tiistai 26. heinäkuuta 2022

UUDET URBAANIT HAITTAELÄIMET

- Ja tervetuloa tänne Huitsinnevadan kymnaasiumin auditorioon joka näyttää olevan aivan ääriään myöten täynnä. Ja syytä siihen tietysti onkin, sillä minä, Antero Lärvänen voin esitellä meille Hömpstadin Vähänköehkäopiston biologian- ja riistantutkimuslaitoksen eläintieteilijän, tohtori Ensio Hättenhään joka on tunnettu mm. kaakanatutkimuksestaan. Nyt hän luennoi meille äärimmäisen mielenkiintoisesta ja paljon kysytystä aiheesta eli uusista urbaaneista haittaeläimistä. Meille Pinnanmaallehan ne eivät ole levinneet oikeastaan ollenkaan. Tämä luento lähetetään samanaikaisesti HuiTV:ssä. Ensio, ole hyvä.

aplodeja

- Kiitos, Antero. Nämä uudet urbaanit haittaeläimet jotka biologia tuntee nimellä Animale praeiudicium urbana eivät tosiaankaan esiinny Pinnanmaalla ja syy on hyvin yksiselitteinen. Nimittäin kaikki tähän eläinlahkoon kuuluvat eläimet ovat täysin ihmisen sekä ruokinnan että tarjoaman suojan varassa. Ne eivät selviäisi itse luonnossa ja siksi niitä nähdäänkin vain kaupungeissa.  Nämä eläimet ovat sinänsä niin ihmiselle kuin luonnollekin täysin hyödyttömiä ja vahingollisia eivätkä ne kuulu mihinkään tarpeelliseen ekologiseen lokeroon. Joten näitten eläinten ruokkiminen ja suojan tarjoaminen ajattelemattomien ihmisten toimesta on täysin vastuutonta ja Pinnanmaalla näitä ei ruokitakaan, joten ne eivät täällä viihdy.

Mutta jospa aloitamme näitten lajien tarkastelun. Ensimmäisenä esittelen punavihervästäräkin eli Praeiudicium rubrum viridis motacillan:

Punavihervästäräkki


Toinen punavihervästäräkki

- Lajille tyypillistä on alkaa parveutua lämpiminä kesäkuukausina ja poistua ihmisten ylläpitämistä majoitustiloista. Parvet käyttäytyvät aggressiivisesti ja hyökkäilevät heitä ruokkivien ihmisten majoitus- ja työtiloja kohti. Tosin jos nämä parvet kohtaavat oikeaa vastarintaa, niin ne pakenevat. Yleensä punavihervästäräkki viettää talven horroksessa mutta joskus sitä on nähty jopa joulukuussa niin kuin tämä esimerkki Tampereelta muutama vuosi sitten:

- Niin kuin yleisökin varmaan huomaa, on parvestaan erillään oleva punavihervästäräkkiyksilö varsin reppana ja avuton. Kaikkien uusien urbaanien haittaeläinten lajityypilliseen käyttäytymiseen kuuluu aggressiivisuus mutta aina vain parvessa ja heitä heikompia vastustajia  kohtaan. Kyseinen laji omaa sen verran älykkyyttä että se arvostaa omaa turvallisuuttaan. Ja seuraavana esitellään anarkottarainen eli Praeiudicium licentia sturnus:

- Lajihan muistuttaa niin ulkoisesti kuin käyttäytymiseltään hyvin paljon punavihervästäräkkiä ja lajeja ei oikein erota toisistaan kuin kokenut haittaornitologi. Laji pystyy kuitenkin alkeelliseen ajatteluun joka ilmenee siinä että se osaa käyttää ihmisten rakentamia esineitä työkaluina. Ruuan hankintaan se ei sitä tarvitse vaan hajottaakseen paikkoja niin kuin aiemminkin mainitut haittaeläimet:

- Näille aiemmin mainituille lajeille on myös sukua liimatilhi eli Praeiudicium gluten bombycilla:

Kaksi urospuolista liimatilhiä

Naaras- ja urospuolinen liimatilhi

- Hyvin mielenkiintoinen haittaeläinlaji on sukkahousukoppelo eli Praeiudicium soccum braccas urogallus:

Sukkahousukoppelo

Kaksi sukkahousukoppeloa

- Sukkahousukoppelo on urbaani, värikäs lintulaji, jota esiintyy usein siellä, missä on paljon ihmisiä kokoontuneena ja se parveutuu helposti liimatilhien ja punavihervästäräkkien kanssa. Sukkahousukoppelolle tyypillinen ääni on rytmisesti toistuva fak-fak-khihihi ja se ojentelee keskisormiaan jonkunlaisena reviirieleenä. Se, mikä on erittäin mielenkiintoista on se, että emme ole koskaan tavanneet sukkahousukoppeloista muita kuin naarasyksilöitä. Oletettavasti se pariutuu muiden haittaeläinten kanssa ja synnyttää vain naaraita.

- Sukkahousukoppeloa pidetään yleisesti näistä uusista haittaeläimistä kaikkein tyhmimpänä ja tiedeyhteisössä on jopa esitetty kysymys onko kyseessä eläin vai kovaääninen liikuntakykyinen kasvi- tai sienilaji. Sukkahousukoppelon kanssa elää tietynlaisessa symbioosissa huivihuppuhippiäinen eli Praeiudicium chlamydem cucullo regulus. Oheisessa kuvassa on yksi sukkahousukoppelo ja neljä huivihuppuhippiäistä:

- No niin… nämä kaikki edellä esitellyt haittaeläimet ovat sellaisia että ne horrostavat yli talven ja aktivoituvat lämpötilan lisääntyessä. Mutta on myös sellaisia uusia urbaania haittaeläimiä jotka ovat aktiivisia myös talvella. Ensimmäisenä esittelen akateeren eli Praeiudicium academica tetraon:

Akateeri

Toinen akateeri

- Kyseinen hyvin kovaääninen laji on kaikkein eniten kehittänyt itselleen ns. pesäajattelun eli hive mind-ajattelun. Yksilöllä ei ole kyseisessä lajissa juurikaan mielipidettä eikä merkitystä vaan kaikki kulkevat samaan suuntaan vähän niin kuin kottaraisparvi tai sopulilauma. Sitä, mistä tämä johtuu ei täysin tiedetä. Ei myöskään sitä, että miksi tuon pesäajattelun suunta ajan myötä muuttuu ja kaikki akateeret seuraavat sitä mitään kyseenalaistamatta. Hömpstadin Vähänköehkäopiston biologian tutkimusosasto tutkii että voisiko se johtua akateerien elinympäristössä tapahtuvista bakteeri- ja itiökantojen ajan myötä tapahtuvista muutoksista. Sen me tiedämme että jostain syystä kyseinen laji viihtyy yliopistorakennuksissa.

Akateeren kanssa läheistä sukua ja jopa samaan lajiin kuuluvaksi voidaan lukea punapäähysteeri eli Praeiudicium rufo hystericus:

- Vaikka nämä uudet urbaanit haittaeläimet eivät sinänsä kuulu mihinkään ekologiseen lokeroon niin ne ovat osa luontoa siinä mielessä – niin kuin tässä punapäähysteerin tapauksessa – että luonto varoittaa myrkyllisistä eläimistä räikeillä väreillä. Se koskee niin sammakkoja kuin punapäähysteerejä:

- Eli jos näette punapäähysteerin niin älkää lähestykö sitä. Se on vaarallinen. Ja seuraavana on sitten koloradonqueeriäinen eli Praeiudicium colorado bug. Tässä kaksi urospuolista koloradonqueeriäistä:

- Merkille pantavaa on että lajilla saattaa olla mahdollisesti liian nopean evoluution aiheuttamia hengitysvaikeuksia sillä se on aina suu voimakkaasti auki. Tässä taas yksi naaraspuolinen. Huomatkaa hengitysvaikeudet tälläkin yksilöllä. Nykyisin on pantu merkille että koloradonqueeriäiset haluavat lähestyä ihmislapsia:

- Jostain syystä nimenomaan nämä koloradonqueeriäiset ovat viime vuosina olleet tietyn ihmisryhmän ykköslemmikkejä. Syytä emme tiedä. Ja lopuksi esittelen sitten sen kaikkein vaarallisimman uuden urbaanin haittaeläimen eli jakkupukukotkan (Praeiudicium iaccam sectam aquilae):


- Tällä lajilla on selvää älykkyyttä sillä se hahmottaa tietyllä tavalla ihmisten yhteiskunnan toimintaa. Lajia nimittäin löytyy valtavasti julkisen sektorin rakennuksista mutta yksityiseltä puolelta ei ollenkaan. Arvio tämän lajin haitasta yhteiskunnalle on useita miljardeja vuodessa. Tiedeyhteisössä on ollut keskustelua siitä, voisiko jakkupukukotka olla tarujen vampyyri. Varmuutta ei ole saatu mutta teoriaa ei olla myöskään hylätty.

- No niin, nyt tuli esiteltyä uudet urbaanit haittaeläimet. Olisiko kysymyksiä?

- Ensinnäkin kiitos mielenkiintoisesta luennosta. Ja sitten haluaisin tietää että minkälainen kyseisten lajien levinneisyysalue on ja mistä ne ovat alun perin lähtöisin?

- Kiitos hyvästä kysymyksestä. Nämä lajithan ovat alun perin ilmestyneet Pohjois-Amerikkaan ja levinneet jollain tavoin Euroopan puolelle. Lajin aktiivisimmat esiintymisalueet näkyvät tässä kartassa:

- Muistutan vielä kertaalleen siitä että nämä haittaeläimet esiintyvät ainoastaan siellä, missä ihmiset antavat niille vapaaehtoisesti ruokaa ja suojaa. Itsestään ne ovat täysin avuttomia. Tällaisten haittaeläinten ruokkiminen on edesvastuutonta ja onneksi sitä ei täällä Pinnanmaalla ilmene. Näihin sanoihin lopetan luennon.

Antero Lärvänen:

- Kiitos Ensio Hättenhäälle äärimmäisen mielenkiintoisesta luennosta. Muistutan siitä, että vaikka Pinnanmaa on autonominen alue niin täälläkään uusia urbaaneja haittaeläimiä ei saa suin päin ampua. Mutta jos haluatte varautua, niin Läjä-Tek Oy myy Lällättävää kameravalvontajärjestelmää joka on kalibroitu juuri näihin haittaeläimiin ja joka antaa niille tukevat sähkötsägärit jos ne ilmestyvät manttaalillenne.

- No niin, lopetamme lähetyksen täältä auditoriosta ja Hui-TV jatkaa muulla ohjelmalla.


31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Ukko tuijotteli kadulla liian pitkään liimatilheä. Liimatilhi hermostui ja kysyi ukolta, että viittuuks siinä kyttäät. Ukko vastasi, että kyttään mitä kyttään ja katon vielä kotona lintukirjasta.

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Lisäkysymys. Kuuluuko Jakkupukukotka Korppikotkan kanssa samaan heimoon?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Johan: Liimatilhi vissiin antoi sinun olla sitten rauhassa. Saahan sitä ihminen pitää päätään haluamassaan suunnassa.

Ano: Jakkupukukotka on paljon vaarallisempi.

Anonyymi kirjoitti...

Voiko jakkupukukotka kenties pariutua mittapukumetson kanssa?

Jos voi niin miksi niiden poikasia (anteeksi tuo sukupuoli määritelty termi) kutsutaan?

Jari

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä elävä esimerkki jakkupukukotkasta on tämä Sanna Kurronen.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Lapsuudessani oli kiertäviä sirkuksia, joita mainostettiin mm. tatuoiduilla naisilla. Jos sellaisista tykkää, enää ei tarvitse sirkukseen mennä moisia töllistelemään ja siitä jopa maksamaan, muut voivat kaduilla kääntää katseensa muualle ja ehkä se on viisaintakin etteivät käy päälle.

Sanotaan, että nuoren kuuluukin kapinoida ja kyseenlalaistaa asioita, mutta kuinka pitkälle se nuoruus nykyään jatkuu, 40-vuotiaaksi? Eikö järkiintymisen pitäisi sentään alkaa vähän aikaisemmin? Kun katselee noita Ykän jälleen kerran mehukkaan blogin kuvia, ei voi välttyä ajatukselta, että maailma on tullut hulluksi. Niinkuin se onkin.

Rouva Ano

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

On muistettava, että punapäähysteeri laji voi vaihtaa väriään. Esim yksi päivä viestittää punapäällä vaarallisuuttaan, toisena päivänä väri voi olla vihreä. Tai keltainen. Tai kaikki värit Samaan aikaan. Yhtä kaikki, on syytä olla varuillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siihen aikaan, kun "ajatukset" kulkivat eri suunnasta, seikkaili sarjakuvassa Kamala Luonto joukko punakylkirastaita. Kuolivat kaiketi sukupuuttoon, koska sitten kun punakylkirastaat olivat saaneet linjariitansa ratkaistua oli kaikki marjat jo syöty.

Kalliita elätettäviä ovat pidemmän päälle myös kuppiloista metsästettäävät,toki kotoperäiset, silkkipöksyuikut tai punakynsikoppelotkin.
voijumala###

Ekku kirjoitti...

Kiitos taas tästä raportista. Naurattaa ja itkettää taas samaan aikaan. Sateenkaari siitä syntyy, vai miten se oli?...
Täällä Keski-suomalaisessa kaupungissa nuo kaikki on hyvin edustettuna ja vaikuttaa siltä, että täällä niitä suoraan sanottuna kasvatetaan.
Minusta suurin ero Jakkupukukotkalla ja korppikotkalla on se, että korppikotka syö pääasiassa raatoja, mutta tämä Jakkupukukotka syö uhrinsa elävältä.

QroquiusKad kirjoitti...

Listasta puuttui pissatiira.
Se muistuttaa suuresti sukkahousukoppeloa, mutta sen erityistuntomerkki on huomattavan runsas julkisilla paikoilla tapahtuva kyykkyasennossa virtsaaminen.
Ääntelykin on sukkahousukoppelosta poiketen kimeän kiljuva "id-duuuh! Id-duuuuh!!"

Timo kirjoitti...

Jakkupukukotka (Praeiudicium iaccam sectam aquilae) on ehdottomasti tuhoisin laji.
Muita voi vältellä , mutta Jakkupukukotka on sekä suojeltu että ihailtu monissa piireissä. Se vain lehahtaa pöytääsi syömään joka päivä, paskantaa siihen samaan pöytään ja nappaa sitten lompakkosi kuin lokki jäätelöpallon Kauppatorilla.
Etkä voi sille yhtään mitään.

Timppa

Anonyymi kirjoitti...

En olisi kyllä yhtään kaivannut näitä uusia haittaeläimiä. Noiden vanhojen, kaikkialle levinneiden homotiaisten kanssa pärjää, kun ne yleensä eivät käyttäydy ihmisiä kohtaan agressiivisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Sukkahousukoppeloille on annettu aivan liikaa valtaa ja reviiriä tässä maassa. Stadissakin pitävät Arkadianmäkeä valtansa tukikohtana. Pelkäävät tosin kohdata fins gens potestasista, mutta näitä on siellä kuitenkin selvä alivoima.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Mikäli jakkupukukotka kykenisi lisääntymään mittapukumetson kanssa, risteymän nimi voisi olla kenties mittajakkupukumetkakosto (Praeiudicium iaccam sectam mensurae vindictum ridiculam).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jarille, Huru-ukolle, Rouva Anolle, Ano1:lle, voijumalalle, Ekulle, Qroquius Kadille, Timpalle, Ano2:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne. Kaiken kaikkiaan näissä, no, otuksissa tiivistyy ajan henki ja tulee muistaa että valtamediallehan nämä ovat sankareita. Noista Qroquius Kadin mainitsemista pissatiiroista muuten saattaa tulla täysikasvuisina niitä jakkupukukotkia. Ja kyseinen kotkahan on näistä otuksista vaarallisin.

KKi kirjoitti...

Taisi unohtua jakkukalkkuna. Esiintyy matalamman tason virastoissa kuten TE-keskus ja sosiaalitoimistot. Saattaa olla jakkupukukotkalle sukua.

Anonyymi kirjoitti...

Homotiaisissa on myös sellaisia joiden ulkonäkö ja käytös julkisilla paikoilla ei eroa mitenkään muusta porukasta, kohteliaita ja hillittyjä. Osa voi omata yllättävän konservatiivisia mielipiteitä esim. maanpuolustuksen, talouden tai maahanmuuton suhteen. Taloudessa voivat olla kriittisiä siitä että valtio syytää rahaa vaikkapa haittamaahanmuuttoon tai pa. euromaiden tukemiseen, myös kehitysapupolitiikka voi aiheuttaa ärtymystä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Joo, kyllä jakkukalkkunan voi mainita. Sitä ei vaan oikein erota jakkupukukotkasta ulkonäöltä.

Ano: Totta. Ja tuskinpa meillä kellään on heitä vastaan yhtään mitään.

QroquiusKad kirjoitti...

Kenties jakkupukukotka muuttuu ikääntyessään jakkukalkkunaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Seppo Oikkosen postauksen otsikko jotenkin johdatti kaikkien näiden "esiliinaan" eli sanna mariniin: Nahkasäkkinen tyttö. Eli kai siinä mukailtiin laulun sanoja: Nahkatakkinen tyttö, eli suora vertaus, ainakin mielestäni Sannaan, tyttö nahkatakissa ja jossainhan hän esitteli nahkaista reppuaankin. Ihmeen hiljaa vain on ollut viimeaikoina, ainoastaan esiliinansa ovat kertoneet hänen olleen yhteydessä saksalaisten kaasukammioiden kaasuvajeesta olofin kanssa. Sanna lie niin pökerryksissä italian proseccovuorilla ettei tiedä maailmasta ja sen menosta mitään. Joten pitää vnk:n jotain selittää.
Eikä ole paljoa pullanpaistolta joutanut kommentoimaan paksu leidikään.
Huru-ukko
PS. Paksu leidi muistaakseni oli joskus menneinä aikoina joku sotaan tai sellaiseen liittyvä ilmaus, joku tykki tai sellainen.

KKi kirjoitti...

No joon no. Pääsääntöisesti kotkan ja kalkkunan erottaa toisistaan ruumiin rakenteen perusteella. Kalkkunat ovat pääsääntöisesti huomattavasti kotkia tukevampia. Lisäksi kalkkunoiden asustepeite on kotkia väljempi sillai "kauhtanainen".
Usein kalkkunat ovat kotkille alisteisia. Eli palvelevat kotkia pitääkseen asemansa ko. punavihreässä parvessa.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen ns tapellut näiden intersektionaalisten gtyiotyuiinums kanssa. Niitä riittää siinä osastossa, kun aletaan keskustelemaan isän kelpoisuudesta. Huomioni on kiinnittynyt siihen, että jos olet fiksu, hyvä isä, välittävä, empaattinen, läsnä lapsille jne, niin ei auta. Yhtään kärjistämättä, samaan aikaan, lukemattomia lapsia joutuu elämään mitä järkyttämissä oloissa. Väitän , että lasun toimista/ajasta melkoinen osa menee täysin turhaan. Eli perusteettomat ilmoitukset. Vaikea aihe, mutta mielestäni pitäisi kertoa asianosaiselle, kuka on tämän ilmoituksen tehnyt. nythän se on kuin villi länsi.

Anonyymi kirjoitti...

Aika törkeää ja alentavaa puhua "urbaaneista haittaeläimistä" ja rinnastaa näitä eläimiin.

Mieluummin pitäisi puhua "urbaaneista haittaotuksista", jotta emme loukkaisi haittaeläinten kunniaa

QroquiusKad kirjoitti...

Paksu leidi ei ollut tykki, tämä sen sijaan oli:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paksu-Bertta

Tunnettu lausuma "Ooppera ei ole ohi ennen kuin paksu leidi laulaa ("the opera ain't over till the fat lady sings") on laitettu alunperin 1978 USAlaisen urheilutoimittaja Dan Cookin suuhun;
hän käytti sitä vertauskuvana baseballin mestaruussarjan tilanteelle, muistuttaen ettei voitto ollut silloin vielä kirkossa kuulutettu.

Paksu leidi puolestaan oli oopperan "Nibelungin sormus" neljännen osan "Götterdämmerung" hahmo valkyria Brünnhilde, jonka esittäjättärillä on perinteisesti ollut muhkea rintakehä.
Sitä on tarvittukin laulamaan sopraanoa yli 200-henkisen sinfoniabändin, joka pauhaa Wagnerin kansallissosialistista musiikkia.

Brünnhilden jäähyväislaulu kestää parikymmentä minuuttia ja ooppera päättyy siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos QK selvityksestä. Sikäli oli oikeilla jäljillä kun yhdistin paksun leidin ja naisen:)
Pitäisiköhän käydä oopperassa useammin, tai perehtyä niihin paremmin. Olisi tuonkin tiennyt.
Huru-ukko
PS. Poisluettuna nykyooperat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Huru-ukolle, KKi:lle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & KKi: Luulisin, että tuo KKi:n määritelmä osuu aika oikeaan.

Huru-ukko: Vaan maltahan kun vaalit lähestyvät. Valtamedia lykkää Sannalle ennennäkemättömän määrän gloriaa.

Huru-ukko & Qroquius Kad: Joo, se Paksu-Bertta oli se tykki. Kakkosrähinässä saksmannit panivat vielä paremmaksi. Paksun-Bertan kaliiberi oli ”vain” 420 milliä mutta saksmannit rakensivat sitten kaksi kappaletta 800 millin hirviöitä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Dora_(tykki)

Tuon fat ladyn taustaa muuten en tiennyt joten kiitos lisäyksestä.

Ano1: Olet oikeassa. Yleensäkin huoltajuuskysymyksissä isä on lähes aina altavastaajan asemassa.

Ano2: Niin no, tottahan tuo on. Pahoittelut eläimille.

tira kirjoitti...

Valaistuin jo 60/70-luvulla siitä että natsitykkihän tuo Paksu-Bertta on koska Agit Propin edeltäjä eli Kom-teatterilaiset esittivät antaumuksellisesti mutta toki hienostuneesti laulua jossa kerrottiin että Paksu-Pertta, päästää pierun. Oliskohan ollut levyllä Porvari nukkuu huonosti, muistaako joku? Ja Pertta tietenkin että korostettaisiin työläisten halveksuntaa kirottujen kapitalistien pehmeitä konsonantteja kohtaan. Jos tuo ase olisi keksitty N-liitossa, sen nimi olisi ollut Bertta-mir. Ja silloin se B-kirjainkin olisi suussa somasti taipunut. Kuten selkärankakin.

En ole ornitologi joten en tiedä pitävätkö linnut lentäessään kaiken aikaa suutaan auki, mutta olettaisin että ainakin silloin kun kauhovat ilmasta jotain syötävää. Mutta nämä yhteiskunnan ravitsemat nykytipusethan ovat suu ammollaan koska huutavat vapauden perään. Cry for freedom! But only for MY personal freedom! Ja kuka heidän vapauttaan sitten kahlitsee? Ihan saavat olla mitä gendreä haluavat, ottaa umpirumia tatskoja, pukeutua kuten lystäävät tai olla vaikka alasti (katolisessa Espanjassa pridessä ekaa kertaa tänä vuonna, kukaan ei lotkauttanut silmääkään), ihmiset turtuvat tähän epäesteettisyyteen tai hymähtelevät ja sehän on kamalinta. En ole näissä prideissä huomannut mitään polttavaa yhteiskunnallista sanomaa pidettävän esillä, ainoastaan sinänsä säälittävää hinkua olla joku. Näkyvä, erottuva, erilainen.

Jakkupukukotkat ovat ihan vaarattomia. He ovat niitä ressukoita jotka kuvittelevat että pukeutumalla yhtä tukaliin vaatteisiin kuin miehet etenevät urallaan kuin miehetkin. Sorry sisters, nyt on tyyli muuttunut. Maihinnousukengät, revityt farkut ja nahkaa niin paljon kuin sponsoreilta heruu, sheriffi on ihan kohta taas back in town! Anna-Maja, minihame päälle ja Tytti, leikkaa toi nolo fleda. Olemme naisia, olemme joutsenia!
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Hip hei hurraa!! Oli mulla jotain "haisua" näistä kehopositiivisista naisista kuten Yrjön ja QK:n selvityksistä näkyy. Että sotaisia molemmat paksut leidit kuitenkin.
Ja joo, siksi kai Sanna nyt piilossa pysyykin, että ei julkaistaisi mitään sopimatonta, tai mistä sen tietää, että missä hän luuraa, lehdet kun piilottelee kuin pahempaakin. Eikös se olut Hymy-lehdessä sellainen kysymuys, että missä Jallu luuraa? Joku kuvio oli piilotettu johonkin sivulle, ja oliko siinä joku palkintokin sille joka sen löysi.
Siinä vinkki lehidille: Kisa pystyyn, että missä sanna luuraa ja palkinnoksi tasdin pravdan vuosikerta. Tosin tuon palkinnon kanssa sanna jäisi löytymättä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Ja nämä sen ajan kulttuurivallankumoukselliset lauloivat työväestöstä vaikka eivät itse olleet sitä nähnytkään. Tuo mainitsemasi:

“Cry for freedom! But only for MY personal freedom!”

kuvaa hyvin tuota porukkaa. Ei heidän henkilökohtaista vapautta mihinkään rajoiteta. Kyse on pitkälti egoa ruokkivasta showsta.

Ja kylläpä se muuan Marinkin siinä jakkupuvussa kulkee, pois lukien tietyt, edeltä käsin suunnitellut kuvat joilla hankitaan nostetta valtamediassa. Idea on siinä, että tuolle feministelle ämmälaumalle ei uskalleta panna mitenkään hanttiin.

Huru-ukko: Joo, Marinillahan on taipumus hävitä jonnekin kun tulee hankalia asioita tapetille. Ja miksei olisi sillä palattuaan valtamedia tekee taas uutta ylistävää epistolaa historian parhaasta rock´n´roll-pääministeristä. Jallu luurasi aikanaan joko Hymyssä tai Apu-lehdessä. En muista kummassa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Jäi ehkä joukosta pois Praeiudicium Taxacia Maximus Maximus Julmetus. ;)

"Aina silloin tällöin muistuteltu myös siitä, että pullojen keräämisestä saatu tulo on veronalaista. Voisivat varmaan laittaa pullojen palautuslaitteisiin vaatimuksen tunnistautua pankkikortilla jotta ei kenellekään toimeentuen varassa elävälle vaan tulisi mitään ylimääräisiä lisätuloja."


https://yle.fi/uutiset/3-12550756

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Nykymeiningillä verottajaa voisi kai verrata rapuruttoon.