torstai 23. toukokuuta 2024

EGON RUOKKIMISTA JA HAISTATTELUA

1. Egon ruokkimista

No joo. Tampereen yliopistollakin pidetään sitten arabeja tukevaa telttaleiriä jossa lukee niin kovin muodikkaasti ”joelta merelle”. Ollaan kovasti tiedostavassa muodissa mukana.

Niin no, mikäs sitä on lämpimillä keleillä sinänsä telttaillessa. Mukava harrastus. Omat telttailuni ovat tosin keskittyneet aina mahdollisimman kauas taajamista. Nämä leikkipartisaanit vaativat ”israelilaisten yliopistojen asettamista akateemiseen boikottiin. Opiskelijat ovat ilmoittaneet, että he jatkavat mielenosoitusta, kunnes Tampereen yliopisto vastaa heidän vaatimuksiinsa.”. Sinänsä kun katsoo noita pimuja jotka sitä mielenosoitusta pitävät voi tukea kyseistä leikkiä vaikka maailman tappiin sillä he tuskin ovat valmistumassa mihinkään tarpeelliseen ammattiin.

Noilla pimuilla ei herää sellaisia ajatuksia joita tällaiselle – ei muodin mukana kulkevalle ja elämässä jo aika paljon kokeneelle – käppäukolle herää.

1. Se ”from the river to the sea” meinaisi toteutuessaan sitä, että arabit viimeistelisivät Israelissa sen, mikä muuan itävaltalaisella neliöviiksimiehellä jäi aikanaan kesken.

2. Kukas sen tuoreimman rähinän aloittikaan äärimmäisen julmalla ja sadistisella terrorilla? Ja kuka oli ennen sitäkin ampunut jatkuvasti raketteja Israelin puolelle? Sitä saa, mitä tilaa.

3. Ovatkohan kyseiset pimut hoksanneet että he vääräuskoisina ovat yhtä lailla noiden islamilaisten vihollisia? Eivät ystäviä. Eivät islamilaiset heitä arvosta kuin hyödyllisinä idiootteina.

4. Mikähän mahtaa olla se seuraava muodikas kohde jonka varjolla kyseiset pimut voivat tuoda itseään esille? Kas kun se osallistuvan egon nälkähän on loputon. Ja tässäkin leikissä on kyse vain siitä. Koska eihän niiden pimujen toiminta vaikuta itse asiaan yhtään mitään.

5. Jos leikkauskohteita etsitään niin yliopistojen yhteiskuntateologiset linjat olisivat erinomainen vaihtoehto. Sieltä ei tule kuin akateemisia suojatyöntekijöitä. Joille ei ole mitään todellista tarvetta.

2. Haistattelua

Jaa kenellekäs? No tavallisille suomalaisille. Ja kuka haistattelee? Kirkon ulkomaanapu. Hesarin etusivulla (hinta 64.520 €):

Noin henkilökohtaisesti toivotan onnea ja menestystä noille kahdelle etelä-sudanilaiselle heidän omassa maassaan. Mutta he eivät ole meikäläisiä vaikka asiaa kuinka tuputettaisiin. Eikä kyseinen mainos – tai lähinnä oman toiminnan kehuminen – herätä minkäänlaista sympatiaa kehitysmaalaisten Suomeen muuttoa kohtaan.

Vaan jos asian pakkosyöttöä on sekä valtamedia että tv:n mainokset täynnä niin kai se pitää levitä Hesarin kanteenkin. Sehän on luonnollista.

Kehitystä ja edistystä.

50 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Tuosta Palestiinasta; nythän uutisten mukaan Norja, Espanja ja Irlanti ovat tunnustamassa Palestiinan valtion. WTF! Miten tunnustaa valtio, jota ei ole olemassa? No, kai hallinnon olemassa olon voi notifioida ja siihen luoda yhteydet (minkälainen se sitten palestiinalaisilla lieneekään, ellei tarkoiteta Hamasia), mutta eihän hallintoa voi mitenkään pitää valtiona. Jää kyllä pähkäilemään, mitä mainitut maat kuvittelevat hyötyvänsä tästä kummallisesta eleestä. Jos kyseessä on vain hyvesignalointi, niin reisille menee ainakin niin kauan kuin Gazan tilanne panttivankeineen on päällä.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Etelä-Sudanin väkiluku on kaksinkertaistunut tällä vuosituhannella. Ja kaksinkertaistuu seuraavien 50 vuoden aikana. Hienoa siinä on, että näin periksiantamattomia tulee olemaan maapallolla entistäkin enemmän.

Kirkon Ulkomaanapu elää seurakuntien, valtion, YK:n ja EU:n rahoilla. Se saa yllättävän paljon rahaa yksityissektorilta (neljänneksen), ilmeisesti paljon testamentteja. Se selittää tällaisen ison Hesarin etusivun mainoksen.

Toissa vuonna se käytti saamistaan 74 miljoonasta eurosta 8 miljoonaa euroa Etelä-Sudaniin.

KUA ei julkaise tilinpäätöstä, joten rahojen lähteitä ja käyttöä ei pysty selvittämään. Vanhan vuoden 2017 tiedon mukaan KUA työllisti Helsingissä 115 henkilöä ja ulkomaille lähetettyinä 31. Paikallisia periksiantamattomia se työllisti (suomalaisittain pienillä palkoilla) silloin 209.

Luvut kertovat ikävällä tavalla sen, että kirkon ulkomaanavun tärkein avustuskohde ovat suomalaiset järjestön työntekijät. Miten Helsingistä käsin voi kouluttaa cateringia Afrikassa?

Suomessa ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin. Ratkaiseeko ruoanvalmistuksen opiskelu Etelä-Sudanin ongelmat? Eikö rahat olisi kannattanut käyttää ehkäisyyn – olisi vaikuttanut maan ongelmiin konkreettisesti.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Vai meikäläisiä , perkele ! Kirkko se vetää pohjat tuossa haistattelukiimassa. Vittu, kun mua entisenä kirkonmiehenä vituttaa !

Anonyymi kirjoitti...

Miten suuria palkkioita Yle maksaa 'asiantuntijoille' veroina kootusta rahasta? Minusta ovat usein aasintuntijoita.

Anonyymi kirjoitti...

SPR tarjoaa työtä kerjäläisille. Vakio kauppani edessä on viikon ajan pyörinyt kolme itämaan tietäjää spr:n kolpakko kädessä. Aamuvuoroon ei ole saatu ketään. Iltavuoro on suosiossa.

kt

Anonyymi kirjoitti...

Joelta merelle?
Itse asiassa Israelkin tarjosi muutama vuosi sitten ratkaisua, joka tavallaan merkitsisi sitä, että palestiinalaisten hallitsema alue ulottuisi joelta merelle, Jordanilta Välimeren rannalle Gazaan. Tosin se olisi keskeltä kapea, vain yhden tien levyinen.
Israel nimittäin tarjoutui rakentamaan palestiinalaisten käyttöön tien, joka yhdistäisi toisiinsa Länsirannan ja Gazan, ja sen valmistuttua luovuttamaan sen palestiinalaishallinnolle. Tietenkin se tie kulkisi Israelin alueen poikki, mutta suurelta osin tunnelissa ja ainakin se leikkaisi kaikki muut tiet eri tasossa ilman liittymäramppeja. Sitä pitkin arabit kuitenkin voisivat vapaasti kulkea vaikka Jordanin varrelta Välimeren rannalle tai päinvastoin ilman Israelin suorittamia rajatarkastuksia. Mutta muualle Israeliin he eivät pääsisi ilman viisumia.
Eri asia, kuinka pitkään se tie pysyisi edes jotenkuten kulkukelpoisessa kunnossa, jos sen kunnossapito sen valmistuttua kuuluisi palestiinalaishallinnon vastuulle.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Se on aina yhtä tuskallisen kiusallista seurata kuinka tuon opiskelijajoukon jokainen yksilö vakaasti uskoo, että juuri HÄN on niin merkittävä yksiö, että maailmanpolitiikka muuttuu HÄNEN vaatimuksestaan. Lauma hysteerisiä narsisteja, kotikasvatus ei ole mitä se joskus oli.

Kaveri kyseli jenkkiyliopiston campuksella, että mikä joki mikä meri ja sai vastaukseksi: "ÖÖÖÖÖÖÖ". Hän jatkoi sitten, että ideana on teurastaa 7 miljoonaa juutalaista, koko Israelin juutalaisväestö. Syvä hiljaisuus. Kaveri kysyi aiotko jatkaa tuon iskulauseen huutamista. Vastaukseksi tuli epävarma "en usko".

Myös Tampereela yliopistossa kasvaa maamme tulevaisuus. Valtakunnan tuleva johto, tuo kaikkein hienoin kuohukerma saa siellä laajaa sivistystä.

Hieman soveltaen Cato vanhemman ajatusta: Muuten olen sitä mieltä, että länsimainen yliopistolaitos tulisi lakkauttaa. Kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Viime kesän rasismisyytökset vanhoista nettikirjoituksista versus tämän päivän yliopistopimujen antisemitismi. Ensinmainitut nostetaan tikun nokkaan, vaaditaan anteeksipyyntöjä ja tiedotteita, mutta nämä toiset saavat julkisesti kiihottaa ihmisiä juutalaisia vastaan, kannattaa terroristeja ja todellakin vaatia viimeistelemään sen, mikä Aatulta jäi kesken. Koska asiaan ei mitenkään puututa, se on kai taas sitä parempaa vasemmistolaista toimintaa. Muuten olen sitä mieltä, että yhteiskuntaopilla ei pitäisi olla tiedekuntaa yliopistossa, koska se ei ole oikeaa tiedettä.

Hesarin kansikuva on melkein yhtä hyvä kuin se, että mies voi synnyttää. Ajatusmaailma on heittänyt molemmissa tapauksissa täydellisen kuperkeikan, mutta ketkä tähän retkuun oikeasti menevät? Kirkon ulkomaanapu on tehnyt onnettoman mahalaskun, mutta paitsi että aate on myös yhteinen, Hesarille varmaankin yritysten ja kirkkoon toistaiseksi kuuluvien ihmisten rahat kyllä kelpaavat. Mikä mahtaakaan olla nelivärisen etusivun hinta?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi! Olin niin pöyristynyt, etten huomannut; olihan se etusivun hinta siellä!

Rouva Ano

Nils- Aslak kirjoitti...

"Kun Berkleyn valtiotieteen professori teki kyselyn nuorille mielenosoittajille siitä, mikä joki ja mikä meri on kyseessä “joelta merelle” -iskulauseessa, jota he hokevat ympäri kampuksia, alle puolet heistä osasi nimetä kyseisen joen ja meren. Alle neljäsosa opiskelijoista tiesi, kuka oli Jasser Arafat".


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c0977732-78c4-4a06-b339-9afa0dca7f6e

-TR- kirjoitti...

Länsimaissa kun on ollut noita Palestiina-mielenosoituksia niin kun ihmisiltä on kysytty että mikä joki ja mikä meri niin yllättävän moni ei ole osannut vastata. Eivät siis tiedä mitä protestoivat vaan ovat hypänneet viimeisimpään muotivirtaukseen.

Kohta on jokin uusi juttu päällä ja tämä on täysin unohtunut.

Bogreol kirjoitti...

Vaativat israelilaisten yliopistojen laittamista akateemiseen boikottiin, taitaa käydä päinvastoin, tieteen huiput Israelissa eivät kaipaa yhteistyötä takapajuista yhteiskuntateologiaa harjoittavien suomalaisyliopistojen kanssa. Jerusalemin heprealainen yliopisto on tuottanut viime vuosina kahdeksan Nobel-palkinnon voittajaa, on maailman sadan parhaan yliopiston joukossa, tutkimus tuo jatkuvasti uusia patentteja, taloudellista tuottoa tekevää tutkimusta. Kaipaavat varmaan Lähi-idän islamilaisten maiden yliopistojen kumppaniksi, joiden tutkimusta yleisesti tunnettuna tietona vaivaa vilpillinen ote (Middle-East, a region well known for publishing shady research).

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
Nämä VMP, ViheVihaVasemmisto ja itsensä suvaitseviksi tuntevat ovat saaneet minut kääntymään aikaisemmasta suvaitsevasta suomalaisesta hyvin vastakkaisiin mielipiteisiin!
Sinällään kannatan tuota Joelta Merelelle slogani, mutta pienelle twistillä:
- Toivon, että IDF, Israelin maineikkaat puolustusvoimat, putsaavat pyhän maan Joelta Merelle….lopullisesti!

Voi Aikoja Voi Tapoja

Anonyymi kirjoitti...

Noita meikäläisiä kun pistää lauman kouluun samalle luokalle suomalaisten kanssa niin kaikki oppivat paremmin, sanoo asiantuntija. Jos pisapisteet laskevatkin niin syy on suomalaisten oppilaiden rasismissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessä ovat samat hihhulit, jotka järjestelevät noita protestiaaltoja milloin mistäkin aiheesta. Kuten blm, meetoo jne...
Ja ovat hyvin rahoitettuja soroksen ja muun paskasakin toimesta.

https://www.suomenuutiset.fi/yhdysvaltojen-yliopistomielenosoituksia-suunniteltu-kuukausien-ajan-taustalla-haarivat-hamarat-jarjestot/

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy olla kyllä pihalla asioista, jos vielä Kirkon Ulkomaanavulle lahjoittaa. Aivan posketon hinta mainokselle ja posketon mainos muutenkin.

Tapsa vaan

Heikki kirjoitti...

En ymmärrä mikä niin monia nuoria naisia ja kultturihenkilöita kiehtoo näissä "vähemmistöjutuissa". Ainakin halu olla olla muka vainottujen puolella..kiva kuulua jengiin

Anonyymi kirjoitti...

Noinkohan näille on työpaikatkin siellä kotimaassaan? Tarvetta varmaan olisi vaan pahaa pelkään, että nämäkin tuodaan tänne alikehittyneillä palkoilla kilpailemaan kotimaisten valmistuneiden kanssa. Eli annetaan kehitysapua silläkin tavalla. Siinä sitten keittävät kirkkokahveja mummoille ja papoille. Ja kirkon aviisi kertoo kuinka ihanaa kun on saatu koulutettua työväkeä ja ihan afrikasta saakka.
Fy fan niinku ruåttalaiset sanoo.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kaikille kommentoijille ja kiitos kommenteistanne sekä lisäyksistänne. Niin kuin useassa kommentissa todettiin, nämä tällaiset yliopistopimut menevät mukaan mihin tahansa tiedostavaan muotiin sinänsä miettimättä mistä siinä on kysymys. Ja kirkkohan taas on ollut läpimätä jo kauan aikaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
1.1.
Juuri sitä nämä kumpaankin sukupuoleen kuuluvat yliopistotytöt haluavat, koska vihaavat juutalaisia yhtä syvästi kuin rakastavat muslimimiestä.
1.2.
Yliopistotyttöjen mielestä Israel on aloittanut kaiken, koska niin niille on opetettu.
1.3.
Yliopistotytöille on opetettu muslimimiesten olevan aivan samanlaisia kuin suomalaisetkin paitsi paljon parempia.
Sitä eivät yliopistotytöt tosin ole uskoneet, koska tietävät muslimimiehen olevan niin ihanan jänskättävällä tavalla paljon väkivaltaisempi kuin suomalainen mies.
Siksi ne niitä rakastavatkin ja haluavat niiden haaremihuoriksi.
1.4.
IDF ei salli Israelia lanattavan joelta merelle nyt eikä koskaan, joten telttatyttöjen on yritettävä jotenkin liueta yksi kerrallaan pois joukosta tummasta liian monen näkemättä, ettei loputkin kasvoista menisi.
Tytöille kerrotaan sitten yliopistolla se uusi asia, mistä on alettava mesoa.
1.5.
Niistähän nimenomaan ei voi leikata, koska sieltä tulee valantehneitä viherkommunistityttöjä eduskuntaan ja virastoihin tekemään Vihreää Siirtymää ja Väestönvaihtoa.

Uudin 2:
Hell-Sinkin Totuus ja Kirkon Ulkomaanapu julistavat eteläsudanilaisten kaltaisten olevan heikäläisiä.
On se jo muutenkin huomattu;
sen osoittamiseen vain käytetään meidän muiden rahoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad: Ihan hyviä huomioita. Tosin se pitää huomauttaa että ei niillä pimuilla ole hinkua päästä miksikään haaremihuoriksi. Kunhan vain ruokkivat omaa egoaan.

QroquiusKad kirjoitti...

No joo, eivät välttämättä haaremiin hingu mutta lainkaan epäilemättä rakastavat syvästi muslimimiehiä, koska nämä ovat niin arvaamattoman vaarallisia Jännämiehiä ja johan siinäkin on jo syytä kerrakseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En tiedä, onko tuokaan varsinainen syy. Nämä neidot ovat tiedostavassa muodissa mukana. Sen kummemmin miettimättä.

Anonyymi kirjoitti...

No eikö tuo etusivu sitten ole täysin linjassa kristinuskon opetusten kanssa ja sitä, että kaikki kristityt edustavat yhtä ja sama kristikuntaa riippumatta iästään, sukupuolestaan, etnisyydestään tai kansallisuudestaan? "Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi." (Gal. 3:28) Jos pitää ongelmana sitä, että kirkko saarnaa kristinuskoa, eikö kannattaisi ennemmin erota kirkosta tai vaikka olla mukana sellaisessa lobbauksessa jolla pyritään siihen, että kirkon vaikutusvalta suomalaisessa yhteiskunnassa jäisi mahdollisimman pieneksi kuin kitistä ja kiukutella siitä, että kirkko pyrkii edistämään kristinuskoa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minä olen eronnut kirkosta jo aikaa sitten. Ja kirkkomme on täysin polvillaan myös islamin edessä. Oletko kuullut että se olisi viimeksi puhunut jotain negatiivista islamista? Ja ne kaksi kansikuvatyyppiä eivät ole meikäläisiä. Niin kuin mekään emme ole Etelä-Sudanilaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen verkkosivuilla on sitten laajasti esillä rva Tuppurainen, tietenkin.

29051453 kirjoitti...

Ylenannolla oli kerrankin hyvä juttu. Ruotsalainen Zakia Hussein on Mogadishussa apulaispoliisipäällikkönä. Tilanne Mogadishussa on rauhoittunut, Malmössä lentelee enemmän luoteja. Mogadishuun perustetaan suomalaisia ja ruotsalaisia ravintoloita. Somalit, te rakensitte verihiellänne Helsingin keskustan, nyt on aika palata rakentamaan omaa maatanne.
En kyllä pidätä hengitystäni.

-TR- kirjoitti...

Kaikesta jäsenkadosta huolimatta hämmästyttävän moni suomalainen on sitä mieltä että piispoilla ei ole tarpeeksi hyvät palkat joten tukevat piispojen palkkakehitystä kuulumalla kirkkoon. Voisi kuvitella että sille, tuloista riippuen, 200-400e/v olisi mielekkäämpääkin käyttöä.

Kirkko on yrittänyt hidastaa jäsenkatoa omaksumalla kulttuuri-marxilaisia oppeja mutta se on päinvastoin kiihdyttänyt jäsenkatoa.

Anonyymi kirjoitti...

Menee samaan kategoriaan kuten se, että turun terrori iskun jälkeen kirkko julisti, että he ovat osa meitä. Itsekin erosin kirkosta jo ajat sitten. Tuo että saavat rahaa testamenteista, pitäisi laittaa tutkintaan. Väitän, että paljon on tapauksia, jotka eivät ns kestä päivänvaloa. On ne sellainen mafia.

Anonyymi kirjoitti...

Täällähän on hyvä ja turvallinen tila osoittaa mieltä, milloin mistäkin. Mutta siellä, minkä puolesta mieltä nyt osoitetaan, ei taidakaan olla hyvää ja turvallista tilaa osoittaa mieltä.
Jos Palestiinan arabit jostain kumman syystä saisivat valtionsa pystyyn, niin kuka ne elättäisi, vai onko niillä kuitenkin valmiina toimiva yhteiskuntamalli, jota ei vielä vaan ole otettu käyttöön. Jos voin verojen tai muun kautta olla heitä elättämättä, niin se sopii minulle.

Tapio Suhonen kirjoitti...

HS-kansikuva! Hyi saatana.
Muuten olen aivan sanaton...tällä kertaa.
Paitsi että, hieno teksti.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Puhelin rumia ja blogger ilmoitti että hups.
Lisään kuitenkin kiroiluni uudelleen.
HS-kansikuva, hyi saatana.
Hieno teksti vaikka kuvitus teki sanattomaksi.

Bogreol kirjoitti...

Anonyymi "...kuin kitistä ja kiukutella siitä, että kirkko pyrkii edistämään kristinuskoa?". Ei monikulttuurisuus edistä kristinuskoa, luterilainen kirkko ei arvosta Lutherin käsitystä muhamettilaisista, islam on paholaisesta ja saatanasta. Kirkko on mukana lähinnä jonkin arvottoman krislam-uskon edistämisessä. Jopa Richard Dawkins, tunnettu ateisti, on alkanut puhua yhä enemmän kristinuskon puolesta, koska kokee islamin uhkana, kertoo nyt olevansa kulttuurikristitty. Kirkko on alistunut, saarnaa lähinnä uusmarxilaista käsitystä kollektivismista vähemmistöjen oikeuksista ja kristillisten kirjoitusten humanistisesta tulkinnasta. Ei etnisyyksien tarvitse sekkottua alueellisesti toisiinsa ollakseen yhtä Kristuksessa.

Erosin kirkosta, koska kirkko ei enää saarnaa kristinuskoa. Erosin kun tämä massamaahanmuutto alkoi, ja huomasin kirkon sekottavan kristinuskon vasemmistolaisuuteen ja nostavan politiikan ohi kristillisyyden, unohtavan tavallisen kristityn suojelun ja moraalisignaloivan suvaitsevaisuudellaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on valtionkirkko, eli se on osa Suomen tasavallan valtio-organisaatiota ja sen henkilöstö on valtion virkakuntaa.
Niinpä sen kirkkopolitiikka on ja sen on oltava samassa linjassa muunkin poliittisen ja hallinnollisen eliitin kanssa.

Ongelmat olisi helposti ratkaistavissa erottamalla kirkko valtiosta ja asettamalla ev.lut.-kirkko sekä valtio-ortodoksikirkko samaan asemaan muiden uskontokuntien kanssa.
Paitsi etteihän niin TIETENKÄÄN voi tehdä kaikille ymmärrettävistä syistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, 29051453:lle, TR:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Tapio Suhoselle, Bogreolille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tietenkin.

29051453: Ja siellähän lomaillaan jatkuvasti. Mutta Suomi tarjoaa elatusautomaatin. Eli eiväthän ne täältä mihinkään lähde.

TR: Itselleni ainakin sille summalle löytyy mielekkäämpää käyttöä. Niin kuin muuten löytyisi Yle-verollekin.

Ano2: Siinä muuten saattaisi olla tutkimuksen paikka.

Ano3: Paskastaniahan siitäkin tulisi.

Tapio: Kiitokset. Ja joo, kyllähän se kansi vähän purkkaa pysäytti.

Bogreol & Qroquius Kad: Näen asian pitkälti Bogreolin tavoin. Ja joo, valtionkirkkohan se on. Ortodoksit muuten eivät käsittääkseni ole menneet yhtä lailla tuohon monikultturismiin mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, pitää kyllä paikkansa että evankelis-luterilainen kirkko ei näinä päivinä lausu kovin monta kielteistä sanaa islamista, vaikka islam on kristinuskon näkökulmasta vain eräs harhaoppi eikä kirkon päätehtäviin millään tavoin kuulu islamin edistäminen. Se ei kuitenkaan liity mitenkään tähän Kirkon ulkomaanavun mainokseen, koska suurin osa eteläsudanilaisista, niin kuin muistakin Saharan eteläpuolisista afrikkalaisista on kristittyjä, ja eräs kristinuskon päätavoitteista on edistää maailmanlaajuista yhteyttä kaikkien kristittyjen välillä. Tässä mielessä kirkon näkökulmasta joku eteläsudanilainen kristitty on paljon enemmän "meikäläisiä" kuin vaikkapa joku suomalainen ateisti. Minään aikana ja missään paikassa ei ole ollut sellaista kristinuskon suuntausta, jonka mukaan nationalismi saman kansan edustajien välillä menee maailmanlaajuisen kristittyjen välisen yhteyden välillä. Kristinusko ei ehkä osu ihan yksi yhteen jonkun punavihervasemmistolaisuuden kanssa vaikkapa siltä osin, että Raamattu torjuu samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen, muttei se välttämättä myöskään osu yksi yhteen perussuomalaisten puoluekirjan kanssa. Kyseinen Hesarin mainos ei sikäli ole mitään "kulttuurimarxismia" tai "mokutusta", vaan ihan vain tavallista kristinuskoa.
Muutenkin ihmetyttää tämä hulabaloo ja älämölö tästä yhdestä kirkon mainoksesta. Kirkon ulkomaanapu, joka on perustettu jo vuonna 1947 on Suomen suurin kehitysapujärjestö ja koska perussuomalaiset on kaikkea kehitysapua vastaan (poislukien ehkä Ukrainan sodassa annettava apu), on kaikille itsestään selvää, että sellaista Kirkon ulkomaanapua joka miellyttäisi persuja ei voi olla olemassakaan, eli tässä mielessä kirkko on "haistatellut" suomalaisille yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1947 asti. Kirkon ulkomaanapu ja persut ovat ideologisesti toisistaan yhtä kaukana kuin itä on lännestä. Koska ulkomaanapu liittyy niin kiinteästi kirkon toimintaan ja perusperiaatteisiin, ehkä olisi vaan älyllisesti rehellisintä myöntää, että perussuomalaisuus ja evankelis-luterilaisuus ovat paikoitellen keskenään täysin yhteensovittamattomia ja ihan vaan erota kirkosta, jos tahtoo olla persu?
On aika jännä, että vaikka Kirkon ulkomaanapu on varmasti tähän mennessä kipannut ties kuinka monta miljoonaa Afrikkaan niin sen olemassaolo on ongelma vasta sitten, kun joku näkee sen olemassaolosta muistuttavan mainoksen, jonka viesti ei kuitenkaan mitenkään ole ristiriidassa sen toiminnan perusperiaatteiden kanssa. Pois silmistä, pois mielestä? Muutenkin tällaisen melko neutraalin ja mitäänsanomattoman mainoksen kokeminen "haistatteluna kaikkia suomalaisia kohtaan" muistuttaa siitä samasta tavasta pahoittaa mielensä kaikesta mikä on nykyään myös woke-vasemmistolla. Minä ainakin inhoan woke-vasemmistoa siksi, että pidän hyvin mustasta, ronskista ja poliittisesti epäkorrektista huumorista ja jos joku on sellainen lumihiutale että "purkka pysähtyy" tuollaisen seurakunnan mainoksen edessä, niin kyllä silloin ansaitsee joutua vittuilun kohteeksi. Ja rankasti.

Anonyymi kirjoitti...

Vai pitäisi Alianor d'Aquitainen mielestä länsimainen yliopistolaitos kokonaan lakkauttaa? Ei kai sentään? Eikö se olisi sitä, mitä sanotaan lapsen heittämiseksi pois pesuveden mukana?

Joppos123 kirjoitti...

Itse erosin kirkosta jo aikoja sitten. Viimeinen niitti oli transupappi. Vaimo erosi kaksi vuotta sitten.
Jos mulla tulee pakottava tarve ottaa yhteyksiä ylös niin en tarvitse siihen väliin kirkkoa tai jotain punikkipappia.
Jos minä väittäisin olevani mieleltäni vaikkapa koltta ja vetäisisin päähäni neljäntuulen hatun niin alkaisi perkeleellinen mölinä kulttuurin omimisesta mutta neekeri voi olla meikäläinen jos siltä tuntuu.

Anonyymi kirjoitti...

64.250 euroa kirkko olisi voinut esim. jakaa suomalaisille vanhuksille, joilla ei ole enää varaa ostaa elintärkeitä lääkkeitään apteekista. Kehitysapu ulkomaille tuntuu kuitenkin olevan tärkeämpää, vaikka sillä ei mitään kehitystä aikaan saadakaan. Työntekijät kyllä viettävät lämpimissä kohdemaissa lokoisaa elämää palvelijoiden ympäröiminä. Autettavat sen sijaan vaan lisääntyvät ja rahat menevät sinne kuuluisaan Kankkulan kaivoon kuten ulkoministeriön entinen päällikkötason virkamies omista kokemuksistaan kirjoittamassaan kirjassa totesi.

Velaksi elävällä ja pahoissa talousvaikeuksissa olevalla valtiolla ei pitäisi olla varaa eikä moraalista oikeutustakaan tälläiseen törsäämiseen. Kirkko ja Yle toimivat samalla tavalla; veronmaksajien rahoilla on hyvä mällätä ja ajaa vihervasemmistolaista agendaa; maahanmuuton siunauksellisuutta ja lukuisten sukupuolien kirjoa, wokea ja pridea sekä horinaa synnyttävistä isistä jne.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Joppos123:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne. Jos kirkko olisi tehnyt kyseisen mainoksen vaikkapa 1980-luvulla niin se ei olisi suuria herättänyt. Mutta nyt kirkko on ollut jo hyvin pitkään mukana monikultturismivillityksessa joten tuotakin voi pitää aivan hyvin sen suorana jatkumona. Ja yleensäkin kehitysapu on hukkaan heitettyä rahaa.

Ja joo, ehkä Alianor tarkoitti lähinnä näitä yhteiskuntatanhuamisen linjoja.

Joppos123 kirjoitti...

Ylipäätänsä, miksi veronmaksajan pitäisi tukea joitain puuhakerhoja?
Aina kun puuhakerhon ohjelmassa on monikulttuurisuus tai jokin vastaava sheisse niin rahaa on satanut ovista ja ikkunoista.
Puuhakerhot voivat rahoittaa omat turhat palkkansa lahjoitusvaroin. Jos ei tule lahjoituksia niin puuhakerho on turha.
Mikä tässä on vaikeaa?
Tokihan puuhakerhojen itse itselleen elannon saaneet ovat kauhuissaan.
Nytkö se turhan hiertämisellä saatu elanto on loppu?

QroquiusKad kirjoitti...

Veronmaksajan pitää tukea puuhakerhoja, koska molempiin sukupuoliin kuuluvat yliopistotytöt saavat päättää niistä eivätkä miehet yritäkään estää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Olette oikeassa. Ja miettikää kuinka paljon myös NGO-organisaatioissa on noita verorahoitteisia puuhakerhoja.

QroquiusKad kirjoitti...

On ollut varsin hyödyllisiä kansalaisjärjestöjä kuten Suomen Suojeluskuntajärjestö, Suomen Meripelastusseura ja Suomen Punainen Risti.
On edelleen varsin hyödyllisiä kansalaisjärjestöjä kuten Suomen Meripelastusseura.

On aiemmin niin hyödyllisiä kansalaisjärjestöjä joista yliopistotytöt ovat tehneet alkuperäisen tarkoituksensa vastenmielisiä irvikuvia, kuten Suomen Punainen Risti.
Sen kehityksen siivellä onkin sitten tullut pelkästään tuhoisia ja vahingollisia kansalaisjärjestöjä, kuten somaliyhdistykset.

And this is how the work continues, sanoi Portia Reiners.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Täysin totta. Lisäisin muuten tuohon että metsästysseurat toimivat ihan omalla kustannuksellaan.

Heikki kirjoitti...

Kauan sitten olin vapaamielisessä rippikoulussa isossa kesähuvilassa.oli mukavaa.varmaan kuin jossain prometheus leirillä nykyään.suosittelen. kirkosta erosin koska en ole uskovainen.

Joppos123 kirjoitti...

Punainen risti on myös puuhakerho joka maksaa johtajilleen kohtuuttomia palkkoja myymällä verta ja plasmaa.
Veribisnes ei muuten ole ihan nappikauppaa.
Metsästys on taas itse perkeleestä ja seurat samoin.
Tänään yksi kaurispukki kumossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heikille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Heikki: Tähän en osaa kommentoida kun ei ole siitä tarkempaa tietoa. Oman rippikouluni kävin kymmeniä vuosia sitten ja silloinhan kirkko oli aivan toisenlainen.

Joppos123: Itselläni meni kyseisen pulaakin kanssa puhevälit kun ne olivat junailemassa somaleita Suomeen. Siitä pitäisi irrottaa se veripalvelu kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Heikki kirjoitti "...kirkosta erosin koska en ole uskovainen."

On kaksi syytä erota kirkosta. Ne ovat "en ole uskovainen" ja "olen uskovainen".

acc

E.H kirjoitti...

Ajatella, ihan korkeimmalta islamistiselta tasolta ja samalla erittäin veriseltä ,ihmisoikeuksia polkevalta johtajalta tulee kiitokset Usan kampuksien palestiinalaisten puolesta mellakoitseville opiskelijoille.
Samalla varmasti myös muiden maiden kampuksille , myös meille nämä kiitokset ja kannustukset on osoitettu.
Elämme käänteisessä todellisuudessa ??
https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/article-804313

"Khamenein kirje kehotti opiskelijoita jatkamaan "kunniallista taisteluaan" hänen "julmaa sionistista hallintoa" vastaan ​​ja väitti, että vastarintarintama oli vahvistunut ja tulee jatkamaan niin. Hän korosti oikeuden puolustamisen tärkeyttä ja lainasi Koraania: "Älä sorra älkääkä sorretko" (2:279)."