perjantai 15. heinäkuuta 2022

MYYKÄÄ OMAISUUS, SYÖKÄÄ SÄÄSTÖT

Eli lyhyesti Ajan Hengestä

Muualla päin Euroopassa hyvin monet maat pyrkivät mahdollisuuksiensa mukaan auttamaan kansalaisiaan tässä nykyisessä erittäin hankalassa sähkö- ja polttoainetilanteessaan. Suomessa taas viherutopistinen hallitus ei anna tuumaakaan periksi. Kaksoispluskunnioitettu ministeri Tytti Tuppurainen totesikin tässä hiljattain:

Varakkailla on mahdollisuus käyttää sukanvarteen kertyneitä säästöjä ja ehkä omaisuuttakin realisoida.

Demarien varapuheenjohtaja Niina Malm sitten meni ja täsmensi mikä se on se varakkaan raja. Ja se on sitten kaksi ja puoli tonnia kuukaudessa. Eli huomattavan suuri määrä suomalaisia muuttui yhtä-äkkiä hyvätuloisiksi. Mikä lie, kun olo ei vaan tunnu yhtään varakkaammalta.

Kerrataan tämän lyhyen postauksen perusidea: Hallitus katsoo että tavallisten suomalaisten tulisi syödä säästönsä ja myydä omaisuuttaan selvitäkseen jokapäiväisestä elämästään.

Toivottavasti ne samat suomalaiset alkaisivat pikkuhiljaa älyämään että tuon utopistiporukan voi äänestää pois vallasta. Sri Lankassa ihmiset eivät viitsineet odottaa vaan panivat toimeksi. Vasarahammer kertoo siitä, ja muustakin viherhulludesta uudessa postauksessaan. Kannattaa lukea.


53 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, Vasara kirjoitta hyvin, ja linkkaa myös asiaa käsitelleen Pauli Vahteran juttuun samaisesta "virhesiirtymästä". Sikäläinen pressa nimeltään Rajapaksa, jotenkin luen sen, että rajapaska.
Ei nuo tuulimyllyn viljelijätkään, eli hollantilaiset tykkää noista eu:n ja muiden utopistien puuhailuista, loppuu monelta elinkeino ja siinä sivussa miljoonilta se ainoa elinkeino eli syöminen. Samaa mieltä myös irkut siellä vihreällä saarellaan. Vaan meillehän se ei vaikuta, taikaseinästä saa kohta myös taikasieniä. Ja tytti lupaa, että suomalaiset kyllä maksaa sakemannien kohonneet kaasulaskut, me kun ollaan rikas maa. Ja onhan me jo ennekin ostettu saksasta ilmaa, aki siinä joku kaasukin menee ettei joudu kaasukammiot kylmilleen.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Samaan aikaan Italia natisee liitoksissaan ja Super-Mario pyytelee eroa PM:n tehtävistä, mutta ei saa sitä. Velkaahan on makaroonipojilla vaatimattomat 2 biljoonaa euroa. Lipponen ja Aho auttoivat Saksaa hirttämään itsensä Putinin kaasuletkuun. Voi vain kuvitella, mitä saksalainen tuumaa tästä kaikesta, kun sisäilma laskee alle +10 celsiusasteen. Minulla on myös ensi käden tieto siitä, että varakkaita saksalaisperheitä (vanhuksille/vanhemmille tuttuja jo jatkosodan ajoilta asti) on pakotettu vuokraamaan tilojaan maahanmuuttajille. Luuleeko WEF ja Klaus Schwab kätyreineen, että tämä yhdistetty ryöstämis/kurjistamis/tuhoamispolitiikka todellakin voi jatkua ilman, että alkaa aika piakkoin "rytinä käymään"? Jos piru pääsee laajamittaisesti irti, eivät minkään maan poliisien voimat riitä pitämään tilannetta aisoissa (kuten Sri Lankassa kävi). Ja sitten tämä keskiluokan omaisuuden (oletettu) ryöstäminen: kuka ne ryöstää, mitä se näillä sadoilla tuhansilla mökeillä aikoo tehdä, millä huoltaa ja ylläpitää ne? Odotamme mielenkiinnolla myös sitä, räjäyttääkö Tuppuraisen Uniper-operaatio alijäämämme uuteen ennätykseen? Näitä kysymyksiä voisin kirjoittaa vaikka huomisaamuun asti, eivätkä ne siihen loppuisi.

Eli: jos tässä on taustalla suunnitelmallinen salaliitto tai vastaava, niin millä helvetin lihaksilla/laitteistolla sen johtajat aikovat pitää siitä seuraavat reaktiot aisoissa? On aivan eri asia motittaa muutama sata mielenosoittajaa kuin ottaa yhteen miljoonien ihmisten kanssa. Keskiluokan identiteetti on talossa, autossa ja kesämökissä, joilla kaikilla on pitkät perinteet. Ja joka ainoa järjissään oleva ihminen haluaa, että hänen lapsensa saa vähintään yhtä hyvän tai paremman elämän kuin hän itse on saanut.

Kun tätä kaikkea ajateltuani juolahtaa mieleen Ruisrockissa vieraileva pääministeri nahkarotsissaan ja maihinnousukengissään, niin tekee mieli ottaa ylimääräinen pilleri verenpainelääkettä.

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Pöh minua pölhöä. Se oli Mikko Paunio kun kirjoitti siitä vihersiirtymästä, ei Pauli Vahtera. Pauli kirjoitti tästä saksalaisten kaasulaskusta. Anteeksi a kiitos ymmärryksestä pöljälle.
Huru-ukko

Ihmettelijä kirjoitti...

No, nythän nähdään tietynlainen työnäyte kun tuppurainen menee ottamaan huolella poskeen Saksaan tässä unipeerissa. Ei varmasti Suomi voita tätä peliä.

Anonyymi kirjoitti...

Juu tuli käytyä Porin torilla. Ja valitettavasti eksyimme kuuntelemaan virheiden Suomelaa, joka ei luultavasti elä todellisuudessa. Kun tuli oikein livenä nähtyä kyseinen hihhuli, niin entistä vakuuttunempia ollaan, miten vaarallisissa käsissä tällä hetkellä on Suomen asiat jallituksen osalta. Ja se, miten pitkälle tämän vihervassurien lonkerot yltävät. Tarkoitan virka nimityksiä jne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, PS-lehdenjakajalle, Ihmettelijälle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joo, asian voi tiivistää siihen mitä Vasara kirjoitti eli ”vihreän siirtymän päässä on nälkä”. Ja sinä olet kyllä kaikkea muuta kuin pöljä. Tarjoan tässä sinulle virtuaalisen Tsuhnan Koston.

PS-lehdenjakaja: Erittäin hyviä huomioita. Minä luulen, että niin Euroopassa kuin erityisesti Suomessa valtakoneisto uskoo siihen että kansa ei nouse kapinaan tapahtui sitten mitä tapahtui. Ja se uskoo siihen että se ei edes äänestä väärin.

Ihmettelijä: No Tuppurainenhan menee sillä asenteella kuin suomalaiset sinne EU:n päättäviin pöytiin. Eli kuulemaan, mitä siellä päätetään.

Ano: Suomela on ehkä maailmasta vieraantuneen kaupunkivihreän arkkityyppi. Ei siinä sinänsä mitään. Mutta kun nuo arkkityypit päättävät suomalaisten asioista.

Nils -Aslak kirjoitti...

Tuo Sri Lanka on muuten myös järkevän maatalouden esimerkki ollut joskus. Siellä oli aikoinaan kuningas, joka sanoi " yksikään vesipisara ei saa virrata mereen, ennen kuin se on hyödyttänyt ihmistä". Sitten siellä rakennettiin kymmeniä tuhansia tekojärviä ja monsuunin sateet kerättiin talteen.

Intiassa sataa samat 1.5 metriä vuodessa, mutta siellä on hirveä kuivuus joka vuosi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä suomaalaiset vain taitaa olla niin alistettuja sopuleita, että äänestävät samat mariinit ja tuppuraiset valtaan ensi keväänäkin, näytti bensan ja sähkön lukema kuinka korkeaa tahansa. Voivat huoletta aukoa päätään, että käyttäkää vain kaikki säästönne ja kärsikää.

Tapsa vaan

Qroquius Kad kirjoitti...

Mutta tiedäthän sinä veli Ykä, että Oma Kansa Ensin -ajattelu on vaarallista.
Sitäpaitsi eihän Suomen kansaa edes ole olemassakaan, vaan se on topeliaaninen fiktio, joka on rakennettu orjalaivojen tervan päälle.

Maksamme Velkaa säästöillämme!
Luomme Uuden Uljaan Maailman!!
Hurraa!!!

Anonyymi kirjoitti...

Älkääs nyt olko niin pessimistisiä. Kyllä Tappurainen takuudet kotiin tuo.

Anonyymi kirjoitti...

https://joannenova.com.au/

Aloitetaan linkillä tai ainakin osoitteella tällä kertaa. Myös Australia ja Uusi-Seelanti ovat samaisen viherhulluuden kourissa. Tuolta on oikeastaan helpompaa löytää EU:n hulluudesta kertovia juttuja kuin täällä EU:ssa. Kommentointi on myös hyvää. Joka englantia osaa niin sinne vaan lueskelemaan ja kommentoimaan.

Aiheesta sitten. Olin väärässä kun luulin, että Venäjän hyökkäys pakottaisi EU:n hylkäämään ilmastotavoitteet. Ajattelin että EU alkaa valmistella toimia Euroopan liuskekaasutuotannon aloittamiseksi tai että kivihiilenlouhinta yltyy. Arvelin Saksan pyörtävän ydinvoimapäätöksensä jne.

Hyvää tässä on se, että fanatismin aste on nyt minulle valjennut. EU:n talous saa mennä perseelleen, ihmiset nähkööt nälkää ja hytiskööt ensi talvena tai paleltukoot vaikka kuoliaaksi, mutta ilmasto on pelastettava. EU:ta ei kiinnosta muu. Vaikka huono ennustaja olenkin niin on vain sellainen kutina, että loppusyksystä lähtien utopian ja realismin välinen taistelu alkaa oikein toden teolla. Utopia on se mikä lopulta antaa periksi, mutta kuinka paljon uhreja tämä viherhulluus lopulta vaatii?

Tähän astihan on pärjätty vielä hampaiden narskuttelulla, mutta nyt taitaa olla edessä se, että jossain EU-maassa (voi olla useampiakin) viranomaiset joutuvat ampumaan mielenosoittajia kuoliaaksi.

Neuvostoliitossa oltiin vastaavassa tilanteessa monet kerrat. Luin aikoinaan pakkokollektivisoinneista ja siitä, kun ne eivät meinanneet oikein sujua, kun ihmiset vastustivat niitä, että korkealta kävi käsky. Sen mukana tuli myös ohje käyttää toteutukseen 'kaikkien kovimpia miehiä.' Jo alkoi sujua, tappaminen meinaan ja kollektivisointi onnistui.

Tätä se vaatii EU:ltakin jos se meinaa utopiansa pystyttää.

maallikkoYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nils-Aslakille. Tapsalle vaan, Qroquius Kadille, Anolle ja maallikolle & kiitos kommenteistanne.

Nils-Aslak: Kiitos lisäyksestä. Ja Intiassahan on myös se pikkuinen ongelma että porukkaa on, no viljalti.

Tapsa vaan: Valitettavasti näin saattaa olla.

Qroquius Kad: Tiedänhän minä. Mutta kun minä olen tällainen dinosaurus ja käppäukko. Mikähän minut parantaisi vaivastani? Pistooli?

Ano: Ilman muuta tuo. Mutta minkälaiset, se onkin toinen kysymys.

maallikko: Fanatismin aste on minullekin realisoitunut. Mitkään faktat eivät siihen vaikuta. Neuvostoliitossa oli valtava väkivaltakoneisto. EU:ssa ei ole. Kun se ei lammmasmaisten kansalaistensa kanssa ole sitä tarvinnut. Tai no, Suomessa ainakaan. Onhan Euroopassa ollut jo melkoisia mielenosoituksia.

-TR- kirjoitti...

Sri Lankalle ilmeisesti WEF sanoi että noudatatte vihreää politiikkaa tai rutiköyhä maanne ei saa läntisiä investointeja.

Jälkikäteen on kysyttävä että olisiko tuolloin käynyt vielä huonommin kuin nyt kävi. Ko maasta tehtiin koelaboratorio ja siinä labrassa räjähti.

Monella hollantilaisella maajussilla on varmasti lamppu syttynyt päässä ja he ovat huomanneet että oma hallitus on vihollinen joka vihaa heitä ja halua tuhota heidät.

Silloin kun missä maassa tahansa tarpeeksi suuri määrä ihmisiä huomaa tuon niin mitään hyvää ei seuraa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TR. Epäilemättä tämä investointikiristys on ollut käynnissa ja Sri Lanka oli koelaboratorio. Veikkaan vaan että kokeen tuloksista ei haluta oppia koska utopia on määritelty ja siitä ei tingitä. Hollannissa – yksi maailman rauhallisimmista kansoista muuten – on pantu jo hanttiin. Mikä on se raja, että meillä niin tehdään?

Anonyymi kirjoitti...

KNIRSK:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Eräs viisas kommentoi, ettei Suomen kansaa ole olemassa tms. Niin se roska kansa. Kehä 3 ulkopuolella. YLE suoltaa propagandaa tuutin täydeltä. Esim tämä Raamatun heittäjä tärviö. Tutkimassa suomalaisten olemusta. Mitäpä jos mensisitte tutkimaan esim Irakiin. Että miksi vittuilette, raiskaatte, huijaatte, sekä aiheutatte ongelmia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Oletan että tuo knirsk ei ollut hampaitten kiristelyä vaan se mukava ääni kun tölkillinen Tsuhnan Kostoa aukeaa.

Ano: Näin on monikin ns. viisas todennut. Mutta kyllä heillekin suomalaiset ovat olemassa. Silloin jos täytyy maksaa jotakin.

Anonyymi kirjoitti...

No joo, Tsuhnan Kostohan siinä aukesi:)
Nils Aslakille ja muillekin. Eikö se SriLanka ollut muinoin Ceylon? Kaupoissa myytiin Ceylonin teetä, silloin ennen kuin ne jauhettiin pusseihin liotettaviksi liptoneiksi.
Intiassahan on pakko ne monsuunisateet laskea jokia pitkin mereen, että se kaikki ryönä huuhtoutuisi kyliltä ja kujilta sinne mereen. Siksi kai siellä sitten sadekausina on niitä tulviakin, kas kun se paska tekee patoja niihin jokiin ennen mereen pääsyään.
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Onhan Suomessa kapinoita nähty, suurimpana Punakapina 1918, joka ei jostain syystä ole päässyt tuolle listalle:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Kapinat_Suomessa

Onnistuneita kapinoita ei suomalaisilla ole ensimmäistäkään.
Kaksi pisimmälle onnistunutta, eli Punakapina ja Nuijasota 1596-97 lähtivät liikkeelle luottamuksesta Takuumieheen:

vuoden 1918 punaiset luottivat Ryssän apuun, nuijamiehet taas ottivat innoitteensa audienssista Södermanlandin herttua Kaarlen kanssa, jossa tämä kehoti suomalaisia puolustautumaan maalla hänen vartioidessaan merta.

Molemmissa kävi silti niin kuin kävi, ja nuo muut, pelkin suomalaisin voimin vailla Takuumiestä yritetyt kapinat epäonnistuivat todella surkeasti.

Joten kysymys kuuluu:
missä on se kapinan johtaja ja Takuumies, johon luottaen johtaja uskaltaa nostaa kapinalipun?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko. Joo, se oli aikaisemmin Ceylon. Ja meidänhän tulee vahtia muovinkäyttöämme ettei suomalainen muovi tee muovilauttoja Intian valtamereen.

Qroquius Kad: En ole kyllä varma että luottiko punakaarti venäläisten apuun vai uskoiko se että proletaari voittaa kapinan joka tapauksessa. Mutta paras kapinan muoto toteutuisi tietysti äänestyskopissa. Alan vaan olla aika epätoivoinen sen kanssa. Lammas menee sinne mihin lahtari käskee sen menemään.

Strix Senex kirjoitti...

Niina Malmiin on iskenyt pyrky. Siitähän nuo oireet kertovat. Sen verran runsaasti tuollaisia laitavasemmistolaisia ulostuloja on viime aikoina tippunut. Kantavana voimana niissä on kaunan lietsominen itsenäisiä ja asiansa hoitavia kansalaisia kohtaan. Kaunaa sitten käytetään käyttövoimana, kun tavoitteena on kansalaisten itsenäisyyden vähentäminen ja valtiovallasta riippuvuuden lisääminen. Pyritään siis kohti sitä vasemmisto-oikeisto akselin vasenta päätä, jossa on kaiken kattava komento- ja holhousvaltio. Tuo pyrkimys on samalla ominainen tietylle dominoivalle äitityypille, joka haluaa pitää lapset ikuisesti lapsen tasolla, holhouksen ja komennon alaisena. Niin vasemmistolaisen poliitikon kuin dominoivan äidinkin tapauksessa suurin tragedia ja pelon aihe on se, että ihmiset kasvaisivat itsenäisiksi aikuisiksi.

J kirjoitti...

Nyt kaikki mukaan ilmastosatanistiseen toimintaan. Perkelettä apuun pumpulla!
http://jpoli.blogspot.com/2022/07/ilmastosatanismi-keraa-voimia.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille ja J:lle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Tuohon suuntaan ollaan valitettavasti menossa.

J: Tämä meni minulla pikkuisen yli.

Anonyymi kirjoitti...

Meillähän on kunniakkaat perinteet siitä, kuinka käy, kun naisia laitetaan neuvottelemaan Eurooppaan isojen poikien pöytiin. Pelin avasi Jutta Urpilainen takuutuksineen, Sanna Marin neuvotteli hyvän diilin saatuaan lisää neljä miljardia veronmaksajien maksettavaksi ja saa nähdä, räjäyttääkö Tuppurainen pankin tunnetulla oman maan kansalaisia vähättelevällä asenteellaan?

Kun EU:n avustuspakettien pää on jo saatu auki, uusia tarkkarajaisia ja ainutkertaisia paketteja tulee riittämään; siinä on EU:n omat säännöt ja artiklat pelkkää vessapaperia ja rikas Suomi on aina valmis ojentamaan auttavan kätensä.

On tuossa ikkunalla radio Nostalgia auki. Äsken kuulin sieltä MTV:n uutiset ja ilosanoman, että Suomen kansasta yli puolet on tyytyväisiä hallituksen toimintaan! Saman verran täällä täytyy ihmisissä olla masokisteja tai sitten täysin pihalla realiteeteista olevia vai mitä tästä pitäisi ajatella? Aika masentavaa joka tapauksessa.

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Nyt on Saksan Uniperneuvotteluihin lähetetty maamme paras ja terävin kärki. Tuppis tullee takaisin heilutellen voitokasta "artisti maksaa" sopimusta ja saksmannit nauravat vatsat kuralla.
Nyt kannattaa muuten vielä nautiskella sapuskalla koska kohta siihen ei ole varaa edes keskituloisella.
Tänään tulee vieraita ja aion laittaa alkuun kampasimpukoita parsalla ja pääsafkaksi karitsan sisäfilettä. Oheen toki punkkua, bisseä ja palanpainikkeeksi single malt skottiviskiä.
Ainoa takaisku on, että ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen iskenyt kesälentsu on vienyt makuaistin. Korona oli kuukausi sitten ihan lastenleikkiä tähän lentsuun verrattuna.
Täytynee keskittyä siihen single maltiin. Perinteisen lääketieteen tie on siten kuljettu loppuun ja nyt otetaan käyttöön sotilaslääketiede ja shamanismi.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Toiveikkuus asioiden lutviutumisesta alkaa olla "mennyttä kauraa".Epäilys valtaapitävien täyspäisyydestä on muuttunut varmuudeksi:Maalaisjärki ja kaikkinainen älykäs puhe/toiminta on kadonnut(Jos sitä koskaan on ollutkaan)
Autilevana öljylämmitteisen rintamamiestalon asukkina täällä "sus'rajalla" tämä Viherpas.a hiertää erityisen väkevästi.

Anonyymi kirjoitti...

Kun noita tyytyväisyyskyselyjä tehdään Hesan punavuhreiden asuttamassa Kalliossa tai sosiaaliturvanauttijoiden Lähi-itäkeskuksessa, niin saadaan juuri haluttuja tuloksia. Kun kysyttäisiin vaikka turvealueen ihmisiltä, tulos ei ämmäklubia imartelisi, luulemma.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuo ilmastosatanismi näyttää huonmmanpuoleiselta vitsiltä, kun jo kättelyssä sekoitetaan satanismi ja saatananpalvonta, jotka ovat kaksi täysin eri asiaa.
Eipä kyllä koko jutussa ole oikein mitään asiaa.

Mutta kun PS:n varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas keräsi huomiota aluevaalimainoksessa julistamalla pantavaksi pensanhinnan nousulle stoppi perkele, niin kaipa sitä ensi eduskuntavaaleihin voisi sitten ottaa teemaksi pistää sähkönhinnan nousulle stoppi saatana?

Anonyymi kirjoitti...

Piti käydä kaupoilla täältä mökiltä, 40km lähin, 70 km isompi kauppa. No, tuli viisi km ajettua, meno paluu.

Kas, naapuri oli savustanut muikkuja, tuuppasi niitä nyytin maksuksi leppärangoista. Ne lepät oli tuossa rannassa ja niiden kaatoon kävin tahkoamassa vesurin - kahden käden, konepaja velj. K. värkkäämä. Ja niitä leppiä sitten vein tahkon vuokrana piikkilangan kiristäjän peräkärryllisen.

Jatkoin kohti isoa tietä, ennen kuin pääsin sille ohitin maitokärryä lykkivän toisen naapurin tyttären. Oli menossa levikkeelle mansikoita kauppaamaan, siskonsa jo oli levikkeellä ja tarvitsi täydennystä. No, tarjosin kyytiä ja siirsimme mansikkalaatikot hyrysysyni kyytiin, levikkeelle ja mansikat myyntipöydälle. Sain pari rasiaa mansikoita kyytipalkkaa - pytämättä, peräti kursailtuani. Pottuja, uusia, löytyy pottumaasta. Kuten myös ruohosipulia voin sekaan, kastikkeeksi. Ei tarvinnut ajaa kauppaan. Savumuikkuja ja uusia perunoita, mansikoita jälkiruoaksi. Joskus onnistuu tämä maalla asuminen oikein hyvin.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Joppos123:lle, Vanhalle kyynikolle, Anolle, Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano & Ano: Noita galluppeja ihmettelen itsekin. Toisaalta kun katsoo vaalien tuloksia niin valtaosa kansalaisista nukkuu edelleenkin hallintolampaan unta.

Joppos123: Tyttihän ei tunnetusti sano ei. Muuta kuin suomalaisille. Mutta oikein antoisaa viikonloppua teille.

Vanha kyynikko: Yhtälailla pessimistinen olen minäkin. Ja varsin samanlaisessa tilanteessa.

Qroquius Kad: Toivottavasti sekä sähkön että bensan hinta otetaan teemaksi.

Pyssymies: Omavaraisuus kunniaan.

Vanha kirjoitti...

Tietty tuli kirjainpuute sanaan:autoileva.
Pahoittelen,tässä iässä vähän sormi pettää :)

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Pakko kai se on syödä ne rahat kun KePu-ministerispossu pohjanmaalta sanoo ruuan hinnan nousevan 20%.

Tosin hallituksen äänitorvi YLE puhuu 'vain' viidenneksen (5) noususta?

https://yle.fi/uutiset/3-12536697

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys teille.

Nyt kun Tytteli on lähtenyt neuvottelemaan? Uniperin kohtalosta niin pian kai saamme ilouutisia.
Hän takuutusvarmasti saa aikaiseksi häntä ja EU:ta miellyttävän tuloksen.
Se sopimus on perinteisen tiukasti tarkkarajainen ja ainutkertainen.
Ja Tyttelin joutilaanvirka EU:ssa on taattu,palkka vaatimattomat "kolkytdonaa"

Uniperin kaasunjakelu kansallistetaan ja muut alat jäävät yhtiöön.
Pörssistä Uniper suljetaan ellei jo ole suljettu,sisäpiirihommien takia.
Jostain olen saanut luettua että Uniper olisi myynyt ulos velkajohdannaispapereita.
Luoja armahtakoon,se summa on huikea.Jonkun ne pitää lunastaa.

Terveisin Josef

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vaanhalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Josefille & kiitos kommenteistanne.

Vanha: Tämä jäi vähän epäselväksi.

VNV: Riittääkö sekään? Kun omaa ostoskoriani katson niin hinnannousu on nyt jo varsin hurja.

Josef: Epäilemättä tulos miellyttää EU:ta ja ennen kaikkea Saksaa. Suomen kohdasta ei ole niin suurta lukua.

Qroquius Kad kirjoitti...

Nimimerkki Vanha taisi olla Vanha kyynikko, joka korjasi aiempaa viestiään;
korjaus oli sitten seikkaillut tänne asti.

Mitä tulee ostoskorin hintaan, sehän pysyy samana kun ostaa aina vaan samalla hinnalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, näin taisi olla. Kiitos täsmennyksestä. Ja ostoskorin hintahan pysyy tosiaan samana. Ostettavan tavaran määrä vain vähenee.

Anonyymi kirjoitti...

Omavaraisuus kunniaan. Juu ja suhteet tuottajiin. Italialaisittain: "Käsi kättä pesee." Tai palvelus palveluksesta.

Tänä vuonna ei oma pottumaa ole tyhmä idea, eikä pari katiskaa virheinvestointi. Marjoja kannattaa kerätä, hankkia ja säilöä. Se dutteri muuten toi illan suussa pari laatikkoa mansikoita, olivat jääneet myymättä, eikä enää huomenna priimaa. On jo hillona ja rommiruukussa - yksi osa marjoja, yksi sokeria, yksi rommia tai muuta väkevää.

Ei ole tyhmää varautua ensi talveen.

Pyssymies

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Riittääkö sekään? Kun omaa ostoskoriani katson niin hinnannousu on nyt jo varsin hurja."

Antti-poika meinasi tietty että nykyisen nousun päälle.
Se on sitä vihreää siirtymää sano.

YLE tosin vaihtoi sen viidennekseen (5 < 20).
- Ei vaalikarja ymmärrä.

Anonyymi kirjoitti...

Se ostoskorin hinta on aivan sama kuin bensan hinta. Aina olen ostanut kympiilä bensaa ja aina saanut kympillä bensaa sanoo harakka. Teatteritieteen maisteri joka näyttelee liikenneministeriä.
Ja joo, on se otokorin sisältö kallistunut melkoisesti itsellänikin vaan ei vielä vaikuta vähäiseen kuluttamiseeni. Joitain koittalouskoneita olen joutunut uusimaan entisten hajottua. Vaan niillä on sama vika kuin itselläni, "kilometrit näkyy".
Toisalta tuo bensa, en ole vissiin viimeiseen pariinkymmeneen vuoteen sitä ostanut, kas kun olen ajellut ja ajelen nokivasaralla.
Mites se oli se mainos: kahta en vaihda, nokivasaraa ja ???
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies: Tuo onkin kokeilemisen arvoinen tuo rommiruukku. Pitää maanantaina käydä mansikanmyyjätytön pakeilla:)
Raparperia on jo pakkasessa ja lihaa tulee ens perjantaina. Että kyllä se siitä
Huru-ukko

vieras kirjoitti...

Siitä on aikaa kun olen käynyt täällä viimeksi. Pitäisi käydä useammin.

Sri Lanka on varoitus siitä mihin vihreä siirtymä johtaa.

Suomen Uutiseten juttu Sri Lankasta:
https://www.suomenuutiset.fi/sri-lankan-yhteiskuntajarjestys-romahtamassa-world-economic-forum-deletoi-hadissaan-verkkosivuja-joissa-hehkutettiin-maan-menestysvisioita/

Mikko Paunio kirjoitti Sri Lankasta täällä:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/sri-lankan-perikato-oli-looginen-seuraus-vihreasta-politiikasta/

Puhuttiinko Ykän kouluaikana Sri Lankasta vai Ceylonista? Ennen siitä käytettiin nimeä Ceylon. Ceylonin tee on tunnettu teelaji.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ceylonin_tee

-TR- kirjoitti...

Kenties joskus tulevaisuudessa on mahdollista elää ilman fossiilisia polttoaineita mutta jos siihen utopiaan yritetään kertaheitolla siirtyä niin huonostihan siinä käy.

Jollain luomuviljelyllä voidaan ruokkia tietty määrä ihmisiä. Jokin pieni yhteisö esim mutta sitten kun puhutaan kansoista, siis miljoonista ihmisistä, niin suhteellisuudentaju on joillakin pettänyt ja pahasti.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoiko Tuppurainen mitä me sitten tehdään kun säästöt on syöty ja omaisuus myyty? Minä en huomannut.

Anonyymi kirjoitti...

No niin. Nyt ollaan kutsuttu talousvaliokunta koolle. Puheenjohtajana Grahn Laasonen. Vaikka selitteli, että olisi todella epäreilua, jotta suomalaiset joutuvat maksamaan saksalaisten laskut, niin ihan kuin olisin kuullut nämä sanat ennenkin. Lyötiin naapurin kanssa vedot uusiksi. Toinen korotti aliarvioidun 5 miljardia 10 miljardiin, korottaen palkkio uralla. Toinen olikin paljon pessimistisempi. 20 miljardia, palkkio virka, hallitus vastuu tärkeine ministereineen. Ja kuten on gallupeissa nähty, niin kansan hyväksyntä. Siihen voidaan aina vedota. Meidän linjamme on eurooppalaista yhteisvastuuta. Emme voi sallia eu:n eteläplokin kaatumista. Ikäänkuin se olisi kaatumassa. No nämä miljardit ovat meiltä pois.

Anonyymi kirjoitti...

TR:n kommenttiin lisäys:

Keinolannoitteisiin ja fossiilisiin polttoaineisiin perustuvaan maanparannukseen ja sadonkorjuuseen ei olisi koskaan turvauduttu, elleivät ne nimenomaan mahdollistaisi suuria satoja. Joku keskenkasvuinen viherpiiperö voi olla aidosti sitä mieltä, että luomu elättäisi nykyisenkin väestön (ja maahanmuuttajatkin), mutta en usko, että WEF:n suljetuissa ja savuisissa kabineteissa ollaan näin lapsellisia. Mutta siitä huolimatta vähätuottoista maataloutta ja maito/lihakarjojen lahtaamista ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Mikä motiivi jää jäljelle? Holodomor, väestönsiirrot, bolsevistinen terrori? Seuraavan kuvan aitoudesta ei tietenkään voi mennä takuuseen, mutta se sopisi tähän kokonaisuuteen:

https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/pfwd39/wef_klaus_schwab_with_lenin_statue_behind_him/

PS-lehdenjakaja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Huru-ukolle, vieraalle, TR:lle, Ano1:lle, Ano2:lle ja PS-lehdenjakajalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Tämänlainen toiminta varmasti lisääntyy ja valtiohan miettii kuinka siihen saa kyntensä iskettyä. Sehän on veronkiertoa, piru vie.

VNV: Ja vaikka sota Ukrainassa joskus loppuu niin vihreä siirtymä ei. Ennen kuin kaikki on romahtanut.

Huru-ukko: Myöskään Turun sinappia ei joskus aikanaan vaihdettu. Dieselillä ajaminen alkaa kyllä olla ihan yhtä kallista kuin bensakoneellakin.

vieras: Nuo ovat erittäin hyviä kirjoituksia. Ja kun aikanaan aloitin kansakoulussa niin maa oli silloin vielä Ceylon. Sitten peruskoulun aikana se pikkuhiljaa muuttui.

TR: Täysin totta.

Ano1: Ei ole Tytti vissiin asiaa miettinyt.

Ano2: En osaa arvioida mihin persnettolaskuri pysähtyy. Vai pysähtyykö ollenkaan.

PS-lehdenjakaja: Samaa ihmettelen minäkin. Ja myös sitä, että miksi WEF kannattaa Euroopan kehitysmaalaistamista vaikka se on todella pahaksi bisneksille.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, Turun sinappia ei vaihdettu silloin kun se vielä oli oikeaa Turun sinappia. Ja joo, nokivasaralla ajo on kallista vaan pakko ajaa ja pitää, tuolla nykyisellä ei ole ennä kuin käyttöarvo. Tuskin kelpaisi edes ilamiseksi kenellekään eikä ole varaa uuteen tai edes uudempaan, minkäälaisella koneella varustettuun. Eli ajellaan edelleen, keväällä vasta täytti 20 v. Eli juuri sisäänajettu:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Turun sinapin työntekijäthän pistivät sitten pystyyn Auran sinapin. Sitä on tullut ostettua. Minulla on itselläni kaksi bensakonetta. Vanhoja molemmat.

Anonyymi kirjoitti...

Ad Huru-ukko

Rommiruukku on aikuisten herkkua, sopii vaikka jäätelön seuraksi / mausteksi. Tehdään perinteisesti monista marjoista. Liemen voi kaataa erilleen, mainiota likööriä. Kestää kuukausia valmistua. Säilyy pimeässä vuosikausia, paranee vanhetessaan.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Yhteispohjoismainen sähköpörssi:
Sähkön hinta Suomessa 30snt/kWh, Ruotsissa ja Norjassa 0,4snt/kWh.

Great reset etenee ja euro on suomalaiselle menestystarina!

Voi kirottu putina!


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Viesti ja vinkki välitetty.

Tvälups: Jep. Ei naurata ikeniä, ei.

Anonyymi kirjoitti...

Niin paljon ja niin pitkiä kommentteja; en nyt jaksaa / kerkeä lukea, vaan ainoastaan tyydyn toteamaan (tai siis kommentoimaan kuvaa), että huulistaan se Tytti tunnetaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Plus siitä järkyttävästä tekohymystä.