lauantai 11. toukokuuta 2024

PRAVDAN DEMONISOIVAA VAALIKAMPPAILUA

No joo, ne eurovaalit ovat tulossa ja luonnollisesti myös vihervasemmistolainen Helsingin Pravda käy vaalikamppailua. Otsikko jo sen kertoo:

Äärioikeisto vie keskustelua, vaikka kansaa ei nyt kiinnostaisi maahanmuutto.

Jos se maahanmuutto – toisin sanoen haittamaahanmuutto – ei kiinnostaisi niin kansallismieliset puolueet tuskin olisivat siinä määrin nousussa. Mutta joo, postauksessaan Pravda jatkaa sitä minkä jo otsikossaan aloitti eli äärijonkun pelottelulla. Laitetaanpa tiivistelmä iskusanoista:

- Äärioikeisto

- Laitaoikeisto

- Laitaoikeisto

- Laitaoikeisto

- Laitaoikeisto

- Laitaoikeisto

- Laitaoikeisto

- Laitaoikeisto

- Laitaoikeisto

- Laitaoikeisto

- Laitaoikeisto

Äärioikeisto (jolla tarkoitetaan tietysti natsismia vaikka sitä ei iljetä ääneen sanoa) piti mainita toki otsikossa ja sen jälkeen varsin lyhyessä postauksessa hoetaan termiä ”laitaoikeisto” kerrassaan kymmenen kertaa. Ja sehän on vihervasemmistolle kätevä termi koska sillä voi pelotella ja tehdä propagandaa mutta sitä ei tarvitse koskaan sen tarkemmin selittää. Mutta onhan se vaan nimbali gauhiaa. Helsingin Pravda luottaa toiston voimaan.

Ja sen demonisoivan toiston ideahan on että älkää vaan ihmiset ihmeessä kuunnelko, mitä noilla demonisoimillamme ryhmittymillä on sanottavaa. Ettette vaan äänestä väärin.

Kansalaiset! Pelätkää ääri-, laita-, reuna-, syrjä- ja vinkkelijotakin. Mutta älkää kysykö, mitä ne tarkoittavat.

27 kommenttia:

Tapio Suhonen kirjoitti...

Jaksat vielä lukea hesaria? Itse en ole siihen kyennyt muutamaan vuoteen.
Hesarin tilausmyyjät kyllä ahdistelevat, toistamiseen, vaikka olen aina sanonut, että tähän, omaan numerooni, ei kannata soittaa.
Olen perustellut hesarikielteisyyttäni sillä, että enhän tilaisi Signalia, Völkischer beobachteria tai Pravdaa, siinä missä hesariakaan.
Kommenttiani on aina seurannut pöyristynyt hiljaisuus. Jotkut ovat jopa - naurettavasti - inttäneet, että hesari on PYUOLUEETON lehti.

29051453 kirjoitti...

Moi kaikki. Vaikka Hamasin Sanomat ja YLE hirttävät minut äärioikeistolaisena rasistina aion tänään äänestää Euroviisuissa Israelia ( jos se vain teknisesti onnistuu). Ajatus hyvien ihmisten peppukivusta saa hymyn huulilleni. Aika velikulta.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno lippu! HS haluaa syventää kansan kahtiajakoa ja seuraa entisen pääministerin jalanjäljissä. Sanna Marinhan kävi virassa ollessaan Amerikassa asti kertomassa, että nyt täytyy kansalaisten valita puolensa; kenen joukoissa seisot jne. Kun meillä eduskunnassa istuu jopa kommunisteja, niin mihin vastuullinen media on hukannut laitavasemmiston sekä äärivasemmiston ja mitä edustaa vasemmistopopulismi? Nykyhallitusta vastaan järjestetyistä mielenosoituksista voisi saada paljon materiaalia, mutta ei kiinnosta koska eihän korppi korpin silmää noki.

Kun Euroopasta kantautuu vasemmiston äänestäjikseen hamuavia maahanmuuttajia kohtaan huolestuttavia uutisia, median pelkona on, että ihmiset voivat äänestää EU-vaaleissa väärin. Tämä on tietysti estettävä ja mikäpä olisi parempi aivopesuri kuin HS tai Yle? Jos oikein tarkasti kuuntelee, kohta voi kuulla jo uuninluukkujen kolinan.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

HSPravdan EU-vaalikoneessa vasemmistoliitto on äärilaitavasemmistoa. Virheellisesti siinä sijoitetaan viherstalinistit Vl:N oik puolelle. Äärilaitastalinistit pitäisi sijoittaa äärilaitavasemmiston vasemmalle puolelle vaaksan päähän.
-Rehellinen Reiska

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Onhan se toisto todettu todellisuudessa varsin vaikuttavaksi propagandanteon strategiaksi. Itse asiassa kieli-ilmaisujen ja kielimuotojen vakiinnuttaminen on kieleen itseensä sisältyvä ominaisuus, jolla juuri luodaan se piiloon jäävien merkitysten pinnanalainen sementti, jolta sitten ihan kaikki ajattelu, myös ja jopa kritiikkikin, pääsee rakentumaan.

Kyllähän se vähän ihmetyttää, että kun avaa television seuratakseen ajankohtaisohjelmassa käytävää yhteiskunnallista keskustelua, jo toimittajien kysymyksissä toistellaan noita termejä -- ihan kuin ne tosiaankin olisivat keskustelulle aivan neutraaleja lähtökohtia. "Äärioikeisto" ... "Populistiset puolueet".

Neuroottisena defenssimekanismina pakkotoisto on sellainen mielenlukinnan mekanismi, joka vangitsee ja sulkee ajattelun niin etteivät mielen kipeydet pääse esille. Laajennettuna yhteiskuntaa koskevaksi tämän voisi tulkita niin, että siellä missä yhteiskunta pinnanalaisesti kriisiytyy, siellä yhteiskunnallinen keskustelu jumittuu joidenkin propagandististen taikasanojen toisteluksi.

Ja on myös niin, että kriisiytyessään yhteiskunta pinnanalaisesti hajoaa niin että nimenomaan vain hyvin selvästi erottuvat äärimmäiset vaihtoehdot tarjoavat omaan ajatteluun kykenemättömille henkisen kodin. Epävarmuus tarvitsee vahvat projektiiviset viholliskuvat, joten vastapuolen demonisoimisesta tulee poliittisten valintojen peruste. Romahtavassa yhteiskunnassa kansalaiset äänestävät enemmän jotain vastaan kuin minkään puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

PVL on lakkautettu ja skinitkin on ties missä, joten mikä on ongelma? Mörköjä halutaan intohimoisesti nähdä Pravdan toimituksessa siellä, missä niitä ei ole.

Tapsa vaan

Strix Senex kirjoitti...

Hesarin itsepäinen ja yksisilmäinen asenteellisuus ei tietenkään ole jäänyt huomaamatta. Tilaamisen lopetin jo iät ja ajat sitten ja levikkiluvuista päätellen niin tekivät monet muutkin. Aikoihin en ole suostunut vastaanottamaan edes niitä lehtiä, joita ostoskeskuksissa jatkuvasti ilmaiseksi tyrkytetään.

Politiikasta ja asioista yleisemminkin voi kuitenkin kirjoittaa ja puhua järkevästikin, jopa EU asioistakin. Esimerkkinä Euro¬vaa¬lieh¬dokas Sara Seppänen, joka haluaa EU:n palaavan perus¬teh¬tä-viinsä, vahvistamaan Euroopan turvallisuutta ja kilpailukykyä ja jättävän pois kaiken näpertelyn ja astumisen kansallisen lainsäädännön tontille. Niinpä EU:n on tunnustettava kansalliset erityispiirteet, eikä se saa pakottaa jäsenmaitaan lainsäädäntöön, joka ei niille sovi. Esimerkkinä hän mainitsee älyttömän
juomavesidirektiivin, joka on Suomen olosuhteissa kallis ja haitallinen. Hänen mielestään EU:n pitäisi vähentää reilusti lainsäädäntöä ja keskittyä kansainvälisiin sopimuksiin ja isoihin kysymyksiin. Tällainen puhe tahtoo olla nykyisin harvinaista herkkua. Niinpä tässä on ehdokas minun makuuni.

Sattuipa silmiini toinenkin tolkullinen kirjoitus, Pekka Saurin kolumni, joka oli otsikoitu ”Ihminen ei kykene elämään jatkuvassa kiihtymyksen, aggression tai ahdistuksen tilassa”. Siinä sitten todettiin, että mikään ihmisten keskeinen yhteistoiminta ei voi perustua jatkuvaan vastakkainasettelujen ja riitojen lietsontaan. Ihminen ei kykene elämään jatkuvassa kiihtymyksen, aggression tai ahdistuksen tilassa. Ihminen pyrkii ennemmin tai myöhemmin pois siitä mielenmaisemasta. Se, että on mahdollista ladata julkisesti nähtäville mitä tahansa sisältöä ja millaisia tunnereaktioita hyvänsä, ei tarkoita, että meidän pitäisi välttämättä niin tehdä. Ihmiskunta oppii, mutta oppiminen edellyttää oppimista jokaiselta. Ennen pitkää myös riidankylväjät joko oppivat tai jäävät keskustelun ulkopuolelle.

Varsin usein tuon henkisissä kirjoituksissa paistaa sellainen vastakkainasetteluun perustuva taka-ajatus, että se vastapuolia koostuu niistä riidankylväjistä ja me yritämme olla kovasti rakentavia. Kun kirjoittaja on vihreä, sormella osoitetaan sitten perussuomalaisia ja vihreiden ja vasemmisto ärhäkkäät hyökkäykset jätetään huomiotta. Pekka Saurin tapauksessa olen kuitenkin taipuvainen uskomaan, että vanhan kaartin ihmisenä hän on liikkeellä vilpittömässä tarkoituksessa. Ja jos juttua luetaan ilman taka-ajatuksia niin järkeähän kirjoittaa. Mahdollisesti hienoisella toiveajattelulla höystettynä.

Valitettavasti tolkun, maltin ja jämäkkyyden yhdistäminen ei välttämättä ole maailman helpoin asia, mutta ei sen pitäisi olla mahdotontakaan. Onhan se oikeastaan juuri sitä perushämäläisyyttä, joka täällä on osattu satoja vuosia. Olisiko aika palata juurilleen.

Historix kirjoitti...

Kovasti laitaoikeisto-termillä pelotellaan ja leimataan poliittisia vastustajia. Vaikka, kuten Ykä totesit, termi on valtamediassa määritelty sopivan epätarkaksi ja väljästi. Joten siis hyvin käyttökelpoinen ase vastustajien mustamaalaamiseen. Varsinkin kun suomalaiset tunnetusti ovat poliittisesti hyvin heikkolahjaista kansaa - ja lisäksi lyhytmuistista.

Mitkä tahansa EU-neuvostoliiton hulluudet menevät näille lampaille heittämällä läpi. Onhan tuo jo nähty. Ennuste ei siis ole järin valoisa: vaikka EU muuttuu yhä totalitaristisemmaksi mikromanageroinnissaan, ei se näytä suomalaisia huolettavan. Varsinkaan sitä kansanosaa, joka EU-jäsenyydestä nettoaa - vielä toistaiseksi. Ja eikun kohti EU-vaaleja, mutta varokaa laitaoikeistoa, hyvät ihmiset!

Anonyymi kirjoitti...

Pääasia on ettei YLE rahoitukseen puututa.

Anonyymi kirjoitti...


Tyypillistä vasemmistolaista propagandaa.

Tuollaista otsikkoa kutsutaan myös "kaivon myrkyttämiseksi", eli heti alkuun tehdään selväksi, että kyseessä on sopimaton puheenaihe ja asianosaiset ovat vaarallisia natseja.

Kuten lukemattomia kertoja on todettu: suvakit eivät pärjää keskusteluissa tosiasioilla, joten heidän on pakko yrittää hallita itse keskustelua - vaikka sitten päälle huutamalla ja itkemällä.

Kun tämä hallinta otetaan heiltä pois, he ovat todella heikoilla.


t: Vitt...Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

Hyökkäyssota,hyökkäyssota,hyökkäyssota...

https://modernity.news/2024/05/10/former-chief-uk-advisor-ukraine-is-a-corrupt-mafia-state/

Hm,kenenkähän alaisuudessa St.ukrainalaiset kävivät hyökkäyssotaa Raatteen tiellä?

Anonyymi kirjoitti...

Nämä median ja vasemmanlaidan kulkijoiden pelottelemat ääriainekset ovat niin paljon oikealla että ovatkin siellä äärivasemalla, eli antifat ym. ns.vasemman laidan äärimmäiset kulkijat ja pahantekijät. Varsin väkivaltaista porukkaa kun katsoo hiedän tekemisiään. Mutta se on kuuleman mukaan sitä parempaa väkivaltaa, kuten erään naapurimaamme ydinaseetkin ovat rauhan aseita. Vaikkakin se naapuri on ainoa joka uhkailee muita niiden aseiden käytöllä.
Huru-ukko

Kalle Pelttari kirjoitti...

Tämä on hyvä nimi, siis tämä laitaoikeisto. Viherkommarit ovat vähän sekaisin kumpaa määritelmää käyttäisivät perussuomalaisista, laitaoikeisto vai äärioikeisto. Ja sitten on vielä oikeistopopulisti. Kyllä siinä viherkommunistilla saattaa mennä sormi suuhun jos ei muuhunkin paikkaan. Kun katsoin nyt kuitenkin tuon YLE:n jälkiviisaat, niin kyllä siellä keskityttiin lähinnä perussuomalaisten tekemisiin. Tulivat vielä sopivasti YLE:n tarkoituksenhakuiset puolueiden kannatusmittaukset ja voi sitä riemua, kun perusuomalaisten kannatus oli pudonnut jos ei suorastaan kyykännyt. Siitä se alamäki kuulemma alkaa ja tämä on vasta alkua. Omaa syytä tietysti, koska ovat laitaoikeistoa.

Bogreol kirjoitti...

Naispuolinen yhteiskuntatieteilijä kirjoittaa paikallisessa ilmaisjakelulehdessä (maksettuja lehtiä minulle ei enää tulekaan) nuorten naisten ja miesten maailmankatsomuksellisten erojen kasvamisesta. Naiset yhä liberaalimpia ja miehet konservatiivisempia. "...huolestuttaa sekä nuorten miesten viehätys poliittista äärioikeistoa kohtaan että holhoava ja alentuva suhtautuminen nuorten naisten arvoliberaaliin poliittiseen heräämiseen". Hänen mielestään naiset muuttavat poliittista järjestelmää intersektionaalisuuden menetelmin kun taas miehet kallistuvat kohti konservatismia hallitakseen maailmassa vallitsevaa epävarmuutta.

Konservatiivisuus ei ole ismi, se on elämäntapa, pyrkimys säilyttää vanhaa perinnettä ja tehdä tarvittavia muutoksia hitaasti ja harkiten. Nuoret miehet liittyvät kirkkoon, nuoret naiset ilmastoliikkeeseen. Missä kumman vaiheessa vakaasta konservatiivisuudesta on tullut äärioikeistoa; vallankumouksellinen arvoliberalismi ajaa äärimmäisiä seksuaali-, sukupuoli-, maahanmuutto- ja ilmastokysymyksiä ja on auktoritatiivinen äärivasemmistolainen liike.

Media kiertää kansallismielisyyden leimaten kansakunnan hyvinvoinnista huolestuneet kansalaiset laita- ja ääri-ihmisiksi, tekee propagandaa diversiteetistä, monikulttuurisuudesta, ilmasto-agendasta, ja tukee arvoliberaalien naisten valkoisiin miehiin kohdistuvaa syyttävää ja halveksivaa asennetta. Intersektionaalisuus poimii paletista ne, joille ihmisoikeudet kuuluvat, ei kansallismielisille.

Heikki kirjoitti...

Älkää vaan tilatko tätä edes ilmaisena kuukaudeksi. Vassarisontaa asiajuttujen välissä. Ihme kyllä kirjastossa lauantainumerot on olleet asiallisia

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapio Suhoselle, 29051453:lle, Rouva Anolle, Rehelliselle Reiskalle, Seppo Oikkoselle, Tapsalle vaan, Strix Senexille, Historixille, Ano1:lle, Vittuuntuneelle Stadilaiselle, Ano2:lle, Huru-ukolle, Kalle Pelttarille, Bogreolille ja Heikille & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä.

Tosin Ano2:n kommentti ei liittynyt asiaan mitenkään. Ja joo, minä tiedän kyllä kenen alaisuudessa ukrainalaiset olivat Raatteen tiellä. Niitten mielipidettä vaan tuskin kysyttiin. Oliko kommentin tarkoituksena tukea Venäjän hyökkäyssotaa? Joo, tiedän myös että Ukraina on korruptoitunut valtio. Mutta Venäjä sen tappamisen aloitti.

QroquiusKad kirjoitti...

Ukraina on korruptoitunut valtio, mutta se yrittää tehdä asialle jotain toisin kuin Imperialistinen Roistovaltio Moskovia, joka varasti Kiovan Rusilta sen hienon itäslaavilaisen nimen itselleen.

Todellinen itäslaavien Rus on Ukraina, joka kärsii edelleen kaikin mahdollisin tavoin äärivasemmiston kaikenlaisesta saastasta.
Sen toi sinne Moskovia ja tuo sitä yhä.

Suomessa Moskoviaa rakastavat viherkommunistit syyttävät vastustajiaan eli kansallismielisiä konservatiiveja äärioikeistolaisiksi.

Mitä pidemmälle poliittiseen oikeistoon mennään, sitä vähemmän halutaan valtion rajoituksia.
Todellinen äärioikeisto eli anarkokapitalismi hylkää valtion täydellisesti, julistaen yritysten ja kansalaisjärjestöjen voivat suoriutua kaikista valtion tehtävistä.

Viherkommunistit itse haluavat valtion saavan tunkea kärsänsä jokaisen ihmisen yksityisimpään yksityiselämään, paitsi ei tietenkään omaansa.
Mutta äärioikeistoa sanan todellisessa merkityksessä ei Suomessa ole.

Konservatiivisuuden ja liberaalisuuden merkityksetkin on hässitty:
konservatiivin eli säilyttäjän vastakohta on radikaali eli juurienrepijä;
liberaalin eli vapaamielisen vastakohta on autoritaari eli pakottaja.

Viherkommunistit ovat radikaali-autoritaareja.
Heidän vihaamansa perussuomalaiset ovat liberaaleja kansalliskonservatiiveja;
asevelisosialistien työn jatkajia.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan muuten poimintana: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a0780431-bf60-4d7a-bd59-4e60ea9bb217

Onko niin että iso G onkin pikku G nykyään? Meni tuollaisiin mukaan, niin alas on vajonnut, tähti hiipunut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ukrainasta en lähde kommentoimaan sen enempää kun se ei tosiaan postaukseen kuulunut mutta noin muuten huomiosi pitävät kyllä pitkälti paikkansa.

Ano: Joo, oliskos äitee käskenyt hakemaan huomiota?

QroquiusKad kirjoitti...

Ei sillä ole mitään merkitystä, minne pieni Greta-rassukka haluaa mennä.
Hän menee sinne, minne hänen vanhempansa ja muut häntä röyhkeästi hyväksikäyttävät taustajoukkonsa hänet vievät tekemään sitä, mitä hänen on siellä tehtävä.

Suomalaiset eivät tätä tietenkään pysty ymmärtämään, koska Totuusmedia on kertonut suomalaisille pienen Greta-rassukan olevan maailmanjumalatar, jollaiseksi hän päätti ryhtyä heti huomattuaan jumalallisen voimansa 16-vuotiaana.
Koska Totuusmedia sanoo niin, se on suomalaiselle totuus jota suomalainen toistelee papukaijana.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestin Israelia. En koskaan ennen ole äänestänyt, mutta jos politiikkaa halutaan, tarjoan oman näkemykseni. Oli monella pyllynaru päällä, mutta suomalaistako vain paheksuttiin. En kyl vieläkään tajua mikä v#@€u on ei-binäärinen, oliko se voittaja mies vai nainen?

Joppos123 kirjoitti...

Eikös tuo ei-binäärinen ole jokin sellainen mikä ei ole mies tai nainen vaan ihan mitä vaan väliltä lypsykone-undulaatti.
Eli edustavat niitä kaikkein eniten sekaisin olevia?

QroquiusKad kirjoitti...

Ei-binäärinen väittää ettei kuulu mihinkään sukupuoleen, vaikka niillä on yleensä jalkojen välissä pimpsa ja syvemmältä kaivelemalla löytyy tupla-X-kromo.
Mutta kun nykyään saa olla miltä tuntuu, sitten niin on oltava eikä tyttöä saa puhutella tytöksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, kyseinen pimuhan on tuote. Joskin sellaisena oleminen kihahtaa tietysti helposti nuppiin.

Ano, Joppos123 & Qroquius Kad: Joo, sinne korvien välin linnunpönttöosastollehan se menee. Jotkut voivat nykyisin olla niitä ihan markkinointikeinona kun se on niin ihqun muodikasta. Minähän en sinänsä koskaan seuraa noita eurokinkereitä mutta tällä kertaa äänesti Israelia ihan piruuttani.

-TR- kirjoitti...

Lukekoot hesaria ketkä haluavat mutta ärsyttää kun sitä saastaa tuputetaan joka kauppakeskuksessa ja rautatieasemalla eikä edes pelkästään pk-seudulla vaan esim Jyväskylässäkin eräässä kauppakeskuksessa.

Eiköhän Hesari ole niin tunnettu Suomessa että kaikki jotka sitä haluavat lukea löytävät sen ilman tuputtamistakin.

Viikate kirjoitti...

Eikös oikeistollakin ole kaksi laitaa: oikea-oikeisto ja ja vasen-oikeisto? Niiden välissä on sitten keski-oikeiosto. Sekä oikea-oikeistosta etä vasen-oiekistosta löytyy laitaoikeistoa.

QroquiusKad kirjoitti...

Oikeistossa on keskustaoikeisto, jota Suomessa ei enää oikein voi erottaa viherkommunismista, konservatiivioikeisto eli Kypäräpappi jota Suomessa ei enää oikein ole ja äärioikeisto eli minarkismi ja anarkokapitalismi, joita Suomessa ei ole koskaan varsinaisesti ollut.

KansallisSOSIALISMI on vasemmistolainen oppi, jota Stalin käski II maailmansodan aikana alkaa väittää valheellisesti muka stalinismin äärimmäiseksi vastakohdaksi äärioikeistona ja hyvinpä on mainos mennyt perille!
Mutta miten muuten voisi ollakaan, kun stalinistit pääsivät II maailmansodan jälkeen soluttamaan kaikki Lännen yliopistot.