perjantai 28. joulukuuta 2007

PAKKASUKON LAHJAT JOHANNALLE

Hei Johanna! Ajattelin jo ennen joulua lähettää Joulupukille kirjeen, jossa olisin pyytänyt häntä tuomaan kontissaan sinulle tarpeellisia ja hyödyllisiä lahjoja. Jätin sitten kirjeen kuitenkin lähettämättä, koska Joulupukkihan – tarkemmin ajatellen – on pitkälle länsimainen satuhahmo, joka saattaa suututtaa joitain ihmisiä. Näin ollen käännyn hänen sosialistisen virkaveljensä Pakkasukon puoleen. Ehkäpä hahmo, joka toi lahjoja rauhanvaltion lapsille kelpaa paremmin. Tuskin sinullakaan on mitään tätä valintaani vastaan.

Toivon siis, että Pakkasukko lähettäisi sinulle lahjoja, joista on elämässä hyötyä, ja joita saatat hyvinkin myös tarvita uudessa, vastuullisessa asemassasi.

Ensimmäinen lahja, jonka Pakkasukko voisi sinulle tuoda, on kyky hahmottaa asioita.

Kerroit haluavasi tiettyjä nettikirjoittajia, joitten poliittiset mielipiteet eivät vastaa omiasi, oikeuteen, sen todistamiseksi, että netissä julkaiseminen voi johtaa rikosoikeudellisiin seuraamuksiin. Sinun tulee hahmottaa muutamia asioita. Ensinnäkin se, että haluat ihmisiä rangaistavaksi juuri poliittisten mielipiteittensä vuoksi. Nämä ihmiset kun vastustavat ihailemaasi monikulttuuria, ja sen vastustamista ei vielä olla lainsäädännöllä kielletty. Haluatko oikeasti poliittisia oikeudenkäyntejä?

Sinun tulee hahmottaa myös, että virkamiehenä sinun on pitäydyttävä faktoihin, eikä toivomuksiisi. Voit toivoa yksityishenkilönä oikeuteen vaikka 99% suomalaisista, mutta virkamiehenä sinun tulee muistaa, että päätöksen syyttämisestä tekevät aivan muut viranomaiset kuin sinä. Olisi toivottavaa, että et toimisi edeltäjäsi tavoin. Poliisin, tuomarin ja pyövelin valtuudet ja velvollisuudet eivät kuulu tehtäviisi.

Mitähän muuten lauseellasi ”netissä julkaiseminen voi johtaa rikosoikeudellisiin seuraamuksiin” tarkoitat? Siinä kun et ole määritellyt, minkälaisesta julkaisemisesta on kyse. Tarkoitatko sitä, että julkaista saa vain sellaista materiaalia, joka sopii omiin poliittisiin mielipiteisiisi? Vai oliko tuo lause vain vahinko? Yhtä kaikki, Johanna, sinä olet varsin pelottava ihminen. Haluamasi toimintatavat olivat käytössä esimerkiksi Neuvostoliitossa. Haluatko sitä todella?

Toiseksi lahjaksi saisi Pakkasukko tuoda sinulle kärsivällisyyttä.

Sanoit, huokaisten, näistä sinua vaivaavista nettikirjoituksista seuraavaa: ”Kyllä sieltä löytää yhtä toista. Ei siellä viitsi kauan surffailla.”

Kuitenkin aikaisemmin sanoit, että tällaista materiaalia löytyy netistä valtavat määrät. Miten sinä voit sen tietää, jos et itse ole näihin kirjoituksiin kunnolla tutustunut. Vai onko joku muu sanonut sinulle näin. Haluatko lähettää ihmisiä leivättömän pöydän ääreen tutustumatta asiaan tarkemmin, toisen käden tiedon perusteella. Vai oletko vain pläräillyt sivuja ja poiminut sieltä sanoja, jotka eivät sinua miellytä, ja jättänyt jutun tarkemmin lukematta?

Oletko todellakin niin innokas saamaan ihmisiä oikeuteen? Jos Pakkasukko toisi sinulle annoksen tuiki tärkeää kärsivällisyyttä, jaksaisit ehkä tutustua näihin kirjoituksiin tarkemmin. Ehkä sitten miettisit hetkisen pitempään, ennen kuin alat käyttää tuomiovaltaa. Jota sinulle ei ole edes annettu.
Vai haluatko toimia Leninin – Stalinin linjalla, jonka mukaan kansanvihollisia löytyy jokaisesta kylästä tietty prosenttiosuus, ja näin ollen tietty prosenttiosuus kylästä myös teloitetaan.

Johanna, olet varsin pelottava ihminen.

Suotavaa olisi, että Pakkasukko toisi sinulle myös annoksen nöyryyttä.

Niin sinua Johanna, kuin minuakin, Yrjöä, Perskeleen sukua, elättävät toiset ihmiset. Kumpikaan meistä ei työllämme tuo leipää kenenkään suuhun. Oma työni tosin nähdään minua elättävän väestön keskuudessa tietyllä tavalla välttämättömänä, joten aiheuttamani verorasitus siedetään. Muistan kuitenkin, mistä leipäni tulee, ja kenelle olen työssäni vastuussa.

Sinulla, ja edeltäjälläsi tämä asia on hieman päässyt unohtumaan. Ne tavalliset ihmiset, jotka meidät elättävät eivät sorsi maahanmuuttajia. Paljonko olet oikeasti törmännyt suomalaisten tekemiin rasistisiin rikoksiin? Jos gallup-kyselyssä esim somali sanoo, että on törmännyt rasismiin, se ei ole mitään oikeudessa todistettua faktaa. Ei ole mitään järjestäytynyttä äärioikeistolaista toimintaa. On vain tavallisia Kutvosia, jotka elättävät meitä.

Ja kiitokseksi, vastuun osoitukseksi, sinun ja edeltäjäsi viran puolesta on hyökätty joitain ihmeen lakupapereita ja neekerinpusuja vastaan. Sekä nyttemmin kehitetty poliittista sensuuria. Vaikka ehkä luuletkin, että olet vastuussa vain itsellesi, sinun tulee muistaa, että olet vastuussa niille ihmisille, jotka palkkasi maksavat.

Pakkasukko voisi tuoda todellakin sinulle nöyryyttä. Parikin pakettia.

Selvää on, että Pakkasukko voisi tuoda sinulle myös annoksen suvaitsevaisuutta ja rohkeutta.

Omat poliittiset näkemyksesi näyttävät varsin paikalleen lukkiintuneelta. Asiat ovat juuri niin, kuin sinä ne näet ja piste. Sinun tulisi kuitenkin muistaa, että oikeusvaltiossa asioita saa kyseenalaistaa. Jos ihminen kirjoittaa netissä, että hänen mielestään afrikkalaisten holtiton maahanmuutto on Suomelle haitaksi, ei hän ole vielä rikollinen. Hän vain kyseenalaistaa sinun näkemyksesi. Ei hän naputtele takstooleja keskitysleirin parakin kattoon. Oikeusvaltiossa ihminen saa olla eri mieltä.

Vai haluatko sinä Johanna tuhota oikeusvaltion? Ainakin lukemani perusteella näyttää siltä.

Ole rohkea, ja suvaitse se tosiasia, että on muitakin mielipiteitä kuin omasi. Etkä välttämättä aina ole oikeassa.

Ehdottomasti Pakkasukon tulisi tuoda sinulle kykyä hahmottaa resursseja.

Sinä edustat sellaista virkamiestyyppiä, johon olen työurani aikana törmäänyt alinomaa. Tämä virkamiestyyppi vaatii hienoja ja vielä hienompia asioita tehtäväksi. Jolloinka me suorittavan tason ihmiset kysymme että ”millä väellä”.

Sinä ja kaltaisesi haluatte maamme sellaiseksi, että täällä on noin sata eri kansallisuutta, jotka voivat asioida omalla kielellään Hangosta Nuorgamiin, elää oman maansa tavoilla niin, että Virallinen Suomi sen mahdollistaa ja kustantaa. Näistä sadasta kansallisuudesta 99:llä (eli poislukien suomalaiset) tulisi olla etuoikeus työhön otettaessa. Lisäksi järjestelmän tulisi vahtia jatkuvasti, ettei näitten 99 kansakunnan jäsenet vaan missään vaiheessa saa henkistä pipiä joko suomalaisten tai jonkun muun kansakunnan tapojen vuoksi.

Mikäli Pakkasukko toisi sinulle, ja myös kaltaisillesi virkamiehille kykyä hahmottaa resursseja, saattaisitte tekin tuumia, että Millä Väellä? Ja Millä Rahalla?

Tällä hetkellä on vielä niin, että minä, Yrjö, Perskeleen sukua, helkkarin iso mies kooltani, pelkään sinua Johanna. Pelkään aiheesta. Minä uskon demokratiaan, ja uskon oikeusvaltioon. Näyttää siltä, että sinä et usko. Mehän voisimme keskustella asiasta ja miettiä, kumpi väärässä on, mutta sinähän haluat kieltää keskustelun.

Toivotaan, että Pakkasukko tuo sinulle uuden vuoden lahjaksi kykyä hahmottaa asioita, kärsivällisyyttä, nöyryyttä, suvaitsevaisuutta, rohkeutta ja kykyä hahmottaa resursseja.

Jos Pakkasukko tuo nämä sinulle, saatat näitten lahjojen avulla löytää itsestäsi jopa annoksen isänmaallisuutta.

Ehkä silloin sinua ei vuoden päästä tarvitsisi niin pelätä.

15 kommenttia:

reino kirjoitti...

Tässä kaamoksen keskellä hieman apeilla mielin rupesin miettimään, että mikä tässä nyt yksinäistä iltaa parhaiten piristäisi. Ensin mietin lähestyä yhtä kivaa pimua, mutta sieltä tuli vähän kylmää. Tai vähintäänkin monitulkintaista, kuten naisten tapa on.

Sitten ymmärsin, että ainoa keino selviytyä kaamoksen kurimuksesta on käydä tsekkaamassa mitä uutta Yrjöperskeles on raapustanut blogiinsa. Ja olin oikeassa, kuten aina.

Alkupätkän hekottelin, että kylläpä taas sivaltelee, makeasti sivalteleekin. Sitten vähän vakavoiduin kun tajusin, että tässähän on aivan saatanan vakavaa asiaa täsmällisesti esitettynä. Jotain vähän sellaista, mitä olin itsekin ajatellut uuden vuoden kunniaksi kirjoittaa.

Mutta nyt se on kirjoitettu. Paremmin kuin sen voi kukaan kirjoittaa.

Kuka pistäisi Johannalle linkin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Reinolle kommentista & menestyksen täyttämää vuotta 2008.

Tuota huumoriakin on tullut yriteltyä, mutta tämän jutun lasken kyllä sinne haudanvakavan puolelle. Kun aihe, josta kirjoittaa ei juuri naurata.

Luulen, että mikäli kaikki johannat lukisivat tätä juttua, loppuisi lukeminen ensimmäiseen kappaleeseen ja kommentit olisivat linjalla ala-arvoista, mautonta, rasistista jne.

Kun monikulttuuri-ihminen päättää olevansa oikeassa, niin hänhän sitten on. Näitä ihmisiä kannattaa ihan oikeasti pelätä.

Anonyymi kirjoitti...

Näiden sanojen edessä tuli surullinen olo. Kuitenkin; Kiitos jälleen Yrjo.
Perskeles.

Dr. Doctor kirjoitti...

Minustakin Jo on 2007 merkkihenkilöitä...

http://palanutsulake.blogspot.com/2007/12/vuoden-esteettinen-tekop-lausunto-2007.html

Hyvää uuttavuotta Yrjölle !

Yrjöperskeles kirjoitti...

Hyvää ja suuremmoisen menestyksen täyttämää uutta vuotta myös Tohtorille!

Paavo Saariranta kirjoitti...

Kylläpä sanoit sattuvasti! Sananvapaus viedään meiltä vähitellen vain siksi, että ihmiset noin ylipäänsä nukkuvat tai sitten katselevat TV-visailuja mieluummin kuin ajattelevat. Oletko koittanut tarjota kirjoituksiasi paperimedialle? Hyvää uutta vuotta ja voimia vääntämiseen myös alkaneelle vuodelle!

Anonyymi kirjoitti...

Sie oot Yrjänä surkia pelkuri!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta myös Paavo Saarirannalle. Paperimedialle ei näitä juttuja ole tullut pahemmin tarjottua, enkä usko siitä suunnasta julkaisuhaluja löytyvänkään. Onneksi nykyisin on näitä muitakin väyliä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Mitenkähän tämän anonyymin mainion palautteen ottaisi? Jos anolla oli idea vittuilla Yrjänä-nimimerkille, joka on kirjoitellut ainakin Halla-Ahon vieraskirjaan, niin nyt haukut väärää miestä. En ole Yrjänä.

Jos tää oli taas tämmöstä normipiiperrysvittuilua, niin ei muuta kuin: Lakki! Lepo! Lakki! Lepo! Lakki päästä! Ja pää painuksiin anonyymin viisauden edessä.

Mulla on vielä paljon opittavaa, ja Anon tasalle pääsemiseen on vielä pitkä matka, mutta perässä tullaan, minkä kyetään.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kun nyt noin kauhiasti jotain Johannaa pelkäät.
Kil mie vaan tiijän että siulkii on monenlaisii fobioita ja fibioita.
Mut rauhotu hyvä mies. Johannaa ei tavii pelätä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Anolle kiitokset viestistä. Voi kehno, huolenpitoahan se vaan olikin. Pahoitelen asennettani.

Kerrotko vielä tarkemmin noista fobioistani ja selvitätkö, että mitä ovat ne fibiat?

Ihan vaan sen takia, että osaan lääkärini kanssa neuvotella lääkityksen tarkistamisesta. Ne pari nappia Seroquelia eivät taida ihan riittää.

Mut hei, kiitti vielä kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Vanha kiinalainen sananlasku:
"Kaikista kolmestakymmenestä kuudesta vaihtoehdosta, pako on paras."
"Salaisuus siitä, miten olla pelkäämättä, on olla ajattelematta sitä",

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ihan hyviä sananlaskuja. En minä niitä kylläkään kysynyt, vaan sitä diagnoosia. Mut antaa olla.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän se ole se tyypillinen vainoharhaisuus. Persoonallisuushäiriö. Vaikeaa sitä on netin kautta diagnosoita sen tarkemmin. Mutta ilmeisesti se on sinulla johtanut jo johonkin skitsofrenian kaltaiseen, jos seroquelia popsit.
Ne on aika pitkäaikaisia juttuja

Yrjöperskeles kirjoitti...

No, ainakin tässä on tullut elettyä opetukseni mukaan, eli annettua tätä sananvapautta Anolle, joka osaa pikadiagnosoida ihmisiä sekopäiksi.

Tuo heittämäni Seroquel-läppä oli sinänsä itsessään jo niin vanha, eikä edes kovin hauskakaan, niin siihen vetoaminen on sinänsä aika köyhää. Olisit nyt edes keksinyt jonkun oman läpän.

Vaan tämmösten Anojen kanssa tää on tämmöstä. Ano toteaa, että olet tyhmä, sillä perusteella kun Anosta tuntuu, että olet tyhmä jne.

Vaan kirjottelepa tänne taas välillä, mutta koeta keksiä sitten jotain asiaakin.