lauantai 5. tammikuuta 2008

MISSION TAVOITTEET JA KEINOT

Vasta perustetun Rauhan- ja Totuudenministeriön Valaistuneet Viranhaltijat ovat hiljattain uhonneet, että rasismin saatana hävitetään nyt tästä maasta kertakaikkiaan ja ikiajoiksi. Allekirjoittanutta hieman vaivaa, että tuo termi ”rasismi” on aina esitetty melko yleisluontoisesti, vähän niin kuin ”synti” Raamatussa. Älä tee syntiä, muuten joudut helvettiin. Termit ”rasismi”, ”rakenteellinen rasismi” ja ”piilorasismi” vilisevät valaistuneissa puheenvuoroissa solkenaan, mutta määrittelemättä jää, että mitä niillä oikeastaan tarkoitetaan. Joku tyhmempi Ykä saattaisi tuumia, että eivätpä julistajat taida oikein itsekään tietää, mistä puhuvat, on vaan niin zwidun hienoa esittää tiedostavaa ja edistyksellistä, mutta ykäthän ovat ykiä vaan, ei ne mitään mistään kumminkaan ymmärrä.

Mutta jonkunlaista täsmennystä toivoisin Valistuneilta Viranhaltijoilta heidän Missiostaan. Jos heillä on tarkoituksena se, että siivotaan mediasta ja internetistä kehoitukset tehdä joillekin väestönosille fyysistä väkivaltaa, niin Hotelli Yrjöperskeles yhtyy Missioon. Jos ihminen ihmisiksi elää, niin ei sitä tartte kenenkään mennä kurmoottamaan. Tosin Missio on sitten melko nopeasti hoidettu, sillä mediassa tämmöstä tekstiä ei latele kukaan ja internetissäkin tollanen metelöinti on hyvin vähissä. Ja nehän kuuluvat termin ”laiton uhkaus” piiriin, joten sen voisi poliisi hoidella pois tieltä ilman mitään Missiotakin. Jos Missio jää näin lyhkäiseksi, niin silloinhan saattaisi tosin tuumia, että hittoakos tolla vähemmistövaltuutetun viralla yleensäkään…jaahah, pitäkääs te ykät nyt taas kertaalleen turpanne kiinni.

Vaan tuskinpa Missio siihen jää. Nythän on jo huomattu, että nykyisen (tai suunnitellun) maahanmuuttopolitiikan arvostelu on sitä rasismia. Ja vielä avointa rasismia, synneistä suurinta. Mission seuraava vaihe on tietenkin lakaista nämä toisinajattelijat pois tieltä. Kuka vankilaan, kuka sakoilla hiljaiseksi, kuka muuten vaan peloteltuna tukkimaan turpansa.

Mutta avoin rasismihan ei ole poistunut tällä. Niin kuin Valaistuneet Viranhaltijamme ovat useaan otteeseen sanoneet, on suomalaisten asenneilmapiirissä paljon korjattavaa. Neekerivitsejä viljellään kaveriporukoissa aivan avoimesti. Työpaikoilla on sanottu ääneen (ainaskin tällä omalla hoitoalallani) että voi perkkelsson, kun tuo kansakunnan X edustaja ei tee noita töitään ollenkaan ja eihän se osaa puhua suomeakaan. Valittaa vaan kehno koko ajan. On puhuttu ja kirjoitettu, että kansakuntaan X kuuluvia väkivaltarikollisia on palautettava takaisin kotimaahansa. Avointa rasismia.
Avoin rasismi on poistettava, eikä keinoksi riitä valistus. Suomen kansa on sen verran läpimätää, että ei sen kykyyn omaksua Suvaitsevaisia Ajatuksia omin neuvoin voi luottaa. Ratkaisuksi Rauhan- ja Totuudenministeriö tulee tarvitsemaan valvontaa. Jokaiseen työpaikkaan, niin julkishallinnolliselle kuin yksityiselle sektorille tulee perustaa Suvaitsevaisuusvalvojan virka. Jos työpaikalla on työtekijöitä alta kymmenen, pärjätään yhdellä Suvaitsevaisuusvalvojalla ja valvojia lisätään aina yhdellä jokaista kymmentä työntekijää kohti.

Suvaitsevaisuusvalvojalla on velvollisuus vahtia, ettei työntekijöitten kielenkäytössä ilmene rasismia. Määritelmän siitä, mitä rasistinen kielenkäyttö on, määrittelee Suvaitsevaisuusvalvoja itse, pääohjenuoranaan se, että kaikenlainen Toiseuden Paremmuutta kyseenalaistava puhe on rasismia. Yhdestä rasistisesta lausunnosta saa varoituksen ja toisesta sitten välittömän irtisanomisen ja pysyvän karenssin. Mikäli rasismin takia erotettu työntekijä kuuluu ammattiliittoon, hänet erotetaan myös ammattiliitosta ja hänelle muuten kuuluva liiton työttömyyskorvaus (500 arkipäivää) siirretään suoraan Rauhan- ja Totuudenministeriön tilille, josta summasta 400:n päivän verran käytetään uusien Suvaitsevaisuusvalvojien palkkaamiseen ja 100:n päivän verran annetaan rasistin käräyttäneelle Suvaitsevaisuusvalvojalle ansioituneen työntekijän bonuksena.

Rasistiseksi lausunnoksi määritellään myös se, jos arvostellaan Rauhan- ja Totuudenministeriön viranhaltijoiden päätöksiä tai henkilöä. Koska Rauhan- ja Totuudenministeriön toiminta edistää rauhaa, rakkautta ja suvaitsevaisuutta, on siihen kohdistuva arvostelu tämän toiminnan vastaista ja näinollen tuomittavaa. Näissä tapauksissa ei selviä varoituksella, vaan irtisanominen tapahtuu välittömästi.

Koska Suvaitsevaisuusvalvojilla on tehtävässään suuri vastuu, ei siihen tietenkään voi palkata ketä tahansa jäppistä, vaan ainoastaan akateemisen koulutuksen saanut henkilö (mielellään yhteiskuntatieteen laitokselta) sopii tähän tehtävään. Koska Suvaitsevaisuusvalvojia tarvitaan tolkuton määrä, on koulutusjärjestelmän rakennetta luonnollisesti muutettava. Yhteiskuntatieteitten maistereita on koulutettava vähintään parikymmenkertainen määrä nykyiseen verrattuna. Samalla täytyy tietysti säästösyistä vähentää muuta koulutusta esim. perustuotannon alalta. Puolustusvoimat joutaa samalla lakkauttaa, sillä eihän meitä kukaan uhkaa eikä koskaan ole uhannutkaan ja kapiaiset ovat kumminkin rasisteja.

Selvää on, että suomalaisethan eivät vähällä usko omaa parastaan, joten alkuvaiheessa (noin viikossa siis) joudutaan irtisanomaan arviolta 300.000 – 500.000 suomalaista. Tämä on välttämätön hinta Mission toteutumisesta ja samalla tullaan osoittamaan toteen, että kyllä se työvoimapula sittenkin tuli. Irtisanottujen työntekijöitten on sinänsä turhaa mutista kohtelustaan, sillä mehän asumme EU:ssa ja heillähän on kaikki oikeus hakea töitä jostain muusta, vähemmän edistyksellisestä maasta. Luonnollisesti, mikäli työpaikoilla vihjaillaan että työvoimapula on keinotekoisesti aiheutettu, johtaa se välittömään irtisanomiseen.

Mutta Missio ei tällä ole ohi.

Tällä tavoin voidaan puuttua vain avoimeen rasismiin. Piilorasismi jäytää edelleen kansan homeista sielua. Tarvitaan julkista tunnustautumista ei-rasistiseksi henkilöksi. Tämä voidaan hoitaa edelleenkin työpaikoilla Suvaitsevaisuusvalvojien toimesta. On laadittava kiintiöt, kuinka paljon rasisminvastaista tekstiä ja Toiseuden Kyseenalaistamatonta Ylistystä työntekijän on päivässä puhuttava, ja erityisesti on kiinnitettävä huomioon puheen spontaanisuus- ja innostumisaste. Mikäli Suvaitsevaisuusvalvoja huomaa, että rasisminvastaiset puheet ovat selvästi ulkoa opeteltua eivätkä tule suoraan sydämestä, voi hän sanktioida tämänkin rasismina ja antaa varoituksen ja seuraavalla kerralla irtisanomisen.

Tällä tavoin hyökätään piilorasismia vastaan. Rasisti on ovela piru, se on vähän niin kuin Saatana itse, ja sen juonista suurin, niin kuin Saatanallakin, on kieltää olevansa olemassa. Mutta kun pannaan osaavat inkvisiittorit asialle, niin kyllä se rasisti sieltä ennemmin tai myöhemmin löytyy.
Saattaahan se olla niinkin, että Hotelli Yrjöperskeleen respassa tuli ylireagoitua. Mutta toisaalta eipä täältä katsottuna ole tullut huomattua Valistuneitten Viranhaltijoitten puheissa mitään semmosta, etteikö näin vois käydäkin. Osaa se mopo meinaan lähtee maisterinkin käsistä ja tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkö sulla Yrjö kovastikin paha olla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

No eihän mulla. Ihan mukavastihan se tässä perheen kanssa menee. Mites sulla?

Nikke kirjoitti...

Kysymykseesi rasismin määrittely on todella helppo. Kuuklaa yleismaailmallinen ihmisopikeuksien julistus ja lue läpi. Siinä on vain 30 artiklaa. Kun niitä noudatat, niin et ole rasisti.

Anonyymi kirjoitti...

Höh, eihän pahalla mielellä oleva henkilö voi luoda näin loistokasta tekstiä!
Tsemppiä vain jatkossakin, Ykä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille.

Anonyymille: Kiitos kannustuksesta. Toi aikaisempi anonyymi kuului siihen porukkaan, johon on tullut törmäiltyä, elikkä jotain tekis mieli sanoa, mutta kun mitään asiaa ei oo, niin aletaan ruotimaan kirjoittajan henkistä tilaa. Mutta sananvapauspykälä tuli taasen täytettyä.

Nikelle: Joo, ihmisoikeuksien julistus on mullekin tuttu. Minähän en tosin penännyt rasismin yleistä määritelmää, vaan sitä, kuinka virkamiehemme sen määrittelevät.

Ihmisoikeuksien julistuksesta löytää mm. termit "julma" ja "mielivaltainen" ja näyttää siltä, että jos ei hyväksy muualta tulijoita ja heidän tapojaan täysin kyseenalaistamatta, toimii virkamiestemme mielestä julmasti ja mielivaltaisesti.

YMTT kirjoitti...

Perhanan hyvä kirjoitus taas kerran, ei voi muuta todeta.

Toivottavasti et kuitenkaan ole niin hyvä ennustaja että tuo visio toteutuisi oikeasti, vaikka epäilemättä jotkut koettavat tehdä parhaansa tuon saman "vision" toteuttamiseksi..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Poropoliisille ja voimia eloon.

Olemme asiasta samaa mieltä, eli toivottavasti kirjoitukseni jää vain b-luokan scifiksi.

Vaan pirustakos tuon tietää?

Anonyymi kirjoitti...

Tyylillisesti hyvä ja yhtenäinen kirjoitus, jossa sisältökin on kohdillaan. Jatka samaan malliin.

Anonyymi kirjoitti...

Liian pitkiä juttuja sulla. Ei jaksa lukea.
Lyhyesti virsi on kaunis!

anne yrjänä kirjoitti...

Huomasin, että minulla on kilpaileva Yrjänä-blogi
terveisin Anne Yrjänä