lauantai 2. heinäkuuta 2022

TEORIASSAAN ELÄJÄ

Sellainen ihminen joka elää täysin teoriamaailmassa reaalimaailman häiritsemättä on varmaan tietyllä tavalla hyvin onnellinen. Yleensä sellaiset ihmiset vaan tuppaavat neuvomaan meitä reaalimaailmassa eläviä omien teorioidensa pohjalta mikä puolestaan harvemmin meidän onnellisuutta lisää. Ja samaiset tyypit saavat tietysti huomattavan määrän palstatilaa valtamediassa.

Yksi tällainen tyyppi on aikaisemminkin esillä ollut Heikki Hiilamo. Tohtorismies, mikäs muu. Ja totta kai myös vihreä. Hiilamo on kovasti innoissaan nykyisistä polttoaineiden hinnoista todeten mm:

Bensan hinnannousu on melkein parasta, mitä pitkään aikaan on tapahtunut!

Pahimpien koronasulkujen aikana eli toukokuussa 2020 yleisimmin henkilöautoissa käytetyn 95 -oktaanisen bensan litrahinta oli keskimäärin 1,28 euroa. Nyt pari vuotta myöhemmin hinta on noin kaksinkertainen. Myös tämä on hyvä uutinen ympäristölle.

Juuri nyt meillä on mahdollisuus pelastaa maapallo lapsillemme vähentämällä riittävän rajusti fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Siksi – vaikka kuinka sattuisi – bensan hinnan nousu on niin hyvä asia.

Hiilamo unohtaa tarkoituksellisesti että Suomen biokapasiteetti on suurempi kuin Suomen hiilijalanjälki ja Suomi hoitaa muutenkin ympäristöasiansa esimerkillisesti. Suomalaisen autoilijan kyykyttäminen ei merkitse muuta kuin suomalaisten autoilijoiden kyykyttämistä. Ehkä kyseinen Hiilamo on itse siinä asemassa ettei hänen tarvitse polttoaineiden hinnasta välittää.

Hiilamo toteaa: ”On vaikeaa tietää, keille bensan hinnan nousu aiheuttaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.”sekä myös ”Iso kysymys on, kuinka silti pidetään huolta pienituloisista, joiden elämää hinnannousu kurjistaa.”

Hiilamolle tiedoksi että se kurjistaa sekä pieni- että keskituloisia jotka eivät ole julkisen liikenteen piirissä. Ihmisiä, jotka elävät reaalimaailmassa jossa polttoaineen hinta ja muutkin nousevat hinnat ei ole teoreettisen pohdiskelun aihe. Se, mikä on hiilamoille teoriaa on tavalliselle ihmiselle katastrofi.

Hiilamo peräänkuuluttaa vielä iranilaistyyppistä perustuloa, johon sisältyy sitten moninkertainen polttoaineiden hinnan korotus. Eikö Hiilamo ymmärrä, että se perustulokin maksetaan julkisista verovaroista ja polttoaineiden hinnat nakertavat sekä suomalaista teollisuutta että logistiikkaa ja kertautuvat kaikille elämän aloille? Jokainen konkurssiin mennyt tai tuotantonsa Suomesta pois siirtänyt yritys tarkoittaa vähemmän verotuloja. Eli sitä, millä se perustulo tulisi maksaa. Tietysti vihervasemmistolaiselle on sen parempi, mitä suurempi osa ihmisiä on julkisten tulonsiirtojen varassa.

Ei Hiilamo pienituloisista välitä. Vielä vähemmän keskituloisista. Sillä omassa teoriamaailmassaan hän pelastaa maapalloa. Suomesta siinä ei ole niin suurta lukua. Mutta näitä paikallisia hiilamoitamme kuunnellaan vain Suomessa. Ja heidät otetaan vakavasti. Siitä kertoo sekin että kyseisen Hiilamon julistuksen uutisoi nimenomaan pakkoverorahoitteinen Yle. Kansalaisille opiksi ja opastukseksi.


58 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, itekkin yritin lukea kyseisen artikkelin mutta kesken jäi. Viheltää korkeelta ja kovaa maailmanparannus.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä suojatyöpaikkalaisia meillä riittää elätettävinä!

Samat tahot ajavat maahanmuuttoa ja monikultturismia, ollenkaan välittämättä siitä kuinka ristiriidassa se on tuon yleisen maapallon pelastamisen kanssa.

Vain täydellinen romahdus ja sen jälkeinen jälleenrakentaminen pelastaa meidät näiltä syöttiläiltä mutta todennäköisesti vain yhden sukupolven ajaksi sillä näitä sikiää aina lisää elintason kohotessa...


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta tulee mieleen vain yksi kysymys, milloin Hiilamo sekosi. Vastaus ei ole niin kiinnostava että sitä viitsisi lähteä etsimään.

Nils -Aslak kirjoitti...

Kannattaa lukea Hesarin toimittaja Anna - Stina Nykäsen artikkeli hänen maaseutukierrokseltaan. Siinä hän toteaa suoraan, että helsinkiläiset eivät maksa mitään ilmastohumpasta, mutta maaseudun väestölle se on kallista lystiä. Yksilölle jopa tuhansia euroja ja monet ovat menettäneet työnsäkin sen takia.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Aina kun näen Hiilamon julkisuudessa, tulee mieleen ahne vihreä mies, joka ottaa ja vaatii itselleen enemmän kuin hänelle kuuluu. Työni kautta olen joutunut näkemään ihmisten hyvät ja huonot puolet sekä asioiden todellisuuden. Sen takia näkemykseni ihmisistä usein poikkeaa heidän julkisuudessa itsestään antamasta kuvasta.
Hiilamo esiintyy köyhien asialla. Se on todennäköisesti vain bisnestä, joka tuo hyväpalkkaisia virkoja ja julkisuutta

Allaspalo kirjoitti...

On se tohtori Hiilamo viisas mies.
Kyllähän sitä ihmeteltiin pari vuotta sitten oikein Ylellä asti kuinka Iranista oli kuoriutunut elintasonsa puolesta Eurooppalainen hyvinvointivaltio! Näyttöä on paljon. Onhan yleisesti tiedossa kuinka paljon Iran vetää Lännestä ja Kiinasta osaajia jotka haluavat mennä tahkomaan rahaa Persian taivaan alle

Nyt se selvisi. Kova löpön hinta ja perustulo. Siinä on avain onneen

Ja tämähän ei ole sarkasmi!

Allaspalo kirjoitti...

Minä muuten vilkaisin nopeasti tuota tutkimusta johon arvon tohtori Hiilamo viittasi.

Tiivistelmässä sanotaan

"With the exception of youth, who have weak ties to the labor market, we find no evidence that cash transfers reduced labor supply, while service sector workers appear to have increased their hours of work, perhaps because some used transfers to expand their business. "

Eli työvoiman tarjonta ei vähentynyt - varsinkaan palvelusektorilla. Työvoiman tarjonta. Eli ihmiset joutuivat edelleen hakemaan töihin.

Eihän tuossa puhuta sanaakaan siitä paljonko tuo vasikantanssi vaikutti töitä hakevien ihmisten elintasoon, saati maan talouteen.

Eikä tuo temppu ainakaan näyttänyt auttavan Irania piinaavan nuorisotyöttömyyden kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen poistettiin työttömyyttä lisäämällä työtä ja työpaikkoja, mutta se on jo vanhanaikaista. Nykyisin lisätään "työntarjontaa" eli työttömyyttä.

KKi kirjoitti...

Veli Pauli kirjoitti:
"
Se on todennäköisesti vain bisnestä, joka tuo hyväpalkkaisia virkoja ja julkisuutta.
"
Asia on juurikin näin. Lisäksi vielä hiilamoiden varsin vittumainen luonne ja lajityypillinen ylemmyydentunto.

Ei hiilamoita tosiaan kiinnosta itseään alempien, kouluttamattomien elinolot. Hiilamot tokikin luovat hyvinvointivaltiota, hiilamoille. Hiilamohyvinvoinnissa persvakoäijät luovat hyvinvointia hiilamoille ruisleivänsiivu/h palkalla.

Professori kirjoitti...

Hiilamo ehdotti myös perintöveron nostamista 65 prosenttiin. Mitenköhän se mahtaa vaikuttaa esimerkiksi perheyrittäjien investointihalukkuuteen ja -mahdollisuuksiin?

Anonyymi kirjoitti...

Millä matematiikalla 0,75:n promillen väestömäärän tekemisillä pelastetaan koko maailma? Mahdoton tehtävä, mutta milloin vihervasemmiston touhuissa olisi ollut mitään järkeä? Kaikenlaista kyllä esitetään ja mainostetaan ulkomaita myöten, että Suomi on rikas maa, mutta kun pitäisi kertoa, mistä rahat heidän "uudistuksiinsa" otetaan, voisi kuulla höyhenen putoavan lattialle.

Rouva Ano

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Tunnen jotenkin tuo hullu-Hiilamon - siksi hänen nimensä on suussani hullu-Hiilamo.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Veli Paulia lainaten: "...esiintyy köyhien asialla. Se on todennäköisesti vain bisnestä, joka tuo hyväpalkkaisia virkoja ja julkisuutta."

Tulee eräs VöM (Vihreä öljyrikas Ministeri) & Kansanedustaja heti tuosta kuvauksesta mieleen.

Heikki on palkansaaja. Joidenkin mielestä ehkä liikaa, mutta palkansaaja yhtä kaikki.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Ano2:lle, Nils-Aslakille, Pauli Vahteralle, Allaspalolle, Ano3:lle, KKi:lle, Professorille, Rouva Anolle, Terho Hämeenkorvelle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Eipä sieltä aperiitiiviä tosiaankaan saa. Mahahaavan alun vain.

Tvälups: Kyllä. Ne idiootit eivät tajua ajattelunsa paradoksia. Ja tällä vauhdilla se romahdus saadaan kyllä aikaiseksi.

Ano2: Vai pitäisikö kysyä että missä vaiheessa ja miksi yhteiskuntamme ja erityisesti yliopistojärjestelmämme alkoi tuottaa hiilamoita jatkuvalla syötöllä?

NIls-Aslak: Tuo oli Pravdan toimittajan tekemäksi kohtuullisen hyvä kirjoitus. Laitetaan linkki muillekin:

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008706667.html

Erityisesti asian ytimeen iski tämä lause:

”Opin, että stadilaisilla on paljon abstrakteja mielipiteitä, jotka on muodostettu ilman omaa kokemusta. ”

Pauli & KKi: Ja valitettavasti Suomi on näitten hiilamoitten luvattu maa.

Allaspalo: Kiitos tuosta lisäyksestä. Ja Iranhan on muutenkin aivan esimerkillinen maa ihmisoikeuksiensa suhteen.

Ano3: Tätähän on mainostanut mm. meidän suuresti arvostamamme Juhana Vartiainen. Kun on paljon työvoimaa niin työpaikat tulevat ihan itsestään. Sillä perusteella muuten Afrikassa pitäisi olla täystyöllisyys. Työvoimaa siellä meinaan riittää kyllä.

Professori: Ei vaikuta ainakaan kannustavasti. Ja helvettiäkö se niin Hiilamolle kuin valtiolle kuuluu mitä ihminen keräämällään omaisuudella tekee?

Rouva Ano: Amerikoissahan on tämä wokellusporukka tuuminut että matematiikka on rasistista joten ehkä sillä matematiikalla. Vihervasemmisto osaa kyllä jakaa kakkua muttei tajua että sen pitäisi jonkun ensiksi leipoakin.

Terho: Joo, mutta muista, että järjestelmämme ja valtamediamme pitää häntä järjen kirkkaana valona ja me reaalimaailmassa elävät käppäukot olemme se ongelma. Ja joo, eikös se Hiilamo ole yrittänyt vaikuttaa myös tuolla kirkon puolella.

VNV: Joo, tietty henkilö tulee kyllä mieleen. Mutta sanoisin että jokainen Hiilamolle maksettu palkkapenni on totaalista hukkapätkää.

Strix Senex kirjoitti...

Hiilamosta tulee mieleen se vanha käsite-erittely, jossa pyritään lyhyesti määrittelemään tieteen, pseudotieteen ja uskonnon ero. Tieteelle ominaisia piirteitä ovat kriittisyys, objektiivisuus sekä teorian sitominen todellisuuteen. Jos teoria ei vastaa havaittuja tosiasioita eivätkä sen ennustamat asiat toteudu todellisuudessa, se menee vähintäänkin remonttiin tai peräti heitetään romukoppaan. Pseudotieteessä noudatetaan näennäisesti tieteellisiä menetelmiä, mutta tulosten todentamisessa fuskataan, ei-toivotut tulokset hylätään ja toivotut tulokset hyväksytään, vaikka evidenssi osoittaisi aivan muuta. Tuloksia siis väärennetään, kun tarve tuntuu vaativan. Uskonnossa taas totuus on ennalta annettu. Tutkimuksen tehtävänä on uskonnollisia totuuksia tukevien todisteiden etsiminen ja keksiminen sekä pyrkimys uskonnon totuuksien vastaisten todisteiden torjumiseen ja kieltämiseen.

Mitenkä Hiilamo sitten asettuu tähän kenttään?

Ensiksi hän väittää, että Suomessa tapahtuva bensan kulutuksen väheneminen pelastaisi maapalloa. Väite on absurdi, kun huomioidaan, että Suomen kaikki päästöt yhteensä ovat alle promillen koko maailman päästöistä, liikenteen päästöt murto-osa Suomen päästöistä ja yksin Kiinan vuotuinen päästöjen lisäys vastaa suunnilleen Suomen 8 vuoden päästöjä. (Tässä luvussa on vaihtelua tarkasteluvälistä riippuen, mutta suuruusluokka on kohdallaan).

Sitten hän väittää, että hänen on vaikea keksiä, kenelle polttoaineen hinnan nousu aiheuttaisi suuria vaikeuksia. Hän on siis sokea mm. kuljetusyrittäjien, maanviljelijöiden, pitkiä työmatkoja tekevien yksittäisten ihmisten vaikeuksille. Mikähän mahtaisi olla tieteen parissa jalkapallokentiltä tuttua ilmausta ”puusilmä” vastaava termi.

Tämän lisäksi hän ottaa positiiviseksi malliksi, kaikista maailman maista Iranin, koska siellä bensiinin hinta nelinkertaistettiin, dieselin hinta yhdeksänkertaistettiin ja otettiin käyttöön jonkinlainen perustulo. Hänen ihanteensa on siis teokratia, joka on sijalla 110/146 maailman onnellisuustilastossa (World Happiness Report), siinä samassa tilastossa, jossa suomi on (vielä) sijalla 1/146 ja Venäjäkin sijalla 80/146.

Kyllä näyttää pahasti siltä, että Hiilamo ei edusta edes pseudotiedettä vaan uskontoa, hyvin fundamentalistista uskontoa.

Anonyymi kirjoitti...

Työstä vielä, nykyisin voi töihin palkata vain miehen kanssa avioituneen miehen tai naisen kanssa avioituneen naisen. Muuten saa syytteen syrjinnästä.

Allaspalo kirjoitti...

Arvon Ykä

Minulla on pahasti sellainen kutina, että Hiilamo on ns. tuulen haistelija, ja seuraava iso vöyhötys tulee olemaan polttoaineen hinta.

Nimenomaan se, että se ei saa olla alhainen. Ja joka muuta väittää on tyhmä-juntti-rasisti-natsi ja hyi.

Luvallanne, tässä on muutama poiminta meiltä ja muualta joissa puhuvat päät laulavat samoja lauluja kuin Hiilamo

https://www.interest.co.nz/public-policy/114886/economists-critical-governments-decision-temporarily-cut-fuel-taxes-and-halve

https://fortune.com/2022/06/22/harvard-economists-jason-furman-peter-blair-federal-gas-tax-slight-benefit-better-solution/

https://twitter.com/climatehuman/status/1543025878199767041?s=21&t=lVplECelbunu_KQX0Zooqg

https://twitter.com/erkkiri/status/1543003745595834368?s=21&t=JfPCIRfLrmfjM_PP80XwCg

Eli toisin sanoen: tulee mielenkiintoiset ajat. Ensi talvi varsinkin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ano tuolla ylempänä pohti, milloin Hessu Hiilipää sekosi,
En tiedä, mutta pidän varsin todennäköisenä että hän on oillut tällainen koko ikänsä.

Sen sijaan selvää on, ettei polttoaineiden hinta vaikuta Hiilipäähän millään tavalla;
hän saa julkisista varoista nyhdettyä palkkaa niin paljon, että on kaiken tällaisen yläpuolella.

Hessu Hiilipäät ovat ilmiö, joka on syntynyt kun viiden ja puolen miljoonan asukkkaan maahan on pitänyt perustaa parikymmentä yliopistoa suomaan suojatyöpaikkoja, korjaan -virkoja julistavien epätieteiden professoreille ja dosenteille.

Niinpä lausun Hiilipään omia sanoja mukaillen:

Juuri nyt meillä on mahdollisuus pelastaa Suomen yliopistolaitoksen tieteellinen uskottavuus ja aidosti tasokas korkeakoulutus lapsillemme vähentämällä yliopistojen määrää riittävän rajusti.
Siksi – vaikka kuinka sattuisi Hessu Hiilipäähän ja muihin työmarkkinatuen peruspäivärahalle potkaistuihin punaviherakateeriin – yliopistojen vähentäminen neljään on niin hyvä asia.

Anonyymi kirjoitti...

Heikki Hiilamo on jo kauan sekoillut julkisuudessa. Viherasemmistolainen, elitistinen hörhö. Bensan kulluu olla kallista, Rahvas kävelkööt Ja perintö kuuluu verottaa valtiolle. Koko uransa ollut veronmaksajan runsaasti rahoittama ja hyödytön & haitallinen veronmaksajalle, tietenkin. Mulkku mikä mulkku, tai ei edes mulkku, pikkuinen lerppapippeli vaan.

Pyssymies

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Itse olen vähän taipuvainen ajattelemaan siihen malliin, että ihan samalla tavalla kuin koko ihmissuvun kognitiivinen kehitys on tosiasia, ihan vastaavasti nyt pitäisi kehittyneen yhteiskunnan kasvatin käydä kasvussaan läpi samat vaiheet. Varhaisen lapsuuden täytyy edelleenkin perustua vahvoihin symbioottisiin sidoksiin, ja aikuinen autonomia -- tahto ja ajattelun itsenäisyys ja voima -- voi itse asiassa toteutua sitä täydellisemmin, mitä paremmin nuo varhaislapsuuden perusturvallisuuden vaatimukset ovat toteutuneet.

Ja jotenkin näillä silmillä nyt näen, miten onnettomaan jamaan niin sanottu sivistyneistö -- oppineisto tai ne, joita jostain syystä intellektuelleina pidetään -- nykyisin on jäänyt.

Ei siinä sinänsä ole mitään pahaa, että ihmiset ovat nuorina idealisteja ja voimaannuttavat itseään kaikenlaisilla omnipresenssin ja omnipotenssin tunnoilla ja niihin liittämillään, kulloinkin ajassa tarjolla olevilla ylevillä aatteilla. Mutta se, että maailmasta häviää todellisuudentaju, ja yhteiskunnan kaappien päälle kiipivät titityytyypit, jotka pystyvät ongelmitta päättelemään yleiskäsitteistään todellisuuteen päin -- siinä on jotain kammottavaa.

Sekoilu myös talousasioissa nousee siltä pohjalta, että jostain on irrotettu sopivat numeeriset todistelut ideologisia ihanteita tukemaan ja todellistamaan. Talousajattelussa tämä ei ole vain mahdollista, vaan talousajattelu itsessään on sellainen järjen muoto, jonka varassa on melkein mahdotonta hallita mitään todellista.

Kun uskotaan, että "talouden" lauseissa itsessään ajattomat ja abstraktit kardinaalilukusanat voivat toimia subjekteina, silloin ollaan pahojen harhojen vallassa. Numeroilla voidaan kuvata todellisuutta, mutta ei edes selittää, saati sitten että numeroista voitaisiin tehdä toimijasubjekteja jotka päättäisivät mitä tehdään.

Kyllä se on ihminen, jonka pitäisi kantaa vastuu. Ja suomalaisten olisi kannettava vastuu siitä että oman yhteiskuntamme -- tämän kielellis-kulttuurisen kansallisvaltion -- erityiset elämänehdot toteutuisivat. Ja ne eivät totisesti toteudu, ellemme pysty päättämään omista resursseistamme ja panemaan rajojamme kiinni.

Rajat kiinni. Rahat kiinni. Muu on huuhaata, esiiintyipä se sitten minkänimisen ideologian tai politiikan aatekulisseissa tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos se bensiinin hinnankorotus johtuisi ainoastaan korotetusta verosta, Suomen valtio tietysti voisi käyttää ne verotulot johonkin tarpeelliseksi katsottuun tarkoitukseen, vaikkapa perustuloon, jos niin halutaan. Olisiko se järkevää, on jo toinen kysymys, mutta mahdollista se kyllä olisi, joskin se perustulo ehkä olisi kovin pieni. Mutta kun hinnankorotuksen syyt ovat maan ulkopuolella, se ei tuota valtiolle verotuloja, joita voitaisiin käyttää yhtään mihinkään.

Anonyymi kirjoitti...

Älyllisesti uteliaana ihmisenä olen ehtinyt eläessäni kiinnittää huomiota moniin asioihin. Joitakin niistä voi kuvailla parhaiten sanalla 'hörhöily'. Esimerkkeinä olkoon vaikka chakrat.

Niihin aikoihin kun ne mieltäni askarruttivat, sattui tapaus mikä sai luontevan selityksensä tästä chakra-teoriasta. Siinä puhutaan mm yliaktiivisista chakroista, niiden 'maadoittamisesta' ja muusta sen kaltaisesta. Ketä aihe kiinnostaa, voi hakea netistä lisätietoa.

Joka tapauksessa teoria sanoi, että jos esimerkiksi ihmisen päälaen chakra on yliaktiivinen, henkilö elää irti maasta, ajatusrakennelmien ja teorioiden maailmassa. Jos henkilön alin chakra on vielä lisäksi heikko tai 'maadoittamatta', tilanne huononee entisestään, koska heikko alin chakra vihjaa, että henkilö ei ole kiinni maassa eli ei ole realistinen.

Sitten siitä tapauksesta, mikä tapahtui noin 30 vuotta sitten. Olin jonkinlaisissa kemuissa. Siellä tanssittiin ja kumppania pidemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa haettiin. Juttelin ja tanssin illan aikana yhden punatukkaisen tytön kanssa. Jotenkin keskustelut etenivät luontoasioihin.

Olimme eri mieltä siitä mikä on ihmisen osa tässä maailmassa. En muista kuinka silloin ajattelin, mutta tyttö oli varma asiastaan; luonnon ja eläinten kärsimys on ihmisten syytä ja että ihmiset pitää tappaa kaikki. Minulta vei hetken tajuta, että hän oli aivan tosissaan eikä mitään puolittaista läppää heittänyt. Yritin jopa kysellä, että mitäs järkeä siinä on. Ihan turhaan kyselin, hän oli täysin umpimielinen tässä asiassa.

Onneksi minulla oli tuo chakra-tietämys siinä tukena. Tajusin heti, että tässähän on oikein paraatiesimerkki ihmisestä, joka elää teoriassaan. Hänellä ei pää eikä muu ruumis ollut yhteydessä toisiinsa.

Sen jälkeen olen osannut tehdä eron älyn ja järjen välille. Tanssipartnerini oli älykäs, mutta valitettavasti täysin järjetön.

Se on kauheaa, että tällaisia ihmisiä on niin paljon. Minä en tiedä millä heidät saisi maan kamaralle. Koska he ovat älykkäitä, he osaavat aina selittää itselleen, että miksi asiat eivät ole niin. Siellä he kieppuvat pilvissä, kun eivät muutakaan osaa.

maallikko

Veikko kirjoitti...

Jonkin verran tunnen Heikki Hiilamoa. Hän vaikuttaa tyypilliseltä tämän päivän älymystön edustajalta. Tosin hänellä on viisi lasta, joten hän tuottaa aika paljon hiilijalanjälkeä, mutta kaipa hän jotenkin elää sen kanssa. Lapsethan kuulemma ovat se suurin rikos.

Luultavasti Hiilamo ajattelee oikeasti kuten Ranskan kuningatar Marie Antoinetten kerrotaan tokaisseen nälkää näkevistä: mikseivät syö leivoksia?

Luultavasti tuo on vallankumouksellisten propagandan, eikä Marie Antoinette noin ajatellut, mutta vahvasti vaikuttaa siltä, että joillekin vihreille empatia tuottaa vaikeuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Strix Senex kirjoitti:
"Tämän lisäksi hän ottaa positiiviseksi malliksi, kaikista maailman maista Iranin, koska siellä bensiinin hinta nelinkertaistettiin, "

Niinpä... nyt 95-bensa maksaa Iranissa 5.1 senttiä litra. Tällä hinnalla saa ostaa 60 litraa per kuukausi. Ylimenevä osa maksaa 10.2 euroa per litra.

https://www.globalpetrolprices.com/Iran/gasoline_prices/


Google-kartan katunäkymien perusteella Teheranissa autokanta on melko modernia. Siis bensaakaan ei kulu mahdottomia. Keskipalkka Iranissa on noin 44.8 miljoonaa rialia eli 1000 euroa kuukaudessa. Jos kuukaudessa ostaa bensaa 60 litraa, niin rahaa menee kolme euroa.

http://www.salaryexplorer.com/salary-survey.php?loc=102&loctype=1
https://themoneyconverter.com/IRR/EUR


acc

Anonyymi kirjoitti...

Osaako joku kertoa, että onko ekonomin ja ekonomistin ero saamanlainen kuin konsultin ja konsulentin?
Puheidensa mukaan tohtorikoulutettava on aivan yhtä irrallaan arjesta kuin tohtorikin on.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu muutkin olevan irti todellisuudesta kuin Hiilamo. Just luin sateenkaaren tuolta puolen juttua. Sateenkaaripoliisiyhdistyksen puuhanainen valitti siä, että jos polliisi indentifiotuu homoksi, niin hän on vähän nössö ja jos lesboksi niin onkin ns. hyvä jätkä. Tämä poliisien keskuudessa. Tättähäärä on kyllä ihan pihalla sillä mielestäni kaikkien poiliisien pitää identifiotua vain ja ainoastaan poliisiksi. Olkoon sitten kotona vaikka örkki. Töissä vain ja ainostaan POLIISI!!!
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Ekonomi on oppiarvo, ekonomisti ammattinimike.

Mitä tulee tuohon poliisittaren tättähääräilyyn, hän tarkoitti siis, että jos miespoliisi sanoo avoimesti olevansa homo, hänen helposti aletaan suhtautua naismaisena ja siksi mahdollisesti epoäluotettavana työparina.
Lesboksi ilmoittautuvaan naispoliisiin puolestaan suhtaudutaan yhtä helposti Miehenä Ilman Mulkkua.

Kumpikaan mielikuva ei välttämättä perustu mihinkään:

se homopoliisi on todennäköisesti top-mies, eli homosuhteessa aina miehenä esiintyvä osapuoli.
Häntä ei erota heteromiehestä mikään muu kuin makuuhuonemieltymykset.

Vastaavsti se lesbopoliisitar saattaa ollakin se femme-lesbo eli aina naismaisena osapuolena esiintyvä, joka voi siis olla tositilanteessa se miesten selän taakse itkemään livahtava tytteli.

Poliisitartättähäärä tarkoitti, ettei pidä mennä etukäteisoletusten mukaan, vaan katsoa mies eikä nuttu.
Naisten kohdalla sama mutatis mutandis.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Ano1:lle, Allaspalolle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle, maallikolle, Veikolle, acc:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Kiitos erittäin hyvästä kommentista. Itse olen käyttänyt termiä yhteiskuntateologia ja minusta se sopii niin Hiilamoon kuin hiilamoihin yleensä.

Ano1: Onneksi ei olla vielä ihan tuossa tilanteessa.

Allaspalo: Tuulenhaistelija hyvinkin. Ja kiitos linkeistä. Tulee muistaa että mielenkiintoinen ei ole synonyymi miellyttävälle.

Qroquius Kad: Yhteiskuntamme ja yliopistojärjestelmä tuottaa hiilamoita. Joille tarvitaan akateemisia suojatyöpaikkoja. Olen täysin samaa mieltä yliopistojen vähentämisestä.

Pyssymies: Näin voi sanoa.

Seppo: Tuohon viimeiseen kappaleeseen tiivistyy koko asia.

Ano2: Eivät hinnankorotusten ainoat syyt ole maan ulkopuolella vaan nykyinen hallitus on alkanut tuon kiristämispolitiikan ja aikaa ennen Ukrainan sotaa.

maallikko: Näihin chakroihin en ota minkäänlaista kantaa. Mutta pilvissä kieppuvia ihmisiä on koko ajan enemmän.

Veikko: Totta. Vihreille empatia muita kohtaan on varsin tuntematonta.

acc: No kas. Hiilamo jätti siis jotain varsin olennaista sanomatta. Kiitos tuosta lisäyksestä.

Huru-ukko & Qroquius Kad: Joo, poliisin on keskityttävä olemaan poliisi virantoimituksessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siis onko jossakin tosiaan ehdotettu 65%:n perintöveroa omaisuudesta, jota on sen kartuttamisen aikana matkan varrella verotettu jo moneen kertaan? Marin paasasi kerran eduskunnan puhujapöntöstä, että EU:n perusperiaatteisiin kuuluu elintasoerojen tasaaminen niin jäsenvaltioiden kesken kuin maiden sisällä. Tähän saatiin taas vähän lisää vauhtia kun Ohisalo kävi sopimassa Suomen osuudesta uuteen EU:n sosiaalirahastoon, johon Suomen kannan piti olla erittäin kriittinen.

Elämisen kallistumiseen Suomessa vaikuttaa myös yleinen 24%:n liikevaihtovero ihan välttämättömistä asioista kuten esim. sähkö ja vesi. Näiden kahden hyödykkeen kohdalla on tehty myös kaksoisrahastus veroilla; sähkön tuotanto ja siirto, veden tuotanto ja perusmaksut. Ruoankin alv taitaa olla korkein koko Euroopassa. Poliitikkojen ja näiden hiilamoiden puheissa piiloudutaan milloin minkäkin syyn taakse; korona, Ukrainan sota ja kestoselityisenä ilmastonmuutos.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Piti lisäämäni, että sähkö on myös alistettu kaikenlaiselle keinottelulle mallia Caruna & kumppanit. Omassa kotikunnassani yritettiin myydä vesi sijoittajille, mutta onneksi pari valtuutettua puuttui siihen, mitä kulisseissa salaa suunniteltiin.

Vaikeaa on luottaa päättäjiin tänä päivänä.


Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano.

Viesti1: Nimenomainen Hiilamo on ehdottanut progressiivista perintöveroa joka olisi maksimissaan 65 pinnaa. Tavallisen suomalaisen elämää vaikeutetaan kaikin mahdollisin keinoin ja se vaikeuttaminen todellakin alkoi ennen koronaa ja Ukrainan sotaa. Syynä siihen on nimenomaan ilmastokiima ja tietysti valtion ahneus sillä se tarvitsee jatkuvasti lisää rahaa sille tärkeisiin kankkulan kaivoihin.

Viesti2: Maltahan kun Suomen pohjavesioikeudet myydään jollekin ulkomaalaiselle yhtiölle.

-TR- kirjoitti...

Vihreitähän on kutsuttu vesimeloneiksi. Vihreitä päältä mutta läpeensä punaisia sisältä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TR. Pitää paikkansa. Joskus kauan sitten vihreät oli oikea ympäristöpuolue mutta nyt varsinaiset ympäristöihmiset ovat pääosin kaikonneet siitä. Jäljellä on vain valvonta-, kontrolli- määräys- ja kärsäntyöntämispuolue.

Anonyymi kirjoitti...

Hiilamo muistuttaa ulkonäöltään sitä sääennustelijaa ylellä. En tiedä, onko sääennustelija tästä iloissaan.

Vilkaisin Hiilarin kirjoituksia. Moitti yhdessä kirjoituksessa, että kirkossa on homovihaa konservatiivien taholta. Luulisi noilla kilometreillä ja rohovessoorin tittelillä tajuavan, että kriittisyys homoseksuaalien jalustalle nostamista kohtaan ei ole sama asia kuin homoviha.

Tapsa vaan

Joppos123 kirjoitti...

Terveisiä "Väylältä". Kalaa vähemmän. 17 tunnin soutu-urakan tuloksena yksi 12,5 kg lohi. Ei tuolla kyllä paljon henkseleitä paukutella. Kolme yötä pötköön muutaman tunnin unilla. Painoa lähti 3 kiloa pelkkänä nesteenä vaikka vissyä meni 24 pikkupulloa yö.
Hyttysiä ihan vitusti, ei ole koskaan ollut noin paljon. Pitkähihasia ei voinut pitää edes yöllä kun lämmöt paukki välillä 19-23, siis kello 0400.
Hyttysiä niin paljon, että ei kannattanut edes enää vituttaa vaan hihiteltiin.

Mitä tulee itse aiheeseen niin nuo "Hiilamot" ovat nykypäivän Eric Von Dänikieniä ja Juhan Af Grahneja.
Jätkä pauhaa mitä tahansa paskaa saadakseen siitä rahaa, siis ihan mitä tahansa. Siksi viittaus edellisiin juippeihin.
En tiedä haluaako kukaan tietää mistä se lohi tuli mutta kerron kuitenkin.
Nyt kun vedet ovat lämmenneet tuollakin suunnalla niin tämä otti noin 400 metriä ennnen Puruskoskea (Pellon puolelta).
Siinä pitää luottaa, että se moottori ihan aikuisten oikesti lähtee käyntiin kun tarve vaatii. Meinaan siihen koskeen ei ole terveellistä joutua.
Sen imun huomaa jo 700 metriä ennen ja moottorinkäyttäjällä pitää olla koko ajan valmius nykäistä.
Moottori pitää olla vähintään 10 heppanen, mielellään 15 ja sen pitää lähteä ekalla. Muutoin tulee kiire.

Joppos123 kirjoitti...

Jokainen city-vihreä pitäisi juuri nyt kiikuttaa vaikkapa Pelloon toteamaan ettei ne hyönteiset mihinkään ole kadonnut.
Täällä Tuusulassa en ole törmännyt yhteenkään itikkaan ( pohjalaasille tiedoksi etten tarkoita lehmää) mutta jumalauta kun niitä oli tuolla.
Olen joskus todennut, että vihreiden ultimate luontokokemus on istua espanpuistossa, kirvapaskansateessa ja naukkailla halpaa valkkaria, muovipikareista toki.
Jos oikein mennään extreemiin niin se lyhin lenkki Keskuspuistossa tai jopa VAU Nuuksiossa.
On ne sissejä.

Strix Senex kirjoitti...

"Joskus kauan sitten vihreät oli oikea ympäristöpuolue mutta nyt varsinaiset ympäristöihmiset ovat pääosin kaikonneet siitä". Joskus, kauan kauan sitten, tunsin sympatiaa vihreitä kohtaan, mutta en äänestänyt sitä koska lopultakaan en pystynyt saamaan selville, mitä oikeastaan äänestäisin, jos äänestäisin vihreitä. Nyt siinä suhteessa ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Enkä äänestä sitä suurin surminkaan vaikka aseella uhattaisiin.

Joppos123 kirjoitti...

Ss. Olet kasvanut ohi noista puistoistmisista . Siellä istuu piripäät ja vaakkuvat lisää rahaa.
Entinen paskasateen ystävä?
Ne kirvat nääs.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Joppos123:lle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Luulen, että säätieteilijä ei ole iloissaan. Ja joo, nyt lähinnä vaaditaan jonkinlaista homo- ja transhypetystä. Kaikki muu on tuomittavaa homovihaa.

Joppos123:

Viesti1: Piti ihan katsella kartasta sitä Puruskoskea. Varmaan hieno paikka. Ja reissuthan ovat onnistuneita vaikkei niin paljon saalista tulisikaan. Tuo Von Däniken- ja Af Gran-vertaus oli muuten aika osuva. Tosin kyseiset heput olivat sinänsä paljon vaarattomampia kuin nykyinen vihervasemmisto.

Viesti2: Pääosalle cityvihreitä luonto on enempi sellainen teoreettinen juttu. Siitä on kiva puhua mutta ei sinne viitsi mennä.

Strix Senex & Joppos123: Silloin aivan alussa ei ollut vielä varmaa että tulisiko vihreistä ihan tolkullinen puolue. No, se epävarmuus kyllä ajan myötä korjaantui.

Joppos123 kirjoitti...

Sieltä se nappas. Siis ylävierrassa. Ne ei syö vaan vittuntuu mitä ei syö.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. No, ei minullakaan metsästysreissuilta läheskään joka kerta ole kotiin tuotavaa. Vaan eipä tuo haittaa.

Joppos123 kirjoitti...

On tuo 12,5 kg ihan jees nykyisillä tilastoilla.
Ihan vitun ylpeä meidän venekunnan puolesta.
Kotiin tuli noin 3,0 kiloa. Pakasteena.,jokaisellelle*

Joppos123 kirjoitti...

Puruskoski on idioottinen hautapaikka. Ne eivät vaan älyä minkälaisiin luonnonvoimiin siinä joutuu. En ole laskenut enkä aio.

Joppos123 kirjoitti...

Ykä. 12,5 kilonen sintti. Tuli ekalla vedolla( 45 min) näin näissä yleensä käy. Ihan Puruskosken yläpäästä. Oli aikamoinen ylöskelaus, heh.
Sen jäljeen ei mitään. Ei edes tärppiä.
Onhan tuossakin uunikalaa ja graavia.
Kolmella jaetaan.
En tiedä oletko koskaan noita ollut soutamassa. Joskus jos olet ja tulee tärppi se on aika JYTKY.
Se on ihan eri kuin joku gädda.

Joppos123 kirjoitti...

Mä en selittele. Tuo 12,5 oli kyllä meidänkin mielesta aika siinä ja tässä. Kehtaako tuota edes mainita?
Ei ollut pahalla vaan hyvällä.

Joppos123 kirjoitti...

Ei se Ykä haittaa.

KKi kirjoitti...

Juhan af Grahnista ja Dänikenin Erikistä sen verran, että heidän jutuissaan on jopa orastavaa tollkua. Hiilamon jutuissa ei.
Ikävää on se kun hiilamot ottaa Hiilamon jutut tosissaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Tuollaisissa reissuissahan on parasta itse reissu ja hyvä seura. Ja tulihan tuosta mukavasti pisteltävääkin. Minä olen joskus laskenut kanootilla koskia – kauan aikaa sitten – mutta en missään Tornionjoen kokoisessa. Ja sitä isoa lohta en ole koskaan ollut pyytämässä.

KKi: Joo, ainakin ne menee mukavana viihteenä. Hiilamon jutuista taas on viihde kaukana.

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni lähinnä jaksaa ihmetyttää, kuinka yksipuolisesti valtemediamme palstatilaa antaa näille "asiantuntijoille". Soraäänen soraääntä ei löydy tikulla tonkimallakaan, vaan puhenevuoro on yksinomaan hallituksen agendaa puolustavilla ja ylistävillä Hiilamoilla kavereineen.
Hesarilta ja YLE:ltä tämän ymmärrän, mutta eivät muutkaan mediatalot tässä paljoa ole kunnostautuneet. Jotain "kuinka 5 henkinen perhe ruokitaan viikko 10,- eurolla, kun rahat ei ***ttu enää riitä mihinkään" artikkeleita silloin tällöin näkee, mutta vallalla olevaa politiikkaa ei juuri kyllä haasteta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Voit olla varma ettet ole ainoa joka tätä ihmettelee.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, heti alkuun kommentti koskien kaikkea Hillamon ymmärrykseen liittyvää: Hän ymmärtää erinomiasen hyvin mitä pitää kirjoittaa että palkka juoksee, palstatilaa riittää ja reitti mahdollisesti korkeampiin virkoihin pysyy auki. Valitettavasti nykyään on hyvin vaikea sanoa kuinka suuri osa näistä idiooteista on ihan puhtaita tuulenhaistajia ja kuinka moni oikeasti uskoo kirjoittamaansa.

Mitä tuohon hintojen nousuun tulee niin se alkoi jo viime vuoden lopussa/vuodenvaihteessa ja otti sitten turboloikan maaliskuussa. Eihän se sota oikeasti noin nopeasti voinut raakaöljyn saatavuuteen tai hintaan vaikuttaa, eli valmius ja tahtotila polttoaineen hinnan nostolle oli jo hyvin olemassa. Todennäköisesti odotettiin vaan silmänkääntötempuista tuttua harhautusliikettä jonka Putler sitten tarjoili. Linkistä voi katsoa hintakehitystä tarkemmin, hinnan saa oikein helposti luettavaan excel-formaattiin. https://www.aut.fi/tilastot/verotus_hintakehitys_ja_liikennemenot/bensiinin_ja_dieselin_hintakehitys

Valitettavasti nousu ei puraise vain pienituloisia, heillehän kyse on katastrofista. Mutta myös se tätä maata pystyssä pitävä keskiluokka joutuu nyt entistä tarkemmin miettimään mistä pitäisi tinkiä. Lopputulema on se että jokainen esim. palveluista tai harrastuksista tingitty euro on pois palveluntarjoajalta, mikä taas on ainakin pidemmässä juoksussa pois hänen kyvystään työllistää. Tästä saadaan aikaiseksi oikein mukava noidankehä. Valitettavasti eu:n ja samalla Suomen ajama politiikka tulojen harmonisoinnista ei koskaan toimi niin että alhaalta noustaisiit ylempänä olevien tasolle. Sieltä tehdään pieni nousu, ja loput hoidetaan vetämällä ylempänä olevat (siis ihan kansantaloudet) riittävän paljon alas päin kunnes kohdataan. Sen vuoksi en vihaa mitään sanaa niin paljon kun "tasapäistämistä".

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Olet täysin oikeassa. Ei mitään lisättävää.

Anonyymi kirjoitti...

Joppos123: 3. HEINÄKUUTA 2022 KLO 17.45

Kas vaan, samalla suuntaa itsekin liikuin.
Olin ajelemassa Väylänvartta alas Kittilästä ja Pellon Jopparissa samaan aikaan käymässä. Tosin konepyörällä.
Lämmintä oli, tosin sunnuntaina hieman viileämpää keli.

heppa

Joppos123 kirjoitti...

Hepalle. Pelloon on avattu kalastustarvikeliike. Kävin pari vaappua hakemassa. Noi perinteiset "väylät" ei toiminut yhtään. Vähän agressiivisempaa ja syvällä uivaa vaati tänä vuonna.
Ota nyt noiden lohien sielunmaisemasta selvää.
Nuuskaa ja poronlihaa haettiin ruottin puolelta.
Oli muuten aika yllättävä rajatarkastus kun tultiin takaisin. Ei niitä ennen ole ollut.
Ei ollut ylimääräistä ja ei ne meitä hakenut mutta joku haku niillä oli päällänsä.
Ihan hyvä kun vähän katellaan.
En näyttänyt henkilökorttia. Olis ollut aika kökköä. Ihan ajokortin.
Seuraavan kerran kun liikut noilla huudeilla ja näet vanhan Volvon niin tuleppa turisemaan.

Joppos123 kirjoitti...

Hepalle vielä. Olit siis samaan aikaan Jopparissa? On jo suorastaan pyhäinhävästys kun et tullut paiskomaan kättä.

Joppos123 kirjoitti...

Olit sä se nuori jannu meikän edellä kassalla?

Joppos123 kirjoitti...

Meikä oli toinen niistä klanipäistä jotka siellä sekoili ilman rillejä.
On se vaan yksi perkele tämä ikänäkö.
Nytkin oli kuudet rillit messissä, että näkee tehdä solmuja.
Jätkät eivät osaa edes alkeellista perukesolmua. Noihin paksuihin siimoihin paalusolmu on aika hyvä, vanha partiolainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys hepalle ja Joppos123:lle. Molemminpuoliset terveiset välitetty.