keskiviikko 16. toukokuuta 2018

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XCIII


1. Iltalehti ja jatkuvan toiston voima

Iltalehti – samoin kuin valtamediamme tietysti yleensäkin – uskoo siihen tyypilliseen toiston voimaan mm. siinä asiassa että on viimeisen päälle epiä etsiä etnisesti edistyksellisiä rikollisia silloin jos etnisesti edistyksellisiä henkilöitä perustellusti epäillään rikoksista ja luonnollisesti se haluaa että myös tavallisen kansalaisen mielestä se on epiä. Myös sen tavallisen kansalaisen joka sai etnisesti edistykselliseltä tuoreeltaan turpaan. Tietysti poliisin toiminta kyseisissä tilanteissa on pitkälti järkeenkäypää – yleensä kannattaa etsiä todennäköisiä epäiltyjä – mutta vanha maalaisjärki ei kuulu suvaitsevais-tiedostavien yksilöitten ideologiseen viitekehykseen ja onhan se muutenkin so last millenium.

Siitä ei ole kuin hieman toista kuukautta kun Iltalehti uutisoi näin:

Tutkimus poliisin etnisestä profiloinnista: Kehotetaan etsimään ”ei-suomalaisen näköisiä” henkilöitä - kielitaitoa kysytään vasta myöhemmin.

Onhan selvää että jos etsitään vaikkapa etnisesti edistyksellistä raiskaajaa tai luvattomasti maassa oleskelevaa ”paperitonta” ts. laitonta maassaoleskelijaa niin se rajaa etsittävien piirin varsin hyvin eikä etniseltä profiloinnilta voi eikä tulekaan välttyä. No, lukija tajuaa tämän aivan hyvin itsekin. Iltalehti puolestaan ei, joten se tuoreeltaan uutisoi:

Ruma julkinen salaisuus näkyy Suomenkin poliisissa - Belgiassa poliisi myöntää avoimesti harrastavansa kiellettyä etnistä profilointia.

Tosiasiassa ruma julkinen salaisuus on se, että vaikka niin poliisi kuin media aivan hyvin tietävät että jos rikoksesta (sanotaan nyt vaikka raiskauksesta, pahoinpitelystä ja / tai ryöstöstä) epäillään vaikkapa noin 30-vuotiasta arabi- tai somalimiestä niin virallisesti etsitään noin 30-vuotista miesoletettua ilman sen kummempia tuntomerkkejä. Jos – ja kun – Suomessa tapahtuu seuraava terrori-isku niin tuleeko Iltalehden mielestä viranomaisverkkoon ilmoittaa näin:

”Etsikää aikaa sitten supernovana räjähtäneen tähden atomeista muodostunutta sattumanvaraista elävää ja hengittävää entiteettiä. Saattaa liikkua siellä missä löytyy paljon kuolleita ja haavoittuneita suomalaisia”.Epäillyn ideologisesti hyväksytyt tuntomerkit kuvamuodossa. Me kaikkihan olemme vain tähtipölyä.

2. Pyörre


 Uuvatit eli Sininen Tulevaisuus eli muitten puolueitten seuraavien eduskuntavaalien ei välttämättä edes niin toivottu ehdokasreservi on ilmoittanut uudesta logostaan. Sehän on tämmönen:Eräässä uutisessa sitä verrattiin S-ryhmän logoon mutta hotellin respassa tulee enempi mieleen jonkunlainen pyörre, vähän niin kuin NHL-joukkueella Carolina Hurricanes joten tarjoamme uuvateille tekotaiteellista apuamme jonka myötä kyseinen logo saadaan päivitettyä hieman paremmin vastaamaan puoluetekeleen tilannetta ja tulevaisuutta. Olkaa hyvät:


Logoa esitelleessä tiedotustilaisuudessa muuan Sampo Terho kertoi että Suomesta on tähän saakka puuttunut sinisten kaltainen puolue kokonaan. Tokihan hän on oikeassa. Nimittäin tähän mennessä ilman äänestäjien mandaattia hallitusvastuussa ovat olleet vain virkamieshallitukset.


3. Tosissaan vai vahingossa?

Hotellin respassa törmättiin Sanomalehtien liiton juttuun jossa se juhlisti 3. toukokuuta vietettyä sananvapauden päivää. Jutussa todettiin korskeasti:

Me suojelemme sananvapautta, ja sananvapaus suojelee meitä. Kun yhtäkään ääntä ei vaienneta, voi valita, mitä niistä kuuntelee. Sananvapaus takaa, että jokaisella on mahdollisuus muodostaa itse oma maailmankuvansa. Olla samaa tai eri mieltä.

 Ja jutun kuva on tämä:
Hotellin respassa vaan herää kysymys että onko koko juttu valtamedian ironinen tunnustus - erityisesti tuon kuvan perusteella - siitä mikä valtamedian tämänhetkinen tila on vai ovatko ne ihan oikeasti tosissaan?

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

Asiallisia ja ajankohtaisia uutishavaintoja - kiitos näistä.

Monikin (pääosa) suvaitsevais-tiedostavaiston normeerauksista on sekä käsittämätöntä että käsittämättömän kallista. Veronmaksajan näkökulmasta tämän ns. etnisen profiloinnin kieltäminen on kumminkin aivan ultraluokan sähköaitaan kusemista. Jos rikoksesta epäillylle on rakentaa ns. etninen profiili, miksi viranomainen ei tämän mukaisesti saisi epäiltyä jahdata? Vaan käyttää noin 36-kertaisen määrän resursseja kohteisiin, joista jo tietää että "tämä arpa ei voita". Kun ne profiilit ilman etnistä tietoa tahtovat olla yhtä tyhjän kanssa, paitsi toki, jos kantaväestöön luettavia profiileja ei lasketa "etnisiksi". Mistä tuli mieleen, että toimiiko etnisen profiloinnin kielto myös niin päin, että jos tekijä tiedetään vaaleatukkaiseksi, sinisilmäiseksi pohjoissavon murretta puhuvaksi, niin tästä ryhmästä ei sovi ruveta epäiltyä etsimään, vaan tasa-arvoisesti on skannattava koko väestö? Entä missä vaiheessa sukupuolinen, elämäntyyliin liittyvä (esim. moottoripyöräily) ja ikäprofilointi kielletään? Nämäkin kun voivat loukata jonkun tunteita.

Sinisistä tulee mieleen ns. märkä aivastus, jonka Persut pärskäyttivät hallituksen kyydistä poistuessaan Kepun ja Kokoomuksen rinnuksille. Mielenkiinto kohdistuu - jos kohdistuu - siihen, miten moni klimppi ehtii kuivua pelkäksi tahraksi, miten moni on tarpeeksi sitkeä roikkuakseen takeissa vaaleihin asti?

Ja juu, valtamedian toimittajien monopolisoitu ns. sananvapaus on ihan lähtökohtaisesti huono vitsi. Heidän puhumisensa siitä on täyttä newspeakia. Kuvan kanssa lienee merkitysanalyysi jäänyt vähän vajaaksi, varmaan ihan kirkkain silmin oikean asian puolesta tuokin on tehty.

Terv. Achtung

KKi kirjoitti...

Usko pois, on ne toimittelijat tosissaan. Katsos toimittelijat kuuluvat akateereihin, sukkahousukoppeloihin, jakkupukukalkkunoihin tahikka joskus myös punapäätilhiin. Ja sellaisillahan ei ole huumorintajua, eikä itsekritiikkiä.

Kuten olet itsekin montakertaa todennut, niin toimittelijat ovat muuttuneet ongelmasta raportoijista osaksi ongelmaa. Heistä on tullut osa sitä valtaa jota heidän pitäisi vahtia.

Suomessa kun ei vaan ole tapana pöyhiä vallanäyttäjien asioita.

Jaa, niin YLE:ssä toimittelija saattaa kuulua myös piripipertäjiin.

Uuvattien logo, tiedotustilaisuuksineen... (huoh)

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o... On se tosiaan mielenkiintoista, että myös kun haetaan jotakin väkivaltarikollista ja annetaan tuntomerkeiksi huppari ja farkut, niin tulee väkisinkin mieleen, että tyyppiä ei halutakaan saada kiinni. Sehän rumentaisi ikävästi tilastoja. Sen sijaan vaalea tukka tai kotimaisen kielen puhuminen kyllä mainitaan.

Kansalaisuus on myös medialle herkkä aihe; annetaan jatkuvasti ymmärtää, että pienen tyttärensä Porvoossa murhannut mies on ranskalainen (kuulostaako suomalaisen korvaan hienolta?), vaikka sukujuuret ja ihonväri on Karibialta tai sitten uutisoidaan Lempäälän suomalais-englantilaisesta kaaharista, kun toiselta puolen geenit olivat tuolta samalta suunnalta. Paremmin ei mene muuallakaan. Kun Amerikassa tapahtuu koulu- tai poliisiampuminen, kuva on lehdissä välittömästi, jos ampuja on valkoihoinen, mutta mustaa naamaa yritetään pimittää viimeiseen asti. Euroopassa terroriteon tapahtuessa kaikkein ensimmäiseksi, enen kuin mitään on edes ehditty tutkia, pyritään ns. suurelle yleisölle kertomaan, että kyse EI ole terroriteosta. Näin myös Suomen Turussa.

Oliko tuo sananvapausjutun emoji todella juuri tuollainen vai Ykän kieli poskessa vääntämä? Ei osunut silmiini aikaisemmin mistään.

Rouva Ano

P.s. Taas asian vierestä, mutta toivotaan, että tänään Carolina Hurriganesin suomalaispojat saavat aikaan kunnon hurrikaanin Sveitsin maalille Herningissä!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo viimeinen kuva veti kyllä vähän hiljaiseksi - samankaltaisuus Ykän sivulla olevan Homman Halla-aho kuvan kanssa on niin ilmeinen, että se suorastaan lyö otsaan...

T. Riku Raunioilla

Veijo Hoikka kirjoitti...

4. Laura Huhtasaaren gradun malja, oho.uusia uutisia: http://beta.oikeamedia.com/o1-67600
No nyt on gradutaso ohitettu! Rakas Marjo Kyllösenne on väitellyt! Dos. Paunio ei heitä hattua Marjon päähän. Nyt kantaaottakoon dosentit ja proffat, repiikö sydämestä vai kyseenalaistetaanko ylipopistot (ei kirj. virhe). Ainakin tutkia pitäisi tarkempaan Lauran gradut! Nyt proffat ajatukset someen!!!
Nyt tarkkana dos. ja prof. -tason ylisyöttöön...
(Yrjö, ei muakaan Lauran gradu kiinnosta vaan siihen liittyvä poliittinen se sitä itteensä...)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, KKi:lle, Rouva Anolle, Rikulle Raunioilla ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Sähköaitaan kuseminen on hyvä vertaus. Kai tää lähtee siitä tiedostavaiston ”me olemme kaikki samanlaisia, ei ole mitään rotuja”-ajattelusta joissa tunne menee faktojen yli. Sinisten kohdalla SKYP käy hyväksi vertaukseksi ja puoluehan saavutti vaaleissa yhden (1) paikan ja sen jälkeen ei mitään. Valtamedian kiukuttelu heijastaa tietysti pelosta siitä että se menettää totaalisesti yleisen asioitten määrittelijän asemansa.

KKi: Tosissaan ne vissiin ovat vaikka ehkä tietävätkin minkälainen vitsi on kyseessä. Mutta kun oma asema on uhattuna niin silloin on helppo haastaa leikkiä tosissaan.

Rouva Ano: Nuo mainitsemasi pari esimerkkiä kuvaavat tilannetta hyvin. Ja tuo kuva ei ole minun vääntämäni vaan ihan täyttä totta:

https://www.sanomalehdet.fi/ajankohtaista/uutiset/sananvapauden-p%C3%A4iv%C3%A4%C3%A4-vietet%C3%A4%C3%A4n-3-toukokuuta

Pidetään peukkua leijonille. NHL:ääkin tulee seurattua ja finaaleissa on joka tapauksessa suomalaisia.

Riku: Mulla tuli heti sama mielleyhtymä.

Veijo: Kiitos linkistä. Poliittinen jahtihan tässä on kyseessä. Lyödään persuja jos se vaan vähänkin on mahdollista.

Tupla-J kirjoitti...

Sinisten logo on hieno visualisaatio sikäläisen selkärangasta: kiertyy melkoiselle jengalle ja muistuttaa märkää sukkaa.

Unknown kirjoitti...

https://aminoapps.com/c/gintama/page/blog/blue-shinpachi-poop-3d/WJxk_1qNcXukpwN1qjznP8RBpDEzpqlbxM0

Siinä sinisten logo. You can polish a turd but it's still shit.

Jotenkin tuo oikeapuheen hyväksyvä sananvapauskampanja saa myötähäpeästä kiemurtelemaan. Hankamäki voisi repiä tuon logiikan riekaleiksi. Itsellä riittää ymmärrys vain siihen saakka, ettei tuo noin voi mennä

Qroquius Kad kirjoitti...

Sintu-uuvattien logoa katsellessa tulee itsellenikin mieleen jotain vääntynyttä, sijoiltaan mennyttä, kieroutunutta...kaikkea sellaista, mitä sintu-uuvatit ovat tähänkin mennessä edustaneet ja toimittaneet, joten logohan on oikein onnistunut.

Toimittelijoiden toimittelusta taas voisi niin ykkös- kuin kolmoskohdan osalta pohtia, onko kyseessä Jussi Halla-ahon vuosia sitten orjalaivatervakaustin aikaan blogissaan pohtima ilmiö:
hän mietti, onko toimittelijoilla meneillään jokin julistamaton kilpailu, jossa he pyrkivät ylittämään toisensa järjenvastaisissa lausumissa erityisesti maahantunkeutumiseen liittyen.
Joka tapauksessa tilannehan on ollut hyvän aikaa, ettei valtamedia yritäkään välittää tietoa, vaan vain Oikeaoppisuuden julistuksia.
Kysymys kuuluukin siis, kenelle toimittelijat niitä enää suuntaavat: yleisölle vai vain toisilleen?

Sananvapaus-logo, joka esittää umpeen tikattua suuta on myös hyvin linjassa kansainvälisen valtamedian tason kanssa, josta kertoo tämäkin uutinen:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005683630.html

Uutimessa siteerataan Financal Timesin tuskanhuutoa Italiaan muodostumassa olevan niin totaalisen väärämielisen hallituksen johdosta: ”Rooma avasi ovensa porttinsa moderneille barbaareille”.

Niinpä. Kun Rooma on avannut ovensa moderneille barbaareille, jotka ovat vaeltaneet niistä avoimista porteista aina vain syvemmälle Eurooppaan ryöstämään, raiskaamaan, tappamaan, terrorisoimaan ja tuhoamaan, se on ollut kansainvälisen valtamedian mielestä ihastuttavaa ja väreilevää monikulttuuria, joka rikastuttaa köyhää maanosaamme.

Nyt kun Roomaan saattaa tulla uusi isäntä, joka on ilmoittanut sulkevansa portit barbaareilta, onnistuu FT:n toimittelija näkemään asian olevankin täysin päinvastoin.
Onhan tuo omalla tavalla kadehdittavaakin, mikäli jos on tietoista epäinformaatiotoimintaa; voihan kyseessä olla syyntakeettomuuskin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tupla-J:lle, Unknownille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tupla-J: Tuo sukkavertaus osuu kohdalleen.

Unknown: Se sananvapauskampanja otetaan vaan vakavasti juuri valtamediassa ja sehän jyrää meidät määrällä. Nimenomaan määrällä.

Qroquius Kad: Tuosta toimittelijoiden kilpailusta on puhuttu iät ja ajat ja tottahan se on. Ne kirjoittavat juttuja toisilleen ja närkästyvät heti jos hiekkalaatikon ulkopuolelta kommentoidaan. Olen muuten ihan samaa mieltä siitä että ”parempi olla barbaari kuin orja”. Herrasmieskin tietää sen että milloin ei enää kannata olla herrasmies. Uusi Rooma on avannut ovensa barbaareille ja pitää sitä kyseenalaistamattomana itseisarvona. Syyntakeettomuuteenhan siinä on turha vedota. Syyntakeettomat rikolliset laitetaan vankimielisairaalaan.

Becker kirjoitti...

Nythän sananvapaus on noussut Suomessa uusiin sfääreihin kun MV-lehti on pannut lapun luukulle. Suomalalisen sananvapauden tukipilarit eli Main Stream Media on varmaan korkannut kuohuviinipullot häirikön hiljentyessä. Olisiko ollut syynä lukijoiden haluttomuus maksaa pientä korvausta nettilehden lukemisesta.
Itse ainakin maksan Fria Tider lehden lukuoikeudesta ja se on vähintä mitä voi tehdä vapaan ja oikean tiedon saamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Voivathan nuo uskoakin olevansa sananvapauden
asialla. Miten toimittajat kovasti juttuja tekevät.


Pirkko Löröttät-Blomqvist oli saanut viimeinkin
valmiiksi uutisen, otsikko oli Isä synnytti.

Sitten pitäisi tehdä huomisen toinen uutinen.

https://aijaa.com/GudhzN

https://aijaa.com/p7kQCN


Toimittaja Seppo Virtanen tuhersi paperiin
ja yritti vihaltansa keksiä kolumnia.

Viimein hän päätti rauhoittua, että
saa kolumnin valmiiksi.

Tätä hän ei voinut sulattaa mitenkään,
eräässä haastattelussa oli sellaisia
asioita mitä hän ei voinut sulattaa.

https://aijaa.com/krl7jT


Niinpä, kait sitten kanttiksia saa profiloida.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yhdenvertaisuusvaltuutettu-toivoisi-myos-vartijoille-koulutusta-etnisen-profiloinnin-valttamiseen/6912244


MV loppui, en koskaan lukenut noita keskusteluja.
Miten näinkin Juha Korhonen saanut haukkumista vain.

Anonyymi kirjoitti...

Ison veden takana asiat ovat tavallaan vielä hullummin kuin täällä, vastuullisen median toimittelijoiden, ym. lipilaarien tahallinen väärinymmärtäminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Viimeisin paskamyrsky alkoi, kun Trump kutsui "immigrantteja" eläimiksi... noh, ei se nyt ihan niin mennyt, mutta miksi pilata hyvää pöyristelyä.
PJW summaa asian mainiosti: https://www.youtube.com/watch?v=r0eDR9OeMJk

T. Riku Raunioilla

Sandscorpion kirjoitti...

Tuo sananvapauslogo on aivan mahtava. Piti saman tien lisätä se oman blogini sivupalkkiin heti MC Tsuhna -logon alle, yhdellä pienellä muutoksella tosin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Anolle, Rikulle Raunioilla ja Sandscorpionille & kiitos kommenteistanne.

Becker & Ano: Mikäli MV-lehti lopettaa totaalisesti niin se on suuri menetys. Nimenomaan määrää ajatellen sillä mikään muu vastaava julkaisu ei ole päässyt lähellekään sellaisia lukijamääriä. Anon linkit kuvaavat hyvin median tilaa. Varsinkin se toiseksi viimeinen. Eivät persut mitään hihamerkkejä ole vaatineet mutta tuossa se sottailu esitetään ”lähes totena”.

Riku: Olen ennenkin todennut että aikanaan oli yllätys kun tajusin kuinka vasemmistolaista amerikkalainen media on. Ja Paul Joseph Watson puhuu taas kertaalleen asiaa.

Sandscorpion: Sehän tuli pienellä tuunauksella juuri sopivaksi. Suostunet siihen että se tuupataan myös MC Tsuhnan sivustolle?

Sandscorpion kirjoitti...

Tuuppaaminen ja muu logoappropriaatio on ilman muuta sallittua ja jopa toivottavaa. Jaettavaksi ja esiteltäväksi se on tarkoitettu.

On jännää katsella, kuinka kansallismieliset tahot kerta toisensa jälkeen ottavat vihervasemmistolaista sanastoa ja kuvastoa käyttöön parodiatarkoituksessa välittömästi ja sellaisenaan. Meinaan vaan, että kuinkahan kauan vielä kestää, ennen kuin näiden logojen ideoijilla alkaa raksuttaa, ettei homma oikein mene putkeen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sandscorpion ja kiitokset. Tuupattu. Näitä on helppo ottaa piruilukäyttöön sillä nämähän ovat jo valmiiksi tahatonta parodiaa. Oliskos niin että näitten logojen ideoijat ottavat vastaan palautetta vain kuplansa sisältä ja tuumivat siksi että homma pelittää kuin junan vessa? Eihän meinaan muuten esmes tuota sananvapaushymiötä oltaisi ikinä julkaistu.

Qroquius Kad kirjoitti...

Vertaus junan vessaan on sikälikin osuva, että itselläni (kuten toki muutamalla muullakin) oli pahana tapana viime vuosituhannen lopulla useita kertoja junalla matkustavana muokkailla vessojen kielto- ja opastetarroja avaimenkärjellä ja pakastetussilla.

"Käymälää saa käyttää vain junan kulkiessa" muuttui muotoon "Älä sä kyttää ain, junan kissa!".
Viemäröintiohje "Huuhdotaan painamalla jalkavipua" sai muodon "Huuda aina alla ja apua!", kun taas toisen kotimaisen "Spolning: tryck ned pedalen" sai Puolustusvoimien sisäistä järjestyksenpitoa vähemmän arvostavan muodon "Spol? Tryck ned den!"

Tämäkin lienee jo katoavaa kansanperinnettä. Onneksemme on Internet!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Muistanhan toki. ”Läsäyttää ain junan ss”, ”huutaa panamalla kapua” jne.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kaikkihan nämä muistavat (ainakin miesten vessoista) wanhoilta hywiltä ajoilta, mutta kun ne ovat mennyttä näiden nykyisten kemiallisten vessojen myötä!
Niidenkin viime käyttökerrasta on niin kauan, etten enää muista oliko seinässä mitään hauskuutusmuotoon muutettavissa olevia ohjeita, ja jos oli, tehtiinkö niin.

Oi voi, ennen oli paremmin kaikki, paitsi se mikä ei ollut silloin paremmin kuin nyt...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Mullakin on hirmu pitkä aika siitä kun olen junassa yleensä ollut. Kaikkein toimivin junan vessahan oli tietysti lättähatussa. Siinä kun oli pelkkä suora reikä raiteille. Pakkaskeleillä siinä ei kauaa viihtynyt.