tiistai 21. toukokuuta 2024

MIKÄ IHMEEN TARVE?

Asiasta on kerrottu muuallakin mutta mainitaan tältäkin nurkalta. Eli Yle jatkaa linjalleen uskollisena ja vaatii lisää kehitysmaalaisia Suomeen. Erityisesti se ns. Ruanda-malli sylettää ja asiaa tuomitsemaan haetaan kukas muu kuin ”asiantuntija” eli tässä tapauksessa entisestään tuttu Erna Bodström. Normaalin ”ei turvallista pakolaisille”-hokemisen lisäksi hän on kehittänyt aivan uusia tarpeita:

Se ei vaan tällä hetkellä toimi, koska me emme ota vastaan kiintiöpakolaisia niin paljon kuin tarvetta olisi.

Tarvetta? Mihin Suomi tarvitsee elätettäviä kehitysmaalaisia jotka kiittävät elatuksestaan rikollisuudella? Mille teollisuudenalalle ne ovat välttämättömiä? Vai tarvitseeko suomalaisuuden kuolematon sielu näitä jätkiä tullakseen ehjäksi ja kokonaiseksi? Vai siksikö että bodströmeille tulee hyvä ja edistyksellinen mieli? Kyseinen Bodström jatkaa vielä tuttua epistolaa:

Tällainen järjestelmä ei missään tapauksessa olisi turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksien mukainen tai niitä edistävä.

Lienee niin, että ”asiantuntijaksi” voi päästä vain jos jättää huomioimatta suomalaisten turvallisuuden ja ihmisoikeudet.

Heitä tarvitaan!

26 kommenttia:

29051453 kirjoitti...

Erna on hyvä ihminen, parempi kuin minä. Minun mielestäni tietyistä kulttureista ja tietyistä uskoinnoista lähtöisin olevia ihmisiä ei pidä eikä olisi pitänyt ottaa Suomeen ensimmäistäkään. Lainaan jälleen kerran Kari Suomalaista:" Jos hollitupa tulee salin puolelle, sali muuttuu hollituvaksi."

Anonyymi kirjoitti...

Teemu Keskisarjan blogi 24.4.2024 kannattaa lukea.

Tapio Suhonen kirjoitti...

"....niin paljon kuin tarvetta olisi."
No sehän menee YLE-konseptin mukaan: kyse on afrikkalaismamujen tarpeesta!

Bogreol kirjoitti...

Ei turvallista kantaväestölle - on todellisuutta maailmassa, missä ihmisoikeudet tuntuvat kuuluvan vain väkivaltakulttuureista tuleville nuorille miehille. On moraalitonta puoltaa maahanmuuttoa, mikä luo turvattomuutta, kustannuksia veronmaksajille ja murentaa kulttuuria - hakea humanitaarisia oikeuksia kaukaa toisenlaisista oloista tuleville, joiden käsitys sosiaalisista ja uskonnollisista suhteista poikkeaa jyrkästi omistamme. Maahanmuuttajat, pakolaiset tuovat kulttuurin mukanaan, mikäli turvaa tarvitsee, sitä voi hakea omiensa parista, eikä tulla aiheuttamaan niin paljon kärsimystä, pahoinvointia ja vierauden tunnetta maahan, joka ei ole oma, edes kulttuurisesti läheinen.

Keskuudessamme on näitä bodströmejä, kansalaisjärjestöjä ja idealisti-aktivisteja, jotka katsovat hyötyvänsä myös hyödyttömästä haittamaahanmuutosta. Rahallinen hyöty houkuttelee tekemään seurauksiltaan pahoja tekoja. Avunanto nostaa omahyväistä hyväntekijä-tunnetta itsekkäässä muista piittaamattomassa mielessä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys 29051453:lle, Anolle, Tapio Suhoselle ja Bogreolille & kiitos kommenteistanne.

29051453: Kari oli näkijä.

Ano: Kiitos vinkistä.

Tapio: Ja sehän tarve on loputon.

Bogreol: Erittäin hyviä huomioita.

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä sitä, että Suomen pitäisi sitoutua turvapaikkaturistien elätykseen jo siinä vaiheessa kun ovat tulossa tänne.

Heikki kirjoitti...

Mutta kun nämä eivät ole turvapaikanhakijota 95% varmuudella. Haluavat vaan taatusti hyvät sosiaalituet. Ja kun ne on saatu, kai nuo tyhmät maksaa enemmänkin.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

"Tarve" on tosiaan hyvä sana näissä yhteyksissä käytettäväksi, mutta vain viitaamaan kaikille liikaa kirjaviisautta kahmineille ominaiseen tarpeeseen todistaa omaksuttujen teorioiden totuus panemalla ne tavalla tai toisella käytäntöön. Kun oman aikamme oppineisuus ainakin yhteiskuntatiedon aloilla tuppaa olemaan senlaatuista että siinä tiedolliset ja aatteelliset ainekset saattavat sopuisasti sulaa yhteen, meillä on näitä oppineita politrukkeja, jotka jo ideologioidensa uskottavuuden todistamiseksi ja takaamiseksi tarvitsevat sitä että heidän agendansa pannaan poliitikkojen toimesta käytäntöön.

Ja näillä todistustarpeilla on vain yksi laki: mitä utopistisempiin pilviin ihanteelliset teoriat kohoavat, sutä kipeämmin teoreetikot tarvitsevat sitä että heidän ehdotelmansa toteutetaan konkreettisesti käytännössä.

Taistolaisaikoja muistellen mietin miten totta tuo todistustarve silloinkin joidenkin vallankumousmielialan omaksuneiden kohdalla oli. Ehkä väkivaltaisuuksilta meidät pelasti se, että kaikkein ihanteellisimmat ideologiset tulisielut olivat käytännössä aika avuttomia toimijoita.

Mutta nämä nykyoppineet vaativatkin agendojensa toteuttamista poliitikoilta ja viranomaisilta. Muodostuu jonkinlaisia tunnustuksellisia vertaistasoja, kun kukaan ei tästä höyrypäisyydestä tohdi selvin sanoin sanoutua irti. Ihmisarvo- ja -oikeusideologioistaan intoutuneet yliopistokummajaiset, aatteellisia utopioita kaipaavat vihervasemmistolaiset idealistit, poliittiset pulmuset, journalistit ja juristeristit -- hyvin toimivat terapeuttisen vertaistason tukiverkostot.

Akateemisessa maailmassa tosiaankin taitaa intellektuelli olla harvinaisuus. Hyvä ajattelu edellyttää kykyä sietää syvää sielullista epävarmuutta -- mutta taitavat nämä wokeltelijat ennemminkin hutaa taisteluhuutojaan "turvallisten tilojen" puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Blogistikollegasi Professori on myös postannut aiheeseen liityvän kirkoituksen. Kannattaa myös luke, kuten muutkin proffan kirjoitukset.
Täytä asiaa häneltä kuinmyös Yrjöltä!!
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän pikku Ernukka suinkaan tyhmä ole, vaan on ymmärtänyt toiminnan tavoitteen aivan oikein:

"Bodström uskoo, että muutoksella pyritään oikeasti siihen, että turvapaikanhakijat ja pakolaiset eivät olisi jatkossa tervetulleita Eurooppaan."

Juuri se ON muutoksen tarkoitus!
Kymmenen pistettä ja yliopistopapukaijamerkki pikku Ernukalle!!

Enää tarvitsee vain selittää pikku Ernukalle, että hän on vähemmistössä halutessaan kehitysmaalaisia Eurooppaan lisää Lisää LISÄÄ, mutta se ei ole ainakaan tässä vaiheessa mahdollista.
Liekö koskaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Heikille, Seppo Oikkoselle, Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Et ole ainoa joka tätä ihmettelee.

Heikki: Täysin totta.

Seppo: Sanoisin, että hyvin tiivistetty.

Huru-ukko: Professori kirjoittaa asiaa.

Qroquius Kad: Jep. Juuri se on tarkoitus. Niin kuin pitää ollakin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen tuota kouluttamattomien ja kielitaidottomien huippuosaajien tarvetta kovasti ihmetellyt. Tarve näyttäisi olevan polttavin julkisella sektorilla, erityisesti hoivapalveluissa. Kun katsoo vaikka OECD:n WHO: n tai statistan sivuilta kansainvälistä vertailua, niin Suomessa näyttäisi olevan maailman eniten hoitohenkilöstöä henkeä kohden. Sama pätee myös alan opiskelupaikkoihin ja opiskelijoihin.
Olisikohan vika jossain ihan muualla kuin lukumäärissä?
Surupuku

KKi kirjoitti...

Ottia tuota, rumasti sanoen. Ernan habitusta kun katselee, niin tulee mieleen missä se tarve saattaa piillä..., niiku noi.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisi aina mainita uutisessa, että on kyse Ylenannon ns. asiantuntijasta. Todelliset asiantuntijathan ovat sitten jossain ihan muualla.

Vähän sama kuin susi valtuuttaisi toisen suden huolehtimaan lampaiden hyvinvoinnista. Yhtä huolissaan ylenanto on kantasuomalaisten turvallisuudesta.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Surupuvulle, KKi:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Surupuku: En osaa sanoa noista tilastoista. Alaltahan on pyrkinyt paljon ihmisiä muihin töihin.

KKi: Egon ruokkimisen tarve on ainakin loputon.

Tapsa vaan: Joo, termi ”asiantuntija” alkaa olla jo huono vitsi.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Erna Bodström nostaa korkeaa palkkaa puolustamalla nuorten pääosin muslimimiesten ihmisoikeutta tulla Suomeen elätettäväksi. Jos hän saisi kolmasosan lisää palkkaa puolustamalla 12-vuotiaiden kristittyjen tyttöjen oikeutta tulla Suomeen elätettäväksi (siis tyttöjen muslimimaista) muuttaisi hän heti käytöstään EDELLYTTÄEN, että hän saisi samat kunnioitus- ja ihailupisteet Vertavuotavan Sydämen Sisarkunnan jäseniltä. En ota kantaa siihen onko hänellä muuta motivaatiota muslimimiehiin kuin hyvin suuri sydän.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä kun sen viestin saisi kaikilla tarpeellisilla kielillä rajojemme ulkopuolelle. Valtamedia kun hämmentää, valehtelee, yrittää saada ajatukset satimeen (monenkaan kohdalla saamatta) tarkoituksellisesti valeuutisilla, pitäisi toimia samalla tavalla. Hämmentää ja vit#@&n isolla kauhalla Yleä. TAAS naisena myötähäpeä tuoskin "tähän ruma sana":sta.

Kalle Pelttari kirjoitti...

YLE:llä on kyllä mahtava taito saada "oikeat" asiantuntijat kommentoimaan käsiteltävää asiaa. Tänäänkin, kun käännytyslaista tiedotettiin, niin tietysti YLE oli raahannut uutisiin asiantuntijaksi iänikuisen emeritus ihmisoikeusprofessorin Koskenniemen. No arvata saattaa, mitä mieltä Koskeniemi oli käännytyslaista. Kaikki suurin piirtein väärin, perustuslain vastaista ja kansainvälisen oikeuden vastaista. Suomen turvallisuus on näiden seikkojen valossa sivuseikka antaa Koskenniemi ymmärtää. YLE:llä on tyypillistä etsiä juuri tällaisia asiantuntijoita kuten Erna Bodström ja Heikki Hiilamo, joiden mielipiteet tietää varmasti etukäteen. Myös omat toimittajat ovat YLE:llä kiitollisia asiantuntijoita haastateltavaksi, koska heidän mielipiteisiinsä YLE voi luottaa satavarmasti. Saa nähdä, uskaltaako SDP äänestää käännytyslakia vastaan, koska silloin se voitaisiin katsoa hyvinkin isänmaan vastaiseksi puolueeksi. Viherkommarit äänestävät melko varmasti lakia vastaan, koska heille matutulva on onnen täyttymys. Väittävät jopa, että se vasta Putinia vituttaisi, jos Suomi noudattaisikin kaikkia kansainvälisiä sopimuksia, jotka on tehty ihan toista aikaa ajatellen. Suomi voisi ottaa huoletta KAIKKI vastaan, ketä olisi tulossa, sanoi vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta radion haastattelussa. Että sillee..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys alianor d´aquitanelle, Anolle ja Kalle Pelttarille & kiitos kommenteistanne.

alianor d´aquitane: Mahdollista. Tuo Vertavuotavan Sydämen Sisarkunta on muuten aika hyvä nimitys.

Ano: Rajojen ulkopuolelle on sinänsä mennyt se viesti että Suomeen kannattaa tulla. Niitä vetovoimatekijöitä pitäisi alkaa karsia raskaalla kädellä ja tosi nopeasti.

Kalle: Erittäin hyviä huomioita.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi niitä suomalaisia ei tarvita, jotka syystä tai toisesta ovat työttöminä vuosikausia omassa kotimaassaan? Eikö olisi paljon helpompaa ja järkevämpää saada heistä töihin niin monta kuin mahdollista, myös heidän itsensäkin kannalta? Toistaiseksi on onnistuttu vain kaksinkertaistamaan tukien nostajat, omat ja vieraat, ja se vasta onkin varsinaista resurssien tuhlausta ja rahan haaskuuta. Ay-liikekin seuraa tyynen rauhallisena vierestä, kun ulkomaalaisia työllistetään suomalaisten nenän edestä. Siinä meillä onkin yksi ajastaan jälkeen jäänyt, rahassa rypevä ja verovapaa "yleishyödyllinen etujärjestö"! Vaikka rasismista raakutaan joka käänteessä, positiivisesta syrjinnästä ollaan ihan hiljaa ja toivotaan, ettei totuus siitäkään kohtaa "kansan syviä rivejä". Suomalaisia kasvatetaan edelleen kuin herkkusieniä eli pidetään pimeässä ja syötetään p-skaa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Pasilan mies. J.K.Tamminen 2016. Lienee topten-luokassa vankilakirjastoissa. Antaa hyödyllistä tietoa poliisin toimista, konnille.

Änymuumi 007 kirjoitti...

Jos ei tykkää nuoteista, kannattaa harkita mikä on apina ja missä urkujen veivaaja. Turha kurittaa apinaa, se tekee mitä on koulutettu tekemään ja on sitäpaitsi vikkelä. Urkujen veivaaja sensijaan on vanha ukkeli kuin Klaus Schwab tai ameriikan pieru-ukko, huonojalkainen. Se olisi helppo ottaa kiinni.
Ei Suomen presidentti eikä pääministeri veivaa urkuja vaan hyppelee käskyjen mukaan, samoin mainittu Erna Bodström.

Tässä lyhyt elokuva joka voi hyvinkin kuvata suomalaisen hämmennystä jos joutuu eroon vajoavasta Lännestä, Huru-Unionista ja Natosta. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin:
The monkey and the organ grinder (1955)
Video, 10 minutes: https://www.youtube.com/watch?v=Xh2nLljpDY4

Klaus Schwab on kai aikonut jäädä eläkkeelle ja jättää kruunun jälkipolvelle. Tyttärensä honotti samaa sekavaa liturgiaa kuin isänsä, mitä nyt näin televisiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi ei tarvitse noista ensimmäistäkään. Jos joku tarvitsee, tuokoon omalla rahalla ja pitäköön jokapäiväisessä leivässä.

Anonyymi kirjoitti...

Liittyy löyhästi aiheeseen, jos Ykä suo kommentin.

Tyttären tyttäreni tuli sitten kouluikään. Innoissaan meni kun kouluun tutustuttiin. Itkien tuli takaisin. Oli erotettu ryhmästä jossa oli ollut päiväkodissa yksivuotiaasta alkaen. Muut menivät, hänet siirrettiin luokkaan jossa ei tuntenut ketään. Oli päästänyt huutoitkun kun toiset menivät.

Äiti yhteydessä rehtoriin muutaman kerran. Miksi erotettiin. Rehtori toistaa ja toistaa, kaikki menee hyvin, kyllä kaikki menee hyvin. Hänellä on kristallipallo. Päätöstä ei tietenkään voi muuttaa kun se on kerran tehty. Ei vaikka helvetti jäätyisi.

Minulla ei ole kristallipalloa, mutta kokemukseni kertoo muuta. Tyttäreni koki kiusaamisen karmeimmalla tavalla. Valvoin pari vuotta yöt. Valvoin ettei hän tekisi mitään itselleen. Rehtorin ja opettajien luona kävimme puhumassa. Melkein pieraisivat asiallamme ja lähtivät kävelemään. Kiva koulu, täällä ei kiusata ketään. Ratkaisu saatiin kun tytär siirrettiin toiseen kaupunkiin opiskelemaan. Hyvin ei mennyt sielläkään ja kalliiksi tuli, mutta oppivelvollisuus tuli täytettyä.

Pahoin pelkään että sama alkaa taas. Tämä pieni tytär ilmoitti että hän ei halua enää kouluun mennä. Väkisinkö viedään vai onko vaihtoehtoja. Kotiopetus jossa syyllisiä olemme me? Vai joudummeko etsimään uuden koulun taas viidenkymmenen kilometrin säteeltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten rva ano edellä totesi, miksi kantasuomalaisia työttömiä syrjitään. Siellähän on osaamista paitsi työelämästä/ elämästä yleensäkin. Yli 50v näyttävät olevan työnantajille mukamas suuri riski. Melkoinen määrä osaamista jne, jätetään käyttämättä. Sen sijaan ohituskaistoilla suomen " pelastajat " otetaan ilomielin. Käsittääkseni muualla Euroopassa arvostetaan vanhempia työntekijöitä. Ja mitä tulee syntyvyyden romahdukseen, siitähän on oikein riemu noussut eräissä piireissä. Hesari ja yle ovat siihen oikein kannustaneet. Maahanmuuttajat sitten korjaavat asian.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Ano1:lle, Änymuumi 007:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Taas hyviä huomioita. Ja kyllä, jostain syystä valtaosalle puolueista suomalaiset ja varsinkin suomalaiset työttömät ovat unohtuneet jo aikaa sitten.

Ano2: Kiitos lisäyksestä, joskaan tämä ei liittynyt kirjoituksen aiheeseen mitenkään.

Änymuumi 007: Joo, tiedän Schwabin. Tiedän WEF:n. Mutta niiden toiminta ei anna synninpäästöä suomalaisille idiooteille.

Ano2: Kannatettaneen… kannatetaan.

Ano3: Olen todella pahoillani puolestanne. Ja tosi on että koulut keskittyvät lähinnä kulissien ylläpitämiseen.

Ano4: Olet oikeassa. Ja suomalaistenkin kohdalla kokemus ja osaaminen ei merkitse enää mitään. Ainoastaan oppilaitoksen todistus.