keskiviikko 11. marraskuuta 2015

RAUHANTURVAAJAT


Göteborg, joskus 2020-luvulla


Alikersantti Jaakko Kilpeläinen komensi raskaasti aseistautuneen jalkaväkiryhmänsä Pasi-Sisuun. Ryhmällä oli normaalien rynnäkkökiväärien sekä yhden PKM-konekiväärin ja SVD Dragunov tarkka-ampujakiväärin lisäksi mukana kaksi sirpalekranaateilla varustettua KRPIST 2002-kranaattipistoolia ja Pasin katolla oli lisäksi raskas 12,7-millinen konekivääri. Kilpeläisen ryhmä kuului kaikkiaan seitsemäntuhannen muun suomalaisen sotilaan kanssa sisällissodan raunioittamassa Ruotsissa toimiviin rauhanturvaajiin. Rauhanturvaoperaatio ei ollut YK-johtoinen, vaan se oltiin perustettu uuden toimintainnon saaneen Pohjoismaitten neuvoston toimesta ja rauhanturvaajia Ruotsissa oli noin neljäkymmentä tuhatta. Suomesta, Tanskasta, Norjasta, Virosta, Latviasta ja Liettuasta. Kyseessä ei ollut sellainen operaatio, mihin sinibarettiset faitterit olivat aikanaan maailmalla tottuneet. Sinisiä baretteja ei käytetty, ja kyseessä oli lähinnä puhtaasti sotilaallinen operaatio.

Ruotsi näytti nykyisin varsin erilaiselta, kuin mitä aikanaan maailman rauhallisin kansankoti oli joskus 1960-luvulla näyttänyt. Ruotsalaisten järjettömän, sinisilmäisen ja mitään kyseenalaistamattoman maahanmuuttopolitiikan seurauksena vuonna 2022 eteläisessä Ruotsissa jatkuvasti kasvanut ja sinne myös muualta Ruotsista kerääntynyt islamilaisväestö oli ylittänyt kriittisen määrän ja tylysti ilmoittanut, että Skånen, Blekingen, Smålandin, Hallandin, Västergötlandin ja Bohuslänin alueelle perustetaan Ruotsin islamilainen kalifaatti. Kävi ilmi, että kalifaatilla oli myös hampaat toteuttaa ilmoituksensa, sillä housut kintussa yllätetty Ruotsi huomasi sillä olevan käytössään noin kaksikymmentä tuhatta aseistettua miestä, jotka ottivat alueen haltuunsa nopeasti ja korostetun väkivaltaisesti saadakseen aikaan sen lamauttavan kauhuefektin jota vastaavan kaltaiset joukot olivat tehneet Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Yllätys onnistui täydellisesti, lähinnä varteenotettavan vastarinnan puutteen vuoksi. Ruotsalaiset poliisivoimat eivät pystyneet kuin hajanaiseen paikalliseen vastarintaan ja muutamassa tunnissa sekin tukahtui. Puolustusvoimien joukkoja alueella ei ollutkaan, sillä ne oltiin keskitetty lähinnä Tukholman ympäristöön ja jonkun verran Pohjois-Ruotsiin. Kun kaikkiaan seitsemänkymmentäkolme poliisia oli kaatunut taistelussa kalifaatin joukkoja vastaan, loput antautuivat ja uskoivat joutuvansa sotavangeiksi. Vaikka antautuneet poliisit olivat kokeneet matalan intensiteetin sisällissotaa käyneessä Ruotsissa kaikenlaista, he eivät ymmärtäneet sitä laskelmoivaa julmuutta, mitä valtaan päässeet islamilaiset tulisivat esittämään. Heistä tehtiin kaiken toivon menettämisen symboleita ja heidät ammuttiin paikkakuntiensa toreilla, jonne tavalliset ruotsalaiset oltiin pakotettu katsojiksi.

Poliisien joukkomurhaamisen jälkeen toreille tuotiin sidottuina paikallisen siviilihallinnon korkeimmat edustajat, jotka pakotettujen ruotsalaiskatsojien kauhusta vapistessa hirtettiin yksi kerrallaan ja joitten ruumiit jätettiin hirttoköysien varassa roikkumaan pelotteeksi ihmisille. Hirtetyt ihmiset keinuivat tuulessa hiljaa, kuin eteläisen ja lounaisen Ruotsin uudet, täydellistä alistumista symboloivat synkät liput.


Ruotsin hallitus ei kerta kaikkiaan käsittänyt, mitä oli tapahtunut ja kuvitteli, että asia voitaisiin ratkaista tavalliseen ruotsalaiseen keskustelevaan ja kompromisseihin pyrkivään tapaan, tajuamatta että juuri se tapa oli johtanut maan tähän tilanteeseen. Sen, minkä ruotsalaiset olivat mieltäneet pyrkimykseksi yhteistyöhön ja kompromisseihin oltiin islamilaisessa väestössä aina nähty vain heikkoutena ja alistumisena. Voi sanoa, että Ruotsi oli toiminnallaan ja vääristyneellä suvaitsevaisuuspolitiikallaan saanut itse aikaiseksi sen, että maalla oli nyt oma Gazansa, tosin kooltaan huomattavasti suurempi. Ja toisin kuin alkuperäisessä Gazassa tässä ruotsalaisessa versiossa lähes puolet asukkaista olivat sitä väestöä, jota islamilaiset vihasivat ja halusivat alistaa. Ja nämä kantaruotsalaiset olivat vankina kansankodin ikiomassa Gazassa.

Sillä välittömästi vallan otettuaan ja vallastaan huumaantuneena kalifaatti ilmoitti, että alueella asuvien ruotsalaisten ei sallittu poistua kalifaatin alueelta. Islamilaisetkin tajusivat, että ilman ammattitaitoista ruotsalaista työvoimaa lakkaisi kalifaatissa infrastruktuuri nopeasti toimimasta. Mutta kalifaatti ei suinkaan kohdellut ruotsalaisia minkäänlaisena ammattitaitoisena erikoisryhmänä, vaan heillä oli ainoastaan kaksi vaihtoehtoa eli joko julkisesti esitetty kääntyminen islamiin tai kuolema. Edes dhimmin asemaa ei sallittu. Youtuben kautta alkoi maailmalle levitä videoita, joissa islamilaiset harjoittivat ruotsalaisen kalifaatin alueella omaa erityisosaamistaan eli ihmisten tappamista mahdollisimman mielikuvituksellisilla ja kivuliailla tavoilla. Alueella asuvat ruotsalaiset muuttuivat alistetuiksi orjiksi jotka tiesivät elämänsä voivan koska tahansa päättyä jonkun islamilaisen asemiehen mielenoikusta ja päähänpistosta.


Ruotsin feministinen hallitus näki kyllä sen, mitä alueella tapahtui, mutta ei kertakaikkiaan pystynyt herättämään itseään utopistisesta unestaan joten se käski puolustusvoimien pysyä kasarmeissaan ja lähetti dialogipoliisit kalifaatin alueelle. Joka ainoan dialogipoliisin irtileikattu pää palautettiin virallisen Ruotsin alueelle selvänä osoituksena että dialogin aika oli ohi. Hampaaton feministihallitus ei vieläkään tajunnut tuuliviirin asentoa, vaan lähetti jatkuvasti neuvottelupyyntöjä kalifaatin alueelle sillä idealla, että kalifaatti olisi kuitenkin osa Ruotsia, jonkunlaisena autonomisena alueena, vaikka kalifaatti puolestaan oli ilmoittanut, että se tulee laajentamaan aluettaan kunta kunnalta ja maakunta maakunnalta. Ruotsin hallituksen ainoa varsinainen operatiivinen määräys oli täydellisen lehdistösensuurin julistaminen. Kalifaatin alueesta, ja varsinkin siellä olevaan ruotsalaisväestöön kohdistuvasta väkivallasta ei saanut uutisoida. Perusteena oli, että väkivaltaisuuksista uutisoiminen voisi provosoida ihmisryhmiä keskinäiseen vastakkainasetteluun. Perustetta ei sanottu julkisesti, mutta se vuoti internettiin ja valittiin myöhemmin ympäri maailmaa vuoden parhaaksi tahattomaksi vitsiksi.

Vaikka virallinen Ruotsi keskittyi lähinnä tekemään itsestään naurettavan, niin maan kodinturvajoukot eli Hemvärnet ei enää kuunnellut hampaatonta hallitustaan vaan teki toisenlaisen ratkaisun. Se ilmoitti, että Ruotsin feministisen hallituksen käskyvalta ei enää koskenut sitä ja se tulisi toimimaan vain ja ainoastaan Ruotsin kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi sitä välittömästi kohdistuvaa uhkaa vastaan. Koska Hemvärnetiin oli liittynyt myös huomattava määrä sen kirjavahvuuden ulkopuolella olevia reserviläisiä ja koska Hemvärnetin joukot olivat pahemmin hallituksen lupaa kysymättä ottaneet haltuunsa suuren määrän Ruotsin puolustusvoimien asevarastoja, tajusi Ruotsin feministinen hallitus, että maassa oli nyt myös noin viidenkymmenen tuhannen kantaruotsalaisen miehen aseellinen joukko, joka hallitus ei pystyisi kontrolloimaan millään tavoin. Ja joka myös aikoi tehdä sen, johon hallitus ei pystyisi.

Siispä niin omilla, siviilien lahjoittamilla ja puolustusvoimien varikoista peräisin olevilla ajoneuvoillaan Etelä-Ruotsiin edenneet Hemvärnetin miehet pystyivät ankarissa taisteluissa pysäyttämään kalifaatin joukkojen etenemisen Dalslandissa ja Närkessä sekä ajamaan niitä jonkin verran takaisin. Ennen kaikkea ne pystyivät ottamaan Göteborgin öljysatamat takaisin haltuunsa vaikka muuten suurin osa kaupunkia jäi kalifaatille. Maassa elettiin hetken ajan niin skitsofreenista tilannetta, että feministinen hallitus suunnitteli puolustusvoimien joukkojen lähettämistä riisumaan Hemvärnetiä aseista, mutta puolustusvoimat olivat ilmoittaneet, että siihen hekään eivät suostu, vaikka hallituksen käskyjä – järjettömiäkin – ne muuten noudattivat.

Kalifaatin ja siitä erossa pysyneen Ruotsin rajalla käydyissä taisteluissa oli käynyt selväksi, että paremmin organisoituneet ja koulutetut ruotsalaiset pystyivät voittamaan kalifaatin joukot, joita saattoi kuvailla lähinnä aseistautuneeksi laumaksi, jolla ei ollut muuta etulyöntiasemaa kuin fanaattisuus ja täydellinen piittaamattomuus omasta hengestä. Hemvärnet olisi saattanut pystyä ajamaan kalifaatin joukot mereen koko alueella, mutta koska sillä ei ollut tarpeeksi raskasta aseistusta se luopui suunnitelmasta toistaiseksi. Oli käynyt ilmi, että kalifaatin joukoille oltiin ennen sodan alkua onnistuttu salakuljettamaan jonkun verran myös raskasta aseistusta, lähinnä kranaatinheittimiä ja Qassam-raketin kehittyneempää versiota.


Tässä vaiheessa käydyissä taisteluissa kaatui noin neljäsataa ruotsalaista Hemvärnetin sotilasta ja noin 2.000 kalifaatin sotilasta. Ruotsalaisia siviilejä arvioitiin kuolleen taisteluissa ja ennen kaikkea islamilaisessa terrorissa noin viisitoista tuhatta. Raskaitten aseitten puuttuessa Hemvärnet ymmärsi, ettei se pystyisi tässä vaiheessa vapauttamaan islamilaisten hallussa olevia alueita ja ennen kaikkea pelastamaan alueella olevia ruotsalaisia.

Näin ollen Hemvärnet siirtyi toiminnassaan toiseen vaiheeseen. Niin Hemvärnet kuin sen alaisuuteen perustettu vapaaehtoisista koottu Frivilliga Folksvärnet alkoi kerätä hallussaan olevilla alueilla olevaa islamilaisväestöä suuriin vankileireihin. Tehtävä oli itse asiassa helpompi kuin mitä se olisi ollut vielä kymmentä vuotta aikaisemmin, sillä väestöpohjansa enemmistöltä ei-ruotsalaiseksi muuttunut eteläinen Ruotsi oli alkanut vaikuttaa magneetin tavoin ja väestönvaihtoa oli tapahtunut huomattavissa määrin molemmin puolin jo ennen vihollisuuksien alkua.

Hemvärnet tiesi hyvin, ettei ihmisten kerääminen piikkilangan taakse vaikuttaisi kalifaattiin sinänsä mitenkään, mutta se tiesi kyllä, mikä saattaisi vaikuttaa. Niinpä se kokosi kaksisataa vangittua islamilaista, teloitti ne suorassa lähetyksessä sianihralla voidelluilla luodeilla ja hautasi ruumiit sianruhojen ja sisälmysten sekaan ilmoittaen, että mikäli vankeina olevia ruotsalaisia ei päästetä kalifaatin alueelta pois, niin seuraavaan erään lyödään nolla perään ja tätä jatketaan. Hyväntahtoinen ja rauhallinen svenne oli kuollut pois, eläen korkeintaan enää armeijan vartioimassa Tukholmassa ja tilalle oli tullut vuosituhannen verran uinunut verenhimoinen viikinki joka ei paljoa piitannut siitä, pidettiinkö hänen toimiaan brutaaleina ja kuinka verisiksi hänen kätensä tulivat. Sitä nyrkkiin puristettua kättä oltiin haudottu taskussa kymmeniä vuosia, ja kun se lopultakin pääsi vapaaksi, se halusi lyödä ja lyödä kovaa.

Jos kalifaattiin saattoi jotenkin vaikuttaa, edes tilapäisesti, niin Hemvärnetin valitsema tapa oli oikea. Kalifaatti suostui tulitaukoon niissä asemissa joissa joukot sillä hetkellä olivat sekä väestönvaihtoon sillä ehdolla että taisteluihin osallistumaton Ruotsin valtio puolestaan takaisi kalifaatin elintarvike- lääkintä- ja energiahuollon. Virallinen Ruotsi päätti tehdä perinteisen ruotsalaisen ratkaisun eli suostui kaikkiin kalifaatin vaatimuksiin. Vieläkin kuvitteellisessa kansankodissaan elävä feministihallitus kertakaikkiaan kieltäytyi tajuamasta sitä, että Ruotsi oli sodassa, vaikka siinä olikin nyt hetken tulitauko.

Logistiikkavirran aloittaminen oli hankalaa. Alun alkaen oli selvää, ettei yksikään ruotsalainen rekkakuski tai veturimiehistö suostunut menemään kalifaatin puolelle. Niinpä ideana oli, että elintarvikkeita kuljettavat rekkasaattueet pysähtyivät tulitaukolinjalla, ruotsalaiset kuskit siirtyivät rekoistaan pois ja kalifaatin kuskit jatkoivat eteenpäin palauttaen sitten aikanaan rekat tyhjinä takaisin tulitaukolinjalle odottamaan uutta lastiaan. Rekkojen löytäminen oli vain kovin työlästä, sillä yksikään ruotsalainen kuljetusyhtiö ei luovuttanut rekkojaan kalifaattikuskeille ilman täydellistä vakuutusta ja Ruotsin valtion niin kassavaranto kuin luottokelpoisuus ei ollut enää lähelläkään sitä mitä se oli ollut joskus ennen. Niinpä koko kalifaatin alue tyhjennettiin kaikesta mahdollisesta kuljetukseen sopivasta pyöräkalustosta, jotta toiminta saatiin alulle. Svenska Järnvägar oli toiminnassa mukana omalla osallaan, mutta koska tulitauon myötä ruotsalaisista tyhjennetyssä kalifaatissa oli hyvin vähän ammattitaitoisia veturimiehiä, jäi päävastuu kuorma-autokalustolle.

Missään koskaan käydyssä sodassa ei toinen sodan osapuoli ollut huoltanut sodan toista osapuolta, mutta ruotsalaisethan olivat tunnettuja luovista ratkaisuistaan. Hemvärnet olisi mielellään halunnut torpata kuljetukset siinä vaiheessa kun ruotsalaiset oltiin saatu kalifaatin alueelta turvaan ja tappaa kalifaatin nälkään, mutta siihen sen voima ja uskallus eivät vielä riittäneet. Se oli irtaantunut Ruotsin hallituksen käskyvallasta, mutta ei halunnut ottaa riskiä kahden suunnan sisällissodasta. Mutta tosiasiassa Hemvärnet ja siihen taistelujen alettua liittyneet vapaaehtoiset ruotsalaiset pitivät hallussaan yli kolmasosaa Ruotsia, joka oli osa Ruotsia enää vain nimellisesti.

Pohjois-Ruotsi sen sijaan ei ollut osa Ruotsia edes nimellisesti. Taistelujen alettua Lappland, Norrbotten ja Västerbotten olivat julistautuneet itsenäiseksi Norrlannin Tasavallaksi. Alueella olevat Ruotsin puolustusvoimien yksiköt aina ilmavoimia myöten ilmoittivat kuuluvansa Norrlannin Tasavallan komentoon. Useat maat, Suomi mukaan luettuna tunnusti Norrlannin itsenäisyyden, koska nähtiin, ettei sillä ollut Ruotsin epäselvässä ja väkivaltaisessa tilanteessa muuta mahdollisuutta. Norrlannin talous pelasi Kiirunan kaivosten myötä, mutta alueella pohdittiin myös tulevaisuutta ja liittyminen Suomeen nähtiin hyvin suurena mahdollisuutena mikäli Ruotsin sekava tilanne säilyisi ennallaan.

Virallinen Ruotsi tuomitsi Norrlannin irtaantumisen, mutta sillä ei ollut käytännössä minkäänlaista mahdollisuutta toimia sitä vastaan mitenkään. Yleensäkin Ruotsissa oli se tilanne, että ne jotka pystyivät ja panivat toimeksi eivät olleet enää millään lailla tekemisissä Ruotsin hallintokoneiston kanssa. Se istui toimistoissaan sormi suussa ja mietti, että voisiko tästä painajaisunesta herätä, tajuamatta että se itse oli saanut sen painajaisen aikaiseksi. Gotlanti ja Öölanti taas olivat puoli-itsenäisessä tilassa, jossa ne virallisesti tunnustivat olevansa osa Ruotsia, mutta jotka hoitivat puolustuksensa Hemvärnetin avulla.


Oltiin tilanteessa, jossa valtiota nimeltä Ruotsi ei käytännössä ollut enää olemassa. Koska kalifaatin ja Hemvärnetin joukkojen välillä oli myös jatkuvia, joskin paikallisia välikohtauksia oli olemassa selkeä uhka että täysimittainen sisällissota alkaisi uudelleen. Näin ollen Ruotsin hallitus, joka käytännössä piti valtaa enää Tukholmassa, Södermanlandissa, Upplandissa ja Gästriklandissa päätyi pyytämään apua YK:lta ja toivoi rauhanturvajoukkojen lähettämistä. YK kieltäytyi pyynnöstä, sillä kalifaatti oli vaatinut, että rauhanturvajoukot tulisivat ainoastaan islamilaisista maista mitä vaatimusta islamilaiset maat luonnollisesti tukivat. Myös Venäjä veto-oikeudellaan tuki asiaa, lähinnä vittuillessaan ja ajatellessaan, että nythän humanistiset pohjoismaat saavat oikein kunnolla nauttia siitä, mitä ovat niin kauan jo tilanneet.

Siinä vaiheessa Pohjoismaiden Neuvosto yllättäen hankki itselleen jalkaansa housut, lähinnä pelätessään että Ruotsin islamilaisten esimerkki leviäisi ja päätti lähettää joukkoja omin neuvoin ja YK:lta kyselemättä. Itse asiassa neuvostossa oli myös ollut esillä huomattavan vahva näkökanta, että maat tukisivat aseellisesti Hemvärnetiä, lähettäisivät joukkonsa ja ajaisivat kalifaatin mereen, mutta se olisi tietänyt käytännössä sodan julistamista viralliselle Ruotsille. Näin ollen Suomen, Tanskan, Norjan, Viron, Latvian ja Liettuan joukot ottivat haltuunsa rintamalinjojen välissä olevan kahden kilometrin levyisen varsin rauhattoman alueen jossa ne vahtivat sekä sitä, etteivät eri osapuolet yrittäisi hyökkäystä toisten alueelle että sitä, että virallisen Ruotsin katkeamattomat rekkakuormat saattoivat mennä kalifaatin alueelle. Sen kalifaatin, joka halusi muuttaa sitä elättävän virallisen Ruotsinkin osaksi kalifaattia, mutta rauhanturvaajat olivat oppineet, että täällä Ruotsissa asiat olivat vieläkin monimutkaisempia kuin jossain Libanonissa.

Myös Hemvärnet oli suostunut joukkojen lähettämiseen, lähinnä saadakseen aikaa lisätä ja kouluttaa joukkojaan sekä hankkiakseen raskasta aseistusta. Huhupuheitten mukaan Tykistöprikaatissa Niinisalossa oli nähty suuri määrä riikinruotsia puhuvia ja tunnuksettomissa maastopuvuissa olevia miehiä, jotka opettelivat niin tykistö- kuin pansarintorjunta-aseitten käyttöä. Oltiinpa puhuttu sitäkin, että Porin satamassa puolustusvoimat olivat eristäneet alueen, kun erääseen Sundsvalliin lähtevään laivaan oltiin lastattu kontteja. Mitään huhuja ei oltu vahvistettu. Myös kalifaatin alueelle yritettiin salakuljettaa raskasta aseistusta, mutta sekä Tanskan että Saksan laivastot valvoivat merialueita tehokkaasti ja kaikki epäilyttävät laivat tarkistettiin ja aseet takavarikoitiin. Niin Tanska kuin Saksa olivat virallisesti puolueettomia kyseisessä konfliktissa, muttei kumpikaan maa suurin surminkaan halunnut naapuriinsa perustetun islamilaisen hirmuvaltion vahvistuvan sotilaallisesti.

Kilpeläinen miehineen oli palvellut täällä Göteborgin lähellä nyt kolme kuukautta puolen vuoden pestistään. Kun hän oli miehineen tullut palveluspaikkaansa, aikaisemmin alueella palvelleet suomalaiset olivat sanoneet, että Hemvärnetin miesten kanssa tuli kyllä oikein hyvin juttuun. Ne suunnittelivat kyllä jossain vaiheessa uutta hyökkäystä, mutta keskittyivät keräämään itselleen lisää voimia ja aseistusta. Eivätkä ne millään tavalla häirinneet rauhanturvaajien toimintaa eivätkä tulleet luvatta rauhanturvaajien alueelle. Sen sijaan kalifaatin joukoissa taas oli lukuisasti joko aineilla, uskonnolla tai molempien yhdistelmillä päänsä sekoittaneita tyyppejä, jotka halusivat niin kovasti päästä tapaamaan Allahia tappaessaan vääräuskoisia rauhanturvaajia.

Kilpeläiselle oli selvinnyt heti alussa, että tässä ei ollut kyseessä sellainen rauhanturvaoperaatio, mihin suomalaiset olivat aikaisemmin tottuneet, vaan mikäli rauhanturvajoukkojen alueella näkyi aseellinen mies, se ammuttiin välittömästi mikäli tämä ei käskystä heti pudottanut asettaan ja nostanut tassujaan pystyyn. Tavallinen varoituksen ja tulenavauksen väli oli yksi sekunti. Tämä siksi, että se aseellinen mies oli kalifaatin mies ja se ampuisi joka tapauksessa. Kuluneen kolmen kuukauden aikana Kilpeläisen ryhmä oli joutunut muutaman kerran tulitaisteluun, mutta menettänyt onneksi vain yhden miehen haavoittuneena. Kalifaatin miehillä kun oli jostain kumman syystä opittu tapa ennen tulen avaamistaan huutaa vihansa osoitukseksi vääräuskoisille ahlanawallahilallatiqusallahawallaata, jolloin rauhanturvaajilla oli mahdollisuus ampua ensin.


Kilpeläinen oli värväytynyt rauhanturvajoukkoihin vapaaehtoisesti. Osa miehistä oli tylysti mobilisoitu, sillä Suomessakin katsottiin, että Ruotsin tilanne piti pyrkiä jollain tavalla rauhoittamaan. Suomessa ei tähän tilanteeseen oltu koskaan päädytty, vaikka hallitus oli 2010-luvun loppupuolella siihen typeryyttään kaikin keinoin pyrkinytkin. Vuonna 2020 hallitus totesi, että kahdeksankymmenen tuhannen elintasopakolaisen seurauksena maassa oli suuri määrä enempivähempi järjestäytyneitä suomalaisten perustamia aseellisia joukkoja, jotka alkoivat puolustaa kansalaisia maahantunkeutujien uhkaa vastaan ja uhka oli todellinen, sillä jo aikaisemminkin korkeat maahanmuuttajien rikollisuusluvut nousivat taivaisiin saaden lopulta aikaan väkivaltaisen vastareaktion.

Itse asiassa Kilpeläinenkin oli kuulunut näihin niin sanottuihin suojelukaarteihin ja hän oli ollut mukana tapauksessa, jossa kolme suomalaisen tytön joukkoraiskannutta elintasopakolaista oli yksinkertaisesti kadonnut. Ruumiita ei koskaan löydetty, sillä turvat pysyivät tukittuina. Tapauksia oli ympäri Suomen.  Tässä vaiheessa hallitus lopultakin ymmärsi katsoa tuuliviirin asennon,  alkaa poistaa elintasopakolaisia maasta väkisin ja todeta poliittisen luikurin taidollaan, että suomalaisten turvallisuus oli kuitenkin ollut heidän toimintansa kaiken a ja o kaiken aikaa, mutta EU-säännöksiä oltiin ehkä tulkittu liian kirjaimellisesti ja painostuksen alaisena. Hallituksen pakkokäännytykset ehtivät loppujen lopuksi koskea vain noin kahdeksaa tuhatta henkilöä, sillä suurin osa muista häipyi vapaaehtoisesti, sillä suojelukaartien ampumat muutamat kymmenet rikoksia tehneet maahanmuuttajat olivat se viimeinen piste, jolloin Suomesta alkoi virrata hyvin nopea paluumuutto sinne, mistä se oli tullutkin, eli Ruotsiin, joka vielä siinä vaiheessa otti islamilaisen väestönosan mielellään vastaan syyttäen Suomea rasismista. Suomessa islamilaisen vähemmistön osa palautui noin vuodessa vuoden 2014 tasolle, ja jäljelle jääneet olivat saaneet hyvän muistutuksen siitä, että kannatti olla sekä riehumatta että radikalisoitumatta. Silloin elettiin aikaa paria vuotta ennen ruotsalaisen islamilaisen kalifaatin syntymistä.


 Tilanteen Suomessa rauhoituttua suojelukaartit olivat tuolloin ilmoittaneet hallitukselle lopettavansa aktiivisen toimintansa. Toistaiseksi ja ehdollisesti. Aseitaan ne eivät luovuttaneet mutta hallitus huokaisi silti helpotuksesta. Sillä oli käynyt ilmi, etteivät puolustusvoimat olleet millään muotoa halukkaita riisumaan suojelukaarteja aseista ja hyvin epävarmaa oli se, olisiko se siihen pystynytkään. Oltiin päästy kuitenkin paljon helpommalla kuin Ruotsissa. Suomessa oleva ongelma oltiin tietenkin siirretty Ruotsin niskoille, joten Suomenkin hallitus näki, että Ruotsin tilanteen rauhoittaminen oli Suomen edun mukaista, ja siksi maa osallistui rauhanturvaoperaatioon useitten tuhansien miesten voimalla. Tosin Suomessakin oli hyvin voimakkaita soraääniä, jotka totesivat, että rauhanturvaoperaatio oli pelkästään kriisin pitkittämistä ja vain ja ainoastaan islamilaisen kalifaatin jyrääminen yhteispohjoismaisin voimin takaisi pysyvän rauhan ja turvallisuuden.

Kilpeläisen ryhmä siirtyi Pasiinsa. Tällä sodan ja rauhan välisellä raja-alueella ei tietenkään liikuttu vain yhdellä Pasilla, vaan moottorinsa käynnisti kaikkiaan neljä Pasia, kaksi CV 90-rynnäkkövaunua ja yksi Leopard-panssari. Nämä seitsemän sotilasajoneuvoa kulkisivat pitkin Änäsvägeniä edeten siitä Danske Vägenille ja lopulta Örgryteniin, jossa vartiovastuu vaihtui kalifaatin keskuudessa hyvin pahamaineisen virolaisen Kuperjanovin pataljoonan vastuulle. Suomalaisiakaan ei pidetty mitenkään helläotteisena, mutta virolaiset olivat maineessa, että he ampuivat ensin, ampuivat sitten toistamiseen ja muistivat vasta sitten varoittaa. Sinänsä virolaisten kanssa suomalaiset joukot olivat aina tulleet hyvin toimeen. Ehkä virolaisille oli vaan tarttunut tietty toimintatapa entisestä emämaastaan, ja sille toimintatavalle täällä oli kieltämättä kysyntää. Täällä ei saatu kunnioitusta neuvottelemalla, vaan pelkällä voimalla.

Partio, jossa Kilpeläisenkin ryhmä oli mukana eteni pitkin Änäsvägeniä ja yhtä-äkkiä radiosta kuului varoitus. Tielle oli tullut kuuden siviilin ryhmä. Yksi mies, kaksi naista ja kolme lasta. Näyttivät päällisin puolin olevan aseettomia, mutta näissä tehtävissä ei riskejä otettu, vaan miehet purkautuivat ajoneuvoistaan, osoittivat ryhmää aseillaan ja viittilöivät heitä menemään maahan makuulle, minkä porukka ilman sen kummempia mielenilmauksia tekikin. Kilpeläisen ryhmä tarkisti maassa makaavat ihmiset, totesi heidät aseettomiksi ja kuuli heidän kertovan, että he olivat alun perin Iranista kotoisin olevia bahai-uskovaisia, joitten elämä kalifaatin alueella oli muuttunut kestämättömäksi. He halusivat päästä kalifaatista suojaan Ruotsin puolelle.

Kilpeläinen otti radiolla yhteyden tukikohtaansa, ja sieltä saapui jonkun ajan kuluttua kuorma-auto johon ihmiset siirrettiin. Näitä pakolaisia tuli kalifaatista vielä aika ajoin, tosin harvemmin kuin rauhanturvajoukkojen toiminnan alkaessa, sillä kalifaatin alueella kaikki vääräuskoiset oltiin joko teloitettu mahdollisimman julmilla tavoilla tai sitten he olivat kuoleman pelossa ”palanneet” islamin uskoon. Heidät kuljetettaisiin virallisen Ruotsin alueelle. Hemvärnetin alueella heillä ei olisi enää mahdollista olla. Hemvärnet oli todennut tylysti, että epäilemättä maahanmuuttajissa on myös tolkullista porukkaa, mutta me emme enää erottele. Sen aika on ohi ja jos Tukholma nuo haluaa kontolleen, se voi ne ottaa. Me emme sitä enää tee. Emme tiedä, mistä tolkuton kunniavelkamme haittamaahanmuuttajia kohtaan on peräisin ja kuka sen kontollemme antoi, mutta me olemme maksaneet sen viimeistä ropoa ja nöyryytystä myöten. Kilpeläinen ymmärsi aivan hyvin Hemvärnetin mielipidettä. Olihan hän itse kotoisin Vantaalta, josta oli saanut nauttia pakkosyötetyn monikulttuurisuuden hedelmistä ennen kuin Suomi muutti linjansa. Ja täällä tilanne oli ehtinyt edetä kertaluokkaa pahemmaksi. Niin maahantunkeutujien törkeyksissä kuin kantaväestön itse itseään kohtaan kohdistamassa nöyryytyksessä.

Bahai-uskovaisia alettiin kuljettaa turvaan ja partio jatkoi etenemistään. Kun joukko oli edennyt Danska Vägenin ja Herrgårdsgatanin väliseen risteykseen, näki Kilpeläinen eräästä raunioituneesta kerrostalosta lentävän tulinuolen. Saatana, sinko! Onneksi se torvi ampui huonosti ja ontelokranaatti osui maahan Pasin edessä. Partion mukana kulkevan Leopardin ja CV-rynnäkkövaunujen miehistöt olivat valppaana, näkivät mistä Allahiaan etsivä fanaatikko oli laukauksensa ampunut ja kylvivät paikalle kranaattisateen. Talosta alkoi myös rauhanturvaajiin kohdistuva käsiaseitten tulitus.

Partiota johtava yliluutnantti Kolehmainen toimi protokollan mukaan, jalkautti miehet suojaan ja käski vastata tuleen, mikä tietysti tapahtui välittömästi muutenkin.  Sitten hän tilasi radiolla paikalle päivystysvuorossa olevan erikoisjääkärijoukkueen, joka kymmenen minuutin kuluttua saapui paikalle helikoptereilla. Helikoptereitten ovessa olleet Minigunit lakaisivat katon tyhjäksi kaikesta elämästä  ja erikoisjääkärit tunkeutuivat sen kautta taloon sisään. Talosta kuului räjähdyksiä ja kiivasta tulitusta joka vaimeni nopeasti muutamiin lyhyisiin sarjoihin. Erikoisjääkärit eivät jättäneet tällaisissa tapauksissa ketään henkiin.


Kalifaatin viranomaiset saattaisivat jälkeenpäin metelöidä tarpeettomasta voimankäytöstä, mutta hekin olivat solmineet sopimuksen kahden kilometrin levyisestä alueesta, jota valvoivat ja jossa asetta kantoivat vain ja ainoastaan rauhanturvajoukot ja jonka saattoi ylittää vain valvotuissa tarkastuspisteissä. Jos kalifaatti viitsi tehdä kirjallisen valituksen, se meni suoraan silppuriin. Yleensä se ei viitsinyt, vaan metelöi kalifaatin televisiossa ja vaati taas kertaalleen, että rauhanturvajoukot tulisi olla vain islamilaisista maista. Jättäen taas kertaalleen mainitsematta, että ainoa maa, joka lähetti kalifaatin alueelle välttämättömiä elintarvikelähetyksiä oli virallinen Ruotsi. Esimerkiksi öljyrikkaasta Saudi-Arabiasta ei ollut tullut minkäänlaista avustusta muuta kuin moskeijoitten rakentamiselle. Niitä wahhabiitit pitivät tärkeimpänä. Ruoka- sähkö- ja vesihuollon saattoi jättää typerille ruotsalaisille.

Välikohtauksen jälkeen suomalaisten partio eteni Örgryteen, jossa se kohtasi virolaiset rauhanturvajoukot. Paikalle oli juuri tulossa rekkakolonna, joka toi virallisen Ruotsin elintarvikkeita kalifaatin alueelle. Ruotsalaiset kuskit pysäyttivät autonsa ja pääosin arabiväestöön kuuluvat kuskit ottivat autot haltuunsa ja alkoivat ajaa Örgrytevägeniä länteen, jossa ne purkaisivat lastinsa jossain kalifaatin alueella tuoden sitten rekat taas täytettäväksi. Niin suomalaiset kuin virolaiset rauhanturvaajat pudistelivat päätään moisen mielettömyyden edessä, mutta he olivat oppineet, että Ruotsi ei ollut enää valtio, vaan huonosti käsikirjoitettu sketsisarja. Varsinkin, kun virallisen Ruotsin alueella oli jo alkanut omiin kansalaisiin kohdistuva elintarvikkeiden säännöstely, että kalifaatinkin alueelle riitti vietävää.

Kilpeläistä odotti virolainen kersantti Andrus Rummo. Oli aika tehdä kauppaa. Rummolla oli mukanaan muovikassillinen virolaista Turisti-Eine säilykettä josta Kilpeläinen kovasti piti ja Kilpeläisellä taas puolestaan kartonki suomalaista punaista norttia, jota Rummo puolestaan tykkäsi pössötellä. Tavarat vaihtoivat omistajaa ja suomalaisten partio palasi takaisin samaa reittiä pitkin mitä oli aikaisemminkin ajanut. Tällä kertaa ei ollut välikohtauksia. Partio palasi kasarmilleen, joka sijaitsi Göteborgin Gamlestadenissa.

Kului viikko. Yleensä tällä alueella oltiin totuttu siihen, että kalifaatin islamilaiset ampuivat aika ajoin Hemvärnetin hallitsemalle alueelle niin kranaatinheittimillä kuin Gazasta tutuilla raketeilla ja Hemvärnet vastasi iskuihin omilla kranaatinheittimillään. Kuluneen viikon aikana oli kalifaatin puolelta ammuttu pari kertaa, mutta Hemvärnetin puolelta ei oltu ammuttu takaisin laukaustakaan. Siellä oli hyvin hiljaista. Epätavallista. Mitähän ne Hemvärnetin miehet oikein suunnittelivat? Oli kuitenkin aivan selvää, että ne eivät jätä hommaa kesken. Ne vain keräävät voimia ja raskasta aseistusta. Elettiin vain tilapäistä ja suurin sotilasvoimin valvottua rauhaa.

Päivää myöhemmin tuli vastaus. Yliluutnantti Kolehmainen tuli miestensä tykö ja alkoi puhua:

- Miehet. Nyt on sellainen tilanne, että me vetäydymme tältä alueelta ja siirrymme toistaiseksi kahdeksankymmenen kilometrin päähän tulitaukolinjasta. Niin vetäytyvät kaikki muutkin pohjoismaiset rauhanturvajoukot. Ruotsissa on tapahtunut vallankaappaus. Kuningatar Victoria on luovuttanut kruununsa Carl Philipille ja Ruotsin puolustusvoimat ovat todenneet olevansa uuden kuninkaan ja vain uuden kuninkaan käskyvallan alaisia. Carl Philip on antanut käskyn pidättää sekä Ruotsin hallituksen että parlamentin ruotsidemokraatteja lukuunottamatta ja hän on myös esittänyt Hemvärnetille vilpittömän toivomuksen, että Ruotsin armeija yhdistyy jälleen yhteistä vihollista vastaan. Hemvärnet on suostunut Carl Philipin toivomukseen ja Ruotsin yhdistyneet puolustusvoimat ovat ottamassa kuluvan vuorokauden aikana haltuunsa pohjoismaisten rauhanturvajoukkojen hallussa olevat alueet.

Kilpeläinen kysyi Kolehmaiselta:

- Herra yliluutnantti. Mitähän nuo svedut meinaavat täällä sen jälkeen tehdä?

Yliluutnantti Kolehmainen katsoi Kilpeläistä hetken ja totesi sitten:

- Nii-in. Mitähän kuvittelisit niitten tekevän?

Kilpeläinen totesi:

- Niin, herra yliluutnantti. Tyhmiä taisin kysellä. Vaan lähdetäänkös me sitten kotiin?

- Se jää vielä nähtäväksi. Tiedämme kyllä, mitä seuraavaksi tapahtuu, mutta emme sitä, mihin se lopulta päättyy. Sehän on selvää, että sota jatkuu. Voi tulla uusi tulitauko eri asemissa. Ja eihän sitä tiedä, vaikka hallituksemme antaa meille suoran määräyksen avustaa Ruotsin puolustusvoimia. Aika näyttää. Siirrymme uuteen majoitukseen ja odotamme uusia käskyjä.

Vuorokautta myöhemmin suomalaiset rauhanturvaajat olivat kuormaamassa joukkojaan kasarmillaan. Samaan aikaan katua pitkin alkoi edetä ruotsalaisia niin Leopard- kuin jostain koipussista kaivettuja IKV 91- ja Stridsvagn 103-vaunuja. Vaunut pysähtyivät suomalaisten kohdalla ja Kilpeläinen alkoi keskustella Leopardista nousseen ruotsalaisupseerin kanssa:

- Mitäs jäbät meinaa?

- Me meinataan tehdä se, mitä olisi pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten. Mutta meillä ei ollut siihen mahdollisuutta. Nyt se mahdollisuus on, ja tehtävä suoritetaan viimeiseen pisteeseen saakka. Ruotsin valtion ja Ruotsin kansan puolesta. Ja sen häpeän sovittamiseksi, minkä kansakuntamme on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana sovitettavakseen hankkinut.

Kun Kilpeläinen katsoi ruotsalaisen upseerin kylmää ja varmaa ilmettä, hän tajusi, että nuo ruotsalaisjoukot olivat menossa tekemään suurimpaa kansanmurhaa Euroopassa sitten toisen maailmansodan jälkeen. Ja miehen ilmeestä hän näki, että kosto ei jäisi vain vierasmaalaisiin. Omat quislingit olisivat listalla myös. Ruotsissa ei enää kaivattu vain konekivääriä ja Lahtista. Siellä kaivattiin myös syyllistä. Ja kun Kilpeläinen asiaa hetken aikaa mietti, hän tuumasi ettei asia kiinnostanut häntä paskaakaan. Tätähän Ruotsissa oltiin pyydetty. Ja nyt tätä saataisiin. Vaikkei Kilpeläinen tiennyt, mitä tuleman piti, niin hänen oma pestinsä tilapäisen rauhan ylläpitäjänä oli ainakin tällä erää ohi. Oli aika antaa ruotsalaisten hoitaa homma loppuun. Ja heillä oli siihen kaikki oikeus.

Miesten yli lensi kaikkiaan kuusitoista täyteen lastattua Gripen-hävittäjää. Göteborgin keskustasta alkoi kuulua voimakkaita räjähdyksiä.


Lisäyksenä mainos: Suositeltaviin Lukemistoihin on lisätty kuvablogi Sisua, saunaa ja salmiakkia:

http://sisu-sauna-salmiakki.blogspot.fi/

72 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samma på svenska, tack. Ja jakoon Ruotsiin....

thule kirjoitti...

Sitä saa mitä tilaa, ennemmin tai myöhemmin.

Loistavaa settiä taas kerran!

Anonyymi kirjoitti...

Samanlaisen tarinan saa kirjoittaa kohta koko länsi-euroopasta.

Baijeri on uhannut erolla liittovaltiosta, Katalonia erkanee Espanjasta, Skotlanti hapuilee itsenäisyyttä UK:sta...

Itsenäisyys Ahvenanmaalle ja nyt! Loppuu se Suomen kuppaaminen. Muutoin en ole Suomea pilkkomassa.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Thulelle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Jos joku mieltää osaavansa tukholmaa tarpeeksi hyvin, niin annan toki luvan kääntää ja levittää Ruotsiin. Itselläni ruotsin kieli on sen verran ruosteessa että ei onnistu.

Thule. Kiitokset. En muuten ollut ennen tajunnutkaan, että sinulla on niinkin mainio kuvablogi. Lisäsin sen linkkilistalleni.

Taisteluvälineupseeri: Valitettavan totta. Kehitys on samanlainen muuallakin. Ei ole mielestäni enää kyse siitä, alkaako rähinä vaan lähinnä siitä, että missä se alkaa ensiksi ja koska.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä,

Jälleen hyvä tarina Tom Clancyn hengessä.

Tommi

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ajatus...

Ruvetaan suomalaistamaan humamuja. Kerätään porukka pitämään jonkin hyvin helposti juotavan mutta kohtalaisen voimakkaan alkoholijuoman juottajaisia VOKkien lähellä. Ilmaista juomaa saa sillä ehdolla että juotuaan menee sinne VOKkiin.

Viinan kanssa annetaan humanoideille tietenkin myös tupakkaa ja tikkuaskeja niin että saavat nauttia huoneissaan rauhallisesta kännistä ilman tupakanvieroitusoireita. Ja samalla luotetaan siihen, että tupakka houkuttelee uusia hörppääjiä huoltotoiminnan pakettiautolle.

Tätä jatketaan niin pitkään kunnes VOKit ovat täydessä kaaoksessa, niihin ei löydy enää sen enempää rahalla kuin pullahalauksellakaan motivoituneita työntekijöitä.

Juomista tietenkin tarjotaan vain täysi-ikäisille eli jokaisen juomaa vastaanottavan pitää vakuuttaa olevansa täysi-ikäinen. Nämä vakuutukset videoidaan kaikessa hiljaisuudessa ja toimitetaan mutkan tai parin kautta asianomaisille viranomaisille.

Voi olla että rähinäviina auttaa Suomen poliitikkoja saamaan touhuun tolkkua.

AaJii kirjoitti...

Kaunis tarina. Ruotsihan on jo menetetty. Suomella on vielä mahdollisuus, mutta ei meilläkään ole aikaa odottaa 2020-luvulle. Nykytahdilla vuodessa tulee 125 000 matua.

Anonyymi kirjoitti...

"Ruotsi ei ole enää valtio vaan huonosti käsikirjoitettu sketsisarja." Hyvin sanottu.

Kyllähän Suomessakin tuo syyllisten kaipaaminen ja niille kostamisen tarve alkavat olla jo aika suosittuja. Jos siihen mennään - niin kuin luulen - niin jälki voi olla aika rumaa. Sinänsä tuttua kuitenkin punaisten ja valkoisten välisen edellisen kähinän ajoilta. Ja samasta punaisten ja valkoisten kähinästähän nytkin on kyse - modernisoituna versiona.

Juha kirjoitti...

Karmivalla tavalla hyvä fiktio - ehkä tuon seurauksena syntyisi Pohjoismaiden liittovaltio, sopivasti palasteltuna. Välillä ajatellut, että se voisi olla se
EU-vaihtoehto.

Tarinassa olisi voinnut Victoria löytää sisäisen kuningattarensa ja todeta, että maihinnoususaappaat ovat alkaen nyt! uutta kuninkaallista muotia. Olisi tullut kalifaattilaisille vähän vielä tämäkämpää avaria naamalle.

Hyvää settiä, kaikki tyynni.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kirjoitus jälleen kerran! Ja kiva, että tässä tarinassa Ruotsi (of sorts) pelastuu, kun ruotsalaiset "palaavat" juurilleen!
t. Riku Raunioilla

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tommille, Ano1:lle, AaJiille, Ano2:lle, Juhalle ja Rikulle Raunioilla & kiitos kommenteistanne.

Tommi: Kiitokset. Clancyn tuotannon alkuvaiheen kirjat olivat kyllä mainioita. Sittemmin mies teki mielestäni virhearvion ja alkoi ajatella, että Venäjän onkin se seuraava Yhdysvaltojen paras kaveri.

Ano1: Jaa-a, saattaisipa onnistuakin. Onhan tässä tullut viestejä siitä, että humamut ovat oppineet pahoja suomalaisia tapoja, joita heillä ei ole ennen ollut ensinkään. Tuo 18 v-kikka olisi ihan hyvä.

AaJii: Ja tarinanahan tämä pitää ottaakin. Tarinoihin tietysti vaan vaikuttaa kirjoittajan oma maailmankatsomus. Jonkun toisen kirjoittajan tarina 2020-luvun Ruotsista voisi olla totaalista kumbayaa.

Ano2: Ja sitä myötä kun erimielisyys pyritään valtiossamme vaientamaan, niin kostonhalu vaan lisääntyy.

Juha: Niin juu, olishan sen Victoriankin voinut tietysti pistää asialle. Päälle maastokuvioinen vesirajaminihame ja maiharit jalkaan. Ja komentona että för helvete, grabbar, nyt pankaa tuulemaan som satan.

Riku Raunioilla: Kiitokset. Minä todellakin haluaisin, että Ruotsikin pelastuisi. Noin tietysti muutenkin ja olisihan se kumminkin kovasti hyvä, jos meillä olisi länsinaapurina täysjärkinen pohjoismaa. Niin kuin joskus on ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Puuttuiko tuosta, vai etten huomannut vaan - Björn Wahlroosin paluu Suomeen?

Kyselee
Arja-täti

Snowcamo kirjoitti...

Olipahan taas niin viimeisen päälle luettava kirjoitus... ainoastaan yltiöoptimismista olen hiukan eri mieltä.

Suomen hallitus nimittäin tukisi varmasti Tukholman hallitusta, jollei sitten kalifaattia suoraan. Epäilemättä Suomesta lähtisi sankoin joukoin vapaaehtoisia, mutta toisin kuin ISIS-veteraaneille, näille olisi elinkautinen kakku sitten kotona odottamassa. Mahdollisesti karkoitus kalifaattiin - tai no, vankilathan tulevat olemaan kalifaatin lähetystöjä joka tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, hyvä tarina.

Mutta.

Me tiedämme että niin tämä, kuin kaikki muutkin nettiin kirjoitetut kirjoitukset,
lyhyet tahi pitkät, ovat tässä tilanteessa vain verbaalimasturbointia.
Ei tule tulosta ilman tekoja.

Tämä ei ole moitteeksi tai negatiiviseksi tarkoitettu kommentti, vaan nyt on oikeasti puheet pidetty ja joka miehen on ymmärrettävä että nyt ei enää jauheta paskaa vaan lyödään.
Jätän mentaalimasturboinnin ja lähden kokoamaan varusteita ja täytän lippaat.
Sitten lähden muiden mukaan.

Unknown kirjoitti...

Luettavan hyvä juttu taas, kuten yleensä. Mutta mistä kumpuaa optimismisi Suomen hallituksen suhteen? Kuvaamasi kolehmaiset käyvät jo nyt kuudettakymmenettä. Nykyajan parikymppisillä reservin toivoilla on julkisuudessa puolet persevaosta paljaana tuulessa, räkä valuu poskella ja pipo silmillä pelataan jotain tinderiä / videopelejä. Otetaan kaupunkitilaa haltuun ja vastustetaan yksityisomaisuutta.

Ykä, nykyääm valkenee, että mitä meillä on ollut puolustettavaa, on ollut jätkillä ja flikoillakin mentaalipuolella. Ei nääs löydy öljyä, ei biokaausakaan. Eikä kultaakaan. Mutta ne ajat ovat olleet ja menneet. Enää ei ole mitään. Viimeinen sammuttaa valot. Lohtumme olkoon se, että ainakin teimme kaikkemme - ilmaisimme intternetissä eriävän mielipiteemme.

Becker kirjoitti...

De va som FAN!! No nythän sie tarinan teit. Itse asiassa pirun mielenkiintoinen skenario Absurdistanista. Tunnen kyllä Hemvärnetin porukkaa, ja siellä ei nykyistä tilannetta hyvällä katsota. Harjoittelevatkin ahkerasti nykyjään. Armeijaan on myöskin mennyt varsin hyväpalkkaisia miehiä ammattisotilaiksi. Pistää mietityttämään että miksi. Perus svennestä ei viikinkiä ole juuri muuta jäljellä kuin futismatseissa päähän tällätty Kiinassa ohuesta muovista valmistettu halpa sarvellinen kypärä. Ääntä ja tauointeja kyllä löytyy, mutta siihen se sitten jääkin. Mutta kyllä maasta miehiä löytyy, vaan kuinka paljon.
Piti parikin kertaa lukea, jotta sai asiat hahmoteltua. Kalifaatissa olisi yksi hyvä puoli, siellä ei niitä Pride-juhlia olisi järjestetty. Kalifaatista olisi paennut hameväkeä sekä munilla että ilman. Kuningashuone olisi mielenkiintoinen tapaus. Bernadottella on sotilastausta, mutta taitaa nämä nykyiset olla niitä operettikenraaleja. Virallisen Ruotsin alueella olisi Median propaganda varmaan jatkunut entiseen malliin, jossa jopa apinoiden kuningas olisi osallistunut vuotuiseen Pride juhlaan, joka on Virallisen Ruotsin vuoden huomattavin kansanjuhla.
Junien kulussa ei olisi tapahtunut suurtakaan eroa, sillä eivät ne kulkeneet ennen kalifaatin muodostamistakaan. SJ tarkoittaa Satans Järnvägar, ja jokainen junalla matkustava tiesi ottaa vähintään kolmen päivän muonavaraston kuuden tunnin junamatkaa varten.
Minä kun välillä pelkäsin etten kerkeä näkemään Euroopan uutta sisällisotaa elinaikanani, niin asiat etenevät siihen malliin, että tässä keretään nähdä sen sodan päättyminenkin vielä.
No tulevaisuudessa saattaa Suomessa nähdä uudestipainettuja julisteita, jossa on vain lipun väri ja kieli on muuttunut: "Ruotsin asia on meidän, Sveriges sak är vår."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Arja-tädille. Snowcamolle, Anolle, Pörri Oravalle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Arja-täti: Jaa, oliskos niin että Nalle olis lentänyt Bahamalle ja nauttisi siellä pina coladaa?

Snowcamo: Yltiöoptimismiahan tämä, mutta muista, että tämä oli vain tarina. Ei meillä oikein mitään muuta enää ole.

Ano: Sinä teet, minkä hyväksi havaitset. Minä vielä tyydyn soittamaan poskeani. Voi olla, että minun aikani tulee aikanaan olemaan ohi ja lippaansa täyttäneet miehet ottavat paikkani. Aseita minultakin kyllä löytyy.

Pörri: Ei minulla ole minkäänlaista optimismia Suomen hallituksen suhteen. Tämä oli vain tarina. Scifiä tai jotain sinnepäin. Ilmaisen internetissä eriävän mielipiteeni. En haluaisi vielä kaivaa pyssyjäni asekaapistani.

Becker: Tackar och pockar. Näkisin, että Ruotsilla on melkoinen kiire, jos se meinaa pelastaa itsensä. Siellä näyttää olevan paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät edes halua. Olisi varmaan melko mielenkiintoista, tosin ei kovin kaunista katseltavaa tsiigailla kalifaatissa pidettävää pride-kulkuetta. Euroopan sisällissotaa ollaan pukkaamassa pystyyn kovaa vauhtia ja kaikkein järjettömintä on se, että tiedetään kyllä konstit, kuinka se estettäisiin. Mutta kun ei haluta. Voimia eloon sinne Ruotsiin täältä Suomesta.

Lauri Stark kirjoitti...

Onko Ruotsi sittenkin havahtumassa unestaan?

Anonyymi kirjoitti...

haha

Anonyymi kirjoitti...

Kun Renny Harlinilta jäi se Mannerheim-elokuva tekemättä, niin tässähän hänelle olisi melkein valmis käsikirjoitus uutta elokuvaa varten. Nämä tulevaisuuden fiktiot kun ovat nyt kovasti muodissa. Vai pitäisikö lähettää se suoraan Steven Spielbergille? Hän voisi saada aikaan uudenlaisen Muslimien Sota-trilogian, joka olisi toistaiseksi ainakin vielä aika realistinenkin, kun ei tarvitsisi avaruuteen mennä.

Kaiken kaikkiaan täytyy taas ihmetellä tuota Ykän mielikuvituksen lentoa! Tai siis, pahaa pelkään, että ei taidakaan enää olla kysymys mielikuvituksesta, vaan taidosta nähdä tulevaisuuteen. Se taito puuttuu meidän päättäjiltä kokonaan.

Rouva Ano

Hemuli kirjoitti...

Euroopassa on toistaiseksi asiat vielä niin hyvin, etten usko mihinkään aseelliseen konfliktiin ellei sitten musulmaanit perusta kalifaattiaan. Lähinnä mietityttää, jotta miksi perustaa kalifaatti aseellisesti, kun samat edut saa ihan ilmaiseksi lauseella "mutkun mää tahron ja olet rasisti jos et tähän suostu".
Se mikä väkivallan voi laukaista on, että jonkin maan hallitus saisi munat ja alkaisi häätämään elintasosurffareita.

Olen ittekkin miettinyt, että miten monta musulmaania tarvitaan, jotta Ruotsin saisi aseellisesti polvilleen. Ruotsin "maavoimat" kun ovat nykyään lähinnä vitsi. ilmasta tai mereltä ei kaupunkeja takaisin vallata. Muutama sata miestä ja ylläkkö asevarikolle todennöisesti johtaisi siihen , että Ruotsi menettäisi ainakin yhden kaupunkinsa....

Euvostotaivas kirjoitti...

Jotain tuollaista tullee tapahtumaan, ainakin jossain päin Eurooppaa. Sitä vain epäilee, onko ruotsalaisista enää ratkaisevassa vaiheessa vastarintaan tai kykeneekö Suomi enää kääntämään kurssia.

Toisaalta Katalonia ja Baijeri saattavat saada seuraajia, ja Euvostoliiton painajainen murentua, mikä nostattaisi Itä-Euroopan esimerkkiä noudattaen uuden kansallisen puolustautumisen aallon kautta mantereen. Valitettavasti kivutonta ja veretöntä ratkaisua on päivä päivältä hankalampi nähdä edessä.

thule kirjoitti...

Tottahan se on, että tarina osoittaa optimistisuutta ja että oikeasti saattaa olla vähissä ne nuoren sukupolven järkevät kaverit jos joskus tällaiseen skenaarioon oikeasti tultaisiin. Mieluummin tällaista toivon kipinän sisältävää fiktiota kuitenkin lukee tämän yleisen synkkyyden keskellä kuin rypee nihilistisissä lopun aikojen kuvauksissa. Tämän kaltaiset tarinat ovat tärkeitä.

Siitäkin olen periaatteessa samaa mieltä, että puhumisen kanssa alkaa olla käsillä viimeiset ajat ja jos ei suunta muutu, pian täytyy siirtyä suoraan toimintaan. Voihan se olla, että mitään rauhanomaista tietä nykytilanteesta ei yksinkertaisesti enää tässä vaiheessa ole mahdollista löytää. Mitään halua ei Ykän lailla minullakaan ole aseisiin tarttua ennen kuin on aivan pakko. Se on kuitenkin sen laatuinen päätös, että sen seurauksena luopuu peruuttamattomasti nykyisestä elämästään, vaikkei henki menisikään. Olen siihen toki valmis, mutta vasta kun selkä on seinää vasten tai kun makki on jo osunut tuulettimeen. Aloittamaan en rupea, mutta jos ja kun aika tulee, tulen tekemään mitä täytyy, jotta se loppuu.

Ja kiitos Ykälle kommentista ja linkkauksesta! Kuvia on tullut piirreltyä, kun se on itselle luontevin tapa käsitellä asioita. Olen aika hidas kirjoittaja, joten ajankohtaisten aiheiden kanssa minulla kestää yleensä niin pitkään hioa tekstejäni, että niistä ei joko tule valmista lainkaan tai ajankohtaisuus menee ohi. Sitä ehtii jo ennen loppun pääsyään lukemaan samasta aiheesta jo niin monta parempien kirjoittajien postausta, että oma kirjoitus alkaa tuntua tarpeettomalta toistolta. Joten luultavasti kuvien kautta jatkossakin tulen pääasiassa bloggaamaan, milloin nyt kiireet ja yleinen apatia antavat myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä esittetty skenaario ei välttämättä ole kaukaa haettu. Ruotsilta loppuvat rahat taikaseinän ylläpitoon, ja kas, rähinä alkaa.

Muistaakseni Ranskassa on löytynyt mamulähiöistä kaikennäköistä aseistusta, rynnäkkökivääreistä pst- ja it-ohjuksiin. Kuka lie niitä toimittanut? Ei tarvita kuin kontti tai pari jotka pääsevät tullin ohi, sanotaan vaikka Marseillen satamassa. Yhteen konttiinhan mahtuu melko monta rynnäkkökivääriä oheistarvikkeineen esimerkiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Niinkuin jo totesitkin tämä on tarinaa, ja valitettavasti se taitaa Ruotsin kohdalla olla utopiaa. Bongasin tällaisen uutisen Kalle Kustaan ehdotus eli kuningas olisi tekemässä ns. Sipilät. Yhä hullummaksi menee.

Tarinasi oli tosin mainio...


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korppi on oikeudelle, Ano1:lle, Rouva Anolle, Hemulille, Euvostotaivaalle, Thulelle, Ano2:lle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Korppi on oikeus: Ehkä siellä on pakko jo herätä. Herää vain kysymys, että kuinka kauan ja missä mittakaavassa. Ja milloin puolestaan Suomen hallinto herää?

Ano1: Oli hieman vaikeaa tulkita tämän kommentin sisältöä.

Rouva Ano: Kiitokset. Sinänsä Rennyn ei tarvitse tulla sieltä Amerikoista tänne pohjolaan, sillä veikkaan, että jotain samankaltaista kehkeytyy kyllä myös siellä Setä Samulin mailla.

Hemuli: Normaalijärjellä ajatellen joo, mutta täytyy muistaa islamin perusperiaatteet ja niitten tyyppien vallanhimo. Jos joku alue saadaan Dar-al-harbista Dar-al-islamin piiriin, niin ei sen väliä vaikka nälkäkin tulisi. Sinänsä muuten jos puhutaan ihan oikeasta sodankäynnistä, niin ruotsalaiset olisivat musulmaaneille kova pala, jos saisivat luvan ampua kovilla ja kohti. Ruotsalaiset kykenevät kuitenkin järjestelmälliseen toimintaan, enkä usko ruotsalaisten sotilaitten kuitenkaan ihan mamman poikia olevan. Vaikka Svea-mamman poikia ovatkin.

Euvostotaivas: Tosiasia on, että se vapauden valo Euroopassa tulee nyt nimenomaan itä-Euroopasta. Niin se ajan pyörä kääntyy ympäri. Ja niin juu, putinistikyttääjille: en tarkoittanut itä-Euroopalla Venäjää.

Thule: Riippuu varmaan siitä, kuinka vaikeaksi tilanne menee. Jossain vaiheessa voidaan olla tilanteessa, että passiivisemmatkin tajuavat, että nyt on pakko panna hanttiin tai alistua hirmuvallalle. Ja voi olla, ettei suoraan toimintaan siirtymistä edes kysytä meiltä. Kun islamilainen väestö kasvaa tarpeeksi suureksi, se haluaa ottaa vallan. Toivottavasti jaksat ylläpitää blogiasi. Minä pieksän suutani ja sinä piikittelet piirroksilla. Nythän tuolla linkkilistalla on sarjakuvapiirtäjän (Ryppy & Reikä) lisäksi jo pilapiirtäjäkin. Pidot ne vaan paranee.

Ano2: Vaikka Ruotsi löisi rajat totaalisesti kiinni, niin se voi olla edessä joka tapauksessa. Kas kun ne kerkesivät laskea sisään lisää porukkaa ja se porukka taas tekee lisää porukkaa eikä rahan määrä samassa suhteessa lisäänny. Aseita on varmasti kuljetettu salaa ja jokaista kiinnijäänyttä lastia kohtaan läpi pääsee pari lastia. Ja miten vastaa EU? Riisuu omat kansalaiset aseista.

Soomepois Eestist: Hjuu… tossahan internetissä on esitetty huomattava määrä materiaalia elintasosurffareitten hygieniasta tai sen puutteesta ja tavoista paskoa sinne tänne mm. junissa. Nyt, linkittämäsi jutun myötä mieleeni tulee väistämättä ajatus siitä, että joku arabijätkä vääntää kyykkytorttua jonnekin kuninkaanlinnan nurkkaan. Ja siitä ajatus, että kuinkahan alas Ruotsi oikein loppulaskussa meneekään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja laitetaanpas tähän sitten vielä video. Kestää 19 minuuttia, ja kertoo hyvin sen, että me emme elä missän kriisissä, vaan me elämme sodassa ja vielä niin mielipuolisessa sodassa, että sodan toinen osapuoli huoltaa toista, hyökkäävää osapuolta:

https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

Jaska Brown kirjoitti...

Helvetin upea juttu. Uskon nimenomaan Hemvärnetissä löytyvän vielä viikinkien jälkeläisiä, joilla on munat tallella.
Yksi aspekti jäi mietityttämään. Mitenkäs nämä sekarotuiset? Etninen puhdistus on huomattavasti helpompaa, jos ei ole väliversioita, joita Ruotsista löytyy kyllä pilvin pimein. Vähän sukua sille ongelmalle, että onhan myös arabeissa mukavia ja kelvollisia hyvin käyttäytyviä yksilöitä. Jotka kylläkin islamille nakkaavat pitkät. Tarkoitan tällä lähinnä sitä, että kyllä viikingin liipaisinsormi saattaa hieman täristä, jos ja kun on myös positiivisia kokemuksia. Vähän kuten tuo tarinan bahaiperhe.

Becker kirjoitti...

Tuohon Jaskan mainitsemaan ongelmaan on kyllä syynsä. Esim Iranilaiset, jotka eivät ole arabeja vaan Indoeurooppalaisia, ja muslimeja vain pakosta.
Ruotsissa on Iranilaisia, jotka haluaisivat pois islamismista, mutta eivät voi, sillä heidän Iranissa olevat sukulaisensa joutuisivat kärsimään.
Pelkään kyllä, että kun rähinä Euroopassa alkaa, niin silloin ei erotella jyviä akanoista, vaan kaikki mamut ovat tulilinjalla, ja toisaalta heidän kanssa tuskin kukaan on valmis ottamaan riskejä, good guy or bad guy.
Joku idiootti esitti että eihän Euroopassa ole kalifaatteja. Ei virallisesti, mutta on valtavasti alueita, joissa on vallalla islamilainen oikeus ja moraali sääntö.
Euroopassa tullaan näkemään sisällisota, joka tulee olemaan raain miesmuistiin.
Yrjön linkittämä filkanpätkä oli sen verran hyytävä, että idioottikin tajuaa, että keskustelemalla ei noiden kanssa tulla toimeen. Siellä on liikaa fanaatikkoja joita massa seuraa. Enkä nyt tarkoita ns. äärioikeistoa, vaan mamuvyöryä.
No milläs sitten jos ei keskustelemalla. Aika sen näyttää......

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne. Mitä tulee noihin puolikkaisiin, niin siitä kirjoitin (näissä rauhanomaisemmissa oloissa ) jo vuonna 2008:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2008/10/puolikkaista.html

Mitä taas tulee tilanteeseen, jossa luoteja lentää kuin pyssyn suusta, siteraan Jaskan joskus sanomaa eli jos on sekarotuinen tai ihan vierasrotuinen, joka tuumii, että hän tulee kulttuurista joka on ihan perseestä ja haluaa elää nimenomaan tällaisen pohjoismaisen kulttuurin mukaista elämää, niin tervetuloa suojelukaartiin ja mahdollisesti voitetun rähinän jälkeen tervetulleeksi suomalaisen yhteiskunnan jäseneksi. Jotenkin vaan veikkaan, että heitä ei kauhean paljon ole. Syy, miksi tänne tullaan on automaattisesti annettu sosiaaliturva, ja jos se loppuu, ei tulijoitakaan ole.

Ja se, mitä Becker totesi, on totta. Euroopassa on kalifaatteja. Lähimmät löytyvät Malmösta ja Göteborgista. Ja eikö noita liene Tukholmassakin. Vuosaari ja Varissuo ovat hyvällä vauhdilla etenemässä siihen pisteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä ilmeisesti maanpetturi-hallituksemme haluaa Suomeenkin: "Kirje Saksasta: Eurooppa on kaaoksessa
Eurooppa on kaaoksessa ja maailmanparantajat ovat totaalisesti menettäneet tilanteen hallinnan. Islam on hukuttanut meidät.", http://mvlehti.net/2015/11/12/kirje-saksasta-eurooppa-on-kaaoksessa/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Saksassa ollaan epäilemättä vielä hyvin suuremmassa kusessa kuin meillä Suomessa. Jossain vaiheessa sielläkin pinna palaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Tässä esittetty skenaario ei välttämättä ole kaukaa haettu. Ruotsilta loppuvat rahat taikaseinän ylläpitoon, ja kas, rähinä alkaa."

Olen ajatellut aivan samaa. Kaikki menee suhteellisen kivasti ja "vain" pienin mellakoin niin kauan kuin kruunulla on loputtomasti resursseja noiden roskasakin läihöiden ylläpitoon. Jokin päivä näitä resursseja ei enää olekaan, ja viimeistään silloin sakki lähtee näiltä alueilta liikekannalle. Sama ongelma koskee kyllä Suomeakin, osin myös alkuperäisväestön osalta..

korpisoturi kirjoitti...

Nostava tarina Ykältä taasen. Täytyi lukea se toisenkin kerran, vaati vaan, että toisella kertaa laitoin baretti päähän.
Saattapi tulla aika, että puheet on pidetty ja toimehen tartutaan. Onhan meitä koiteltu ennekin ja selvitty myös.

"Koko vyö yhteen menoon, siellä jo miestä kylmenee"

Anonyymi kirjoitti...

Hemuli:

Musut ovat jo perustaneet sen kalifaattinsa Eurooppaan. Sen ylösajaminen etenee vaiheittain.

1. Matala profiili, politiikkaa ja rahoituksen lähteille soluttautuminen, verkostoituminen, vaarattomaksi naamioituminen.

2. Vaativa profiili. Politiikan ja rahoituksen parissa tapahtuva vaatiminen, erityisvaatimusten ja kaksoisstandardien perustelu ja tutuksi tekeminen. Verkostoitumisen kerrostaminen niin että musujen parissa on topologialtaan, dynamiikaltaan ja sisällöiltään täysin erilainen verkosto kuin elättävän yhteiskunnan puolella.

3. Haastava profiili. Ajoittaista ja paikallista reviirinvaltauskäyttäytymistä. Suoraa haastamista elinpiirissä ja sen ulkopuolella. Haastavan käyttäytymisen olemassaolon ja merkityksen kiistämistä julkisuudessa.

4. Mobilisoiva profiili. Tähän liittyen myös joukkojensiirrot, logististen tukijärjestelmien rakentaminen ja lujittaminen.

5. Kansannousun mukaan profiloituminen.

6. Sisällissodan mukaan profiloituminen.

7. Kalifaatiksi profiloituminen.

Tossa toi kuvio on noin suurinpiirtein. Musujen näkökulmasta kalifaatti on ikuisiksi ajoiksi perustettu sinne minne on noussut moskeija. Haltuunotto perustuu konfliktin intensiteetin ja laadun säätelyyn ja tossa yllä on se vakiintunut peruskaava, miten säätelyn muuttaminen etenee.

Jokainen lienee nähnyt kaikki nuo vaiheet jossain päin maailmaa/uutisvirtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pakkopalautusten alka alkaa olla jo monessa päin Eurooppaa. Niistä nousee taatusti pientä kränää, sillä isoja ihmismassoja ei voi pakkopalauttaa nätisti jos nämä vastustavat palauttamista.

Taikaseinän sulkeminen alkaa myös olla pakkotoimi monessa päin Eurooppaa. Siitäkin nousee taatusti autojen rätinää ja ylikulkusiltojen miehittämistä.

Terrorismiin liittyvät poliisioperaatiota menevät väkisin piakkoin myös no-go-zone -alueille. Siitä nousee taatusti määkimistä ja islamistista intifadaa.

Keskeisin kysymys on se, että miten pitkälle muhamettilaiset menevät tilannetta eskaloidessaan. Se taas on ihan kokonaan kiinni siitä, että kuinka vahvaksi he tuntevat asemansa.

Konttimajoituksista voisi siirtyä konttipalautuksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno, joskin ehkä optimistinen visio.

Linkkaanpa tähän erään toisen vision, ikäänkuin kevennykseksi.

http://reinoblog.blogspot.fi/2007/11/turku-palaa-2011-2020.html

Muuten, se huolto hoidettaisiin ns. irtoperäliikenteenä. Ei kukaan täysjärkinen anna veturiaan kulttuurin kuljetettavaksi. Sen verran kalliita kapineita.

-KKi-

Castor kirjoitti...

Ei Saksa tule heräämään ennen kuin on todella liian myöhäistä. Vasemmisto hallitsee siellä mielipiteenmuodostusta, ja saksalaisilla on kova hinku päästä eroon natsimenneisyydestään, joka näkyy tässä ihmistulvan vastaanottamisessa. Käsittämätöntä! Hyvä esimerkki oli kun olin vaimoni kanssa Australian Port Douglasissa viikon verran ennen Sydneyssä alkanutta lakimieskokousta, johon osallistuin. Port Douglasiin tuli samaan kongressiin osallistuvia saksalaisia juristeja kymmenkunta, ja meillä oli ihan hauskaa siihen saakka, kunnes eräänä iltana lauloimme entisen esimieheni (suomalainen) kanssa saksaksi "Erika"-nimistä marssilaulua...voi herranen aika sitä reaktiota! Kiusallammekin jatkoimme sitten "Alte Kameraden" -marssilla, joka ei edes ole kakkoskahinasta, vaan ensimmäisen aikainen, eikä sillä ole nasseporukan kanssa mitään tekemistä.

Olen rasisti-reppana!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Korpisoturille, Ano2:lle, Ano3:lle, KKi:lle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Samaa mieltä. Kun kyseisestä väestönosasta valtaosa on sosiaaliturvan varassa. Sen loputtua alkaa ryöstely.

Korpisoturi: Onhan nyt jopa hallituksen suunnasta kuulunut joitain järjen sanoja, mutta muuttuuko se järjelliseksi toiminnaksi ja millä aikataululla on sitten taas toinen kysymys.

Ano2: Noinhan se tuppaa menemään. Sanoisin, että Ruotsi on vaiheessa kolme ja Suomi vaiheessa kaksi.

Ano3: Kun puhutaan näin suurista ihmisjoukoista, ei palauttaminen onnistu muuta kuin väkisin ja siitä sitä kränää kyllä syntyy. Taikaseinän sulkeminen olisi se ensimmäinen ja tuntuvin toimenpide.

KKi: Olen lukenut koko Reinoblogin tuotannon läpi ja täytyy sanoa, että heppu on vallan mainio. Harmi, että sitä ei ole aikoihin päivitetty.

Castor: Kun ottaa huomioon vierasväestön määrän Saksassa, voidaan sanoa, että nyt on jo liian myöhäistä. Ainakin siihen nähden että asiat etenisivät rauhanomaisesti. Natsismin pelko ja menneen häpeän kantaminen vievät saksalaisilta mahdollisuudet järkipäätöksiin ja se taas luo tietä, niin, millekähän se mahtaisi sitä luoda…

Reppanahan se minäkin. Saksalaisen vaan vissiin saa kovin herkästi paniikkireaktioon oikealla kappalevalinnalla. Niin kuin varmaan ruotsalaisenkin.

Castor kirjoitti...

Näin Iltalehti: "Neljäs Suomi-taustainen mies kuului Italian poliisin mukaan Suomen Isikseen." Mitä? Siis jokos Iltapaskakin myöntää tosiasioita, eli että Isis on jo Suomessa?

Ykän linkkaaman videon soisi jokaisen invaasiota kannattavan katsovan. Karmeaa porukkaa, en haluaisi kovin lähelle, tuollainen muutama tuhat kilometriä olisi sopiva välimatka. Näytin videon vaimolle, jonka mielipide oli aika selvä: JOS tuollainen mullilauma yrittäisi tunkea tänne, niin nuo mullit ammuttaisiin saman tein, sen enempää kyselemättä, miettimättä, neuvottelematta, ilman komiteamietintöjä tai muuta diipadaapaa. Kun täällä päin ikään kuin katsotaan, että tämä maa on kiinalaisten eikä "kaikkien" maailman ihmisten (vieraita pidetään kyllä hyvin, silloin kun he osaavat käyttäytyä)...Mikähän meissä on mennyt pilalle, kun meillä eurooppalaisilla ei tunnu olevan alkeellisintakaan itsesuojeluvaistoa? Mikä tähän selvästi itsetuohoiseen käyttäytymiseen on johtanut? Mikä ihme "omassa" kansassa ja kultturissa on hävettävää? Minä menen hautaan asti näitä asioita ihmetellen.

Castor kirjoitti...

Luin jostain suomalaisesta aviisista verkossa, että Ruotsin kuningas/hovi olisi ilmoittanut luovuttavansa kiinteistöjään ihmistulvan käyttöön, ilmeisesti Aftonbladetoista tai DN:stä, joita luen kun verenpåaine on välillä liian alhainen. Nyt kuitenkin jossain muualla oli Ruotsin hovin tiedotuspäällikön Margareta Thorgrenin vastaus, että tämä ei pidä paikkaansa, mitään sellaista ei ole edes harkittu, kuulemma. Millähän tavalla noita lehtiä pitäisi lukea? Niinkö, ettei itse asiassa usko sanaakaan siitä, mitä ne kirjoittavat? HS, IL, IS ja Uusi Suomi ainakin ovat täynnä paskaa, aivan hervottomia juttuja, ylilyöntejä, kaunisteluja, totuuden muuntamisia, värityksiä, yhden asian ajamista, jne.

Jos haluan edes suunnilleen (käsittäkseni) jollain tavoin järjellistä tietoa maailmasta, en katso BBC:tä, CNN:ää tai Fox Newsiä (sitä katson silloin kun haluan nauraa), vaan singaporelaista Asian News Channelia, joka nimestään huolimatta välittää hyvin selkeitä ja mielestäni puolueettomia uutisia, siis uutisia, myös Euroopasta ja Yhdysvalloista. Lehdistä luen oikein mielelläni hongkongilaista South China Morning Postia, joka uutisvälityksessä hakkaa luonnollisesti kaikki suomalaiset mediat, mutta myös ns. "kansainväliset laatulehdet", joilla näyttää nykyään kaikilla olevan sama agenda. Tunnen olevani jopa etuoikeutettu, koska pääsen niin helposti osalliseksi tuollaisesta todellisesta uutisvälityksestä, jota ei koko ajan tarvitse epäillä epärehelliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Saksassa ollaan kyllä kokolailla herkällä tuosta kansallissosialismin ajasta. Minusta pikkasen suotta enää.

Olisi jo kovastikin aika Uberalles maan ottaa pää pois nahkahousuista ja hoksata, että elleivät tee jotain ja äkkiä, niin juutalaisia vainotaan pian ihan tosissaan. Tällä kertaa germaanit voisivat estää moisen.

-KKi-

Jani Alander kirjoitti...

Ruotsin hovista, ote Kustaa Vaasan viimeisestä valtiopäiväpuheesta, englannin kielellä tosin:
"I have been a harsh king, but the time will come when the Swedes
would gladly pluck me from the grave if it were in
their power"

Ja tottahan tuo, vanha Kustaa kyllä olisi keinot tiennyt ja osannut. Koko puhe tässä:I thank Almighty God," he
said, " for that in my person he hath restored to the
Swedish throne the ancient race of Magnus Ladulas
and Charles Knutson. Those of you who are some-
what advanced in years can still remember the time
when our beloved country groaned beneath the sway
of foreign oppressors, and especially of the cruel
tyrant Christian, and how it pleased God by my hand
to free it from such tyranny. Therefore ought we
all, high and low, master and servant, young and old,
ever gratefully to remember that providential deliverance. For what was I, that I should dethrone
so mighty a lord, the king of three kingdoms, allied
and related to the Emperor and the most powerful
princes of the earth ? Little could I have expected
that honour when in the forest and the wilderness I
hid myself from the bloodthirsty sword of the enemy.
But God prospered the work, and made me his
minister in whom to reveal his almighty power, so
that I may well compare myself to David, whom the
Lord raised up from a poor shepherd to be king over
the people.
" I thank you for having chosen me your heredi-
tary sovereign, and for having loyally supported me
in my government. That during ~my reign it has
pleased God to introduce here his pure and holy
word, and to bless us at the same time so highly with
all temporal blessings, let us all, as is our bounden
duty, humbly and thankfully praise him. I am well
aware that in the opinion of many I have been a
harsh king, but the time will come when the Swedes
would gladly pluck me from the grave if it were in
their power. I scruple not, however, to acknowledge
many sins and frailties — for none is perfect and with-
out spot — and I pray you as loyal subjects to pardon
the faults and imperfections which you have found in
my government. My design at least lias invariably
been the good of my kingdom, and my grey hairs
and wrinkled forehead sufficiently prove the many
dangers, troubles, and sorrows I have experienced in
my forty years' reign. I take nothing with me of ail
that I have gathered together ; employ it, my children,
to God's honour and to your country's good. Rejoice,
dear friends, over that spiritual light which in my
time has arisen, and thank God for having delivered
you from the thraldom of Papistry. I know that
many sects and impostors will rise up among you,
and I know at the -same time that the Swedes are
readier to adopt new opinions than to search dili-
gently for what is good and profitable. This has
often grieved me, but I pray you to hold fast by God's
word and reject everything that is not in conformity
with it. My days will soon be ended. I need not
the stars to tell me that my hour is at hand. I bear
in my body the surest tokens that I see you now for
the last time, and that ere long I must enter into the
presence of the King of kings to give account of that
princely but corruptible crown which has been given
me to wear. Let your prayers follow me : remember
me when you assemble in your churches ; and when
at last I close my eyes, may my ashes rest in
peace!

Jani Alander kirjoitti...

Ja tuollaista puhetta ei yksikään nykyajan pilipalipoliitikko kykenisi pitämään. Itselle sitä ajatuksella lukiessa tulee kyynelet silmiin. Kaunis ja täynnä ajatusta oleva puhe.

Anonyymi kirjoitti...

YK:n kestävän kehityksen agenda 21 sekä agenda 2030, jotka Suomikin on allekirjoittanut, luovumme öljyn ja kivihiilen käytöstä kokonaisuudessaan 2030 vuoteen mennessä.

Jokainen voi miettiä mitä tämä tarkoittaa sillä korvaavia tuotteita ei ole olemassa.

Paluu keskiajalle ja kuolleisuus tulee kasvamaan samoihin mittakaavoihin...

https://www.youtube.com/watch?v=nUb2ITS3Vmw

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Hemuli heitti hyvän islamisoitumiskehityksen etenemisen seurantakaavion.Mielestäni Ruotsi on siirtymässä juuri vaiheeseen 4,ja Suomi aloittanut siirtymän vaiheeseen 3.Hälyttävää on se ,että Suomessa kaikki on hitaan alun jälkeen ruvennut tapahtumaan nopeasti,ja kunhan suurmoskeija/-t saadaan,niin vauhti ei ainakaan hidastu-ja kaikki tämä suomalaisten toimittajien ja poliitikkojen myötävaikutuksella.Ykän hienossa visiossa-siis toteutuakseen-suuri kysymysmerkki on Ruotsin armeija,eli paljonko siellä on poliittisesti uskollisia feministihallituksen kannattajia päällystössä?Leijonanosa Ruotsin upseeristosta ja miehistöstä pitäisi olla SDn kannattajia jotta se ei siirtyisi välittömästi auttamaan kalifaattia hemvärnetiä vastaan,jos Ruotsin hallitus niin määräisi-ja miksei määräisi,syy kalifaatin syntyyn olisi tietysti rasistiset kantaruotsalaiset ja etenkin aseisiin tarttuneet hemvärnetin natsit.Suomessa poliitikot tuomitsisivat myös hemvärnetin toimet,etenkin valtavien punavihreiden idioottien masinoimien,kalifaattia tukevien "Ruotsin unelma on myös meidän unelma"-mielenosoitusten jälkeen.Toivottavasti Ykän visio on oikeassa,sillä vaihtoehdot ovat ainoastaan huonompia.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas Perskeles tästä lukunautinnosta. Jonkun osaavan pitäisi tosiaan kääntää tämä ruotsiksi mutta voi olla hankalaa mm. Tuntematon-lainausten kohdilla :)
"Emmää syyllissi kaivannu, Lahtist ja konevivääri mää kaipasi"

Suoraan käännettynä jää Tuntematonta tuntemattomalle ihmetyttämään jotta mikä ihmeen Lahtinen ja kk. Ja mitkä syylliset - niitä kyllä Sveanmaalla piisaa.

Med vänliga hälsningar, kevyen iiteen kuli

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, KKi:lle, Jani Alanderille, Taisteluvälineupseerille, Veskulle ja Kevyen iiteen kulille & kiitos kommenteistanne.

Castor: Katsopas aluksi tätä mukavaa vessukkaa, joka on tullut hakemaan Suomesta turvapaikkaa:

http://mvlehti.net/2015/11/13/onko-tama-tappaja-nyt-suomessa-turvapaikanhakijana-k-18-kuvia/

Tämän itsetuhoisen käyttäytymisen selittäminen järjellä on tietysti kokonaisuudessaan mahdotonta, mutta näkisin, että tällainen julkinen julistaminen sekä avoimista rajoista että suomalaisten jatkuvasta maksuvelvollisuudesta sekä toisaalta Suomen, Suomen kansan, Suomen historian ja suomalaisen kulttuurin mollaaminen on älyllisesti laiskalle ihmiselle helppo vaihtoehto ilmoittautua intellektuelliksi. Ja sitä vaihtoehtoa kovin moni käyttää, kun ei muuhun pysty ja haluaa kuitenkin olla esillä ”ajatusten etujoukkojen pioneerina”. Kuinka tähän tultiin on sitten ihan toinen kysymys. Emmää vaan ymmärrä. Mitä tulee Ruotsin kuninkaaseen, niin olen törmännyt juttuun, jossa hän esittää hovin tiloja haittamaahanmuuttajien käyttöön, mutta en ole vielä törmännyt tuohon Thogrenin palautteeseen. Vääristelemättömän tiedon etsiminen on täällä koivun ja tähden alla muuttunut melkoiseksi taiteenlajiksi.

KKi: Joo luulen, että niksmannit ovat kyllä jo maksaneet isovanhempiensa teot ja joukkohävenneet ihan tarpeeksi asti. Olisi aika upeaa, kun Saksassa leviäisi kansanliike, joka metelöisi, että ”vaadimme juutalaisille turvallisen Saksan”.

Jani: Luulen, että moni ruotsalainen haluaisi vanhat kuninkaansa noidutuksi henkiin. Liekö Ruotsin saamelaisilla vielä aitoja noitarumpuja ja löytyykö heiltä vielä tarvittavaa tietotaitoa?

Taisteluvälineupseeri: Niin, siihen vuosilukuun on vain 15 vuotta. Tuntuu käsittämättömältä. Ei tule onnistumaan. Ja eiköhän esmes Kiina pyyhkäise moisella agendalla sensuroitua ja polttaa hiiltä ihan vanhaan malliin.

Vesku: Uskoisin, että Ruotsin puolustusvoimissa tilanne on vielä Suomen mallilla tai pidemmälläkin, eli kenraalikunta on kuuliaista ja miettii vain omaa uraansa. Kapteeni- ja majuritaso on sitten se, joka saattaa toimia toisin. Näitä ”We Have A Swedish Dream”-mielenosoituksia varmasti Suomessa pidettäisiin, ja niin Anssi Kela kuin Maija Vilkkumaa heittäisi niissä keikkaa. Ja Krista Kosonen olisi muuten vaan mukana, että saisi taas kertaalleen pärstänsä Naisten Lehden kanteen.

Kevyen iiteen kuli: Ollos hyvä ja kiitokset sinullekin. Voisihan tämä olla vähän hankala kääntää, vaan ehkä ruotsin kielestä löytyisi vastaavia ilmaisuja. Mikä olis muuten Yrjöperskeles? Gävla Göran? Fy fan Örjan ?

Anonyymi kirjoitti...

Perjantain ja 13. päivän kunniaksi näytettä italialaisesta väittelytilaisuudesta, ainakin tuo punapaitainen daami on oikeassa. Yleisössä on eräs "rauhan"uskonnonedustaja, jolla tuottaa vaikeuksia istua paikallansa. Pätkän lopussa tulee ilmi tuon debatin teema, italialaiset eivät halua poistaa krusifiksia koulujensa luokkahuoneista. Eikä heidän mielestäni pitäisikään, vaikka olisi millainen EU:n päätös.

Luin jostain, että Ruotsin (ihme) merimieskirkosta poistettaisiin kristillisiä symboleja, jotteivät ne loukkaisi näitä toiseuden edustajia ja että paikasta tulisi "kutsuvampi". Voiko enää tuon syvemmälle suohon vajota, Eva Brunne taitaa olla hieman pihalla? Huhhuijaa, en ole mikään "kiihko"uskovainen, mutta jotain rotia tähän hommaan...

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois Eestistä ja kiitos linkistä. Tuo oli kyllä aika hyvä...

Merimieskirkkoutisesta luin minäkin. Ihan joku aika sitten suomalaisesta mediastakin. Pitänee paikkansa.

Becker kirjoitti...

Mä seuraan parast aikaa livenaä Pariisissa tapahtuvia terroritekoa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä minkälaista kaksinaismoraalista sontaa poliitikot suoltavat jahka aamu koittaa. Rajat auki, welcome refugees etc etc.

Yrjöperskeles voisi olla vaikkapa Georgjävel, lausutaa jorijävel :-)

Becker kirjoitti...

Piti vielä mainitsemani että juuri tällä hetkellä aika moni ympäri maailmaa ulvoo vaatekomerossa "Allahu jne." Kukahan nyt sellaista.....

Anonyymi kirjoitti...

Jahha. Mitäpä luulet. Tulikohan ne ensimmäiset laukaukset ammuttua Ranskanmaalla?

-KKi-

Juha R kirjoitti...

Ranskassa ruvetaan lähestymään sotatilaa sitten. Taisivat ehtiä ennen Ruotsia. Nyt mielenkiinnolla odottelen, koska ensimmäinen dosentti tai vastaava tulee selittämään, ettei Pariisin yksittäistapauksilla ollut mitään tekemistä islamin kanssa. Sitten joukkohuolestutaan siitä, miten netissä ja muualla pimeät voimat lisäävät vihapuheitaan ja nuivaa asennoitumista maahan tulevia lapsosia ja perheitä kohtaan. Ei varmaan ehditä kaikkea verta Pariisin kaduilta ja konserttisalista siivota, ennenkuin tämä tapahtuu.

Ei nyt varsinasesti liity ylläolevaan erinomaiseen pakinaan, mutta oli pakko avautua. Kiitos, että on paikka, jossa sen saa tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Ranska taitaa siirtyä pari askelta jyrkempään suuntaan.

Saas nähdä että milloin siellä alkaa laaja maaseudulle suuntautuva muuttoliike - vai alkaako ollenkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, KKi:lle, Juha R:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Vilpitön osanottoni Ranskan iskun uhreille. Valitettavasti mitä suurimmalla todennäköisyydellä odotettavissa on hysteerisen tason saavuttavaa valkopesua tapahtuman tiimoilta, jolla todistellaan, että eihän tämä isku liity yhtään mihinkään. Vaikka tavalliset ihmiset alkavat aina suuremmalla joukolla hahmottaa, mistä on kysymys, ei poliittinen ja mediaeliitti halua poistua kuplastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, Ranskassa alkoi sitten pienimuotoinen rytinä, vähän niinkuin esimakuna tulevasta. Kun aamulla avasin TV:n niin oli heti nähdä, että jotain mielenkiintoista on tapahtunut, koska ruudussa oli ilmoituksia ylimääräisistä uutislähetyksistä tiheeseen tahtiin. Ensimmäinen reaktio oli, että Syyrian tilanne on eskaloitunut tai Venäjä on joutunut terroristihyökkäyksen uhriksi, esim. Moskovassa, mutta se olikin Ranska. Ei riittänyt Charlie Hebdo ja tämä tuskin jäänee tähän. Lisää on luvassa.

Iltalehdestä katselin sen videopätkän jossa Ranska-Saksa fudismaaottelussa kuului ammuntaa ja räjähdyksiä. Ranskan presidentti Hollande oli paikalla, ja ilmeisesti turvatoimet olivat tehokkaat hänen kohdallaan, koska mies oli aamusella antamassa lausuntoja tilanteesta. Siitähän vasta otsikoita olisi revitty, jos hänet olisi onnistuttu teilaamaan tuossa hyökkäyksessä (puhumattakaan muutaman monimiljonääri futaajan ennenaikaisesta kuolemasta). Se olisi ollut puhtaimmillaan sitä runollista oikeutta.

Nyt on sitten mielenkiintoista tosiaankin nähdä suomalaisten poliitikkojen p*skanjauhantaa, islam apolegeettojen ja suvaitsevaiston kiemurtelua seli-seli-selityksineen. Kaikki heistä ovat kuin matoja ongenkoukussa ja monikulttuurisuus on rikkaus, niin ja rasismia pitää kitkeä. Herää vain kysymys, että kumpikohan on pahempi rasisti toista kohtaan, lähi-itäläinen vai eurooppalainen? Kun on sokea niin on sokea, vaikka todisteet tuotaisiin nokan alle tarjottimella. Kyllä KGB saa olla ylpeä saavutuksistaan!

Mielenkiinnolla odottelen sitten tietoja näiden terroristi-heppujen taustoista, keitä he olivat ja koska olivat saapuneet EU:hun? Se olisikin ironian huippu, jos edes osa näistä "veijareista" olisi saapunut EU:hun tämän kesä-elokuun "maahanmuuttaja"virrassa.....

Ehkä nyt EU alkaa tosissaan sulkemaan niitä ulkorajojansa ja lisäämaan jäsenmaiden välistä rajavalvontaa? Ja ai niin, meinasi ihan unohtua, aseet ja räjähteet pois siviileiltä!

Oikea käsi ylös jos olet aserajoituksien puolella!


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois Eestist: Johan se epistolanjauhanta on alkanut. Angela Merkel totesi tuoreeltaan, että ”vastauksen terroriin tulee olla lähimmäisenrakkaus ja suvaitsevaisuus”. Eli se sama kuin ennen terrori-iskuakin. Ja meidän orpopoikamme taas oli huolissaan siitä, että asenneilmapiiri kiristyy. No totta helvetissä se kiristyy. Viattomien siviilien lahtaamisella kun tuppaa olemaan semmonen seuraus.

Becker kirjoitti...

Ranskan poliisi ilmoittaa, että kaikki terroristit ovat kuolleita. Siihen minä totean, että vitut on, niitä on tuhansittain ympäri Eurooppaa.

Suomen poliisi on ilmottanut nostaneensa turvallisuus tasoa. Mitähän sekin lienee, ylinopeuksista rokotetaan kolminkertaisesti sen kaksinkertaisen sijasta.

Orpo ja suuresti arvostamani Valtionvarainministeri Stubb rauhoittelevat suomalaisia, ettei meillä ole suoranaista uhkaa sillä isoveli valvoo ja kansalaisten pitää pitää turvat supussa ja olla niinkuin mitään ei olisi tapahtunut.

Piru että tuli turvallinen olo, taidanpa oikein ottaa päivänokoset.

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelu on edennyt jo muutalle, mutta totean silti vähän myöhästyneenä että hyvä kirjoitus Ykältä taas kerran. Tuntuu vaan vähän liian optimistiselta, mutta fiktiona saakin olla toiveikas.

Muistin tulla tänne kommentoimaan, kun tämä lyhyt lyhytelokuva toi jonkun aikaisemman kirjoituksen mieleen:
https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Castor kirjoitti...

Laura Huhtasaari on saanut vastaansa kaikenlaista inttäjää, mutta hän on minusta aivan oikealla asialla näiden kansainvälisten sopimusten ja sitoumusten noudattamisen suhteen. Huhtasaaren olisi pitänyt vain lausua asiasta selkeämmin, samoin toisen perussuomalaisen kansanedustajan, joka on varatuomari, mutta jonka nimeä en nyt saa päähäni (myös nainen). Minulla olisi niistä myös hieman sanottavaa. Argumenttini ja kysymykseni eivät ole juridisia, ne lienevät poleemisia, mutta niihin pitäisi kyetä vastamaan käyttämällä sellaista kuin "common sense":

1. Miksi Suomeen laittomasti tulevien ihmisten osalta meillä olisi velvollisuus noudattaa niitä YK:n julistuksia ja sopimuksia, jotka Suomi on allekirjoittanut, mutta ei vaatia näiden henkilöiden lähtömailta ko. julistusten ja sopimusten ratifiointia ja noudattamista?

2. Euroopassa ja Yhdysvalloissa korostetaan länsimaisten arvojen universaalisuutta. Ne arvot eivät ole millään tavoin universaaleja, koska missään muslimimaassa niitä ei hyväksytä osaksi arvojärjestelmää.

3. Onko meillä moraalinen (tai "faktinen") oikeus tai velvollisuus vaikuttaa siihen, minkälaisia yhteiskuntajärjestelmiä Afrikassa ja Lähi-idässä on?

4. Onko meillä moraalinen (tai "faktinen") oikeus tai velvollisuus vaikuttaa naisten aseman parantamiseksi Afrikassa ja Lähi-idässä?

5. Onko meillä moraalinen (tai "faktinen") oikeus tai velvollisuus vaikuttaa syntyvyyteen Afrikan ja Lähi-idän maissa?

6. Otetaan kohtien 3 ja 5 seuraukset: onko meillä moraalinen VELVOLLISUUS huolehtia ihmisistä, jotka saapuvat meidän maahamme, mutta joiden oloihin heidän kotimaissaan meillä ei liene oikeutta (velvollisuudesta puhumattakaan!) vaikuttaa millään muulla tavoin, kuin syytämällä niihin loputtomasti rahaa?

7. Onko meidän todellakin sopeuduttava siihen, että muualta tulleet ihmiset, jotka on palveltu petiin asti, vaativat suureen ääneen oman "arvo- ja uskomusjärjestelmänsä" hyväksymistä ja jopa sen asettamista omamme edelle, ja jotka ampuvat ja räjäyttävät hengiltä kansalaisiamme?

8. Millä tavoin on "väärää", "vanhanaikaista", "impivaaralaista" ja "ummehtunutta" puolustaa kansallista kulttuuria ja omaa elämänmuotoamme meiile täysin vieraita ja oloihimme täydellisesti sopimattomia, alempiarvoisia "kulttuureja" vastaan?

9. Missä tilanteessa voidaan esittää MORAALISESTI tai edes FAKTISESTI pätevä argumentti sille, että kansainväliset sitoumukset jollain tavoin menisivät KANSALLISEN edun yli ja ohi?

Jos teillä on tilaisuus, lukekaa ihmeessä Alexis de Tocquevillea!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Anolle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Joo, niitä löytyy ja niitten passiivisia tukijoita löytyy huomattavasti enemmän. En ole vielä havainnut suuressa mitassa sellaista, että islamilaiset toteaisivat koko touhun olevan hanurista ja länsimainen tapa elää on heillekin parempi. Länsimainen elatus kyllä kelpaa. Isoveli valvoo kyllä, mutta valvooko se enemmän omia kansalaisiaan? Onhan meinaan lakana päällä Lahdessa liikkuminen huomattavasti isompi rikos kuin Pariisissa tehdyt lahtaamiset. Ainakin sen perusteella, minkälainen meteli meillä on siitä noussut.

Ano: Kiitokset. Toi linkkaamasi lyhytelokuva oli kyllä aika paha. Ja varsinkin siksi, että se ei tainnut olla pelkkä vitsi.

Castor: Sanoisin, että kohdilla 1 – 9 putsasit pöydän ja tyhjensit pajatson keskustan. Vastapuolen mielestä sinä tietysti olet niinqu väärässä koska he ovat niinqu oikeessa ja vaatimus sen perusteluun, miksi he ovat mielestään niinqu oikeessa ovat äärioikeistolaisuutta, joka itsessään on jo peruste sille, että perustelujen vaatija on niinqu väärässä ja he niinqu oikeessa.

Anonyymi kirjoitti...

"Mielenkiinnolla odottelen sitten tietoja näiden terroristi-heppujen taustoista, keitä he olivat ja koska olivat saapuneet EU:hun? Se olisikin ironian huippu, jos edes osa näistä "veijareista" olisi saapunut EU:hun tämän kesä-elokuun "maahanmuuttaja"virrassa....."

No tässäpä tuo: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pariisin-iskupaikalta-loytynyt-syyrian-passi-kuului-turvapaikanhakijalle/5559910

Anonyymi kirjoitti...

http://www.dangerandplay.com/2015/11/14/the-syrian-refugee-crisis-and-paris-shooting/

Jälkimmäisessä kuvalinkissä mielenkiintoinen juliste

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, syyrialainen oli tämänhetkisten tietojen mukaan. Sotaa paossa. Niin ainakin on sanonut.

Ano2: En saanut selville sitä julistelinkkiä. Viitsitkö vielä lähettää?

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, ei jäänyt yhteen turvapaikan hakijaan.... vaan ainakin kahteen.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1447484539690.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. No siltähän tuo näyttää. Virallinen lopputulos lienee, että tarvitsemme lisää turvapaikanhakijoita opettamaan meille jotakin, jota emme itse ymmärrä.

Juha kirjoitti...

Saas nährä, oliko Pariisin iskun tarkoituksena provosoida Länsi lynkkaamaan muutamat marttyyrit Isikselle. Niillä sitten on hyvä lietsoa kaikki uskovaiset pyhään raivoon ja rähinään. Siitähän sitten se saatanallinen ralli vasta alkaa.

Just tuli telkasta kommentti tiedostavalta taholta, että parasta vastarintaa terrorismille on rajojen auki pitäminen ja surusta itkeminen ( jos ymmärsin oikein) - ei vakuuttanut minua.

Anonyymi kirjoitti...

Oli se kuva siinä postauksessakin,kun vieritti pidemmälle.

Älä mene Tanskaan!juliste (Suomi mainittu)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juhalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Tuokin on mahdollista ja nythän ranskalaiset ovat jo pommittaneet Isistä. Tiedostavien tahojen kommentit ovat kaikki samanlaisia, eivätkä ne vakuuta minuakaan.

Ano: No joo, nyt huomasin. Peräti mielenkiintoinen juliste, ja kertoo kyllä hyvin, mistä tässä kansainvaelluksessa on kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kirjoitus jos jokin pitäisi saada kyllä ruotsiksi per oitis. Olisi tilanteeseen soppelia juttua.
Tuntematon-viittaukset jäänee kääntämättä kuten "..ei kaivattu enää Lahtista ja kk:ta vaan syyllisiä myös" :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Oma ruotsinkieleni on sen verran ruosteessa, etten uskalla lähteä käännöstyöhön, mutta jos joku haluaa ottaa tuon työn alle, niin kaikin mokomin.