keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

KENNOSTOLIITTO

Helsinki, tuonnempana…

Liittovaltion Suomen hallintoalueen perustaman suunnittelutoimiston Konzent Oy:n tiloissa elettiin juhlatunnelmissa. Yksi määrättyyn suunnitteluprojektiin osallistuneista rakennusinsinööreistä oli Kauniaisista kotoisin oleva Fryleksander Rybb – tuttavien kesken Frybbis – joka oli lainattu Konzent Oy:lle hänen varsinaisesta työpaikastaan eli Fuskbygge Ab:stä. Kolmellekymmenelle alan ammattilaiselle oli annettu hallinnon toimesta kova tehtävä mutta he olivat onnistuneet. Siitä oli todisteena paperit jossa oli vaadittavat leimat. Leimat niin Helsingistä kuin Brysselistä. Tehtävään ei ollut alun perin aikaa kuin kuukausi. Hallitus oli ilmoittanut asian selkeästi:

Suomen hallintoalueelle on jo nyt alettu rakentaa kuutioasuntotyyppisiä asuntoratkaisuja niille ihmisille, jotka vallitsevan, mutta välttämättömän tilanteen vuoksi joutuvat asunnottomiksi ja ilman toimeentuloa. Selvityksen mukaan on selvää, että nämä Vantaalle, Turkuun, Tampereelle ja Radanvarsikaupunkiin rakennettavat asuntokompleksit eivät ole vaatimuksiin nähden kustannustehokkaita.

Kuusi neliötä omine saniteetti- ja keittotiloineen per asukas tulee yksinkertaisesti liian kalliiksi. Varsinkin kun lähitulevaisuudessa uusiin asuntomuotoihin joudutaan sijoittamaan satojatuhansia ihmisiä.

Tehtävänne on suunnitella tehokkaampi ja taloudellisempi asumismuoto. Asialla on kiire, joten odotamme valmista suunnitelmaa kuukauden sisällä.

Tämä oli suunnittelutoimistolle annettu virallinen toimeksianto. Sen lopullinen ja täsmentävä muoto tuli suullisesti hallinnon korkealta virkamieheltä kokouksessa jossa kaikki mahdolliset viestintä- ja tallennusvälineet oli otettu suunnittelutoimiston henkilökunnalta pois. Virkamies esitti asian selvästi:

- Hallinnolla on prioriteettinsa joista ei tingitä. Ensimmäinen on jatkuvasti kiristyvät ilmastotoimenpiteet. Vaikka se tietääkin suomalaisen elinkeinoelämän tyrehtymistä ja siitä myötä yleisen elintason laskua ja kurjistumista. Kyse on hallinnon määrittelemästä absoluuttisesta totuudesta eikä niin minun kuin teidänkään asia ole kyseenalaistaa sitä mitä hallitus päättää ja väistämättömäksi tulevaisuudeksi määrittelee.

- Toinen prioriteetti on se, että etnisillä enklaaveilla asuvien noin miljoonan ihmisen elintasoa eikä asumismukavuutta tulla heikentämään millään tavalla. Tämä on välttämätöntä jo yhteiskuntarauhan ylläpitämisen kannalta ja siksi, että monikulttuurisuutta osana nykyaikaista ja tulevaisuuden yhteiskuntaa ei tulla kyseenalaistamaan. Jos jonkun on tämän edessä joustettava, niin se on kantaväestö.

- Kolmanneksi: Suomen hallintoalueella on palkattuna satoja tuhansia yhteiskunnallisesti oikeaoppisia ja hallinnolle ideologisesti uskollisia akateemisia, no, työntekijöitä joiden elintasoon ja asumisolosuhteisiin ei saa missään nimessä puuttua.

- Käytettävän rahan määrä vähenee koko ajan. Prioriteeteista ei voi tinkiä. Niinpä aikaisemmat kuutioasunnot eivät palvele tarkoitustaan. Ne ovat liian kalliita per henkilö. Tehtävänne on suunnitella kustannustehokkaampi asumisjärjestelmä ylijäämäkansalaisille. Mutta suunnitelkaa se sellaiseksi, että se ei näytä keskitysleiriltä vaan vastuulliselta ja jopa viihtyisältä asumismuodolta. Kai tekin tajuatte että kulissit ovat tärkeimmät. Tätä keskustelua ei sitten ole käyty, mutta sen mukaan teidän tulee toimia.

Suunnitteluryhmä totesi heti kättelyssä että kaikenlaiset parakkikylät muistuttaisivat liikaa keskitysleiriä. Sellaiset suljettiin heti kättelyssä pois. Oikeastaan varsin pian keksittiin ratkaisu ja se keksittiin Japanista. Japanissa oli suuri määrä kapselihotelleja joiden suunnittelupohja voitiin ottaa pohjaratkaisuksi. Tällä kertaa ei vaan suunniteltu hotelleja vaan pysyviä asumisyksikköjä. Nopean ja intensiivisen suunnittelutyön tuloksena oli valmiina suunnitelma asumiskomplekseista joihin mahtuisi 3.000 ihmistä per kompleksi. Kompleksit olisivat 30-kerroksisia ja jokaisessa kerroksessa asuisi 100 henkilöä.

Jokaiselle asukkaalle taattaisiin asumiskenno jonka korkeus olisi 120 ja leveys myös 120 senttimetriä. Pituutta hieman lisättiin japanilaiseen versioon nähden eli pituus olisi 210 senttimetriä. Kennossa olisi nukkumistila sekä kennon jalkopäässä pieni viestintävastaanotin joka tarjosi turruttavaa viihdettä ja Liittovaltion valistusta. Lisäksi kennon pääpuolessa pieni syvennys johon mahtuisi lentolaukun verran henkilökohtaisia tavaroita. Kennossa oli lukittava ovi jonka saattoi lukita jokaiselle kansalaiselle pakollisella Kansalaiskortilla.

Kompleksiosaston käytävällä oli tarjolla säilytystilat joita jokaiselle kennostoasujalle oli varattu 0,5 kuutiometriä. Jokaisessa kompleksiosastossa oli myös tarjolla pienehköt oleskelutilat joissa oli pöytiä ja tuoleja sekä muutama mikroaaltouuni. Mitään varsinaisia keittiötiloja ei nähty tarpeelliseksi sillä kennostoasujien saama taskuraha oli sen verran pieni ettei sillä suuremmin ruokaa laitettu. Varsinainen ruokailu tapahtui kompleksiosaston automaatilla joka tarjoili asukkaalle aamiaisen sekä yhden lämpimän aterian päivässä. Hyvää ja terveellistä soijapohjaista ruokaa. Ateria tarjottiin kulhomallisessa kierrätysastiassa joten sen saattoi syödä asumiskennossaan kätevästi lusikalla.

Asukkaille oli tarjolla myös yhteiset wc- ja pesutilat. Alun perin suunnitelmana oli tehdä nämä tilat unisex-tiloiksi vallitsevan käsityksen mukaan mutta suunnitteluryhmä päätyi kuitenkin siihen että perinteisille sukupuolioletetuille oli omat tilansa. Asukkaat saivat myös kerran kahdessa viikossa uudet petivaatteet sekä myös alusvaatteet. Asukkaille tarjottava päällyshaalari vaihdettaisiin kerran kuukaudessa. Omia vaatteita ei kielletty käyttämästä mutta niille ei ollut pesumahdollisuutta.

Samaan aikaan Reunansyrjässä…

Seitsemänkymppinen eläkeläispariskunta Niilo ja Annikki Nissinen istuivat ruokapöytänsä ääressä ja arvioivat tilannettaan. Tilannetta, joka vaikutti likimain toivottomalta. Niilo siteerasi virolaista merimiestä joskus edellisellä vuosituhannella sattuneesta Estonia-onnettomuudesta:

- Pahalta, tosi pahalta näyttää nyt tässä kyllä… utopistihallinto on suuressa viisaudessaan palauttanut meidät jonnekin 1800-luvulle jolloin syksyllä ei tiennyt että oliko keväällä vielä ruokaa…

He asuivat Reunansyrjän haja-asutusalueella. Noin kahdeksan kilometriä pienestä keskustasta. Heille oli jo ilmoitettu että öljynmyynti alueelle on kielletty ilmastosyistä. Samoin sähkönjakelu haja-asutusalueelle oli lakkautettu kuluvan vuoden aikana. Heillä oleva auto oli jouduttu ottamaan pois käytöstä sillä jatkuvasti kasvanut ajoneuvovero, käyttövoimavero, vakuutusmaksuvero ja haja-asutusalueen autohaittavero olivat nousseet liian suureksi. Lisäksi polttoaineen hinta oli köyhille eläkeläisille tähtitieteellinen.

Radanvarsikaupunki oli tarjonnut heille mahdollisuutta siirtyä asumaan uusiin suunniteltaviin kennostoasumiskomplekseihin. Se tietäisi tietysti sitä että heidän eläkkeensä siirtyisi suoraan valtiolle ja he saisivat asumisensa ja ruokansa lisäksi vain pienen taskurahan. Lisäksi heidän tulisi luovuttaa talonsa ja tonttinsa valtiolle korvaukseksi uusista asumistiloista.

Niilo ja Annikki olivat miettineet tilannettaan. Heillä oli puuliesi, pönttöuuni ja puukiuas. Puuta saattoi vielä saada ja kummankin kunto mahdollisti sen hankkimisen ja pilkkomisen. Heillä oli myös oma porakaivo josta sai vettä käsipumpulla. Valoa antoivat öljylamput sekä valopetroolilamppu. Kumpaakin myytiin paikallisessa kaupassa. Ja kätevänä miehenä Niilo oli rakentanut polkupyörän jossa oli edessä kaksi rengasta ja suuri tavaralava. Siinä saattoi kuskata vaikka useamman viikon ostokset. Talvella – koska auraukset menivät miten sattuivat ja yleensä eivät menneet ollenkaan – saattoi kaupalle mennä suksilla ja ahkion kanssa.

Ja olihan Niilolla haulikko. Tontilla kulki aika paljon rusakoita. Ja kesäisin myös kyyhkysiä. Niistä sai hyvää särvintä niukan elannon lisäksi. Ja olihan haulikkoon täyteisiäkin. Hirviä ei tontilla näkynyt mutta kauriita saattoi kulkea silloin tällöin. Kaikki kotiopäin, sano. Pienellä eläkkeellä kun ei pahemmin juhlinut. Ja olihan Niilo nikkaroinut pihalle ulkohuusinkin.

Pariskunta mietti aikansa ja ajatteli. Ehkä tässä joku vuosi vielä pärjätään. Minnekäs sitä ihminen kotoaan lähtisi. Ja ehkä se kuolema tulee ja armahtaa ennen kuin lähteä täytyy. Niihin helvetin kennoihin.

Helsinki, samaan aikaan…

Entäs asumiskompleksien turvallisuus?

Näihin kennostoihin laitettaisiin ns. vapaaehtoisella väkipakolla valtava määrä toisilleen tuntemattomia ihmisiä. Kuinka taata järjestys? Sen oli suunnitellut Corbeauforêt-pörssiyhtiön alaisuuteen kuuluvan Suomen Poliisin ylikomisario Ali Haddadi joka oli lainassa suunnitteluprojektissa:

- Jokaisessa asumiskompleksissa on valvontakamerajärjestelmä jota tarkkaillaan valvontakeskuksessa joita on jokaisessa 30-kerroksisessa kompleksissa. Vartijoita on tarvittava määrä ja heillä on suuret voimankäyttövaltuudet. Lisäksi jokaisessa kompleksissa on säiliöt MULTIPAX-kaasua jotka voidaan tarvittaessa laukaista kompleksiin sisälle. Kaasu vie tajunnan hyvin nopeasti. Kaasun käytössä kuolleisuus on noin viisi prosenttia mutta se on Liittovaltion mukaan siedettävä määrä.

- Omanlaisensa rauhoittava tekijä ovat tietysti asukkaille ruoka-automaattien kautta puoli-ilmaiseksi myytävät huumeet. Tarjolla on kannabista, heroiinia sekä erilaisia rauhoittavia lääkkeitä. Alkoholi ja amfetamiinivalmisteet ovat ehdottomasti kiellettyjä.

- Tupakointi on sallittu komplekseihin kuuluvilla ulkoparvekkeilla. Parvekkeet ovat avoparvekkeita eli jos joku haluaa hypätä ylimmästä kerroksesta niin se toki sallitaan. Onhan selvää että jos 25-vuotias suomalainen tekee itsemurhan niin se säästää liittovaltiolta pitkässä juoksussa huomattavan elatussumman.

- Kaikkein paras turvallisuuden takaaja on tietysti se, että jos kennostoasukas rikkoo järjestyssääntöjä niin hän menettää asumisoikeutensa. Silloin hän olisi täysin tyhjän päällä. Kerjäämäänkään ei voi ruveta sillä käteistä rahaa ei ole ja kaikki toiminta tapahtuu Kansalaiskortin kautta. Pelastusarmeija ja pari muuta vapaaehtoisjärjestöä tarjoaa asunnottomille tilapäissuojaa. Mitään muuta heille ei ole tarjolla.

Paketti alkoi olla valmis. Suunnitteluprojektin aikana asumisyksiköstä alettiin nopeasti käyttää nimitystä Kennostoliitto. Jonkun ikivanhan suomalaisen viihdeohjelman pohjalta. Termin käytössä oltiin tosin varsin varovaisia sillä intersektionaalinen liittovaltio ei tunnetusti ollut millään muotoa huumorintajuinen.

Frybbis tiesi itse oikein hyvin että hän oli suunnittelemassa jotain, jota tuleva historiankirjoitus sanoisi epäilemättä rikolliseksi. Olihan hän omalta osaltaan mukana satojen tuhansien ihmisten häätämisessä ja pakkosiirtämisessä. Osallisena rikollisessa toiminnassa joka perusteltiin absoluuttisen hyvällä tarkoituksella. Niin kuin historiassa aina ennenkin. Mutta kun vaakakupissa painoi hänen perheensä mukava asunto Kauniaisissa sekä hyvä ja turvattu toimeentulo niin omatunto puutui. Kenellä tahansa oli mahdollisuus joutua asumaan kennoihin. Jopa sen suunnittelijalla.

Frybbis jatkoi edelleen Konzent Oy:n palveluksessa ja valvoi uusien asumiskompleksien rakentamista. Työt alkoivat välittömästi ja tarkoituksena oli ensimmäisen vuoden aikana saada kennotilat 150.000:lle henkilölle.

Reunansyrjä, vuotta myöhemmin…

Se oli sitten siinä.

Näin tuumasivat Niilo ja Annikki Nissinen jotka katsoivat tyhjin ilmein pöydällä olevaa kahta avattua kirjettä. Postin he olivat käyneet kauppareissullaan. Posti oli tullut kauppaan jo vuosikaudet. Kirjeissä oli lopullinen tappio. Kiinteistövero – jota oltiin jo kauan sanottu karkoitusveroksi – nousi haja-asutusalueilla kymmenkertaiseksi. Vaikka, perkele, eiväthän he olleet aikakausiin saaneet julkisesta infrasta mitään.

Jo kiinteistövero riitti katkaisemaan kamelin selkärangan. Katkeamisen varmisti toinen kirje. Koko Radanvarsimaakunnan pohjavesivarat oli myyty monikansalliselle Erpressung GmbH:lle. Kaivo olisi jatkossakin Nissisten oma mutta veden käyttömaksu aivan liian korkea. Mikäli käyttömaksua ei maksettaisi, Nissisten kaivo tuhottaisiin.

Nissiset miettivät illan öljylampun valossa. Ajatus kaksoisitsemurhastakin houkutti. Mutta lopulta he päätyivät alistumaan. Radanvarsikaupunkiin oli rakennettu pikavauhtia niitä uusia kennostoja. Se olisi nyt heidänkin kohtalonsa. Kaunis kiitos pitkän työuran tehneille ihmisille. Kaupungin auto toi heille kaksi puolen kuutiometrin kokoista pahvista pakkauslaatikkoa. Sen enempää ei saanut mukaansa. Mielessä kävi sekin että sytyttäisi talon lähtiessään tuleen mutta se veisi asumisoikeuden. Kadulle ei huvittanut tässä iässä päätyä.

Viikkoa myöhemmin he saapuivat Asuntokompleksi WEF-2:n kuudenteentoista kerrokseen. Selvästi arabin näköinen vartija osoitti heille omat kennonsa. Saivat sentään vierekkäiset. Samassa käytävässä näytti asustavan heidän vanha tuttavansa Unto Helle. Työttömäksi ja sitä myötä asunnottomaksi jäänyt 52-vuotias pyöräkuormaajan kuljettaja Naakkamosta. Hän tervehti Nissisiä ja totesi:

- Tervetuloa Kennostoliittoon. Minä voin vähän esitellä paikkoja ja käytäntöjä. Vaikka äkkiähän nämä on esitelty. Ihan ensiksi sanon että noiden vartijoiden kanssa ei parane ryppyillä vaikka kestovitutus täällä onkin koko ajan päällä. Niillä on sähköpamput ja ne ovat herkkiä käyttämään niitä. Ja niin kuin huomasitte, niillä on tykitkin vyöllä. Suomalaisia vartijoita täällä on varsin vähän. Vaikka vartijan hommat takaa palkan ja vähän paremmat asuintilat niin hyvin moni suomalainen on lopettanut. Ovat sanoneet että eivät he voi olla keskitysleirin vartijoita ihmisille jotka eivät ole mitään rikosta tehneet.

- No, joka tapauksessa tässä on sitten teidänkin loppuelämämme maailma. Pieneksi se sitten lopulta kutistui. On tuolla ulkona vielä jonkin verran metsää jossa voi kävellä. Täytyy sanoa että kyllä Liittovaltio on viisaudessaan suuri. Se on onnistunut muuttamaan meidät ihmiset kennomehiläisiksi. Tosin työmehiläisiä me ei olla vaan pelkkiä kuhnureita kaikki. Me olemme tehtävämme tehneet ja joudamme kuolla. Tälläkin viikolla on tämän kompleksin ylimmästä kerroksesta hypännyt tonttiin neljä ihmistä. Ennätys oli yhdellä tyypillä jolla oli ahtaan paikan kammo. Se tuli tänne ja kun se näki tulevan kennonsa se meni samantien ylimmän kerroksen parvekkeelle, poltti seittemät tupakit ja hyppäsi. Ja heroiiniövereihin menee harva se päivä joku. Hyvää harjoitteluahan tämä kennossa eläminen sitä tulevaakin boksia ajatellen on…

Helsinki, autonomisen etnisen enklaavin raja…

Kuuden konttirekan letka ylitti tarkastuspisteen. Rajalla asemiehet olivat  ensin tarkastaneet paperit tarkasti. Mitähän klaania nämäkin mahtoivat olla? Tässä enklaavissa kun valtasuhteet tuppasivat olemaan, no, aika elastisia. Joku aika sitten asemiehet olivat somaleja mutta nämä olivat kyllä arabeja. Paperit olivat kunnossa, matka saattoi jatkua ja letka jossa oli mukana konttinosturi ajoi sille aukealle missä lasti oltiin purettu ennenkin. Paikalla oli jo paljon etnisesti edistyksellisiä. Lähemmäs tuhatta.

Tylysti sanottuna saattoi sanoa, että tässä purettiin ryöstettyä sotasaalista etnisesti edistyksellisille. Sotasaalista sodassa, jota ei käyty asein. Kun suomalaisia pakkosiirrettiin kennostoasuntoihin oli kaikki yli puolen kuutiometrin ylittävä valtion omaisuutta. Ja sitä nämä rekat olivat täynnänsä. Niitä jaettiin ilmaiseksi etnisesti edistyksellisille. Suomalaisilta ryöstettyä omaisuutta jota osaltaan maksettiin suojelurahana että etnot pysyisivät omilla alueillaan.

Konttinosturi alkoi nostaa kontteja. Vartioivien asemiesten kanssa oli sentään sovittu että he aukaisevat kontit vasta kun kaikki rekat on purettu ja rekat lähtisivät takaisin Suomen puolelle. Sillä se, mitä tapahtui konttien aukaisemisen jälkeen muistutti lähinnä väkivaltaista mellakkaa kun kaikki pyrkivät osille yhtä aikaa. Varmaan puolet tuodusta tavarasta hajosi siinä härdellissä. Autot käynnistyivät ja kääntyivät takaisin. Perimmäisen rekan kuljettaja katsoi sivupeilistään taaksepäin väkijoukon hysteeristä innostusta. Siinä hänellä juolahti mieleen se, miksi hänestä muurahaispesät näyttivät pelottavilta.

Kuhina. Se oli se perkeleen kuhina.

Kiitokset inspiraatiosta Huru-ukolle, KKi:lle, Qroquius Kadille ja eräälle Anolle jonka kommenttia osittain luvalla lainasin.

18 kommenttia:

Mito Islam kirjoitti...

Kyllä menee synkäksi, seuraavaksi kai "suihkun" kautta "saunaan". Tulee varmaan halvemmaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Mito Islam. Synkkää joo. Jutun pääideahan oli ne korkean virkamiehen mainitsemat kolme asiaa joista ei tingitä missään nimessä. Ne kun eivät ole nykyisinkään fiktiota vaan faktaa.

Anonyymi kirjoitti...

Terve, Ykä

Täytyy todeta, että sitä oli kaukaa viisas kun vuosia sitten muutimme espanjaan. Voi siis sanoa että nuo Suomen EU-tukiaisista on edes joku suomalainen saanut etua.
Toistaiseksi espanja tukee polttoaineen hintoja 25 sentillä/litra, ja sähkön hintaakin tuetaan mm. laskemalla sen verotusta. Mutta eihän suomessa tuollaista voida tehdä...

Samoin voi todeta että jos täällä alettaisiin edes esittelemään sellaisia ratkaisuja kuin hallintovalta kotimaassa, niin täällä olisi oitis kapina pystyssä. Eikä täällä hyysätä noita "siirtolaisia" samalla lailla, se on 3kk katto pään päälle ja ruoka, sen jälkeen on tultava toimeen omillaan. Ei siis mitään loppuelämän elatusta.

Joten tänä päivänä olemme molemmat töissä, maksamme verot espanjaan (merkittävästi alhaisemmat) ja vaikka palkkaus on merkittävästi alhaisempaa niin halvemmat elinkustannukset, alhaisempi verotus ja luonnonolosuhteet paremmat niin näillä eväillä tulee ihan ok toimeen.
Oli suomen hallinnolta huonoa politiikkaa aiheuttaa se että mekin muutimme sieltä hitoille, mutta eipä valtio verotuksellaan jättänyt oikein muita vaihtoehtoja: Hidas nääntyminen verotaakan alle, tai lähtö lippahivoon niin kauan kun vielä pystyi.

Terveisin, Varakaani

Anonyymi kirjoitti...

Voi tämä juttu olla lähempänä kuin arvaammekaan. Tuppurainen lähtee huomenna lahjoittamaan rahojamme Saksaan. Ensi talveksi uumoillaan sähkökatkoja. Niitä ei ollut edes 90-luvun laman aikana. Tätä rataa on nyt edetty vuodesta toiseen. Mutta jos katsoo Sri Lankan mellakoita, niin minä vähän veikkaan, etteivät läheskään kaikki sinne Kennostoliittoon niin kiltisti mene kuin Nissisen pariskunta. Eivät ainakaan Hollantilaiset farmarit.

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Ykä on selvästi lukenut Judge Dreddiä! Valtavat asuinkompleksit ja totalitaarinen digivalvontayhteiskunta kaupungeissa joiden ravintoliisteriä syövät asukkaat on passivoitu halvoilla huumeilla.

Onko Corbeauforêtilla Katutuomareita?

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavaksi Ykä voisi kehitellä vision siitä, miten käy kun omissa asunnoissaan ja taloissaan asuvat suomalaiset pakotetaan majoittamaan kotiinsa maahanmuuttajaperheitä ja antamaan kaikki kovalla työnteolla hankkimansa ja jo moneen kertaan verotettu omaisuus ilmaiseksi heidän käyttönsä. Suomen valtio kyllä sitten palkitsee rajoittamattomien ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion nimissä sädekehällä ja kunniakirjalla osallistumisesta yhteisiin talkoisiin.

Ehkä en haluakaan tuollaista tarinaa. Tämä viimeisin taitaa riittää. Menisi tältä annikilta ne viimeisetkin yöunet.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Kun laitetaan ns vitsin puolelle, itänaapurin diktaattorille pitäisi myöntää vaikkapa Nobel. Ja vihreiden yms pitäisi fanittaa sitä, koskapa äijä vauhditti vihreätä utopiaa niine seurauksineen, mitä nyt on edessä. Ja tuohon uniper sotkuun, lyötiinpä naapurin kanssa pieni veto. Häviäjä ostaa laadukasta lihaa pakastimeen voittajalle 3
4 - 5 kiloa. Eli toinen veikkasi 5 miljardia Tuppuraisen tuliaisina, korottaen palkintoviralla. Toinen veikkasi 10 miljardia, palkintovirka sekä valtamedian ylistämisen tiukkana neuvottelijana sekä kommentin jotta tämä oli eurooppalaisten etu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Varakaanille, PS-lehdenjakajalle, Ano1:lle, Rouva Anolle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Varakaani: Mitä lämpimimmät terveiset teille sinne Espanjaan. Ymmärrän ratkaisunne ja sen perusteet. Itse taidan pysyä täällä Suomessa katkeraan loppuun saakka. En minä osaa kotoani minnekään lähteä.

PS-lehdenjakaja: Olet täysin oikeassa. Hallituksemmehan nyt mainostaa että tämä on kaikki Putinin syytä mutta se itse aloitti tämän mielettömyyden jo paljon aikaisemmin. Se Sri Lankan romahdus ja seurannut kansannousu muuten sekin johtui siitä paljon mainostetusta Vihreästä Siirtymästä. Mikko Paunio selostaa asian:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/sri-lankan-perikato-oli-looginen-seuraus-vihreasta-politiikasta/

Niin muuten, jos Suomessa olisi edes hieman ajattelukykyinen hallitus - mitä meillä ei ole - niin se ottaisi vallitsevassa tilanteessa turpeen käyttöön parasta mahdollista vauhtia huomattavasti nopeammin.

Ano: Nyt kun sanoit niin olen lukenut Judge Dreddiä joskus 1980-luvulla ja katsonut 1990-luvulla kertaalleen elokuvan jossa Dreddiä esitti Sylvester Stallone. Mutta ei se ollut sinänsä mielessä tätä tehdessä. Ja huume & viihdepassivoinninhan keksi jo Huxley.

Rouva Ano: Luulen, että se olisi se raja jonka jälkeen alkaisivat astalot heilua ja kaivettaisiin kättä pidempääkin. Mutta en taida haluta minäkään kirjoittaa moista tarinaa.

Ano2: Mietin vaan että mitä pitää tapahtua ennen kuin nuo viherutopistit saadaan pois vallasta. Ja kannattaa muuten ostaa ne lihat nyt. Loppusyksystä lihakilon hinta saattaa olla ihan muuta toista.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti suomalaisten ylipaineventtiili räjähtää tuhannen pillun päreiksi ennen kirjoituksen kaltaista dystopiaa. Pakko lukea joku mieltä piristävämpi ykän kirjoitus tähän väliin. T. Oloneuvos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Oloneuvos. Ja toivottavasti se tapahtuisi äänestämällä. Kas kun sekin mahdollisuus on vielä olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi tilasin niitä lihakiloja ennen tämän jutun lukemista. Viikon päästä taas käyn Meroselta Seisemisen kiloa lihaa ja ja lihajalosteita, että eiköhän sillä muutama nälkä siirry tuonnemmaksi. Nälkähän ei lopu koskaan vaan hyvillä eineillä siirtyy tuota tuonnemmaksi.
Ja joo, Tuppurainen lukee ns. madonluvut saksalaisille ja lupaa että kyllä me ne teidän halvat kaasunne maksetaan. Suomihan on rikas maa:(
JOku sanoi joskus menneinä aikoina, että tulis sota ja tappas kerjäläiset. No nyt on sota vaan kerjäläiset elää ja voi hyvin. S..tana.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ennen valtio oli kansalaisia varten, nykyään kansalaiset ovat valtiota varten ja tietysti myös euvostoliittoa varten. Vaalikarjaa on ihmiskokeita varten.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Aina vaan keljummaksi menee tulevaisuus, kun enää ei saa edes Kansanolutta ja Kansanviinaa, eivätkä reunansyrjäläiset voi enää ostaa kaikkea kivaa Jevgeni Peliverkkarinovilta.
Tässä jäi varmaan tarkoituksellakin maininnatta se kolmas mahdollisuus kennoasumisen ja asunnottomana kadulle kuolemisen väliltä, eli rikos vankilaan pääsemiseksi.

Voisi olettaa, että Corbeauforêt-poliiseilla on velvollisuus pitää kennoasujien rikollisuusprosentti nollassa teloittamalla kaikki rikoksiin syyllistyneet ja sellaisiksi oletettavatkin kadulle puhtaanapitoyhtiön käsiteltäviksi.

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys teille.

Kieltämättä huvittaa kun kuvitteellinen Ule kertoo ästeeteen önuutisissa,että Tytteli Toppurainen(nimi keksitty,toim.huom.) lähtee "neuvottelemaan" Saksan energiaministeriön kanssa.

Millä rahkeilla neuvottelee ja mistä.Siitäkö että "oma kansa ensin ajattelu on vahingollista".
Hän kehuskelee saksankielen taidollaan,rohkenen epäillä.
Ei siihen riitä koulusaksa ja vuoden vaihto-oppilaspohja.

Netistä ei löydy ainuttakaan videopätkää josta hänen saksankielentaitonsa ilmenisi.
Jos joku ei ole varma miltä sujuva saksa kuulostaa suosittelen:Alice Weidel,AfD.

Onneksi sentään "Nahkarotsibeibi" on ollut yhteyksissä Uniperiin liittyen.
Ilmeisesti asia on niin salainen että edes ässteeteen önuutiset eivät kerro enempää.
Rokkimimmin muumiruotsi varmaan vielä käännettävänä ennenkuin sitä voi julkistaa.

Ps. eilen sammutin maalämpöpumpun,ja se ei taida käynnistyä enää minun aikana.
Puulämmitys on ja puuta myös tarpeeksi asti.
Maalämpö oli aikanaan ihan hyvä idea mutta sähkön hinnan takia koko homma jää pois.
Maakellari olisi pikemminkin aktuelli.

Ensikevään vaaleja odotellessa :Josef mit freundlichen Gruessen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille ja Josefille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Oikeassa olet kaiken kaikkiaan ja niitä paikallisia yrittäjiä kannattaa aina tukea.

Tapsa vaan: Kyllä. Ja poliittinen eliitti ei enää pelkää äänestäjiä vaan valtamediaa.

Qroquius Kad: Koska kirjoituksessa korkean virkamiehen lausumat kolme pyhää pääperiaatetta ovat jo nyt pyhiä niin tulevaisuushan voi olla minkälainen tahansa. Tai siis minkälainen epämiellyttävä tahansa.

Josef: Tytteli lähtee Saksaan samalla asenteella kuin suomalaiset lähtivät EU:ssa päättäviin pöytiin. Eli kuulemaan, mitä siellä päätetään. Mitä saksan kieleen tulee niin tässä eräs AfD:n edustaja harjoittaa saksan kielellä preussilaista vittuilua. Mukana on englanninkielinen käännös:

https://www.youtube.com/watch?v=NN0ANxAhkxk

Anonyymi kirjoitti...

Sota repii ennen kaikkea paikallisen sosiaalisen ympäristön jos ei riekaleiksi, ainakin puhki. Kaikki eivät sodasta palaa, ja kaikki eivät muuten selviä.

Miehiä toki mennyt on, ja naisiakin jokunen.

Ennallaan ei ole kukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ano pääsi sitten eroon vanhasta vähäpäästöisestä dieselautosta. Kuljetus purkamolle olisi maksanut pari kertaa auton hinnan joten päätin ajaa. Olihan auto hyvässä kunnossa ja olisi palvellut minua tuhkaukseen saakka. Lainkuuliaisena kansalaisena en tietenkään ajanut liikennekäytöstä poistetulla autolla, vaan otin sen käyttöön yhdeksi päiväksi. Eihän yhden päivän verot ole kuin pari kolme euroa. Lasku tuli, kymmenen euroa, valtion minimi, ajoneuvoverolaki 62§. Viivekorko 7 %, vähintään 3 euroa. Valtio iski vielä kerran.

Ano otti näin waltavan harppauksen vihreässä siirtymässä. Eteenpäinmenoa se on sekin kun turvalleen kaatuu, sanoi kansa ennenwanhaan. Ei tule uni kun miettii selviytymistä. Näinkö meidän on pakko. Eikö ole "vaihtoehtoa".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Epäilemättä. Onneksi Suomessa ei sentään vielä sotaa ole.

Ano2: Tiivistit kommentissasi ns. ajan hengen kyllä ikävän osuvasti. Ja jos tuo utopistiporukka jatkaa vallassa niin ei meillä ole vaihtoehtoa. Ne vievät utopiansa tappiin saakka.