sunnuntai 10. toukokuuta 2015

KOLMAS EPISTOLA

Kirjoitin joulukuussa 2013 kaksi juttua nimellä KOOSTE 2007 – 2010 sekä KOOSTE 2011 –2013, joissa tarjosin blogin lukijoille blogiin koottua tiedostavan väestönosan tiedostavaa maailmantuskaa. Näihin kirjoituksiin kommentoi varsin osuvasti mainiota blogiaan pitävä Sandscorpion näin:

Vuosina 2007-2010: "Tiesittekös muuten, että persut ja kaikki muutkin suomalaiset ovat ihan hirveitä natseja?"

Vuosina 2011-2012: "Meidän pitää tehdä näin, noin ja vielä tuollainen vippaskonsti, että saadaan rasismi laskuun ja maahanmuuttajat tuntemaan itsensä tervetulleiksi."

Vuonna 2013 ei ole enää mitään selkeää teemaa, tyyliä tai ohjenuoraa, vaan argumentointi on surrealistista tajunnanvirtaa.

Odotan mielenkiinnolla nähdäkseni, miten se tästä kehittyy, vai onko se saavuttanut lopullisen muotonsa. Fysiikan lakien mukaan entropia tuppaa kasvamaan, joten en oikein keksi, mihin suuntaan tuosta enää pääsisi.

Sandscorpion oli ennustuksessaan oikeassa ja tämän jälkeen tiedostava kommentointi on muuttunut hyvin pitkälti tajunnanvirraksi, jossa toki vaaditaan sitä, että koko kansan tulee kulkea tuon tajunnanvirran mukaan. Laitetaanpas luettavaksi se, kuinka tiedostava väestönosamme haluaa meidän tavallisten ihmisten olevan, elävän ja ajattelevan. Kooste ylettyy  joulukuusta 2013 toukokuuhun 2015:


*

-Vaatii tiedostavan mielentilan, että huomaa asioita ympärillään. Jotkut reagoivat niin, että olenko huono ihminen, jos en huomaa rasismia. Toiset taas kieltävät rasismin ehkä ajatellen, että myöntäminen tekisi heistäkin rasisteja, koska he ovat osa tätä yhteiskuntaa.

Median rakastama ”kansalaisaktivisti” Maryam Abdulkarin vaati rasismin etsimistä ja löytämistä joulukuussa 2013.

*

- Vapaan liikkuvuuden olosuhteissa on sosiaaliturva ja hyvinvointipalvelut pakko avata myös ei-kansalaisille. Jos näin ei tehdä, syntyy Suomeenkin vähitellen etninen ryysyköyhälistö, joka puolestaan rapauttaisi vähitellen koko yhteiskuntajärjestelmämme.

- Rajojen sulkeminen ei enää ole taloudellisesti tai inhimillisesti mahdollista.

Anna Kontula vasemmistoliitosta jakoi kansalaisille taloudellista osaamistaan ja pyrki omalta osaltaan rapauttamaan koko yhteiskuntajärjestelmämme joulukuussa 2013.

*

- Siirtolaiset ovat Suomessa alihyödynnetty voimavara.

- Tänään keskiviikkona 18. joulukuuta vietetään kansainvälistä siirtolaisuuden päivää. Päivä on juhlimisen arvoinen, sillä koko yhteiskunta voi parhaimmillaan hyötyä siirtolaisista.

- Ihmisten jokapäiväiset kokemukset siirtolaisista ystävinä, naapureina ja kollegoina voivat olla hyvinkin myönteisiä.

- Parlamentaarikoilla on velvollisuus aistia yhteiskunnan ilmapiiriä, torjua vihapuhetta ja tehdä kaikkensa suvaitsevaisuuden lisäämiseksi.

- Siirtolaiset tuovat lisää dynamiikkaa ja elinvoimaa ikääntyvään Eurooppaan.

Anne-Mari Virolainen kokoomuksesta käytti voimakkaasti konditionaalia joulukuussa 2013.

*

- Suomen kansantalous tarvitsee lisää maahanmuuttajia.

Juhana Vartiainen, sekä demareitten että kokoomuksen Jeesus jeesusteli sitä samaa mitä ennen sitä ja sen jälkeenkin tammikuussa 2014.

*

- Silloin ennakkoluulojemme muureihin avautuu ihmisen kasvojen kokoinen aukko. Se avautuu jos me yhdessä haluamme nähdä toisiamme, naapurejamme ja myös maahanmuuttajia. Silloin lapset ja vanhukset, somalit ja suomalaiset, homot ja heterot, muslimit ja kristityt, silloin he kaikki voivat kulkea kaduillamme ja kortteleissamme ilman pelkoa.

Irja Askola, Helsingin piispa avasi ennakkoluulojemme muuriin ihmisen kokoisen aukon tammikuussa 2014. Saman vuoden syksyllä maahanmuuttajat todellakin kohtasivat suomalaiset ilman pelkoa ja ilmoittivat näin tajunneensa saarnan ytimen.

*

Ruotsin kokoomusnuorten ensimmäinen varapuheenjohtaja haluaa puhdistaa Astrid Lindgrenin tunkkaiset arvot

Rasmus Törnblom, maltillisen kokoomuksen nuorisoliiton (MUF) ensimmäinen varapuheenjohtaja kirjoittaa Svenska Dagbladetin artikkelissa lastenkirjailija Astrid Lindgrenistä, jonka tarinat eivät Törnblomin mukaan ole hyväksyttäviä monikulttuurisesta ja queerpoliittisesta näkökulmasta.

Törnblomin mukaan menneisyyden säilyttäminen – mikä tässä tapauksessa tarkoittaa Astrid Lindgrenin kirjoja – on epätervettä, koska se naamioi muukalaisvihamielisyyttä ja tunkkaisia arvoja. Nyt on hänen mielestään aika pohtia mitä Astrid Lindgren kertoisi meidän ajastamme. Törnblom tarkoittaa että jos Astrid Lindgren kirjoittaisi tarinoitaan nykyaikana, olisi Vaahteramäen Eemeli muslimi, Ronja Ryövärintytär lesbo, Peppi Pitkätossu normikriittinen radikaalifeministi, Pikku Kulkuri olisi yksin maahan tullut afganistanilainen pakolaislapsi nimeltään Sinan ja Veljeni Leijonamieli olisi syyrialaispakolainen. Melukylässä asuisi LGBT-perheitä ja keinohedelmöitettyjä lesboja.

Tammikuu 2014, maa Tornionjoen länsipuolella, kutsuttu joskus Ruotsiksi, nykyisin Absurdistan.

*

- Julkisessa puheessa esiintyy usein vaatimus yhteisen suunnan löytämisestä Suomelle. Meillä elää edelleen perinne, jossa "laaja kansallinen yhteisymmärrys" on arvo sinänsä.

- Minä puolestani olen käyttänyt tällä viikolla paljon aikaa miettien, miten Suomesta saadaan vielä moniäänisempi ja eläväisempi maa.

- Olennaisin ajatukseni on, että meidän ei pidä pelkästään sietää moninaisuutta vaan suorastaan edistää sitä.

- Suomi tarvitsee ensinnäkin lisää väestöllistä moninaisuutta, vaikka hyvään suuntaan on menty jo jonkin aikaa.

- Avainasemassa on pääkaupunkiseutu, joka kansainvälistyy muuta Suomea nopeammin. Pääkaupunkiseudulla joka kymmenes asukas on maahanmuuttajataustainen. Täällä on yli puolet Suomen maahanmuuttajista, ja keskittyminen jatkuu. Maahanmuuttajien väestöosuus on pääkaupunkiseudulla kolme kertaa suurempi kuin koko Suomessa. Pääkaupunkiseudulla on 160 rekisteröityä äidinkieltä ja 150 kansallisuutta. Noin joka viidennessä pääkaupunkiseudulla solmitussa avioliitossa ainakin toisen puolison äidinkieli on muu kuin suomi.

Alexander Stubb, kokoomus, pohjusti puolueensa vaalitappiota helmikuussa 2014

*

- Maahanmuuton kustannuksista puhutaan ikään kuin ne olisivat vältettävissä olevia kuluja.

- Vielä parempi strategia on kieltäytyä kustannuspuheesta kokonaan ja keskittyä ihmisten oikeuksiin.

- Suomalaisetkin ovat omalla alueellaan suhteellisen uusia tulokkaita. Samalla tavoin ovat englantilaiset vakiinnuttaneet asemansa omalla saarellaan vasta viimeisten tuhannen vuoden aikana.

Teppo Eskelinen, vasemmistoforumin toiminnanjohtaja sekoitti vältettävän ja välttämättömän sekä opetti suomalaisille historiaa helmikuussa 2014

*

- Valittavat edustajat noudattaisivat nykyistä tarkemmin kansalaisten, jopa äänestämättömien, koostumusta.

Jouni Backman, demarit, hypetettyään listavaalien puolesta, helmikuu 2014

*

- Meillä on sellainen outo harha, että kaikkien pitäisi puhua Suomessa täydellistä suomea. Se aika on mennyt jo. Nyt täällä asuu vähän erilaisia suomalaisia, jotka puhuvat erilaista suomea. Siinä ei ole mitään vikaa.

- Kun puhutaan asiakaspalvelusta, suomen kielen oikeakielisyys ei ole se tärkein juttu. Uskon, että viestintätaito ja asiakaspalvelu ovat avainasemassa.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa ulkomailta tulleille sairaanhoitajille suomen kieltä opettava lehtori Maija-Liisa Punta-Saastamoinen teki ”ei-suomalaisista” ”vähän erilaisia suomalaisia”  ja sen lisäksi uskoi voimakkaasti maaliskuussa 2014

(Yrjön välikysymys: jos et osaa kieltä, kuinka voit viestiä?)

*

- Pelon ja uhan korostamisen sijaan on tärkeää lisätä välineitä ymmärtää tämän hetken globaalia tilannetta – ja sitä kautta lisätä toimintaa tasavertaisen kehityksen puolesta. Voisi esimerkiksi pohtia sitä, miten Afrikassa kasvava työvoima voi auttaa harmaantuvaa Eurooppaa.

SPR:n Ei Rasismille-hanke pohti niin Euroopan kuin Suomenkin uuteen taloudelliseen nousuun
maaliskuussa 2014

*

- Vaikka oikeastaan minulle on ihan sama, minkä leiman alla kuljen. Minulle on myös ihan sama, jos joku sossun asiakas, kantasuomalainen tai maahanmuuttaja, sitten saakin vaikka uuden läppärin tai pesukoneen tai vaikka molemmat. Se ei ole olennaista.

- Sen sijaan minua ärsyttävät ihmiset, jotka kulkevat elämässä laput silmillä ja nokka pystyssä kuvitellen, että he ovat omassa erinomaisuudessaan rakentaneet koko elämänsä ihan itse. Silkkaa erinomaisuuttaan jättäneet masentumatta ja pelkällä tahdonvoimalla torjuneet niin työttömyyden kuin päihdeongelmankin.

Emmi Tuomisto, toimittaja, Etelä-Suomen Sanomat, kulki laput silmillä ja nokka pystyssä ja näin osoitti olevansa olemassa maaliskuussa 2014.

*

Arkkipiispa Kari Mäkinen esitti kirkon EU-neuvottelukunnan kokouksessa perjantaina puolueille ja EU-vaalien ehdokkaille vetoomuksen, että vaaleissa ja tulevissa päätöksissä kuuluisi myös niiden eurooppalaisten ääni, joilla ei ole äänioikeutta tai jotka tuntevat olevansa ääntä vailla.

Arkkipiispa Mäkinen korosti puheessaan ihmisten vapaan liikkuvuuden tärkeyttä. Rajojen vartiointiin keskittyvä Eurooppa on heikko Eurooppa.

- Euroopan tulevaisuuden kannalta ratkaisevaa on se, miten suhtaudutaan tänne muuttaviin, erityisesti niihin, jotka tulevat pakolaisina ja turvapaikanhakijoina. Ihmisten vapaa liikkuvuus on eurooppalaiselle rauhan kertomukselle keskeistä.

Arkkipiispa Mäkinen painotti, että äänestäminen EU-vaaleissa on rauhanteko äänioikeutta vailla olevien puolesta.

Kaupunkimedia Aamuset kertoi arkkipiispa Kari Mäkisen kaivaneen termin ”rauhanteko” naftaliinista synkiltä 1970-luvun vuosilta maaliskuussa 2014.

*

- Tällä saan aikaan ainakin sen tunteen, että olen tehnyt jotain. Oman mielenrauhan takiahan tällaisia päätöksiä tehdään.

Eräs Ylen esiin kaivama tyyppi nimeltään Jaakko Mäkikylä, joka kävi turistina Lieksassa ja ei tykännyt siitä, että lieksalaiset eivät tykänneet somaleista ja sen vuoksi tankkasi autonsa Nurmeksessa. Yle todellakin teki tästä uutisen maaliskuussa 2014:


*

Alfredo Jaar on käynyt Suomessa useasti ennenkin. Vuoden 1995 ARS -näyttelyssä hän tölväisi suomalaisia maan nihkeästä maahanmuuttopolitiikasta teoksellaan Miljoona Suomen passia. Turun kulttuurikaupunkivuonna Turun saaristossa nähtiin Jaarin ideoima ympäristötaideteos Rakas Markus.

Miljoona passia odottaa yhä tänä päivänä ottajaansa, moittii Jaar:

- Vuonna 1995 Suomessa oli viisi miljoonaa asukasta. Jos Suomella olisi ollut normaali maahanmuuttopolitiikka, kuten muulla Euroopassa, täällä olisi asunut miljoona maahanmuuttajaa. Nämä ovat puuttuvien maahanmuuttajien passit.

Huhtikuussa 2014 Yle päätti opettaa suomalaisille, että on olemassa joku häiskä nimeltä Alfredo Jaar ja että hänellä oli suomalaisille tärkeä viesti.

*

- Me Tammelat on räikein esimerkki porvarillisten arvoitusten jatkuvasta ujuttamisesta katsojien tajuntaan.

Suomen tuleva pääministeri Paavo Lipponen joskus 1960-luvulla. Me Tammelat oli kerran viikossa esitetty suomalainen perhesarja.

*

Sulje silmäsi hetkeksi ja kuvittele, miltä näytät muiden silmissä. Se ei ole helppoa, koska suurimman osan marinoistasi tuotat nimimerkin takaa.

Näytät surulliselta tapaukselta. Olet keskimittainen, palat helposti auringossa, olet keskivartalolihava ja hiuksiakaan sinulla ei ole niin paljon kuin haluaisit. Kuvissa olet aina se, joka näyttää kärsivän ummetuksesta.

Sinulla on muutama lapsi ensimmäisestä avioliitostasi, mutta ette tule kovin hyvin toimeen. Sinulla on onnen hetkeksi, mutta se johtuu joko viinasta tai Suomen lätkämenestyksestä. Silloinkaan et uskonut, että Suomesta on mihinkään.

Sean Ricks, Ylen kiintiömamutoimittaja toukokuussa 2014 opetti mm. Yle-veroa maksavaa keskivartalolihavaa Yrjöä häpeämään itseään.

*

Voiko tämän taloyhtiön ongelman kääntää vahvuudeksi? "Perusasiat, kuten roskien käsittely eivät ole kaikille selviä"

- Kantasuomalaisillakin on toki opittavaa maahanmuuttajien asumiskulttuureista. Esimerkiksi muualta muuttaneiden usein luonnollisemmasta yhteisöllisyydestä voisi ottaa oppia.

- Vuorovaikutusongelmien ja konfliktien ratkaisemiseksi Pakolaisavun KOTILO-projekti on laatinut naapuruussovittelumallin, jota voi soveltaa monikulttuurisessa asumisen yhteisössä. Kaikkien asukkaiden osallistamisen kautta uudetkin asukkaat oppivat nopeasti taloyhtiön tavat.

- Kotouttamisen on kuitenkin oltava kahdensuuntaista: on tärkeää, että myös suomalaiset toimijat osaavat asettua maahanmuuttajien asemaan ja ymmärtää asioita heidän näkökulmastaan.

Suomen Pakolaisavun Pirkanmaan aluekoordinaattori Timo Karppinen muutti asuntohäiriköinnin voimavaraksi kesäkuussa 2014

*

- Emme voi muistaa lämmöllä maata, missä ihmiset eivät tervehdi toisiaan.

Kertoi eräs Timo Niukkanen heinäkuussa 2014 Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa erään amerikkalaisen pariskunnan todenneen, ja jonka perusteella Ilta-Sanomat puolestaan otsikoi:

Mielipidekirjoitus leviää: suomalaisten outo maneeri ajoi amerikkalaisperheen pois maasta

*

- Naisia sorretaan Ruotsissa saman kaavan mukaan kuin taleban-hallinto teki Afganistanissa.

- On kehitettävä miesvero, jolla miehet kollektiivisesti ottaisivat vastuuta naisten kohtaamasta väkivallasta.

Feministisk Initiativ-puolueen talesperson Gudrun Schyman kertoi julkisesti hahmotushäiriöstään  elokuussa 2014.

*

Pohjoiskarjalaiset tutkijat ja journalistit tarkastelevat yhteistyössä Lieksan somaliyhteisöä.

Koneen Säätiön rahoittamassa hankkeessa on tavoitteena tuoda suomalaiseen maahanmuuttokeskusteluun uutta, positiivista sävyä. Lieksan somaleja tarkastellaan suomalaisen rajaseudun asuttajina ja elävöittäjinä.

- Pattitilanteen purkamiseksi tarvitaan uudenlaisia tapoja, joilla nostetaan esiin niitä positiivisia merkityksiä, joita maahanmuuttajaväestöllä on suomalaiselle yhteiskunnalle, erityisesti paikallistasolta katsottuna.

Itä-Suomen yliopiston tutkija Päivi Harinen otti esille suon, kuokan ja Mohamedin elokuussa 2014. Harinen on tunnettu myös seuraavasta uutisesta:

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Joensuun kaupunginvaltuustossa vihreiden ryhmässä istuvan Päivi Harisen, 58, syytteen mukaisesti törkeästä kavalluksesta. Tuomioksi tuli maanantaina vuosi vankeutta ehdollisena ja oheisrangaistuksena 45 päiväsakkoa, rahassa 2 115 euroa.
Syyte oli 76 000 eurosta, josta ilman juridista avustajaa käräjillä asiaansa hoitanut vastaaja myönsi määrällisesti 60 000 euroa. Käräjäoikeus päätyi tuomiossaan 72 000 euron anastukseen.
Törkeäksi teon tekivät oikeuden mielestä huomattavan suuri summa, teon pitkäkestoisuus ja se, että teossa oli anastettu lähes kaikki äidin rahavarat.

*

- Pakollinen sukupuolivalistus päiväkodissa.

- Työttömyyskorvaus oltava max tasolla ilman aikarajaa (eli kansalaispalkka).

- Koulut ja esikoulut, joilla ei ole HLBT-näkökulma on kielletty.

- Läksyt ja arvioinnit ennen lukiota olisi poistettava.

- Yliopisto-opintojen on oltava HLBT-näkökulmaisia.

- Alaikäisten on voitava vaihtaa sukupuolta.

- Tiedonantovelvollisuus HIV:stä olisi poistettava.

- Positiivista erityiskohtelua olisi sovellettava oikeusjärjestelmässä.

- Mahdollisuus poistaa vankeusrangaistukset tutkittava.

- Kaikille Ruotsissa oleskeleville äänioikeus.

- Vapaa maahanmuutto.

- Toimeentulotuki kaikille laittomille siirtolaisille.

- Naisten pitäisi saada helpommin pankkilainoja huonoille liikeideoille

- Kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa on oltava liha-vapaa maanantai

- Kaikissa peruskouluissa tulisi opettaa feminististä itsepuolustusta

- Ruotsissa pitäisi olla naisten ammattiliiga jääkiekossa

- Kaikki aseet (mukaanlukien pistoolit) lakkautetaan globaalisti

- puolustusvoimat olisi lakkautettava

- Miehet pitäisi uudelleenkouluttaa muuttamaan kulutustottumuksiaan

Feministisk Initiativ-puolueen vaaliohjelmasta, syyskuussa 2014

*

- Te suomalaisessa mediassa pönkitätte fasisteja.

- Suomalaisesta mediasta ja julkisesta keskustelusta puuttuivat maailmanlaajuiset keskustelunaiheet. Myös ylikorostunut kansallinen identiteetti oli häkellyttävä kohdata.

- Toivon keskustelua siitä, että kuka on suomalainen. Silloin kun kansalla tarkoitetaan pelkästään suomenkielistä, valkoihoista, heteroseksuaalista naista tai miestä, silloin lähestymme fasismia.

- Me suomalaiset olemme toisaalta ylimielisiä, toisaalta meillä on helvetin huono itsetunto.

- Meitä on täällä aika vähän. Tänne mahtuisi paljon enemmän ihmisiä. Esimerkiksi Ruotsista tuli mielenkiintoinen maa siinä vaiheessa, kun sinne tuli 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa.

- Nähdään vallankumouksen aamuna!

Suomalaisen tiedostavan median uusi paras kaveri Tiina Rosenberg, syyskuu 2014

*

- Jos tekee tämmöisen kysymyksen, kuka on suomalainen, niin sehän ilman muuta lähtee siitä, että joku ei ole suomalainen. Sehän tarkoittaa, että siinä on pois sulkemisen mahdollisuuksia.

Se sama Tiina Rosenberg, syyskuussa 2014

*

- Tämä on kamalaa, en halua enää asua täällä. En voi nukkua öitäni turvassa.

- Olen viihtynyt kauhean hyvin Hjortsbergassa. Olen tuntenut oloni kotoisaksi ja olin ajatellut jäädä tänne. Minut on otettu niin hyvin vastaan. Kaikki ovat olleet niin kilttejä ja toivottaneet minut tervetulleeksi. Siksi vaalitulos tuli minulle täytenä shokkina. En voi asua täällä enää sen jälkeen.

- Ruotsidemokraatteja äänestävät ovat useimmin matalasti koulutettuja laitapuolen kulkijoita, jotka ovat syrjäytyneet.

- Kukaan ei ole sanonut minulle äänestäneensä heitä. Koulun syysmarkkinoillakin kaikki olivat niin mukavia, mutta nyt mietin, josko kaikki oli vain teeskentelyä.

- Tämä on epämukavaa. Mikä vaanii kulissin takana, keitä he oikeastaan ovat?

Ruotsin Hjortsbergasta pois muuttanut kirjailija Katarina von Bredow. Hän muutti pois Hjortsbergasta, koska neljäsosa kunnan asukkaista äänesti ruotsidemokraatteja.

*

- Kuvittele itä-helsinkiläinen nuori, jonka äiti on matalapalkkaisessa kolmivuorotyössä, koulu loppuu kolmelta ja kotona odottavat vanhentuneet pelikonsolit. Maailmassa, jossa vapaa-ajan vietto perustuu kuluttamiseen ja uusin pelikonsoli maksaisi puoli tuhatta euroa, nuorella on uudenlaiset sosiaaliset paineet ja odotukset.

Helsingin demarinuoret lokakuussa 2014 löysivät syitä sille, miksi mamuporukat hakkaavat suomalaisia.

*

- Eniten palveluiden puuttumisesta ovat kärsineet tähän turvattomaan tilanteeseen syntyneet lapset. Perussuomalaisia heidän kohtalonsa ei luonnollisesti kiinnosta.

Demareitten kansanedustaja Hanna Tainio laajensi suomalaisen sosiaaliturvan koskemaan koko maailmaa marraskuussa 2014. Äänestäjät mielsivät sosiaaliturvan hieman kapeammin, ja pudottivat naisen eduskunnasta vuoden 2015 vaaleissa.

*

- Meillä niin Helsingin poliisilaitoksessa kuin muuallakin Suomessa tämä on ongelma, johon pitäisi saada parannusta aikaiseksi pikku hiljaa. Meillä on aivan liian vähän koko Suomessa ulkomaalaistaustaisia poliiseja.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario ja viestintäyksikön johtaja Juha Hakola toi turvaa suomalaisille kaduille marraskuussa 2014.

*

- ’Nuorisojengeistä’ melskaa vain media. Nämä porukat ovat usein löyhähköjä ja satunnaisia lössejä, joissa niin sanotusti tyhmyys tiivistyy.

- Epäiltyjen tietojen julkaiseminen netissä ja katupartioiden muodostaminen muistuttaa Harrikarin mielestä amerikkalaistyyppistä punaniskameininkiä, joka sopii huonosti Suomen kaltaisen oikeusvaltion kulttuuriin ja oikeusperiaatteisiin.

- Suomessa alaikäiset lainrikkojat ohjataan tuomioistuinten sijaan tai ohella lastensuojelupalveluihin, joissa arvioidaan lapsen yksilöllisiä tarpeita.

- Tutkimusten mukaan sopeutumattomuutta osoittavat nuoret tarvitsevat toki rajojakin, mutta ensisijaisesti monimuotoista huolenpitoa, luottamuksellisia ihmissuhteita ja korjaavia kokemuksia.

Helsingin yliopiston sosiaalityön professori Timo Harrikari kommentoi Helsingin mamuväkivalta-aaltoa joulukuussa 2014.

*

- Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho niputtaa peruspuolueensa ruotsidemokraatien kanssa natsipuolueeksi. Sitä perussuomalaiset eivät ole. Sellaiseen puolueeseen en ole liittynyt. Minulla ei ole minkäänlaista eikä minkään tasoista arjalais-ajatusta. Holokaustia kavahdan, kuten muutkin sivistyneet ihmiset.

Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen kertoi tammikuussa 2015, että ei ollut ottanut selvää siitä, mitä ruotsidemokraatit ovat, mutta halusi kuitenkin ilmoittaa olevansa olemassa.

*

Suomesta tuli monikulttuurinen, asunnoista ei – muslimiperheille sopivia koteja ei juurikaan rakenneta.

Islaminuskoisen kodissa on tärkeää, että naiset voivat välttyä miesten katseilta tarvittaessa. Esimerkiksi ruokaa voi laittaa kätevämmin ilman huivia, mutta silloin keittiön tulee olla suljettu tila. Jos perheeseen tulee vieraita, miesvieraiden olisi ihanteellista käyttää omaa sisäänkäyntiä. Tytöt ja pojat eivät saisi asua samassa huoneessa enää yli 7-vuotiaina.

Helsingin Sanomat toi esille maatamme vaivaavan järkyttävän epäkohdan tammikuussa 2015.

*

- Väestöryhmien välillä syttyvät konfliktit asuinalueilla voivat joskus johtua liian pienistä asunnoista tarpeeseen nähden.

- Esimerkiksi 12-henkisen perheen on vaikea löytää asuntoa, kun isoja perheasuntoja rakennetaan vähän. Liian pienessä asunnossa voi tulla valituksia metelistä tai ruoanlaitosta.

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston asumisneuvonnan johtava sosiaaliohjaaja Anne Kinni kommentoi samasta epäkohdasta tammikuussa 2015.

*


- Euroopassa keksittiin 1800-luvulla nationalismin aate, jonka mukaan valtio, kansakunta ja kansallinen kulttuuri kuuluivat samaan pakettiin, mitä harva oli ennen sitä tullut edes ajatelleeksi.

- Kansallisuusajattelu johti vähemmistöjen sortoon, pakkosiirtoihin ja kansanmurhiin monessa maassa, totaalisimmin Hitlerin Saksassa ja Stalinin Neuvostoliitossa. Viimeksi nationalismin kauhuja saatiin todistaa 20 vuotta sitten Balkanilla.

Ajatusten Vantaanjoki Saska Saarikoski onnistui yhdistämään kansallismielisyyden ja internationaalisen kommunismin tammikuussa 2015.

*

Turun kaupunginvaltuutetulla, kurdimaahanmuuttaja Muhis Azizilla (kok) on tällä haavaa kaksi suurta huolenaihetta: 1) syrjäytymisvaarassa olevat maahanmuuttajanuoret ja 2) eurooppalaisten sananvapausuho.

Azizi pelkää, että yhtälö 1+2 on räjähdysaltis.

- Pilakuvat profeetta Muhammedista satuttavat jokaikistä muslimia. Se voi satuttaa niin paljon, että joku syrjäytynyt, heikosti koulutettu muslimi ryhtyy johonkin, jonka seurauksena viattomia kuolee, Azizi murehtii.

Hän tekee selväksi, että hänen mielestään Tanskan ja Norjan media ja poliitikot ovat omilla provokaatioillaan itse tehneet maastaan terroristien maalitaulun.

- Minä pelkään, että Suomi alkaa kaivaa verta nenästään. Ei kannata leikkiä tulella.

Pieneen vähemmistöön kuuluva turkulainen kaupunginvaltuutettu Muhis Azizi, kokoomus, uhosi valtaväestölle tammikuussa 2015.

*

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki olisi valmis kieltämään niin sanotun koulushoppailun, jossa vanhemmat etsivät lapsilleen jo ala-asteella kouluja, joissa esimerkiksi oppimistulokset tai oppilaspohja ovat tietynlaisia.

– Koulu ei vain opeta laskemaan ja lukemaan, vaan se on sosiaalinen yhteisö. Suomalaisen yhteiskunnan tärkein tasa-arvoittava tekijä on, että ollaan samalla luokalla ja opitaan tuntemaan erilaisia ihmisiä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki totesi, että monikulttuurisuus on rikkaus tammikuussa 2015.

*

- Mitä heterogeenisempi luokka on, sitä parempia tuloksia koulussa syntyy.

- Ei pidä missään nimessä pyrkiä siihen, että meillä olisi maahanmuuttajaluokkia ja rikkaiden vanhempia lasten luokkia.

Totesi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson RKP:stä samasta asiasta tammikuussa 2015 hieman reaalitodellisuuden rajoja laajentaen.

*

- Todellisuudessa tuon uuden kohteliaan äärioikeiston tavoittelema yhteiskunta olisi kansalaiselle yhtä hyytävän kylmä kuin vasemmistoanarkistien ajatusreikäinen utopiakin.

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Petri E. Korhonen kommentoi helmikuussa 2015 kansallismielisten suomalaisten edellisen vuoden itsenäisyyspäivänä pitämää rauhallisesti sujunutta soihtukulkuetta ja kehitti kansalaisille samalla uusia poliittisia lämpö- tai siis pakkasasteita. Samaan aikaan kulkueen kanssa wanna be-partisaanit hajottivat paikkoja Helsingissä.

*

- Nyt pelkään, että muslimeista on tulossa uusia juutalaisia yhteisöllisen vihan kohteina. Kannattaa muistaa, että tämä kuvio on jo kertaalleen kokeiltu, ja huonoksi havaittu. Nyt pitää elää sovussa rinnan.

Totesi toinen ajatusten Vantaanjoki Jukka Relander helmikuussa 2015 unohtaen, että ketkähän sitä Euroopassa niitä juutalaisia varsinaisesti vainoavat ja ketkä taas puolestaan ovat yhteisöllisen positiivisen erityiskohtelun kohteena.

*

- Usein sanotaan, että suomalaiset eivät kestä menestystä mutta vaikeuksissa Suomi on parhaimmillaan. Käsitys pohjaa idealistiseen runebergiläiseen kuvaan Saarijärven Paavosta, joka oli valmis antamaan osan omasta sadostaan kadosta kärsineelle naapurilleen.

- Onko näin? Eduskunnassa enemmistö puhujista ei ainakaan ollut valmis antamaan yhtään mitään.

Toimittaja Antti Blåfield oli helmikuussa 2015 närkästynyt, kun suomalaiset eivät pitäneet naapureinaan esim. somaleja

*

- Jo pitkään on muhinut viha ja kauna toista kansallista kieltämme ruotsia kohtaan. Kaksikielisyydestä, joka voisi olla kansallinen voimavara, onkin tehty kirous ja häpeä. Jos hinta on yhteyksien heikkeneminen Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin, ei voisi vähempää kiinnostaa.

Saman häiskän näkemys vaatimuksesta pakkoruotsin poistamiseen

*

- Maahanmuuttoasioita on pitkään käsitelty lähinnä populistista lähtökohdista ja on hienoa nähdä, että keskustelu on siirtynyt asiallisempaan suuntaan.

- Olen itse välillä ollut vähän turhautunut maahanmuuttokeskusteluun. Osin sen takia, että yhteinen omatuntomme tuntuu unohtuvan, kun Suomessa menee taloudellisesti huonommin. Osin siksi, ettemme ymmärrä minkälainen mahdollisuus maahanmuutto on Suomelle. Eniten siksi, että keskustelu ei perustu faktaan.

- Yksi suurimmista väärinkäsityksistä on, että maahanmuutto maksaa enemmän kuin se antaa. Otetaan tästä esimerkki:

- Liisa syntyy Suomeen, käy koulua ja opiskelee. 23-vuotiaana hän alkaa tehdä töitä ja maksaa veroja yhteiskunnalle. Mona muuttaa Suomeen tekemään maisterintutkintonsa. Kahden vuoden päästä hän löytää työpaikan ja alkaa tukea hyvinvointiyhteiskuntaa.

- Ahmed tulee Suomeen pakolaisena. Hänellä kestää aika kauan sopeutua Suomeen. Hän on menettänyt suurimman osan perheestään ja on traumatisoitunut. Neljän vuoden päästä hän kuitenkin löytää työpaikan, alkaa maksaa veroja ja tukea yhteiskuntaamme. Kuka on maksanut yhteiskunnalle eniten? Me itse.

RKP:n nouseva tähti Ida Schauman kehitti ikiomat taloudelliset realiteettinsa (jotka tosin oli kopioinut Johanna Suurpäältä, joka esitti ne 25 vuotta aikaisemmin) ja pisti niin Suomen kuin koko maailman kuntoon helmikuussa 2015.

*

- Aäri-islamilaiset terroristit ja rasistinen äärioikeisto ovat löytäneet toisensa.

- Ympäri Eurooppaa on nähty juutalaisvastaista rasismia, antisemitismiä. Kopisevien saappaiden kantojen kaiku menneisyydestä hirvittää. Meidän pitää toimia kaikkea rasismia vastaan, kohdistuu se juutalaisiin tai muslimeihin, maahanmuuttajiin tai vähemmistöihin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki unohtaa helmikuussa 2015, ettei sitä äärioikeistoa Suomesta löydy oikein täikammallakaan ja myös sen, että ketkähän sitä juutalaisvihaa oikeastaan harrastavat

*

Kun helmikuussa 2015 kokoomuksen Ben Zyskowicz totesi eduskunnassa:

”Eihän meillä voi olla sellainen systeemi, että ihminen käy läpi koko turvapaikkaprosessin ja todetaan, että hänellä ei ole mitään oikeutta jäädä Suomeen, ja sen jälkeen Suomen viranomaiset sanovat: 'Ai, sinä et suostu lähtemään maasta. No, tässä on sinulle oleskelulupa, jää sitten Suomeen, vaikkei sinulla ole mitään perusteita Suomeen jäädä'. Minä en ymmärrä, että edustajat Kontula ja muut täällä ovat puoltaneet tällaista järjestelmää. Yhtä hyvin me voimme lakkauttaa näiden ihmisten osalta koko turvapaikkaprosessin, jos kerta lopputuloksena on kuitenkin se, että he saavat Suomeen jäädä.”

Veti vasemmistoliiton Anna Kontula herneet nokkaan ja totesi:

”Edustaja Zyskowiczin puheenvuoro oli erinomainen esimerkki siitä insinööritodellisuudessa tapahtuvasta lainsäädännöstä, josta edellisessä puheenvuorossa puhuin.”

ja

”Minä en tiedä, millä perusteella edustaja Zyskowicz arvioi minun hyvyyttäni ihmisenä mutta todennäköisesti yhtä heikon evidenssin perusteella kuin millä hänen muukin argumentaationsa lepää.”

sekä

”Minun nähdäkseni edellä esitetty logiikka menee niin, että kun tehdään näiden ihmisten elämästä riittävän kurjaa, niin kyllä he sitten varmaan lähtevät.”

Kontulan kommentit eivät sinänsä perustelleet Zyssen lausumaa millään tavoin nurin, mutta kyllähän se varmaan esim. vasemmistonaisten korvissa kuulosti komealta.

*

- Uskontoasioissa me suomalaiset ja protestantit Euroopassa olemme melko jumalattomia. Meille ei ole kovin ihmeellistä jos joku pilkkaa meidän uskonnollisia arvojamme tai uskonnollisia merkkejämme. Meidät on kasvatettu niin, että käymme yhä harvemmin kirkossa ja harvojen lapsetkaan enää pyhäkoulussa.

- Sen sijaan Lähi-Idässä, niin juutalaisten kuin muslimien keskuudessa uskonnolliset arvot ovat suuressa kunniassa. Lapset kasvatetaan pienestä pitäen kunnioittamaan uskonnollisia arvoja ja vaalimaan päivittäisiä uskontomenoja. Lapsesta pitäen juurrutettuna uskonnolliset arvot ovat myös loukkaamattomia ja niiden loukkaaminen on anteeksiantamatonta.

- Me eurooppalaiset tiedämme kyllä tämän. Miksi siitä huolimatta jonkun pitää mennä piirtelemään toisten uskonnollisia arvoja anteeksiantamattomasti loukkaavia kuvia? Sananvapauden nimissä. Missä oli piirtäjän/päätoimittajan vastuu? En voi millään hyväksyä niitä tekoja, jotka piirtämisen seurauksena syntyivät.  Mutta jos näissä tapauksissa sananvapautta olisi käytetty ns. vastuullisesti, emme olisi nyt syntyneessä verovarojamme syövässä puolittaisessa sotatilassa, josta ei hyödy kukaan.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen  apulaispoliisipäällikkö Pekka Partanen osoittaa ymmärrystä Mohammed-pilakuvien vuoksi ihmisiä lahdanneita kohtaan maaliskuussa 2015 ja sotkee vielä samaan soppaan juutalaiset, jotka eivät ole pilakuvien vuoksi ketään lahdanneet. Huomattavaa on, että Partanen ei käytä termiä vastuullinen, vaan ns. vastuullinen, joka kuvaakin nykypäivää melko hyvin. Meillähän ei keskustella, vaan ns. keskustellaan.

*

Maaliskuussa 2015 sekä Lastensuojelun Keskusliiton, Suomen Punaisen Ristin ja Väestöliiton edustajat olivat suivaantuneita siitä, kun ns. ankkurilapsia ei tarpeeksi nopeasti yhdistetty kotimaassaan odottavaan perheeseen. Loihelausumassa todettiin, että:

”lapsen oikeuksien yleissopimuksen mukaan lasta ei saa erottaa huoltajistaan tahdon vastaisesti ja perheenyhdistämistä koskevat hakemukset on käsiteltävä ”myönteisesti, humaanisti ja kiireellisesti”

Ja tässä ehkä unohdettiin, että nämä huoltajat nimenomaan olivat erottaneet lapset itsestään aivan oman tahtonsa mukaisesti ja lähettäneet ne jollekin toiselle mantereelle.

Taina Martiskainen Lastensuojelun Keskusliitosta totesi vielä seuraavasti:

Lapsen etu on arvioitava aina yksilöllisesti. Ei ole olemassa kollektiivista lapsen etua, jonka avulla voitaisiin perustella ns. ”ankkurilapsi-ilmiön” ehkäisemistä. Ei voida kävellä yksittäisen lapsen edun yli ajatellen, että annetaan jonkinlainen maahanmuuttopoliittinen signaali.

Ja samalla muutti ainakin omalta osaltaan Lastensuojelun Keskusliiton globaaliksi suomalaisten rahoittamaksi Lasten- ja Kaikkien Muittenkin Keskusliitoksi

*

Mikäli mies on vapaa ja hän haluaa palata Suomeen, hänellä on siihen oikeus pysyvän oleskeluluvan vuoksi. Maahantulon edellytykset arvioi Maahanmuuttovirasto.

"Jos on Suomen oleskelulupa, voi palata Suomeen luvan voimassaoloaikana", sanoo Maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön johtaja Tiina Suominen.

Todettiin Maahanmuuttovirastosta Somaliassa kuolemantuomion murhan vuoksi saaneesta somalista, joka armahdettiin, kun sovittiin omaisten kanssa sopiva korvaushinta maaliskuussa 2015.

*

- Me tarvitaan tähän maahan maahanmuuttajia, jotta erilaiset kulttuurit ja temperamentit kohtaavat.

Jani Toivola, vihreät, maaliskuu 2015. Ja kieltämättä Suomessa ovat erilaiset kulttuurit ja temperamentit kohdanneetkin, joskaan ei kantasuomalaisia kovinkaan hyödyttävillä tavoilla.

*

- Tuo kansalaisaloitteen ehdotus on aika kategorinen. Mihin jää kokonaisharkinta? Tässä on kuitenkin kyse ihmisistä, heidän sidoksistaan Suomeen ja mahdollisesti heidän täällä oleviin perheenjäseniinsä.

Totesi oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston apulaisosastopäällikkö Aarne Kinnunen huhtikuussa 2015, kun aloite rikollisten ulkomaalaisten karkoittamisesta huuthelvettiin oli saavuttanut 50.000:n allekirjoituksen rajan.

*

- Vaalitulos ei edusta minun Suomeani, en tunne ketään perussuomalaisia äänestänyttä.

Totesi huhtikuussa 2015 Krista Kosonen, joku, joka ei edusta niin Yrjön kuin hyvin monen muunkaan suomalaisen Suomea, mutta joka saa huomattavan paljon media-aikaa. Kuinka moni suomalainen on päässyt uutiseksi siitä, että hän melkein lesboili, muttei sit kuitenkaan? Neiti sitten totesi kyllä itsekin:

- Ehkä sitä elää itse sellaisessa helsinkiläisessä kulttuurikuplassa, en tunne ketään joka olisi äänestänyt perussuomalaisia.

*

- Keskustan yksi tavoite EU-yhteistyössä on sulkea ihmiskaupan markkinat sekä ehkäistä Välimerellä tapahtuvia kuolemia. Voimme edistää turvapaikanhakijoiden pääsemistä turvallisesti ja laillisesti EU-alueelle laillisten maahantulokeinojen, kuten humanitaarisen viisumin, käyttöä lisäämällä.

Tuleva päähallituspuolueemme keskusta, huhtikuu 2015

*

- Maahanmuuttoa tarkastellaan pelkästään nykysuomalaisten hyötyjen ja kustannusten näkökulmasta. Tämä on syvästi epäliberaali, orjanomistajan ajattelutapa. Maahanmuuttajaa ei tarkastella ihmisenä, vaan resurssina meille muille

- Maahanmuuton suurin hyöty ihmiskunnalle on maahanmuuttajan ja hänen perheensä hyvinvoinnin lisäys. Lisäys voi olla todella merkittävä, koska palkkataso voi Suomessa tai Euroopassa olla moninkertainen lähtömaahan verrattuna. Ihmiset eivät turhaan pane henkeään alttiiksi Välimeren yli päästäkseen. Tulojen nousu johtuu siitä, että maahanmuuttajan tuottavuus Suomessa on moninkertainen lähtömaahan verrattuna. Se ei siis ole pois keneltäkään, vaan edustaa puhdasta ihmiskunnan hyvinvoinnin lisääntymistä.

- Vaikka otettaisiin huomioon kaikki muut maahanmuuton hyödyt ja kustannukset, on selvää että maahanmuuttajien hyvinvoinnin lisäys jättää ne kokonaan varjoonsa. Maailmanlaajuisesti rajojen avaamisesta aiheutuva hyvinvoinnin lisäys olisi todennäköisesti valtava. Arvostettu taloustieteilijä vertaa maahanmuuton esteiden vuoksi saamatta jääneitä hyötyjä jalkakäytävälle jätettyihin biljoonan dollarin seteleihin, jotka odottavat poimijaansa.

Ajatushautomo Liberan johtaja Heikki Pursiainen paransi maailmaa toukokuussa 2015


Tässä tiedostavaa epistolaa viimeiseltä puoleltatoista vuodelta. Vauhti tuntuu vain kiihtyvän. Vaalit on käyty ja alkavalla viikolla katsotaan, mistä perussuomalaiset on tehty. Sitä odotellessa lukija, mikäli haluaa, voi käyttää elämästään yhdeksän minuuttia ja kaksikymmentäneljä sekuntia kuuntelemalla mahtavan Pekka Pohjolan kappaleen Imppu´s Tango vuodelta 1982. Kannattaa. Ei mene hukkaan.27 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuon pläjäyksen jälkeen on mukavaa havaita, että valtamediassa löytyy aika ajoin järjen ääntäkin, ja tällä kertaa siitä vastaa Kauppalehden Olli Herrala:

http://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/perussuomalaisten-suosio-syysta-kova

Kiitokset White Hunterille vinkistä ja linkistä.

Jaska Brown kirjoitti...

Suurimmasta osasta noita lausumia voi todeta, että niitä vastaan on vaikea sanoa yhtään mitään. Ei sen takia, että ne olisivat oikein. Vaan siksi, että niihin ei saa minkäänlaista otetta, koska ne eivät ole edes väärin. Tämä sanonta on lähtöisin fysiikan nobelisti Wolfgang Paulilta, jolle joku hörhö esitteli teoriaansa. Pauli totesi: "Tämä ei ole oikein. Tämä ei ole edes väärin!"

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hyvä yhteenveto !
Hyysärit näyttää unohtaneen kokonaan sen että heidän pääedustajansa ovat olleet viimeiset 8v hallituksessa eivätkä ole saaneet mitään aikaiseksi epäkohtien poistamiseksi. Ville "näsä" Niinistökään ei tehnyt mitään Talvivaaran ympäristön osalta vaikka ympäristörikokset oli kaikkien nähtävillä. Tuomioita suomen mädältä oikeuslaitokselta tuskin tulee mamujen rikoksista koska oikeuslaitos on "rappareitten" miehittämä. Kun tutkitaan ns. kuplaa niin muistuupa mieleen 50-60 luku jolloin moni nykypoliitikko sai alkunsa kuplan takapenkillä ja ehkä muutama jopa Fiat 600:ssa.
Paljon nähnyt ja kokenut

Kumitonttu kirjoitti...

Nyt täytyy rehellisesti tunnustaa, että jaksoin lukea vain viisi tai kuusi ensimmäistä lainausta. Sitten alkoi vitutuksen määrä nousta liian korkeaksi.

Jos luet noita lainaamiasi kohtia, niin eihän niissä ole oikeasti mitään, mikä erottaa ne siitä 80-luvun pysähtyneisyyden Suomen poliittisesta liturgiasta, jota Neukkulan suuntaan osoitettiin. Nyt vaan suunta on muuttunut Afrikkaan. Mutta siis ihan samaa täysin aivotonta paskaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille, Paljon nähneelle ja kokeneelle sekä Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Jaska: Tuo esittämäsi vertaus on kyllä vallan osuva. Itselläni kävi näitä kirjatessa mielessä viron kielen lause ”see vale on tõde”, eli ”tämä valhe on totuus”. Kyseessä oli elokuvan mainos virolaisen Päewaleht-lehden etusivulla vuonna 1940 ja samalla etusivulla kerrottiin, että Virolle oltiin valittu ”uusi, demokraattinen hallitus” tunnetuin seurauksin. Mainos tuskin oli siellä sattumalta. Kun katsoo, millä volyymilla kirjoituksessani esitettyjä asioita myllytetään suomalaisessa mediassa, voi todeta, että meilläkin ”see vale on tõde”.

Paljon nähnyt ja kokenut: Jos tässä maassa joskus järki voittaa, niin jonkunlaisessa totuuskomiteassa voidaan esittää kysymys, että ”uskoitteko te todella tuohon, ja jos ette, niin miksi silti levititte tuota?” Kuplasta ja pompannapista tulee kieltämättä mieleen se, että kun minä olen kumminkin melko suurikokoinen mies, niin mietin, että miten ihmeessä se suvunjatkamisoperaatio oikein on siellä takapenkillä onnistunut? No, tietysti kun luonto vie tikanpoikaa puuhun, niin antaahan se samalla mielikuvituksen sekä kyvyn soveltaa käytettävissä olevia tiloja.

Kumis: Kyllähän kun nämä kaikki lyödään kerralla näkyville (ja kyseessä on vain omassa blogissani käsitellyt aiheet), niin lyöväthän ne ankarasti päin turpaa. Mutta on niissä yksi ero. Jos puhutaan 1970-luvusta ja poistetaan yhtälöstä taistolaiset, niin muistelen asenteen tavallisissa perheissä olleen sellainen, että muksuille opetettiin, ettei Rauhanvaltiota kannata julkisesti arvostella. Ja maininnalla että ei siksi, että se olisi oikeasti Rauhanvaltio, vaan kun se on niin helvetin vahva. Missä kyllä kieltämättä oli oma pointtinsakin. Nykyiselle hulluudelle ei löydy edes sitä pointtia.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Heh, tuosta Rasmus Törnblom'in lausahduksesta tuli elävästi mieleen Pahkasian Joulumaa parodia. Se taisi olla jossain alkupään numeroissa ja Pahkasian kovakantisessa "Pahimmat iskut" kokoelmateoksessa?

Muistaakseni siinä oli mm. afrikkalainen kylä jossa tummaihoiset miehet ihmettelivät huuli pyöreänä päin puuta ajetun traktorin kohtaloa. Ja yksi heimolaisista tulee kaupasta ja kantaa päänsä päällä olutkoria.

Ja olihan siellä myös tuo LGBT-kommuuni, jossa vihaiset feministi naiset polttivat rintaliivinsä asuntolan edustalla. Lisäksi oli kuvattuna perinteinen peruskoulu, Raatteen tie ja itäraja, loppuja en nyt muista.

Yksikään niistä kohteista ei ollut ns. poliittisesti korrekti, vaan niistä oli heitetty rankasti herjaa. Nerokasta parodiaa!

Toisaalta ihme ettei kukaan ole keksinyt toteuttaa noita Törnblomin visioita? Kas siinäpä olisi ideaa jollekin aloittevalle kirjailijalle.


- Soomepois Eestist -

Becker kirjoitti...

Minäkin luin about puoliväliin asti, mutta sitten alkoi kyllä ahistaa.

Nykyjään röökittömänä ollessa sietokyky joihinkin asioihin on laskenut dramaattisesti.

Blossille kun ei passaa mennä, niin sitten pureskellaan hammastikkua, mutta sillä ei ole lähestulkoonkaan vastaavaa vaikutusta

Anonyymi kirjoitti...

Terve,
Aika monet Ykän nyt listaamista tuuttauksista on tullut luettua ihan ”livenä” aivan tuoreeltaan. Suurimman osan näiden fanaatikkojen ja/tai foobikkojen purkautumisista voi (yrittää) sivuuttaa päänpuistelulla, naurahduksella tai ällistyneellä ähkäisyllä, johon liittyy voimakasta päänpuistelua.
Vahvasti tulee mieleen, että nämä tiinat, annat, päivit ja muut olisivat Oikeassa, Todellisessa Maailmassa tavallisia kauppojen kassoja, postineitejä tai sihteerikköjä ja ehkäpä jopa päteviä näissä töissään… Ainoastaan tässä mielipuolisessa ”topsy-turvy” maailmassa jossa me elämme, he ovat sellaisissa asemissa ja tehtävissä että heidän hourailujaan julkituodaan ja niitä pidetään suurena viisautena.

Henkilökohtaisesti, kristittynä suomalaisena, pidän tuon poliisi Partasen kirjoitusta kaikkein offensiivisimpana. Se, että hän tunnustautuu kirjoituksellaan pakanaksi, jolla ei ole mitään henkistä pohjaa jolle rakentaa moraalista selkärankaa, ei pitäisi tarkoittaa sitä, että me kaikki suomalaiset olisimme samanlaisia selkärangattomia olentoja kuin hän!
Miksi kristityt eivät lähde leikkailemaan vääräuskoisten kurkkuja kuullessaan jostain ”pissakristuksesta” taidemuseossa, lienee sitten kokonaan toisen debaatin aihe…

Riku raunioilla

..eiku hetkinen, tää jantterihan leimasikin KAIKKI Euroopan protestantit pakanoiksi muassaan, WOW!

Vasarahammer kirjoitti...

Juuri tuollaisten lausahdusten takia Pahkasika-lehti jouduttiin lopettamaan tarpeettomana. En ennusta lehden paluulle suurta menestystä myöskään.

Ehkä Ykä voisi tarjoilla tämän kaltaisia pläjäyksiä vähän pienempinä annoksina. On liian hapokasta. Ei pysty.

Pasi Turunen kirjoitti...

Nyt on tiukkaa settiä :D
http://jorepuusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194948-suomi-jaetaan-kahtia-2017

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Beckerille, Rikulle Raunioilla, Vasarahammerille ja Turusen Pasille & kiitos kommenteistanne.

Soomipois Eestist: Joo minähän muistan tuon. Siinä oli vielä telaketjulesbo-opettaja, joka opetti ala-asteen opettajille sukupuolivalistusta ja koulun nurkalla mukulat hakkasivat joukolla pienempäänsä.

Minä itsehän otin vuosi sitten tammikuussa hieman vaikutteita Törnblomin visioista:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2014/01/tarinat-uusiksi.html

Becker: Onhan se totta, että tupakki on myrkkyä, mutta on siinä kyllä aika ajoin hyvätkin puolensa. Hermosavut ovat joskus enemmän kuin paikallaan.

Riku Raunioilla: Minä luulen, että tuo kyseinen poliisi on sen sortin virkamies, että hän puolustaisi mitä tahansa vallitsevaa järjestelmää natsismista kommunismiin. Ja toteaisi myöhemmin, että ”noudatin vain määräyksiä”.

Vasara: Minunkin on vaikeaa nähdä, että mitä Pahkasialla olisi nykyisessä Suomessa enää tarjottavaa. Mitä se parodioisi? Nämä pläjäyksethän on jo kertaalleen tarjoiltu blogissani pieninä annoksina. Kun ne laittaa näin koosteena, saa hyvin kuvan siitä, missä mennään.

Pasi: Nyt on vaan pakko tunnustaa, että en ole oikein varma, onko kaveri oikeasti tosissaan, vai onko hänellä kieli tukevasti poskessa.

Anonyymi kirjoitti...

YP: "Pasi: Nyt on vaan pakko tunnustaa, että en ole oikein varma, onko kaveri oikeasti tosissaan, vai onko hänellä kieli tukevasti poskessa."

Tunnistin tuon kirjoittajan nimen erään aikaisemman tapauksen perusteella, tuli nimittäin silloin täysin puhtaasta mielenkiinnosta tutustuttua kaverin juttuihin ja kommentteihin pitkin interwebbiä eräänä iltana, koska jutuissa oli sen verran hämärän rajamaita ilmassa että alkoi jopa vaivaamaan.

En jaksa enää tänään kahlata tuota ko. tekstiä läpi, lähden latautumaan, mutta sanoisin näin ennakkoarvioksi ding dong viriviri tööttööt ja en ollenkaan ihmettelisi vaikka olisi täysin tosissaan ihan näin katsomatta, oli itse tekstissä mitä tahansa.

On nimittäin tullut luettua melkoista legendaa tuolta näppäimistöltä.

Depatointityylikin oli persoonallinen. Kun satuin silloiseen aiheeseen liittyen jossain kommenteissa heittämään vasta-argumenttia ja kommentoimaan joitain hänen outoja väitteitään, niin vastaus oli läjä kompostijätettä takaisinpäin muistaakseni vielä parilla ad hominemilla höystettynä ja siihen kommunikaatio siitä suunnasta sitten tyssäsikin.

Jäi kaiken jälkeen kuva että kaverin vahvuus ei ole ihmistenvälisessä viestinnässä (varsinkin jos mielipide sattuu hänen mielenmaisemastaan eroamaan), muista ulottuvuuksista en osaa sanoa.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lihapuhe. Nyt kun tuota keskusteluketjua seurailin, niin tosissaan taitaa olla, ja muutenkin mielikuvani tyypistä vastaavat omiasi. Tyypin kommentoima ”Mikä minä olen ratkaisemaan mistä johonkin saadaan rahaa” kertookin aika hyvin ajattelumallin. Eräät sanovat että ”mitä” ja toisten tehtävä on miettiä sitten, että ”miten”. Vaan yhtä kaikki, tää on mulle joku aivan vieras Uuteen Suomeen kirjoittelija, joten todetaan virkamiesmäisesti, että merkitään tiedoksi, ei aiheuta toimenpiteitä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt sait Ykä "kovan" vastuksen tulevaisuusvisioillesi:

http://jorepuusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194948-suomi-jaetaan-kahtia-2017

Finlandia...

-Tvälups-

Juha kirjoitti...

Onnistunut maahanmuutto vaatii _molemminpuolisen_ positiivisen ja hyödyttävän kokemuksen. Jos on tarvetta ja osaajia, niin homma toimii ilman kolmansien osapuolien pakkosyöttöä ihan itsekseen.
(vrt. USA, Australia jne.)

Tämä on minun kiteytykseni koko teemasta.

Suomen yhtälöstä puuttuu tuo tarve, mitä kolmannet osapuolet eivät myönnä, vaan rummuttavat omaa tarvettaan kaikille.

Kenzo kirjoitti...

Ihmisyys tuntuu valuvan sormien välistä, eikä siihen meinaa saada otetta, kun näitä lueskelee.
Alfredo Jaar voisi mennä Meksikoon narkojen pyörittämään kaupunkiin taiteineen, niin saisi ainakin nopean lopun angstinsa kanssa tyyliin Jyri Jaakkola (varmasti hyvä tyyppi, mutta sekaantui asioihin, joista ei ymmärtänyt tarpeeksi pysyäkseen fyysisesti poissa paikanpäältä). Mitäs läksi, sanovat Meksikaanit.

Anonyymi kirjoitti...

Huhhuh, melkoista juttua. Erityisen huhhuh oli mielestäni tuo Feministisk Initiativin vaaliohjelma, vaikka eihän sitä tosissaan ota ketkään muut kuin Pursiaisen Tiinan (myöh. Rosenberg) kaltaiset todellisuudesta irtaantuneet totalitaristit.

Surullista on kaiken muun hävityksen ohella myös sukupuolten välisen sodan lietsonta. Nähdäkseni yksi länsimaiden kenties parhaista saavutuksista on se, että sukupuolet voivat olla keskenään tasaveroisia kumppaneita tai liittolaisia ja tukea toisiaan lähi-itähenkisen kieroutuneen mallin sijaan, jossa naista yhtäaikaa sekä halveksitaan alempiarvoisena että valvotaan erityisen tarkkaan. Gudrun&co:han veisaavat täsmälleen samaa virttä puhuessaan naisten ja miesten perinpohjaisesta erilaisuudesta.

Kiitokset hyvästä, vaikkakin nieleksintää aiheuttavasta postauksesta Ykälle ja aurinkoista kevään jatkoa hotelliin.

- LK

Anonyymi kirjoitti...

http://www.liveleak.com/view?i=fb1_1431336993

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Juhalle, Kenzolle, LK:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Joo, toi Turusen Pasi linkitti tuon jo tuossa vähän ylempänä.

Juha: Täysin totta. Meillä sisäänheittotuotteena on taattu elatus ilman mitään vastinetta. Sekä tiedostava hyvä mieli niille, jotka jakavat kakkua leipomatta sitä.

Kenzo: Varmaankin tämä ihmisoikeusaktivismi on helpompaa toteuttaa mukavissa salongeissa sisätiloissa.

LK: Merkille pantavaa on, että tämä Rosenberghan sai lähtöpassit tuosta FI:sta, koska oli liian radikaali, mikä kyseisen puolueen huomioon ottaen on jo melkoinen saavutus. Kaiken kaikkiaan puhut asiaa. Jos etsitään niitä vihapuhujia, niin eiköhän paras suunta etsiä niitä olisi juuri feministit. Aurinkoista kevään jatkoa sinullekin.

Ano: Video ei valitettavasti aukea.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kun tuon Puusan Suomen kahtiajakoskenaarion näin niin ensimmäisenä tuli mieleen Ykän huomattavasti realistisemmat versiot. Tuo uudessa suomessa oleva blogikirjoitus on vain vähän hienostuneempi versio niistä, joita trollit joskus kirjoittelevat esimerkiksi Suomi24:llä.

-Xizor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Xisor, ja kiitokset. Kyseisestä hepusta sain vaikutelman, että hän oli mielestään keksinyt jotain aivan ennennäkemättömän käsittämättömän upeaa, josta hän kuvitteli saavansa palautteena sen, että nyt lyötiin rasisteille luu kurkkuun. Ja kun niin ei käynytkään, niin sitten itketytti ja potkitutti. Viimeisen kommenttinsa viimeisessä lauseessa hän etsii jo apua hyvin korkealta:

” En osaa vastata kysyjälle enkä jaksa lukea linkkilistauksia. Linkkittely ei ole keskustelua.
Nepalissa on ollut joitain minuutteja sitten uusi 7,5 r järistys, sen varjossa meidän ongelmamme ovat merkityksettömiä. Kaikki lienee jo sanottu joten kunnioitetaan uusia uhreja, heidän tuhoutuneita elämiään ja lopetanemme siksi keskustelun tähän, kiitos.”

Yhtä kaikki, mieleeni tuli koota taas kooste, ja sen pohjalta tehdä sellainen ”perussuomalainen” puolueohjelma, joka miellyttäisi tiedostavaakin väestönosaamme ja antaisi niille lihaa luitten ympärille. Nythän ne vaan potkivat omia päässään keksimiään demoneita. Katotaan lähiaikoina, jos saisi aikaiseksi ja käyttäisi siinä mallina sitä perussuomalaisuutta ja sitä perussuomalaista Suomea, mitä vastaan he ovat hyökänneet. Meinaan, kun sitä ei ole edes olemassakaan, niin kai sen jonkun pitää keksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä!

Tuli tuosta Törnblom'in vaihtoehtotodellisuudesta mieleen vielä tällaiset parodiat Aku Ankan kustannuksella:

https://paskaankka.wordpress.com/

http://knowyourmeme.com/photos/274049-dolan

Heh, nämä ovat sitten tyyliä NSFW (not suitable for workplace, eli ei kannata katsella työmaalla), mutta tarvii myöntää että jollain on aika sairaan hauska huumorintaju. Näitä sarjakuvia en myöskään suosittele perheen pienimmille!


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomipois Eestist. Juu, nää Paska-Ankat ovat mullekin tuttuja. Niitähän on netti pullollaan. Ja Akusta itsestään se kuuluisa meemi on tää "kiva kuulla näin kolmelta aamuyöstä".

Tuplavee kirjoitti...

Kyllä oli raskasta kamaa. Itse yritin lukea kaikki kolme postausta kerralla, mutta luovutin tämän alussa ja luin satunnaisia... tämä on kyllä tislattua ripulipaskaa. Mikä saa nämä ihmiset uskomaan omiin puheisiinsa, eikö kyseessä pitäisi olla se Suomen Älyllinen Yläluokka? Harmi kun en osaa tehdä sitä nauraa-itkee-hakkaa pöytää -hymiötä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuplavee J. Kieltämättä jos meinaa lukea kaikki kolme postausta kerralla, se vastaa urakkana tätä kuuluisaa ”terms and conditions”-systeemiä, mitä kukaan ei ole kai koskaan lukenut. Panit varmaan merkille, että tuossa läjässä on oikeastaan vaan muutama perushokema, jota sitten toistetaan vuodesta toiseen. Mitäs se Göbbels aikanaan sanoikaan?

Tuplavee kirjoitti...

Niin, tarpeeksi suurta valetta ei älyä epäillä, koska sillä ei ole mitään todellisuuskontaktia. Kyllä se vielä hokemalla todeksi muuttuu, kunhan luopuvat islamista ja omaksuvat eurooppalaisen kultt- ai perkele, sehän se ongelman lähde olikin...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuplavee J. ja kiitos kommentistasi. Venyi vastaus vähän myöhään, kun tuli oltua kavereitten kanssa Lällävedellä, jossa ei noita mainitsemiasi häiriötekijöitä ollut paikalla ollenkaan.