lauantai 23. heinäkuuta 2022

TILANNETAJU? MIKÄ IHMEEN TILANNETAJU?

Laitetaanpa samalle päivälle vielä toinen postaus. Tähän postauksen alkuun tuntuu sopivalta laittaa tämä naisvampyyrin kuva. Tekstistä huomaatte sitten syyn.

Sitten itse asiaan. Lukijat saattavat tuntea naikkosen nimeltä Sanna Kurronen. Kyseinen naikkonenhan on EVAssa toimiva korkeapalkkainen ekonomisti joka siirtyy syksyllä Suomen Pankkiin ja tuskin ainakaan pienemmällä palkalla. Ja hän on aktiivisesti metelöinyt siitä, että polttoaineitten verotusta ei missään nimessä saa pienentää. Kas kun maailma pitää pelastaa Suomesta käsin, you know, sehen Sie ja sama muilla kielillä joita en osaa.

Tuoreeltaan erittäin hyvätuloinen ja maailmaa pelastava Kurronen vittuilee meille persaukisille oikein urakalla:

On helppo parantaa maailmaa kun on rahaa ja se maailman parantaminen jää persaukisten vastuulle. Kyseiselle tilannetajuttomalle vampyyrille voisi sanoa yhtä & toista mutta eräs henkilö kommentoi hänen viestiinsä ehkä kaikkein osuvimmin:

Kohupaljastuksia. Me ei ajeta autolla kuin töihin, me ei syödä muuta lihaa kuin jauhelihaa & halpismakkaraa eikä meidän perhe ole koskaan ollut lentokoneessa. Käytettäisi enemmänkin noihin rahaa jos olisi. Mutta vähän kun vielä kiristyy verot niin jää työt käymättä.

Kyseisestä ylipalkatusta ja yliarvostetusta naisesta tulee itselleni mieleen se vanha kysymys. Eli mikä on duunarin ja porvarin musiikillinen ero:

No, duunari laulaa ain laulain työtäs tee.

Ja porvari taas että ain laulain teetäs työ.

Tosin nykyisin olisin paljon mieluummin tekemisissä rehellisen porvarin kuin maailmaa ylipalkattuna pelastavan julkishallinnon nomenklaturan jäsenen kanssa.

Laitetaanpa tähän postauksen loppuun toinen kuva vampyyristä. Tämä on paljon pelottavampi kuin se ensimmäinen. Kas kun se ensimmäinen oli fiktiota. Tämä toinen on totta. Ja näitä vampyyreja on paljon. Ne eivät ole taruhahmoja. Ja ne päättävät meidän elämästämme.


36 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Että sellaista tällä kertaa.
Eipä ollut ensimmäinen kerta.
Aika paljon pitäisi tapahtua, että jäisi viimeiseksi.

Vaan mitä on tapahtunut?
Muuan vallasnainen Sanaan Kuro En on julistanut olevansa parempi kuin muurahaiskansalaiset.
Hän on julistanut sen nöyryyttääkseen ja loukatakseen muurahaiskansalaisia, joita hän syvästi halveksii.

Hän ei ole se kreivitär, joka ihasteli kerjäläisen hienoa kurinalaisuutta laihdutuskuurillaan kuullessaan, ettei tämä ole syönyt viiteen päivään edes leipäpalaa.
Kerjäläisen vastatessa tyrmistyneenä, ettei hänellä ole viiteen päivään ollut edes pientä leipäpalaa syötävänään kreivitär kysyi, miksei hän syö leivoksia?

Ei, nykypäivän vallasnainen Sanaan Kuro En ei ole kuromatta sanojaan siksi, ettei ymmärtäisi niiden loukkaavan ja nöyryyttävän.
Hän laukoo ne tietäessään, etteivät muurahaiskansalaiset uskalla tehdä mitään.

Ja se tuottaa hänelle sen suurimman mielihyvän.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Tuo nainen on ovelasti viisas. Hän ei olisi ikinä saanut ikuista korkeapalkkaista virkaa Suomen Pankista, jos hän puhuisi järkeviä. Eikä kukaan häntä kuuntelisikaan. Pskaa puhumalla saa yleisöä ja ison palkan. Sekä leppoisan työn ja pitkät 8 viikon lomat.

Joppos123 kirjoitti...

Nämä Sannat vittuilee kansalle päin naamaa ja ylpeilevät vielä sillä. Aika kusipäistä touhua mutta Sannahan vittuilee koska se kana voi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Pauli Vahteralle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Näin saattaa olla. Täytyyhän hänen tietää, että joku bensan hinta ei ole kaikille yhdentekevää niin kuin hänelle. Tai Teslallahan hän ajaa.

Pauli: Se, että Suomen Pankkiin pääseminen vaatii paskan puhumista on kyllä enemmän kuin pelottavaa.

Joppos123: Kyllä. Koska hän voi. Eikä joudu vittuilustaan minkäänlaiseen vastuuseen.

Anonyymi kirjoitti...

Pienellä työeläkkeellä kituuttelevaa kansalaista tässä askarruttaa. Pitääkö kaikki idiootit kerätä Suomen Pankkiin, EU'n haarakonttoriin, joka olisi jo tarpeeton instanssi muutenkin. Onhan siellä jo Olli Rehn, Euroopan komissaari jonka aikana Eurooppa nousi ennen näkemättömään kukoistukseen. Vai nousiko?

Mutta kun "rahan ammattilaisista" puhutaan niin mahtaisiko joku tietää mitä tarkoittaa kun rahaa "pumpataan". Miljardeja pumpataan. On termi jota en ymmärrä. Rahaa voi tienata, oikeasta työstä tosi niukasti nykyisin. Rahaa voi lainata, säästää, kuluttaa, tuhlata jne, mutta mitä helvettiä tarkoittaa kun rahaa pumpataan?

Paulille kiitokset hyvästä blogista koskien Fortumia ja Uniperia. Kukapa olisi muuten tiennyt että Uniperin 10 miljardin tappioista Rauramolle maksettiin yli 400 000 euroa poonusta. Onhan se linjassa nykyisen talouselämän kanssa mutta kansalainen saattaa ihmetellä miksi. Taidat Pauli olla Suomen ainoa rehellinen tilintarkastaja.

Anonyymi kirjoitti...

Luin tuosta elukasta wikipediasta ja aloin ymmärtää, miksi Ranskan suuren vallankumouksen aikana giljotiinaaminen oli suurta kansanhuvia. Itsekin voisin mennä katsomaan joidenkin tyyppien typistämistä. Sen verran olen elämässä katkeroitunut, että tuollainen spektaakkeli vähän lohduttaisi.

Vasarahammer kirjoitti...

Näiltä Kurrosilta puuttuu kyky itsereflektioon kokonaan. Miksi muuten he kuvittelisivat, että halpa hyvesignalointi lihansyönnillä ja korkeiden vrojen kannatuksella oikeasti vaikuttaisivat hänen kannaltaan positiivisesti ja että hän olisi muutakin kuin pelkkä Mareie Antoinette, joksa käskee alamaisten syödä kakkua, jos leipä on lopussa.

Laskiämpäri kirjoitti...

Yleensä tuollaista asennetta tapaa oikeustieteen fukseilla ja toisen vuoden kyltereillä.Sen jälkeen suuri osa rauhoittuu ja ne jotka soittavat suutaan eivät työllisty koskaan yksityisektorille, vaan julkiselle puolelle. Siellä kun on hyvä soittaa poskea ilman sanktioiden pelkoa ja tulostakaan ei tarvitse tuottaa. Tuo lehmä sanoi jotenkin että ei hänkään väittele biologien kanssa lintujen lisääntymisestä.

Ihan voin kokemuksesta sanoa, että kaikki korkeakoulujen ja yliopistojen kurssivaatimukset ja niiden kirjat ovat julkista tietoa ja lainattavissa kirjastoista ja taloustiede ei ole siellä rakettitieteen rinnalla.. Kovatasoisia luennoitsijoita voi kuunnella ja katsoa verkossa. Mihin me oikeastaan tarvitsemme koko yo-laitosta?

Vasarahammer kirjoitti...

Vielä jatkoa... Kurrosen kommentti kertoo pahanlaatuisesta narsismista.

Anonyymi kirjoitti...

Sanna ei oikeasti tuota yhtään mitään yhteiseen kassaan. Vaikka häntä verotettaisiin 100 % tulos olisi plus miinus nolla. Selkokielellä, parempi kuin hänen virkaansa ei olisi olemassakaan.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Niin onhan Suomen Pankissa Olli Rehnkin. Joka halusi Bulgarian ja Romanian EU:hun. Halusi Turkinkin, mutta onneksi siinä ei onnistunut.

Vanha kyynikko kirjoitti...

A vot,perhana,taas löyty joku itseään täynnä oleva interperspiranttinen femakko.Nämä tämänkaltaiset "ylenannatukset" aiheuttaa pahaa sappinesteen kiehahtamista ja synkkää aatosta.Onko tämä naisoletettu ekonoomi syntyjään viallinen vai nykykoulutuksen tulos sitä en tiedä,mutta joskus kannattais ehkä pitää se kynntilä vakan alla.

Anonyymi kirjoitti...

Pari kuulohavaintoa mökkeilyviikolta ennen vilkkaan vesireitin varrelta:

Veneliikenne tippunut murto-osaan edellisestä kesästä. Vesireireitin varrelle vuosia kehittynyt palvelutoiminta hätää kärsimässä. Muutakaan toimeentuloa ei ole.

Höyryllä liikkuminen halvempaa kuin muilla polttoaineilla.
voijumala###

-TR- kirjoitti...

Onhan siinä jotain johtopäätöksiä vedettävissä kun maailman mahtavat ihmiset saapuvat niihin ilmastokonferensseihin yksityiskoneillansa ja pari päivää paasaavat kuinka ilmastonmuutos on pysäytettävä ja sen jälkeen menevät kotiinsa niillä yksityiskoneillansa.

Heidän kodeistansa sen verran että useilla heistä on hienoja merenrannalla olevia huviloita. Miksi he moisia ovat hankkineet jos merivesi kohta nousee ja upottaa ne allensa? Esim Obama osti juuri Havaijilta merenrantahuvilan.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän egonomisti Kunna Sarosen osoittama naisen logiikka kertoo myös kaiken oleellisen hänen osallistumisestaan ilmastotalkoisiin: päästöjään ei aio vähentää vaan kuittaa asian rahalla, jota hänellä on ilmeisesti liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

No kehutaas Sannuliakin hieman, että ei ihan murskaannu kritiikistä. Hän sentään syö lihaa ja suosii yksityisautoilua ja lentomatkustamista. Eli antaa kuitenkin vähän potkuja vihervasemmistolaisten takamuksille.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Tarinassa esiintyvä totaalinen, purkanpysäyttävä ylimielisyys ei ole ainutlaatuista. Muistan kun kerran TV:ssä (siitä on jo aikaa) puhuttiin lentämisen hiilipäästöistä. Studiossa taisivat istua takavuosien Madventures-herrat, joista toinen antoi ymmärtää, että hän ei halua lentomatkustamista lopettaa, mutta otti sitten synninpäästön toteamalla/vaatimalla että "lentovero pilviin!!" Asia oli ikään kuin tällä kuitattu. Hommaforumilla nimimerkki Roope jauhotti osuvasti tämän ajattelutavan: "Lentovero pilviin - eli köyhät pois lentokoneesta". Tätä samaa tarjotaan nyt tsuhnille käytännössä joka asiassa, mikä ylipäätään tekee elämisestä elämisen arvoista. Ihmiskäsitykseni tiivistäisin seuraavaan aforismiini: "En tiedä, loiko Jumala ihmisen omaksi kuvakseen, mutta siitä olen varma, että ihminen loi saatanan omaksi kuvakseen." Niin hulluksi on nomenklatuura muuttunut, jos se on koskaan parempi ollutkaan.

PS-lehdenjakaja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Vasarahammerille, Laskiämpärille, Ano3:lle, Pauli Vahteralle, Vanhalle kyynikolle, voijumalalle, TR:lle, Ano4:lle, Tapsalle vaan ja PS-lehdenjakajalle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistä. Kaiken kaikkiaan voi todeta, että kyseessä on hyvä esimerkki siitä millaisessa kuplassa ylimielinen nomenklatura elää. Ja tulee muistaa ettei kyseinen ämmä suinkaan törsää omia rahojaan. Hän törsää rahoja, jotka toiset ovat tienanneet hänelle.

Anonyymi kirjoitti...

Sanna kuin Sanna, yhtä löyhäpäisiä puheet olipa siiten ekonomisti tai pääministeri.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Ja molemmat ovat suomalaisille kalliita ja vaarallisia.

Anonyymi kirjoitti...

Syöttiläät vittuilee ruokkijalle. Sitä on liikkeellä, kaikilla tasoilla. Ollut jo pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tällaisia oman egonsa ja erinomaisuutensa loisteessa patsastelevia naisia hetkauta mikään. Samanlainen sanna on meillä pääministerinä ja valitettavasti kansa median roimalla avustuksella kuvittelee, että hän on pätevä ihminen johtamaan maata näinä vaikeina aikoina, suorastaan presidenttiainesta!

Näitä samanlaisia narsisteja ja kaiken osaajia lienee myös valtionyhtiöiden johdossa kuten viime päivinä olemme karmealla tavalla nähneet. Kansan maksumieheksi joutuminen ei paljon puristele, vaan ökypalkat ja kannustinrahat kuitataan silmää räpäyttämättä naisten meikkimainoksen tapaan; Because we are worth it!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Fortumistahan tässä ei ollut puhetta, mutta läheltä se liippaa juuri näiden elinkeinoelämän viisaiden johtajien ydinosaamista johon Kurronenkin kuuluu. Fortum painii nyt sarjassa kansallisomaisuuden ryöstö ja tuhoaminen. Vain velkaa jäi niin että ranteita pakottaa. Ja siitä nämä viisaat ovat vetäneet satojen miljoonien palkkiot ja poonukset ja onhan osinkojakin jaettu miljarditolkulla joista puolet ellei enemmänkin hallintarekisteröityinä ulkomaille verotta. Hyvä pojat ja tytöt. Kyllä kelpaa hyppiä maksajien silmille. Pääseekö noista enää eroonkaan muuten kuin ranskalaisella manuaalilla?

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehdykän artikkelissa pohditaan, että pitäisikö politikoille tehdä mielenterveystestejä. Varsinkin ennen kuin he nousevat huipulle. Ja että nämä nykysiet nuoret naiset saavat entisten "hullujen" miespoliitikkojen takia kärsiä syyttä suotta. Kuten esim. meidän Sanna. Valkopesua parhaimmillaan. Ja tytti selittää, että Sanna yhteydenotto oli ratkaisevaa saksalaisten kaasukiistan ratkeamisen kannalta. Mitähän siinäkin lie sovittu? Että kyllä rikas Suomi maksaa teidän persaukisten nousseet kaasulaskut? Ainakin entiset jäljet viittaavat siihen suuntaan.
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Täytyy uteliaisuuden tyydyttämiseksi kysyä onko tuo bloggauksen alun kita-ammollinen Sanna van Puurin kuva kenties samasta lähteestä kuin äiti Kärsäntyöntäjä Lennipirkitan viehkosti virnistänyt naama?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Rouva anolle, Ano2:lle, Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Pitää paikkansa.

Rouva Ano: Tuollaisilla ihmisillä on nyt menossa prime-time. Toivotaan että ylpeys käy lankeemuksen edellä.

Ano2 & Huru-ukko: En edes uskalla arvata, että paljonko tuokin seikkailu maksaa suomalaisille.

Qroquius Kad: Tuo kuva oli elokuvasta Fright Night.

vieras kirjoitti...

Tämä ei liity mihinkään mutta luin Ykän 7 vuoden takaista juttua. En viitsi sinne kirjoittaa kommenttia niin pitkän ajan jälkeen joten laitan sen tänne. Tuolla kommenttien lopussa on mun höpinöitä.

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2015/08/1944-kertomaton-tarina.html

Minkälainen ratkaisu olisi ollut perustaa Itä-Preussista itsenäinen saksalaisvaltio? Vähän kuin Itävalta joka palautettiin omaksi 1945. Omana valtiona Itä-Preussi ei olisi Saksan enklaavi. Itä-Preussi olisi sopinut diplomaattisuhteet muiden maiden kanssa, kuten naapurit Puola ja Liettua, sekä Saksa josta se irtosi. Se suorittaisi maarajankäynnin Puolan ja Liettuan kanssa ja tekisi niiden kanssa raja- ja tullisopimukset sekä näihin liittyvät liikennesopimukset.

Ukrainan takia on käynyt mielessä ne 2002 Kertomaton tarina-sarjan kolme kirjoitusta sekä liitejakso. Jos ottaisi projektiksi lukea ne pitkän tauon jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Riikka Purra kirjoittaa, että omistajaojaus on syvältä ja poikittain. Ihmekös tuo, kun ministerin virkaa ovat hoitaneet kaverikapitalisti kokkareet, kierot kepulaiset ja umpitollot sossut. Ja jälki on sen mukaista. Taannoin ostettiin Saksasta ilmaa, nyt maksetaan saksalaisten kaasulaskuja, ja mitä vielä tuleekaan. Ai niin, samalla lahjoitettiin sakuille kaasukauppias, ja Suomi tietenkin maksaa lahjaveron.
Ja afrikaanoja rantautuu nyt Italian rannikolle ennätysmäärin, likeö syksyn vaalien tulosta ennakoiden, eli jos Salvinista tulee esim. sisäministeri niin satamat menevät kiini heiti eikä viidestoista päivä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Tuohon on kyllä hyvin vaikeaa vastata mutta olen itse asiassa tuumaillut tuota Itä-Preussia ja Preussia noin yleensäkin. Sehän oli valtio, pitkäikäinen valtio joka lakkasi olemasta muiden päätöksellä ja nykyinen venäläinen Itä-Preussihan on täysin keinotekoinen alue. Sinänsä saksalaisiahan ne preussilaisetkin olivat enkä ole ollenkaan varma olisivatko niin puolalaiset kuin liettualaiset olleet ideasta mielissään.

Huru-ukko: Karmein kysymys niin taloudellisesta typeryydestä kuin kansainvaelluksesta on juuri tuo ”mitä vielä tuleekaan”. Kas kun sitä tulee, se on aivan varma.

vieras kirjoitti...

"Sinänsä saksalaisiahan ne preussilaisetkin olivat enkä ole ollenkaan varma olisivatko niin puolalaiset kuin liettualaiset olleet ideasta mielissään". Siis tarkoitit varmaan sitä ovatko puolalaiset ja liettualaiset mielissään siitä kun Itä-Preussin paikalla on se Kaliningrad? Varmaan se Itä-Preussin saksalaisvaltio olisi harmittomampi samalla paikalla.

Itä-Preussi Saksan osana oli hankala sen maayhteyden puuttumisen takia. Mutta jos jos se Itä-Preussin valtio olisikin oma valtionsa, silloin ei tarvitsisi raapia päätä Puolan käytävän kanssa. Itä-Preussi tekisi omat raja-, tulli- ja liikennesopimukset naapureidensa kanssa. Ei sitä aluetta voisi ajatella Puolan eikä Liettuan osana koska siellä ei ollut puolalais- eikä liettualaisenemmistöä.

Saksa tekisi tässä tilanteessa oman vastaavat sopimuksensa. Jos Saksa on tuossa vaiheessa vielä jaettuna Britannian, Ranskan, ja USA:n miehitysvyöhykkeisiin, varmaan tarvitaan miehittäjien puumerkki.

Danzigia jäin miettimään vielä siitä toimisiko Puolan osana, vai ulkovaltojen valvonnassa kuten se oli 1920-30-luvulla Kansainliiton alla. Tai ajattelisiko siitä erään sorttista Singaporen tapaista kaupunkivaltiota?

https://en.wikipedia.org/wiki/Free_City_of_Danzig

vieras kirjoitti...

Mitä jos Suomella olisi maayhteys Baltiaan? Ei siis olisi mitään Suomenlahtea vaan sen paikalla olsi maa-alue. Pääsisi maata pitkin Itä-, Keski- ja Etelä-Eurooppaan, Kreikkaan asti. Voisi körötellä autolla tai putputtaa junalla Ateenaan.

Siinä olisi sekin hyöty ettei vienti ja tuonti olisi niin toivottaman riippuvainen merestä ja sen pitämisestä auki talvella. Oltaisiin saman tapaisessa tilanteessa kuin Viro, Latvia ja Liettua, kun niistä pääsee maata pitkin muualle.

Toisekseen, merimiesunioni ei voisi toimia Niilo Vällärin tavoin eli uhata lakoilla ja viennin ja tuonnin pysäyttämisellä. Jos se pysäyttäisi viennin ja tuonnin, tällöin voisi siirtää rahtia rautateille ja rekkoihin ja kuskata ne Baltian kautta.

Mikäli olisi maayhteys Baltiaan, voi olla että suomen kielen ja viron kielen erot olisivat pienemmät. Ehkä itämerensuomalaiset kielet olisivat enemmän toistensa kaltaisia? Ja sitten olisiko Suomi ja Viro samassa valtiossa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras.

Viesti1: Ei kun tarkoitin just sitä että niin puolalaisilla kuin liettualaisilla ei ollut kovin suurta luottamusta saksalaisiin. Niin kuin ei tietysti venäläisiinkään.

Viesti2: Tämä menee niin paljon scifin puolelle että en sen kummempaa kommentoi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuohon Itä-Preussin saksalaisen tasavallan kysymykseen voisin kyllä tehdä oman kysymyksen, että mistäs ne saksalaiset saataisiin sinne?
Joten jos Ryssä saadaan joskus pois Kaliningradin alueelta, eiköhän se liene parasta vain jakaa Puolan ja Liettuan kesken.

vieras kirjoitti...

Piti sille Itä-Preussille joku systeemi keksiä tuossa tilanteessa. Ei sitä voisi kuvitella kokonaan Puolan tai Liettuan osana, koska puolalaiset ja liettualaiset eivät olleet enemmistönä siellä. Ehkä jotain rajaoikaisuja tehtäisiin kielisuhteiden mukaan.
https://en.wikipedia.org/wiki/East_Prussia#Demographics

Siinä ratkaisun teossa olisi varmaan vaikuttanut se miten ulkomaisten miehitysjoukkojen toiminta sujui siellä. Siis jos siellä on Britannian, Ranskan ja USA:n joukkoja. Tai olisiko alue vain yhden länsivallan miehitysvyöhyke? Ehkä miehityshallinto kouluttaisi provinssin siviilihallintoa siihen että aikanaan se toimii valtiona. Ajattelin että siitä voisi tulla Itävallan tapainen, mutta pienempi alueeltaan ja asukasmäärältään.

Tapahtuisiko miehitysjoukkojen huolto merta pitkin vai kulkisiko tavaroita myös maata pitkin Puolan kautta? Jos Puolassa on länsijoukkoja, sitten sieltä käsin voi huoltaa?

Itä-Preussi oli ollut yksi Preussin provinsseista. https://en.wikipedia.org/wiki/Provinces_of_Prussia

Preussin kieli oli yksi balttilaisista kielistä, joka hävisi 1700-luvun alussa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Muinaispreussin_kieli

vieras kirjoitti...

Qroquius Kad: Tuo minun pohdinta perustui kuvitteelliseen tilanteeseen, siihen Ykän blogitarinaan jonka linkkasin.

Noin muuten se Kaliningrad ei taida olla rikastettu läpsyillä niin kuin entisen Länsi-Saksan alue. Jos Venäjän sotilaat ja siviilit evakuoitaisiin sieltä pois, tällöin osa kantasaksalaisista voisivat tehdä sinne valkopaon.

Unkariin ja onko muuallekin Itä-Eurooppaan on mennyt saksalaisia ja ranskalaisia valkopakoon. Ovatko he kotimaissaan äänestäneet suvakkeja vai ei?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja vieraalle & kiitos kommenteistanne. Kyseinen Itä-Preussi nyt on mitä se on mutta ainahan siitä voi kaikenlaista mukavaa ottiatuotailua harrastaa.