torstai 16. toukokuuta 2024

ESIMERKKI TURHUUDEN MARKKINOISTA

Tulipa törmättyä taas kertaalleen uutiseen suomalaisesta SOTE-sotkusta ja sen kustannuksista. Jo otsikko kertoo:

Vantaan ja Keravan hyvinvointi­alue hakee valtiolta noin 150 miljoonan euron lisärahoitusta.

Siellä todetaan että tuollainen määrä rahaa tarvitaan että lakisääteiset peruspalvelut pystytään takaamaan. Sinänsä noitten SOTE-organisaatioitten hallintohimmeleissä olisi leikattavaa ei vain juustohöylällä vaan giljotiinilla. Mutta se villakoiran ydin taitaa löytyä uutisen viimeisestä kappaleesta:

Vantaan ja Keravan väestö on Suomen mittapuulla poikkeuksellinen. Se on maan monikulttuurisin hyvinvointialue ja kasvaa vauhdilla, mikä lisää sosiaalihuollon palvelujen tarvetta.

Pauli Vahterahan laskeskeli aikanaan että tuon monikultturismin hinta on 3,4 miljardia  per vuosi ja siitähän se on vain noussut. Mistähän se kaikki koostuu? Ehkä tässä olisi yksi pieni osa selitystä. Vaikka se Espoon puolelta tuleekin:

Näistähän piti tulla Suomelle niitä kultamunia. No, ainakin pirttiviljelyn alalla tuli ja niinpä presidentti A. Stubb on myöntänyt kyseiselle naiselle Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitalin kunniaristein.

Kun tällaisena käppäukkona minulla on suuri kyynisyys somalien ”yksinhuoltajuuteen” niin kyseisen prenikan myöntäminen tuntuu suoranaiselta vittuilulta tavallisille suomalaisille.

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

JO RIITTÄÄ!! - monikultturismin hinta vuosia sitten oli 3,4 miljardia per vuosi ja siitähän se on vain noussut, siipeilijöitä on tullut lisää haittamuutossa ja sikiämisellä

Ekku kirjoitti...

Silkkaa vittuilua joo. Kyllä siinä varmaan arki pyörii, kun sosiaalitukia oletettavasti saa useamman tuhannen kuukaudessa.

Anonyymi kirjoitti...

KERRAN leipoi piirakoita, että perheen lukiolaisille voitaisiin ostaa kirjoja? Eikö ne kirjat toistaiseksi olekaan "ilmaisia"? Monet suomalaiset äidit leipovat koulujen myyjäisiin ja kerääävät eri tavoin rahaa esim. luokkaretkiin, mutta vaivannäöstä saadut rahat käytetään YHTEISEEN hyvään. Tämä lehtijuttu on taas sitä samaa vierauden ylistämistä. Kiinnostaisi enemmän tietää, onko tämä nainen ja miehensä töissä ja millä konstilla nyky-yhteiskunnassa noin iso perhe elätetään? Harmaa aavistus kyllä on, mutta antaa olla tällä kertaa.

Rouva Ano

29051453 kirjoitti...

Kuinkahan moni Sahran lapsista on mummolareissulla Somaliassa?

Strix Senex kirjoitti...

Tässä tapauksessa termi "yksinhuoltaja" on vähintäänkin harhaanjohtava. Kysymys on elinkeinosta eli bisneksestä. Ja Hesarin tapauksessa sokeudesta ja typeryydestä.

Anonyymi kirjoitti...

Yksinhuoltajakorotus on kuukaudessa lähes 74 euron lisäys lapsilisään. Ukko asuu toisaalla ja käy muijaansa höyläämässä tai ukko on vuokrannut pimeästi kämpän jollekin toiselle ja asuu perheensä kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan yhtä pätevästä syystä Sanna Marin sai Suomen Valkoisen Ruusun suurristin.
Valtion talouden kuormittaminen tappiinsa on palkitsemisen arvoista?

Tapio Suhonen kirjoitti...

Kun taannoin jouduin asumaan Malmilla pienen tovin vuokra-asunnossa, yläpuolellani asui "yksihuoltajasomali".
Tämä yksinhuoltaja oli todellisuudessa yksi somppumiehen useista vaimoista; mies kävi jörnimässä muijaansa noin kerran viikossa.
Järjestely oli edullinen, nimittäin kuluihin ei miehen tarvinnut puuttua: asunnon vuokran maksoi Helsingin kaupunki ja nainen sai kaiken sosiaalituen, mitä kuvitella saattaa.
Somppumiehen vapaus oli monikultuurillisuuden hieno ilmentymä. Lapsia syntyi joka taholla mutta kulut maksoi kaupunki.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Tuo Stubbin vittuilu meitä kantasuomalaisia kohtaan - "sanat eivät riitä kertomaan"! Mut sanonpa kyllä, että hänessä saatiin sekä rutto että kolera pressaksi. Ei ollut kyllä häävi vastapoolikaan vaaleissa... "Monikulttuurisuus on rikkaus - ei mulla muuta"!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo somalien "yksinhuoltaja"-kusetus on vielä röyhkeämpi kuin karvaranteiden pizzeria/parturi-starttiraha-kusetus. Ei islamissa voi olla mitään yksinhuoltajia, koska kaikki naiset on pakkonaitettu eivätkä he voi erota vaikka haluaisivat.
Kyllä hesari ja viranomaiset tuon tietävät, mutta kivempi leikkiä että kaikki kulttuurit ovat aivan yhtä hyviä ja kaikki yhtä rehellisiä, vaikka siitä tulee veronmaksajille vuosittain yli 3 miljardin euron hintalappu.

Anonyymi kirjoitti...

Onko varmistettu muuten kuin väärennetyillä papereilla, että on tuon Suomeen sossurahojen perässä tulleen kakaroita?

Joppos123 kirjoitti...

Maksan työelääkkestä 32 pinnaa veroja. Sivutuloista menee 52 prosenttia. Nytkin sain sivuduunista lahjaksi murtuneen olkapään joten vähään aikaan ei niitäkään sitten tehdä.
Varailin KEUSOTE:n kautta hammaslääkärille aikaa ihan vaan tarkastusta varten kun näissä sivuhommissa pitää leegojen olla kunnossa.
Kuulemma ensivuoden huhtikuussa saattaisi olla tilaa.
En mä niin pitkään voi odotella. Mehiläiseen sain ajan huomiseksi ja kun on tietyllä listalla niin intti kuulemma maksaa. Ennen ei kyllä maksanut.
Samaan aikaan matut ja niiden kiimoissaan olevat pikkunartut pitävät juhlia, minun piikkiin.
On tämä touhu mennyt aika oudoksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ekulle, Rouva Anolle, 29051453:lle, Strix Senexille, Ano2:lle, Ano3:lle, Tapio Suhoselle, Terho Hämeenkorvelle, Ano4:lle, Ano5:lle jaa Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne. Kaiken kaikkiaan voi todeta että monikulttuurisuus on niin valtava rikkaus että suomalaisilla ei ole siihen varaa.

Joppos123:n toisen kommentin mielsin yksityisviestiksi. Kiitokset siitä.

Heikki kirjoitti...

Ja nyt sitten on eu:ssa sovittu "taakanjaosta". Lisää vaan ja helpommin ja nopeammin. Äänestäkää nyt tätä hulluutta vastaan, kun vielä voidaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Saara Suomityttö makaa selällään jalat levällään Mahmud Maahantunkeutujan sängyssä.
Sahra Ahmed makaa selällään jalat levällään Seppo Suomimiehen rakentaman synnytyslaitoksen sängyssä.

Kuka perii maan?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt joutuu jo junttikin (joka ei tajua) hieromaan nenänvarttaan, kun kunnalliset palvelut, KELA tai edes VMP:n toimittajat eivät tajua, että nuo "yksinhuoltajat" on vain haaremivaimoja. "Yksinhuoltajalle" putkahtaa lapsi joka vuosi, mutta isää ei tietenkään näy missään. Selitys? "Motiivien arvostelu on rasismia." Just juu näin ja hyvää päivää vaan...

Ja vaihteeksi naulan kantaan osunut Off-Topic: https://www.youtube.com/watch?v=hidBbrPkyAU&ab_channel=MolariTube

Eli käydään vähän läpi mitä edellisellä hallituskaudella tapahtui. Kuten sanottua, ei liity postauksen aiheeseen, mutta jutun juurta tuostakin voi saada jos vähän yrittää.

--Madri

Strix Senex kirjoitti...

Ei liity päivän teemaan, mutta on pakko kommentoida tätä Ylen juttua ja etenkin otsikkoa: "Slovakian pääministerin salamurhayritys ja Vornasen ampumistapaus ovat osa samaa ilmiötä sanoo tutkija". Tutkijan titteliä kantamaan kelpaa näköjään kuka tahansa helppo Hilma, jolla ei ole sen enempää arvostelukykyä kuin kykyä loogiseen ajatteluun puhumattakaan asioiden ymmärtämisestä tai edes ymmärtämisen halusta. Ja Yle tietysti julkistaa ne kaikkein hölmöimmät ulostulot. Edesmennyt Moskovan radiokin alkaa vaikuttaa tuon rinnalla intellektuellien puhefoorumilta.

Anonyymi kirjoitti...

Viime vuonna myönnettiin ennätysmäärä suomen kansalaisuuksia. 12 200. Saajina venäjän, Irakin, Syyrian sekä somalian kansalaiset. Lisäksi joka vuosi tuhansia/ kymmeniä tuhansia tulee odottamaan vuoroaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö toimittelijan pöhlöön päähän mahdu, ettei 12 kersan yksinhuoltajia olekaan. Tuo on varmaan vuosia ollut "yksinhuoltaja", minä aikana mukuloita on tullut lisää monta päätä. Pitäisi olla laki, että yksinhuoltajastatus loppuu heti seuraavan pennun synnyttämiseen, jolloin elatusvelvollisuus siirtyy astujalle. Meidän kanttisten ei pidä noiden elatusrahoja maksella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heikille, Qroquius Kadille, Madrille, Strix Senexille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne. QK kysyi että kuka perii maan? No tietysti hukka.

Anonyymi kirjoitti...

Saksan maalla on muuan "miekkonen" tunnustanut, oliko se peräti 24 eri äitien lasta omikseen ja saanut näin lapsille, äideille ja muulle suvulle elätyksen saksalaisilta. Ja pa on heppu itsekin, asuntoa vailla. Ja niitä on paljon kyseisessä maassa.
Asiasta oli juttua jossain, en äkkiä muista missä, joku näistä verkkolehdistä kumminkin.
Ja joo, melkoinen kone tuntuu tuo sahra olevan, synnytyskone.
Kuvan mukaan melkoisen hyvin säilynyt ja selvinnyt urakastaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Joo ja virallinen Suomi ei vieläkään ihmettele kuinka somalien yksinhuoltajaäideillä lapsiluku vaan lisääntyy.

Anonyymi kirjoitti...

Millä maalla ei ole somaliongelmaa?

V:Työmaalla.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

https://yle.fi/a/74-20088695

Kas kummaa, miten se niin, eikö monikulttuurin pitäisi olla se onnela jota kohti kaikki kunnon hyvät ihmiset haluavat?
Olisikohan mahdollisesti tilanne se, että Varissuon alueen nykylaadusta johtuen on katsottu että tulevien opettajien harjoittelu on mennyt turhan stressaavaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Suomessa paljon lapsia tekevät maksukykyiset ja -kyvyttömät. Ja Sahra nyt umpiselvästi kuuluu jälkimmäisiin. Suomessa oli aika pitkään sellainen ajatus, että lapsia tehdään maksukyvyn puitteissa, mutta muslimit tappoivat mokoman haram-ajatuksen.

Sahraahan on tasaisen varmasti muistettu ylistää eri lehdissä. Rahasta tai siitä, mistä helvetistä yksinhuoltajalle tupsahtaa lapsi per vuosi, ei ole joudettu kyselemään.

Ehkä joku Sahran naapureista osaisi kertoa, että asuukohan sittenkin taloudessa myös mies. Islam kun ei tunne sellaista asiaa kuin tauotta porsiva yksinhuoltaja.

-Valtsu-

QroquiusKad kirjoitti...

Sahran taloudessa ei asu vakinaisesti miestä, mutta siellä käy yksi ja sama mies säännöllisesti.
Sama virallisesti vaimonsa kanssa asuva mies käy kahden muunkin "yksinhuoltajan" asunnoilla yhtä säännöllisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Musulmaanit alittavat vuosittaisen vaelluksensa mustaa kiveä kohti. Muslimien vuosittainen pyhiinvaellus Saudi-Arabian Mekkaan on tänä vuonna 14.─19. kesäkuuta. Tapahtuma on yksi suurimmista väestön kokoontumisista maailmassa.

Jopa Suomen THL jo ohjeistaa ählymatkaajia. Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvien jäykkäkouristus-, kurkkumätä-, hinkuyskä-, polio- ja MPR-rokotusten voimassaolo on hyvä tarkistaa. Myös hepatiitti A- ja vesirokkorokotuksia suositellaan.

Kynnys on jo ylitetty. Jos pyhiinvaeltaja ei ole sairastanut näitä tauteja, niin huoli pois - THL tiedottaa:
https://www.mediuutiset.fi/uutiset/mu/24596ace-f435-4988-86d2-242560babd97

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Ano1:lle, Valtsulle, Qroquius Kadille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne.