perjantai 6. marraskuuta 2015

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LXVIII

1. Luonnollista kohtaamis- ja kotouttamisväkivaltaa

Tokihan hotellin respankin tietoon tuli Supon tiedotustilaisuus, jossa suojelupoliisi päivitti Suomeen kohdistuvia uhkia. Harvemmalle lienee yllätys, että suojelupoliisi vahvisti sen tiedon, että tänne sotaa paossa olevien ja noin yhdeksän sotaa käymättömän valtion läpi Suomeen saapuneitten elintasosurffareitten seassa on myös tyyppejä, joilla on yhteyksiä väkivaltaisiin islamilaisiin ryhmittymiin. Suojelupoliisin arvion mukaan terrorismin uhka on matala, mutta se ei silti sulje pois yksittäisten iskujen mahdollisuuksia.

Hotellin respassa ei sinänsä uskota, että mahdollisessa yksittäisessä iskussa kuolleita ihmisiä juurikaan lohduttaisi se tieto, että heidät juuri äsken ampui epätodennäköisyys. Vaikkapa se kuuluisa yksittäinen rynnäkkökiväärimies, jolla ei ollut mitään yhteyttä mihinkään, mutta joka kumminkin lahtasi ihmisiä kuujumalaansa huutaen.

Varsinaisesti respassa ei tällä kertaa puututa tähän. Supohan on organisaatio, joka tutkii Suomeen ja suomalaisiin kohdistuvaa organisoitunutta uhkaa joka saattaa tapahtua tulevaisuudessa. Mutta respassa herää kysymys, että kuka tutkii ja kenen vastuulla on reagoida Suomeen ja suomalaisiin kohdistuvaan vähemmän organisoituun uhkaan joka on jo tapahtunut? Siihen uhkaan, joka syntyy, kun toisiinsa sopimattomat kansakunnat kohtaavat päivittäin ja suomalaiset ovat kohtaamisissa säännöllisesti ottavana osapuolena? Jota voisi kutsua ”luonnolliseksi kohtaamis- ja kotouttamisväkivallaksi”. Ja jonka lukemat ovat varsin rumia, kun niitä ynnätään yhteen. Niin kuin eräässä aikaisemmassa kirjoituksessani kirjoitin, niin näissä kulttuurien kohtaamisissa on suomalaisten maksamana saldona ollut elokuusta 2014 elokuuhun 2015 viisi kuollutta, useita kymmeniä törkeitä pahoinpitelyitä ja väkivaltaisia ryöstöjä sekä äkkilaskemalla 36 törkeää seksuaalirikosta, jotka ovat kohdistuneet myös lapsiin.

Supohan voi kohdaltaan pestä kätensä näistä tapahtumista todeten, että nämä eivät kuulu sen toimialaan. Mutta kenen toimialaan nämä sitten kuuluvat? Kyseessä ovat tapaukset, joista joka ainoa mahdollistui vain siksi, että suomalaisten tappajat, pahoinpitelijät ja raiskaajat oltiin laskettu maahan. Onko vastuu varsinaisella järjestys- ja rikospoliisilla? Kun vuosi sitten Helsingissä suoritettiin kymmeniä maahanmuuttajien tekemiä suomalaisten ”järjestäytymättömiä” joukkopahoinpitelyitä keskittyi poliisi selittämään, ettei kyseessä ole järjestäytynyt toiminta, joten varsinaisesti asiasta ei kannata olla huolissaan ja tärkeintä on, ettei provosoiduta esim. perustamaan katupartioita tai kuvittelemaan, että maahanmuutolla olisi jotain tekemistä väkivalta-aallon kanssa.

Suojelupoliisi toi esille myös uhan järjestäytyneestä äärioikeistosta ja sen luomasta väkivallan uhasta. Media on Supon selvityksestä kiinnostunut lähinnä tästä seikasta ja nostanut sen selvityksen tärkeimmäksi osioksi. Ajatellaanpa tilannetta, jossa erilliset suomalaiset lyövät yhden viikon sisällä elintasosurffaria turpaan kertaalleen Rovaniemellä, Lieksassa, Helsingissä ja Turussa. Tällöin poliisimmekin tekee johtopäätöksen (luonnollisesti median voimakkaalla säestyksellä) että vaikka se, mikä tapahtui suurimittaisempana vuosi takaperin yhdessä kaupungissa ei ollut järjestäytynyttä väkivaltaa, niin se, mikä nyt tapahtui neljässä eri kaupungissa täysin erillisinä tapahtumina on selkeästi merkki järjestäytyneestä äärioikeistolaisesta terrorismiksi laskettavasta toiminnasta.

Herra nähköön, olihan tällaisesta toiminnasta jo merkki sekin, että Lahdessa nähtiin eräs lakanamies, vaikkei nyttemmin olla edes oikein varmoja että oliko se mies paikalla vai ei. 

Tavallinen ihminen osaa käsitellä uhkaa sellaisena kuin mitä se todella on. Hän hoksaa, että jos suomalaisia tapetaan, pahoinpidellään ja raiskataan jatkuvasti tänne väen väkisin haalittujen ulkomaalaisten toimesta, niin suomalaisiin kohdistuu jatkuvasti uhka, johon virkakoneiston pitäisi puuttua. Uhka taas puolestaan ei ole se spekulatiivinen uhka, mitä muun muassa mediamme aktiivisesti mainostaa ja josta Supo tekee analyysejä. Mediamme mielestä jatkuva ja toistuva väkivalta ei ole uhka. Se on osa monikulttuurisuutta, ja sen kanssa vain täytyy oppia elämään. Uhka on ainoastaan se, että median äärioikeistolaiseksi nimittämät kansalaiset pieksevät asiasta suivaantuneena suutaan netissä.


2. Ei rikkaudella mittaa, ei mahdollisuudella määrää

Niin kuin lukijakin tietää, on Suomessa jo pidemmän aikaa ollut vallalla systeemi, jossa korkeaan julkisen virkaan valitun ihmisen täytyy viran vastaanotettuaan ilmaista julkinen uskontunnustus nykyistä järjestelmää kohtaan. Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön virka on sen verran korkea, että sen vastaanottaneelta ihmiseltä sellainen vaaditaan ilman muuta, eikä uusi kansliapäällikkö Jari Gustafsson todellakaan tuota pettymystä. Tarkistellaanpa hieman hänen uskontunnustaan ja kommentoidaan tällai ruman äärioikeistolaisesti puskista:

Kuinka paljon voimme ottaa lisää maahanmuuttajia, on kiinni siitä, kuinka monta on tulossa.

Se, mistä luvuista puhutaan, on budjettisuunnittelua. Jos nyt asetamme jonkinlaisen katon, mitä teemme, kun katto ylittyy?

Hotellin respassa on usein esitetty kysymys siitä, että mikä on se piikin lopullinen raja. Kansliapäällikkö Gustavsson tekee täysin selväksi sen, että piikillä ei ole rajaa. Johon tällainen tyhmempi ihminen heittää kysymyksen, että milläs tämä rajaton piikki sitten maksetaan? Johon kysymykseen kansliapäällikkö Gustavsson puolestaan ei vastaa. Hänen tehtävänsä on luoda utopian mukaisia suuntaviivoja ja niitten kustantaminen on taas jotain niin rahvaanomaista, että se kuuluu tavallisten kansalaisten muurahaisarmeijalle. Vaan antaapa (virka)miehen jatkaa:

Meillekin voi syntyä aina auki oleva kioskikauppa, jota Euroopassa kutsutaan arabikaupaksi. Nyt kauppiaat ovat täällä ja oleskelulupa taskussa. Ryhtyisivätkö he pyörittämään arabikauppoja, jotka meiltä vielä puuttuvat?

Ja ainakin saamme nyt hyviä vientimyyjiä Lähi-itään.

Arabihäiskien pyörittämillä kioskikaupoilla Suomi nousuun? Äkkiseltään tulee mieleen se, että olisikos tässä supermahdollisuudessa ollut se viisasten kivi, jolla Suomi oltaisiin pelastettu 1990-luvun lamalta mutta ei valitettavasti silloin vielä älytty? Arabikauppoja ja vientimyyjiä. Tosin tällainen ilkeämpiluonteisempi ihminen ei voi välttyä ajatukselta, että eihän tuo häiskä itsekään usko puheitaan, vaan on yrittänyt epätoivoisesti keksiä jonkun omaperäisen ajatuksen jolla voisi puolustella vallitsevaa utopiaa. Todennäköisesti hän on antanut sihteerilleen toimeksiannon ohjeistuksella ”kaiva nyt se google esiin ja yritä etsiä edes jotain, millä minä voin myydä ajatuksen arabi-invaasiosta ihmisille hyödyllisenä, jotain, ihan mitä tahansa”.

Voisiko joku fiksu heppu keksiä sellaisen pesäajattelukoneen? Sellaisen, joilla voitaisiin yhdistää kaikkien korkeitten virkamiesten ajattelu hetkeksi yhteen? Ehkä he huomaisivat, että eihän heistä yksikään usko siihen, mitä puhuvat ja älyäisivät toimia aivan toisin.

Toinen vaihtoehto on tosin se, että ne oikeasti uskovat epistolaansa. Ja silloinhan me elämme maassa, jossa hölmöläiset vaativat täysjärkisiä laudoittamaan ikkunansa ja kantamaan säkillä valoa tupaan. Joka tapauksessa on selvää, että kansliapäällikkö Gustavssonille on luvassa menestyksekäs ura. Näytöt ovat vahvat ja uskontunnustus horjumaton.


3. Kaikki valta toimittajien neuvostoille

Wikipedian mukaan Julkisen Sanan Neuvosto JSN ilmoittaa tehtäväkseen "tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta". Voi hyvinkin kyseenalaistaa sen, kuinka JSN on toiminut perustehtävänsä puolesta ennenkään, mutta nyt kyseinen pulju on muuttanut toimintansa virallisestikin vitsiksi palkkaamalla puheenjohtajakseen entisen Vihreä Lanka-lehden päätoimittajan Elina Grundstömin. Yksinkertaisempi ihminen kuvittelisi, että sanan- ja julkaisemisen vapautta puolustavan pulaakin johtaja olisi edes jollain tavalla puolueeton, mutta
heti kättelyssä Grundström kertoi linjastaan sananvapauden puolustajana tuomitsemalla valtamedian ulkopuolella esiintyvän sananvapauden:

Julkisen sanan neuvoston uudeksi puheenjohtajaksi valittu Elina Grundström toteaa, että hyvää journalistista tapaa kohtaan kohdistuu nyt enemmän uhkia kuin koskaan.

-On mediayhtiöiden talousahdinko. Sitten ovat uudet mainonnan muodot, jotka käyttävät journalismin uskottavuutta. Ja sitten ovat puhtaat feikki-uutissivustot, toteaa Grundström MTV Uutisille.

Grundströmiä itseään huolestuttavat eniten feikki-uutissivustot.

-Niiden julkaisemat uutiset ovat tarkastamattomia, tahallisen valheellisia ja jopa vihaa lietsovia.

Vaihtoehtomedian julkaisemat uutisethan muuttuvat tuomittavaksi sen vuoksi, että ne eivät noudata valtamedian hyväksi havaitsemaa linjaa eli esittävät maahanmuuttajien tekemät rikokset maahanmuuttajien tekeminä rikoksina. Grundströmin itsensä ei tietenkään tarvitse perustella, miten uutiset ovat valheellisia, sillä hän mieltää totta kai tittelinsä ja henkilökohtaisen arvovaltansa riittävän itsessään perusteeksi .

Tietysti vaihtoehtomediaa voi syyttää amatöörimäiseksi, sillä sitä ei julkaista valtamedialle ominaiseen tapaan eli tarkastettuina ja senkin jälkeen tahallisen valheellisia ja vihaa lietsovina. Vihaa lietsotaan vain toisia suomalaisia kohtaan, mutta sehän onkin sallittua hyvän journalistisen tavan mukaista vihaa ja tarkastaminen tarkoittaa uutisen muokkaamista halutun poliittisen ideologian mukaiseksi. Grundströmin ideologian punainen lanka tulee hyvin selville tässä:

Niissä ei ole lähdekriittisyyttä eivätkä ne ole totuutta etsiviä kuten oikea aito journalismi.

Sillä valtamediassahan ei ole kyse totuuden etsimisestä vaan siitä, kuka saa sen määritellä. Media on pitänyt totuuden määrittelemistä sille sertifikoituna yksinoikeutena ja sitä jurppii armottomasti, kun joku sen kyseenalaistaa. Selväähän on, että Grundströmin pääkohde hyökkäyksessään on MV-lehti ja katsotaanpa kuinka MV-lehden tulisi toimia Grundströmin hyökkäystä kohtaan nimenomaan JSN:n hyvän lehtimiestavan kolmen ensimmäisen kohdan perusteella:

1. Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

No kas, MV-lehti mieltää olevansa vastuussa nimenomaan lukijoilleen, kuulijoilleen ja katsojilleen ja se mieltää, että heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

2. Tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein. Tätä päätösvaltaa ei saa missään oloissa luovuttaa toimituksen ulkopuolisille.

No näinhän kyseinen aviisi tekeekin, eikä luovuta tässä päätösvaltaa ulkopuolisille, mm. valtamedian toimittajille ja eräälle Grundströmille.

3. Journalistilla on oikeus ja velvollisuus torjua painostus tai houkuttelu, jolla yritetään ohjata, estää tai rajoittaa tiedonvälitystä.

Ja tätä painostustahan valtamedian, erityisesti Ylen ja nyt myös Julkisen Sanan Neuvoston johtajan toimesta on esitetty yllin kyllin, mutta MV-lehtihän toimii nimenomaan JSN:n määrittelemällä hyvällä lehtimiestavalla ja torjuu painostuksen.

Eli eihän tässä pitäisi olla ongelmaa. Vaan onhan siinä, ja ongelma on juuri valtamedian käsityksessä, että mikä on totuus ja ennen kaikkea hyväksyttävä totuus. Vaihtoehtomedia ei hyväksy tätä, ja sen rikoksista suurin on se, että se pyrkii aikaansaamaan keskustelua. Valtamedia taas pyrkii tukahduttamaan keskustelun. Ja tähänhän sopiikin hyvin tämä kuva, joka on levinnyt laajalle internetissä:

Yleensä ja erikseen valtamedian edustajille: Jos te haluatte päästä siitä niin kovasti vihaamastanne vaihtoehtomediasta eroon, niin sehän onnistuu hämmästyttävän helposti. Teidän tarvitsee vain ruveta oikeiksi journalisteiksi ja alkaa tarjota puolueetonta uutisointia. Mutta tällä hetkellä vaihtoehtomedia joutuu tekemään sen, mitä te ihmisiä manipuloimaan pyrkivät pellet jätätte tietoisesti tekemättä.

4. Odotettavissa huonon tuurin nakki

Tässähän voi huonolla tuurilla sattua kaksi asiaa päällekkäin. Ensimmäinenhän sattui jo, eli Ruotsi totesi, että se on täynnä eikä sinne kerta kaikkiaan enää mahdu. Vaikka humanitäärinen suurvalta Ruotsi ehkä tajuaakin jo jotain sairautensa oireista, ei sillä ole pienintäkään halua parantua siitä esim. lyömällä armeijan asialle ja tulppaamalla rajansa, vaan mieluummin se levittää sairautensa muualle eli tässä tapauksessa Suomeen, jonne se on jo kehottanut moniosaajia matkustamaan. Tämä taas saattaa tietää sitä, että me tsuhnat olemme saaneet maistaa maahantulijoitten vyörystä vain alkupalat.

Toinen asia, mikä on sillä kintaallaan on se, että Sipilä saattaa ottaa ja hajottaa hallituksen. Tämähän tietää sitä, että meillä olisi vähintään viikkoja pelkkä toimitusministeristö, joka ei tee mitään suuren luokan poliittisia päätöksiä, joita tässä tapauksessa tarvittaisiin. Vaikkapa sitä armeijan laittamista rajalle. Se jättää ne suosiolla seuraavalle hallitukselle, hymisee simmut kiinni om mani padme humia ja toivoo, että jospa tästä jotenkin selvittäisiin. Jos ei muuta, niin voimakkaalla rasisminvastaiselle mielenmuokkaustyöllä.

Jäämme seuraamaan se kylmä rinki sen tietyn reiän ympärillä.

26 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

TEM:n Gustafssonin mielestä kouluttamaton kamelikuski voisi toimia vientimyyjänä Lähi-itään. Kuvaa valitettavan hyvin yleistä käsitystä markkinoinnista ja myynnistä. Sehän on pelkkää paskanjauhamista ja asiakkaan kusetusta, ja siinä nuo kamelikuskit varmaan menestyvät pottunokkia paremmin.

Vasarahammer kirjoitti...

Supo siirtyy ensi vuonna Sisäministeriön alaisuuteen. Tästä uutisoitiin jo heinäkuussa:

http://yle.fi/uutiset/suojelupoliisi_siirtyy_suoraan_sisaministerion_alaisuuteen_ensi_vuonna/8143123

Epäluuloisuuteen taipuvainen saattaa ymmärtää asian niin, että nyt on otettu ensimmäinen askel kohti poliittista poliisia, joka vahtii aiempaa innokkaammin yksittäisten kansalaisten nettikirjoittelua.

Poliittinen ja mediasta päin tuleva paine kannustavat poliisia keskittymään "äärioikeistolaisiin". Tarpeeksi valtaa omaava poliittinen poliisi tekee rasistin ja äärioikeistolaisen kenestä tahansa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Tää häiskä on varmaan todellakin yrittänyt epätoivon vimmalla löytää jotain positiivista sellaisesta, mistä sitä ei pysty löytämään. Minähän en ole millään muotoa myynnin ja markkinoinnin ammattilainen mutta saattaisin kuvitella, että ei se tsuhnien rehellisyys varmaan siinä asiassa kovin huono asia ole ja jos me laitettaisiin nämä kamelikuskit myymään tuotteitamme toisille kamelikuskeille, niin saattaisivatko ne toiset kamelikuskit alkaa miettiä, että yrittääkös suomalainen myydä paskaa priimana?

Vasara: Koska olen itsekin epäluuloisuuteen taipuvainen ihminen, niin näen että olet kovasti oikeassa. Lisäksi olen pitkäaikainen virkakoneiston jäsen ja tiedän siellä heti suorittavan tahon yläpuolella vallitsevan käsityksen, että virkakoneiston jäsen suorittaa ja toteuttaa virkakoneiston hänelle antamat tehtävät mitään kyseenalaistamatta, vaikka tehtävänanto itsessään olisi niin käytännöllisesti, moraalisesti kuin jopa laillisesti hyvinkin kyseenalainen. Mutta nykykäsityksen mukaan hyvä virkakoneiston johtaja tunnetaan siitä, ettei hän koskaan kyseenalaista virkakoneistoa itsessään. Ei siitä, että hän ajattelisi niitä ihmisiä, joita virkakoneiston tulisi palvella.

Juha kirjoitti...

Naama on syytä pitää peruslukemilla:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/mies-virnisteli-poliisille-poliisi-haki-miehen-kotoa-aseet-poliisin-haltuun/2165611?pwbi=7af0142cc47220e07aff69548ca8c150

(Savon Sanomat:"Mies virnisteli poliisille - poliisi haki aseet miehen kotoa poliisin haltuun", 4.11.2015)

Yllättävintä uutisessa on, että prosessin lopuksi mies sai omaisuutensa takaisin.
--
Kuten täälläkin on todettu, tärkeintä on ettei kyseenalaista koneistoa, vaan pitää katseen tiukasti kengänkärjissään. Kun vielä sellaisetkin omaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Joo, minäkin olen törmännyt tuohon linkkiin. Poliisin mielivaltaa pahimmillaan ja valitettavasti sitä toteutti alunperin se poliisin suorittava taho, johon kuitenkin haluaisi tietynlaista luottamusta ylläpitää. Onneksi heppu sai pyssynsä takaisin, mutta useamman kuukauden nekin poliisilaitoksen kellarissa lojuivat. Koneiston jäsenenä on viisainta tiirailla kengänkärkiään ja toivoa, että tilipussi tulee vielä ensi kuussakin.

Varakaani kirjoitti...

Aamun uutisia lueskellessa kiinnitin huomiota siihen että Rinne/SDP laskeskelee jo että jos hallitus hajoaa niin demarit pääsevät valtaan. Siellä varmaan jo odotellaan että Sipilä on niin pöljä että menee ja hajottaa hallituksen, jolloin pahimmassa tapauksessa on edessä uudet eduskuntavaalit, jossa gallupit lupailevat demareille suurta voittoa ja takaisin valtaan.

Rinne on sitä mieltä että nykyiseltä hallitukselta puuttuu kansan mandaatti kun se ei ole tehnyt niinkuin on luvannut ja samalla unohtaa mainita että sama kura on edessä uudellakin hallituksella. Ja demareillahan on tuota näyttöä siitä miten "lupaukset pidetään" jo aikaisemmilta hallituskausilta.

No, aika näyttää onko Sipilä hölmö vai vieläkin hölmömpi, mutta mikään ei ennusta Suomelle parempia aikoja. Mutta huonompaa on luvassa, mikäli vihervassarihallitus pääsisi valtaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Myynnissä tietenkin keskeistä on saada asiakas ymmärtämään, mitä hän hyötyy kyseisen tuotteen/palvelun ominaisuuksista. Esimerkiksi joku on tehokas mutta lyhyt ikäinen (formulan moottori tai särkylääke) ja joku toinen ei niin tehokas ja pitkäkestoinen (katuauton moottori tai aspiriini). Sitten kun tämä asia jää asiakkaalle kertomatta ja asiakas kouluttamatta, niin asiakas luonnollisesti kyseenalaistaa, että mikähän tämän jutun tarkoitus oikein on.

Jos me myydään Lähi-itään vaikkapa Wärtsilän diesel-voimaloita, niin en minä vaan tajua miten vuori-insinööri, aivokirurgi tai lääkäri olisi parempi vientimyyjä kuin pottunokkainen dippi-inssi, vaikkei arabiaa mongerrakaan. TEM ilmeisesti ajattelee, että työtön Nokian insinööri on samassa laarissa kuin koraanikoulussa diplomipuukotuksensa suorittanut muslimi.

Kyllähän tää touhu nyt oikeasti on jo revennyt käsistä. Jos me oikeasti edes ajatellaan, että tänne voi tulla jättämään TURVAPAIKKAHAKEMUKSEN Venäjältä tai Ruotsista, niin sehän on sama kuin kytkisi magneettikuvantamislaitteeseen virrat päälle rautakaupan naulaosastolla.

Castor kirjoitti...

Vai vientitykkejä lähi-itäläisistä maahanmuuttajista...no, Suomen asevienti Lähi-itään kasvaa, suurimpana vastaanottajana Saudi Arabia, sitten Arabiemiirikunnat ja Turkki, arvo vuonna 2013 siinä 224 miljoonaa. Ja Ruotsiin menee panssariajoneuvoja miehistönkuljetukseen...

Poliisivoimiin halusi tuo entinen poliisikomentaja Paatero, Turun lahja Suomen kansalle, enemmän maahanmuuttajia eikä kielitaidostakaan ollut niin väliä. Lukevatkohan nuo ääliöt mitään ulkomaisia tutkimuksia poliisin korruptiosta, esimerkiksi Englannissa? Siellä kun tehtiin havainto, että pakistanilaistaustaiset poliisit olivat kovastikin halukkaita ottamaan mm. lahjomia vastaan. Viimeisessä puhdistuksessa Lontoon (Metropolitan Police) poliisivoimista lähti kävelemään 222 tyyppiä, osalle linnatuomio. Mukana kyllä luonnollisesti myös kanta-asukkaita, ei siinä mitään. Useimmilla korruptioista ja muista väärinkäytöksistä syytetyillä muuten asianajajana henkilö, jonka etunimi on Raju (sukunimeä en saa mieleeni), joka mielestäni on vähintään yhtä englantilainen kuin John, Dick tai Harry.

Ja tämä JSN:n uusi puheenjohtaja! Siinä maassa on tietyltä osalta kansaa mennyt järki totaalisesti.

Sipilä yrittää palauttaa kekkoslovakiaa Soinin avustuksella. Soinihan suostuu mihin vain, kunhan pääsee oleilemaan herrojen kanssa salongeissa. Soini on rahvaanomainen, vallanhimoinen pelle, jolla ei olisi missään muualla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä kabinettiin. Toistan jälleen: Suomessa tarttee niin helvetin vähän!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä nyt myrkyn lykkää.... SDP ja Vihreät jo kiljuvat Twitterit punaisena, että uudet vaalit. Sinnepä sitten uppoaa valtion rahaa 9-15 miljoonaa euroa, sekä kunnilta vielä muutamat miljoonat perään. Enkä edes hirviä ajatella, mitä pistävätkään edustajat viuhumaan... Tälläkö se Suomen peräpeili nostetaan lamasta?

Ketäpä sitten äänestää? Keskusta ei jaksanut vetää hallitusta, eipä kannata sitä vaivata. Kokoomus vetää köyhältä kuminauhat peräpeiliin, eikä riitä yksi kerta vaan lähes kerran kuussa. Vihreät, Vasemmisto ja SDP täyttävät maan pakolaisilla ja lakkoilevat niin, että kohta saa lähteä hakemaan tavarat ihan jalkapelillä ... niin mistähän niitä sitten hakee, kun kukaan ei tee mitään?

Olen tähän asti pitänyt periaatteena sitä, että äänestän, koska minulla on siihen oikeus, mutta alkaa pikkasen tässä vaiheessa sekin jo eppäilyttämään.

Arja-Täti

Anonyymi kirjoitti...

Valtakunnassa kaikki hyvin ja pöö, ei ole mitään pelättävää. Mitä nyt Tornion kautta kautta uhkaava ja pienen taantuman jälkeen vilkastuva kansainvaellus, kun Ruotsissa loppui tila, vaikka mm. entinen pääministeri Reinfeldt kehui, kuinka heidän metsiinsä mahtuu. Ongelma on vaan siinä, että sodan kauheuksia pakenevat pelkäävät siellä metsässä, sillä siellähän musta varjokin karhuksi muuttuu...

Kamelikuskien ongelmanratkaisukyvystä käy hyvin allaoleva video, eikä pidä jättää yhtään kiveä kääntämättä, että turbaanien alla kytevät innovaatiot ja oivallukset saadaan uuden kotimaan käyttöön mitä pikimmin. Suomalaisista työttömistä viis eli vähän kuin Simo Salminen-vainaan rotestilaulussa; pitäis saada muijallekin töitä, mutta ittestä ei oo niin väliä, juu...

https://m.youtube.com/watch?v=1U5j-83Eb8I

Hyvää viikonloppua, Ykä, myös kaikesta päätellen mukavalle vaimollesi ja kaikille kommentoijille!

Rouva AnoAnonyymi kirjoitti...

Jos nyt tulisi uudet vaalit, niin SDP saisi äänivyöryn ja Persut "torjuntavoiton" eli käytännössä menettäisivät paljon ääniä. Tavallaan Persut tekivät virheen mennessään hallitukseen, koska tuota kannatuksenlaskua on mahdotonta korjata. Persuista tuli pienpuolue ja kun puoluetukia jaellaan, heille käy samalla lailla kuin Vasemmistoliitolle keväällä, YT:t.

Huhhuijaa noita juttuja vienninedistämisestä ja arabi-kioskeista....


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minustakin tuntuu, että nämä kyöstit toki tietävät, että kakka on jo tuulettimessa.
Gustafssonin ulostulo on lähinnä itsensä ja muiden kyöstien rauhoittelua. Tietäväthän he, etteivät ihmiset heitä tosissaan ota.
Vientimyyjiä ja koneinsinöörejä, heh. Eiköhän nämä rekrytoida ihan muualta kuin vastaanottokeskuksista.

Tosiasia on, että nämä tulijat eivät tule työllistymään mihinkään tällaisessa jälkiteollisessa korkean sosiaaliturvan maassa. Ei ole käyttöä. Meillä kun ei vielä ole hikipajoja joihin voisi työllistyä täysin ilman koulutusta.

Toki niitä hikipajoja saattaa hyvinkin alkaa nousta, kunhan lainahanat ja sitä myötä taikaseinä menee kiinni. Tähän tosin menee vielä aikaa.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Tere. Jos ei entinen JNS:n puheenjohtajakaan ollut mikään puolueettoman ihmisen perikuva, eikös hän ollut aiemmin siviilissä Lasitalon Pravdan päätomittelija, mutta yritti ainakin esittää puolueetonta ja ei ollut muistaakseni enää virassa silloin, kun pahin mokutus siellä alkoi. Nykyisen nimityksestä luettuani tuli ensinnä mieleen, että ei hyvää päivää, nyt loppui median ylilyöntien arvostelu ja tuomitseminen. Siis valhemedian, kuten MV aiheellisesti kertoo. Herää kysymys, että kenelle on maksettu, kuka maksoi ja kuinka paljon, ja kenelle, että tuo nimitys tehtiin?
No en pidätä henkeä odotellessa vastausta.
Jään pelonsekaisena odottelemaan milloin kerrotaan SUPON ensimmäisistä toimista ajatuspoliisina.
Huru-ukko.
PS. Jos hallitus hajoaa ja uusi kyhätään ilman vaaleja pitää persujen vaatia itselleen sisäministerin salkku tolkuttoman saataisiin ehkä jotain tolkkua orpopojan sotkemiin matuasioihin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja montakohan poliisia maassa on..?
Meinaan, jos tiukka paikka tulee ja aseet ottavat puheenvuoron noin niin kuin laajemminkin kansan kyllästytyä kyykyttämiseen.
Taitaa poliitinen ja tavallinenkin poliisi ottaa siinä tilanteessa jalat allensa laskettuaan ensin allensa.

Olen jokseenkin varma ettei tätä maata pelasta sisällissodalta enää mikään.
Toisaalta, onhan noita apumiehiksi sopivia ja ilmeisasti halukkaitakin aavikkoelviksiä virkavallan tueksi jo divisioonan verran.

Saattaahan olla, että hallitus hajoaa ja saamme uudet vaalit.
En kuitenkaan usko että kyse on ihan pelkästä sote asiasta tms , mutta voi olla, että Pisilä on tajunnut että nyt on lyöty rukkaset siihen itseensä, ja hallituksen hajoittaminen ja vaalit tarjoavat kätevän väylän luikerrella liemestä kuiville.

Anonyymi kirjoitti...

Terve
Tartun tuohon "piikki auki" -kohtaan koskien maahantulijoiden terveystarkastusten ja jatkohoidon kustannuksia.

Suomessa on tulijoiden terveystarkastuspalvelut oheistutkimuksineen ostettu Terveystalolta.
Rahaa kuluu seuraavasti: Tutkiva kliinikkolääkäri saa palkkioksi 163€/nuppi eli per tutkittu potilas. On lääkärin omasta rahanhimosta kiinni, kuinka monta nuppikorvausta hän päivän aikana kuittaa.
Jokaisesta potilaasta otetaan keuhkojen röntgenkuva, joka maksaa noin 100€. Kuvan tulkitsee ja lausuu röntgenlääkäri eli radiologi, ja hänenkin palkkionsa on hyvinkin tuo noin 160€ per lausuttu kuva. Lisäksi otetaan mahdollisesti verikokeita tarvittavalla laajuudella ja ihan peruslabrat maksaa n. 150€. Luonnollisesti hinta nousee, kun etsitään tarttuvien tautien vasta-aineita tai haetaan esim. sitä tuberkuloosia. Labralasku on äkkiä 300-400€.
Karkeasti yhden muukalaisen pelkkä perustarkastus maksaa noin 600€. Tulijoille on myös luvassa erikoissairaanhoidon konsultaatiot samaan syssyyn eli erikoislääkärit jatkavat omalla laskuttamisellaan kustannusten kasvattamista.

Nyt siis kuvasin sen sujuvimman ja halvimman hoitoketjun. Sitten kun löytyy hoidettavia tartuntatauteja (ja niitähän löytyy!), tai katsotaan tarpeelliseksi vaikka ryhtyä kirurgisiin hoitoihin, niin kustannukset lähtevät nousukiitoon.
Ja entäs sitten kallonkutistajat vielä.. Eiköhän niitäkin värvätä halipusimaan tulijoitten psyykettä kuntoon.

Dr Outhouse

Anonyymi kirjoitti...

Tuo länsirajan tilanne on kieltämättä hyvikin huolestuttava. Joten seurataanpa tilannetta. Sillä nyt se sitten on tapahtunut, Ruotsi on täynnä. Ja kuin historian ironiana tämä pääsee aikakirjoihin juuri svenska dagenin kunniaksi. Tuossapa vielä hieman Gran Old Man Jöwkan syvällisiä pohdiskeluja juhlapäivän tiimoilta:

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1446712220538

Onhan se toki hieman alhaista naureskella seniilin vanhan ukkelin höpinöille, mutta enpä voi vastustaa kiusausta siltikään. Varsinkin kun kyseessä on Hänen Ylimielisyytensä.

Men roligt Svenska Dagen och veckoslutet till Huitsinnevada i alla fall!

J.Edgar

Maalainen kirjoitti...

Meille kovasti vakuutellaan, ettei tarvitse pelätä. No jos ei tarvitse, niin ei ole uhkailua sellainen huomio, että meidän poliitikkomme saavat kokea henkilökohtaisesti omissa nahoissaan, mitä meille tapahtuu, koska eihän meille mitään satu. Eivät kai he suinkaan valehtele meille?

Henkilökohtainen vastuu voisi hyvinkin parantaa politiikan laatua, kun poliittinen vastuu ei tarkoita oikeasti mitään.

Habahoo kirjoitti...

Tämmöisiin aktiivisiin ja innokkaisiin poliiseihin kun yhdistetään suunniteltu terrorismilaki, joka sallisi kotietsinnän ilman kotietsintälupaa, niin kunnon Stasi, Sekuritate ja KGB meininki saapuisi tänne Pohjois-DDR:n osavaltioon kuin mamuaalto.
Kansan tulee tietää paikkansa.
Ja sitten vielä ihmetellään miksi saksalaiset toteuttivat sokeasti käskyjä Aatun alaisuudessa. Täälläkin käskyjen sokea noudattaminen onnistuu vallan mainiosti.
Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Joko kohta saamme Halosen/Arhinmäen kanavan, minkä väärinajattelijat joutuvat kaivamaan käsin?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää jatkumoa hienoille nimityksille. Eikös entisestä vähemmistövaltuutetusta, jonka mielestä vain vähemmistö verkkorasisteista jää kiinni, tehty viranomaisten toimintaa valvova apulaisoikeuskansleri? Tai vähemmistövaltuutettu, joka valittiin ohi monen pätevän hakijan "sopivuutensa ja rautaisen kokemuksensa" perusteella? Sitä taustaa vasten Julkisen Sanan Neuvosto(liito)n johtajan uusi nimitys ei yllätä. Kuten ei yllätä hänen kommenttinsa vaihtoehtomediastakaan...
Tervepäinen ihminen voi valitettavasti näitä virkanimityksiä seuratessaan saada vakavan aivotärähdyksen hakatessaan kämmenellä otsaansa tai otsallaan pöytää, huutaen samalla että "EI JUMALAUTA TAAS!!!"
--Viikon Radiokasvo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Varakaanille, Kumitontulle, Castorille, Arja-Tätille, Rouva-Anolle, Soomepoisille Eestist, KKi:lle, Huru-ukolle, Anolle, Dr Outhouselle, J.Edgarille, Maalaiselle, Habahoolle ja Viikon Radiokasvolle & kiitos kommenteistanne.

Varakaani: Voi muuten olla, että mikäli demarit pääsisivät valtaan, ne toteaisivat että leikkauksia ei tapahdu ja jatkaisivat puhtaasti vekselivetoista valtiontalouden pitoa. Miettimättä yhtään, mitä se joskus tulevaisuudessa saa aikaiseksi. Plus ottaisivat vastaan kaikki tänne tulijat, mutta siinähän ei tietysti nykyhallitukseen nähden ole mitään eroa. Oikeastaan voisi sanoa, että niin kauan kuin Suomea johtaa EU:n liekanarussa pitämä hallitus, niin vituralleen menee, eikä sillä ole oikeastaan merkitystä mitä puolueita hallituksessa on. No, tietysti vihreät hallituspuolueena pääsisivät vielä astetta tehokkaammin lempiprojektinsa pariin eli tuhoamaan suomalaista teollisuutta kuvitellen, että sillä se hiilen poltti Kiinassa sitten varmaan loppuu.

Kumis: Kuvasit asian hyvin ja osuvasti. Ja tuo videopätkä kuvasi oman asiansa myös erittäin osuvasti.

Castor: Tuo kyseinen Paaterohan muuten nyt eläkkeelle jäätyään onkin sitten todennut että turvapaikanhakijoita on vähennettävä ja kielteisen päätöksen saaneet passitettava nopeasti pois:

http://yle.fi/uutiset/ex-poliisiylijohtaja_paatero_turvapaikanhakijoiden_maaraa_on_rajoitettava/8431739

Eli häiskä puhuu täysin päinvastaista kuin virassa ollessaan, mikä minun mielestäni vahvistaa käsitystä siitä, että tietylle johtotasolle päässyt suomalainen virkamies kuuluu kategoriaan ”noudatin vain määräyksiä”. Mitään miettimättä ja mitään kyseenalaistamatta. Eikös siellä Nürnbergissäkin aikanaan todettu moista? Mitä tulee Soiniin, niin olet oikeassa. Häiskä vaan on onnistunut hyvin nopeassa ajassa romauttamaan sen suosion, mitä toiset tyypit puolueelle saivat aikaan. Persujen pitäisi kertakaikkiaan saada Soini heivattua huuthelvettiin.

Arja-Täti: Äänestää minäkin olen meinannut, mutta jos tulee uudet vaalit (en muuten usko, että tulee) niin tenkkapoo tulee tällä kertaa. Jos persut jatkavat Soini johdossaan, niin täytynee sitten äänestää jotain sirpalepuoluetta.

Rouva Ano: Paavo Tajukankaaltahan tulikin jo viesti, että Tornion yöjuna on tupaten täynnä. Tuo linkittämäsi video muuten kuvaa hyvin sitä arabialaista ydinosaamisen aluetta, joka meiltä suomalaisilta täydellisesti puuttuu, ja jota opettamaan tarvitaan ehdottomasti lisää moniosaajia. Hyvää viikonloppua sinullekin ja terveiset Ylvalta.

Soomepois Eestist: Varmaankin näin kävisi. Tosin suurin vaalivoitto tulisi Nukkuvien Puolueelle. Persut tekivät loppujen lopuksi pirunmoisen virheen sillä jos ajatellaan persujen hallituskautta, niin se on ollut lähinnä apupuolueena ja sitä on viety kuin pässiä narussa. Oppositiossa sen kannatus olisi maahanvyörymän myötä noussut huimasti, tosin Soini kuvittelisi edelleenkin, että suosion nousu johtuisi hänen tarjoamastaan SDP versio 2.0:sta.

KKi: Virkakyöstit tietävät sen varmasti, mutta lampaana yksikään ei uskalla sitä tunnustaa. Ja todellakin tässä jälkiteollisessa korkean sosiaaliturvan maassa ei pääse edes leka- ja lapiohommiin ilman neljän vuoden koulutusta. Jos niitä leka- ja lapiohommia edes olisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Huru-ukko: Herää muuten kysymys siitä, että tuo virka on tuolle mammalle masinoitu. Tämähän on ensimmäinen kerta, kun kyseinen pesti on kokopäiväinen. Palkkio ahkerasta maanpetoksellisesta toiminnasta? Sisäministerin salkku olisi kyllä enemmän kuin paikallaan, mutta persuilla taitaa olla aika huonot kortit niissä neuvottelupöydissä.

Ano: Juu, jos ajatellaan, että maassa olisi vaikka edes viisitoista tuhatta enempi vähempi järjestäytynyttä heppua, jotka eivät edes pyrkisi väkivallan tekoihin, mutta ilmoittaisivat, että kylillemme ei tuontiriekkujia lasketa, niin minkäpä poliisi oikeastaan mahtaisi? Varsinaiseen sisällissotaan en vielä usko, mutta ehkä sellaiseen yleiseen avohärdelliin, missä Suomen hallintovalta tietyillä alueilla toimii ja tietyillä ei ja maa on jonkunlainen Libanonin kevytversio. Tietysti se voi siitä sitten pahentuakin. Henk koht en usko vaaleihin, sillä niin Sipilä, Stubb kuin Soini tietävät että niitten jälkeen uusi pääministeri olisi hyvin todennäköisesti Antti Rinne.

Dr Outhouse: Tuo oli erittäin hyvä pointti. Ja lisätäänpä tuohon sitten hammashuolto, sillä en usko, että tulijoitten hammaskalusto on ihan sitä suomalaista standarditasoa.

J. Edgar: Minä en ole kyllä koskaan tajunnut, että mikä se on se tekijä, joka tuosta Donnerista on tehnyt niinkin tunnustetun Valtakunnan Viisaan? Onko kyseessä joku vuosikymmenten mittainen ”Janus Valmunen-källi”? Valmustahan radio city aikanaan soitti toistuvasti ihan testataakseen, että kuinka typerästä biisistä saakaan hitin.

Maalainen: Olet aivan oikeassa. Nuo ihmiset elävät omassa turvallisessa kuplassaan. Ja tulee muistaa, että samalla kun vakuutellaan, ettei tarvitse pelätä, annetaan viranomaismääräys rakastaa toiseutta.

Habahoo: Sokea käskyjen noudattaminen Aatun aikana on ihan toimiva vertaus. Meillä vaan volyymi ja asioitten härskiys on vielä astetta pienempi, mutta mekanismi on aivan sama.

Viikon Radiokasvo: Johanna Suurpää joo, siellähän se vaikuttaa. Biaudetille piti myös saada suojatyöpaikka eikä tämä Grundström eroa joukosta. Ja usko huviksesi, ei mene pitkäkään aika kun me luetaan taas jostain äärimmäisen tärkeästä nimityksestä ja läiskitään jälleen facepalmia.

Castor kirjoitti...

Onnistuisiko tämä tänään: https://www.youtube.com/watch?v=mSe5_QQL2nY&list=RDVW9sa-KvRB0&index=7

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ollaan jännän äärellä,joo.Hallitus säilyi kasassa,en tiiä oliko se sitten hyvä vai huono uutinen-vaihtoehdot tuntuvat olevan vielä huonompia.Mutta nämä nimitykset kaikkiin mediaa ja viranomaisia valvoviin virkoihin tuntuu olleen jo aika pitkään monikulttuuririkastajien heiniä,nyt vielä SUPO Orpon alaisuuteen,niin perkules,kyllä Orwell tiesi mistä kirjoitti.
Nyt,kun kuukausi sitten vielä"kaikki mahtuu,tervetuloa Ruotsiin,mamut on rikkautta" huudellut Ruotsikin vinkuu hätäapua,ja EUn talousveturilla Saksalla nyrjähti selkä-niin mihinkäs sitä porukkaa ohjataan-no pohjoiseen tietty!Ja samaan aikaan kiihtyy huhut siitä,että Venäjä antaisi jossain vaiheessa maahantunkeutujien tulla Suomen itärajalle,niin ei se paskan täyttämä tuuletinkaan enää pyöri.Euroopan osalta homma ratkaistaan alistumalla tai taistelemalla,ja siinä taistelussa johtajat taistelevat omia kansalaisiaan vastaan.Vaikka aselakeja kiristetään,niin rähinän alkaessa voipi pyssyä tarvitessa todeta kuten kersantti Plumley(Sam Elliot) leffassa "Olimme sotilaita",kun rynkkyä tarjottiin ennen sotaan lähtöä,että "kun tulee tarve tommoselle,niin eiköhän niitä loju ihan tarpeeksi ympärilläkin!"
En tiiä,onko liian synkkää tulevaisuuden kuvaa,mutta ei tästä touhusta positiivista visiota saa repimälläkään.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Jari Gustafsson on entinen Suomen Pekingin ja Jakartan suurlähettiläs. Kymmenien vuosien kokemuksella tiedän, ettei kukaan suomalainen ammattidiplomaatti päästäisi moisia typeryyksiä suustaan edes eronsa jälkeen, joten heti heräsi epäily että olisikohan poliittinen sivurekrytointi kyseessä? Ja kappasta vaan, niinpä olikin, kokoomuksen. Tuomiojalla tuskin ollut näppinsä nimityksessä joten kukas se sitten olikaan Tuomiojan jälkeen ulkoministerinä? Näin se käy sanoi Vonnegut! Uskollinen alamainen palkitaan. Yritin googlata aikaisempia meriittejään, mutta niukkaa oli tai sitten vika omissa tietokonetaidoissani.

Donnerin suosio on itseään toteuttava mediailmiö. Hän on suosittu koska hän on suosittu eikä sille tarvitse perusteluita. Mitä hän on siis oikeasti saanut aikaan? Ohjannut lukuisan määrän huonoja leffoja joista osassa täydellistä itsekritiikin puutetta osoittaen näytellyt itse. Mutta herranjestas, saanut Oscarinkin. Tuottajana. Tuottajan tehtävä on ainoastaan haalia rahaa, ja sen Donner hallitsee. Kirjoittanut lukuisia kirjoja? Jo vain, muistaako kukaan yhdenkään nimeä? Hänen poliittinen uransa on ollut yhtä tuuliviiriä puolueesta toiseen - nykyään sitä kutsuttaisiin takinkäännöksi. Hän on roikkunut niin eduskunnassa kuin valtuustossakin kymmeniä vuosia - muistaako kukaan yhtäkään saavutusta tai edes esitystä? Kun poliittinen ura alkoi ikävästi hiipua, kaverit pakottivat ulkominsteriön ottamaan hänet sivurekrytointina pääkonsuliksi Los Angelesiin. Siellä ei ollut yhtään kivaa kun ei suurelle kulttuuripersoonalle ollut "mitään tekemistä". Pieni fisu ei viihtynytkään eikä pärjännyt isossa lammikossa. - Näin jälkijättöisissä Svenska dagenin tunnelmissa: tumma tunnor bullrar mest.

tira+

Anonyymi kirjoitti...

Kertakaikkisen nerokasta puntaroida Grundströmin (grund = perusta, peruste, syy, argumentti, matala, lähde, maa, särkkä, juuri, perustus, lähtökohta, ström = virta, verkkosyöte, sähkövirta, virtaus, puro, oja, noro eli yhdessä....) hourailua Grundströmin kriteerein. "Sillä mitalla, millä te punnitsette, teille punnitaan."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Veskulle, tira+:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Tuskinpa onnistuisi juu. Sinänsä aistin tuossa Soitinmenojen pätkässä jonkunlaista esimokuttamista, jossa pyritään naureskelemaan suomalaisten luutuneille asenteille. No, neljä arkkikommariahan tossa oli näyttelemässä. Ja noin pätkänä tuo oli huono.

Vesku: Kaipa sitä Supon siirtämistä sisäministeriön alaisuuteen on perusteltu sillä, että turvallisuuskoneisto ei muuttuisi valtioksi valtiossa ja sen vuoksi se on saatettava parlamentaarisen valvonnan piiriin. Tosin samalla sen uhka muuttua poliittiseksi poliisiksi nousee toiseen potenssiin, mikä on varsinaisen poliisin puolella huomattu jo vallan erinomaisesti. Plumley: ”too much plastic, I prefer my sidearm”. Mutta joo, onhan se nähty maailman sivu, että jos maassa on tarve aseista, niin niitä löytyy. Eihän tää hyvältä näytä. Niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

tira+: Kovasti poliittiselta sivurekrytoinnilta vaikuttaa. Minäkin vähän googlailin, mutta en kovin paljoa löytänyt. Tuo, miten määrittelit Donnerin ja hänen suosionsa sattui kyllä harvinaisen kohdalleen.

Ano: Jos punnuksista puhutaan, niin minulle tulee kyseisestä henkilöstä mieleen vanhan ajan vilpilliset kauppiaat väärennettyine punnuksineen.