailman naiveimmasta kansasta uskoo maahanmuuttoon ja integroitumisen ihmeeseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Castor & Becker: Ruotsin tilanne on tuttua. Ja se, että ruotsalaiset tunkevat päänsä pusikkoon on tuttua. Sitä minä en vaan ymmärrä, että suomalaisten valtapuolueitten ihmisten on pakko olla tietoisia Ruotsin tilanteesta, ja ne silti ehdoin tahdoin kaipaavat samanlaista. Jos ihminen masokisti on, niin ei siinä mitään. Hakatkoon vasaralla sormeensa, jos se tuntuu hyvältä. Mutta miksi pakottaa kokonainen kansa masokistiksi?

Ano: Jaahah, onnea vaan Norjalle. Näkyihän tuossa kuvassa olevan yksi norjalainenkin…

Unknown kirjoitti...

Moro, olin viime viikon tarkkailemassa meininkiä Tansakassa, enkä sieltä käsin päässyt kirjautumaan googletilille, koska en suostu kertomaan googlelle puhelinnumeroani, joten kommentti tulee hiukan myöhässä.

Pikaisella selailulla tähän ei ole vielä aikaisemmissa kommenteissa puututtu, joten annanpa palaa:

Jälleen kerran erinomaisen ja realistisen tulevaisuuden kuvan silmiinpistävimmän epärealistinen kohta on se, jossa Pirjo ja Pekka muka saavat myydä itse leipomaansa pullaa omista tiloistaan ilman vitunmoisen byrokratian takana olevia pullantuotanto ja -myyntilupia hygieniapasseineen ja vesipisteineen. Ei muuten onnistu! Pirjo ja Pekka pakotettaisiin luopumaan harmaasta taloudestaan (vaikka kirjanpidon ja verot muuten hoitaisivatkin, vrt. esim. über) 100 000 euron uhkasakon kannustamana välittömästi ja terveysviranomaiset sun muut tarkastajat olisivat alituiseen heidän kimpussaan.

Tässä esimerkki tosielämästä: kymnmenisen vuotta sitten Korppoon yhteiskoulun oppilaiden vanhemmat olivat keksineet leipoa pullaa myytäväksi Korppoo - Houtskari lautalla siten, että pullat olivat korissa ja vieressä oli säästöpossu, johon sai laittaa sopivaksi katsomansa summan rahaa pullan otettuaan (lautalla oli kahviautomaatti). Joka aamu lautalle tuotiin uudet tuoreet pullat.

Eräänä päivänä pullakorin tilalla oli lappu, jossa oli kiitokset asiakkaille ja valittelut, että useankin säädöksen rikkomisen johdosta pullanmyyjät olivat joutuneet jonkin sortin vaikeuksiin ja viranomaisten hampaisiin, eivätkä enää voineet jatkaa lauttamatkustajien palvelemista.

Että onnea vaan Pirjolle ja Pekalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MC Tsuhnan Larsvikin chapterille. Ja voi helevata. Taidattepa olla oikeassa. Siihen hygieniapassiinhan se kaatui koko touhu. Sinänsä ihmettelen, että kuinka aikanaan Suomessa on selvitty hengissä tanssilavoilla, marttakerhojen tilaisuuksissa, pilkkikilpailuissa, talkoissa, ampumakilpailuissa ynnä muissa jossa on myyty ehkä makkaraa eikä ole ollut hygieniapassia. Tuossa seuraavassa kirjoituksessani muuten kommentoijatkin ovat laittaneet mainioita esimerkkejä viranomaisvalvonnasta. Käy vilkaisemassa. Noihin kommentissasi mainitsemiin esimerkkeihin olen törmännyt useampiinkin. Varsinkin tämmöisten puoliharrastavien pientuottajien kohdalla, joitten tartteisi hankkia itselleen sellaiset tuotantotilat, että siihen menisi jo useamman vuoden liikevaihto.